2023-07-11 1393 瀏覽
店名: Nebraska Member of Louis Steak House地址: 灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地鋪灣仔站B1出口,行5分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 5/51974年,佢地由Louis’ Steak House開始,依家由二代去經營,系名乎其實嘅老字號扒房😮外面裝修行工業風,入面落地玻璃,lunch time坐喺窗邊據扒,好寫意😚店員好有禮貌,細心介紹餐牌,推薦5成熟牛小排,比較特別,食落果然無介紹錯😍 呢個價錢黎講,質素超好👏🏻店員亦有推薦蘋果批同姜汁梳乎釐,下次再黎食😙美國極佳級厚燒牛小排❤️❤️❤️❤️❤️$380首先有湯同多士,粟米🌽忌廉雞湯飲落有淡淡嘅忌廉,唔會過膩,真材實料,多士有極香嘅蒜蓉味,烘到啱啱好😌到主角牛小排🥩,每日限量5份,聽從左店員推薦,揀左medium,牛小排佢地系切好再上枱,望落超吸引🤩食落油脂分布均勻,肉質柔軟甘甜,但唔會過膩,口感非常獨特,啱啱好,油香味撲鼻,口😋而且十分有牛味😍就算只系用鹽作簡單調味,都已經好夠,反而太多調味料會蓋過本身嘅牛味🙈配菜有沙律菜,配上意大利黑醋,非常清新😙

地址: 灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地鋪
灣仔站B1出口,行5分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 5/5

美國極佳級厚燒牛小排❤️❤️❤️❤️❤️

1951 瀏覽
2023-07-10 1272 瀏覽
【傳承滋味道|Nebraska Steak House】近年我哋面對好多歷史小店「離開」我們,樂意扒房係其中一間,佢曾經係香港經典,唔少朋友嘅爸爸媽媽甚至爺爺嫲嫲都幫襯過,就算無食過都可能聽過樂意出品嘅「花膠牛扒」等名菜。今次Nebraska原來正是樂意其中之一老闆嘅第二代所創,繼續選用來自美國著名牛肉產地Nebraska的牛肉,肉質細嫩,肉汁豐富。掛住「花膠牛扒」嘅朋友都可以係呢度食得返。食咗咩🥩Set Lunch:美國厚燒牛小排我食medium rare,侍應再一次問我係唔係食到咁生😬I say yes!😬牛小排切得靚靚,免卻自己下刀,廚師亦切得厚薄均勻,牛小排掃上海鹽,海鹽更帶出牛香味,滿足感滿滿!🥩蕃茄湯餐湯蕃茄湯,酸味剛剛好!醒胃清新!🥩Nebraska Member of Louis Steak House(灣仔)📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖#nebraskahk #beef #灣仔美食 ##louiessteakhouse
【傳承滋味道|Nebraska Steak House】

食咗咩
🥩Set Lunch:美國厚燒牛小排

🥩蕃茄湯
餐湯蕃茄湯,酸味剛剛好!醒胃清新!

#nebraskahk #beef #灣仔美食 #
#louiessteakhouse
2023-07-09 532 瀏覽
Nebraska Member of Louis Steak House地址: 灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖我最近和朋友去了位於灣仔的Louis Steak House,這裡的菜色真的讓我們印象深刻。其中招牌菜"Mushroom Onion Cheese" 焗芝士洋蔥大啡菇,真的是一道讓人驚艷的菜。大啡菇的質感非常好,焗上芝士和洋蔥後,味道更是一級棒。另外,蟹肉牛油果他他也是十分推薦的菜色,蟹肉的鮮味和牛油果的滑順完美結合,讓人食指大動。如果想吃牛排,這裡的選擇也頗多。我們嚐到的美國極佳級帶骨厚燒肉眼扒和牛小排口感都很棒,特別是帶骨厚燒肉眼扒,有肉的香氣和細嫩的口感,是我們最喜歡的一道菜。最後,一定要試試他們的法式焗蛋白薑汁梳芙厘,這道甜點讓我們驚艷不已。蛋白梳芙厘口感輕盈,加上微微的薑味,讓人回味無窮。整體來說,Louis Steak House 的菜色和服務都很棒,價格也合理,是一個值得推薦的餐廳。 =====================

