2019-06-06 514 瀏覽
一大班同事lunch , outback 一定首選 唔驚唔飽 性價比都高 8 個set 有餐湯 沙拉 餐飲我地share 食, 我推介以下煎盲鰽配飯白汁煎帶子意大利飯份量好大薯條超級多最重要梗係個黑糖包 一黎比左4 條哈哈 好正呀
  • 黑糖麵包
2019-06-03 400 瀏覽
Outback銅鑼灣店的座位闊落,燈光方面都比軟有格調~不過繁忙時間可能會有食用的限制時間,大概90分鐘。黑糖包永遠都要最愛,熱烤出來的黑糖包非常香脆,而且有牛油配搭,味道更加有層次~扒餐可選湯或沙律,湯是洋蔥湯,非常濃郁。薯菜是薯條和甜薯,薯條新鮮製作,非常香脆。甜薯面上的是牛油,但甜薯本身自己已經很香甜。主菜是五成熟紐約牛扒,口感鮮嫩、肉細多汁,不需要點任何醬汁都已經很足夠。芝士大蝦意粉的份量非常多,無論是意粉或是大蝦。蝦非常爽口彈牙,搭配芝士後,整個意粉增添口感!

扒餐可選湯或沙律,湯是洋蔥湯,非常濃郁。

2019-05-16 517 瀏覽
已經很久沒有outback了,因為總覺得他的水準每況愈下,我唯一記掛著的當然就是他的麵包。今次午餐純粹是因為不想找位置,見餐廳入邊有空位便和同事坐下。我就點了豬肋骨,因為之前試過這裏的牛扒不太好。一開始是餐湯和沙律和我最心愛的麵包。一試這個蘑菇湯,便發覺和之前有很大的分別,很足料,有蘑菇碎粒,還帶有一股香草味道。麵包很美味,比之前更熱和更脆囗。主菜的豬肋骨就帶給我驚喜,原本沒有什麼期望,但吃的時間就感受到廚師是有心機去做的,豬肋骨就是用匙羹去食也可以切開,顯然是經過長時間去烹調才得出的效果。入口絕對感受到這種悉心烹調的菜式,連伴碟的炸薯條也同樣的香脆美味。總括而言,這令我對這個連鎖餐廳的興趣回來了。

總括而言,這令我對這個連鎖餐廳的興趣回來了。
2019-05-15 820 瀏覽
今日一行四個人行街,行到去銅鑼灣廣場突然想食牛扒,就一齊就上咗去Outback 到食嚟到Outback 有理由唔食呢個炸洋蔥花球囉🤪上到去見佢哋新推出左一個上到去見佢哋新推出左一個美國頂級斧頭扒套餐($1620)佢包咗四個湯或沙律 烤雞鎚薯條拼盤 焗雞肉芝士夾餅雞肉拼燒蝦寬面個主角最後先來其實都飽到七七八八🤪但個斧頭扒真係冇令大家失望,上到枱咋咋聲,仲有店員為我哋服務幫我哋切開塊扒,我哋四個人淨係等食就得😂 不一般的享受個價錢包左服務!
炸洋蔥花球

嚟到Outback 有理由唔食呢個炸洋蔥花球囉🤪

佢包咗四個湯或沙律
烤雞鎚薯條拼盤
焗雞肉芝士夾餅
雞肉拼燒蝦寬面

個主角最後先來其實都飽到七七八八🤪
不一般的享受
個價錢包左服務!
炸洋蔥花球
2019-05-13 3675 瀏覽
與許久沒見的朋友聚會,一行十個八個,於是約去outback吃晚餐。Black Label Prime Tomahawk Steak Set$1580這套餐包括餐湯、麵包、沙律、意粉、牛扒、豬肋骨和甜品。⭐️是日餐湯蘑菇湯很濃稠,味道很不錯。⭐️黑糖麥包不停免費追加的黑糖麥包,由於我們人很多,所以追加了兩次,不過上麵包的速度並不是很快,要等候。味道真的很好,配上忌廉真的太好吃了!其他地方真的吃不到。⭐️凱撒沙律沙律很新鮮⭐️美國頂級斧頭扒斧頭扒約35安士,絕對是重量級!斧頭形狀獨特,很容易辨認,厚度面積都十分壯觀!盛載牛扒的鐵板已經預熱,店員端上桌時還聽到牛扒在盤上滋滋滋翻騰的聲音,不停散發香味,讓我們狂吞口水!入口肉味很濃郁,口感很嫩滑,肉質有彈性,愈嚼愈香,已經分不清口中是脂肪還是肉,非常不錯。⭐️炸蘑菇炸蘑菇也非常好吃!外面麵衣很鬆化,把蘑菇汁鎖在裡面,十分棒!⭐️芝士白汁燒蝦磨菇寬麵⭐️燒肉醬味豬肋骨意粉和豬肋骨對比斧頭扒就相對失色了。

