2018-07-05 1370 瀏覽
今日一個人行開信和中心,又到肚餓時間,想起朋友介紹之前食過旺角這間樓上cafe~Nardo's cafe, 無論環境、氣氛、食物和價錢都滿意, 反正行過一條街就係旺角新城, 今日晚餐就決定食這間。一上到這間餐廳, 確實比這裏的紅白色調裝修吸引住, 加上擺放滿滿的公仔和很多不同遊戲卡任君選玩,感覺又不錯。選了個套餐是黑松露海蝦帶子意大利飯, 有餐湯有飲品,都係百鬆d,算低。這碟黑松露海蝦帶子意大利飯都好大碟,三隻大蝦 結實彈牙,鮮甜味美。 原隻帶子,雖然size比較細, 但煮得口感啱啱好,肉質幼嫩,不用大力咀嚼,入口軟綿,味道不錯。 而意大利飯配上濃烈的黑松露,甘濃惹味, 香軟的忌廉令飯身軟稔稔,每一啖都滋味滿足,正!餐湯是忌廉蘑菇湯,口感香滑,味道濃郁,不錯。值得一提是這裏的店員招呼貼身, 下次再來幫襯 一定要三五知己,因為眼見隔離幾枱食客都是飯後再玩cafe提供的遊戲卡, 又食又玩,好有氣氛。

餐湯是忌廉蘑菇湯,口感香滑,味道濃郁,不錯。

2018-06-26
2018-07-05 239 瀏覽
呢度嘅裝修好搶眼,紅色白色,好容易令人記得。擺滿左好多模型同埋吾同種類既game,岩哂不班fd上來慢慢玩俾個餐牌你地參考下先,價錢同平時d樓上cafe差唔多 除咗叫Dinner Set仲可以自己散叫 於是我同朋友就叫咗一個dinner set加散叫小食首先想頭盤沙律,啲蔬菜都幾新鮮爽口之後就到特濃芝士薯條!!一上碟已經好香嘅芝士味,食落芝士味都好濃郁而且芝士醬好creamy,加上薯條炸到出邊金黃色,外脆內軟有啲吾點芝士醬點茄汁都一樣好好食叫咗墨西哥雞翼,份量都唔少,甜甜酸酸嘅醬好開胃,加上熱辣辣,雞肉都算滑嬾,不錯仲叫咗個卡邦尼意粉同朋友share食,幾大碟,兩個女仔share食一定夠佢嘅忌廉汁吾係好杰果種,唔會好油膩,恰到好處,意粉都好彈牙,比較居家feel甜品方面,我同朋友就一人叫咗一個蛋糕🍰我叫嘅係特濃朱古力,有朱古力香但又吾會太甜,而且好多cream 朋友叫嘅係紐約芝士蛋糕,芝士香好重,亦都好香滑,估唔到Cafe可以食到呢個水準,芝士咪唔可以錯過另外嘢飲方面,我點左蜜桃梳打,覺得清涼適合夏天呢度有好多唔同水果梳打選擇,仲有唔同嘅特色野飲,可以跟返自己鍾意去選
呢度嘅裝修好搶眼,紅色白色,好容易令人記得。

俾個餐牌你地參考下先,價錢同平時d樓上cafe差唔多

除咗叫Dinner Set仲可以自己散叫

於是我同朋友就叫咗一個dinner set加散叫小食

首先想頭盤沙律,啲蔬菜都幾新鮮爽口

有啲吾點芝士醬點茄汁都一樣好好食

甜品方面,我同朋友就一人叫咗一個蛋糕🍰

另外嘢飲方面,我點左蜜桃梳打,覺得清涼適合夏天

2018-07-02 216 瀏覽
記得以前中學時代,好鐘意去樓上cafe吹水玩boardgame,而家真係買少見少!難得今次朋友咁耐無見想吹耐啲水!一於搵返間樓上cafe懷舊下!1)香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉 $115好creamy~蜆肉三文魚都夠多!2)黑松露海蝦帶子意大利飯 $125不嬲好鐘意黑松露~如果再濃啲更加正~3)蒜香雞翼 $58而家好多新開cafe呢個價可能得3-4隻!呢度絕對抵食又好食!4)藍莓果茶 +$28酸酸地~好開胃!又可以加水~5)特濃朱古力蛋糕 + $15真係好濃郁~唔膩!去完之後真係覺得,其實樓上cafe好質素過好多新開餐廳,起碼唔會伏,定價又合理!

