2021-07-03 35 瀏覽
叫左杯honey americano,冇蜜糖味,冇咖啡味。田園alldaybreakfast得牛油果好食:)啲黑松露係鞋味冬陰功意粉咸到死...雖然好黃,但好食是良知呀mum!
叫左杯honey americano,冇蜜糖味,冇咖啡味。
冬陰功意粉咸到死...
雖然好黃,但好食是良知呀mum!
2021-07-02 45 瀏覽
同事說試過這家開了不久的CAFE的午餐不錯,就再相約幾個同事一起去用餐。午餐餐牌其實就只有2種選擇,聽說是每天都會換餐牌,每天都有點不同,這樣也好,起碼對選擇困難人士非常友好。不約而同地,今天3個人都選擇了這份西冷牛扒配焗薯的套餐,擺盤很西式很漂亮,味道就很港式很熟悉。牛扒薄切,煎得帶脆,或者說有點像是炸過的感覺,反正就是很港式的做法,但總體味道是好的。整份午餐的份量來說,女士可能剛剛好,男士有吃不飽的嫌疑。餐飲方面,跟餐的選擇同樣也是只有2種紅茶,常見的咖啡奶茶都沒有包含,除了我選擇了跟餐的白桃紅茶之外,其他同事都另外加錢點了單點的飲品 - 青檸蘇打和 Double Espresso。看得出來餐廳在裝修和餐具等方面還是用了心的,頗有特色,尤其是意想不到還有2樓,位置比樓下更闊落,坐得很舒服。個人感覺,這是一家有著西式外殼加港式味道的餐廳。

個人感覺,這是一家有著西式外殼加港式味道的餐廳。

呢間餐廳由茶餐廳變成cafe,充滿本土特色,主打港式意大利飯,環境以白色簡潔為主,菜式幾多元化🍴✨,主打fusion西餐🤪,而且食物質素高❗️:-1️⃣「卡邦尼溫泉蛋意粉🍳🍝($118)」味道不錯‼️好香忌廉味,撈埋蛋黃食一流,仲要意粉煮得岩岩好🤪~Carbonara with onsen egg: love the cream sauce, at dente👍🏻-2️⃣「法式多士 配 生果雪糕🍞🍓🍨($70)」法式多士幾香甜,但如果係楓糖漿會好d,雪糕有得揀味🤪~French toast with fruits and ice-cream-3️⃣「蟹肉芝士焗大啡菇🦀🍄($88)」呢個有驚喜,好juicy,而且蟹肉夠香夠足料👅~Stuffed mushroom with cheese and crab👍🏻
1️⃣「卡邦尼溫泉蛋意粉🍳🍝($118)」
2️⃣「法式多士 配 生果雪糕🍞🍓🍨($70)」
3️⃣「蟹肉芝士焗大啡菇🦀🍄($88)」
卡邦尼溫泉蛋意粉
卡邦尼溫泉蛋意粉
餐廳:Plan B Cafe (尖沙咀)地址:尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖尖沙咀山林道呢間開咗3個幾月嘅Plan B Cafe由茶餐廳變身成香港人Cafe💛,充滿本土特色之餘仲好有文青氣息👍,唔少飲品同主食都加入咗茶餐廳元素,例如麻婆豆腐意大利飯、蜜汁叉燒漢堡等🇭🇰餐牌亦都加入咗唔少香港人好有共鳴嘅字句:「If we burn you burn with us」、「Be water my friend」、「Always on the side of the egg」,「Fight for freedom」等,真喺好有心思呢🎗魚香茄子意大利飯 $138既然有咁特別嘅fusion菜又點可以唔試呢😍?融合咗茶餐廳魚香茄子同埋西餐廳嘅意大利飯,估唔到食起上嚟又幾夾,茄子同豬肉切成碎粒,加入去意大利飯當中,味道香辣惹味🌶,新鮮感十足🤩蒜蓉牛油焗單骨雞翼 $58淨係望住啲雞翼都覺得吸引🤤,輕輕煎過啲雞翼,加上蒜蓉牛油去焗,面頭再灑上香炸蒜🧄,食起上嚟惹味而唔會感覺好熱氣🔥,不過有一兩舊唔喺單骨而喺全翼😂蝶豆花牛奶 $46望住呢杯飲品第一時間就諗起藍天白雲☁️,底層嘅鮮奶,配以上面藍藍一層嘅蝶豆花
餐廳:Plan B Cafe (尖沙咀)
地址:尖沙咀山林道3號協榮商業大廈地舖

