2022-10-23 111 瀏覽
Bosco 開既西餐之前都試過一次早餐,甘岩經過中港城,心血來潮去再試試😁叫咗egg Benedict 試試,個份量都幾多,有成舊多士,加上有帶子,煙肉,牛油果同埋蛋,個組合都幾match 😍😍😍。另外環境方面都幾好,冇咩人,慢慢坐,傾計都係一個好地方🥰哩間應該係要食蠔嘅本身,但今次冇試到,留比大家試試。

哩間應該係要食蠔嘅本身,但今次冇試到,留比大家試試。
2022-09-12 778 瀏覽
今晚晚餐黎tst 尖沙咀中港城平台隱藏著一間高質西餐廳。餐廳氣氛浪漫,也有Outdoor Seat可以坐。除了招牌生蠔和海鮮深受歡迎外,其他菜式都是高質之選!店員都好細心。oyster and steak dinner set ($358)呢個dinner set 都幾抵食,可以選叫沙律或者湯,我叫咗沙律加$38海蝦 沙律份量非常之足,比想像中大碟好多,睇得出都好用心有生蠔同牛扒都係我中意食既野~包2隻生蠔,每日嘅生蠔都有機會唔一樣,睇當日嘅signature,生蠔飽滿,配埋個自家製醬汁好清新,帶出生蠔海鮮味。直接滑落個口度。同朋友一人一隻岩岩好。餐包三款包都唔同,配上黑醋同橄欖油,正宗義式食法,非常之開胃烤美國頂級牛板鍵扒配特色炸薯條牛板鍵扒牛味濃郁,肉質有咬口唔un,7成熟岩岩好,配埋海鹽好夠味,食落軟熟,一切肉汁會流出黎加上可以沾醬汁,口感豐富配有薯條,瓜類等等跟餐仲有一杯飲品,可以撩茶或果汁,叫左cranberry juice火炙北海道帶子配松子仁醬扁意粉帶子非常大隻同新鮮,好多松子仁粒粒,非常香口,有口感加埋呢隻特別顏色醬,第一次見,整個配搭得好好,唔會好膩

呢個dinner set 都幾抵食,

可以選叫沙律或者湯,我叫咗沙律加$38海蝦

沙律份量非常之足,比想像中大碟好多,
睇得出都好用心

有生蠔同牛扒都係我中意食既野~
包2隻生蠔,
每日嘅生蠔都有機會唔一樣,睇當日嘅signature,
生蠔飽滿,配埋個自家製醬汁好清新
,帶出生蠔海鮮味。直接滑落個口度。同朋友一人一隻岩岩好。

餐包
三款包都唔同,配上黑醋同橄欖油,
正宗義式食法,非常之開胃

烤美國頂級牛板鍵扒配特色炸薯條
牛板鍵扒牛味濃郁,
肉質有咬口唔un,7成熟岩岩好,
配埋海鹽好夠味,食落軟熟,一切肉汁會流出黎
加上可以沾醬汁,口感豐富

配有薯條,瓜類等等

火炙北海道帶子配松子仁醬扁意粉

帶子非常大隻同新鮮,好多松子仁粒粒,

非常香口,有口感

加埋呢隻特別顏色醬,
第一次見,整個配搭得好好,唔會好膩
前幾天突然想吃生蠔,想起早前朋友推介過的Oystermine,餐廳位於中港城平台,環境比較恬靜舒適,決定到訪一試。先來了Oystermine與麥子crossover的啤酒 BeerMine和一杯sparkling wine。當日有七款生蠔🦪我們選了來自法國的Special de claires及Krystale、南非的Saldanha和愛爾蘭的Irish Rock No.2。南非Saldanha味道清甜,海水味較淡,配上餐廳自家製的泰式酸辣醬,感覺剛剛好。而我最喜歡的是法國水晶蠔Krystale,味道較為香濃,帶有海水味卻不會蓋過蠔肉的鮮甜,口感爽脆,基本上不用沾上任何醬汁。吃過冷盤,來了餐前麵包。點了一份tapas 脆炸香草牛油單骨雞翼,一向也覺得butter makes everything better,有牛油香就是更惹味。頭盤迷迭香煙燻法國鴨肝多士相當「有睇頭」,一揭起玻璃罩,陣陣Rosemary香氣撲鼻而來,稍微被薰香的鴨肝伴上無花果黑醋醬汁,先是酸甜及後甘香。主菜是燒西班牙黑豚扒伴紅酒洋梨汁。Medium well的黑豚,中間帶點粉嫩,吃起來才夠細滑油香。而大廚巧妙地採用了