1)香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉 $115
好creamy~蜆肉三文魚都夠多!

2)黑松露海蝦帶子意大利飯 $125
不嬲好鐘意黑松露~如果再濃啲更加正~

3)蒜香雞翼 $58

4)藍莓果茶 +$28
酸酸地~好開胃!又可以加水~

5)特濃朱古力蛋糕 + $15
真係好濃郁~唔膩!

2018-07-02 1949 瀏覽
今日約咗班中學同學聚會,好耐無見面,想坐得耐D,傾得盡情D!就在中心旺角區找間餐廳,方便大家,但要不限時的,真的不多,見旺角新城有間樓上餐廳,就book嚟試吓!到步後見裝修幾有特式,而餐牌有很多選擇,有個人餐,也有party package,見Party Package飲品可以無限任飲,但價錢只係$138/位,實在太吸引了,決定一試。頭盤沙律可以(二選一),蟹條日式蛋醬沙律/凱撒沙律,我哋選了蟹條日式蛋醬沙律,四人份量好大碟,而沙律菜也很新鮮,蛋醬配上蟹條,好開胃。特色小食,有滋味蜜糖雞翼、健康雜菜春卷、香脆咖喱角、秘製餃子、酥炸麥樂雞塊、洋蔥圈,有六款小食,每樣都熱辣辣,炸得好脆口,雞翼有蜜糖味😋😋而秘製餸子有燒汁加木魚絲,好好味。主菜可(三選二),意式芝士焗肉醬意粉/香草忌廉什菌煙肉長通粉/鮮茄蓉鴨胸燴意大利飯,我哋要了前兩者,先講意式芝士焗肉醬意粉,好大碟頭,加上有濃濃的芝士面,焗得好香,而個番茄汁同肉醬都做得好好,另一個係香草忌廉什菌煙肉長通粉,個忌廉汁好滑,配上什菌同煙肉,相得益彰。特色飲品任飲,可以選青蘋果汁加芒果汁/菠蘿汁加橙汁加士多啤梨汁/金桔青檸/荔枝特飲/蜂蜜綠茶,

特色飲品任飲,可以選青蘋果汁加芒果汁/菠蘿汁加橙汁加士多啤梨汁/金桔青檸/荔枝特飲/蜂蜜綠茶,真係好多選擇,重點係任飲。

另以優惠價$15加配蛋糕,有朱古力蛋糕/紐約芝士蛋糕/藍梅芝士蛋糕,我哋加了三件,每款都試一件,朱古力味濃郁,但唔會太甜,藍梅芝士蛋糕酸酸甜甜,配上濃滑的芝士餅,回味回味,而紐約芝士餅芝士味香濃,甜度適中,口感幼滑。

另值得一讚,餐廳提供不同的Board game/Card game免費比你玩,一大班朋友聚會,想找個地方可慢慢傾慢慢玩,又有美食,飲品仲要任飲,都只收$138,其他party room,租場費都唔只呢個價,重點係食物品質有保證👍🏻👍🏻👍🏻😋
2018-06-30
5 分鐘 (堂食)
2018-06-25 191 瀏覽
之前同best friend去左食下午茶 所以叫左兩個小食 凱撒沙律同埋吉列海鮮拼盤 拼盤入面有 酥炸魚柳 日式吉列炸蝦 黃金蟹鉗 帶子 魷魚圈兩個份量都好大 好抵食 成個拼盤都系即叫即整 所以都要等一陣 但真系好好食 好值得去等凱撒沙律都好好食 醬汁份量適中 d菜都幾fresh下食完兩個小食都會飽 所以佢份量真系大下次去 會想試下佢d意粉 感覺都會好好味而且環境將好 唔會太嘈 岩哂傾計又唔洗趕住走Thanks for your watching
之前同best friend去左食下午茶 所以叫左兩個小食

