2015-08-12
同朋友食完飯未夠喉, 去左食甜品, Next Station Dessert比我既感覺有D似CAFE. 唔似其他甜品鋪, 感覺好靚同可以慢慢HEA由於丸多野想食,SO我地叫左幾個生品SHARE食BANANA PANCAKES佢唔係一塊PANCAKE, 係好似蛋捲咁一條條既, 好可愛,入面都唔係普通白色CREAM, 有D香蕉葺, 同埋朱古力碎, 食落去好脆加埋個雪糕,好味朱古力心太軟 流心既效果好好,一切開, 朱古力同甜酒就慢慢流出離,好靚, 同埋甜度岩岩好, 食左都唔會覺得好漏, GOOD栗子拿破崙好多甜品店既拿破崙賣相都好麻麻地,但係呢度就真係做得好有HEART, 甜品一上抬,大家都"WA"左出離, 因為整得好靚, 師父係拿破崙上面加左好多糖類裝飾點綴,中間加左好多栗子茸。栗子茸非常幼滑可口,千層酥亦夠鬆脆, 傑作芒果窩夫+野莓乳酪雪糕上抬時窩夫仲係暖暖地,外脆裡面軟,口感一流,配埋野莓乳酪雪糕味道好夾,可惜左肚食唔落其他, 唯有留待下次再食啦~
由於丸多野想食,SO我地叫左幾個生品SHARE食
BANANA PANCAKES
朱古力心太軟
栗子拿破崙
芒果窩夫+野莓乳酪雪糕
可惜左肚食唔落其他, 唯有留待下次再食啦~