這套餐包括餐湯、麵包、沙律、意粉、牛扒、豬肋骨和甜品

⭐️是日餐湯
蘑菇湯很濃稠,味道很不錯。

⭐️黑糖麥包

味道真的很好,配上忌廉真的太好吃了!其他地方真的吃不到。

⭐️凱撒沙律
沙律很新鮮

⭐️美國頂級斧頭扒

⭐️炸蘑菇

芝士白汁燒蝦磨菇寬麵

⭐️芝士白汁燒蝦磨菇寬麵
燒肉醬味豬肋骨

⭐️燒肉醬味豬肋骨

意粉和豬肋骨對比斧頭扒就相對失色了。
2019-05-06 653 瀏覽
約開朋友來銅鑼灣,outback 係唔錯嘅選擇,可以同朋友慢慢坐係度吹水。貪佢個Lunch set 幾抵食,有餐湯+沙津,仲有萬眾期待嘅黑麵包,食唔夠喉可以問店員續包。個人特別鐘意佢個麵包,焗到軟林林,個牛油好奶好好食。主菜叫左個美國牛柳扒($188)叫左佢7成熟,啲肉好淋,易切,唔多筋。薯條就一般般啦,份量夠嘅,係冇咩特別。野飲叫左凍檸檬茶,可以同朋友吹水吹2-3個鐘,再叫佢續杯,店員都好好人冇歧視我地。😂😂👍

個人特別鐘意佢個麵包,焗到軟林林,個牛油好奶好好食。

主菜叫左個美國牛柳扒($188)
美國牛柳扒

叫左佢7成熟,啲肉好淋,易切,唔多筋。
薯條就一般般啦,份量夠嘅,係冇咩特別。

15 分鐘 (堂食)
下午茶
美國牛柳扒
2019-03-30 940 瀏覽
風味排房~ 🥓🥩OutBack係一間連鎖既排房!傳聞佢地既黑糖麵包吸納左萬千少男少女慕名而來,甚至曾經一度斷貨。種種傳聞,小編今日就帶大家一一拆解🤔。黑糖麵包:入座後首先送上熱烘烘既黑糖麵包!撲鼻而來既香味令人垂涎欲滴!新鮮出爐既麵包鬆軟無比,就好似用左神秘既‘’黑科技‘’煮法,令人立刻愛上尼一種甜甜既味蕾享受!🍞。焗薯:薯蓉幾香滑,配合火腿+sour cream,沒什麼好挑剔🥔🍠。肉眼排拼豬肋骨 Steak and Ribs Combo:對於食肉獸黎講,尼道菜可以話係可以滿足你既食欲!肉質鮮嫩多汁!🍖🥩。愛麗絲燒雞胸 Alice Springs Chicken:見到大量芝士,已經註定會點尼道菜!芝士配搭香煎火腿,風味十足,果然冇令人失望!雞肉煎得好香,而且乾身得黎,冇將肉汁帶走,配合特製既醬汁,實在係有一道味覺享受既菜餚!🥓🍗
風味排房~ 🥓🥩

黑糖麵包
愛麗絲燒雞胸 Alice Springs Chicken
  • Alice Springs Chicken
2019-03-28 625 瀏覽
outback簡直係我嘅專屬扒房!😝因為價錢唔算太貴,牛扒亦都煎得剛剛好!👍🏻 重點係佢嘅黑糖麵包!!!🤤 超級鬆軟加上佢嘅特製忌廉!簡直一試難忘,每次都要加埋碼食多幾條🤭真的太好吃了😍😍😍
outback簡直係我嘅專屬扒房!😝
2019-03-01 1262 瀏覽
如果一大班人食飯又想揀西餐,價錢又想合理嘅話outback的確係一個好選擇! 銅鑼灣有兩間分店,我哋去咗聽說好食啲嗰一間。無限refill 嘅黑糖包都深受大家喜愛🥖🥖其他菜式大致上都保持到水平😋😋特別值得推介嘅係pork ribs 真係整得好好食 肉好鬆軟 一d都唔會「um」而且d sauce又唔會好咸😄極好順帶一提!如果有佢哋基本嘅會員卡(免費嗰張)可以有全單九折優惠!但係如果埋單想申請就用唔到喇,因為要等二十四小時戶口先會開通到!

