2015-06-22
1956 瀏覽
聽日大一歲既朋友今日黎開尖沙咀返工,收工咁岩有時候,就即慶黎個pre-birthday dinner 啦!lunch time 打電話去book 左7pm.. 點知反而主角開會遲左走,差唔多7:20pm 左右先到。好彩仲有留位俾我地~good luck!3個人都得其中一個之前黎飲過野~不過,店員都好積極推介today special 呢~今日兩款都係羊⋯由於本人唔食羊啦,所以朋友們都就返我。~所以只order 左meny內既菜式。drink: 心大心細唔知要matcha 定coffee 好.. 最後呢:v bean cup 咖啡滑冰-比我相像中淡左少少.. 但因為係"滑冰", 唔似冰沙咁會飲緊既時候有冰粒. 朋友order 左抹茶.. 可惜唔記得試埋.. (唯有下次啦..)上菜lu~buffalo chicken wing 水牛城雞翼-比想像中細size.. 原本expect 係全隻雞中翼上既.. 但當starter 都ok 既 baked fries with cheese 芝士焗薯條-我鍾意多d 芝士.. 如果多返少少會好d啦~ 幾大碟, 同朋友一齊share 食最好!煙三文魚沙
上菜lu~
-店員推介時其實都唔太想order.. (因為太多三文魚啦.. 同埋都係"煙三文魚", 好似有d 重複咁)..但大家都唔想做選擇時就拍板要呢個啦!! 估唔到黎到有驚喜呢~
-唔太鍾意食紅菜頭, 但夾到就頂硬上食啦! 點知原來係好似係菠蘿黎架wo!! 另一位朋友同我一樣, 所以大家都開心左, 即刻爭住食"紅菜頭".. (但當然, 真係有紅菜頭啦~) 所以雖然睇唔清楚, 但都有佢既好處
-除非係唔鍾意食parma ham啦。不過, 佢地既pizza 用唔到手拎住黎食.. 但都好好味!
-parma ham 同pizza 既比例岩岩好.. 如果加埋用黎decorate 既菜/葉食.. 少少苦味. 仲正!
-呢個好好好食! 綠色的闊條麵~ (環境太黑, 影得好差.. 但真係好味). 自己唔太食菠菜, 但呢個下次一黎一定要再order!
-睇到名就好期待既一道甜品! 對我黎講一個人食就會太多啦.. 今次3人行一齊分就岩岩好. 自己覺得brownie 乾左少少.. 不過, selling point 係點埋旁邊既salt/其他配料食既.. 就好似每一口都係一個新feeling 一樣! (不過, 今次只點左一次, 就被收走左lu..)
題外話/補充資料:
環境好適合飲野同傾計.. 下次想試埋其他pizza :)