地址: 灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖

=====================
意想不到的高質!這家扒房位於灣仔旁邊,烹調方式是老牌西餐廳的手法,非常hard core服務也是上品,態度適中,令人坐得相當舒適前菜STUFFED PORTOBELLO MUSHROOMS WITH CHEESE & ONION (LIMITED)焗芝士洋蔥大啡菇(招牌限定)"Mushroom Onion Cheese"$140菇相當Juicy而且多肉汁,如掌心大的啡菇上面配以焗芝士跟三色椒🫑與洋蔥🧅跟蕃茄🍅,甜中帶鹹,難以形容的美味CRABMEAT AVOCADO TARTARE蟹肉 牛油果🥑他他"Crabmeat Avodeado Chef's Pate Tomato Onion Lemon Juice"$180蟹肉的鮮度意外地高,加上口味相當濃郁的牛油果醬,以檸檬🍋汁降低油膩度,配一塊多士口味多層次USDA PRIME BONE IN RIBEYE (LIMITED)美國極佳級帶骨厚燒肉眼扒Greater Omaha Nebraska(100gm / $160) Medium巨大!足足有12安的肉眼扒用上了RIB EYE CAP的肥美位,入口相當軟稔,Hard core 的頂級牛

服務也是上品,態度適中,令人坐得相當舒適

前菜

焗芝士洋蔥大啡菇(招牌限定)
"Mushroom Onion Cheese"

CRABMEAT AVOCADO TARTARE
蟹肉 牛油果🥑他他

美國極佳級帶骨厚燒肉眼扒
Greater Omaha Nebraska
(100gm / $160) Medium

巨大!足足有12安的肉眼扒用上了RIB EYE CAP的肥美位,入口相當軟稔,Hard core 的頂級牛香混合油脂香!
配英式芥末口味屬頂配

USDA PRIME CHUCK SHORT RIB
美國極佳級牛小排
8oz / $520
Medium
比肉眼稍稍瘦一些,但牛味更濃一些,口感爽脆,外層焦脆裡邊柔嫩,肉汁保存得相當好,預先前開仍然沒有流失,值得一讚

GINGER SOUFFLE (Order for Twa) / CH
法式焗蛋白薑汁梳芙厘
兩份偌大的梳芙厘入口即溶,薑味極濃,是老牌西餐廳的其中一項絕活

Mocktails
*Nebraska Summer*
Fresh Orange Juice, Pineapple Juice, Strawberry
血紅色賣相出色,口味甜中帶酸,這份沙冰相當健康

這家老派西餐廳手藝一流,每一款菜式好吃。沒有SET是唯一可惜的地方
2023-07-09 426 瀏覽
⭐️ 老字號樂意扒房2016年光榮結業,聽聞扒房二代選址灣仔出發,保留到舊有嘅菜式再配合新嘅原素,聽落好吸引,所以今日放假專程前來幫趁。======= ======= ======= =======🥩USDA Prime Ribeye Steak 肉眼扒係我至愛,一上檯已經心心眼,肉嘅紋理好像大理石咁靚,切落去睇見肉同脂肪比例非常均勻,我order既係Medium rare,外表夠熟、內裡嫩滑而不血腥,廚師果然有料到,控制得好好;薯仔伴碟都好味,仲有新鮮🥬沙律菜平衡一下。🫕香濃嘅粟米南瓜湯配鬆脆蒜蓉包☕️最後嘆返杯香濃齋啡消消脂,一級享受😎……⭐️整體來說,餐廳走工業風,環境好好坐,食物一流,招呼亦都好好,一定會介紹朋友再嚟幫襯。

