2020-08-30 908 瀏覽
#全日外賣 #自取 #外賣自取 #outbacktakeaway 食物新鮮出爐熱辣辣,不過拿回家需時,所以有些食物要返熱套餐包:是日餐湯 #粟米蘑菇忌廉湯 ,凍了杰撻撻,建議加少量水用慢火煮熱,期間持續攪拌以免燒焦配 #黑糖餐包#燒蝦凱撒沙律 #凱撒沙律 #沙律 $68蝦燒得香口,肉質爽口彈牙,好像幾新鮮。沙律是普通的生菜配上麵包粒(淋了)和鹹芝士薄片。#美國肉眼牛扒 #肉眼牛扒 $188七成熟,但有一半是非常粗糙。牛的味道不夠濃,偏清淡,建議自己落些少鹽提升牛味道~另有提供蘑菇汁和雜菜。薯條很香但是回家後已經軟了(可以用平底鑊烘熱回復脆口)ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

食物新鮮出爐熱辣辣,不過拿回家需時,所以有些食物要返熱

配 #黑糖餐包

#燒蝦凱撒沙律 #凱撒沙律 #沙律 $68

#美國肉眼牛扒 #肉眼牛扒 $188

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2020-08-22 628 瀏覽
<USDA Ribeye Steak 10oz. 🥩> $188 Haven’t had lunch at a restaurant for ages because of COVID-19 outbreak in HK. Really need a satisfying meal to compensate my hard work for a week🤣 I like both the ribeye steak and the fries😋 the fries was awesome and out of my expectation! It’s golden brown fries with crunchy exterior and fluffy interior🤤 it’s soo delicious😋 for the steak, I chose medium, it’s juicy and would be perfect if it’s thinker😆 still love it😍 <Spicy Shrimp Rice 🦐> $58 It

<Spicy Shrimp Rice 🦐> $58
It’s huge!!! It really filled my stomach😋😋😋 it’s actually not too spicy, I can tolerate it, you can probably tolerate it too😂

<Brown Sugar Bread 🥖>
I think most of you guys agree that this brown sugar bread is the signature of Outback❤️ you can order as many as you want to eat. It’s warm and soft with creamy butter😋😋😋
USDA  Ribeye  steak
Spicy  Shrimp  rice
Brown  sugar  bread
USDA  Ribeye  steak
Brown  sugar  bread
2020-08-14 644 瀏覽
而家outback做緊優惠咁今次叫左一個烤雞沙律咁另外再跟黑糖包都好食,幾乎平時每次都食好多今次外賣都跟一個都算唔錯,黑糖包個種香味真係非常正,另外再加奶油真超正。反而沙律好一般D同埋沙律汁嘅味道唔夾雞肉,下次都淨係叫番漢堡會比較好,加上D烤雞真好乾,真要檢討下。
2020-07-22
外賣自取
2020-06-28 1843 瀏覽
我都有一排無來😛 Outback,好懷念佢哋個黑糖麵包🥖同炸洋蔥花🧅!黑糖麵包🥖,配埋香滑牛油🧈,一絕呀😍😍😍!Strawberry 🍓smoothie 🍹大大杯,好好飲😋。🤩🤩🤩炸洋蔥花🧅勁香脆,我幾乎每次來都會食㗎😋😋😋!烤雞🐓就有少少乾身~pasta呀、湯🥣呀、沙律🥗呀都幾好~Cheese 🧀 cake 🍰 都唔錯,仲有啲水果🥭🥝🍓🍋伴碟🍽添🤤。🤩Chocolate 🍫Thunder🍨勁吸引😍,佢一共有三層,頂層係cream,中間係雪糕,最抵係brownie!一啖有齊 cream+ice-cream+brownie 🤤 perfect 😋呀!

黑糖麵包

炸洋蔥花

🤩🤩🤩炸洋蔥花🧅勁香脆,我幾乎每次來都會食㗎😋😋😋!

烤雞🐓就有少少乾身~pasta呀、湯🥣呀、沙律🥗呀都幾好~

Cheese cake

Chocolate  Thunder
  • 黑糖包
  • Chocolate Thunder
2020-06-09 1177 瀏覽
平時2個人黎outback 食晚飯,好多時都叫得好多食唔晒,食唔晒又覺得好嘥咼🤨。最後叫咗個多 g 數嘅牛扒,佢本身個餐都有包到2個小食,所以我地叫咗條佢哋最最最最出名嘅黑糖包食🥰,再叫咗杯沙冰,份量啱啱好,真係好鐘意食佢哋個黑糖包😋