魚香茄子意大利飯 $138

蒜蓉牛油焗單骨雞翼 $58
淨係望住啲雞翼都覺得吸引🤤,

蝶豆花牛奶 $46
望住呢杯飲品第一時間就諗起藍天白雲☁️,底層嘅鮮奶,配以上面藍藍一層嘅蝶豆花甜奶,頂頂仲有一層cream同士多啤梨裝飾🍓,飲落清甜,打卡就啱晒📸

維也納咖啡 $46
苦甜與共,交織住甜蜜同甘苦嘅滋味。品嚐維也納咖啡嘅技巧在於先唔攪拌咖啡,直接飲落去就可以享受到唔同階段嘅口味,面頭柔和嘅cream入口後,緊接住微苦甘甜嘅Latte咖啡☕️,實在喺愛啡之人一大享受😌
2021-06-25
10 分鐘 (堂食)
山林道cafe林立,要從中突圍而出真的不容易,這間白色為主調的cafe在山林道入口,食物選擇非常多,當中有很多更是融合了茶記特色,加上有很強空間感,可以舒舒服服享受午餐。🔹黑椒肉眼扒薯菜 $78這份午餐性價比非常高,香濃黑椒味的肉眼扒很有咬口,不會太肥膩,加上大大條新鮮馬鈴薯條,吃完其實很飽肚,還很貼心分開盛上兩款醬汁,難怪平日中午都有很多人來吃~另外午餐還可以加錢要蛋糕,我們選擇了new york cheesecake,這真的太值得加,首先口感絕對滿分,芝士蛋糕的微酸配上一層有質感的糖粉,作為結尾會令人很滿足!🔹蟹肉牛油果沙律🥗 $98這款沙律不是很多cafe有提供,所以我放棄了午餐直接選擇這款,最貼心是午市選擇任何主菜飲品都-$30!實在太貼心~蟹肉和牛油果的份量會大大增加飽肚感,我喜歡這裡沙律是用最基本的沙律菜(因為我不吃火箭菜)所以我可以全份清碟,加上沙律醋沒有過量,恰到好處!🔹蝶豆花牛奶 $46想打卡的話一定要點這杯雲朵般的飲品~面層的忌廉很挺身,蝶豆花牛奶質感滑溜,每一口都是濃郁的奶香,卻沒有多餘的糖水味,配黑椒肉眼扒剛好可以降膩呢~🔹鴛鴦 $46視覺上和普通latte無異

🔹黑椒肉眼扒薯菜 $78
黑椒肉眼扒薯菜

🔹蟹肉牛油果沙律🥗 $98

蟹肉牛油果沙律

🔹蝶豆花牛奶 $46
蝶豆花牛奶

🔹鴛鴦 $46
鴛鴦

視覺上和普通latte無異的鴛鴦裡面用上茶餐廳紅茶茶膽配上espresso,濃濃的咖啡香中間不斷有茶記香滑奶茶味道,和茶記的鴛鴦比又是另一個感覺,真正做到fushion的效果。

🔹草莓班戟三文治雪糕🍓 $86
草莓班戟三文治雪糕

班戟的質感和一盤的班戟有點不同,裡面非常實在,感覺就像濕潤版的窩夫,香濃的蛋味配合適量的糖漿令pancake直接吃都很美味❤️
蟹肉牛油果沙律
蝶豆花牛奶
鴛鴦
2021-06-15 47 瀏覽
有一段时间没去山林道了,看到新开了的新餐厅,里面还坐满了客人。店外有餐单,东西也很多元化,最吸引的是宣传单写着是全单九折优惠。由于只是一个人,最后被安排坐在吧枱,面对马路,可以看到街景。他们的 All Day Breakfast 有分素食和带肉两种,最后还是是吃带肉那种。整份早餐是很足份量,碟子的空间都填满了。里面起码有10种不同的食物,有素有荤,虽然与一般西餐厅的全日早餐差不多,但味道还是可以的。由于九折优惠,百分之十的服务费就免除了,但也差不多200元,个人感觉是有点贵。

