喺銅鑼灣嘅街頭巷尾🏙️搵到一間好有feel嘅Mozy Cafe & Bar🍴🍸一入去就覺得好舒服😌環境寫意🎨好適合同三五知己傾吓計👥食吓好嘢🍽️店主超級友善😊令人覺得好親切🤝唔怪得有咁多熟客成日光顧🚶‍♂️🚶‍♀️食物方面🍲真係一絕👍前菜嘅明太子三文魚米紙卷😋😋質素同味道都係一流🥇三文魚同意大利飯包喺越南米紙入面🐟煎到香脆🍳risotto嘅口感加上明太子嘅鹹香🐟真係夠晒味👅主菜我簡咗蘋果木煙燻🪵🪵西班牙黑毛豬鞍扒👌配上嘅藜麥同蘋果🍏味道新鮮🌿豬扒煙燻嘅香味🐖聞落去就令人食指大動🤤豬肉鮮嫩🐷🐷配合埋香甜嘅蘋果😍😍😍真係超好味❣️❣️香煎帶子櫻花蝦意大利飯真係好出色🌟帶子煎香鮮美🦐櫻花蝦同乾魚子嘅鹹香🐟再加上蘆筍嘅清新🌱每一啖都滿足😋蟹肉牛油果多士都係一個好選擇👈蟹肉嘅鮮味🦀同牛油果嘅滑潤🥑完美結合清爽嘅青瓜🥒🥒同埋香脆嘅多士😍😍飲品方面☕Latte就真係非試不可🚫咖啡香濃郁☕飲落去先係咖啡嘅苦澀🔝跟住奶香滑順🥛最後榛子嘅香甜🌰味道層次分明🎶每一啖都享受😍總括來講📝Mozy Cafe & Bar係一個好正嘅地方📍無論係想食好嘢👀定係想搵個地方輕鬆下🛋️都係一個好選擇🎯下次你喺銅鑼灣🛍️不妨試下啦👣
一入去就覺得好舒服😌環境寫意🎨好適合同三五知己傾吓計👥

櫻花蝦同乾魚子嘅鹹香🐟再加上蘆筍嘅清新🌱每一啖都滿足😋
蟹肉牛油果多士都係一個好選擇👈

飲品方面☕Latte就真係非試不可🚫咖啡香濃郁☕

• 香煎帶子櫻花蝦意大利飯
🌱銅鑼灣MOZY Cafe & Bar 主打西日Fusion,餐廳以現代木系配綠色植物擺設,文青感十足,氛圍清新靜謐,更有戶外燒烤場地。 Mozy用心製作,食物質素喜出望外,服務亦親切友善❣️🥙明太子三文魚米紙卷 (Hk$118): 自家創新又精緻的西日fusion,米紙卷令口感更脆卜卜,三文魚與明太子完美結合,入口即溶🍝16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 ($168):慢煮肉質夠軟嫩、三件都肥瘦均勻,意粉配蕃茄雜菜醬汁夠開胃🍖蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒(Hk$328): 即場打開煙霧瀰漫的玻璃蓋,飄着仙氣效果。豬鞍肉質厚身彈牙,鋪滿藜麥的外皮微微煙燻味, 配香甜焗蘋果粒和蔬菜,食出天然食材香,健康無負擔🦐明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵 (Hk$188): 紅蝦夠鮮美,意粉十分彈牙, 醬汁極creamy濃厚奶香,配蔬菜每啖都美滋滋☕Hot Americano (Hk$35): 表層薄薄的咖啡油脂,味道濃厚清爽,咖啡哪有上班苦😎(All subject to 10% service charge)📍Mozy Cafe & Bar銅鑼灣蘭芳道11號地舖(港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約4分鐘)

