2023-03-07 103 瀏覽
一早就聽聞Nuttea既堅果奶蓋好出色,今日路過旺角決定一試!😙旺中分店嘅位置有少少隱蔽,大家可以係新之城扶手電梯上咗一樓,再行返過去旺中嗰邊方向就見到啦😎粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓堅果奶蓋果然出色,奶蓋質感口實,落足真材實料,加埋本身有嘅堅果香,奶蓋上面鋪咗唔少nuts增加口感,正過一般奶蓋喎!配埋莓果茶:莓味真實,唔似藥水味,解渴清新!宇治金時堅果奶蓋茶🍵宇治抹茶茶味濃郁,奶同茶平衡得啱啱好。面頭仲真係有紅豆🫘,紅豆口感軟糯、唔甜,好夾抹茶!結論:會再試!見到仲有好多口味都好有興趣,第二啲地方都冇,好似蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶、每日限量既伯爵朱古力堅果奶蓋茶、藜麥燕麥堅果奶茶、黑糖凍堅果奶茶等等😌

粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓

宇治金時堅果奶蓋茶🍵

2023-03-05
2023-03-06 34 瀏覽
熱門之選手搖店😍 有多間分店,次次經過都忍唔住買~ 主打堅果奶飲料,不加牛奶和奶精,賣相十分吸引,好多人打卡~ 這次來試一試人氣奶蓋系列😚 還附上匙羹方便飲用,好貼心 二人消費:$95 🫧不設加一服務費🫧💖💖💖食評💖💖💖伯爵朱古力堅果奶蓋 (冷) ($48)✨ 可選擇甜度、冰度推薦,每日限量一百杯的招牌飲料!伯爵茶味道清新,朱古力奶蓋非常香甜濃厚,與茶味配搭好出色,令口感味道更豐富,甜而不膩😋粉紅莓好堅果奶蓋茶 (冷) ($47)✨ 可選擇甜度、冰度固定將草莓打成沙冰,好濃好冰爽,酸酸甜甜,配上香濃綿滑的堅果奶蓋及花生碎,味道好夾 好好味,不會膩,還有粒粒士多啤梨籽,口感好豐富 好滿足☺️

二人消費:$95 🫧不設加一服務費🫧

💖💖💖食評💖💖💖

伯爵朱古力堅果奶蓋 (冷) ($48)✨ 可選擇甜度、冰度

2023-03-04 72 瀏覽
粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47好開心nuttea係香港興起,植物奶源自大自然,健康不用說~仲好好味,試過你就知😂今日熱熱地,見到推薦的幾款飲品中,try try這酸酸甜甜嘅士多啤梨奶蓋就啱!面頭用植物奶打的奶蓋,點解可以咁香滑,咁好味🤤奶蓋上的花生碎,超脆口,證明好新鮮☺️底層的士多啤梨茶,帶清香的士多啤梨甜味,選擇無糖,所以茶底還帶點酸甜,解膩解渴!好正!真材實料嘅堅果,絕對值得試一試,支持飲植物奶!

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

真材實料嘅堅果,絕對值得試一試,支持飲植物奶!
2023-03-03
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
🐾Nuttea🐈公司係旺角,附近多嘢食所以下午茶3點3時間經常性肚餓🤤~今次突然好想食朱古力但係又口乾想飲野~咁啱行過見有Nuttea💓就決定係佢啦🙌🏻✨曾經係台灣奶茶節獲得金獎~ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶✨1️⃣上層濃厚朱古力堅果奶蓋可以當朱古力蛋糕咁食🤤2️⃣飲一啖清香伯爵茶品嚐下個甘香茶味3️⃣將朱古力奶蓋同伯爵茶混合一齊飲✅既是甜品也是飲料~飽肚又解渇,非常滿足☺️而且地點位置方便,🐈會繼續經常性幫襯~
🐾Nuttea

