佢地係由茶餐廳變成𝑪𝒂𝒇𝒆 所以有唔少飲品同主食都加入茶餐廳元素 充滿本土特色🤤.📌烤雞扒意粉 $78呢間餐廳都幾特別 佢每日淨係會提供兩款𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉 𝒔𝒆𝒕🤫咁啱今次兩款都啱食💕佢可以配薯菜/意粉🍝意粉係就咁烚熟 冇乜味 加埋個汁就啱啱好🤪意粉偏淋 唔夠爽口🥺雞扒都幾大塊 佢寫住烤 但係好似炸過咁 外皮好脆🤤雞肉嫩滑𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 好抵食🌟雖然望落好油 但食落唔會話好油膩🤫.📌忌廉蟹肉蘆筍意大利飯 $68蟹肉嘅份量好多 好鮮甜🦀蘆筍就唔多 得幾條🙈飯粒乾身有咬口 不過個飯食落唔太𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 唔夠忌廉汁 奶味都唔太重 所以食落唔溜😛.📌𝑺𝒕𝒖𝒇𝒇𝒆𝒅 𝑴𝒖𝒔𝒉𝒓𝒐𝒐𝒎 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 & 𝑪𝒓𝒂𝒃 $88大啡茄超大舊 唔會焗到好乾 𝒌𝒆𝒆𝒑住好𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚🍄蟹肉絲好多 好鮮甜 鋪滿晒喺面🤩有兩款芝士 鹹香味好濃🥰.📌𝑴𝒐𝒛𝒆𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌𝒔 $48中文寫炸芝士球 但其實係芝士條🤣炸得過咗火 上枱嘅時候已經係爆晒啲芝士出嚟 賣相有少少差🤏🏻炸得超脆 芝士勁拉絲🤤.📌荔枝紅茶,接骨木花紅茶跟𝒔𝒆𝒕會送飲品👅兩款都好香 唔錯😋
📌烤雞扒意粉 $78
烤雞扒意粉

📌忌廉蟹肉蘆筍意大利飯 $68
忌廉蟹肉蘆筍意大利飯

📌𝑴𝒐𝒛𝒆𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌𝒔 $48
𝑴𝒐𝒛𝒆𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌𝒔

📌荔枝紅茶,接骨木花紅茶
跟𝒔𝒆𝒕會送飲品👅兩款都好香 唔錯😋
荔枝紅茶,接骨木花紅茶

烤雞扒意粉
忌廉蟹肉蘆筍意大利飯
荔枝紅茶,接骨木花紅茶
今次嚟到尖沙咀山林道一間fusion cafe 係星期六晚呢啲咁難等位既時間 見呢間唔使等位 決定入去試下 cafe入面都幾寬敞 白色為主調 環境幾舒服🤍魚香茄子意大利飯 $138將經典港式茶記碟頭飯改配意大利飯 港西合璧 都幾有創意🍆😂😂入口味道正常 係意料之中既味道 不過對小編嚟講就辣左少少 可以減啲辣🤪英式全日早餐 $148好common既all day breakfast 但係又食唔厭 炒蛋香滑 配煙三文魚 茄汁豆 豬肉腸 煙肉 薯餅 份量都唔少 食完好滿足❤️草莓抹茶鮮奶 $46呢杯顏色鮮艷嘅latte 一入口就知用咗好靚嘅抹茶粉 抹茶味香濃 配合士多啤梨果醬 唔單止外表吸引同抹茶味仲好夾添 抹茶嘅甘香加上酸甜草莓 好飲到好似係舌尖上開左場party咁🍓🍵

魚香茄子意大利飯 $138

英式全日早餐 $148

草莓抹茶鮮奶 $46
2021-09-11
2021-09-17 19 瀏覽
尖沙咀新店 裝修以白色為主 有室外座位加大玻璃落地透光 呢度食中西式菜式全日早餐($128)素食朋友可以選田園全日早餐 一般版本就多了肉腸同煙肉和三文魚片 有番茄、茄汁豆、蘑菇、沙律、牛油果、黑松露炒蛋、吐司或牛角酥黑松露炒蛋半熟,口感滑溜,黑松露香氣馥郁。牛角酥相當酥脆,富牛油香番茄意大利飯 米亦選用意大利短米醬汁濃稠得宜 爽口嘅洋蔥亦增加口感層次相當濃郁哥倫比亞厭氧處理豆,聞起嚟有帶甜嘅桂花香熱飲係荔枝蜂蜜嘅甜香放涼後酸度提升味道更豐富尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖消費$300評分8/10
哥倫比亞厭氧處理豆,聞起嚟有帶甜嘅桂花香
熱飲係荔枝蜂蜜嘅甜香放涼後酸度提升味道更豐富

尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖
消費$300
評分8/10
現在的Cafe超多元化,打卡類的佔大多數~不過最近找到一間頗特別的。是位於尖沙咀山林道的 Plan B Cafe是由茶餐廳老闆開的 ... 所以這裡的食物和飲品會有港式的元素裝潢主要是白、灰、金色,就是很簡約的感覺~ 另外有看街景的高桌座位。順帶一說,星期六下午12點半過來不需要等位。飲品先點了 - 草莓牛奶 ($46) 貌相看起來是頗不錯的。不過略覺得頂層的Cream有點多 ...另外一杯則是 - 鴛鴦 ($46) 平時茶餐廳點這個怎會有拉花呢~但這裡就有喇!意式的咖啡配上港式的奶茶,口感幾順滑蜜汁叉燒漢堡 ($138) - 配了一份粗身的薯條,本身不算很香脆。漢堡中間的半肥瘦叉燒好大舊!而且味道和平時叉燒包內餡是一樣的,亦不會很乾那樣子甜絲絲的味道加上帶少許外微脆且鬆軟的漢堡包,可以試試看這樣的中西式合壁呢窩夫配生果伴雪糕 ($86) -  雪糕有三款口味可選,我們選了雲尼拿。生果的話是頗酸的草莓,還有焦糖面的香蕉和藍莓 特別在於這個的窩夫吃落是雞蛋仔的味道和口感!
是位於尖沙咀山林道的 Plan B Cafe
順帶一說,星期六下午12點半過來不需要等位。

不過略覺得頂層的Cream有點多 ...
草莓牛奶

另外一杯則是 - 鴛鴦 ($46)
平時茶餐廳點這個怎會有拉花呢~但這裡就有喇!
意式的咖啡配上港式的奶茶,口感幾順滑
鴛鴦

蜜汁叉燒漢堡

生果的話是頗酸的草莓,還有焦糖面的香蕉和藍莓
特別在於這個的窩夫吃落是雞蛋仔的味道和口感!
窩夫配生果伴雪糕
2021-08-28
鴛鴦
窩夫配生果伴雪糕
🏡️ ℂ𝕠𝕟𝕥𝕖𝕞𝕡𝕠𝕣𝕒𝕣𝕪 ℂ𝕒𝕗𝕖 𝕚𝕟 𝕄𝕚𝕕𝕥𝕠𝕨𝕟 @ 🌟 Plan B Cafe《👽食神大媽食西餐》⠀.💁‍♀️ 圖片展示美食:Bolognese French Fries with Cheese HKD 68 🍟Garlic Herb Butter Roast Wings HKD 58 🧄Stuffed Mushroom with Cheese & Crab Meat HKD 88 🧀Strawberry Pancake with Green Tea Ice-Cream HKD 86 🥞Butterfly Pea Flowr Milk HKD 46 🥛.👀 呢間CAFE最近人氣超級旺,點解?因為佢係由茶餐廳FUSION而成嘅CAFE,支持本土特色創作嘅朋友仔一定要黎打卡呀!🤩 基本上餐牌入邊不論嘢飲定係嘢食都加入好多港式主食茶餐廳元素,最適合鐘意試新嘢嘅朋友仔。唔明有幾創新?魚香茄子意大利飯夠曬特色啦掛?😆.👽 大媽最鍾意裝修簡潔明亮、感覺素靜高雅嘅餐廳,呢間CAFE嘅用色同風格絕對係完全中曬大媽嘅喜好。店內每一檯都佈置左綠色植物,打卡必到 ✌️.🌞 炎炎夏日唔係好有胃口,所
💁‍♀️ 圖片展示美食:

