2024-10-04 616 瀏覽
7個人叫左大約14樣食物,有牛扒,意粉,沙律,薯條等等同叫左2支酒,食左大約$2880叫左咁多野,人均都係400左右,西餐黎講算幾抵食當中,個人覺得薯條最出色,炸得好香口反而牛扒麻麻地同埋都幾細塊
叫左咁多野,人均都係400左右,西餐黎講算幾抵食
當中,個人覺得薯條最出色,炸得好香口
反而牛扒麻麻地同埋都幾細塊
2024-10-01
2024-10-04 588 瀏覽
位於觀塘商貿區的隱世扒房, 氣氛好, 服務質素及食品質素也很高田園沙律 $78新鮮爽脆的生菜叠得高高的, 很吸引, 配上酸酸的沙律醋, 很醒胃, 還有車厘茄及香脆多士粒, 以及芝士碎, 令賣相及口感更豐富, 為這美好的一餐揭開序幕西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $48果然包如其名, 非常鬆脆, 配上味道濃郁的芝士醬, 實在令人一試難忘, 吃到停不到口美國1855安格斯肉眼扒 $326肉眼扒肉質鮮嫩多汁, 七成熟度掌握得恰到好處, 灑上炸蒜片, 還配有兩款醬汁以及海鹽, 任君選擇巴斯克芝士蛋糕 $48賣相精美, 芝士味道香濃, 蛋糕質感棉密幼滑在觀塘鬧市中隱藏著這麼有氣氛又高質素的西餐廳, 實在令人意想不到
田園沙律 $78
西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $48
美國1855安格斯肉眼扒 $326
巴斯克芝士蛋糕 $48
賣相精美, 芝士味道香濃, 蛋糕質感棉密幼滑
每次想食扒同飲酒hea 吓我就會諗起哩度!D嘢好食 價錢合理(麵包、扒、薯條、tiramisu都好食😋)有酒free flow環境方面 無論燈光及位於位之間嘅空間都令人覺得自在舒服所以好鍾意嚟哩度食飯!✨🔸指定紅白酒連汽水Free Flow($158/位)我哋主要飲紅酒白酒Sauvignon清爽有果白 係易入口嘅口味。🔸薯條($58)必食!有辣/唔辣炸得香脆熱辣!紅甜椒粉微辣惹味,食唔停口!(我地叫左2份😁)🔸慢煮伊比利豬鞍(10oz)($198)上菜時已切好一片片 仲有爐仔保溫👍🏻煎得剛剛好 肉質好粉嫩、juicy沾清新嘅香草醬或濃郁燒汁食都好味。🔸美國1835 安格斯肉眼($283)叫左5成熟,煎得好靚呀!中間肉質粉嫩有肉汁食落鬆軟又有肉味配上炸蒜片,一流!

每次想食扒同飲酒hea 吓
我就會諗起哩度!
D嘢好食 價錢合理
(麵包、扒、薯條、tiramisu都好食😋)
有酒free flow
環境方面 無論燈光
及位於位之間嘅空間都令人覺得自在舒服
所以好鍾意嚟哩度食飯!✨

🔸指定紅白酒連汽水Free Flow($158/位)
我哋主要飲紅酒白酒
Sauvignon清爽有果白 係易入口嘅口味。

🔸薯條($58)
必食!有辣/唔辣
炸得香脆熱辣!
紅甜椒粉微辣惹味,食唔停口!(我地叫左2份😁)