🥩USDA Prime Ribeye Steak

🫕香濃嘅粟米南瓜湯配鬆脆蒜蓉包

☕️最後嘆返杯香濃齋啡消消脂,一級享受😎

……
終於試到呢一間老字號嘅扒房😋中午嚟到全場爆滿👍🏻如果唔想白行一趟,記得book位📝就算全場爆滿,店員亦都好有禮貌,好有熱誠❤️佢哋係家族生意,所以佢哋做嘢特別上心👍🏻同老闆佢哋傾完計後真係覺得呢間餐廳係好值得我哋再去👍🏻[下次要再帶屋企人去🤭]佢哋最注重❣️第一就係衛生❣️第二就係食物質素你唔會想像得到佢哋嘅廚房係非常非常乾淨😱✨佢哋做嘢真係一絲不苟👍🏻要比10個like ❤️🔥美國極佳級厚燒肉眼扒(限定供應)2人~$780(呢塊扒燒得非常香而且好有牛肉味👍🏻真係要推薦❗️大理石脂肪紋多,肉質鮮嫩,肉味濃👍🏻所以係輕輕用鹽調味已經非常吸引~美國prime最高級別肉眼扒,全美國只有2%獲此評級😎)🔥美國極佳級厚燒牛小排(每日限定5份)$380(厚燒牛小排坊間真係好少有,牛小排油脂分布細密,肉質鮮嫩,牛味更濃,呢塊牛小排我哋叫咗Medium rare…佢哋好成功鎖住肉汁,外面燒得好香⋯真係扒中極品)不得不介紹❗️佢哋餐廳除咗牛扒出色之外佢哋家族喺瘋牛症時期仲創出《花膠扒》😱直到現時~佢哋嘅花膠扒好受客人歡迎,每塊都好厚,處理好之後再真空處理比客人選擇👍🏻佢哋仲有Michael師傅佢哋自家製嘅XO醬~限

終於試到呢一間老字號嘅扒房😋
中午嚟到全場爆滿👍🏻
如果唔想白行一趟,記得book位📝
就算全場爆滿,店員亦都好有禮貌,好有熱誠❤️
佢哋係家族生意,所以佢哋做嘢特別上心👍🏻

佢哋最注重❣️第一就係衛生❣️第二就係食物質素
你唔會想像得到佢哋嘅廚房係非常非常乾淨😱✨
佢哋做嘢真係一絲不苟👍🏻要比10個like ❤️

🔥美國極佳級厚燒肉眼扒(限定供應)2人~$780

🔥美國極佳級厚燒牛小排(每日限定5份)$380

佢哋仲有Michael師傅佢哋自家製嘅XO醬~限量供應🤫

❣️佢哋嘅主廚Michael師傅加上佢嘅仔,對餐廳嘅食品要求非常嚴格,見佢哋嘅廚房乾淨到係有潔癖嘅程度😂⋯⋯嚟呢度用餐可以話真係非常放心🫶🏻

• 美國極佳厚燒牛小排
  • 美國極佳厚燒肉眼扒
由前身Louis Steak House 兩代家族經營到Nebraska,睇得出佢地既非常用心👍🏻好難得仲會遇到咁有禮貌既老板同店員👍🏻仲會出黎講解餐廳美食👍🏻當然佢地既美食都非常出色啦👍🏻要好有心機先至做到咁出色既菜式👍🏻由佢地選材到烹調加埋擺盤,每一個步驟都好花心機👍🏻最特別係佢地餐廳除左有好吸引既牛扒食😚仲有花膠扒食😍聽到都興奮🤩前身Louis Steak House已經有售成20幾年歷史👍🏻佢地全部都好用心去處理同烹調👍🏻淨係處理過程中都用咗好多時間去整花膠,食到每一啖花膠都能夠保留咁多膠原,全靠佢地用心去研究👍🏻👍🏻美國極佳級厚燒肉眼扒🥩(限定供應)🌟嘩,一黎到非常吸引😍望落已經好想食,急不及待切嚟食🤭食落肉嫩多汁,油花均勻😋😋美國極佳級厚燒牛小排📣(每日限定 5 份)‼️第一次食牛小排扒上🤪因很少看見牛小排成塊扒上🤩佢地保持新鮮每日限定5份🤩推介我們食3成,用大火煎香出面封鎖左牛肉汁,食落特別香口,牛味好重😍仲好食過和牛🤤愛上左佢地呢間餐廳既牛小排😍佢地連個湯同蒜蓉包都好好飲,好好食👍🏻老板仲會整自家制XO醬😍自家制特別有風味👍🏻第一次食過會令我即刻想返轉頭餐廳👍🏻👍🏻最想係

