招聘中
$26,000-$30,000
月薪 (面議)

Potluck Eatery

2024-09-11 310 瀏覽
Potluck Eatery係熱鬧既尖沙咀區內係一個舒適嘅選擇!我試咗燒紅椒牛尾醬粗管意粉,味道好濃郁,牛尾醬同燒紅椒嘅搭配令意粉更加有層次,食落去好滿足。另外,佢哋嘅All Day Breakfast 每樣食物都到位,好多時晏左起身又想食早餐都係個好選擇。唯一有少少失望嘅係紅菜頭忌廉湯,有陣草青味,忌廉味唔夠,可能需要改善。咖啡亦係水準之作,拉花都十分靚💕環境方面,餐廳設計簡約,裝修令我覺得好舒服,坐得耐都唔會覺得悶。整體來講,Potluck Eatery係個好地方,無論係食物定係環境都值得推介!

咖啡亦係水準之作,拉花都十分靚💕

2024-09-11 167 瀏覽
夜晚嚟到呢間cafe,有別於一般的文青格局,多左一份情調氣氛‼️就係餐廳內柔和嘅燈光營造出呢種有情調嘅感覺「白酒忌廉汁大蜆」啲蜆好大隻呀,蜆肉非常飽滿,雖然有忌廉汁,但味道一啲都唔膩,個汁係有大蜆嘅鮮甜味,證明啲蜆夠新鮮❤️「火辣水牛城雞翼」水牛城雞翼看似好普通嘅小食,但水牛城汁並唔係咁容易整得好食,有啲會整到好酸,有啲會整到淨係得辣味…..但呢間嘅味道比例好適中酸辣味好balance,而且雞翼係好juicy「西班牙乳豬」乳豬皮好薄脆香口,肉質非常嫩滑,入口唔會有豬蘇味,唔駛沾醬汁都好好食
就係餐廳內柔和嘅燈光營造出呢種有情調嘅感覺

「白酒忌廉汁大蜆」
啲蜆好大隻呀,蜆肉非常飽滿,
雖然有忌廉汁,但味道一啲都唔膩,
個汁係有大蜆嘅鮮甜味,證明啲蜆夠新鮮❤️

「火辣水牛城雞翼」
水牛城雞翼看似好普通嘅小食,
但呢間嘅味道比例好適中

酸辣味好balance,而且雞翼係好juicy

「西班牙乳豬」
乳豬皮好薄脆香口,肉質非常嫩滑,
入口唔會有豬蘇味,唔駛沾醬汁都好好食
2024-09-08
1K
2024-09-10 277 瀏覽
風雨無常之日揀咗間浪漫嘅西餐廳,等個心情好啲,冇咁moody。香煎法式鵝肝多士(兩件)簡直係奢華嘅代表!香煎鵝肝金黃酥脆,搭配上鬆軟嘅多士,口感層次分明,每一口都令人心醉。佢嘅濃郁味道,配上少少果醬,真係食過返尋味。羅勒青醬野菌粗管意粉羅勒青醬清新又帶香氣,配上野菌,味道更加提升!粗管意粉嘅口感咬落去有啲嚼勁,非常過癮。牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯香煎帶子鮮嫩多汁,牛油嘅香氣加上鮮蠔汁,整體味道非常豐富。飲品Beyond Ocean綠蘋果同藍色庫拉索嘅組合,清新又有趣,啖啖都帶住夏天嘅感覺。 Love Shot蘋果、青檸、桃子同薄荷葉,搭配朗姆酒,味道清新又爽口,真係好適合呢個浪漫嘅夜晚。甜品芝士蛋糕同朱古力雪糕,芝士蛋糕滑溜同濃郁嘅朱古力雪糕,簡直係完美嘅結尾!