🔸慢煮伊比利豬鞍(10oz)($198)
上菜時已切好一片片 仲有爐仔保溫👍🏻
煎得剛剛好 肉質好粉嫩、juicy
沾清新嘅香草醬或濃郁燒汁食都好味。

🔸美國1835 安格斯肉眼($283)
叫左5成熟,煎得好靚呀!
中間肉質粉嫩有肉汁
食落鬆軟又有肉味
配上炸蒜片,一流!
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
信用卡優惠
2024-10-03 683 瀏覽
國慶節假期有親戚過來香港玩,晚餐想吃西餐,便選了又近地鐵又近酒店的樓上餐廳。美國1855安格斯肉眼:七成熟的肉眼肉質紅潤,軟嫩多汁,外焦里嫩。配上兩款特製醬料,極致挑逗味蕾,口感讓人回味無窮。肉眼尺寸比我手掌還要大,放在鐵盤上在細火慢煮,保持溫度。蒜香蟹肉意大利粉:蟹肉細綿鮮嫩,將鮮美的蟹肉和蒜香攪拌後,每一根意粉都掛滿了濃郁的蒜香蟹肉,加上Q彈的意粉,每一口都是滿滿的幸福感,簡直是完美的結合。和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶沙律:這是一款清新爽口的沙律,鮮嫩的大蝦,酸甜的柚子醋和蜜糖,清香的西柚,脆爽的紅絲、清甜青瓜絲,口感層次豐富。開心果忌廉士多啤梨梳乎釐班戟:有如雲朵般的輕盈,柔軟而略帶彈性,輕輕一咬, 溫柔到仿佛與味蕾擁抱,讓人心情激動!表面淋上一層淡綠忌廉,和配上新鮮士多啤梨擺盤,顏值也相當高。Iced Lemonade:新鮮檸檬汁和青檸汁的酸甜、薄荷葉提香,是一款夏日裡的清凉小精靈,口感清爽怡人。百香果梳打:百香果的酸甜和梳打很搭配,冰塊的加入一口下去瞬間提神和解渴。

美國1855安格斯肉眼:

蒜香蟹肉意大利粉:

和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶沙律:

開心果忌廉士多啤梨梳乎釐班戟:

Iced Lemonade:

百香果梳打:

最近愛上去觀塘揾食,係網上睇到呢間西餐廳好多人讚,地方又方便,剛好明天是假期,梗係要去chill下先!和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 ($98)俾想像中大碟,有6隻爽口大蝦,沙律菜好新鮮,加埋柚子醋,好醒胃的沙律。美國1855安格斯肉眼($283)五成熟覺得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,肉眼色澤粉嫩,下面用小蠟燭暖住,保持住温度,餐廳安排得很細心。慢煮伊比利豬鞍(10 oz) (切片)($198)厚身切片,濃郁豬肉香味,同肉眼排一樣,有小蠟燭暖住的,唔怕凍咗唔好食!士多啤梨乳酪碎冰($48)/ 芒果乳酪碎冰($48)分別都有好香的士多啤梨味或芒果味,好適合係炎熱嘅天氣飲!開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟🥞($138)外貌吸引,入口即溶,帶有蛋白香味,味道不會太甜,面上灑滿開心果碎,作為飯後甜品,真係一流!絕對值得推薦!💯💯
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 ($98)
美國1855安格斯肉眼($283)

慢煮伊比利豬鞍(10 oz) (切片)($198)
士多啤梨乳酪碎冰($48)/ 芒果乳酪碎冰($48)
分別都有好香的士多啤梨味或芒果味,好適合係炎熱嘅天氣飲!
開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟🥞($138)