✨曾經係台灣奶茶節獲得金獎~ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶✨

1️⃣上層濃厚朱古力堅果奶蓋可以當朱古力蛋糕咁食🤤

2️⃣飲一啖清香伯爵茶品嚐下個甘香茶味

3️⃣將朱古力奶蓋同伯爵茶混合一齊飲

✅既是甜品也是飲料~飽肚又解渇,非常滿足☺️
而且地點位置方便,🐈會繼續經常性幫襯~
2023-03-01 35 瀏覽
📌NutteaNUTTEA分店越開越多,對於奶蓋Fans當然係好消息,其中特別鍾意旺中分店地點夠方便🤗奶蓋以堅果同堅果奶打成一層奶霜🥤口感柔滑、香甜,茶底可以揀四季春、烏龍茶、水果茶等✴️伯爵朱古力堅果奶蓋茶 一向好鍾意Nuttea嘅伯爵堅果朱古力奶蓋🍫厚厚一層嘅朱古力奶蓋從來無令人失望,灑上可可粉,令濃郁creamy嘅奶蓋更有層次😚伯爵茶底味道清香,配上香濃嘅朱古力奶蓋亦唔會膩✨跟住杯蓋上的教學,先品嚐濃厚奶蓋然後同伯爵茶混合~口感又滑又濃厚朱古力味越飲越濃,叫咗走甜都一樣好味❣️✴️宇治金時堅果奶蓋🍵見到抹茶嘅顏色同厚厚既奶蓋就知道真材實料😚十分推介🥰紅豆的微甜和抹茶的苦澀味道平衡,口感豐富✨紅豆絕係畫龍點晴🫘同奶蓋一齊飲,大大增加濃郁的口感和層次感奶蓋當然都係重點🤗質地濃稠香滑,帶有堅果奶的香味,好正✨
📌Nuttea

✴️伯爵朱古力堅果奶蓋茶
一向好鍾意Nuttea嘅伯爵堅果朱古力奶蓋🍫
伯爵茶底味道清香,配上香濃嘅朱古力奶蓋亦唔會膩✨

跟住杯蓋上的教學,先品嚐濃厚奶蓋
然後同伯爵茶混合~口感又滑又濃厚
朱古力味越飲越濃,叫咗走甜都一樣好味❣️

✴️宇治金時堅果奶蓋🍵
見到抹茶嘅顏色同厚厚既奶蓋就知道真材實料😚十分推介🥰

奶蓋當然都係重點🤗質地濃稠香滑,帶有堅果奶的香味,好正✨
2023-02-27 32 瀏覽
平時係台式飲品鋪都比較小植物奶選擇,今次睇到間主打堅果奶既忍唔住要試一試😍Nuttea 主打用堅果整成既台式飲品🤤今次就試左佢地既 伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶同粉紅莓好堅果奶蓋茶。兩款奶蓋茶就咁聞已經勁香😍😍飲落口順滑香濃👍粉紅莓好堅果奶蓋茶,草莓味唔係死甜既假草莓樂水味,成杯酸酸甜甜草莓味出色🍓伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶,純飲茶口感比較清,但搞勻有驚喜😋即刻變成香濃奶茶,奶同茶既比例同味道都出色同均勻👍
兩款奶蓋茶就咁聞已經勁香😍😍飲落口順滑香濃👍
2023-02-26 41 瀏覽
行街行到有啲口渴同肚餓Nuttea嘅堅果奶蓋茶好味又健康飲完都唔怕肥呀❤️‍🔥-🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶($47,無糖)粉紅色超靚呢📸堅果奶蓋面頭落咗果仁粒粒入口富有口感呀!而奶蓋豐盈足料足足佔咗三分之一杯😍飲完好有飽肚感喔!基底飲到清香嘅士多啤梨味同茶味味道酸酸微微同奶蓋配搭得好襯一酸一甜,唔會好膩👍🏻🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47,無糖)呢款得獎招牌之作真係百飲不厭❣️堅果奶蓋灑滿可可粉口感濃厚滑溜😋茶底係印度產嘅格雷伯爵茶茶味香醇帶佛手柑香味無論分開兩層飲/傾斜45度飲/攪勻嚟飲每款飲法都係咁完美呀💯
行街行到有啲口渴同肚餓
Nuttea嘅堅果奶蓋茶好味又健康
飲完都唔怕肥呀❤️‍🔥

