招聘中
$18,500-$25,500
月薪
2023-12-07 149 瀏覽
白癡戀人賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧咖啡採用十分可愛的雲朵杯碟送上,表面有一層厚厚的奶泡,奶泡上放滿各式各樣的配料,包括有朱古力醬、可可粉、玫瑰花瓣、迷你棉花糖粒等,非常豐富。中央位置則以大大粒棉花糖作點綴,非常搶眼吸睛。咖啡的苦澀被甜絲絲的棉花糖和朱古力味覆蓋,飲落既有咖啡的醇香,又有棉花糖的甜美,朱古力的滋味令整體更錦上添花,值得一試。芒果糯米蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蛋糕泰國風味濃厚,椰香滿滿的奶凍中間,填滿了軟糯煙韌的糯米飯,表面淋滿酸香怡人的芒果醬汁,食落口感味道層次豐盈,開胃又清新,滋味獨特之選。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳設計風格極富玩味,四處都可見自嘲標語字句,令人有所共鳴,不禁會心微笑。不論牆身、門面、還是桌椅,都採用大量誇張又獨特的飾品作點綴,每個角落都值得打卡留念。🐧❤️結語:白癡戀人好睇又好飲,打卡推薦。

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:白癡戀人好睇又好飲,打卡推薦。
芒果糯米蛋糕
入到去叫左碟蟹內擔擔飯同埋塊pizza。點知個炒飯難食到爆!啲飯又爛,又無味,仲要一碟成$158😂Hi!真係去食碗車仔麵仲滿足😂塊Pizza啲料又勁少,味道老實講只可以話正常,只係比個炒飯好少少!各位千奇咪中伏!食啲又貴又難食嘅嘢,浪費Quota!另外個雞翼得勁少,$78得5半隻😂簡單黎講係將1隻雞翼斬開一半,個樣睇落有5隻,實質只係得2隻半雞翼。到嘢飲,叫左兩杯沙冰。味道黎講,真係得呢兩杯嘢飲係令到我有返味覺咁。總括而言,唔好入黎食!唔洗考慮!唔會再有下次!
入到去叫左碟蟹內擔擔飯同埋塊pizza。

各位千奇咪中伏!食啲又貴又難食嘅嘢,浪費Quota!

總括而言,唔好入黎食!唔洗考慮!唔會再有下次!
2023-12-05
2023-12-03 75 瀏覽
No Money So Lonely☕️.😋Taste: 6/10💰Price:$$🚶‍♂️Revisit:🙁✨Decor: ✨✨/3.蘋果肉桂窩夫🧇 啖啖蟹肉擔擔飯🦀.旺角T.O.P樓上cafe 係Mamaday既姐妹店 之前試過Mamaday覺得唔錯所以都期待No Money So Lonely會有差唔多水準 但係個人覺得呢間姐妹店味道還好 未必會二訪 擔擔飯比較特別 但係個Waffle有啲太甜 蘋果同肉桂味唔突出
No Money So Lonely☕️
😋Taste: 6/10
💰Price:$$
🚶‍♂️Revisit:🙁
✨Decor: ✨✨/3
蘋果肉桂窩夫🧇
啖啖蟹肉擔擔飯🦀
2023-12-02 76 瀏覽
從來未些過,一間餐廳係全部野都好難食👍🏻👍🏻豬軟骨炒飯,上台時碟野已經唔野,好似放左好耐先拎上黎咁,炒飯更係完全無味,完全無炒過既香氣。蜜味酸辣豬肋骨,無蜜無酸無辣,慢煮既肉係好淋,但同時都好嚡。沙律菜更加難食,好唔新鮮。最好味係車里茄,有汁有味道。奉勸大家,旺角真係有好多好野食,完全唔洗揀呢間🥲🥲🥲