📍Mozy Cafe & Bar
銅鑼灣蘭芳道11號地舖
(港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約4分鐘)
  • 明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵
  • 明太子三文魚米紙卷
2024-05-26 764 瀏覽
同米飯班主誤打誤撞入左呢間性價比極高的西餐廳🤩店面以木系設計,店內放置了綠色植物,坐得好舒服,整體令人好放鬆❤️餐廳供應沙律、扒類、意粉、意大利飯及甜品等,選擇很多🥰蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328這個西班牙黑毛豬鞍扒好厚身,份量不少,以蘋果木燒製,散發獨特的煙燻香味,肉質鮮嫩多汁,切開後內裡呈粉紅色,口感軟腍❤️配埋墊底的蘋果泥🍎一齊食更好食。面頭的藜麥好有口感,南瓜同翠玉瓜烤得恰到好處,好甜好juicy。香煎帶子櫻花蝦意大利飯 $198帶子煎得剛剛好,外脆內軟,意大利飯口感好creamy,配搭櫻花蝦🦐、三文魚籽及蘆筍,口感及味道層次十分豐富‼️澳洲牛肩肉配無花果多士 $128牛肩肉油花細緻均勻,口感扎實又柔軟,肉味濃郁帶甘甜🐮配上清新的無花果、黑醋及意大利香草包一起食,口感非常豐富。蟹肉牛油果多士 $138這道前菜在顏色搭配上十分清新,底層牛油果混和青瓜🥒,中層是牛油果蓉,口感細膩充又creamy,面頭的蟹肉都是真材實料喔🦀最頂層有一塊墨魚汁製成的餅乾,再放上三文魚籽,為這道前菜增添一抹鹹鮮的味道。旁邊還有四塊多士,將蟹肉、牛油果、三文魚籽一起塗在多士上吃,更是十分美味!Specia

餐廳供應沙律、扒類、意粉、意大利飯及甜品等,選擇很多🥰

蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328

香煎帶子櫻花蝦意大利飯 $198

澳洲牛肩肉配無花果多士 $128

蟹肉牛油果多士 $138
蟹肉牛油果多士

店家按我們的口味沖左2杯特別的 #咖啡 ☕️
熱飲
奶味沒有蓋過咖啡的香氣,口感好似落左cream,好香滑,味道無苦澀味之餘仲帶有榛子味道,但店員話佢無用榛子🤩

凍飲
飲落好似日本炭燒咖啡,咖啡味道好突出又好香濃。
2024-05-20
蟹肉牛油果多士
1K
2024-04-29 624 瀏覽
相約表妹談工作, 在銅鑼灣隨便找家餐廳晚飯, 誤打誤撞, 找到家性價比極高的西餐廳! 店面以木系設計, 配上綠植很舒適! 美式成真、咖啡那有上班苦等掛飾配上綠植….是令人有回心微笑的感覺! 蟹肉牛油果多士 ~ 黑、白、綠、橙、黃的顏色配搭令食慾大增! 絲絲蟹肉超鮮甜! 搭配幼滑香濃牛油果、咸香三文魚籽、蕃茄粒及香脆多士, 口感和味道層次極度豐富! 澳洲牛肩肉配無花果多士 ~ 牛肩肉油花細緻均勻,口感扎實又柔軟, 肉味甘甜! 配上低熱量鮮無花果及意大利香草包, 必試! 蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 ~ 超厚切、超嫩滑、超水潤的! 豬鞍油脂分佈均勻,沒有多餘脂肪及筋膜, 肉質軟腍多汁! 蘋果木香氣甘甜, 與肉味濃郁的豬鞍很搭!  還配烤意大利青黃瓜、南瓜、蘆荀、新薯等, 很鮮嫩, 讚!香煎帶子櫻花蝦意大利飯 ~ 帶子煎至表面香脆, 內裡仍然水潤絲滑, 米飯軟硬度剛剛好, 搭配櫻花蝦乾、魚籽、嫩蘆筍等, 口感及味道層次十分豐富!原來後園還能舉辧燒烤派對, 是很有驚喜的一家西餐廳!

原來後園還能舉辧燒烤派對, 是很有驚喜的一家西餐廳!
  • 蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍
  • 澳洲牛肩肉配無花果多士
  • 蟹肉牛油果多士
今日嚟到銅鑼灣食晚餐😍唔想食咁濃味,想食Light 啲就搵咗呢間日式咖啡店,早上可以嘆咖啡,夜晚就可以食飯入到去感覺好舒服,裝修佈置都好柔和✨我哋叫咗兩樣嘢羊架都有驚喜😍最怕有羊臊味嘅我都覺得絕對接受到羊煮得軟腍,唔會太韌配菜都夾得簡單地好😍跟住就到呢個安格斯牛肉漢堡😍實物同圖一樣,都係咁大舊足料粗切薯條熱辣辣,漢堡包軟身,漢堡唔會煮到過熟、亦十分Juicy💯😍雖然的確要等咗一陣但都好值得🥹有機會朝頭早要喺度飲咖啡🤭一於咁話😆
今日嚟到銅鑼灣食晚餐😍
唔想食咁濃味,想食Light 啲
就搵咗呢間日式咖啡店,
早上可以嘆咖啡,夜晚就可以食飯