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶($47,無糖)
粉紅色超靚呢📸
堅果奶蓋面頭落咗果仁粒粒
入口富有口感呀!
而奶蓋豐盈足料
足足佔咗三分之一杯😍
飲完好有飽肚感喔!
基底飲到清香嘅士多啤梨味同茶味
味道酸酸微微
同奶蓋配搭得好襯
一酸一甜,唔會好膩👍🏻

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47,無糖)
呢款得獎招牌之作
茶味香醇帶佛手柑香味
無論分開兩層飲/傾斜45度飲/攪勻嚟飲
每款飲法都係咁完美呀💯
2023-02-25 43 瀏覽
友人介紹呢間飲品好飲,推介我試下。本身不喜歡奶蓋類飲品既我,本想叫果汁敷衍吓就算啦😅友人再三提醒要試下啦!好,就試下啦,最多問佢拿個匙勺走晒奶蓋。🤣🤣似乎有唔少選擇,店員推介:粉紅莓好堅果奶蓋茶(半糖)($47)一試有種驚艷感😱😱😱😱😱😃士多啤梨打成奶泡好香甜,濃郁幼滑,沾上鹽提昇奶蓋的層次感,好似食緊雪糕,但因非奶品,奶蓋是堅果奶打成,感覺好健康呀👍👍友人點了新品宇治金時堅果奶蓋茶(少冰半糖)($47)一樣好味:店員好專業亦有耐性。會提醒沙冰及甜度,幫助選擇喜歡適合你既口味。店員仲提醒微甜可品嚐果汁原味,唔錯!🥰🥰🥰🥰睇返介紹佢地堅果奶只使用真正的堅果和天然成分每天新鮮造,果汁都係用新鮮蔬果打成。所以係健康之選!👍👍👍👍👍一向衝破唔到奶蓋類飲品關口的我,終於揾到心頭愛啦。🥰🥰🥰🥰🥰

似乎有唔少選擇,店員推介:

粉紅莓好堅果奶蓋茶(半糖)($47)

2023-02-22 43 瀏覽
熱鬧的旺角,除了逛街shopping之外!美食飲品也很多!當然,創意的飲品更加受到歡迎👏旺角中心的一樓有一間名叫(nuttea)飲品店吸引了我!飲品店不設坐位,只限外賣!多款美味有營的堅果飲品供客人選購!😁牛油果堅果奶入口香滑的牛油果堅奶,不但堅果味十足,牛油果的香味也很美味!牛油果一向都受到健身朋友的喜愛,這樣的配搭更加多元化,也能喝得更健康呢!😋所以,食物的創新也令更多食客朋友的選擇更多!👍伯爵朱古力堅果奶蓋茶店員推介之一的伯爵朱古力堅果奶蓋茶,朱古力味道香濃,伯爵茶茶味十足!超厚堅果奶蓋要用鏟子來喝,味道滑滑的,堅果的香味四溢!喝後嘴裏還有回味無窮,😋喜歡朱古力的朋友們可以去試試!

飲品店不設坐位,只限外賣!
多款美味有營的堅果飲品供客人選購!😁

牛油果堅果奶

2023-02-22
10 分鐘 (外賣自取)
$47 (其他)
香港人無論男女,都鍾意時不時就飲杯肥仔水,我自己比較注重健康,平時都管住自己唔去飲呢類型飲品,但女友推介底下,就黎左飲了,佢門面簡單精巧,望埋去就知係Mirror fans,Search過知佢係純素堅果奶茶同堅果奶蓋,講明唔落牛奶和奶精,咁就岩哂我呢啲注重健康既人士喇,佢比左個鏟仔我地去鏟起啲堅果奶蓋黎食,係好好味架,食到咁上下,將成杯野撈勻先再飲又係另一種味道,只能話一次飲一兩杯,睇怕我有排都未可以嘆哂佢每款飲品蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶$40 因為佢本身已經會加入楓糖做底,配合奶蓋之下,我地揀左無糖走冰,一飲入口,非常好,女友鍾意飲蘋果脆脆連同奶蓋一齊食果下令人停不了手,奶蓋打到好滑又唔會太甜,蘋果既酸度令人好開胃,而楓糖既微甜又中和左蘋果既酸性,兩者相加底下相得益彰茶底唔會因為又酸又甜就被蓋過,飲落去一樣有濃濃既茶味,好難想像幾樣野撈埋一齊會有咁既效果伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48佢寫明每日限量一百杯,咁就即管試試啦!不得了,個人口味我覺得呢個比起蘋果脆脆更好,自己本身對伯爵茶冇乜特別喜好,但佢呢個茶底襯落佢濃厚既朱古力味入面,只能話我被俘虜了,Nuttea既奶蓋一如以往打得好滑好厚,撈