慶祝紀念
生日
  • 吉列海鮮拼盤
2018-06-24 163 瀏覽
其實有時約朋友食飯,都係為咗想吹吓水🤪所以呢到冇時間限制,坐好耐都冇人趕你走,啱一班人嚟玩,又啱三兩知己嚟談心🙈是晚我地隔離枱就係三人Girls’ talk,而遠少少嗰枱就係一班人係到大聲講大聲笑兼睇波😆.Dinner set本身只包$30嘅飲品,選擇只有檸檬/蜂蜜/金桔/水蜜桃綠茶或紅茶。而我同朋友向來都鐘意飲朱古力🍫😆本身猶豫叫普通凍朱古力(原價$40)定朱古力milkshake(原價$49),結果我地都決定補$19揀飲朱古力milkshake🍫🍫😍😍朱古力milkshake飲落又冇想像中咁有罪惡感喎😜因為奶昔質感只係比平時普通凍朱稠少少少少,所以飲落都唔太濟。奶味同朱古力味都香濃,奶味相對會出啲,不會過甜,整體都唔錯嘅😆.Set dinner主食其實有7款選擇,價錢由$89-$125不等。1️⃣意式芝士焗肉醬意粉($89) 2️⃣卡邦尼煙肉意粉($97) 3️⃣黑椒汁牛柳粒飯($99) 4️⃣西班牙芝士焗肉醬意粉($108) 5️⃣忌廉菠菜煙三文魚長通粉($108) 6️⃣香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉($115) 7️⃣黑松露海蝦帶子意大利飯($125).同行友人原來之前都已經嚟過呢間cafe,佢話上次已經試過
其實有時約朋友食飯,都係為咗想吹吓水🤪

而我同朋友向來都鐘意飲朱古力🍫😆

同行友人原來之前都已經嚟過呢間cafe,佢話上次已經試過幾款意粉,所以今次就想試吓飯類。而我就一向係飯桶㗎啦😛我同朋友都係叫咗黑松露海蝦帶子意大利飯。

一碟risotto有四隻蝦,蝦已經被剝去8成嘅殻,得番尾部嘅少少殻,所以食落非常方便😆啱哂平時最怕搣蝦殻嘅我😍
帶子有三粒,所以整體嚟講蝦同帶子嘅份量都算多啊😆
帶子食落相對會咸少少,但由於本身呢個意大利飯味道唔會太濃太重,所以我覺得咁樣反而幾match。

呢個意大利飯食落其實就係似食忌廉汁撈飯咁,朋友仲喺佢碟飯搵到少少白飯未撈勻嘅痕跡😛
我同朋友都好餓,所以我地係用食碟頭飯嘅速度去食呢碟risotto😂😂我地好似十分鐘唔洗就清哂成碟飯☺️
見到Set dinner只需加$15就有件特色芝士蛋糕,咁當然要加啦😆🍰
蛋糕有三款選擇:紐約芝士蛋糕 / 藍莓芝士蛋糕 / 特濃朱古力芝士蛋糕。
我地叫咗頭兩款,其實本身芝士蛋糕個底係一樣嘅,分別就係前者蛋糕面係一層cream,後者蛋糕面就係一層藍莓果醬。

芝士蛋糕係我鐘意嘅質感:用叉拮落去就覺得芝士蛋糕質感實淨,但食落口就變得軟滑🧀🍰
我就鐘意藍莓呢款多啲,酸酸甜甜嘅藍莓果醬同cheesecake幾夾😋
但朋友就鐘意原味多啲,話覺得個藍莓jam有藥水味🧐所以口味呢啲嘢真係每個人唔同😹🙈
呢到仲有cafe必備嘅各種board games提供,但就我當晚所見,現場嘅客人都係吹水/睇波就夠了😂