2024-09-30
  • 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟
  • 美國1855安格斯肉眼
2024-10-02 699 瀏覽
✨ 美國1855 安格斯肉眼($283)上枱嘅時候已經切好一件件方便Share,餐碟放置喺蠟燭台上面Keep住溫度;牛扒叫咗五成熟,肉眼充滿油脂香氣,單食/點埋食鹽/兩款附上嘅醬汁都很不錯~✨ 明太子忌廉大蝦意粉($148)有6隻大蝦都幾多 😛,蝦肉爽口,明太子醬嘅鹹辣同微甜味相當惹味 😝,意粉仲有拌埋洋蔥~✨ 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟($118)作為觀塘人氣Café — Cobber(Tony’s Pastry Studio)嘅姐妹店,呢度都可以食到Cobber名物Pancake梳乎厘嘅~依然高質,比起傳統疏乎厘會結實少少,蛋香適中;面層灑咗開心果碎,配埋開心果醬一齊食,開心果控表示大滿足 🤤。✨ 士多啤梨拿破崙($88)酥皮層放咗一陣都唔會變淋身 👍🏼,中間夾咗士多啤梨同Custard,整體食落都唔會好膩 🫶🏼。✨ Cheapest Flight($52)係菠蘿、橙、青檸、迷迭香加梳打水調出嚟嘅特飲,飲落酸酸哋,比較清新開胃。✨ Tiramisu Latte($48)本身面層係會有一層Cream不過我想Light啲就叫咗走Cream同少甜 🫣,有淡淡嘅咖啡味,飲落都唔錯
✨ 美國1855 安格斯肉眼($283)
美國1855 安格斯肉眼

✨ 明太子忌廉大蝦意粉($148)
明太子忌廉大蝦意粉

✨ 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟($118)
開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟

✨ 士多啤梨拿破崙($88)
士多啤梨拿破崙

✨ Cheapest Flight($52)

✨ Tiramisu Latte($48)
本身面層係會有一層Cream不過我想Light啲就叫咗走Cream同少甜 🫣,有淡淡嘅咖啡味,飲落都唔錯 😛。

Nata係觀塘人氣Café — Cobber嘅姐妹店(呢到都可以食到Cobber名物Pancake梳乎厘㗎 😝),不過有別於Cobber Nata仲有數款扒嘅選擇~整體嚟講出品水準真係唔錯,而且份量都好足 😛。

🧾 需加一服務費
💰 $832.7
❤️ Follow @852foodietraveller
美國1855 安格斯肉眼
士多啤梨拿破崙