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶$40

伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48

佢寫明每日限量一百杯,咁就即管試試啦!不得了,個人口味我覺得呢個比起蘋果脆脆更好,自己本身對伯爵茶冇乜特別喜好,但佢呢個茶底襯落佢濃厚既朱古力味入面,只能話我被俘虜了,Nuttea既奶蓋一如以往打得好滑好厚,撈埋個朱古力食到我停唔到口,可可香味完全融入係杯野裡面,眨下眼就清左成杯野,唔控制自己既話真係會encore多杯都似
2023-02-17
3 分鐘 (堂食)
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
NUTTEA真的是我無限再光顧的奶蓋飲品店,他們的堅果奶蓋真的完勝了其他奶蓋!🤍來到旺角中心這邊,又再一次忍不住來一杯,這次我來點了一杯粉紅莓好堅果奶蓋茶,是草莓沙冰來的喔!還有好多款都想喝,但一來到看到推薦的這杯就沒再考慮,直接挑選這杯👍香甜的草莓,打成沙冰,好濃好冰爽,配上綿滑的堅果奶蓋,喝完好幸福喔~堅果奶蓋一如既往,綿滑細膩,陣陣的堅果榛子味,好像吃雪糕一樣,別家都沒有的奶蓋,只能在NUTTEA喝到🤤
2023-02-18 23 瀏覽
今日黎開旺角行街點可以唔黎Nuttea買飲品呢~每一次黎都一定要飲一杯,因為Nuttea堅果奶蓋真係相當出色,超香超滑超厚🤭勁好飲~😋今次呢兩杯都係第一次飲,一樣都係咁好飲,好出色!!十分推薦👍👍👍🥤蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶🍎🍯 $40⭐️季節限定,蘋果茶好Fresh,堅果奶蓋好厚身,飲品上層有好多蘋果脆片同楓糖漿,底下重有蘋果粒粒,好足料,亦令到成杯飲品口感層次更加豐富!真心好推薦呢杯👍👍好抵食,飲渴一流😋🥤宇治金時堅果奶蓋茶 $ 47⭐️新款推介,呢個配搭簡直係冇得輸!!!好香抹茶味,飲落茶味勁濃郁,加埋紅豆落去,令成杯飲品更有咬口,更飽肚😆,中意抹茶紅豆的你一定要試👍👍一定要簡呢杯🤭P.S Nuttea 係香港好多地方都有分店📍中環 銅鑼灣 金鐘 尖沙咀 葵芳 九龍灣 新蒲崗 沙田 大埔 荃灣 總有一間係你左近🤭🤭🤭快D去試下啦~
🥤蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶🍎🍯 $40
🥤宇治金時堅果奶蓋茶 $ 47
P.S Nuttea 係香港好多地方都有分店
總有一間係你左近🤭🤭🤭快D去試下啦~
  • 宇治金時堅果奶蓋茶
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2023-02-17 53 瀏覽
睇完網上報導,專程試呢間OpenRice上好多好評既飲品店,黎試下呢間主打堅果奶飲品及堅果奶蓋茶既NUTTEA. 門面唔算突出,亦唔算好吸睛,不過重點在於杯飲品飲品選擇多,分類清晰。宇治金時堅果奶蓋茶$47綠茶味濃濃,配紅豆🫘蓉一齊飲,濃茶配搭一點甜絲絲既感覺,好夾呀😋😋加上非常非常濃厚既堅果奶蓋,一啲都唔hea, 奶蓋有埋堅果碎,充滿口感!粉紅莓好堅果奶蓋茶$47呢杯同樣真心正,滿滿莓味,酸酸甜甜,飲入口好fresh,唔會覺得死甜喉嚨好痕,同埋個幾寸厚既堅果奶蓋呀!🤤🤤真係好好飲,兩種口感融合於口中,味覺大爆炸🤤🤤我地飲到lam lam脷呀😋其實呢度太多選擇,今次飲完呢轉,更加想試埋其他款呢!喜歡佢既小設計,每杯都會溫馨教學!小提醒🔔:- 食飽飯行一陣先好買黎飲,因為真係好滿足架🥰- 只要蓋實杯蓋,即管放心傾斜45度飲用吧☺️