我去嘅當晚客人好多,所以大家想去嘅話記得book定位😚

PS 個意大利飯入面有三色椒,而之前都有嚟過一次嘅朋友話試過兩三款意粉入面都係有三色椒🤣所以唔食三色椒嘅人,可能要特別留意番😛
2018-06-21 1361 瀏覽
今日同朋友食晚餐,想座低慢慢傾下食下,所以選擇了樓上cafe。這間無限時間的cafe, 環境好大(8樓全層),加上設計好有型有典雅,用紅白作主色及配有大掛燈,圓形的座位擺放,另更有獨立房間(適合一大班人)服務好好,老闆娘親力親為又有善欣勤,主動推薦食物又會同客人暢談,好活潑又勤快!這裡的晚餐有set, 更有2人餐及party set(for 4-5人)我們叫了餐湯、沙律、主菜及甜品餐湯是特濃磨菇湯好香滑又不會太膩,磨菇不會磨成全碎,還有一片片磨菇口感,好香濃喔!配上香草,好好飲特色沙律開胃沙律,有番茄、沙律菜、青瓜、粟米;健康又好清爽,適合夏天的開胃菜忌廉菠菜煙三文魚長通粉通粉軟硬度掌握得好好,忌廉不會太濃太膩、煙三文魚好香又多片,每一啖都有三文魚碎、配上菠菜及甜甜的洋蔥,好美味可口西班牙芝士焗海鮮意大利粉顏色好吸引,好多好豐富的材料!有青口、魚柳、魷魚、蝦;好新鮮好甜美,番茄醬汁好開胃,甜甜酸酸的,配上青椒、洋蔥等,增加口感及中和肉的部分;份量好大,好抵食甜品好滑好夠凍!藍莓好香甜,芝士味濃但不會太甜,餅底製作出色,整個蛋糕都好滿意好美味飲品有不少特飲、朱古力、綠茶紅茶,我們試了一杯

我們叫了餐湯、沙律、主菜及甜品
餐湯是特濃磨菇湯
特濃磨菇湯

忌廉菠菜煙三文魚長通粉
忌廉菠菜煙三文魚通粉

西班牙芝士焗海鮮意大利粉
西班牙海鮮意大利粉

甜品

飲品

飲品有不少特飲、朱古力、綠茶紅茶,我們試了一杯熱一杯凍,茶味香濃但不會太甜

我們都好滿足及可以慢慢享受大餐及吹水時間
飲品
  • 忌廉蘑菇湯
  • 西班牙芝士焗海鮮意粉
2018-06-13 204 瀏覽
朋友推薦呢間café,話食物唔錯,價錢又合理,所以一於去試下.平日晚上7點幾去到都已經有唔少客,老闆話我地好彩有book位,因為今晚full booking 所以walk in應該會無位.估唔到會咁爆Set dinner有包$30以下的飲品,加多~$25已經可以有salad同埋蛋糕,價錢好reasonable.雜菜沙律加$10就有咁大碗沙律, 而且沙律菜都好新鮮,幾抵食.蘑菇忌廉湯湯比較杰身,如果再滑身啲口感會更好.味道都幾香濃同埋有好多蘑菇粒,睇得出係有心思的餐湯.西班牙芝士焗海鮮意粉海鮮料青口,蜆,大蝦…期中青口係比較出色,好有鮮味.而蝦都幾大隻同彈牙,唔錯.雖則意粉醬的蕃茄比較淡味,好在有鹹香的焗熔芝士搭救。黑松露海蝦帶子意大利飯意大利飯個sauce幾creamy但又唔會好膩,每啖都有淡淡的黑松露味.飯粒粒分明而且唔會太硬,幾有咬口.而帶子同蝦的肉質好鮮嫩同彈牙.荔枝玉露我怕太甜所以叫左佢少甜.有好香的荔枝味仲有椰果粒粒,清清甜甜幾好飲.Oreo朱古力曲奇奶昔叫呢杯時我地猶豫左好耐,因為實在太邪惡了,好有罪惡感的一杯奶昔.最後証明左好食的野同罪惡感永遠係並存的.因為真係好好飲呀!

雜菜沙律
加$10就有咁大碗沙律, 而且沙律菜都好新鮮,幾抵食.