從來未些過,一間餐廳係全部野都好難食👍🏻👍🏻

豬軟骨炒飯,
上台時碟野已經唔野,
好似放左好耐先拎上黎咁,
炒飯更係完全無味,
完全無炒過既香氣。

蜜味酸辣豬肋骨,
無蜜無酸無辣,
慢煮既肉係好淋,
但同時都好嚡。
沙律菜更加難食,好唔新鮮。
最好味係車里茄,有汁有味道。

奉勸大家,旺角真係有好多好野食,
完全唔洗揀呢間🥲🥲🥲
豬軟骨炒飯
2023-12-02
呢間泰式fusion餐廳,裝修及四周佈置擺設都好有心思,再望望餐牌就知道同MAMADAY同一集團的,都係走特色玩味路線。呢日去發現餐廳已經充滿聖誕氣氛,最吸引係入面有兩個圓型卡座,好似坐咗響森林的木筒入面咁!🤩❇️貧窮是寂寞拼盤(半份) $98▶️可以自選3款小食,揀咗腐皮扎肉、蝦餅及炸魷魚圈每款都炸得香脆但又唔會好油膩,當中最好食係蝦餅,好彈牙!❇️豬軟骨配自家製豬油炒飯 $138▶️可以選擇辣定唔辣,我就揀咗唔辣。雖然話係豬油炒飯,但炒出嚟d飯又唔會好油,但略嫌唔夠香。記得餐牌上寫豬軟骨係慢煮4小時,但某d部份有少少韌,肉質唔夠腍,勝在夠大條❇️提拉米蘇泰奶咖啡 $56▶️呢個咖啡一上枱會嘩嘩聲,成個造型既豐富又邪惡!😂頂層擺放咗3條好粗的手指餅,上面唧有朱古力moose,咖啡入口有好香泰式奶茶味道,成件事就係Tiramisu X 泰式咖啡,同個名稱好配合,飲完已經好似食埋個甜品咁,好抵!😂❇️白癡戀人 $52▶️又係另一個吸睛飲品,個珍珠貝殼雲朵咖啡碟同成個造型都好靚,中間一層奶泡,上面再淋上濃郁的朱古力醬同舖有咖啡粉,中間有大大粒棉花糖。入面有少許餅乾粒,亦有好多細粒的棉花糖,材料非常豐富,味

❇️貧窮是寂寞拼盤(半份) $98
▶️可以自選3款小食,揀咗腐皮扎肉、蝦餅及炸魷魚圈
每款都炸得香脆但又唔會好油膩,當中最好食係蝦餅,好彈牙!
❇️豬軟骨配自家製豬油炒飯 $138
❇️提拉米蘇泰奶咖啡 $56
▶️呢個咖啡一上枱會嘩嘩聲,成個造型既豐富又邪惡!😂
❇️白癡戀人 $52
▶️又係另一個吸睛飲品,個珍珠貝殼雲朵咖啡碟同成個造型都好靚,中間一層奶泡,上面再淋上濃郁的朱古力醬同舖有咖啡粉,中間有大大粒棉花糖。入面有少許餅乾粒,亦有好多細粒的棉花糖,材料非常豐富,味道好有層次,同樣飲完呢杯啡等於食埋個甜品!😄
如果鍾意坐得舒服,又想同朋友嚟飲下野傾下計打下卡,呢度不妨一試!
2023-11-23
2023-11-23 51 瀏覽
No Money So Lonely見到呢間餐廳,就比入面既裝修同鋪頭名吸引左入去😂好有心意去設計既鋪頭 ,個個位置都好適合打卡,連張餐紙同餐碟都有抵死既句子,打卡絕對一流🤩⭐火山黃咖喱 & 雞搥用芝士,法包多士同雞搥包圍住做出好得意既火山造型🌋切開入面就充滿濃濃既咖喱雜菜😋⭐冬蔭功大蝦比薩Fusion既Pizza勁足料,有幾隻大大蝦勁爽口彈牙 😍冬蔭功味又特別,超開胃⭐牛油果蘆筍意大利麵牛油果同蘆筍都係健康之選👍🏻食完自我感覺都好健康😂😂😂
⭐火山黃咖喱 & 雞搥

⭐冬蔭功大蝦比薩
Fusion既Pizza勁足料,有幾隻大大蝦勁爽口彈牙 [秘訣 : 加少少青檸汁係大蝦上面,成個口感更上一層樓] 😍冬蔭功味又特別,超開胃

⭐牛油果蘆筍意大利麵
牛油果同蘆筍都係健康之選👍🏻食完自我感覺都好健康😂😂😂

2023-11-22
Fusion 泰菜喺香港已經出現咗一段時間,口味層出不窮,今次同朋友兩丁友試吓呢間好食之餘,餐單更有港式幽默嘅fusion 泰菜,環境裝修傢俬大量採用竹制木制,都似泰國嘅餐廳。✨泰式肉碎豬頸肉pizzaPizza 唔係厚底,配料芝士豬頸肉都多!辣味令到成個pizza味道提升👍🏻 ✨椰香蕃茄冬陰公炒意大利麵多原隻蝦肉肉爽,冬陰公香味撲鼻,唔會炒得太油太乾,好開胃😋✨蜜糖介末薯條薯條🍟炸得夠晒香脆金黃👍🏻好味😋✨開心果奶蓋齋啡好睇又好飲嘅咖啡,開心果嘅微甜同奶蓋啱啱平衡返咖啡嘅苦味。(唔知點解會叫齋啡?😂)總括嚟講係值得一試再試嘅餐廳👍🏻