香煎法式鵝肝多士(兩件)

羅勒青醬野菌粗管意粉

牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯
香煎帶子鮮嫩多汁,牛油嘅香氣加上鮮蠔汁,整體味道非常豐富。

飲品
Beyond Ocean
Love Shot

甜品
2024-09-10 216 瀏覽
之前來過呢間餐廳食下午茶覺得很讚,今次同好朋友慶生,來食餐好ge。手搖秘制醬汁海鮮拼盤套餐($688)餐湯係好濃郁的粟米湯,仲有一粒粒好似薯仔的口感,唔係罐頭牌的濃湯,似係自己打拌的粟米,打忌簾而成,好好飲。餐包係蒜蓉多士,啱啱焗起,點粟米湯食好夾。煙三文魚意大利黑醋沙律,好新鮮的菜同三文魚,尤其個沙律汁酸酸甜甜好開胃,個沙律好快就被我地食哂了。重點個海鮮拼盤,兩大隻龍蝦,龍蝦肉新鮮爽口,兩隻大蝦,兩隻青口,幾隻魷魚,仲有好多隻沙白,海鮮食得出的鮮味,特別一讚係佢個手搖秘制醬汁,甜甜地的蕃茄汁,又加左少少辣味,似Tobasco的辣味,濃度剛剛好,配上好多的薯仔同粟米在底,唔驚唔夠飽。甜品可以選芝士餅或者雪糕,我地選左一個藍莓芝士餅一個開心果雪糕,芝士餅藍莓味好足,又唔會太甜,至於個開心果雪糕,好濃的烘焙奶香味,好食。

手搖秘制醬汁海鮮拼盤套餐($688)

• 手搖秘制醬汁海鮮拼盤
  • 煙三文魚意大利黑醋沙律
  • 餐湯
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 開心果雪糕
2024-09-07 236 瀏覽
今日放早,特登約咗朋友去一間好有格調嘅Cafe食嘢。入到去成個環境格局都好舒適,每張枱都點住一啲蠟燭,間餐廳好多木嘅元素令人好放鬆舒服。第一時間睇吓有咩食,見到Menu好多選擇之餘,價錢亦都親民。太肚餓嘅關係,即刻叫咗一客黑松露薯條,蒜蓉牛油雞翼,蟹肉大啡菇。個薯條一上到嚟,勁大兜,本身仲諗住唔夠食添🥲黑松露味好香,薯條炸得香脆。大啡菇上面全部都係蟹肉,食得出海水味,亦都口感豐富好食。蒜蓉雞翼隻隻都飽滿大隻,識落入面都好多汁,最怕啲乾柴雞翼🤣跟住到主食,我哋加咗其中一個主食做set,只係加$40就可以有餐湯餐包飲品同埋甜品。今日餐湯係紅菜頭湯,見我朋友肥咗咁多,梗係讓俾佢飲啦健康一下呀嘛🫶🏻煮食我哋揀咗鵝肝牛肝菌闊條麵,卡邦尼意粉。鵝肝一大片,同個牛肝菌闊條麵非常之夾,鵝肝嘅油撈埋個牛肝菌闊條麵味道好濃郁好順滑🥰卡邦尼意粉,個汁都好濃郁,意大利粉煮得偏硬身係我鍾意嘅口感,好掛汁。佢仲有好多嘅煙肉粒,好大方。最後上咗個藍莓芝士蛋糕作結,食落好Creamy,亦都唔會太甜,好食😁到我哋走嘅時候,餐廳已經坐滿晒人,好彩早少少嚟啫,下次會再encore !
今日放早,特登約咗朋友去一間好有格調嘅Cafe食嘢。

大啡菇上面全部都係蟹肉,食得出海水味,亦都口感豐富好食。
蒜蓉雞翼隻隻都飽滿大隻,識落入面都好多汁,最怕啲乾柴雞翼🤣

煮食我哋揀咗鵝肝牛肝菌闊條麵,卡邦尼意粉。

Set dinner $688Main1 : Char-Grilled Pork Loin with Rasberry Gravy呢一個豬出奇地問得非常之香嫩😌同埋肥瘦均勻😗所以完全冇’鞋‘嘅感覺☺️配搭起佢獨特嘅醬汁😀甜甜地😁更加帶出豬嘅香味😏整體嚟講非常有驚喜Main 2: Rigatoni with Wild Mushrooms in Basil Pesto Sauce長通管粉吸晒所有青醬嘅精粹😍所以一咬爆汁😂配搭起唔同層次嘅芝士☺️脆脆同埋碎杏仁😊口感非常之好Starter: Fried Calamari and Pomelo Salad魷魚食得出新鮮炸😁熱辣辣😃配搭清新嘅沙律菜😍同埋柚子😊所以呢一個沙律超級開胃+$40 是日餐湯、餐包及甜品呢個湯真係要值得一讚☺️因為唔係度度都有得飲紅菜頭湯😂配搭蒜蓉包竟然係驚奇地夾😊超級健康😀甜品配搭藍莓芝士蛋糕同埋開心果味嘅雪糕🍦兩個都唔算好甜😀開心果雪糕而家真係大熱😀有淡淡的開心果香味真係唔錯Glowing sunset +$59 & earl grey tea雖然特飲要加錢但係都值得嘅☺️飲落去有淡淡的果香味😁去到after taste先至有
Set dinner $688