觀塘高質西餐廳,值得加入「我最喜愛」系列!木系裝修氣氛溫馨,即使客人頗多,但空間感和私隱度依然足夠,從Starter到甜品都讓人很滿意。和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 $98清爽又健康的前菜,沙律菜爽脆新鮮,畫龍點睛的海帶芽也很中口味。大蝦份量都不少,加上酸酸甜甜蜜糖柚子醋和西柚肉,開胃無負擔!牛油香草烤黃油大雞 $248不要因為需要額外60 - 70mins的製作時間而卻步,因為絕對值得等待!以鐵碟上菜和小蠟燭加熱,全程都吃到暖烘烘的雞肉。原隻黃油大雞烤得非常完美。除了雞脾和雞翼外,基本上已全去骨,啖啖肉吃得方便。金黃色薄脆雞皮加上滑嫩的雞肉已經無懈可擊,滲出的雞油更是邪惡的精華所在。全隻大雞份量頗多,建議二人Share較好。美國1855安格斯肉眼 $283同樣以鐵碟上菜和小蠟燭加熱,保持牛扒的溫度。Ribeye Medium Rare熟度處理不錯,粉嫩又有油光。牛扒本身高質,只用簡單調味和烤香,再加上炸蒜伴碟,就已經很美味。香印提子藍莓拿破崙 $88拿破崙本身已經非常出色,酥皮層次分明,鬆化之餘又帶點焦糖香,加上滑溜的Vanilla 吉士醬,還有大大顆的原粒香印提子和藍莓,清甜又
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律 $98
牛油香草烤黃油大雞 $248
美國1855安格斯肉眼 $283
香印提子藍莓拿破崙 $88
拿破崙本身已經非常出色,酥皮層次分明,鬆化之餘又帶點焦糖香,加上滑溜的Vanilla 吉士醬,還有大大顆的原粒香印提子和藍莓,清甜又Juicy,非常有誠意,二人Share分量剛剛好!
芒果乳酪碎冰 $48 | 椰子咖啡碎冰 $58
碎冰綿密也不會過甜。特別喜歡椰子咖啡碎冰,一大塊椰子糖磚非常吸睛,加入另上的咖啡,再打碎椰子糖,與碎冰混合一起,比一般使用的椰子奶或椰子糖漿,椰子糖磚的香味更突出。
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律
2024-09-29 522 瀏覽
餐廳位於觀塘人流十分充足,座位十分舒適,適合朋友聚會.香煎比目魚,一道令人驚艷的海鮮佳餚。比目魚肉質細嫩,刺少肉厚,經過香煎後外皮金黃酥脆,內里卻保持著鮮嫩的口感,每一口都充滿了海洋的鮮美。搭配簡單的調料,就能激發出比目魚最純粹的風味,令人回味無窮。無論是作為主菜還是輕食,都是不可多得的美味選擇。安格斯肉眼牛排,肉質鮮嫩多汁,紋理清晰,每一口都彷彿在舌尖上舞動。五分熟的火候把握得恰到好處,既保留了牛排的嫩滑口感,又讓肉汁飽滿充盈。搭配微沾的海鹽或是特製醬料,更是將牛排的美味發揮到了極致。無論是視覺還是味覺,都是一場極致的享受。辣味大蝦意粉,香、辣於一體的美食。大蝦鮮嫩彈牙,與意粉完美融合,每一根意粉都吸飽了濃郁的醬汁,辣味適中,讓人欲罷不能。這道菜的辣味不僅提升了整體的口感層次,更激發出了食材本身的鮮美一道輕盈細膩的法式甜點。外表金黃誘人,內里柔軟如雲朵,入口即化。每一口都充滿了濃郁的蛋香和奶香,甜而不膩,讓人陶醉其中。無論是作為餐後甜點還是下午茶的選擇,都能為味蕾帶來一場溫柔的撫慰。梳乎釐甜品不僅滿足了人們對甜食的渴望,更以其獨特的口感和風味贏得了無數人的喜愛。
餐廳位於觀塘人流十分充足,座位十分舒適,適合朋友聚會.