✨泰式肉碎豬頸肉pizza

✨椰香蕃茄冬陰公炒意大利麵
多原隻蝦肉肉爽,冬陰公香味撲鼻,唔會炒得太油太乾,好開胃😋

✨蜜糖介末薯條

泰式肉碎豬頸肉pizza
開心果奶蓋齋啡
  • 泰式肉碎豬頸肉比薩
2023-11-07 97 瀏覽
No Money So Lonely (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖旺角新地標T.O.P, TOP 原來stand for this is our place, 巧中二病既商場名也🤣🤣地點非常方便,連住旺中商場4樓 近電梯,一上就會見到餐廳自成一角 有對牆自閑台,靚靜打卡卡位,4人至8人台以及bar台坐得舒服下午茶可以同歸密竹黎tea tea 坐得舒服 唔怕俾人趕,仲有特式既甜品Lunch 的話百蚊零個意粉夠晒飽 lunch set 仲有discount揀左個牛油果意粉,意粉同牛油果份量都好多兩個人share都夠飽No money so lonely 同TOP一樣咁易記既名行開mk可以一試
No Money So Lonely (旺角)

地點非常方便,連住旺中
商場4樓 近電梯,一上就會見到
餐廳自成一角 有對牆自閑台,
靚靜打卡卡位,4人至8人台以及bar台
坐得舒服

下午茶可以同歸密竹黎tea tea
坐得舒服 唔怕俾人趕,
仲有特式既甜品

Lunch 的話百蚊零個意粉夠晒飽
lunch set 仲有discount
揀左個牛油果意粉,意粉同牛油果份量都好多
兩個人share都夠飽
行開mk可以一試
2023-11-06 94 瀏覽
🍰流心提拉米蘇巴斯克 $76賣相超級澎湃吸睛!巴斯克蛋糕比出面cafe嘅大件 質地厚實而且芝士味好香濃表面燒到咖啡色啱啱好 加層薄薄嘅黑朱古力唔係齋食嗰啲而係帶微苦 增加味道層次感上面鋪咗層厚厚嘅提拉米蘇忌廉 口感同樣醇厚軟綿 兩者配合就係有食甜品嘅感覺但唔會過份甜膩🍋石榴檸檬熱情果沙冰 $52三樣主要食材裏面熱情果味最為突出味道酸酸甜甜清新清爽 滿足口癮得嚟唔會增加負擔~雖然係冰沙底但都唔會話飲完好似齋飲水或者好淡咁反而係幫你refresh翻成個口腔 而且飲完感覺好健康腸胃都好啲咁😙
流心提拉米蘇巴斯克
🍰流心提拉米蘇巴斯克 $76
賣相超級澎湃吸睛!
巴斯克蛋糕比出面cafe嘅大件 質地厚實而且芝士味好香濃
表面燒到咖啡色啱啱好 加層薄薄嘅黑朱古力
唔係齋食嗰啲而係帶微苦 增加味道層次感
上面鋪咗層厚厚嘅提拉米蘇忌廉
口感同樣醇厚軟綿
兩者配合就係有食甜品嘅感覺但唔會過份甜膩