入到去感覺好舒服,
裝修佈置都好柔和✨

我哋叫咗兩樣嘢
羊架都有驚喜😍
最怕有羊臊味嘅我都覺得絕對接受到
羊煮得軟腍,唔會太韌
配菜都夾得簡單地好😍

跟住就到呢個安格斯牛肉漢堡😍
實物同圖一樣,都係咁大舊足料
粗切薯條熱辣辣,
漢堡包軟身,漢堡唔會煮到過熟、
亦十分Juicy💯😍

雖然的確要等咗一陣
但都好值得🥹
有機會朝頭早要喺度飲咖啡🤭
一於咁話😆
安格斯牛肉漢堡配薯條
安格斯牛肉漢堡配薯條
2024-08-21 191 瀏覽
中午下雨的銅鑼灣,適合一個fine lunch。這家裝修很有情調,吸引人進來試試。選擇了午市套餐A+B+C 133(有加一)🌟巴拿馬火腿蜜瓜黑醋沙律火腿只得一片,不過裹著一塊蜜瓜入口味道很妙不建議點這個🌟吞拿魚讚!黑白芝麻和醋汁很配,推薦🌟咖哩汁雞腿肉無骨,很多塊,吃很飽,咖哩不會過鹹或過甜🌟烏冬烏冬或米飯,可無限續。烏冬煮得很好~🌟紅茶很暖~還有薄荷水,真的有薄荷味,不会说薄荷葉是老演員了,僅起到造型上的作用店員小姐姐麻利友善,店裡的bgm也選得很有感覺,one moment in time~很久沒聽了啊!

選擇了午市套餐A+B+C 133(有加一)

🌟巴拿馬火腿蜜瓜黑醋沙律
火腿只得一片,不過裹著一塊蜜瓜入口味道很妙
不建議點這個
🌟吞拿魚
讚!黑白芝麻和醋汁很配,推薦
🌟咖哩汁雞腿肉
無骨,很多塊,吃很飽,咖哩不會過鹹或過甜
🌟烏冬
烏冬或米飯,可無限續。烏冬煮得很好~

🌟紅茶

2024-08-15
2024-08-18 168 瀏覽
下午出去銅鑼灣行街,想搵間好少少tea 一tea, 見到OpenRice 想試吓依間好耐吖,知佢有位但我照book左先,入到去都大約點半鐘都有三四枱客,裝修舒服, 光線柔和,啲梳化位坐得舒服,可能餐廳位置比較偏,所以會比較少人d, 傾偈都舒服啲⋯⋯初初想叫佢個下午set, 但最後叫咗散叫……咗個油鴨腿意粉和一個牛扒多士,另外兩杯ice mocha…雖然只叫咗兩個食物,但係質素唔差喎⋯⋯個多士夾住牛扒食好開胃,油鴨髀炸得啱啱好👍👍👍, 意粉有點辣好好食😋。另外一提杯ice mocha 唔錯😉

2024-08-18
2024-07-06 295 瀏覽
位於銅鑼灣的Mozy cafe and bar,以木質為主調,配上綠色植物的小清新風格,還有戶外的燒烤場地🍃就在此放下所有的煩囂,享受當下寧靜的一刻☘️餐廳由曾仼酒店的大廚處理,無論菜式設計還是擺設都十分精美。🔸煙燻西班牙黑毛豬鞍扒一打開蓋 😍 望住煙熏散發出黎嘅效果,好吸精🤩黑毛豬鞍扒表面鋪滿藜麥,感覺好健康 ~豬鞍用慢煮♨️方法製作,好鬆軟又濃郁,煙燻鹹香十足,賦予了肉質獨特的風味,配埋蘋果粒,增加口感 😋🔸明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵意大利麵配上明太子調味,加上紅蝦和櫻花蝦,口感豐富,食材新鮮。🔸香煎北海道帶子配櫻花蝦意大利飯將帶子的鮮甜和櫻花蝦的鮮美,完美融合意大利飯,豐富又健康🔸明太子三文魚米紙飯卷看起來既創新又精緻。三文魚與明太子調味搭配米紙,形成了一道富有層次的特色菜餚。mozy cafe and bar📍銅鑼灣蘭芳道11號地鋪