+$40 是日餐湯、餐包及甜品

雖然特飲要加錢但係都值得嘅☺️飲落去有淡淡的果香味😁去到after taste先至有少少酒味
2024-09-06 146 瀏覽
尖沙咀英式優雅森系餐廳溫暖的燈光和木質裝潢 營造出舒適的氛圍享受輕鬆的用餐體驗🐶戶外是寵物友善區域店員服務熱情友好 對菜單的介紹也相當詳細⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🍻Happy hour promotion $138啤酒(1664 BLANC/ Somersby Apple Cider)配薯條🍟蒜蓉香草雞翼 小食很惹味又涮嘴無論是與朋友聚會 還是下班後的放鬆時光都很適合點這個 一邊享用美食一邊暢飲啤酒·🦑脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬魷魚即叫即炸 金黃色的 外脆內嫩 香氣撲鼻搭配獨特的墨魚汁沙律醬 充滿海洋的鮮味·🍝鵝肝牛肝菌扁意大利粉一定要趁熱食 肥美的鵝肝與香濃的牛肝菌搭配扁意大利粉 每一口都掛滿醬汁 好高質·🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯香煎三大顆帶子 口感很鮮嫩 表面灑滿芝士碎意大利飯帶有蠔粒且味道鮮香濃厚 超級推介
尖沙咀英式優雅森系餐廳
🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯
香煎三大顆帶子 口感很鮮嫩 表面灑滿芝士碎
意大利飯帶有蠔粒且味道鮮香濃厚 超級推介
2024-09-05 189 瀏覽
忌廉茄茸蟹肉龍蝦扁意粉 $298意粉配有濃濃嘅蕃茄醬香味,酸酸甜甜好開胃牛油白酒煎焗挪威比目魚 $318魚皮煎得香脆肉質嫩滑不過如果濃味少少會再好食d黑松露芝士薯條 $78好重黑松露同芝士味份量好多 不錯套餐包埋餐湯、麵包、甜品 +$40甜品要咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰都算幾精緻環境舒適,適合同朋友黎食👻💕 可以坐低食下野,傾下計👻💕👻💕💕==============================
忌廉茄茸蟹肉龍蝦扁意粉 $298
意粉配有濃濃嘅蕃茄醬香味,酸酸甜甜好開胃

牛油白酒煎焗挪威比目魚 $318

份量好多 不錯

套餐包埋餐湯、麵包、甜品 +$40
甜品要咗藍莓🫐芝士蛋糕🍰
都算幾精緻

環境舒適,適合同朋友黎食👻💕
可以坐低食下野,傾下計
👻💕👻💕💕

• 忌廉茄茸蟹肉龍蝦扁意粉
2024-09-05 187 瀏覽
𝕊𝕦𝕞𝕞𝕖𝕣 𝕔𝕠𝕝𝕠𝕦𝕣𝕤 𝕒𝕣𝕖 𝕤𝕥𝕚𝕝𝕝 𝕠𝕟 𝕥𝕙𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕔𝕜🍭有好幾次經過佐敦呢間西餐廳,仲見過有做偶像應援🏁,今次終於有時間同朋友黎 feel 下🍽️。餐廳範圍頗為空曠,門口燈光💡、牆身樹木壁畫🌲、餐廳中央月球🌕,都令到環境氣氛好舒服好自然。同朋友先來一份西班牙黑毛豬無花果 pizza 🇪🇸,清新無花果放係黑毛豬上好夾🐖,芝士量剛好🧀,加上火箭菜放面🌿,薄批整體唔會好膩好難消化。比起其他主食,分享 pizza 好似來得開心😆。🍕Iberico Ham Fig Pizza | $218揀左兩款小食,一個係香煎法式鵝肝多士🤩,鵝肝 size 都唔細架,煎得香噴噴口感唔錯,多士塗上牛油🧈,鵝肝上既蜜桃片🍑中和一下油膩感。🦆Pan Fried Foie Gras Toast | $156另一個係牛油果蟹肉他他,層次分明好靚仔🤲🏽,蟹肉、洋蔥番茄🍅、牛油果🥑,每一層味道好足,蟹肉鮮味✨。不過 sides 既麵包粒🍞就略顯硬身,而且上檯已經係凍凍地🫥。🦀Crab Tartare with Avocado | $208咁高興緊係要嗌兩杯特飲 cheers 一下🍹,我揀左 Amber F

