2018-11-10 293 瀏覽
一行十幾人去來一鍋,係任食式,點了一人3xx 的海鮮餐,肉類,菜,餃丸任食,有一間房比我地坐,紅白酒汽水任飲,朋友話啲白酒唔好飲,但有得任飲都ok la講返食物,任食的牛都幾好食,不是全油那隻,是似手切那隻,有口感,另外餃類丸類都唔差,菜都算多選擇侍應既招呼都好好,今時今日火鍋選擇咁多,要生存到全面服務真係好緊要講真,食材有幾貴,或者識食既人的都唔多, 所以感覺良好真係好重要如果鐘意任食又想整體質素較好,呢間係唔錯選擇

如果鐘意任食又想整體質素較好,呢間係唔錯選擇
2018-11-06 280 瀏覽
堅·任飲任食一般的任食火鍋食物都有,款色差不多。食材新鮮最開心的是,紅酒白酒都任飲,愛酒之人不能錯過哦!每枱都有一set手打丸、魚皮、響鈴與餃。特別在於湯底、飲品和裝修藥膳花膠螺頭雞湯底未十下十下前,先品嚐藥膳雞湯,足料真材實料,仲有半隻雞⋯每兩人有一碟 雪花肥牛,肉質新鮮,但厚了一點。總結,唔平但值得的任食火鍋,落樓每人約$300。在一個西式裝潢的環境,打邊爐,任飲紅酒🍷實在可以ONE MORE HOT POTP.S. OpenRice 連接的google map 地址,帶了到堅東⋯大家要留意哦⋯⋯
堅·任飲任食

一般的任食火鍋食物都有,款色差不多。食材新鮮
最開心的是,紅酒白酒都任飲,愛酒之人不能錯過哦!

每枱都有一set手打丸、魚皮、響鈴與餃。

特別在於湯底、飲品和裝修
藥膳花膠雞湯底

藥膳花膠螺頭雞湯底

未十下十下前,先品嚐藥膳雞湯,足料
真材實料,仲有半隻雞⋯

每兩人有一碟 雪花肥牛,肉質新鮮,但厚了一點。

實在可以ONE MORE HOT POT

藥膳花膠雞湯底
  • 花膠螺頭雞鍋(濃湯)
2018-10-28 292 瀏覽
想唔食甘貴,又想就老人家唔食辣,又要想減肥唔食啲甘肥既野,最好既方案一定係打邊爐! 老人家都係唔中意等,依間又甘岩訂到位就試試啦!本以為任食既質素普通,估唔到比想像中好好多我就叫左有海鮮拼盤既火鍋任食。不過依盤海鮮👆🏻係無refill,但勝在幾新鮮,老人家話啲魚片好好食!☝🏻卜卜蜆湯底,用既係大蜆,肉都有一個湯匙甘大,不過就沙多左啲。飲品有紅白酒,韓國啤同不同汽水任飲,都好多選擇! 另外佢有送個牛奶布甸—好好食! 真係估佢唔到! 另外一讚,啲姐姐服務幾好而且好勤快!

我就叫左有海鮮拼盤既火鍋任食。

海鮮拼盤

卜卜蜆火鍋湯底

另外一讚,啲姐姐服務幾好而且好勤快!