Americano
All  day  breakfast

2021-06-12
Americano
All  day  breakfast
2021-06-13 72 瀏覽
事緣約左朋友係山林道食個lunch, 本身想試果間餐廳full晒行行下見到呢間試業中既<<Plan B>>, 咁岩既就試下啦我地叫左1份沙律, 1個意粉, 野飲同pancake烤雞caesar salad $108烤雞份量算多, 大大件, 肉質唔會好乾同嚡沙律方面水準ok西西里肉丸意粉 $128呢個唔錯, 個西西里汁食落醒胃既意粉份量同肉丸味道都ok叫左杯榛子特濃朱古力同Latte推介呢度既榛子朱古力, 真係幾好飲, 超香!班戟配生果伴雪糕  $86個pancake黎到仲暖暖地, 揀左最愛綠茶雪糕配埋cream食, 滿足晒~
我地叫左1份沙律, 1個意粉, 野飲同pancake
烤雞caesar salad
烤雞caesar salad $108
烤雞份量算多, 大大件, 肉質唔會好乾同嚡
沙律方面水準ok
西西里肉丸意粉
西西里肉丸意粉 $128
呢個唔錯, 個西西里汁食落醒胃既
意粉份量同肉丸味道都ok
叫左杯榛子特濃朱古力同Latte
推介呢度既榛子朱古力, 真係幾好飲, 超香!
班戟配生果伴雪糕
班戟配生果伴雪糕  $86
個pancake黎到仲暖暖地, 揀左最愛綠茶雪糕
配埋cream食, 滿足晒~
2021-05-19
次次睇到茶記開cafe都會戰戰兢兢想試下🙊無錯!!合發茶餐廳係山林道開佐兩層高既cafe~~今日就約佐朋友一齊試下🙆🏼‍♀️. 門外就已經見到幅別具意義嘅油畫 都幾震撼🥺 下層有依家好興既露天雅座~~上層階級位就已經有個好大既打卡月球燈🌕同埋兩張波波吊椅🙊 咁岩坐到對住月球個位就可以打埋卡💕最特別既係 佢有幾款中西合璧既新派菜式:蜜汁叉燒漢堡🍔 麻婆豆腐/魚香茄子意大利飯 連依家好興嘅港女三層tea set都有🥰飲品有打卡花茶梳打 仲有好多款咖啡:下次有機會想試鴛鴦(意式咖啡+港式奶茶😳) 應該幾特別!!.▫️dinner set $398有餐湯同小食再配兩款主菜同飲品🙆🏼‍♀️ 個忌廉湯落佐少許火腿吊味 都幾好飲 而沙律個sauce都整得幾好食 應該係奶酪 酸酸地咁 幾開胃😆.▫️血腥瑪莉帶子炒意粉 😋👍🏻:👅👅👅.8/5分意粉都幾大兜 落佐芝士粉洋葱🧅同蕃茄汁除佐帶子 仲有菇同煙肉做配料個汁食落有少少辣 都幾惹味意粉都卦到汁覺得唔錯.▫️安格斯肉眼扒 8oz😋👍🏻:👅👅👅👅/5分個扒好大塊 帶炭燒香幾好食唔會過熟 仲食到牛既香味厚度剛好 而且好有肉汁點埋個燒汁更juicy🥰不過筋位同油脂略嫌

▫️dinner set $398

▫️荔枝梳打 $46
荔枝梳打

加佐蝶豆花所以好igable😍
飲落唔會勁甜 且有荔枝香味
夏天解渴飲就岩晒~
總結
其實本身期望唔大 點知幾有驚喜😍 價錢相宜 主食質素都好唔錯 不過小食就偏普通 咖啡拉花同碗碟都幾靚~~ 同frd食完一致都大讚🙆🏼‍♀️

