2021-09-22
去到荃灣成身已經出晒汗熱辣辣真係好想食返啲凍嘅嘢咁啱見到呢一間新派嘅魚生飯走年青路線而且入面仲好似車仔麵咁樣可以有唔同嘅選擇而且睇佢個選擇比例亦都非常之多除咗佢已經訂咗嘅食物比例仲可以每一款食物自己揀可以創作超級多唔同嘅選擇而且啱晒我呢啲選擇困難症嘅人因為又想試唔同嘅嘢又有唔同嘅組合可以配合自己想食嘅嘢不過鑒於時間非常之倉猝所以就選擇左外賣返屋企食首先叫咗個彩虹四重奏就係貪佢有好多唔同食物嘅組合包括有吞拿魚三文魚中華沙律而且仲有半個牛油果咁多而且最愛值得期待就開嘅配菜就係有唔同嘅青椒紅椒黃椒切丁最鍾意就係食咁多蔬菜再配合埋沙律咁樣嘅組合鑒於天氣實在太熱所以我就冇選擇左飯大姨選擇左烏冬底果然冇選擇菜因為上面係凍冰冰嘅主菜再配合埋呢個烏冬非常之咁配合烏冬會吸收晒醬汁嘅味道所以非常之濃郁嘅麻油味另外同行嘅朋友就選擇咗天多來吼雞配上了亂畫嘅雞肉再加上辣辣地嘅印度醬汁非常之咁惹味另外因為屋企有小朋友嘅關係所以就選擇左一個細細份量嘅親子丼但係拎到返屋企發覺原來都唔係太細分因為佢嘅份量同大人版都係差唔多配上了慢煮雞肉粒小朋友食得非常之咁開心而且醬汁仲非常之咁溫和唔會泰龍味所以小朋友亦都食得非常之咁開
咁啱見到呢一間新派嘅魚生飯
而且最愛值得期待就開嘅配菜就係有唔同嘅青椒紅椒黃椒切丁
最鍾意就係食咁多蔬菜再配合埋沙律咁樣嘅組合
鑒於天氣實在太熱所以我就冇選擇左飯大姨選擇左烏冬底
非常之咁惹味
另外因為屋企有小朋友嘅關係所以就選擇左一個細細份量嘅親子丼但係拎到返屋企發覺原來都唔係太細分因為佢嘅份量同大人版都係差唔多配上了慢煮雞肉粒小朋友食得非常之咁開心而且醬汁仲非常之咁溫和唔會泰龍味所以小朋友亦都食得非常之咁開胃完全係夏天不錯嘅選擇