🍋石榴檸檬熱情果沙冰 $52
三樣主要食材裏面熱情果味最為突出
味道酸酸甜甜清新清爽 滿足口癮得嚟唔會增加負擔~
雖然係冰沙底但都唔會話飲完好似齋飲水或者好淡咁

流心提拉米蘇巴斯克
  • 石榴檸檬熱情果沙冰
2023-11-03 108 瀏覽
點了生菜包 肉末有点乾都算了 一吃落口 為甚麼沒有味道 以為自己味覺有問題 同行友人都話点解冇味嘅?於是跟職員講 她說我哋啲生菜包係淡啲嫁 。。以家吾係淡 係冇味呀! 於是她說可以換嗰一碟 可以整番濃少少味 第二碟上來 不得了。。咸到可以令人腎衰竭 百幾蚊碟生菜包 水準差到冇人有 其他食物水準一般 真心懷疑点会有咁多好評
旺角 T.O.P 商場是一個新的購物中心,引入很多香港的品牌,希望能為年輕一代提供時尚的購物和餐飲體驗。No Money So Lonely 便是一間充滿玩味,又有很多打卡位的餐廳。主打的是東南亞 fusion 菜,餐點不止名字連味道都很有驚喜。內部擺設則是很有熱帶風情的氣氛,有老虎之類的像進入了叢林。✨貧窮是寂寞拼盤 (HKD 168)這個是有齊6款的全份,也可選擇任選三款(半份)就 HKD 98。全部都是炸的,襯熱吃每款都很香脆。我自己喜歡有酸辣風味的蝦餅,炸飯波會是最惹味的。另外還有腐皮扎肉、春卷、天婦羅蝦和炸魷魚。🍚人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 (HKD 158)一上桌就聞到好濃的花生味,蟹肉看起來都頗多。其實就是"擔擔麵"的米飯版本,吃落有點辣和愈吃愈膩。🍕黃咖喱軟殼蟹比薩 (HKD 108)原隻的軟殼蟹放在 Pizza 上,分的時候有少許麻煩。味道來說不算很辣。黃咖喱薯蓉再加上牛油果,吃落幾飽肚。🍹木瓜蜂巢花椒奶昔 (HKD 58)花椒味實在太重,完全地不喜歡這杯的味道 QAQ🍹芒果椰奶沙冰 (HKD 52)應該點這個較為穩陣,不過朋友覺得不夠甜。
希望能為年輕一代提供時尚的購物和餐飲體驗。
內部擺設則是很有熱帶風情的氣氛,有老虎之類的像進入了叢林。

貧窮是寂寞拼盤 (HKD 168)
全部都是炸的,襯熱吃每款都很香脆。
我自己喜歡有酸辣風味的蝦餅,炸飯波會是最惹味的。
另外還有腐皮扎肉、春卷、天婦羅蝦和炸魷魚。
貧窮是寂寞拼盤

🍚人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 (HKD 158)
一上桌就聞到好濃的花生味,蟹肉看起來都頗多。
其實就是"擔擔麵"的米飯版本,吃落有點辣和愈吃愈膩。
人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯

🍕黃咖喱軟殼蟹比薩 (HKD 108)
原隻的軟殼蟹放在 Pizza 上,分的時候有少許麻煩。
味道來說不算很辣。黃咖喱薯蓉再加上牛油果,吃落幾飽肚。
黃咖喱軟殼蟹比薩

🍹木瓜蜂巢花椒奶昔 (HKD 58)
花椒味實在太重,完全地不喜歡這杯的味道 QAQ
木瓜蜂巢花椒奶昔

🍹芒果椰奶沙冰 (HKD 52)
應該點這個較為穩陣,不過朋友覺得不夠甜。
2023-10-19
$299.2 (晚餐)
2023-10-31 101 瀏覽
Halloween來這間好棧鬼玩味的復古餐廳試一下他們的泰式fusion菜色👻! 餐廳佈置好有心思,很多擺設和打卡位,拍照很有feel喔~萬聖節二人餐(超級飽!3個人吃都完全夠😆)🎃燒魷魚沙律(好Q彈好好吃🥹)🎃唔知炸乜鬼兩 (泰式風味的炸物還蠻好吃的)🎃嘩鬼南瓜湯 (味道比較淡但還不錯)🎃鬼咁養生鮮茄海鮮意大利麵(很惹味,要是海鮮再多一點就好了~)🎃無鬼既夏老威Pizza(8寸,皮很脆很薄,上面鋪滿芝士和有炸魷魚,很好吃)🎃豬肋骨(肉超軟嫩!下次來要再吃💕)🍬如我沒有窩夫我曾很寂賈-焦糖蘋果大窩夫 (整整4大塊鋪滿蘋果蓉😋還配了海鹽味雪糕超級棒👍🏻)🍸烏龍詩神 (甜甜的很好喝喔)🍹蝶豆花青棦梳打 (酸甜清爽很解膩)📍 No Money So Lonely旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖🧧人均消費$400

萬聖節二人餐(超級飽!3個人吃都完全夠😆)

🎃燒魷魚沙律(好Q彈好好吃🥹)
🎃唔知炸乜鬼兩 (泰式風味的炸物還蠻好吃的)
🎃嘩鬼南瓜湯 (味道比較淡但還不錯)
🎃豬肋骨(肉超軟嫩!下次來要再吃💕)
🍸烏龍詩神 (甜甜的很好喝喔)
🍹蝶豆花青棦梳打 (酸甜清爽很解膩)