估唔到觀塘都有一間驚喜西餐😍,餐廳設計時尚,以水泥牆 & 深木餐枱配搭,一個予人輕鬆舒服既用餐環境,場內空間大,好岩聚餐 or 約會🍽。呢度菜式選擇都不少,主打牛扒更以保溫器皿盛載,其他菜式亦吸引,最後記得食甜品,同樣有質素呢❤️,一頓愉快既晚餐,觀塘高質之選呢!🔸田園沙律 $78先來一客健康生菜🥗,口感新鮮爽脆且份量十足,加埋車厘茄 & 香脆多士粒,唔少得cheese 更惹味。🔸薯仔沙律 $78另一款沙律薯仔🥔,大大粒但略嫌未腍透,口感爽脆半生熟口感。我就鐘意粉腍既咬口會更適合我呢。🔸美國1855 安格斯肉眼 (七成熟) $283煎封既🥩 焦香表面,而內裡肉質粉嫩牛味濃郁充滿肉汁💦,牛脂十足食落好香口又有口感,配以炸蒜片同吃更滋味。除左原味,仲可以蘸點2款不同口味醬汁。🔸明太子忌廉大蝦意粉 $148光滑細膩既惹味意粉,香濃明太子忌廉汁好掛汁,每口都好滿足🧡,而主角大蝦亦大隻爽彈。🔸白桃荔枝忌廉配新鮮無花果梳乎厘班戟 $128最後當然唔少得甜品🥞🍴,賣相精緻又可口,口感puffy 充滿空氣感!白桃荔枝忌廉汁2者清新又輕營,一點都不膩,仲有新鮮無花果。特製既字句更顯心思😍,成個好靚好吸引又