而且傾計都好舒服 我地傾到收舖先捨得走😛 店員仲有求必應 超好的🙈
安格斯肉眼扒
抹茶紅豆窩夫🧇
荔枝梳打
2021-06-02 83 瀏覽
今日睇完戲後去食晚飯,上網見啲甜品好靚決左食依間,叫咗個dinner set + 甜品窩夫個忌廉湯味道唔錯,有麵包糠配襯可以有少少咬口個沙律幾特別,啲菜辣辣哋個肉眼扒都幾失望下,明明叫5成熟,但其中一塊well done咗,另一塊就應該5成熟嚟,兩塊都有筋幾難咬開同切開,而且唔點汁食,係食唔到有肉味,薯條就幾好味個三文魚意大利飯都唔錯,啲飯幾好味,而三文魚就鹹鹹地,一啖三文魚一啖飯食就中和返個鹹味個New York Cheese Cake就冇咩特別,正常味道另外叫咗個窩夫配生果拌雪糕,整得幾靚,味道都唔錯,個窩夫配雪糕一齊食幾甜跟餐叫咗杯荔枝梳打,隻杯幾靚,味道都幾好飲,但問題佢搞拌嘅匙羹係搯唔到啲荔枝同椰果食,依樣絕對要改善嘅地方整體嚟講以依個食物質素食咗$588真係有啲唔值,只係得窩夫有驚喜,其他味道大多都一般

個忌廉湯味道唔錯,有麵包糠配襯可以有少少咬口

個沙律幾特別,啲菜辣辣哋

窩夫配生果拌雪糕

2021-05-31
窩夫配生果拌雪糕
2021-05-27 95 瀏覽
見山林道有間新餐廳試業中,就入去試新野,點知......所有出品口味偏甜,出菜好快,未食完上一個菜已經全部出哂,但枱根本冇位放,😩感覺趕客,加快進食速度,可以改善改善。餐廳樓底太低,就算傾計聲量不高,都會令到環境嘈吵,但先天問題,都冇辦法🤷‍♀️
2021-05-19 112 瀏覽
最近尖沙咀開咗好多新café 係佐敦地鐵站D出口一出 行大概5分鐘就到Plan B Café 超方便啊 成間舖個interior design 都好靚 啱曬畀我地嚟打卡啊 佢除咗主打一般café有嘅各款主食同咖啡 佢啲cake都好值得一試架!《雙重芝士煙肉漢堡》 依個漢堡真係好食得出係用心之作 佢嘅漢堡包係有好好咁烘過 唔會因爲啲肉汁而令到個包淋曬 佢個漢堡扒都好juicy 夾埋煎蛋同煙肉真係好香口 啖啖肉啊! .《黑椒肉眼扒配薯菜》 雖然佢係lunch set 嘅其中一個item 本身冇咩好大期望 但係佢嘅肉眼扒真係好出色 好淋好滑 完全唔會話榎歰歰(鞋拾拾)! CP價極高 !店員仲會好細心咁問你想要幾多成熟添!《西西里汁青口意粉》 西西里汁意粉會比一般用鮮茄醬做汁嘅意粉更清新和有層次感 因為入面加咗唔同嘅其他香草同薄荷葉 而個意粉都好掛汁 完全唔會有啲淡味或者太濃 調味調得啱啱好!《提拉米蘇伴雪糕》 店入面都有好多唔每日新鮮即製嘅蛋糕 而今次試嘅提拉米蘇伴雪糕有好香濃嘅可可同咖啡香味 仲要入口即溶 配埋一球冰凍嘅雲呢拿雪糕 真係夏日必食啊!《卡布奇諾》 佢嘅奶泡打得好幼滑 入口好香

《雙重芝士煙肉漢堡》

《黑椒肉眼扒配薯菜》

《西西里汁青口意粉》

《提拉米蘇伴雪糕》

《卡布奇諾》
佢嘅奶泡打得好幼滑 入口好香濃順滑! 唔錯啊!

《草莓抹茶鮮奶》
作為一個草莓控 依杯草莓抹茶鮮奶真係必叫 本身以為會好奇怪 但原來佢地嘅味好夾 草莓嘅酸甜完美中和咗抹茶嘅苦澀 入口好清新 仲食到草莓肉添!必叫! .