2018-10-13
海鮮拼盤
卜卜蜆火鍋湯底
  • 即炸魚皮
  • 冬瓜白肉卜卜蜆鍋(清湯)
  • 甜品
  • 手切安格斯牛頸脊肥牛片
  • 西班牙黑豚肉
2018-10-17 273 瀏覽
估唔到打邊爐都撞到朋友🤩 唔知我幾時食哂所有火鍋店 😍係cwb 個餐牌有兩款 任食邊爐 我揀左有海鮮拼盤果個 抵好多 湯底揀左花膠螺頭湯 同喇沙湯底 好足料呀 可以直接裝黎飲 個湯黎到個陣已經好香同飲落幾入味🤤🤤🤤 真係未落料先飲湯!螺頭湯都多花膠同螺頭 好爽好 另外個喇沙 本身已經有好多蜆同青口 蝦海鮮拼盤有好大隻嘅象拔蚌 貴妃蚌同扇貝 仲有青口 大蝦 🍤 個set 仲有自家制手打丸墨丸餃果啲 重點係有埋安格斯牛肉片仲有最愛嘅即炸巨響玲周炸魚皮 未叫其他任食已經飽飽地 咁話明任食 飽都要叫下其他任食 肥牛 蔬菜金菇 羊肉片等等 我成個肉食大王咁 叫左好多飽肚野 食得好飽 叫左好味道 都物超所值 料同湯底都好夾 ☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻飲品好多款任飲 仲有紅酒🍷白酒🍶🍸啤酒 🍻韓國啤黎 上網睇人食有心太軟甜品 原來今晚係奶凍🍮☺️
仲有最愛嘅即炸巨響玲周炸魚皮
上網睇人食有心太軟甜品 原來今晚係奶凍🍮☺️
2018-09-25
  • 海鮮拼盤
  • 即炸響鈴
  • 花膠螺頭雞鍋(濃湯)
2018-10-15 177 瀏覽
秋天開始黎,又係開始打邊勞的季節!黎到銅鑼灣呢間,喺 timessqare 嘅附近,地置都算方便。養生湯底,對女人好啊!送左d小食開胃前菜,準備打邊勞ge胃口,哈哈打邊勞黎任食講,有得食海鮮真係十分不錯!不過有定份量,呢個兩個人 size,都夠食!呢個雪花肥牛好靘啊,真係忍唔到口,食左好多好多!!!嘻嘻,呢兩樣放埋一齊真係好吸引!任食最怕食唔哂哂野,所以每樣都係點少少,不過點少少都食左好多啊!呢個三色滑,唔錯!其餘打邊勞食物一次過用三層架上,一D都唔哂位,做得好!特長響鈴真係超級長!你睇用手一度,仲長過隻手,真係超大,差d唔夠位放入煲添!飲品餘左有基本的汽水櫃之外...仲有紅白二酒可以選,我同朋友一紅一白,試哂。食物同飲品係任食打邊勞黎講,都好過 average。會再黎幫襯!
秋天開始黎,又係開始打邊勞的季節!

養生湯底,對女人好啊!

送左d小食開胃前菜,準備打邊勞ge胃口,哈哈

呢個雪花肥牛好靘啊,真係忍唔到口,食左好多好多!!!

嘻嘻,呢兩樣放埋一齊真係好吸引!

呢個三色滑,唔錯!

其餘打邊勞食物一次過用三層架上,一D都唔哂位,做得好!

特長響鈴真係超級長!

你睇用手一度,仲長過隻手,真係超大,差d唔夠位放入煲添!

飲品餘左有基本的汽水櫃之外...

仲有紅白二酒可以選,我同朋友一紅一白,試哂。

今天是我的生日,幾個舊同學為咗幫我慶祝,約咗我去到銅鑼灣(來一鍋)打邊爐,其實我今天 是剛由內地公幹回來,放下了行李就來赴約,因為大家都好畀面為我慶祝,所以再疲累一些,也沒所謂,真心多謝各位舊同學,為我預備這一餐美味的火鍋。微辣的牛腩煲,牛腩份量較少一些,但係牛腩肉質部位好靚,每一舊都好軟淋,加埋其他配料一起,十分惹味。超級海鮮大拼盤,每樣都好新鮮爽甜,有帶子、鮮蝦、青口、貴妃蚌、鮑魚等,食完這大拼盤已經好飽了。肥牛肉不會太肥,肉質仲好有牛肉味。食落去chok chop聲的響鈴,成半隻手咁長。蔬菜相當翠綠好新鮮 。