前幾天突然想吃生蠔,
想起早前朋友推介過的Oystermine,
餐廳位於中港城平台,環境比較恬靜舒適,
決定到訪一試。

當日有七款生蠔🦪

南非Saldanha味道清甜,海水味較淡,
配上餐廳自家製的泰式酸辣醬,感覺剛剛好。

而我最喜歡的是法國水晶蠔Krystale,

吃過冷盤,來了餐前麵包。

主菜是燒西班牙黑豚扒伴紅酒洋梨汁。

Medium well的黑豚,中間帶點粉嫩,吃起來才夠細滑油香。而大廚巧妙地採用了大蒜和西洋菜,打碎後做出配菜,中西合壁,但味道上卻沒有絲毫違和感,值得欣賞。

整體來說這頓晚餐具水準,期待不時到這裏跟朋友chill一chill。
2022-09-02 283 瀏覽
Oyster🦪好新鮮,肉質鮮美juicy,一口下去滿滿的海水味,不愧是店裡招牌!!盲點的主菜和小吃,味道都OK👌,份量也是足足的,💰性價比真的很高!因為是去過生日所以送了一份甜品🍮,店員哥哥給唱了生日歌,好有愛的氛圍📍餐廳位於中港城三座平台,能看到海邊的風景,晚上在室外用餐也都很有feel🌊餐廳的老闆和員工都好nice,服務熱情貼心,加水、收拾餐盤都很及時~多謝黃老闆抽空跟我合照還給我簽名,小粉絲圓夢啦支持 Bosco呀,祝生意兴隆!!還會敞開光顧

餐廳的老闆和員工都好nice

支持 Bosco呀,祝生意兴隆!!還會敞開光顧
2022-08-26
慶祝紀念
生日
2022-08-18 265 瀏覽
🔻 Oystermine Restaurant (尖沙咀)今晚晚餐黎阻tst 食~原來呢間就係黃宗澤開果間食蠔餐廳😯呢到可以揀戶內戶外用餐,環境氣氛都好舒服,店員服務都好貼心好專業~🔻oyster and steak dinner set ($358)呢個dinner set 都幾抵食,有生蠔同牛扒都係我中意食既野~🔸包2隻生蠔,今日既係南非生蠔,生蠔飽滿,配埋個紅酒醋好清新,帶出生蠔海鮮味。🔸松露野菌忌廉湯及餐包松露香氣撲鼻,飲落好creamy, 味道偏淡。餐包有熱過,配上黑醋同橄欖油。🔸烤美國頂級牛板鍵扒配特色炸薯條牛板鍵扒牛味濃郁,肉質有咬口但唔un,7成熟岩岩好,配埋海鹽好夠味~🔻香煎牛脷伴蜜糖芥末籽($128)一碟有八件,仲要件件都係厚切,牛脷香嫩,口感肉爽,配埋個蜜糖芥末籽醬好夾好好味~🔻 脆炸烏賊春卷($62)呢個係春卷皮包住魷魚,魷魚軟熟好嫩,1d 都唔un,沾埋個他他醬酸酸地好夾~
🔻 Oystermine Restaurant (尖沙咀)

🔸松露野菌忌廉湯及餐包
松露香氣撲鼻,飲落好creamy, 味道偏淡。
餐包有熱過,配上黑醋同橄欖油。

🔸烤美國頂級牛板鍵扒配特色炸薯條

🔻香煎牛脷伴蜜糖芥末籽($128)