就在此放下所有的煩囂,享受當下寧靜的一刻☘️

餐廳由曾仼酒店的大廚處理,無論菜式設計還是擺設都十分精美。

🔸煙燻西班牙黑毛豬鞍扒

🔸明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵

🔸香煎北海道帶子配櫻花蝦意大利飯

將帶子的鮮甜和櫻花蝦的鮮美,完美融合意大利飯,豐富又健康

🔸明太子三文魚米紙飯卷

mozy cafe and bar
📍銅鑼灣蘭芳道11號地鋪
  • 香煎帶子櫻花蝦意大利飯
2024-06-28 221 瀏覽
平時成日同朋友lunch過嚟食得多,今晚係第一次食晚餐。餐廳設計以文青風格,木系裝潢同綠色植物襯托,感覺清新舒服,坐位空間感大。餐廳菜式係糅合西日概念而設計新派料理。✦明太子三文魚米紙卷米紙包著三文魚同明太子好豐富嘅口感,食落脆卜卜又煙靭。✦蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒一打開蓋後,仙氣十足🤩蘋果木煙燻效果打卡一流📷未食已經聞到陣陣香味😋厚身嘅黑毛豬鞍扒,肉質鮮嫩軟淋,仲有滿滿嘅藜麥,口感層次分明。✦ 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵用咗16小時慢煮製作嘅黑毛豬,非常花時間功夫,肥瘦相間均勻,外脆內嫩😋配以鮮蕃茄意粉特別開胃。✦蟹肉牛油果多士牛油果🥑口感好綿密,配上大量鮮甜蟹肉,非常夾嘅組合👍🏻朋友一路食一路讚好食😂

✦明太子三文魚米紙卷
米紙包著三文魚同明太子好豐富嘅口感,食落脆卜卜又煙靭。

✦蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒

✦ 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵

✦蟹肉牛油果多士

2024-06-25
  • 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵
來到銅鑼灣想很chill 咁食個晚餐,我地揀咗#mozycafeandbar 餐廳🍴環境舒適,仲有靚靚打卡位😍🐮澳洲牛肩肉配無花果多士慢煮牛肩肉質地幼滑嫩口,配埋無花果醬汁,甜甜地,好清新。🐷蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒豬鞍扒好厚,藜麥鋪面加上蘋果木嘅煙燻味,很有特色,而肉質更是嫩滑又juicy, 正!🌸香煎帶子櫻花蝦意大利飯帶子櫻花蝦配埋三文魚籽 fusion 落意大利飯,原來好夾。意大利飯啲汁濃而不膩,份量剛好。

🐮澳洲牛肩肉配無花果多士
慢煮牛肩肉質地幼滑嫩口,配埋無花果醬汁,甜甜地,好清新。

🐷蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒

🌸香煎帶子櫻花蝦意大利飯

黑松露蘑菇湯+燕麥軟殼蟹
跟餐甜點
黑松露蘑菇湯+燕麥軟殼蟹
跟餐甜點
2024-06-20 116 瀏覽
Picky非常支持香港小店❤️ 環境超舒適,同朋友聚腳一流👭有別於其他cafe,食物比較高質同多選揀✌🏻⭐️ 無花果牛肩胛多士 ($128)好特別,前菜嚟講份量都幾大,仲有無花果嘅甜味同牛肩胛嘅濃香,口感非常之嫩滑,配上醬汁同沙律菜,好開胃~⭐️ 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 ($168)16小時嘅慢煮時間,令到黑毛豬三層肉變得嫩滑多汁~麵條同醬汁、芝士嘅結合,帶出層次感✨⭐️ 香煎北海道帶子配櫻花蝦意大利飯 ($198)金黃色嘅北海道帶子外層煎得香脆,加上櫻花蝦嘅鮮味,同埋意大利飯嘅口感綿密,加上魚籽,一口咬落,滋味十足!⭐️ 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 ($328)呢個煙燻豬鞍真係一道餐廳必試嘅菜式!啱啱煙燻完充滿咗濃郁嘅蘋果木燻香味,帶出豬肉嘅香濃口感。每啖豬肉融化入口,令人回味無窮。而配合上薯仔南瓜等配菜,令味道更加豐富👍🏻

⭐️ 無花果牛肩胛多士 ($128)

⭐️ 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 ($168)

⭐️ 香煎北海道帶子配櫻花蝦意大利飯 ($198)

⭐️ 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 ($328)
呢個煙燻豬鞍真係一道餐廳必試嘅菜式!
  • 無花果牛肩胛多士
  • 16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵
2024-06-18 121 瀏覽
MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)地址: 銅鑼灣蘭芳道11號地舖朋友提早請我食生日飯,因為咁岩佢係我生日月出成個月business trip , 我話等你返香港再食都得呀,朋友仔話早慶祝有誠意.呢餐叫了好多超豐富。明太子三文魚米紙卷 $118有越南米紙卷感覺,炸過包了米飯同三文魚明太子做餡,點個wasabi mayo架蘸汁蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328, 個主菜一份要了黑毛豬,大塊好厚肉,吃下富豬香又有肉汁,有果蓉甜香。香煎帶子櫻花蝦意大利飯 $198, ,risotto 加了櫻花蝦,蝦乾甜甜地又鹹鹹地,米飯湯汁是,帶子肉厚大粒,煎過表面入口很嫩蟹肉牛油果多士$138 作為小食令人印象深刻,蟹肉鹹香加上牛油果肉中和,toast 香脆。多謝朋友請呢頓飯!
MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)