《維也納咖啡》
維也納咖啡就係係黑咖啡上面加咗啲cream嘅一款嘢飲 佢中和咗咖啡原有嘅苦澀 仲令到佢更加順滑 唔係好頂得順齋啡嘅大家又想叫杯咖啡打卡嘅話 依個都係一個唔錯嘅選擇嚟架!
2021-05-17
2021-05-19 100 瀏覽
喺山林道上堂,上堂前經過見到裝修都OK,又話係試業有10% discount, 所以就入去試吓!佢嘅裝修OK舒服嘅!不過服務就真係麻麻地,大把空位但係就放個reserve牌喺度唔俾人坐,要人好迫咁坐埋一齊,問佢攞杯水,我哋兩個人,只係冇講清楚要兩杯水,佢就真係拎一杯水嚟😓我哋初初到餐廳好少人,都播緊音樂,但係就居然聽到廚房好大聲咁喺度講粗口😳真係冇諗過會係咁!都唔緊要,希望佢嘅食物係好食啦!點知食第一啖已經大失所望,真係茶餐廳嘅意粉都好食過佢😤蒜香雞肉意粉$128- 雞肉非常重雪藏肉味,真係去茶餐廳食都未試過咁樣嘅水準西西里肉丸意粉$128- 肉丸一啲肉味都冇,真係IKEA買嘅肉丸好食過佢好多荔枝梳打$46- 唔知係咪落得太少糖漿,淡而無味

蒜香雞肉意粉$128
- 雞肉非常重雪藏肉味,真係去茶餐廳食都未試過咁樣嘅水準

西西里肉丸意粉$128
- 肉丸一啲肉味都冇,真係IKEA買嘅肉丸好食過佢好多

荔枝梳打$46
- 唔知係咪落得太少糖漿,淡而無味

經過過 @planb_hk 好多次,每次都會俾佢嘅灰白色簡潔裝修吸引咗,終於有機會試吓!店舖環境都幾安靜,坐左好耐,亦都見到好多人拎電腦嚟做嘢,都算𝘄𝗼𝗿𝗸-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗹𝘆啊~餐牌上嘅選擇都幾多,今次同朋友食飽飯搵甜品,所以只係食咗一個窩夫,但整體覺得食物質素真係有待改善🥵不過見到隔離枱嘅意粉都好似唔錯,可能主食會好啲🥺ღ 比利時窩夫伴香蕉 · 朱古力雪糕𝗟𝗶𝗲𝗴𝗲 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗜𝗰𝗲-𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺都唔想用難食去形容,但真係好難食🤢🤧🥵窩夫口感紮實𝗰𝗮𝗸𝗲𝘆,唔夠鬆脆。最大問題係窩夫有蒜蓉味,好!奇!怪!𝗢𝗠𝗚🤢蒜味甜品真係搞唔掂🥵唯一可取之處就係香蕉同朱古力雪糕都正正常常。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟰/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟬/𝟭𝟬𝗣𝗹𝗮𝗻 𝗕 @planb_hk✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_jordan✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟰/𝟭𝟬╰┈➤ #BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_sweets✵ 𝒑𝒓