🌞 炎炎夏日唔係好有胃口,所以叫左好幾款前菜小食。款款都非常大份,絕對唔係「小」食 😱 堅唔係講笑,食完大媽飽左 😳

🍟 最驚喜嘅絕對係「芝士肉醬薯條」!超級多芝士同肉醬,好邪惡但係非常好味 👅

「蟹肉芝士焗大啡菇」完全冇出水唔乾淨嘅泥味,仲要係超級厚身超級大舊,上面仲要有非常濃郁嘅芝士,每一啖都非常滿足 😌

「蒜蓉牛油焗單骨雞翼」就非常之惹味,仲要用鐵PAN上,熱辣辣,非常香口!唯一就係有少少碎骨,食用要小心D喔。🦋

不得不提呢杯靚靚「蝶豆花牛奶」,真係甜度恰到好處又醇滑,滿滿少女心。

Butterfly Pea Flowr Milk

🍰 至於甜品就當然要試下餐牌打星星嘅重點推介「草莓班戟三文治伴雪糕」啦!有好幾層嘅PANCAKE,中間仲要有新鮮水果同大量發得好好嘅鮮忌廉,甜度恰到好處 😋 依個雪糕球仲要係非常大,即刻覺得好抵呀 😂

🌟 真係款款都好滿意,大份又好味,店員仲要好好禮貌,你哋一向都知大媽好重視服務態度架啦 😚 難怪咁多人會幫襯呢,人氣旺果然係有原因,絕對唔係坊間好多揸流攤嘅所謂打卡CAFE,呢度有真材實料㗎,地點仲要咁方便,大家記得要黎試吓呀!❤️

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖
☎️ +(852)2388-2344
5 分鐘 (堂食)
Butterfly Pea Flowr Milk
2021-09-02 44 瀏覽
之前睇報導話開左間新cafe,鴛鴦係用手沖咖啡溝奶茶,好似幾得意,呢日lunch就特登黎試下結果!非常失望之餘仲要唔平個魚香茄子risotto係幾得意,but $138一碟,味道同碟頭飯差唔多,抵唔抵就見仁見智啦另外嗌左個lunch set 牛仔骨+薯條,難食到食唔落,價錢$78,質素仲差過超市急凍牛仔骨鴛鴦個拉花幾靚,不過味道同latte無乜分別,無乜奶茶味最好味係杯維也納咖啡,奶蓋latte gum,樣都幾靚,似dirty有層次,味道都幾好味最尾嗌多個甜品tiramisu,難食到呢!個cream好膠,食左一啖已經食唔落,仲差過大陸果d cheap cheap蛋糕

結果!非常失望之餘仲要唔平

鴛鴦個拉花幾靚,不過味道同latte無乜分別,無乜奶茶味

tiramisu
  • 維也納咖啡
🥚卡邦尼溫泉蛋意粉 $118 (7.5/10)整體意粉撈埋蛋比較水😬唔太掛到汁但味道超重蒜香味同幾香~配料有洋蔥煙肉蘑菇。🍟芝士肉醬薯條 $68(7.6/10)份量都幾多~肉醬味道偏甜同濃味,如果酸啲同冇咁甜會更加正🤞🏻🍞法式多士配雪糕 $70(8.3/10)依個多士好味✨✨!似係甜甜香香嘅麵包沾左啲蛋同牛奶糖整出黎~甜得黎個質地脆脆軟軟🍞🍨提拉米蘇配雪糕 $68(6.7/10)整體偏甜同味道好單調,手指餅好似冇點到咖啡咁,所以冇咩苦味同乾🥺。cheese位只有甜味同冇酒味,質地唔算好smooth好滑果種,比較一般。☕️維也納咖啡 $46(8/10)幾得意嘅咖啡~面頭有層甜甜地嘅忌廉,下面就有苦苦的咖啡同奶,唔攪勻飲可以飲到幾種層次✨,但攪勻左就變返普通latte咁。🌰榛子latte $48(7.3/10)朋友點的☺️佢話甜左少少~

🥚卡邦尼溫泉蛋意粉 $118 (7.5/10)

🍟芝士肉醬薯條 $68(7.6/10)

🍞法式多士配雪糕 $70(8.3/10)

🍨提拉米蘇配雪糕 $68(6.7/10)

☕️維也納咖啡 $46(8/10)