🔻 脆炸烏賊春卷($62)
有時覺得精緻既晚餐絕對可以為忙碌的生活充電🔋最近工作真係太忙,所以都特別安排來一點精緻西餐!🍽今晚約左老公試朋友推薦的Oyster mine!📍位於尖沙咀,地點當然方便!✅-絕對係精緻西餐之選,而且環境好舒適同闊落,岩晒傾偈同放鬆之選!🏙🌠食物方面,都真係幾多唔同選擇,而且價錢幾合理!💡首先小食方面,點了最愛的凍八爪魚薄片伴OysterMine 秘製香辣汁🐙呢個真係滿滿驚喜,一定要點! 因為好新鮮💯凍八爪魚薄片加埋醬汁,清新好食,絕對係開胃前菜😉而且絕對新鮮之選,必試!🤩-另一前菜點了我們每次見到都會點的脆炸粟米片配微辣蕃茄莎莎醬🥳😜這個的擺盤好靚💯微辣蕃茄莎莎醬有小清新之選,好開胃🍅真係好岩夏天的餐前小食!😋配上香脆的粟米片,最容易一啖接一啖!🍿-主食方面,我自己點了全日早餐,因為唔太餓但原來份量都好多😆包括了炒日本蛋配豬肉腸,煙肉,烤雞胸,牛油果,野菌及多士🥓🥩🥨而且仲有一條焦糖香蕉🍌,好好食!😋店主更會為我們解釋炒日本蛋的過程🍳配上黑椒真係好香滑同順口呀! 有必於一般的全日早餐呢!-老公剛點了和牛臉頰牛肝菌寬條麵🍴好特別的飲食體驗,一上桌時只見到一整碗的泡泡🫧原來係當中的調味料做
有時覺得精緻既晚餐絕對可以為忙碌的生活充電🔋
最近工作真係太忙,所以都特別安排來一點精緻西餐!🍽
今晚約左老公試朋友推薦的Oyster mine!📍
位於尖沙咀,地點當然方便!✅
絕對係精緻西餐之選,而且環境好舒適同闊落,
岩晒傾偈同放鬆之選!🏙🌠
食物方面,都真係幾多唔同選擇,而且價錢幾合理!💡
呢個真係滿滿驚喜,一定要點! 因為好新鮮💯
凍八爪魚薄片加埋醬汁,清新好食,絕對係開胃前菜😉
而且絕對新鮮之選,必試!🤩
這個的擺盤好靚💯
微辣蕃茄莎莎醬有小清新之選,好開胃🍅
真係好岩夏天的餐前小食!😋
配上香脆的粟米片,最容易一啖接一啖!🍿
主食方面,我自己點了全日早餐,因為唔太餓
但原來份量都好多😆
而且仲有一條焦糖香蕉🍌,好好食!😋
店主更會為我們解釋炒日本蛋的過程🍳
配上黑椒真係好香滑同順口呀! 有必於一般的全日早餐呢!
老公剛點了和牛臉頰牛肝菌寬條麵🍴
好特別的飲食體驗,一上桌時只見到一整碗的泡泡🫧
原來係當中的調味料做成泡沫狀☁️☁️
所以要整個泡泡及意粉拌好呢😆
好特別的食物體驗~
而且和牛臉頰好滑,味道好豐富😙
相對味道會較濃,岩晒本身鍾意濃味既朋友呢🧡
飲品則點了最經典的蘋果汁🧃🍎
好舒適既晚上,環境同食物都好推薦⚡️💫
而且價錢比想像中相宜,
值得間中讓自己有不一樣的食物體驗呢⭐️
脆炸粟米片配微辣蕃茄莎莎醬
蘋果汁
2022-08-10
脆炸粟米片配微辣蕃茄莎莎醬
蘋果汁
尖沙咀中港城平台隱藏著一間高質西餐廳。餐廳氣氛悠閒浪漫,也有Outdoor Seat舉杯飲酒聊天份外Chill。除了招牌生蠔和海鮮深受歡迎外,其他菜式都是高質之選!店員細心有禮,態度殷勤,已經計劃下次好友飯聚再戰!一口蟹餅 One Bite Crab Cake $72一客6粒炸得外脆內嫩,雖然是One-Bite Size,但裡面一絲絲紮實的蟹肉令人滿足。稍加幾滴檸檬汁,更能帶出鮮味和引起食慾。如果不是想留肚,這個Tapas絕對可以Encore!燒紐西蘭羽龍蝦意大利飯配龍蝦汁 Roast NZ Scampi Capsicum Risotto Lobster Sauce $298紮實Creamy的Risotto配上濃郁的龍蝦汁,連不太好澱粉類的友人都停不了口。烤Scampi就吃得多,但這個半熟的Scampi用火槍輕輕火炙後,再加上黑魚子,雙重鮮味令人回味,也吃得出選料的用心和食材的新鮮。慢燒西班牙黑豚扒 Roasted iberico Pork Chop w/ Red Wine Pear Sauce $228又大又厚的黑豚扒,賣相深沉沉以為會很鹹或Overcooked,但結果各方面都很完美

