2021-04-05
因疫情關係,好耐都無去東涌,朋友話好想去行吓Outlets順便食上次食過好好味的泰國菜,咁就坐言起行去食啦!坐落先點咗個鮮蝦芒果米紙卷,米紙煙韌有口感,包住香甜無比的芒果及新鮮的沙律菜,再配上餐廳特制的酸甜汁,即時令胃口大開,正!菠蘿冬蔭功湯,用上新鮮的蝦,青口,魷魚,草菇,秀珍菇及菠蘿粒煲成,酸辣味十足,我朋友話無得輸。再點咗個三味魚:廚師好細心將整條魚起肉,魚骨及身一起炸,魚肉外脆肉嫩,再配上酸甜味的菠蘿,紅蘿蔔,辣味的青紅椒,令最怕食多骨魚的我,都吃得很滋味,有甜、酸和辣的三種味道。椰青海鮮焗飯,師傅用整個新鮮椰青,挖空椰肉切絲、蝦、青口、魷魚來炒飯後,再放回椰青內,令每粒飯都有椰青的香味令人食唔停口!最後吃埋我喜愛的三種泰式糕甜點,及兩杯飲品…….青檸梳打及Mango smoothie ,真是大滿足,此餐廳可以一吃再吃都不厭!