不過見到隔離枱嘅意粉都好似唔錯,可能主食會好啲🥺

ღ 比利時窩夫伴香蕉 · 朱古力雪糕
都唔想用難食去形容,但真係好難食🤢🤧🥵
唯一可取之處就係香蕉同朱古力雪糕都正正常常。

𝗣𝗹𝗮𝗻 𝗕 @planb_hk
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟰/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_affordable
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ɴᴏ ✘
2021-05-11 120 瀏覽
環境和擺碟令人滿懷希望可惜一入口令人有極大落差1. 午餐set嘅牛扒係重調味料,就如快餐店嘅牛扒質素,但價錢就並非快餐店的價錢2. 炸魚薯條嘅炸魚,好重雪味,需要用大量他他將蓋過味道才能入口,而且肉質鬆散3. 薯條並不夠脆4. 朱古力窩夫的朱古力雪糕,重奶粉味食材質素較差5. 而窩夫不脆之外仲要重麵粉味6. 焗薯變成焗番薯唯一一讚是ice drip coffee是不錯整體來說只有3.5/10分希望店主可以總之食材質素同性價比因價錢同質素有較大差距
環境和擺碟令人滿懷希望
黑椒肉眼扒配焗薯
炸魚薯條
香蕉窩夫配朱古力雪糕
2021-05-11
仲好記得細細個一份奶油多,一杯熱奶茶,對於一班勞動階層黎講,已經係生活中既一點小確幸。可能你會覺得地盤佬粗粗魯魯,講野大大聲,但換轉角度諗,佢地付出既汗水、冒住生命危險,對呢社會貢獻,某程度上係好偉大。但時代唔同,舊式茶餐廳已買少見少,不過尖咀呢間全新Coffee Shop「Plan B · Cafe」運用港式風格再將少女情懷結合而成,將會係新一個一代宗師!👇📌Four Course · Dinner - $398/For Two♦️Daily · Soup - ▪ Pumpkin · Soup -  ▫ 今日既是日餐湯係「南 瓜 湯」,聞落香味四溢,入口質感順滑;食到粒粒南瓜蓉,同埋烤過既麵包粒,口感豐富。♦️S n a c k s -▪ Buffalo · Wing - ▫ 小食方面幾有驚喜,呢個「水牛城·雞翼」份量夠哂大隻,雞肉食落多汁又嫩滑;加上水牛城醬汁相當濃郁,辣辣地夠哂開胃。♦️Main Dishes · A - ▪ Lamb Rack · Black Pepper Sauce · Potato Vegetables - ▫ 一個新派港式西餐點都唔少得懷舊風味,第一道主菜我揀左

已經係生活中既一點小確幸。可能你會覺得地盤佬粗粗魯魯,

講野大大聲,但換轉角度諗,佢地付出既汗水、冒住生命危險,

不過尖咀呢間全新Coffee ShopPlan B · Cafe」運用港式風格再將
少女情懷結合而成,將會係新一個一代宗師!👇

♦️Daily · Soup -
Pumpkin · Soup -
Pumpkin · Soup

食到粒粒南瓜蓉,同埋烤過既麵包粒,口感豐富。

♦️S n a c k s -
Buffalo · Wing -
Buffalo · Wing

▫ 小食方面幾有驚喜,呢個「水牛城·雞翼」份量夠哂大隻,

♦️Main Dishes · A -

▫ 一個新派港式西餐點都唔少得懷舊風味,第一道主菜我揀左

黑椒汁·羊架·薯菜」,一上枱羊架有四件咁多,食落羊肉羶味突出,

肉質夠哂煙靱;加埋黑椒汁份外惹味,配搭即炸既薯條,口感爽脆,絕對食得過!

♦️Main Dishes · B -
Shrimp Risotto · Lobster Sauce -

▫ 另一款主菜「龍蝦汁蝦球·意大利飯」水準亦唔錯,飯粒軟腍
之間帶點咬口,巧妙地配上龍蝦汁令成個味道提升唔少。

蝦球夠大隻,肉質爽彈入味,整體幾好食。

📌D r i n k s -
Peach · Soda - $46
Peach · Soda

Iced Caramel · Latte - $48
Iced Caramel · Latte

Butterfly Pea · Yuzu Soda - $48

▫ 飲品方面套餐嗌其他特飲有兩杯減10蚊優惠,今次分別試左
蜜桃·梳打」、「焦糖·拿鐵」、「蝶豆花·柚子梳打」。
Iced Caramel · Latte

蜜桃甜度適中,冰感十足;拿鐵濃香既咖啡味,
Iced Caramel · Latte

飲落為之一振;浪漫既蝶豆花打卡一流,考有feel呀!

📌S w e e t i e -
T i r a m i s u - $68
Tiramisu

甜品方面佢地既選擇都幾多,我揀左個「提 拉 米 蘇」,
淨係賣相都夠哂吸引。而且會連埋雪糕一齊上,口味亦有幾種,
Pumpkin · Sou
誠意十足。而tiramisu食落層次分明,整體鋪排非常出眾,高質之作。
2021-05-06
15 分鐘 (堂食)
Peach · Soda