無限refill 嘅黑糖包都深受大家喜愛🥖🥖

其他菜式大致上都保持到水平😋😋

• 豬肋骨
2019-02-23 894 瀏覽
黎outback最主要既目的只有一就係狂食佢個黑糖麵包🤩🤩🤩熱辣辣既黑糖包加上香滑既牛油真係perfect match!食完一條黑糖包 onion ring就黎左洋蔥炸得夠透已經冇左個種辛辣味淨低既只有外層炸粉漿既香脆 同洋蔥既甜味😋之後牛扒都黎埋叫左medium可惜有d過熟薯條同蕃薯都好食芝士白汁燒蝦寬麵都係必嗌個寬麵掛晒d白汁超好食!最後太飽冇叫甜品如果唔係一定會叫chocolate thunder!!!臨走不忘refill多條黑糖包🤣
黎outback最主要既目的只有一

之後牛扒都黎埋
叫左medium可惜有d過熟
薯條同蕃薯都好食
芝士白汁燒蝦寬麵都係必嗌
個寬麵掛晒d白汁超好食!
最後太飽冇叫甜品
如果唔係一定會叫chocolate thunder!!!
臨走不忘refill多條黑糖包🤣
2019-02-20 732 瀏覽
之前屋企人生日撞正新年 過左新年之後決定補番餐生日飯因為係會員關係 所以今次會有一塊免費嘅牛扒送🤪如常已入座就有最愛嘅黑糖麵包 一樣咁好味🤩CRISPY FRIED MUSHROOMS $68呢樣係屋企人每次必點嘅食物 佢地無再用個鐵容器裝 轉作碟上 比以前更容易夾🤭但本人唔食蘑菇不便批評 但屋企人就表示一樣好食 唯獨炸粉好容易同蘑菇分離 🤨SPICY FRIED WINGS $72本身想叫小食拼盤的 但係諗到仲有一份免費牛扒所以就就咁叫一份炸雞鎚🥴佢睇落炸得有點過火 睇落顏色有d 黑 但可能是調味粉顏色的原因吧 食落有dd 辣口 配上嫩嘅雞肉 好惹味 而且份量充足🤩PESTO VEGTABLES PASTA $128呢個略為失望 雖然佢個pesto 汁係好香 但係意粉食落不彈牙 好粉同埋好太淋 😕麵入面嘅蔬菜完全沾唔到d 汁嘅味 似就咁用水煮一樣 😕USDA RIBEYE STEAK (12oz) $318ribeye 要五成熟 煎得剛好 而且味道好合我同屋企人口味 🤩而且不會太肥 筋亦都無乜 🤩side dish 揀左薯條同新鮮時蔬 薯條維持一直水準 時蔬就第一次叫 佢同意粉嘅蔬菜
之前屋企人生日撞正新年 過左新年之後決定補番餐生日飯

PESTO VEGTABLES PASTA $128
PESTO VEGTABLES PASTA
麵入面嘅蔬菜完全沾唔到d 汁嘅味 似就咁用水煮一樣 😕

USDA RIBEYE STEAK (12oz) $318
USDA RIBEYE STEAK (12oz)
而且不會太肥 筋亦都無乜 🤩
side dish 揀左薯條同新鮮時蔬 薯條維持一直水準
新鮮時蔬
時蔬就第一次叫 佢同意粉嘅蔬菜一樣令我地失望 😕因為佢完全無任何嘅味道 但勝在蔬菜種類亦算豐富