一口蟹餅 One Bite Crab Cake $72

慢燒西班牙黑豚扒

又大又厚的黑豚扒,賣相深沉沉以為會很鹹或Overcooked,但結果各方面都很完美!先說黑豚扒,熟度剛好又Juicy,連帶一點點脂肪,烤過後油香突出,超邪惡。深色的賣相來自紅酒梨醬汁,甜甜的很惹味,大愛煮到入味的梨粒!拌碟的蔬菜是西洋菜,中西Fusion的創意頗有驚喜。

餐前麵包

特別一提,本來毫不起眼的餐前麵包也意料之外出色,上桌前已微微烘焗,外脆微暖,簡單沾點麵包的Best Buddy黑醋和橄欖油,太幸福!
2022-08-09 177 瀏覽
呢間出名食生蠔,就叫左一款黎試下,餐廳提供唔同國家既生蠔,定期都會轉,waiter好用心介紹各款生蠔既口感同味道有咩分別,大家可按照你個人喜好話俾waiter知,就會同你介紹架喇咁我地叫左隻最大既生蠔,一隻手掌咁大,呢款比較重海水味,食落好新鮮另外有個自家製既醬料去食生蠔,同生蠔都好夾餐廳用料都會新穎,有植物肉菜式,我地就試左個植物肉墨西哥卷,肉重麥味,好fresh,配上芝士茄醬,磨菇配料,皮薄餡靚另外再叫左個牛肉闊條麵,上黎既時候有牛奶打成既泡係面,waiter 教你食前要拌一拌就見到牛肉寬條麵喇,好特別既造法牛肉食落好煙靭,闊條麵都唔硬身酒類都好多,餐廳有自家製手工啤,如果你問waiter佢地都有唔同酒類推薦
呢間出名食生蠔,就叫左一款黎試下,

另外有個自家製既醬料去食生蠔,同生蠔都好夾

植物肉墨西哥卷

就見到牛肉寬條麵喇,好特別既造法
牛肉食落好煙靭,闊條麵都唔硬身

📌 Oystermine restaurant 📍尖沙嘴 Tsim Sha Tsui 🔍 環境餐廳分室內室外座位, 啱啱去到係黃昏時間所以周圍超級靚✨🌇 室內卡位不多, 環境幽靜昏暗🥰 🔍 服務服務真係非常好👍🏻 超級照顧到客人需要!! -(👑爲推薦)Dinner set $358▪️Seasonal Oyster ▫️Mushroom soup ▪️US Prime Oyster Blade Steak ▫️Prawn with Squid Ink Linguine $188-❥ ❥ Seasonal Oyster 餐廳主打生蠔🦪 果然無令人失望🥰食落新鮮, 帶埋配製醬汁🥂 簡直一流👍🏻❥ ❥ Mushroom soup Dinner set 配埋嘅餐湯係黑松露野菌💕飲落好creamy✨黑松露味道好香濃🖤❥ ❥ US Prime Oyster Blade Steak 嗌steak必定係medium!!😍食落軟熟,一切肉汁會流出黎😆加上可以沾醬汁,口感豐富好多!!!旁邊有薯條,瓜類等等👍🏻 ❥ ❥ Prawn with Squid Ink Linguine呢個係必!嗌!🥢首先擺盤已經係完美!!