🍕Iberico Ham Fig Pizza | $218

咁高興緊係要嗌兩杯特飲 cheers 一下🍹,我揀左 Amber Fiesta,有柚子、洋甘菊🌼、菠蘿同檸檬🍋,洋甘菊味好突出,清新得黎帶點花香🫰🏽。朋友就揀左 Glowing Sunset,rum 酒作 base🥃,有士多啤梨、石榴同橘子🍊,甜甜地都幾易入口,滿滿的少女心💕。

🍍Amber Fiesta: Yuzu, Chamomile, Pineapple & Lemon | $78
🍓Glowing Sunset: Strawberry, Guava, Orange & Rum | $79

2024-09-04 156 瀏覽
今晚黎到位於 尖沙咀 嘅Potluck Eatery一定要order佢哋嘅人氣item (海鮮拼盤)內有好大隻龍蝦 🦞肉厚多膏🧡而且仲有鮮甜虎蝦,青口,大蜆,魷魚配上特製醬汁,酸酸甜甜咁~再叫埋白酒一齊飲,真係好正!另外,Pan Fried Foie Gras on Toast 鵝肝多士,都好好味😋Buffalo Chicken Wings 水牛城雞翼,夠晒辣❤️而全晚最驚喜嘅係杯甜品🍧🩵夢幻藍嘅海鹽雪糕🦋冇整色整水,就係好簡單直接咁用個冰杯拎出嚟!超級超級好食😋呢度除咗食物好食之外,服務員嘅工作效率同埋服務態度都超級好✨🌟🌟🌟🌟🌟喺尖沙咀呢個咁繁忙嘅地區,有呢啲咁好嘅服務態度真係值得嘉許⭐️

今晚黎到位於 尖沙咀 嘅Potluck Eatery
一定要order佢哋嘅人氣item (海鮮拼盤)
內有好大隻龍蝦 🦞肉厚多膏🧡
而且仲有鮮甜虎蝦,青口,大蜆,魷魚
配上特製醬汁,酸酸甜甜咁~
再叫埋白酒一齊飲,真係好正!

另外,
Pan Fried Foie Gras on
Toast
鵝肝多士,都好好味😋

Buffalo Chicken Wings
水牛城雞翼,夠晒辣❤️

而全晚最驚喜嘅係杯甜品🍧
🩵夢幻藍嘅海鹽雪糕🦋
冇整色整水,
就係好簡單直接咁用個冰杯拎出嚟!
超級超級好食😋

呢度除咗食物好食之外,
服務員嘅工作效率同埋服務態度都超級好✨
🌟🌟🌟🌟🌟
喺尖沙咀呢個咁繁忙嘅地區,
有呢啲咁好嘅服務態度真係值得嘉許⭐️

2024-09-03 137 瀏覽
Potluck Eatery好適合情侶或者一班朋友聚餐。首先佢嘅食物質素唔錯,價錢同食物份量都算得上高CP值,餐廳裝修佈置好有情調,裝潢走簡約木系同工業風,環境寬敞,枱同枱之間好闊落,坐得幾舒服,打卡一流!晚餐menu 有兩款二人餐選擇,$688有齊餐湯、餐包,1個前菜、2個主菜、2杯飲品同甜品,CP值高。一款係海鮮,我哋就揀咗另一款😋✨ 忌廉南瓜湯配蒜蓉包 👍🏻👍🏻👍🏻🎃南瓜湯好濃郁,因為用南瓜打蓉嘅關係,質地好似糊,口感幾特別,蒜蓉包🥖熱辣辣,好香脆✨ 🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律(starter) 👍🏻👍🏻 👍🏻👍🏻柚子同埋黑醋汁令到個沙律 🥗食落感覺好fresh,🦑魷魚份量足,但如果可以再脆啲就perfect✨ 卡邦尼意大利粉 (main) 👍🏻👍🏻👍🏻意粉好creamy,加埋煙肉碎,淡淡香濃✨ 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁 (main) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豬鞍🐷肉質好厚實,但食落又唔會覺得韌,反而覺得好鮮嫩、好juicy!配埋薯仔 🥔同紅桑子汁,口感豐富。✨藍莓芝士蛋糕 (dessert)👍🏻👍🏻👍🏻🍰味道正常✨豆腐雪糕 (dessert)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個🍨雪糕豆腐味好濃,冇諗過呢