蘑菇忌廉湯

蘑菇忌廉湯

西班牙芝士焗海鮮意粉

西班牙芝士焗海鮮意粉

Oreo朱古力奶昔/荔枝玉露

Oreo朱古力曲奇奶昔
叫呢杯時我地猶豫左好耐,因為實在太邪惡了,好有罪惡感的一杯奶昔.最後証明左好食的野同罪惡感永遠係並存的.因為真係好好飲呀!Oreo朱古力好香濃,奶昔打得好幼滑,好味到令人不自覺咁不停飲🙈

藍莓cheese cake
New York cheese cake加上藍莓醬.Cheese cake的芝士味好香濃而且都幾滑,加上酸甜的藍莓醬,食極都唔覺膩

特濃朱古力蛋糕
朱古力味幾濃但都帶啲苦.對我黎講真係苦左少少,但朋友就覺得啱啱好🤣

走時先發現原來門口有好多board game,下次可以約一班朋友黎玩
Oreo朱古力奶昔/荔枝玉露
2018-06-12 1312 瀏覽
之前都好似講過我幾鍾意樓上cafe,因為可以坐係度玩好耐board games或者吹水都無人趕🙈呢度有好多款card games、board games,狼人、飛行棋、我唔識玩叫唔出名既等等應有盡有,又有大圓檯或者party房幾啱一班人聚會🎉店員好熱情,間唔中傾下計,服務又周到,不斷換餐具😳夜晚幾full,記住訂位先好去👁‍🗨 二人套餐(7/10)💲288/2位先講頭盤,兩個忌廉蘑菇湯,奶味重得黎又不失香濃蘑菇味,口感幾滑身,都有好多可以咬下既蘑菇粒🍄小食有蜜糖雞翼拼芝士薯條,雞翼外脆內嫩,稍為略嫌唔夠蜜糖味,淋滿芝士既粗薯預左唔特別脆身,不過做到拉絲效果🧀同埋面頭有炸蒜,多左一種層次感,份量多到食完都已經有少許飽😱主菜係五揀一,要左個西班牙芝士焗海鮮意粉,廚房唔小心整錯左忌廉菠菜三文魚長通粉,但都好有禮貌即刻整過🤤熱辣辣上檯,可能都係有蕃茄芝士三色椒既關係,食落比較似係平時普通pizza底酸酸甜甜既味,海鮮就有蝦、青口、魷魚🦑意粉爽口彈牙,份量又夠多,唔駛擔心唔夠食🍝甜品有兩件,分別點左紐約芝士蛋糕同埋特濃朱古力蛋糕,前者質地較為扎實,夠曬芝士味,後者慕絲比蛋糕層厚,入口軟滑,朱古力

👁‍🗨 二人套餐(7/10)💲288/2位

甜品有兩件,分別點左紐約芝士蛋糕同埋特濃朱古力蛋糕,前者質地較為扎實,夠曬芝士味,後者慕絲比蛋糕層厚,入口軟滑,朱古力味不過不失🍰

👁‍🗨(左)荔枝玉露(7/10)💲+12

荔枝玉露有荔枝汁、蜂蜜、椰果💁🏻‍♀️一開始會飲到有蜂蜜甜,唔會係糖水甜,後尾荔枝味越黎越出,好快就蓋過左🐝椰果就係切條既,但過唔到飲管,如果換粗管既話相信會更好🤔整體都幾解渴,一試無妨

👁‍🗨(右)女王(7/10)💲+12

個名咁特別,就咁聽都吾會知道係咩離,佢其實係青蘋果汁加芒果汁加乳酪既一杯飲品🍹青bb夠哂搶眼,飲落青蘋果同芒果味吾太出,加埋乳酪成件事出奇地比我想像中夾,味道好熟悉,有點似味党青蘋果軟糖既味道,fresh fresh 地😋

🔛 整體評分(7/10)
2018-06-11 154 瀏覽
同朋友聚會 想搵個地方傾計 cafe一定係首選🤡今次黎到nardo’s cafe...紅白色既設計 好靚😍仲有d玩具擺設,board game⋯好岩年輕人傾計消磨時間😆我同朋友點左花茶,可人兒同小天使!花茶好足料😯😯😳桂圓肉 洋甘菊 杞子⋯佢呢個茶壺我屋企都有 向下壓可以加速將茶同配料精華壓出 令花茶味道更濃!唔落糖 更健康👍🏻👍🏻野食方面 點左特色小食拼盤🍤特濃芝士薯條🍟同埋tea set既忌廉雜菌煙肉意粉🍝小食拼盤有雞翼 餃子 麥樂雞 薯角 春卷同咖哩角!全部都係年青人最愛😋😍食落口 係真係熱辣辣 仲唔會食到成口油👍🏻👍🏻👍🏻芝士薯條勁爆多芝士!!😍🧀芝士控一定愛上😋意份配料都好多 有埋甜椒 中和番忌廉汁既飽滯感😋其實份量真係超大份 呢個價錢 真係超抵食😳😳😳食到捧住個肚走😄最後 值得一讚既係 店員服務好好!下次再黎 要試下cheese cake 🍰😍