🔸田園沙律 $78

🔸薯仔沙律 $78

🔸美國1855 安格斯肉眼 (七成熟) $283

🔸明太子忌廉大蝦意粉 $148

🔸白桃荔枝忌廉配新鮮無花果梳乎厘班戟 $128
最後當然唔少得甜品🥞🍴,賣相精緻又可口,口感puffy 充滿空氣感!白桃荔枝忌廉汁2者清新又輕營,一點都不膩,仲有新鮮無花果。特製既字句更顯心思😍,成個好靚好吸引又好食。

🔸杏仁海鹽焦糖忌廉碎冰 $48
有忌廉頂既杏仁特飲,不太濃清清口感。

🔸鮮奶玄米茶(熱) $42
用全脂奶製成既玄米茶好香濃,趁熱飲好暖心。
×××[NATA - Steak, Wine & Cocktail]×××
©觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖
之前試過呢間餐廳嘅菜式非常高質,難得放假,一於同老公去嘆吓。餐廳地方闊落,環境安靜,坐得好舒服😊餐廳掃二維碼點菜,好方便,發現原來餐廳推出咗好多新菜式,我哋都幾肚餓,同埋想試多啲,所以都點咗好多菜式😁百香果梳打(少甜、少冰):勁多百香果肉,配埋梳打水,酸酸甜甜解渴一流👍🏻芒果乳酪碎冰:芒果味好香濃,配埋乳酪沙冰勁正,啱晒一邊食嘢一邊飲解膩一流👍🏻薯仔沙律:薯仔夠香配上沙律醬同埋上面嘅香料好正,旁邊嘅沙律菜好新鮮,又甜又爽脆,配上酸酸甜甜嘅沙律汁夠晒開胃👍🏻和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律:估唔到原來份量咁多,大蝦鮮味爽甜,夠晒大隻,而且好多大大嚿嘅西柚肉,沙律菜好新鮮,又甜又爽脆,配上酸酸甜甜既和風蜜糖柚子醋好好味😋炸芝士:有2件mozzarella芝士圈,外脆內軟,mozzarella芝士好香而且有拉絲,好正😊有6件車打芝士粒,都係外脆內軟,而且呢款芝士味更加濃郁,值得推介👍🏻明太子忌廉大蝦意粉:份量都幾多,而且勁足料,大蝦大大隻味道好鮮甜,意粉香而且彈牙,配上香濃明太子忌廉汁,很香但又唔會太鹹太杰,味道一流👍🏻慢煮伊比利亞豬鞍:可能係慢煮既關係,肉質粉紅色好嫩滑而且充滿肉汁,勁香豬

百香果梳打(少甜、少冰):
勁多百香果肉,配埋梳打水,酸酸甜甜解渴一流👍🏻
芒果乳酪碎冰:
薯仔沙律:
和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律:
炸芝士:
明太子忌廉大蝦意粉:
慢煮伊比利亞豬鞍:
可能係慢煮既關係,肉質粉紅色好嫩滑而且充滿肉汁,勁香豬味,配上蒜片,點一啲附上既燒烤汁或者青醬汁味道更有層次😊而且還有蠟燭不停加熱,慢慢食唔驚咁快凍,值得一讚👍🏻
甜品揀咗餐廳嘅新菜式士多啤梨拿破崙:
士多啤梨拿破崙賣相好靚,打卡一流,而且拿破崙超級鬆,配上香甜軟滑嘅吉士忌廉,同埋又甜又香嘅士多啤梨,味道超級正😍為呢餐晚餐畫上完美句號😊
2024-09-25 410 瀏覽
九月真係多壽星,又要食另一餐生日飯。是日壽星歡喜”西洋菜”,所以同佢黎呢間。裝飾佈置主要以木色為主,加上燈光配襯,整體感覺好岩feel…自己掃code落單。睇相係咪以為係杯泡沫咖啡呢?  查實係南瓜湯 ($58)黎架。熱度十足,最歡喜飲熱湯。口感細滑,純飲到南瓜嘅甜味,好好飲。當飲熱飲咁,無需用匙都得。有湯又想有埋飽,呢客西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 ($48)係唯一之選,二人分享岩岩好。想講個包果然夠鬆脆,芝士醬咸咸香香配包係岩數,無論送湯或單食都得。薯仔沙律 ($78)絶對係個人嘅情意結之選,大大粒薯仔撈埋沙律醬汁,再灑上脆煙肉碎,兩種唔同口感,就係鍾意呢份簡單…呢客辣蕃茄忌廉大蝦意粉 ($96),都唔過一百蚊真係相當佛心。有成6隻爽口大蝦,而意粉係有口感嘅,軟硬度係我歡喜,每條意粉都沾滿咗帶有辣度及偏甜嘅醬汁,好好味,要趁熱食咗先。另一客蒜香雜菌意粉 ($96)都唔過百,份量絶對唔少,簡單材料只有雜菌及蒜粒。入口先有蒜香味,簡單得黎又令人想繼續食落去; 當刻雜菌被比下去,有就錦上添花,無都唔太大影響。枱上有精緻火爐仔,就係為咗肉類而設,就算食到最尾,肉同醬汁都可以保持熱度。有豚/