肥牛肉不會太肥,肉質仲好有牛肉味。

食落去chok chop聲的響鈴,成半隻手咁長。

蔬菜相當翠綠好新鮮 。
2018-10-10 194 瀏覽
之前黎過依間火鍋店,食物同服務質素都係無得頂,於是再黎食番餐。今次都係叫咗海鮮火鍋套餐($368,每位+$10醬料費,需加一),鍋底係湖南香辣牛坑腩干鍋,揀咗少辣,牛坑腩炆得特別軟熟,香口多汁,加埋香辣真係好滋味。每位有一份海鮮,包括大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、扇貝、青口、鮑魚等等,種類多,賣相吸引,睇落好新鮮,平時都好難買到咁靚嘅海鮮,食落好清甜。特別中意蚌類,爽滑有口感。每兩位會包一碟貴價啲嘅肉,我地揀咗牛頸脊,紋理清晰,淥幾秒就熟,好重牛肉味,好滿足~另外每位仲包咗手工丸類,包括墨魚丸、豬肉丸、流心牛肉芝士丸、墨魚釀豆卜、韭菜餃、羊城水餃、獅城雲吞、豬肉釀鮮冬菇。做法精緻,丸類打得扎實,非常彈牙,而餃類就皮薄餡靚,soak哂湯底嘅味道,超惹味~其他火鍋配料就係任叫,種類好多,同樣咁高質~最後仲包一份甜品奶凍,牛奶味好濃,非常香滑~

湖南香辣牛坑腩干鍋

海鮮

牛頸脊

其他火鍋配料就係任叫,種類好多,同樣咁高質~

最後仲包一份甜品奶凍,牛奶味好濃,非常香滑~
奶凍

2018-10-09
10 分鐘 (堂食)
湖南香辣牛坑腩干鍋
海鮮
牛頸脊
奶凍
2018-10-10 140 瀏覽
公司員工食飯,個個都想打邊盧,尼間野一個價錢任食,酒水任飲,唔錯,抵食!個嚮靈大到成隻手瓜咁,好新鮮好好食!其他野都唔差,以任食火鍋來講都算真係唔差!7個人打邊盧,買單先1千七百倒,有白酒紅酒啤酒任飲,真係唔知去邊度搵!唔怪得知有成2百幾個好平啦!原來真係好抵食,食物又唔差!9:15分後打仲有85折,超平!藥膳窩唔差!湯無咩味精,我仲飲左幾碗,牛肉每兩人一碟(手切)幾好食,因為任食所以要求唔會過高!會返轉頭既!
2018-10-08
2018-09-30 198 瀏覽
銅鑼灣週街都係嘢食可以分為四個區域, 崇光百貨謝斐道一區,時代廣場希慎一區, 近大坑加路連山道一區 ,鵝頸橋附近商廈地舖一區。我就比較喜歡去鵝頸橋附近嘅餐廳seek for good food, 因為又有地舖揀又有樓上鋪, 今晚去咗來一鍋任點任食放題都係三百幾蚊一位 ,仲有啤酒紅酒飲。呢度就係紅酒區。座位坐得都好舒服。即製酥炸魚皮 ,香脆惹味。特大海鮮拼盤, 有齊青口、鮑魚、帶子、鮮蝦、貴妃蛤全部都好新鮮。食炸嘢當然係要食新鮮啦,響鈴真係 chop chop 聲。仲有釀冬菇,釀豆卜,唔同嘅手打丸類。你睇下隻大蝦幾清甜美味, 顏色又夠嫩紅。肥牛質素都好,油脂分份好平均。

呢度就係紅酒區。

座位坐得都好舒服。

即製酥炸魚皮 ,香脆惹味。

食炸嘢當然係要食新鮮啦,響鈴真係 chop chop 聲。

仲有釀冬菇,釀豆卜,唔同嘅手打丸類。

你睇下隻大蝦幾清甜美味, 顏色又夠嫩紅

肥牛質素都好,油脂分份好平均。

2018-09-29 137 瀏覽
雖然天氣仲喺有啲熱,但踏入9月初秋嘅時分,打邊爐鋪癮又走返曬出黎,所以上星期我約咗朋友,一齊「來一鍋」,一邊烚下烚下,一邊吹水講下近況。來一鍋係正鵝頸橋隔離, 係時代廣場行過去都幾近。打邊爐幾怕去啲又迫又窄嘅地方打,行出行入唔方便而驚整到啲野食,而來一鍋好在環境闊落,張枱都大,叫成枱野食都夠位擺 (重點: 廁所都好乾淨, 唔似一般任食店 shrug)。來一鍋算係半任食火鍋店, 提供咗藥膳鍋及海鮮鍋兩款火鍋套餐以及10款唔同湯底。我地揀咗海鮮鍋配合花膠螺頭雞鍋濃湯湯底。佢個火鍋湯好足料,花膠同雞件數目超出想像,而且好夠味,最後我地忍唔住飲咗好幾碗。跟住湯底先上嘅,有安格斯牛肉,超長嘅即炸響鈴同魚皮。安格斯牛肉帶有豐富脂肪,烚一烚食落去入口即化。而炸響鈴同魚片有手臂咁長,淥完仲脆卜卜,仲有好濃厚嘅花膠雞味,正!重點出場,海鮮拼盤!!! 拼盤有大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、生蠔、扇貝同鮑魚,數量可以拍得住主打海鮮鍋嘅鋪頭,而且食落去好新鮮,大滿足!我地仲食咗佢地手工製作嘅三寶丸、餃子,仲有啲任食火鍋配料。手打丸彈牙但可惜細粒咗啲,火鍋配料雖然任食但都有鴨血、冰豆腐呢啲特別野,令到我地有啲喜出望外。