🌰榛子latte $48(7.3/10)
朋友點的☺️佢話甜左少少~
山林道又係小店林立嘅一條街見到一間裝修比較簡約 樓底好高而且仲係黃店既Cafe就入咗去坐低一search先知原來老闆仲有開茶餐廳架肉醬芝士薯條 $68拉絲芝士係我嘅至愛 薯條比較粗身配埋肉醬 口感唔錯 好大碟 抵食蒜香牛油單骨雞翼 $58雞翼上面有炸蒜粒 牛油都好香 好香口英式全日早餐 $148中規中矩既ADB 食物款式比較多唯一美中不足係蘑菇好乾 唔夠香卡邦尼意粉 $118上面有隻溫泉蛋 煙肉條都好多條食得出佢落咗好多蛋黃 所以個醬比較杰身雖然兩個人share就唔會太漏草莓鮮奶 $46見到佢哋係用明治鮮奶草莓醬亦都唔會太甜但嗰pat cream實在太邪惡香檸蜜糖梳打 $46呢個蜜糖味比較重 檸檬味就少啲
山林道又係小店林立嘅一條街

香檸蜜糖梳打

肉醬芝士薯條
蒜香牛油單骨雞翼
2021-08-29 31 瀏覽
山林道有好幾間良心店可以揀,哩間最近彌敦道又即刻有位,就去試下。『蜜汁叉燒漢堡』$138蜜汁叉燒個醬有honey mustard 味,叉燒厚,肉質偏淋,但友人話脂肪比例太多,有少少漏!薯條份量好多,大食嘅友人稱「夠飽」⋯⋯『Green all day breakfast』$128個蒜蓉包有驚喜,香脆可口;原來喺大啡菇隔離有黑松露醬,但我食完個包先見到有「保護色」嘅醬🙈整體都ok! ⋯⋯『Viennese Latte』$46友人稱哩款咖啡,香濃,亦不酸不苦😋;咖啡面加一層cream,cream鮮甜⋯⋯『榛子慕絲蛋糕』好似食緊金莎,蛋糕面有nuts增加口感;但啲慕絲就未夠滑。📍 Plan B Cafe (尖沙咀)尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖。【後記】➡️星期日大概14:00左右到,人唔算多➡️整體味道可以,亦十分就腳,大家可以多多支持

『蜜汁叉燒漢堡』$138

『Green all day breakfast』$128
Green all day breakfast

『Viennese Latte』$46
Viennese Latte

⋯⋯
『榛子慕絲蛋糕』
好似食緊金莎,蛋糕面有nuts增加口感;但啲慕絲就未夠滑
榛子慕絲蛋糕

📍 Plan B Cafe (尖沙咀)
尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖

【後記】
➡️星期日大概14:00左右到,人唔算多
➡️整體味道可以,亦十分就腳,大家可以多多支持
2021-08-29
Viennese Latte
2021-08-29 22 瀏覽
本身想試斜對面嘅👵🏼👵🏼 但一早full哂 walk in位都無正當諗緊食咩好嘅時候 就醒起山林道有一間新開嘅良心cafe 就決定試吓😋💛維也納綠茶個名同賣相都好打卡向 以為又係好普通嘅matcha latte 不過飲落奶味唔會蓋過綠茶味 幾有驚喜🤨冰滴咖啡至於咖啡就好一般 比較重苦澀味 有一下我以為自己飲緊iced americano 🤭下次有機會再去都係試吓意式咖啡好啲💛草莓班戟三文治伴雪糕雖然而家好興梳乎厘班戟 但我都係鍾意呢類班戟多啲啲 食完唔會好似無食過嘢咁😮‍💨而呢個班戟食落厚實得嚟唔會好硬 剛剛好至於士多啤梨就…都係較酸嘅品種…不過不失啦🤣另外可以揀嘅雪糕種類都幾多 我哋就揀咗冧酒提子😋💛Green all day breakfast 份量都算對得住個價錢 露荀意外地煎得係幾好食 完全無哂草青味🥰但如果可以煎一煎個兩粒番茄仔 就會再好啲啦🙈總括嚟講 食物質素整體都唔算好差 環境亦都好靚 但咖啡就真係有少少失望啦🙍🏻‍♀️