枱上有精緻火爐仔,就係為咗肉類而設,就算食到最尾,肉同醬汁都可以保持熱度。有豚/牛/鷄選擇,今晚就食慢煮牛肩胛肉 ($198)。

份量大約有10安士,已切成肉片,舖上炸蒜片。另有兩款醬汁及鹽可以點肉食。

特色是中間有一根透明的嫩筋,脂肪少,肉質結實又口感幾嫩。

呢度提供多款梳乎厘班戟,可以當生日蛋糕,無理由唔叫埋架?!

腦交戰咗一陣,係呢客焙茶忌廉配新鮮提子梳乎厘班戟 ($128)跑出。 只睇賣相都無得輸。

糖漿可另上,焙茶漿已淋上係梳乎厘班戟,質感相當鬆軟,食到焙茶茶香味,但整體唔會太甜; 以提子及藍莓黎清新一下味蕾,有心思配搭。

甜品時間要配咖啡,呢杯鮮奶咖啡 ($40)唔會太過濃驚影響睡眠,一啖梳乎厘班戟,呷一口咖啡,感覺相當唔錯。

上菜速度快,幸好張枱夠大。今晚呢餐每一款都好味,由熱湯至甜品都食齊晒,下次一定要約埋朋友一齊食,咁就可以再叫多D。
2024-09-23 370 瀏覽
觀塘工廈多 隱世美食都唔少🤩 「Nata」一直在我口袋裏 ✨和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律沙律菜新鮮爽脆 大蝦爽口鮮甜 蜜糖柚子醋酸甜醒胃👍🏿✨明太子忌廉大蝦意粉大蝦爽口彈牙 明太子鹹香惹味 意粉掛汁力強 ✨美國1855 安格斯肉眼10oz (七成熟)上枱用小蠟燭㷫住 保持住溫度 加分❤️肉眼色澤粉嫩 肉汁豐富 配埋香草汁和燒汁 照顧埋重口味人仕😬🥞白桃荔枝忌廉配新鮮無花果梳乎厘班戟梳乎厘班戟震揗揗🥞口感軟綿綿 帶陣陣白桃荔枝清香 配搭新鮮無花果 完美配搭🥰✨巴斯克芝士蛋糕口感柔軟順滑 芝味濃厚😍🍹雜莓乳酪碎冰🍹百香果冰茶
觀塘工廈多 隱世美食都唔少🤩 「Nata」一直在我口袋裏
✨和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律
沙律菜新鮮爽脆 大蝦爽口鮮甜 蜜糖柚子醋酸甜醒胃👍🏿
✨明太子忌廉大蝦意粉
大蝦爽口彈牙 明太子鹹香惹味 意粉掛汁力強
✨美國1855 安格斯肉眼10oz (七成熟)
🥞白桃荔枝忌廉配新鮮無花果梳乎厘班戟
✨巴斯克芝士蛋糕
口感柔軟順滑 芝味濃厚😍
🍹雜莓乳酪碎冰
🍹百香果冰茶
2024-09-20 508 瀏覽
朋友知我鍾意食牛扒,每次講起牛扒話題,佢都會推薦我試吓呢間🤣。今次終於去食喇😍!餐廳位於APM附近,十分方便。環境幾有氣氛,充滿深色實木元素,溫暖舒適得嚟又高貴優雅。面積不小,都幾多座位。餐牌選擇好多!除咗主打嘅牛扒,仲有豬鞍、烤雞、烤魚,各款意粉小食前菜,甜品、飲品同樣多選擇。唔係簡單一間扒房。⬆️ 先講飲品,叫咗🍹士多啤梨乳酪碎冰🍹杏仁海鹽焦糖忌廉碎冰士多啤梨超超超濃😍!飲到尾都仲同第一啖一樣咁濃🤩,好香甜食到士多啤梨肉同籽,冇化學味,好好飲,大推👍🏻杏仁海鹽焦糖相對較淡,但都好唔錯飲到杏仁同忌廉香⬇️ 佢有兩款牛扒,決定叫哂,比較吓😆⬆️ 慢煮牛肩胛肉🥩賣相好吸引,表面烘烤得好靚,裡面肉質粉粉嫩嫩。將第一件放入口,🤩好滑!好細嫩!果然係慢煮。牛味好香好濃,好味到我瞇埋咗眼食🥹❤️。好耐冇食過咁好味嘅牛牛喇🥹🤤⬆️ 美國1855安格斯肉眼🥩呢個賣相一樣good。肉質相對冇慢煮果塊咁嫩口,但牛味呢塊會再濃一啲🤤,好好味🤤🥩🥩兩塊都好正,好好味❤️⬆️黑松露忌廉雜菌意粉🍝意粉軟硬適中,黑松露味夠濃,味道偏甜,有雜菌香⬆️ 梳乎厘班戟🍰同樣係呢度招牌貨叫咗原味溶岩梳乎厘班戟試吓。好喜出望外🤩,原味勁好味

餐廳位於APM附近,十分方便。

⬆️ 先講飲品,叫咗
🍹士多啤梨乳酪碎冰
🍹杏仁海鹽焦糖忌廉碎冰
士多啤梨超超超濃😍!
飲到尾都仲同第一啖一樣咁濃🤩,好香甜
食到士多啤梨肉同籽,冇化學味,好好飲,大推👍🏻
杏仁海鹽焦糖相對較淡,但都好唔錯
飲到杏仁同忌廉香

⬇️ 佢有兩款牛扒,決定叫哂,比較吓😆

⬆️ 慢煮牛肩胛肉🥩
賣相好吸引,表面烘烤得好靚,裡面肉質粉粉嫩嫩。

⬆️ 美國1855安格斯肉眼🥩

🥩🥩兩塊都好正,好好味❤️

⬆️黑松露忌廉雜菌意粉🍝
意粉軟硬適中,黑松露味夠濃,味道偏甜,有雜菌香

⬆️ 梳乎厘班戟🍰
同樣係呢度招牌貨
叫咗原味溶岩梳乎厘班戟試吓。好喜出望外🤩,原味勁好味!佢個奶味勁勁勁香濃,好味到不得了,奶香加蜜糖甜加埋一齊,正🤤
而梳乎厘班戟做得好好!質地輕盈,食落唔笠口,唔會漿住個口,好清爽脷落,但又唔會食空氣咁,係咬到鬆軟嘅質地,同時充滿蛋香同牛油香😋
呢個梳乎厘班戟應該係我食過最好食嘅梳乎厘班戟🤩🤤