2020-05-18 1142 瀏覽
間唔中都會去outback食下野,因為個黑糖麵包真係好好食,牛油好幼滑,每次去都會食幾件,雖然知會好飽,但真係忍唔到口🤣.芝士薯條 8/10薯條上面有煙肉粒粒同埋半融既芝士,薯條本身粗身,食落香脆,但有部分有少少燶,唔洗點醬都夠味👍🏻.豬肋骨配炸雞 8.5/10Outback除左出名黑糖包之外,豬肋骨亦係熱門菜之一,肉質好嫩,好易就可以同骨分離,而且亦好入味,烤雞都出乎地好食,雞肉唔乾之餘仲有肉汁,不過調味較淡,可以點埋旁邊既汁就最好不過
芝士薯條 8/10
豬肋骨配炸雞 8.5/10
2020-05-15
2020-05-16 924 瀏覽
跟爸爸慶祝生日,去吃一個較有質素的午餐,但又可快閃的地方,所以選了outback這店了🤣🤣🤣座位比較有空間感較大,而且午餐吃outback是便宜很多的🤩🤩🤩而最吸引的就是他們的黑糖包,必吃🤣🤣🤣芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵,寬麵都剛剛好,不會太冧,吃起來都層次分明的,而醬汁亦很creamy,令人有滿足的感覺🤩🤩🤩至於燒肉醬味豬肋骨,不會很難去吃的那種,一刀切下去便能骨肉分離,刀叉便能吃,而且醬汁還不錯惹味的,會再來🤩🤩🤩

2020-04-26 1051 瀏覽
又係唔駛排隊,直入。好耐冇食過outback d 扒,心血心潮去食下,本身想試佢既慢燒安格斯肉眼,可惜冇哂,唯有叫番普通肉眼,加雞味飯,叫多個意粉,牛扒五成熟,我本身食到太生,但呢度放心叫到5成,係出面普通餐廳就多數叫7成,因出面叫5,7,9都好似random咁撞手神,牛扒五成控制得唔錯,保持到肉質,味道冇挑剔,雞味飯第一次食又幾特別,下次再試佢個慢燒。
2020-04-20 701 瀏覽
這日又到銅鑼灣工作,與同事們一齊來到百德新街嘅outback午膳,太掛住outback嘅黑糖麵包,一如既往保持出色水準,令人一口接一口!Lunch set我點了半隻燒雞炒飯伴蔬菜,跟餐湯、沙律及凍檸茶,燒雞都嫩滑不「鞋」口,隻雞都大隻,女士來講食唔晒,埋單$120,都抵食😬
2020-04-20
2 分鐘 (堂食)
2020-02-13 1011 瀏覽
🎈 #cathlife_yum偶爾吃頓好吃的是工作後的滿足和鼓勵😙已有很多間分店而且開業多年的Outback 其食物水準一點也沒有變化仍然是高質素🥇特別是黑糖麥包配上奶油,真的是很不錯的前菜,讓我的胃口大開每份午市套餐均有前菜、沙律、餐湯、餐飲這次品嚐的是牛扒和羊扒,兩份扒餐均配上淡味的黑椒汁∡燒羊扒點了七成熟,切開望落是全熟,但咬下去肉質很嫩,而且羊味十足。配上很特別的飯,和脆口薯條,把整份吃完是會很撐肚子的,嘿嘿🤭.∡美國安格斯肉眼牛扒雖然不是鐵板餐,但牛扒兩面煎得金黃焦香,肉質和口感也很豐富,牛味濃郁。午餐來說,享受一頓牛扒餐是真的很滿足😋😋
🎈 #cathlife_yum
偶爾吃頓好吃的是工作後的滿足和鼓勵😙
已有很多間分店而且開業多年的Outback
其食物水準一點也沒有變化
仍然是高質素🥇
特別是黑糖麥包配上奶油,真的是很不錯的前菜,讓我的胃口大開
每份午市套餐均有前菜、沙律、餐湯、餐飲
這次品嚐的是牛扒和羊扒,兩份扒餐均配上淡味的黑椒汁

∡燒羊扒

∡美國安格斯肉眼牛扒
午餐來說,享受一頓牛扒餐是真的很滿足😋😋
午餐
  • 黑糖麥包
  • 燒羊扒
✏️香芒燒雞肉沙律 ($108)-幾乎十次去食lunchset有八次都叫呢個沙律 雖然齋聽個名好似好寡咁 但係其實材料超級豐富!!而且味道好好食😚沙律菜超級新鮮爽脆 而芒果每一次食都係好甜🥭除咗沙律菜之外 當中仲有大量嘅煙肉碎同條狀芝士碎 配埋甜甜地嘅芒果汁 食落成個感覺好清爽🌝燒雞肉嘅部份係雞胸肉嚟 質感的確係會比較嚡小小 但係我自己就接受到嘅 如果要想食得健康啲嘅朋友更加係一個唔錯嘅選擇🌝沙律嘅份量其實超大 完全唔使擔心嗌沙律會唔夠飽😂😂😂其實佢面頭原本仲有啲勁正嘅nachos脆脆 但因為我嗰日喉嚨痛所以就叫佢走咗😂
✏️香芒燒雞肉沙律 ($108)