VIP RIBEYE STEAK (8oz) FREE
VIP RIBEYE STEAK (8oz)
呢份免費送嘅牛排比我地叫嘅rib eye 薄
雖然都係5成熟 但係佢就偏un 同乾 🤭
佢係生日送嘅 咁就無所謂啦 因為個味都好食🤭
side dish 就揀左薯條同焗薯 都係同以前一樣水準啦 👍🏻
焗薯
2019-02-12
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
CRISPY FRIED MUSHROOMS
SPICY FRIED WINGS
USDA RIBEYE STEAK (12oz)
焗薯
看完戲後過去很方便,都是在翡翠明珠廣場六點前便到,拿了票後大約等5分鐘左右便安排入座卡座看起來私隠度會高點,因為其他座位之間實在太近 (大概只有一隻手掌之隔)單點扒類大約$200起跳,若是散點的話~套餐看起來更化算一點~SURF AND TURF SET B ($675/For Two) 套餐包括湯、黑糖麥包、沙律、扒和意粉,另外也可以 +$ 配甜品 餐湯是 蘑菇湯 ~口味濃郁且較為杰身配上鬆軟甘香的黑糖麥包,其實都幾撐肚子~之後還多要一份黑糖麥包凱撒沙律 - 整個超清新,就幾片芝士來調味。燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾加上配菜,這盤看起來份量十足!牛扒選了五成熟~外層微燒過,吃起來帶少許脆身中間的位置微紅,口感軟嫩得來有嚼勁~肉汁也是滿滿的喔啖啖的龍蝦肉很彈牙,而且混合了調味料的惹味和本身的鮮甜配菜的洋蔥則很辣 Orz 露荀比想像中嫩口,蒜頭味道怪怪的,不太喜歡意粉有兩種可選,香草番茄海鮮長通粉 / 雞肉拼燒蝦寛麵選了後者,整個看起來很單調似的 (゚3゚) 但加了鹹香的芝士,味道倒還好雞肉看起來很柴,吃落卻是另一回事 ; 蝦很爽脆,不過不像有燒過!?然後點了看到很多枱也有點的 -
看完戲後過去很方便,都是在翡翠明珠廣場
六點前便到,拿了票後大約等5分鐘左右便安排入座

餐湯是 蘑菇湯 ~口味濃郁且較為杰身
凱撒沙律 - 整個超清新,就幾片芝士來調味。
蘑菇湯
黑糖麥包
凱撒沙律

燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾
加上配菜,這盤看起來份量十足!
牛扒選了五成熟~外層微燒過,吃起來帶少許脆身
中間的位置微紅,口感軟嫩得來有嚼勁~肉汁也是滿滿的喔
燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾

啖啖的龍蝦肉很彈牙,而且混合了調味料的惹味和本身的鮮甜

意粉有兩種可選,香草番茄海鮮長通粉 / 雞肉拼燒蝦寛麵
雞肉拼燒蝦寛麵

然後點了看到很多枱也有點的 - 特製洋蔥花球 ($82)
切割得真的很像一個花球耶~配蛋黃辣根醬來吃,不止香脆還很惹味
對比起牛扒配菜的洋蔥,這個不沾醬吃的話是帶甜味喔
特製洋蔥花球
題外話/補充資料: 如果不是很大食的話,2人餐其實3個人吃都頗飽。
2019-02-05
蘑菇湯
黑糖麥包
特製洋蔥花球
2019-01-09 1236 瀏覽
今日好開心呀,同d friend 去完中環個嘉年華,之後我地去左銅鑼灣係晚餐,個friend 話好想食outback ,就去食啦,反正都唔知食乜好。佢哋話叫個2人餐再叫多個小食,佢哋話夠食。黎左個黑糖包,好正囉呢個包可以再叫架。個餐有湯,沙律,扒,意粉。另外再叫洋蔥圈同飲品。
2018-12-16 1426 瀏覽
今次同個fd黎outback , 主要唔係鋸扒,係食呢個Chocolate thunder,其他嘢都係陪襯品我地點左個芝士薯條,燒三文魚扒,雞胸沙律,Chocolate thunder,仲有附送嘅港仔港女最愛黑糖麵包,我燒三文魚扒我哋叫七成熟係幾好食㗎,燒到面頭脆卜卜,雞胸沙律就太乾柴-.-,芝士薯條個味道好夾chocolate thunder 一啖雪糕一啖brownie,一啖忌廉,簡直係完美嘅配搭亦都係致肥嘅首選,非常之好食

• Chocolate Thunder
2018-12-14 1118 瀏覽
很久沒來,很想念這裡的黑糖麵包,所以今天就相約友人來一起吃。7點半之前到,不用等,直接進去就行了,而且還是happy hour的時間,指定飲料會便宜$10我們點了2杯指定的飲料,因為大家也不太餓,所以另外只點了蟹肉蘑茹跟Ribs。等了一會兒,飲料先來,賣相我會給10分喝第一口後,發現味道很好,我的飲料酒精濃度稍為高一點點,友人的則挺淡的。然後就是黑糖麵包,跟印像中一樣,很鬆軟,好吃。再來就是蘑菇,和menu中的照片有差,有一點點失落,但吃一口後,發現味道很好。最後是Ribs,煮得剛好,很嫩,與表面的醬汁很配。這一頓吃的很飽喔。

等了一會兒,飲料先來,賣相我會給10分

然後就是黑糖麵包,跟印像中一樣,很鬆軟,好吃。

最後是Ribs,煮得剛好,很嫩,與表面的醬汁很配。

這一頓吃的很飽喔。