美國極佳級厚燒肉眼扒🥩(限定供應)🌟
美國極佳級厚燒牛小排📣(每日限定 5 份)‼️

佢地連個湯同蒜蓉包都好好飲,好好食👍🏻
老板仲會整自家制XO醬😍自家制特別有風味👍🏻

第一次食過會令我即刻想返轉頭餐廳👍🏻👍🏻
最想係帶媽媽黎食花膠扒🤭

一間餐廳做到有禮貌,有質素同埋乾淨係好難得,我記得行去洗手間時望入個廚房,佢地連地下都好乾淨好整潔👏🏻👏🏻我真係引唔住大讚佢地😆所以佢哋令都客人好放心好舒適用餐☺️
2023-07-01 357 瀏覽
今日嚟到灣仔莊士敦道附近莊士敦大樓,同朋友去食一間俗稱老字號扒房!點解咁講除咗厚燒肉眼扒厚燒西冷扒係佢哋嘅皇牌之外,仲有好多唔同嘅肉類適合我哋呢啲好鍾意食肉嘅食肉獸!入到餐廳比較西式歐洲風格,四周嘅燈飾都利用咗復古工業設計風!再加上光線充足燈光暗淡之餘又可以有日光自然光令到眼睛同埋身心靈都可以放鬆一下!首先主菜我哋會叫咗個南瓜甘筍湯!湯底非常濃厚,亦都唔似有味精嘅感覺飲落去天然另外蒜蓉包浸落湯底亦都相當開胃!主菜一定要叫佢嘅安格斯牛六成熟!牛扒本身似威靈頓牛!所以食落去寧舍肉汁滿滿!再配上特製嘅燒汁磨菇,非常香濃!當然唔少得我個朋友都嗌咗一個黑椒汁安格斯五成熟,黑椒汁滲曬樂安格斯牛!重點係竟然有濃厚嘅蒜蓉味!令到牛嘅味道再提升咗嘅層次!最後同朋友一人嗌咗一杯紅酒放鬆感受下當刻嘅感覺!屬於寧靜可以談心事,又可以暫時放鬆神經嘅地方!場內亦都有唔少打卡影相嘅位置!Nebraska member of louis steak house灣仔莊士敦大樓地舖

灣仔莊士敦大樓地舖
2023-06-30 320 瀏覽
星期日晚上同男朋友仔浪漫一下💕去左間老店扒房🥰氣氛寧靜舒服,適合二人坐低慢慢傾計💬.Ocean Crab Cake🦀前菜食到呢個脆口嘅蟹餅,入面啖啖肉,真材實料呢!.Escargots de France 🇫🇷 法國田螺好香呀,要小心熱🔥鮮甜之餘,薯蓉撈左洋蔥絲盡吸醬汁嘅甜味.Onion Soup au Gratin🥣傳統嘅法式洋蔥湯🧅好正宗呀麵包浸落湯,灑上芝士,入面啖啖洋蔥好鮮好濃,係每一啖都係精華,推薦要試下🥹❤️.Ribeye with Fish Maw🥩黎到主菜,必要時喺呢度嘅牛扒,今次嗌咗塊肉眼扒,五成熟剛剛好,肉汁滿瀉,側邊邊位有少許肥膏,增添香味🥰配埋珍貴嘅花膠扒,好厚身同埋黏牙,一食就知好~問店員點解係呢個配搭,原來早係以前有瘋牛症嘅年代,因為唔夠牛肉,已經用花膠呢種貴價食材嚟代替🤫長知識了!.Apple Pie ala Mode🍎最後來個自家製嘅甜品-蘋果批,批皮好脆身,曲奇餅底非常香,蘋果醬唔會太甜咬到一粒粒👍🏻
Ocean Crab Cake🦀
前菜食到呢個脆口嘅蟹餅,入面啖啖肉,真材實料呢!

Escargots de France 🇫🇷

Onion Soup au Gratin🥣

Ribeye with Fish Maw🥩

Apple Pie ala Mode🍎
2023-06-25 358 瀏覽
位於灣仔同金鐘交界嘅Nebraska外表裝潢走工業風內裏原來係一家扒房朋友介紹原來呢度由懷舊扒房樂意餐廳二代傳承嘅新店我就未試過舊店但今次食完對新店印象就相當唔錯牛油果凱撒沙律沙律菜蔬新鮮爽脆牛油果軟淋兩者配合唔錯蟹肉蘑菇湯呢道湯蘑菇味鮮濃但入口細滑底下仲有大件蟹肉呢個配搭又幾特別喎!USDA Prime Rib eye steak 9Oz我喜愛比較軟淋肉眼完全係我口味!美美嘅烤紋入口有炭烤味內裏粉紅切開仲有肉汁添薑味梳乎厘梳乎厘而家比較少見呢度嘅梳乎厘發得夠高口感輕而蓬鬆薑味特別為平凡嘅梳乎厘添了新意食到最後竟然見到二代傳人主廚出黎問及意見可見二代有心經營希望做出新意新口味希望佢地愈做愈好青出於藍
位於灣仔同金鐘交界嘅Nebraska