午餐
2019-12-26 917 瀏覽
童年回憶返晒黎,好似好多人已經唔記得呢間餐廳。我耐唔耐就會返嚟依度回憶下,最鍾意食黑糖麵包酸忌廉,每次都係高水準,又香又軟點埋酸忌廉超級好味。豬肋骨配薯條,每次食都覺得好好食,肋骨同肉容易分離,特製醬汁又好惹味,可以話係呢度必食。薯條份量都幾多,已經等於1個小食嘅size。芝士大蝦扁意粉,芝士汁略嫌多咗啲,有少少膩口。所謂大蝦其實係普通size,不過都算幾爽口嘅,扁意粉都幾彈牙,味道不過不失。Steakhouse Nachos,芝士煙肉紅椒等等鋪滿墨西哥脆片,又係一個好味嘅小食推介,又脆口又惹味,配埋啤酒一流。服務水準依然非常好,希望餐廳可以繼續保持初心,Keep到水準。
黑糖麵包酸忌廉

豬肋骨配薯條
芝士大蝦扁意粉
Steakhouse Nachos
2019-12-05 996 瀏覽
日前在outback享用晚飯時,點了一個fillet牛扒,同一個普通的西冷牛扒。兩個都要求5成熟。一來到,切開發現兩塊牛扒一樣熟,證明火喉控制非常好。但是fillet牛扒食到最後發現有筋,本來都打算放棄追究,始終都食到最後。但想起fillet牛扒是不便宜的,區區這一小塊也有可能佔了數十元。而且又未飽,所以問職員可否換這一小塊的牛。結果是可以的,但是整塊換。而且火喉控制差了一點。似7成熟。口感同肉汁都比舊的一塊差了。
日前在outback享用晚飯時,
點了一個fillet牛扒,同一個普通的西冷牛扒。
兩個都要求5成熟。
一來到,切開發現兩塊牛扒一樣熟,證明火喉控制非常好。

而且又未飽,所以問職員可否換這一小塊的牛。
結果是可以的,但是整塊換。而且火喉控制差了一點。
似7成熟。口感同肉汁都比舊的一塊差了。
2019-10-03 2935 瀏覽
小編在星期二的下午1時半與友人來到這裏吃午餐,當時有各種套餐大約$98至$218,會配送餐湯、沙律、黑糖麥包和飲品(咖啡、茶或汽水)。$98的套餐是有飯、意粉、三文治或漢堡; $108的套餐是沙律、夾餅或烤雞;$128的套餐是有魚柳、寬麵、燴飯或豬肋骨。還有就是$138至$218的牛扒、豬扒或漢堡,小編就在這當中要了燒加拿大有骨黑毛豬扒($148)和友人就要了美國安格斯肉眼牛扒($218)。先要說說餐湯,湯裡面有很多粟米,挺足料而且味道都算濃郁;沙律新鮮,不錯。當然還有不能沒有的黑糖麥包,新鮮出爐熱辣辣,很軟熟。如果是4人以上就會有2個包,今次2個人分一個包的份量只是剛剛好,如果要3-4個人分享着吃,肯定會覺得不夠,因為這個包真的非常美味。友人的美國安格斯肉眼牛扒先到來,牛扒旁邊有一小籃薯條,牛扒第一口吃下去有筋,亦都有點韌,但總括來說都算多肉汁,後來吃下去肉質都算是滑。而小編的燒加拿大有骨黑毛豬扒從旁邊吃起與牛扒一樣有點韌,但吃下去也都算是多汁。最後兩個人結帳是$400左右,當然這個價錢的午餐不能時常都吃,牛扒與豬扒的表現是不過不失,沒有特別的美味,而性價比就見仁見智了。

先要說說餐湯,湯裡面有很多粟米,挺足料而且味道都算濃郁;
餐湯
沙律新鮮,不錯。
餐湯

黑糖麥包

美國安格斯肉眼牛扒

燒加拿大有骨黑毛豬扒

黑糖麥包
2019-09-25 1194 瀏覽
第一次食outback下午茶餐,價錢比午餐時便宜,很抵食選擇上比較少,但是燒豬肋骨也不錯,也相當大份,除了豬肋骨,燒大蝦飯亦都是相當不錯的選擇!不過黑糖包要另外加$10,美中不足
第一次食outback下午茶餐,價錢比午餐時便宜,很抵食
不過黑糖包要另外加$10,美中不足