📍 No Money So Lonely
🧧人均消費$400

2023-10-30 3800 瀏覽
餐廳主打泰式fusion 菜,以打工仔窮L為主題,貫徹一貫搞笑幽默的作風,周圍都是自稱窮L的人士的心聲標語,放負能量值爆燈又玩味十足,簡直就係處處搵到共鳴點呀! 餐廳仲要每一處都係打卡點,門口大大隻老虎,和迷你動物園,到桌上的掛畫,枱面的碗碟,甚至連張餐巾紙,都可以成為你的打卡目標!臨近萬聖節,餐廳更加擺放了很多應節的裝飾,彷蜘蛛網,骷髏骨頭,搞鬼南瓜,喪屍Barbie,爆裂眼球等 ,十分搞笑呀! 🔸️Lunch set所有lunch set都會包餐湯喎和香草蒜蓉多士 🔸️Homemade雜菜湯,蕃茄味濃郁,飲到微微的紅辣椒味,酸酸辣辣好開胃😋 🔮士多啤梨玄米奶昔士多啤梨和玄米兩樣風馬牛不相及的材料,配搭起來,忽然變咗Perfect match,酸香果甜的士多啤梨,飲到中段會嚐到玄米茶的茶香味,整杯飲品酸酸甜甜味道不錯,而且賣相非常之colorful,很好打卡呢~ 🔮白癡戀人 個珍珠貝殼式的雲朵咖啡碟和咖啡杯好靚,真係好吸引我的眼球,這杯棉花糖Latte,上面有一層很厚的奶泡,on top再淋上濃郁的朱古力醬,咖啡粉,玫瑰花瓣,大大粒棉花糖和餅乾碎等,配料相當豐富。整杯飲品味道很有層次,先

🔸️Lunch set
所有lunch set都會包餐湯喎和香草蒜蓉多士

🔮士多啤梨玄米奶昔

🔮白癡戀人
個珍珠貝殼式的雲朵咖啡碟和咖啡杯好靚,真係好吸引我的眼球,這杯棉花糖Latte,上面有一層很厚的奶泡,on top再淋上濃郁的朱古力醬,咖啡粉,玫瑰花瓣,大大粒棉花糖和餅乾碎等,配料相當豐富。整杯飲品味道很有層次,先嚐到到棉花糖的濃甜味,然後是朱古力的甘甜味,最後是咖啡的甘澀味,味道可以話係先甜後苦,就好飲打工仔咁,出糧嗰日好開心,不過到糧尾嘅時候就可能苦過弟弟啦,有點覺得這杯飲品與餐廳的主題真的很貼切呀~

🔮夏威夷pizza
Pizza即叫即焗,皮邊十分香脆,濃郁的芝士香熱辣辣很有拉絲的效果,pizza的topping材料有鹹香的芝士和,吉列雞扒粒,配上新鮮的菠蘿粒和車厘茄,香甜又惹味

🔮爺爺嫲嫲漢堡包配薯條
這個麻辣芝士漢堡食過真係會返尋味㗎,成寸厚的Beef patty, 入口非常juicy,牛味濃郁,最正係將個泰色麻辣醬溶入已溶化的芝士入面,香辣惹味,越食越辣,越辣就越想食,真心正呀!食得辣嘅朋友真的不妨一試這個漢堡。
夏威夷pizza
今日book左呢間餐廳慶祝結婚周年紀念一黎覺得環境幾特別,同埋見多正面食評環境的確幾靚,臨近萬聖節有主題佈置,幾有玩味,餐廳都幾闊落,唔會迫迫夾夾,算坐得幾舒服由於聖誕主題嘅關係,二人餐得返Halloween set Menu,於是叫左黎試下南瓜湯 - 😅麻麻地,一開始我以為係西式湯,點知打開黎睇似中式,面頭白色嘅野我食唔出係咩,個湯南瓜味,少少酸偏淡前菜有炸物(炸冬陰功飯波、炸扎肉)同燒魷魚沙律炸物 -炸飯波幾有特別,酸酸辣辣,炸扎肉就香口沙律 - 魷魚口感煙韌,唔會過熟,沙律菜配埋嗰醬都唔錯主菜有燒豬肋骨,同蕃茄墨魚仔意粉燒豬肋骨 - 係成個set入面最值得推介嘅,肋骨骨肉分離,好易起晒d肉出黎食,而且個邊位燒到有小小焦香,個醬調味係甜甜地,似係BBQ燒完搽咗一層蜜糖再燒個種味道,好正👍🏻意意粉 - 好一般,一般到唔知點形容😂就係普通既蕃茄意粉,但係係用新鮮蕃茄唔係用茄汁煮嘅最後加左錢要埋個甜品,都係一般,可能係我唔識欣賞士多啤梨嘅甜品整體黎講,環境係好唔錯嘅,但食物真係好一般,二人餐買單$600左右,而呢個食物質素真係未必會再嚟
今日book左呢間餐廳慶祝結婚周年紀念
一黎覺得環境幾特別,同埋見多正面食評