2018-06-05 636 瀏覽
今日同朋友約左行街,未開始就梗係要醫左肚先啦所以搵左間樓上CAFE試下,就係Nardo's Cafe 入到去店員就安排好座位睇左食咩先啦叫個特式小食拼盤先,再加墨西哥雞翼,凱撒沙律,忌廉雜菌煙肉意粉,香辣煙鴨胸長通粉再加個薯條,藍莓芝士餅,特濃朱古力蛋糕,莫加咖啡,可人兒等緊個陣四處睇下有咩玩先環境都幾好FEEL,都幾多野可以玩..坐又幾舒服..可以MARK低再黎特式小食拼盤--有雞翼,日式餃子,麥樂雞,辣味薯角,雜菜春卷,咖哩角D炸物即炸出黎,熱辣辣堅唔錯,熱得黎唔會好油膩做得幾好,油要夠熱隻雞翼都幾好食,連埋醬汁..薯角香口得黎又唔燶薯條--同拼盤一樣炸野都係好出色,即炸...正呀墨西哥雞翼--辣辣地好野味喎,夠晒入味之外個汁真係無得輸凱撒沙律--食下菜都幾FRESH,餐前食住先再食主菜非常好忌廉雜菌煙肉意粉--最愛個白汁,意粉軟硬度岩岩好香辣煙鴨胸長通粉--都幾足料,蕃茄汁加埋唔錯藍莓芝士餅---芝士味岩岩好,個口感都幾好..一流必食特濃朱古力蛋糕--一入口就朱古力味,朱古力既味道融入口中莫加咖啡--好香既咖啡味,唔錯可人兒--一聽個名我諗起楊千嬅,其實佢有洋甘菊,杞子,桂圓肉飲
今日同朋友約左行街,未開始就梗係要醫左肚先啦
所以搵左間樓上CAFE試下,就係Nardo's Cafe

入到去店員就安排好座位
睇左食咩先啦
等緊個陣四處睇下有咩玩先

特式小食拼盤
隻雞翼都幾好食,連埋醬汁..薯角香口得黎又唔燶
薯條
薯條--同拼盤一樣炸野都係好出色,即炸...正呀
墨西哥雞翼
墨西哥雞翼--辣辣地好野味喎,夠晒入味之外個汁真係無得輸
凱撒沙律
凱撒沙律--食下菜都幾FRESH,餐前食住先再食主菜非常好
忌廉雜菌煙肉意粉
忌廉雜菌煙肉意粉--最愛個白汁,意粉軟硬度岩岩好
香辣煙鴨胸長通粉
香辣煙鴨胸長通粉--都幾足料,蕃茄汁加埋唔錯
藍莓芝士餅
藍莓芝士餅---芝士味岩岩好,個口感都幾好..一流必食
特濃朱古力蛋糕
特濃朱古力蛋糕--一入口就朱古力味,朱古力既味道融入口中
莫加咖啡
莫加咖啡--好香既咖啡味,唔錯
飲落唔錯,加少少糖水,甜甜地又清清地,都幾好
另外,店員都好有禮貌,真係好NICE
2018-06-03
藍莓芝士餅
莫加咖啡
  • 可人兒
2018-05-31 631 瀏覽
早排約左屋企人出去傾屋企裝修的野,為左可以坐耐D,又有wifi,我們最終決定去旺角的樓上Cafe。不過我一向對樓上Cafe食物的質數一向有所保留,曾試過係去同類餐廳食物唔夠熱、食物淡而無味等問題,不過今次Nardo's Cafe的水準我係滿意的。我們三個人唔算太肚餓,最後決定要兩份Dinner Set,再加兩份小食齊齊Share。鮮雜菜沙律配日式蛋黃醬的份量比相像中大,配料都係沙律菜、車厘茄、青瓜。整體都幾新鮮,菜夠脆身,車厘茄又夠甜。如果你鍾意飯連鎖薄餅店的磨菇忌廉湯,你應該會鍾意呢到的忌廉蘑菇湯。蘑菇量多而厚,忌廉湯的忌廉味又香又濃,係口感好Creamy的湯。魷魚圈炸得黃金又夠乾身,唔會成隻油鴨咁。另外,魷魚圈的皮唔算太厚,整體食起黎外面鬆脆,內裏彈牙。蜜糖雞翼唔會太肥,味道甜甜地,焗得又香又均勻的雞翼好容易會食多左幾隻。黑松露海蝦帶子意大利飯煮得剛剛好,Creamy之餘又夠乾身。海蝦及帶子雖然唔算好大隻,不過都幾彈牙,口感ok。此外,意大意飯應該加左少量芝士去煮,食的時候會有少許拉絲。鍾意忌廉汁的你,仲可以選擇忌廉波菜煙三文魚長通粉。由於長通粉比較掛汁,加上份量不少的三文魚及少量

