2020-05-18
最喜歡就係食東南亞菜式,天氣炎熱 想食番啲開胃食物, 特別是酸辣香口的美食。 朋友介紹, 在中環的越南粉專門店😎😎用料優質份量十足😋😋 餐廳裝修簡潔, 主要坐位在bar檯位置, 望著廚師製作美食, 不其然令人又期待又要忍耐。😁😁生熟美國頂級牛肉湯河🐂生熟美國頂級牛肉金邊粉🐮我和朋友都點了這裏的招牌牛肉湯粉, 湯頭濃郁 但不油膩, 配上金不換 +青檸汁+🌶辣椒 鮮味清爽。 新鮮的河粉厚身幼滑, 而且彈牙不鬆散。 牛肉肥瘦均勻, 肉質鬆軟淋滑, 肉味突出。 而且牛肉分量多, 實在是非常滿足😍😍爆炸雞💥💥🐥真心推薦的小食, 去骨雞髀嫩肉 ,鬆脆外層雞皮脆卜卜, 沒有半點肥膩, 而肉質保持嫩滑多汁, 配上特的三款醬汁, 更添美味層次。冰山燒豬頸肉豬頸肉的特別口感, 軟嫩爽滑, 配上秘製醬料醃製口味獨特, 記得一定要配埋生菜 包住一齊食, 就會有更加清爽。青檸梳打🍋🍸+ 檸茶每次食越南嘢都會嗌青檸梳打, 最喜歡就係原支梳打水 配青檸冰底, 可以慢慢斟慢慢飲。當日大約七點鐘半, 餐廳已經賣曬最搶手嘅河粉同埋爆炸雞。 真係估唔到咁誇張啊 😁😁😁
生熟美國頂級牛肉湯河🐂
生熟美國頂級牛肉金邊粉🐮