✨ 忌廉南瓜湯配蒜蓉包 👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律(starter)
👍🏻👍🏻 👍🏻👍🏻

✨ 卡邦尼意大利粉 (main)
👍🏻👍🏻👍🏻
意粉好creamy,加埋煙肉碎,淡淡香濃

✨ 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁 (main)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨藍莓芝士蛋糕 (dessert)
👍🏻👍🏻👍🏻
🍰味道正常

✨豆腐雪糕 (dessert)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
個🍨雪糕豆腐味好濃,冇諗過呢個雪糕係咁好食😂

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
🎀尖沙咀。適合慶祝浪漫典雅氣氛西餐廳🍽️🎀🪄店名* #PotluckEatery🔮地址* 尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$757 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時系尖沙咀行過經過呢間餐廳都覺得幾靚 今次終於搵到時間同朋友試下😍呢間餐廳設計得好特別 佢突登加高左層令整間餐廳都升級左 而入到去先發覺原來餐廳空間超寬敞 門口接待位置有沙發座位供客人等候或打卡~然後除左有卡位之外 仲有普通座位 餐廳空間系長形為主 而最內裡有一個玻璃屋位置 岩曬想要有私人空間既客人👍整體燈光偏暗 感覺更加浪漫💕🍽️食物質素🍽️餐廳除左提供set dinner之外 仲可以根據自己喜好選擇 有提供格式扒類,意粉,小食等選擇 賣相都十分精緻 如果餐湯方面可以多些選擇就更好啦😍Dinner Set for two $688👀評分💖💖💖💖🪄餐湯&麵包今日餐廳提供左紅菜頭湯及牛油包 平時好少飲呢款湯 味道會比較健康 有草青味 顏
🎀尖沙咀。適合慶祝浪漫典雅氣氛西餐廳🍽️🎀

🪄店名* #PotluckEatery
🔮地址* 尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$757 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

Dinner Set for two $688
🪄餐湯&麵包
今日餐廳提供左紅菜頭湯及牛油包 平時好少飲呢款湯 味道會比較健康 有草青味 顏色系呈紅色 麵包口感香脆~

🪄黑松露芝士薯條
估唔到佢呢款薯條份量都頗多 而且系我最愛既粗薯條 滿滿既黑松露鋪滿每條薯條外層 仲有香濃芝士碎 味道不錯👍

🪄 炭燒法式豬鞍架配紅桑子汁
呢款賣相十分靚😆底層用薯仔墊底 烤得剛剛好 薯味濃郁 而豬鞍架外表微香脆 內裡夠曬鮮嫩 肉質一啲都唔鞋口!令人一口接一口😍

🪄 卡邦尼意大利粉
意粉賣相比較平常 但味道十分出色 芝士味極度濃郁 意粉偏幼身 所以可以完美吸收芝士味 份量亦都幾多 飽腹感十足 仲有香口鹹香煙肉 味道不錯👍

🪄甜品-藍莓芝士蛋糕*2
甜品有蛋糕及雪糕選擇 我地都簡左蛋糕 呢款系比較實既芝士蛋糕 藍莓味酸甜剛好👍

🪄飲品-凍檸檬茶*2
凍飲選擇唔算太多 呢款檸檬茶味道會偏淡身 適合不喜甜的人士~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
  • 黑松露芝士薯條
朋友推介呢間餐廳質素高,見到有手搖秘製醬汁海鮮拼盤二人套餐,包括餐湯、煙三文魚意大利黑醋沙律、海鮮拼盤、甜品及兩杯飲品~是日餐湯係紅菜頭忌廉湯,紅菜頭香味非常濃郁~套餐包括紅白酒,海鮮配酒一流!煙三文魚意大利黑醋沙律酸酸甜甜好開胃~主角海鮮拼盤的醬汁好好味,入面包括全隻龍蝦、大蝦、炭燒八爪魚、紐西蘭青口、及大蜆,非常豐富!除了海鮮,還有薯仔及粟米等配菜。甜品揀了藍莓cheese cake 配雲尼拿雪糕~價錢參考:

是日餐湯係紅菜頭忌廉湯,紅菜頭香味非常濃郁~

套餐包括紅白酒,海鮮配酒一流!