鮮雜菜沙律配日式蛋黃醬

魷魚圈

黑松露海蝦帶子意大利飯

鍾意忌廉汁的你,仲可以選擇忌廉波菜煙三文魚長通粉。由於長通粉比較掛汁,加上份量不少的三文魚及少量拉絲芝士,滿足味覺及視覺所需。
忌廉波菜煙三文魚長通粉

去樓上Cafe食,一定要飲餐廳的特色飲品。餐廳都提供好多選擇,當中我們揀了由菠蘿汁、橙汁及士多啤梨汁,味道清新的王子;以荔枝汁做Base加埋蜂蜜及椰果的荔枝玉露;清清地的桂花及蜂蜜的花茶神仙。

神仙

食到咁上下,大家仲可以跟餐加$15要份特色芝士蛋糕。特濃朱古力蛋糕的朱古力味不錯,藍莓芝士蛋糕若解凍少少才食,味道會更creamy。

藍莓芝士蛋糕

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
魷魚圈
神仙
2018-05-30 178 瀏覽
同女友出旺角諗住行陣街再食飯,奈何今日天氣真係好熱,再加上旺角長期累月都好多人,所以我地最後選擇搵個可以坐耐少少既地方食飯。要坐耐啲非cafe莫屬,然後醒起以前去過間cafe都唔錯,所以就決定黎左呢到。門口簡潔清新。我地每人叫左一人餐加小食。先黎左杯荔枝玉露,唔係好甜,大熱天時飲返杯清爽飲品,即刻降温。另一杯叫王子,因為係幾款果汁溝埋既沙冰,所以會係偏甜,不過味道唔錯。忌廉蘑菇湯,好香蘑菇味,一飲以為係加左黑松露,但飲真啲係好濃既蘑菇味,好好味!沙律唔少,亦都好新鮮,加上蛋黃醬無咁寡。蜜糖雞翼,熱辣辣出黎外脆內軟的,蜜糖味都好夠。忌廉菠菜煙三文魚長通粉,好大碟,因為有啲菠菜一齊,所以都唔會我好濃既忌廉味,令碟粉無咁咸,而啲粉都幾煙韌。黑松露海蝦帶子意大利飯,小弟的最愛意大利食,啲飯好香好creamy,蝦都好爽口。特濃朱古力同藍莓芝士蛋糕,一人一件自己食哂,我食朱古力甜得黎一啲都唔流,建議大家揀呢個。