💛維也納綠茶

但如果可以煎一煎個兩粒番茄仔 就會再好啲啦🙈

2021-08-21
午餐
2021-08-28 37 瀏覽
之前經過山林道已經見到新開左好多間餐廳 今次呢間Cafe外觀幾令 俾佢地吸引左 見佢地既食物飲品甜品都好岩晒影相打卡 但一直都未有機會試到 咁今日就出開佐敦就諗住去試下 我地星期五夜晚七點左右去到餐廳 店員問我地有冇訂位 冇既話就得返靠近門口個兩張Bar枱 其他枱都留返晒俾訂左枱既客人 咁我地就冇乜所謂 反正食完就走 而且bar枱張櫈都幾舒服 隔左冇幾耐啲客都開始黎 餐廳都坐滿晒 餐廳既選擇都有好多 主食有意粉 全日早餐 漢堡包 扒 意大利飯 仲有好多甜品飲品小食 有窩夫 班戟 吐司 蛋糕等等……食物同飲品種類既選擇真係有好多好多 我地最想食既西班牙厚切豬鞍扒竟然冇 店員話未返貨 咁就唯有揀其他 我地唔太肚餓既關係就揀左叫小食同甜品 小食叫左一份蒜蓉牛油焗單骨雞翼 一份應該係有四隻雞翼 單骨雞翼好方便進食 一咬就咬到 炸到金黃色 食落好香口 塊雞皮係脆既 仲有好多好多既蒜蓉牛油 好香好好味 但就比較多碎骨 食既話要好小心 另外仲叫左份芝士肉醬薯條 我地落單時麻煩左店員幫我地將個醬分開上 自己中意點幾多就點幾多 好驚喜既係個芝士肉醬好好味 酸酸地 再配埋薯條好夾好好味 薯條係用粗身既薯條

我地唔太肚餓既關係就揀左叫小食同甜品 小食叫左一份蒜蓉牛油焗單骨雞翼 一份應該係有四隻雞翼 單骨雞翼好方便進食 一咬就咬到 炸到金黃色 食落好香口 塊雞皮係脆既 仲有好多好多既蒜蓉牛油 好香好好味 但就比較多碎骨 食既話要好小心 另外仲叫左份芝士肉醬薯條 我地落單時麻煩左店員幫我地將個醬分開上 自己中意點幾多就點幾多 好驚喜既係個芝士肉醬好好味 酸酸地 再配埋薯條好夾好好味 薯條係用粗身既薯條 但失望既係份薯條黎到既時候已經係凍 唔係熱辣辣 不過都ok既

甜品叫左個法式多士配生果伴雪糕 製作時間預返三十分鐘 雪糕可以揀朱古力 雲呢拿 抹茶同埋仲有一款唔記得左係咩味 我地就揀左抹茶 岩岩我地食完兩個小食個甜品就到左 雖然甜品望落賣相麻麻 但食落都幾好味 多士煎到金黃色 偏淋身 食落甜甜地 再加埋雪糕同忌廉幾夾幾好味 抹茶雪糕好大球 好重抹茶味

飲品叫左一杯蝶豆花柚子梳打同埋一杯蝶豆花牛奶 兩杯飲品都係藍色既蝶豆花 賣相好令 岩晒打卡 不過蝶豆花不嬲都係冇味 飲落正正常常 冇乜特別

整體黎講 環境幾令 食物普普通通 味道正常 價錢合理 都可以一試

蝶豆花柚子梳打
蝶豆花牛奶
芝士肉醬薯條
蒜蓉牛油單骨雞翼
法式多士配生果伴雪糕
2021-08-22 13 瀏覽
意式茄蓉青口炒意粉 ($68) 轉蒟蒻麵 (+$20) 估唔到可以加錢轉蒟蒻麵,多個健康低卡選擇俾食客揀,好貼心 👏🏻 蒟蒻麵軟滑Q彈,掛上茄蓉同醬汁後香甜濃郁,好味 😋青口亦好鮮甜,肉質爽嫩,同炒麵好夾烤牛仔骨配薯菜 ($78) 原本Menu係寫烤雞扒,但去到咁啱賣曬,店員就幫我轉左牛仔骨 😛 牛仔骨同薯菜份量好多,另外仲有沙律菜,飽肚抵食 🤣 牛仔骨肉味濃厚,點黑椒汁食更加辛香惹味 😁蝶豆花柚子梳打 (原價 $46;跟餐 $36) 梳打上枱時分開紫色同黃色,漸變層好靚 😍 維也納綠茶 (原價 $46;跟餐 $36) 維也納綠茶底層係綠茶鮮奶,上面擠咗鮮打忌廉