門面唔算突出,亦唔算好吸睛,不過重點在於杯飲品

飲品選擇多,分類清晰。

宇治金時堅果奶蓋茶$47

粉紅莓好堅果奶蓋茶$47
我地飲到lam lam脷呀😋

小提醒🔔:
- 食飽飯行一陣先好買黎飲,因為真係好滿足架🥰
- 只要蓋實杯蓋,即管放心傾斜45度飲用吧☺️
2023-02-16 67 瀏覽
香港大部分嘅茶飲飲品又甜又容易致肥,所以我對呢啲杯裝飲品真係又愛又恨㗎,特別係有時口痕起上黎又真係好難忍㗎。不過依家唔使忍得咁辛苦啦,原來台灣過江龍nuttea係香港有多間分店,九龍,新界區都有,仲要係主打純素堅果奶茶同堅果奶蓋,不加牛奶和奶精,注重健康人士都啱飲㗎。今次黎到旺角中心位置,方便易揾。蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶跟住飲品蓋嘅指示,先試下堅果奶蓋,果然好綿密,有淡淡嘅堅果味,仲有脆脆,唔同質感,反差效果更突出。跟著攪拌奶蓋同茶,茶香唔錯,仲有清甜蘋果味,好醒胃。火龍果堅果奶喝一口,已經感到堅果嘅味道,比普通杏仁奶味更豐富。火龍果味唔會太甜,兩者mix埋嘅味道好清新,唔會太飽膩,好喜歡呢個味道。依家nuttea仲會捐助流浪貓貓,咁有意義,絕對係一個更好嘅原因光顧多幾次啦。

今次黎到旺角中心位置,方便易揾。

火龍果堅果奶

2023-02-16 40 瀏覽
今日收工好攰,決定去行下街平衡下,經過旺角中心1樓(近新之城方向) 呢間Nuttea 買返杯飲品慰勞自己。見到佢皇牌「伯爵朱古力堅果奶蓋茶」,望落好吸引,飲落至知真係無嗌錯!呢間茶飲店都幾受歡迎,外賣都多人幫襯,不過店員好快手,落單唔使5分鐘就有飲品拎了😊~ 要讚一讚呢個茶杯套裝,方便拎走之餘,寶石藍色紙抽夠實淨,拎得耐都唔驚~我揀咗微糖同去冰組合💫朱古力堅果味奶蓋同埋伯爵茶嘅組合,口感同味道都非常令人驚喜。店員叫我一定要用鏟子食嘅奶蓋茶,堅果奶蓋貨真價實,唔單止有香濃嘅朱古力味,質感非常非常綿厚,感覺好似食緊香濃嘅朱古力蛋糕,朱古力控一定十分滿足😍!至於伯爵茶味道清淡易入口☕️,配合香濃嘅朱古力奶蓋,味道出奇地平衡和諧。飲完之後,豐富到彷似食咗個甜品set咁,又飽又滿足☺️下次經過,會再試下佢另一款推介飲品「宇治金時堅果奶茶」,睇相都已經覺得好吸引,用返同款奶蓋應該好有保證~!

2023-02-15
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