前菜有炸物(炸冬陰功飯波、炸扎肉)同燒魷魚沙律
炸物 -炸飯波幾有特別,酸酸辣辣,炸扎肉就香口
沙律 - 魷魚口感煙韌,唔會過熟,沙律菜配埋嗰醬都唔錯

主菜有燒豬肋骨,同蕃茄墨魚仔意粉

2023-10-26
紀念日
👨🏻‍🍳No Money So Lonely (旺角)📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖 「旺角有間隱世打卡勁靚既餐廳無人講😳」 收工約左姐妹,搵左no money so lonely chill chill,食東南亞fusion菜😝系T.O.P 4樓,就黎萬聖節,門口裝修到勁有萬聖節feel🎃🎃一直行入去都覺得玩味濃👻下午茶時段吾算多人,我地揀左個靚靚打卡位😆入面好大好靚🥲👍🏻👍🏻 Menu好得意,好靚,皮面,入面設計都好靚!!不過睇完手機落單😝手機都有食物圖片比你逐一選擇😆👍🏻 👍🏻🍽️椰香蕃茄冬蔭功炒意大利麵(辣)超辣,但系辣得來好惹味‼️百味交集,真系食到濃濃椰香、蕃茄冬陰功味,鮮蝦大隻爽口👍🏻👍🏻同意大利麵一齊竟然又夾🤣 🍽️沒有肉都好惹味的生菜包蝦片好好食好正宗!!😻揀左肉 (另有素),我諗肉應該真系肉?🤣好似🤣🤣同平時食既泰式生菜包個味道有D吾同,重味,似混左其他風味😝Fusionfusion 🍹士多啤梨玄米奶昔重士多啤梨奶昔味!!特別之處 : 成杯都加左玄米茶漿(綠色的),超香😻但系又吾會蓋過士多啤梨奶昔既味👍🏻士多啤梨
👨🏻‍🍳No Money So Lonely (旺角)

「旺角有間隱世打卡勁靚既餐廳無人講😳」

椰香蕃茄冬陰功炒意大利麵

👍🏻🍽️椰香蕃茄冬蔭功炒意大利麵(辣)
超辣,但系辣得來好惹味‼️
同意大利麵一齊竟然又夾🤣
沒有肉都好惹味的生菜包

🍽️沒有肉都好惹味的生菜包
蝦片好好食好正宗!!😻
揀左肉 (另有素),我諗肉應該真系肉?🤣好似🤣🤣
同平時食既泰式生菜包個味道有D吾同,
重味,似混左其他風味😝Fusionfusion

🍹士多啤梨玄米奶昔
重士多啤梨奶昔味!!
士多啤梨切到好精緻🤤裝飾得勁靚,大家吾好食左佢地🥹

👍🏻🍹芒果椰奶沙冰
好好飲!!😻超重椰奶香,可解辣!!🤣
系平時泰式個種😝甜度剛好😋👍🏻

呢到真系chillchill好地方🤤
同朋友吹水hea下,仲可以打卡!!
下午茶時段打卡吾怕尷尬,夜晚就未必打到了😝

地方超大,佈置得好有心思🫶🏻
連餐廳設計都睇得出落左好多心機,一入黎左面較隱蔽,有幾個隱蔽位,適合不想被打擾的客人,左面都另有其他多人座位供客人選擇👍🏻
餐廳右邊既座位較為寬敞,靠邊位有卡位。餐廳再入,就有2個森系神秘打卡位😙
吾止系打卡,坐都好舒服😝再入再入,仲有幾個較隱蔽既座位,系咪估佢地吾到呢😈
睇黎萬聖節,呢到又有一番玩味🤪

#nomoneysolonely #香港打卡餐廳

2023-10-26