📌 Oystermine restaurant
📍尖沙嘴 Tsim Sha Tsui

🔍 環境

🔍 服務
服務真係非常好👍🏻 超級照顧到客人需要!!

(👑爲推薦)
Dinner set $358
▪️Seasonal Oyster
▫️Mushroom soup
▪️US Prime Oyster Blade Steak

❥ ❥ Seasonal Oyster
餐廳主打生蠔🦪
果然無令人失望🥰
食落新鮮, 帶埋配製醬汁🥂
簡直一流👍🏻

❥ ❥ Mushroom soup
Dinner set 配埋嘅餐湯係黑松露野菌💕
飲落好creamy✨
黑松露味道好香濃🖤

嗌steak必定係medium!!😍
食落軟熟,一切肉汁會流出黎😆
加上可以沾醬汁,口感豐富好多!!!
旁邊有薯條,瓜類等等👍🏻

呢個係必!嗌!🥢
首先擺盤已經係完美!! 成幅畫咁💕
用左三文魚籽同分子柚子珠砌成✨
虎蝦上面加左少少柚子珠🤍
食落味道清新!!
墨魚汁味意粉有咬口😍

▫️味道:9.7/10
▪️賣相:10/10✨
▫️環境:9/10
▪️價錢:8/10
▫️服務:10/10
▪️Overall: 9.6/10

🔍#CY_尖沙嘴 #CY_西餐廳#CY_意粉
🔗 #oystermine #oyster #pasta #squidinkpasta #prawn #tstfood #tst #tsimshatsui #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #西餐廳 #香港西餐廳 #浪漫餐廳 #浪漫 #生蠔
2022-08-06 139 瀏覽
今日行過中港城入邊有一間非常寧靜嘅西餐廳,入到去餐廳空間寬敞,位置舒服,而且餐廳嘅侍應服務好好👍🏻每一道菜都主動幫客人玩暖碟,非常細心👍🏻👍🏻未上主菜之前都會侍應會附送餐包,可以一邊等主菜一邊食住熱辣辣餐包🤓原桶煙燻豬手$298煙燻(原隻)脆豬手伴柚子新薯及甜薯沙律侍應先將原隻脆豬手遞上客人聞一聞有煙熏味道,之後再將豬手切開細份完碟上!賣相非常吸引,有甜薯🍠,薯仔🥔,沙律菜,蕃茄仔,柚子及菠蘿作伴碟。豬手的皮好脆嫩,咬落Juice,而且仲有淡淡的煙熏味道!豬手肥瘦均勻,咬落淡淡都係肉,可以配上酸酸嘅柚子同豬手一齊食,非常夾,感覺非常新鮮,並不肥膩😽西班牙紅蝦墨汁海鮮飯$348兩隻特大紅蝦🦞,紅蝦非常新鮮,有焗過燒烤嘅味道,有青口,海魚塊,仲有檸檬伴碟。濃香墨汁海鮮飯,半生半熟飯西班牙飯的口感配上各種新鮮海鮮,淡淡都係海鮮肉!雖然好好食但都要注意食相,避免滿口都是黑色墨汁🤣估唔到尖沙咀都有一間隱世嘅西餐廳,環境舒服服務一流🥰