食飽之後仲送上甜品
另外我地再叫咗杯白酒,為呢一晚畫上個句號。
2018-09-27 7041 瀏覽
雖然天氣還未轉涼,但踏入九月,吃火鍋的心就已經開始蠢蠢欲動這天和男友去了一間任食的火鍋店,地點就在時代廣場附近,很方便。這𥚃的任食火鍋有2種,海鮮和藥膳火鍋。各有2部分,主食和任食。主食部分按人數提供,2種火鍋有不同的主食,海鮮火鍋就有一盤海鮮,包括鮑魚、扇貝等。任食部分就有肥牛、芝士腸、蔬菜等。温馨提示,其車主食的分量很大,我們只額外點了豆腐和3個蔬菜就已經很飽2種火鍋的湯底也是各有不同~ 我們點了海鮮火鍋的鴛鴦火鍋,湯底選了花膠螺頭雞鍋和胡椒豬肚鍋,要滋補有滋補、要濃味有濃味2個鍋底都相當足料,湯內都放有滿滿的雞肉和花膠、豬肚~個人認為花膠湯配海鮮較好,而豬肚湯因為較濃味,配響鈴這些很不錯這個就是海鮮拼盤,有鮑魚、青口、蝦、扇貝、魚等等,全部都大隻、鮮甜,絕對值回票價這是二人分量,一大班朋友來,相信這個拼盤一定會很壯觀除了海鮮拼盤,主食還包了這盤餃子和丸子,如羊城水餃、韮菜餃、豬肉釀鮮冬菇、墨魚丸、豬肉丸等。特別推介這些餃子,餡料的比例和調味都做得很好;另外,釀鮮冬菇,肉不會靭而且混合冬菇的汁更juicy誠意推介的還有這2個,即炸響鈴和魚皮這孖寶本來就是火鍋必備的配料,而這𥚃的讓我
雖然天氣還未轉涼,但踏入九月,吃火鍋的心就已經開始蠢蠢欲動

花膠螺頭雞鍋及胡椒豬肚鍋

這是二人分量,一大班朋友來,相信這個拼盤一定會很壯觀

誠意推介的還有這2個,即炸響鈴和魚皮
這孖寶本來就是火鍋必備的配料,而這𥚃的讓我覺得值得推介,是因為這超大size、香脆而且沒有油饐味

蔬菜選了蕃薯苗、皇帝菜和菜心苗,全部都新鮮、翠綠

蜂巢豆腐有很多小孔,是吸收湯汁的小能手,每次吃火鍋必點
花膠螺頭雞鍋及胡椒豬肚鍋
2018-09-25 154 瀏覽
普普通通的一餐,一家人同行七點進場,已有兩三枱人在正在進食。點了胡椒豬肚湯,冬瓜蜆肉湯,鴛鴦湯底,要加$68。二人送一碟牛肉(乾爭爭的)餐廳環境一般,有電視機,有免費汽水紅酒白酒。整體評價:正常環境,普通食材。可能因酒水免費,同時間有一班醉酒客在喧嘩,不停在店舖內大叫,十分騷擾。三人同行,每次落單的食物數量都是得三件,真是要分開點多幾次才行。值得一讚是是店舖的侍應招呼不錯!普普通通的,要求不大的可以一試

餐廳環境一般,有電視機,有免費汽水紅酒白酒。

整體評價:正常環境,普通食材。

值得一讚是是店舖的侍應招呼不錯!

