2020-11-26
1️⃣⭐️焦糖香蕉雪糕法式多士⭐️ $82 (8.5/10)Polaf一直好期待佢哋嘅法式多士,果然冇令我哋失望🥳 多士好濕潤好綿密,啖啖都充滿着蛋香💕多士煎到出面金黃色,又唔會太油膩😘 仲有旁邊嘅雲呢拿雪糕,一凍一熱啱晒🤪 同埋焦糖香蕉一齊食,不能夠更幸福了😍 唯一係覺得多士如果有少少肉桂味,應該會更正😛份量好大,記得要兩個人share食❗️2️⃣ 煙燻豬豬卡邦尼 $108 (6/10)一般卡邦尼意粉有啲唔同,提倡唔用忌廉,只係用生雞蛋同芝士調配醬汁,好特別😳 上面嘅芝士脆片好好食,鹹鹹地配埋意粉一流❤️食落比平時卡邦尼無咁漏🥰仲少咗分creamy感覺🥺 豬肉方面用咗意大利煙肉、豬面肉同煙腩片,不過唔太食到個分別😂 Pooh覺得少少硬嘅煙肉都幾質感👍🏻不過Olaf覺得太韌有啲難咬😭 豬肉食落甜甜地,有啲似蜜糖豬肉乾😂3️⃣ 桂圓花碧螺春 $45 (7/10)本來好天真咁以為桂圓有少少甜😛點知原來係好傳統中國茶😗茶味偏濃,佢哋唔係用茶壺,而係一個可以分隔茶葉嘅杯沖,飲嘅時候要成個分隔層拎走,唔怕啲茶會浸得太濃🤤📌 聽聞walk-in成日要排好耐,建議大家早啲打電話去book定❤️
2️⃣ 煙燻豬豬卡邦尼 $108 (6/10)
3️⃣ 桂圓花碧螺春 $45 (7/10)