2021-08-17 40 瀏覽
山林道這間CAFÉ走港式風格好有特色,原來是旺角合發茶餐廳開的。店內歐陸風裝修,寬敞的空間充滿打卡感。蜜汁叉燒漢堡 - $138將中式的蜜汁叉燒融入西式漢堡中,來個中西合壁。裡面約兩三片肥瘦相間的厚叉燒,外層呈紅色,塗滿甜絲絲的蜜糖醬,肉質鬆軟,邊角稍稍有微焦更惹味。墊著些許洋蔥絲,平衡油膩感。漢堡包也很鬆軟,外皮微脆。粗薯條的份量絕對意外的多,金黃酥脆。冬陰功大蝦意粉 - $138連泰式fusion菜也有。濃郁的冬陰功散發出酸酸辣辣味,好開胃。兩隻大頭蝦不僅頭大,黃色的蝦膏也夠多,肉質鮮美彈牙。

蜜汁叉燒漢堡 - $138

冬陰功大蝦意粉 - $138
2021-08-16
午餐
2021-08-16 546 瀏覽
朋友嘅介紹之下,先知道合發茶餐廳喺山林道開左新cafe☕️ 雖然附近都有好多選擇,不過點都支持左黃店先💛入到去發現裝橫好舒適簡潔啊🤤 座位之間又唔會坐得太迫👍🏻 欣賞呢道食物種類唔單止選擇多,連飲品款式都保留左茶餐廳特色💛Deluxe English All Day Breakfast $148呢道既ADB有分英式同Green兩個版本🍳今次揀左deluxe 因為中意想食三文魚🤤份量係絕對夠2個女仔share😆欣賞佢既Bacon 唔會太乾亦都唔會太燶,香腸茄汁豆火腿質素正常~煙三文魚肉質彈牙,仲有蒜蓉多士幾惹味🤤再脆身d就好啦😬有改善空間既應該係炒蛋,有點過左火唔夠嫩滑~沙律菜都幾新鮮🥗法式多士配生果拌雪糕 $70呢個有驚喜呀!☺️ 可以揀好特別既柚子味雪糕😍 酸酸甜甜勁清新🥰 金黃色又熱辣辣既French toast雖然蛋味唔算特別突出,但係食落好鬆軟!推介大家必食🍞🍓🫐飲品揀左Vanilla Iced Latte $60呢杯造型好靚🍦雲呢拿雪糕半溶化嘅狀態同咖啡形成左漸層效果🤤甜而不膩,幾好飲噃😜另外一杯試左佢地既Caramel Latte $46雖然焦糖味淡左少少(可能係因為我叫左少甜

入到去發現裝橫好舒適簡潔啊🤤
座位之間又唔會坐得太迫👍🏻

欣賞呢道食物種類唔單止選擇多,
連飲品款式都保留左茶餐廳特色💛

呢道既ADB有分英式同Green兩個版本🍳
今次揀左deluxe 因為中意想食三文魚🤤

法式多士配生果拌雪糕 $70

飲品揀左Vanilla Iced Latte $60

另外一杯試左佢地既Caramel Latte $46
雖然焦糖味淡左少少(可能係因為我叫左少甜?),不過latte好香好滑🤤拉花靚靚,見到心情都會好💛

總括來講,食物製作都好用心👍🏻價錢係尖沙咀區來講性價比都唔錯。特別值得一讚既係餐牌設計好用心🥰 而且店員服務都好好😝
2021-08-03
  • Deluxe English All Day Breakfast
  • 法式多士配生果拌雪糕
  • Vanilla Iced Latte
去cafe唔多唔少都係想打下卡,呢杯$40嘅flat white…因乜解究連一個簡單拉花都無😓如果有特別原因可以寫明啊其實😑拉花根本就係一樣連連鎖快餐店都有嘅基本野咖啡匙羹勁污糟🤮成撻明顯污漬突起嚟🤢又氧化生銹咁😵‍💫極無質感。杯外型想玩復古,但花紋好俗好A貨。好彩純粹同朋友係附近,想搵杯野飲下同坐下,而唔係特登走嚟食,否則真係sosad😏一開門入去其實啲伙記已經愛理不理咁,下午餐時間無set,全部散嗌,無服務之下都要收10%服務費,純粹落個單,上個菜就收加一🥱