蟹肉蘑菇湯
呢道湯蘑菇味鮮濃
但入口細滑
底下仲有大件蟹肉
呢個配搭又幾特別喎!

USDA Prime Rib eye steak 9Oz
我喜愛比較軟淋
肉眼完全係我口味!
美美嘅烤紋入口有炭烤味

希望做出新意新口味
希望佢地愈做愈好青出於藍
2023-06-10
2023-06-24 342 瀏覽
呢間餐廳好適合情侶慶祝❤️,環境好Grand,好舒適,大廚中間都會出黎分享下煮野食既心得。Ocean Crab Cake 🦀🦀蟹肉餅用左新鮮蟹肉製作,口感鮮嫩豐富,外皮香脆,內裡蟹肉味夠晒濃郁。.Escargots de France 🐚法式蝸牛係法國特產,蝸牛肉質細嫩,配上奶油、大蒜等調味料,好惹味。.Onion Soup au Gratin法式洋蔥湯加上芝士,味道非常香濃,湯汁濃郁。.Ribeye with Fish Maw 肉眼牛排罕有搭配了花膠,肉質鮮嫩多汁,花膠夠晒彈牙。.Apple Pie ala Mode🍎蘋果批配搭香草雪糕,外皮酥脆,內裡蘋果肉鮮嫩。

Ocean Crab Cake 🦀🦀

Escargots de France 🐚

Onion Soup au Gratin
法式洋蔥湯加上芝士,味道非常香濃,湯汁濃郁。

Ribeye with Fish Maw
肉眼牛排罕有搭配了花膠,肉質鮮嫩多汁,花膠夠晒彈牙。

Apple Pie ala Mode🍎
蘋果批配搭香草雪糕,外皮酥脆,內裡蘋果肉鮮嫩。

2023-06-24 241 瀏覽
餐廳提供既食物質素高 價錢合理如果你想同朋友/情人去間優質既餐廳我建議你黎品嚐一下💕Seafood Bisque係一個由海鮮做成嘅湯 湯汁濃稠海鮮嘅鮮味 真係令人回味。Bone In Rib Eye 因為餐廳係老字號既關係 所以我地要3成熟🤤上碟後 芬香撲鼻 仲有超大塊既牛扒🥩 如果你係愛牛之人就必叫 入口肉質嘅鮮美 帶點焦香 令人齒頰留香☺️牛扒無帶根 一咬就軟化 好幸福🥰雖望落簡單 但就讓人垂涎三尺Chocolate Souffle 好傳統既梳乎厘面😍 上鋪滿糖霜外表脹卜卜 很鬆軟fluffy 💕入口空氣感同軟硬度分配得好 甜而不膩Nebraska Member of Louis Steak House📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖

餐廳提供既食物質素高 價錢合理
如果你想同朋友/情人去間優質既餐廳
我建議你黎品嚐一下💕

Seafood Bisque
係一個由海鮮做成嘅湯 湯汁濃稠
海鮮嘅鮮味 真係令人回味。

Bone In Rib Eye

好傳統既梳乎厘面😍 上鋪滿糖霜
外表脹卜卜 很鬆軟fluffy 💕
入口空氣感同軟硬度分配得好 甜而不膩

2023-06-23 195 瀏覽
首先,我覺得Ocean Crab Cake好好食😋。佢係用鮮蟹肉同埋其他材料整嘅蟹餅🦀炸好之後味道好香,外脆內軟😋真係口感好好!Caesar Salad:我覺得個醬汁好滑,好濃郁,同埋加入咗埋脆生菜、煙肉令到好開胃🥳Fresh Crabmeat Mushroom Soup:係用蟹肉做嘅湯。湯汁好濃郁,仲有蟹肉嘅鮮味,好好味!🤤🤤Bone In Rib Eye: 牛扒係用高級嘅牛肉而煎😋,味道好鮮美,肉質又好,食落有淡淡嘅焦糖味同埋微微嘅牛肉香,非常美味!😍總括而言,我覺得今晚嘅飯菜真係好出色,每一道菜都有佢嘅特色,好滿意!