總結💭:
唔怪知我朋友成日同我講呢間餐廳啦🤣
原來都真係好好食,同埋佢性價比真係好高👍🏻
如果未食過,真係非常推薦大家去食❤️
2024-09-18 543 瀏覽
店名: NATA - Steak, Wine & Cocktail 地址: 觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖觀塘站A2出口,行4分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5之前食過佢哋嘅姊妹店,覺得食物好食又唔貴🤤但最近暫停營業,今次就轉食呢間,可以openrice提前book位,仲可以係甜品上面寫上祝福字句添和風蜜糖柚子醋大蝦西柚海帶芽沙律❤️❤️❤️❤️❤️$98份量超大,大蝦大大隻,口感彈牙🥰配上沙律菜🥗、海帶芽等,加上柚子醋,整體而言十分清爽😝薯條+黑松露❤️❤️❤️$58+$10薯條比想像中大兜,堆到成座山咁,+$10要左黑松露醬,可惜唔太夠,好快用哂,同薯條炸得比較乾身,有啲扣分😕慢煮伊比利豬鞍(10oz)(切片)❤️❤️❤️❤️❤️$198採用慢煮,令肉質更為軟腍,咬落肥瘦相間,肉味香濃,以小火爐熱住就更貼心🤩明太子忌廉大蝦意粉❤️❤️❤️❤️$148意粉🍝算creamy,醬汁亦夠多,可惜略嫌醬汁味道有啲淡,唔太夠味,大蝦依然肉質彈牙爽口😆士多啤梨拿破崙❤️❤️❤️❤️❤️$88預先WhatsApp店員留下祝福字句😉拿破崙口感鬆化,入面嘅cream夠順滑,加上士多啤梨🍓就啱啱好😙白桃荔枝忌廉配新鮮無花

地址: 觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖

$58+$10

慢煮伊比利豬鞍(10oz)(切片)❤️❤️❤️❤️❤️

明太子忌廉大蝦意粉❤️❤️❤️❤️

士多啤梨拿破崙❤️❤️❤️❤️❤️

白桃荔枝忌廉配新鮮無花果梳乎厘班戟(2件)❤️❤️❤️❤️❤️
之前食過佢哋嘅梳乎厘,空氣感好夠🥰可以話係數一數二食過最好食嘅😆 白桃荔枝忌廉味道清新,配上疏乎厘食用啱啱好,加上新鮮超香甜嘅無花果,整體清新又好食😋

Sweet Lady❤️❤️❤️❤️
外表粉紅色,好啱女仔打卡😚

芒果乳酪碎冰❤️❤️❤️❤️❤️
飲落唔會太甜,有陣陣芒果香🥭

薄荷朱古力咖啡碎冰❤️❤️❤️❤️
好難得有薄荷朱古力味嘅飲品,味道都正常👅薄荷味亦都好出😙
2024-09-13 568 瀏覽
NATA係一家Book Mark左好一陣子、座落於工廈嘅西餐廳 今次終於約到男朋友嚟食飯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)環境以木色為主調 燈光昏暗枱與枱之間距離還可以( ´▽` )ノ 座位亦都相當寬敞舒適係一間有情調 氣氛好既西餐廳💖~慢煮牛肩胛肉 $198用鐵盤載牛肩 下層擺放小燭台輕輕加熱 保持牛肉嘅溫度 擺盤相當有心思 食落牛味相當濃郁牛肉都好軟嫰蒜香蟹肉意粉 $148一上枱已經感受到大蒜香味🧄意粉均勻地沾滿醬汁 😆🤤蟹肉打成溶 入口即融餐點份量適中 價錢定價小進取 但都可接受 出餐時間都算快 係觀塘區內唔錯既西餐廳選擇推介!!

NATA係一家Book Mark左好一陣子、
座落於工廈嘅西餐廳
今次終於約到男朋友嚟食飯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

環境以木色為主調
燈光昏暗枱與枱之間距離還可以( ´▽` )ノ
座位亦都相當寬敞舒適
係一間有情調 氣氛好既西餐廳💖~

慢煮牛肩胛肉 $198
用鐵盤載牛肩 下層擺放小燭台