原桶煙燻豬手$298

煙燻(原隻)脆豬手伴柚子新薯及甜薯沙律

西班牙紅蝦墨汁海鮮飯$348

估唔到尖沙咀都有一間隱世嘅西餐廳,環境舒服服務一流🥰
  • 原桶煙燻豬手
2022-08-05 108 瀏覽
環境浪漫有情調既西餐廳,食物有水準,可岩傾下計慢慢食chill 下❤️烤美國頂級牛板腱 肉質結實好juice有咬口但又唔會韌~薯條灑上七味粉,香脆好味🧡和牛臉頰牛肝菌寬條麵 將泡泡同闊條麵撈均,和牛臉頰肉味好濃郁,闊條麵質地軟硬適中好好咬💛生蠔 跟餐的生蠔黎自西班牙,好飽滿 after taste 好甜甜地,點少少紅酒汁更加提升好鮮味!!💚松露野菌忌廉湯 質地好濃稠既蘑菇湯餐前,濃郁既菇菌味,將包邊脆脆中間好軟熟既餐包點湯食,正呀!💙朱古力 香濃幼滑既朱古力,sweet sweet

💙朱古力 香濃幼滑既朱古力,sweet sweet

2022-07-25 191 瀏覽
今日到訪中港城的一間西餐廳,餐廳嘅空間感十足,座位亦唔太逼,感覺舒適企理。Set lunch是西餐,包沙律或餐湯、主食和飲品,價格由$96至$268先送上餐湯,粟米湯口感香滑,味道香甜,有着龍龍的粟米味,稠厚度適中,creamy 而不膩口。燒雞卷釀黑松露及野菌及野米飯$138這燒雞卷分量十足,燒雞卷表皮煎香,當中包着黑松露蘑菇菌,黑松露及菇菌香味幽幽,雞肉嫩口又唔乾身,配上色彩繽紛雜菜,和有口感嘅野米飯,10分滿足。香煎意式西班牙黑毛豬扒$138這黑毛豬扒味道不錯,豬扒有一點厚度,口感十足,肉質依然軟身,完全沒有豬的羶味,啖啖肉,再加上蕃茄汁,充滿意式風味,再配上米飯,十分飽足。餐飲選擇了檸檬水,酸酸地,沒有檸檬的澀味,幫助消化。這天的午餐10分滿足。

先送上餐湯,粟米湯口感香滑,

燒雞卷釀黑松露及野菌及野米飯$138

這燒雞卷分量十足,燒雞卷表皮煎香,當中包着黑松露蘑菇菌,

香煎意式西班牙黑毛豬扒$138

餐飲選擇了檸檬水,酸酸地,沒有檸檬的澀味,幫助消化。

這天的午餐10分滿足。

2022-07-09
午餐
2022-06-14 1135 瀏覽
餐廳座落於中港城平台樓層,人煙相對稀少,可以喺安靜嘅室外地點用膳,感覺唔錯~飲食記錄:生蠔刺身(按飲食次序,左上至右下介紹)Normande生蠔金屬味唔會好重,肉質唔會好厚,幾爽口帶海水味Krystale蠔肉好鮮甜帶海水味😋亦係我prefer唔會好厚身嘅生蠔,食落creamy滑溜🥰Irish Rock (No. Zero)金屬味比較重,食咗邊邊一啖已經抵受唔住佢強勁嘅餘韻,轉交bf處理法式薯條配特式松露蛋好有特色嘅薯條🍟薯條用松露油炸起,松露味平均分佈於薯條,相比常見灑滿黑松露茸/點黑松露醬嘅薯條,松露味更香濃❤️‍🔥松露蛋呈半熟狀態,亦混入松露油,用嚟點薯條食🤤幾得意~脆帕爾馬火腿凱撒沙律羅馬生菜非常新鮮爽脆,食落真係索索聲💚salad dressing唔算好多只係淋喺面👍🏻無影到個容器係幾深🤣羅馬生菜份量其實好多😋配埋crispy嘅parma ham食份外滋味😋脆炸烏賊春卷烏賊打成膠狀,以炸得香脆嘅春卷皮捲起,口感外脆內軟,可以點沙律醬食😋凍八爪魚薄片配Oystermine秘制香辣汁賣相非常吸引😍八爪魚肉質唔夠彈牙,雖然可能薄切有影響,但個人覺得因為係急凍嘢,所以先用比較濃味嘅調味料