2023-06-17 712 瀏覽
由樂意扒房二代經營嘅Nebraska 新舊並行有傳統招牌菜之餘亦改良舊菜式加入符合現代人追求健康嘅新原素今次同朋友黎到試左招牌蘑菇湯、西冷同肉眼食材優質味道非常唔錯👍揀好餐酒後侍應送上蒜蓉包作餐前小食蒜蓉包又香又脆凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽甜同淋滑牛油果成強烈對比醬汁調味剛好每片菜葉都雨露均沾蟹肉蘑菇湯蘑菇味香濃但食唔到菇肉全部蘑菇都被磨得細滑湯內有新鮮蟹脾肉大大件無花假侍應問及我地口味後推介我地試呢款牛扒USDA Prime Rib eye steak 9OzUSDA Prime Sirloin 9Oz兩款牛扒都好厚切但廚師掌握嘅生熟度都好好剛好嘅粉嫩入口仍保有肉汁同炭烤香味頂上炸蒜亦好美味香而不辣配牛扒剛好侍應服務到家適時為我地添酒收拾知我地意猶未盡為我地送上甜品餐牌薑味梳乎厘梳乎厘入口如雲朵般輕柔個薑味慢慢滲出黎幾特別👍餐廳氣氛輕鬆幾適合同朋友黎淺酌嘆扒
由樂意扒房二代經營嘅Nebraska
新舊並行
有傳統招牌菜之餘
亦改良舊菜式
加入符合現代人追求健康嘅新原素

今次同朋友黎到
試左招牌蘑菇湯、西冷同肉眼
食材優質

餐廳氣氛輕鬆
幾適合同朋友黎淺酌嘆扒
2023-06-11
2023-06-14 203 瀏覽
🍽️ Nebraska Member of Louis Steak House 📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖-難得出城去到灣仔,見到一間幾有格調嘅steakhouse ,一於試吓先😍💫忌廉菜湯(跟餐)忌廉湯濃稠😍😍淡淡香氣又唔會膩👍🏻👍🏻菜既份量都好多🤩🤩仲有個鬆脆香口既蒜蓉包😍😍😍食指大動!🤤💫美國特級肉眼牛扒( $390 )一上枱好大塊牛😍😍😍店員好貼心咁樣比左芥末我地👍🏻👍🏻牛上面仲有鹽花,一切落去就見到有滿滿肉汁!調味恰到好處🤌🏻🤌🏻伴碟嘅薯仔同沙律菜都唔嘢少!薯仔入味👍🏻👍🏻沙律菜好新鮮,加埋沙律醋🤤🤤不得了‼️💫洋蔥豬扒( $208 )豬扒同樣份量十足,好厚好多汁💦肉質鮮美爽甜,店員好自豪咁樣介紹,話佢哋嘅豬扒係用新鮮水果醃製!非常健康!🤣🤣美味豬扒配洋蔥,兩者夾埋一齊,中和左豬肉既膩,亦突顯左洋蔥嘅甜🥰🥰好夾好正!💫檸檬茶(凍、熱)(跟餐)茶底香濃👍🏻👍🏻👍🏻-🌟舖頭環境好靚!採光一流,打卡必到!📷🌟雖然價錢唔平,但係份量多、質素高!對得住價錢!🌟竟然係同同事去一間咁靚嘅餐廳🥲🥲下次一定要帶男朋友去🥰🥰相信夜晚氣氛一定好浪漫好好feel推薦指數:5/5抵食指數:4
📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖

💫忌廉菜湯(跟餐)

💫美國特級肉眼牛扒( $390 )

💫洋蔥豬扒( $208 )

💫檸檬茶(凍、熱)(跟餐)
茶底香濃👍🏻👍🏻👍🏻

🌟舖頭環境好靚!採光一流,打卡必到!📷
🌟雖然價錢唔平,但係份量多、質素高!對得住價錢!

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #WanChai #灣仔 #LouisSteakHouse #SteakHouse #Nebraska