普普通通的,要求不大的可以一試

2018-09-22
2018-09-24 137 瀏覽
周末係銅鑼灣行完街睇完戲有d 肚餓,就係鵝頸橋附近搵左間樓上既火鍋店醫下肚。坐低發現原來係火鍋放題,除左普通火鍋配料,仲有唔少海鮮可以揀,啤酒汽水仲要係任飲,一於食盡佢!基本既醬料都應有盡有。韓國進口啤酒,淡淡地,打邊爐飲多d 都唔怕湯底揀左花膠螺頭雞湯,好足料呀!煲得耐d 螺頭更加冧同入味,裡面仲有豬骨同雞,愈煲得耐就愈正呀!海鮮拼盤!有青口,貴妃蚌,扇貝,鮑魚,鯇魚片,大蝦,仲送多塊紫淮山。手切安格斯牛頸脊肥牛,好有牛味,又新鮮,正呀!打邊爐當然唔可以唔食餃同丸,選擇都幾多!超巨型響鈴同炸魚皮,味道唔錯,但細舊d 會容易食d

基本既醬料都應有盡有。

韓國進口啤酒,淡淡地,打邊爐飲多d 都唔怕

手切安格斯牛頸脊肥牛,好有牛味,又新鮮,正呀!

打邊爐當然唔可以唔食餃同丸,選擇都幾多!

超巨型響鈴同炸魚皮,味道唔錯,但細舊d 會容易食d

2018-09-23
2018-09-16 164 瀏覽
係港島想搵火鍋野食,見到來一鍋好似幾抵,所以一試,果然不錯!晚市有兩款套餐可以揀,$288既藥膳火鍋套餐同$368既海鮮火鍋套餐,另外有任加既配料!見海鮮火鍋套餐都幾多海鮮好似幾抵食就叫左~因為想惹味少少但又唔想食太辣,所以叫左胡椒豬肚椗鍋,胡椒味好重,味道夠晒!海鮮套餐包左海鮮拼盤,有蝦、蚌、扇貝、青口、鮑魚同斑腩(本身係蠔但今日冇)睇得出材料幾新鮮,食落頗有鮮味~另外仲有即炸響鈴同魚皮!一上檯嚇親,冇諗過會咁大條,係普通size既兩倍!響鈴可能我地唔係即刻食,所以唔算好脆,但即食既魚皮好脆好食~手工丸們一口size,好食!除左套餐包既野食之外,每兩個人就送一碟手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛〜牛味幾重,食落去唔難咬〜食火鍋放題最正就係有得任飲,今次仲居然有紅白酒任飲!飲落去甘甜,飲多兩杯都真係醉醉地,幾堅〜 唔飲酒仲有幾款飲品同啤酒可以任揀〜其實淨食套餐既野都已經好夠飽,不過唔再嗌多啲野就好似蝕左咁哈哈〜 任食個度有得揀普通美國肥牛,雖然唔差但都係手切個款好食啲〜總括黎講係好扺食,野食係略嫌唔夠味,但有湯底同醬油加持,唔錯啦!

胡椒豬肚椗鍋

睇得出材料幾新鮮,食落頗有鮮味~
手工丸們一口size,好食!

2018-09-12
叫左豪華餐,除左第一碟既牛之外,全部都係肥到入唔到口(見下圖),實際質素連佳寶48蚊一磅既質素都不如。佳寶都叫半肥瘦丫,呢度係仲差過佳寶,店主入到呢啲貨都算犀利。好評見到既靚牛相,都係第一碟,但自此之後就係堆填區質素。如果全餐既質素都好似第一碟咁係三百幾係可以接受,奈何唔係。問下侍應,有無瘦啲架?無。係全部都咁肥架。全部呀。係全部呀。但個侍應態度唔差既,好有禮貌,值得一讚。你唯有寄望下食一碟就飽。

好評見到既靚牛相,都係第一碟,但自此之後就係堆填區質素。

如果全餐既質素都好似第一碟咁係三百幾係可以接受,奈何唔係。

問下侍應,有無瘦啲架?
無。
係全部都咁肥架。
全部呀。
係全部呀。

但個侍應態度唔差既,好有禮貌,值得一讚。

你唯有寄望下食一碟就飽。
肥到食唔到既肥牛
2018-07-21
120 分鐘 (堂食)
肥到食唔到既肥牛
  • 火鍋配料