飲食記錄:

生蠔刺身(按飲食次序,左上至右下介紹)
生蠔刺身

Normande

生蠔金屬味唔會好重,肉質唔會好厚,幾爽口帶海水味

Krystale

Irish Rock (No. Zero)
Irish  rock  (no.0)

凍八爪魚薄片配Oystermine秘制香辣汁
凍八爪魚薄片配Oystermine秘制香辣汁

賣相非常吸引😍八爪魚肉質唔夠彈牙,雖然可能薄切有影響,但個人覺得因為係急凍嘢,所以先用比較濃味嘅調味料,都幾辣🥹

魷魚遊戲

首先要大讚茴香忌廉汁,好得意,我包糭嘅醃料都有茴香🤣食落份外覺得fusion😋魷魚新鮮,溫泉煮法都好正路👍🏻但墨汁脆魷魚鬚我真係麻麻,墨汁其實無咩味,但太厚,魷魚鬚又太幼,口感唔係好夾🤔

蒜片辣椒橄欖油扁意粉伴黑蒜
蒜片辣椒橄欖油扁意粉伴黑蒜片

雖然有好蒜片喺面,但意粉嘅蒜香味相對有啲弱
2022-04-30
生蠔刺身
  • Krystale  oyster
  • 脆炸烏賊春
2022-04-28 557 瀏覽
呢兩年真係人都癲,所有野都亂晒,無晒應該有既一切,好想好好發洩一下😅。疫情最嚴重既呢幾個月,一直留喺家中閉關,今日終於可以同好友聚會🥰,心情好難形容。只可以講有既時候就要好好珍惜🤗🤗。選擇oystermine restaurant係因為環境比較隱蔽,就算weekend人流不會好誇張,我哋都係坐戶外,好chill 好舒服🤩。呢度真係好正,星期六都有happy hour,$198/per head 5 still+sparking 任飲,,仲可以由12:00至20:00。三五知己可以由早傾到晚🍻🍻。我哋今日order 兵庫縣赤穗生蠔,好清新爽脆,淡淡海水味道,配上白酒好夾😝。好鍾意呢度既食物質素,環境舒服🥰,終於可以輕鬆同好友渡過。

好鍾意呢度既食物質素,環境舒服🥰,終於可以輕鬆同好友渡過。
2022-04-23
2022-04-05 563 瀏覽
疫情困咗係屋企好耐,朋友係要見㗎,又想飲兩杯,傾下近況呢間餐廳就最啱我地星期六呢個中港城都係冇乜人,我地就揀咗坐outdoor,因為朋友要食煙,相信食煙嘅朋友仔都知,唔洗走嚟走去食煙仲要有得飲,真係賞心樂事我又唔記得影餐牌啦我地兩個都叫咗班尼迪蛋,呢個set有包嘢飲,可以飲 coffee, Cappuccino, tea已經唔記得咗啦佢嘅班尼迪蛋係超高身㗎,個蛋係包入面,包面上有煙肉,牛油果,帶子同埋菜,我想講佢個包超好食,焗到包面係脆㗎入面就好軟熟,冇得輸,不過一個人基本上係食唔曬㗎,不過唯一要投訴就係D菜太長,食嗰時覺得自己好似隻牛食緊草咁我本人一日唔飲杯回魂啡係乜都做唔到嘅,放假就唔好飲齋啡啦,開心下飲杯cappuccino先但係我同朋友去呢間嘅重點係要飲酒,傾心事,每位$128就可以飲5種酒,白酒紅酒有汽白酒,可以由12點飲到6點,仲唔夠我地傾餐廳侍應都好好,有傾有講咁,仲會自動自覺幫我斟酒,咁樣玩成日都係每人$350,飲飽食醉啦

我又唔記得影餐牌啦

2022-04-02