門口簡潔清新。

我地每人叫左一人餐加小食。

忌廉蘑菇湯

沙律唔少,亦都好新鮮,加上蛋黃醬無咁寡。
鮮雜菜沙律配日式蛋醬

蜜糖雞翼,熱辣辣出黎外脆內軟的,蜜糖味都好夠。

忌廉菠菜煙三文魚長通粉

特濃朱古力芝士蛋糕

2018-05-29
特濃朱古力芝士蛋糕
2018-05-29 141 瀏覽
朋友生日,想玩board game,又想坐得舒服,所以揀左呢度~入度去,門口擺設好吸引,座位隔格做到私人空間的效果。我地一行五人,店家安排左我地坐房,貼心😆👏坐得好舒服,唔迫,方便玩遊戲!我地叫左四個set dinner,三個小食,有d要讚~~1)牛柳粒飯:牛柳粒好鬆軟🤤2)蜜糖雞翼:有八隻,少少甜,炸得很脆3)芝士薯角:炸得很脆,尺寸適中,有口感(店家主動話芝士配薯條仲好食!)4)小食拼盤(炸雞翼、咖哩角個隻):有六款食物,每樣4件(除左薯角),份量都多👍其他食物味道都不錯,同行朋友話:「好少cafe d野係好食既,呢間可再黎!」女店家很開朗熱情,服務好好!因為食得太滿足,但又想慶祝兩個朋友的生日。雖然只叫左一舊蛋糕,但佢會主動提出寫晒兩個名上去都得😆😆👏總括而言,今次食同玩得好開心,之後會再黎~

我地叫左四個set dinner,三個小食,有d要讚~~
1)牛柳粒飯:牛柳粒好鬆軟🤤
2)蜜糖雞翼:有八隻,少少甜,炸得很脆
3)芝士薯角:炸得很脆,尺寸適中,有口感
(店家主動話芝士配薯條仲好食!)
4)小食拼盤(炸雞翼、咖哩角個隻):
有六款食物,每樣4件(除左薯角),份量都多👍

總括而言,今次食同玩得好開心,之後會再黎~
2018-05-27
慶祝紀念
生日
2018-05-28 144 瀏覽
星期日,旺角,除左嘈到拆天、充斥住大媽歌同大媽舞既西洋菜南街,旺角道天橋既家傭野餐區,你仲會諗起咩?曾幾可時樓上cafe 係香港好hit, 幾年過後慢慢比party room 取而代之,而樓上cafe 既優勝之處,當然係食物質素。呢間nardo's cafe 位於彌敦道既旺角新城8樓,信和中心附近,位置就腳,岩晒一大班人聚餐入口處見到大大小小唔同既模型裝飾,別有風味坐位闊落,仲有唔同既party game,好岩6-8人既party 尼gathering不過我同朋友主要尼食野,所以就focus 係野食啦叫左個dinner set, 加$10 有個餐湯,忌廉蘑菇湯好creamy, 好滿足黑松露大蝦帶子意大利飯,一上菜就好香truffle 味大蝦同帶子輕輕煎過,加上口感特別既risotto 好夾蒜香雞翼,蒜味濃,肉嫩份量多有8隻,岩晒多人share意式茄醬肉腸,茄醬清新,加上兩款肉腸食好正飲品方面,皇后係沙冰尼既, 甜甜地荔枝玉露都好岩女仔飲
星期日,旺角,
除左嘈到拆天、充斥住大媽歌同大媽舞既西洋菜南街,
旺角道天橋既家傭野餐區,你仲會諗起咩?
曾幾可時樓上cafe 係香港好hit,
幾年過後慢慢比party room 取而代之,
而樓上cafe 既優勝之處,當然係食物質素。

位置就腳,岩晒一大班人聚餐
入口處見到大大小小唔同既模型裝飾,別有風味
坐位闊落,仲有唔同既party game,
好岩6-8人既party 尼gathering
不過我同朋友主要尼食野,所以就focus 係野食啦
叫左個dinner set, 加$10 有個餐湯,
忌廉蘑菇湯好creamy, 好滿足
黑松露大蝦帶子意大利飯,一上菜就好香truffle 味
大蝦同帶子輕輕煎過,加上口感特別既risotto 好夾
蒜香雞翼,蒜味濃,肉嫩
份量多有8隻,岩晒多人share

意式茄醬肉腸,茄醬清新,
加上兩款肉腸食好正
飲品方面,皇后係沙冰尼既, 甜甜地
荔枝玉露都好岩女仔飲
2018-05-27