地址: 銅鑼灣蘭芳道11號地舖

呢餐叫了好多超豐富。

多謝朋友請呢頓飯!
2024-05-31 120 瀏覽
餐廳以木為主,還有後園。🔸️ 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328 👍🏻👍🏻黑毛豬鞍扒被玻璃罩住,一打開煙霧瀰漫。鞍扒表面鋪滿藜麥,有少少煙燻味道。肉夠厚和大份,熟成度剛好肉質微粉紅。先食一口煙燻鞍扒,豬肉好淋。然後,再蘸一些蘋果粒汁味道更濃。🔸️ 明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵 $188👍🏻相比另一款意粉,紅蝦櫻花蝦意大利麵更好味。兩隻紅蝦拼成心形,蝦肉新鮮彈牙。櫻花蝦都給足,每啖有好濃的蝦味和好creamy。🔸️無花果牛肩胛多士$128黑醋淋在薄薄軟嫩牛肩胛上,牛肩多汁好味。底下是多士熱辣辣幾香脆,還有無花果和蔬菜等。 🔸️16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 $168 黑毛豬腩肉三層分明,皮好脆、中間有少少脂肪,茄汁意粉幾開胃。
餐廳以木為主,還有後園。

🔸️ 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328 👍🏻👍🏻
黑毛豬鞍扒被玻璃罩住,一打開煙霧瀰漫。
鞍扒表面鋪滿藜麥,有少少煙燻味道。
肉夠厚和大份,熟成度剛好肉質微粉紅。
先食一口煙燻鞍扒,豬肉好淋。
然後,再蘸一些蘋果粒汁味道更濃。

🔸️ 明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵 $188👍🏻
櫻花蝦都給足,每啖有好濃的蝦味和好creamy。

🔸️無花果牛肩胛多士$128
黑醋淋在薄薄軟嫩牛肩胛上,牛肩多汁好味。
底下是多士熱辣辣幾香脆,還有無花果和蔬菜等。

🔸️16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 $168

2024-05-24 97 瀏覽
我叫咗蟹肉牛油果多士,呢個多士入面有新鮮嘅蟹肉同牛油果,仲有青瓜。青瓜嘅加入令味道更加清新,整個組合好和諧。多士烘焙得非常脆。配搭後,每一口都有牛油果嘅濃郁風味同蟹肉嘅鮮甜。另外我仲叫咗明太子三文魚米紙卷,呢個卷有炸過嘅米紙底下仲有啲醬汁。米紙炸得香脆,酥脆嘅口感加上明太子同三文魚嘅組合,味道鮮美,增添一份層次感。我亦都試咗蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒,呢個鞍扒豬肉非常之厚實。佢嘅煙燻味道好特別,加上蘋果木嘅香氣,令味道更加迷人。豬肉嘅鮮嫩與煙燻味道交織在一起,好食。最後,我叫咗16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵。呢個意大利麵伴隨住黑毛豬三層肉,豬肉嘅外皮煮得非常之脆。意麵煮得剛好,配合豬肉同醬汁,好正。

2024-05-13 102 瀏覽
同朋友係銅鑼灣行街,無意中搵到間木系裝修的cafe,咁就緊係入去打個卡啦😆Cafe的裝潢真係坐得好舒服,尤其欣賞佢的植物牆,感覺好relax😊澳洲牛肩肉配無花果多士 $128多士的賣相都幾精緻,一片片牛肉舖得好靚靚😍牛肩肉味牛味濃郁,配埋黑醋同無花果好好食。麵包夠哂厚身,食落又香又脆,好食👍🏻蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328豬鞍肉質超軟腍,無諗過咁大份咁厚身可以煮得咁鮮嫩,配埋墊底的蘋果一齊食更好食。舖面的藜麥好有口感,南瓜同翠玉瓜烤得好甜好juicy。16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 $168呢款意粉都幾有驚喜,點菜時以為係普通肉醬意粉,點知第一啖就食到有勁濃郁的芝士味,芝士仲可以拉到絲,超好食,簡直食唔停口🤩黑毛豬的油脂位好香好好食,皮好脆,豬肉位唔柴唔韌,都唔錯👍🏻MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣蘭芳道11號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

澳洲牛肩肉配無花果多士 $128

蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 $328

16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵 $168

MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣蘭芳道11號地舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準