煙三文魚意大利黑醋沙律酸酸甜甜好開胃~

甜品揀了藍莓cheese cake 配雲尼拿雪糕~

價錢參考:
2024-09-01 206 瀏覽
🍝打卡cafe X Ian應援系列😁—▫️餐廳:Potluck Eatery @potluckeateryhk ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖(港鐵佐敦站 D 出口, 步行約4分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日11:30 - 22:00▫️價錢:~$250+—美味:☕️☕️☕️+0.85☕️環境:☕️☕️☕️+0.9☕️價錢:💰💰💰+0.9💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.7👨‍🍳—👧🏻同fd見呢間幾特別就試吓🥰—食物方面📍Set Dinner (有餐湯、餐包、頭盤、兩款主菜、甜品同飲品)價錢:$688-2位1️⃣餐湯及蒜蓉包餐湯係紅菜頭湯,幾足料😁蒜茸包好脆同香蒜味🧄2️⃣白酒忌廉汁大蜆+$68蜆夠肥美又唔會有沙😁有啲汁幾夾3️⃣ 牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯+$38帶子好jeng😁😁大大粒😜😜加埋蠔汁都幾濃味4️⃣炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁豬鞍比想像中大舊😁😁加埋紅桑子汁唔會好膩5️⃣抹茶芝士蛋糕抺茶味唔出😂但芝士🧀味幾濃—#好西 #打卡 #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #尖沙咀 #coffee #alld
🍝打卡cafe X Ian應援系列😁

▫️地點:全香港有1️⃣間分店
📍尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖
(港鐵佐敦站 D 出口, 步行約4分鐘)
▫️營業時間⏰:星期一至日11:30 - 22:00

👧🏻同fd見呢間幾特別就試吓🥰

食物方面
價錢:$688-2位

1️⃣餐湯及蒜蓉包
餐湯係紅菜頭湯,幾足料😁蒜茸包好脆同香蒜味🧄

2️⃣白酒忌廉汁大蜆+$68
蜆夠肥美又唔會有沙😁有啲汁幾夾

3️⃣ 牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯+$38
帶子好jeng😁😁大大粒😜😜加埋蠔汁都幾濃味

4️⃣炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
豬鞍比想像中大舊😁😁加埋紅桑子汁唔會好膩

5️⃣抹茶芝士蛋糕
抺茶味唔出😂但芝士🧀味幾濃

#好西 #打卡 #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #尖沙咀 #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_tst #銅鑼灣#美食 #pizza #cafe #dinner #chill #zipzip # tstcafe #pizzalover
大家呢間有驚喜📸🤩佢雖然喺尖沙咀,但係近佐敦地鐵站多啲。一入到去空間感好大,座位都幾闊同埋裝修都幾靚🥳🧀🍄‍🟫芝士蟹肉焗大啡菇 $118朋友好鍾意食大啡菇,一見到就嗌咗。雖然$100得兩粒,但係佢有啖啖嘅蟹肉同蟹膏係菇面🥹🦀加埋好Juicy嘅大啡菇🍄‍🟫真係幾好食😋🦑🦑 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 $98炸漿薄薄一層,鬆化脆口。魷魚大細啱啱好又唔韌👍🏻同埋佢個沙律醬係加咗墨魚汁🤣🦑所以係黑色,幾有趣攪鬼🤣😆Weekend menu (包餐湯同埋飲品)必須要講一講,我今次餐前湯係南瓜湯🎃 好出色‼️係我近期飲過最好飲嘅🥹好Creamy得來有少少南瓜蓉,而且甜度啱啱好!🥑🍚 意大利香草醬牛油果意大利飯 $138呢個有驚喜呀😀香草醬好香,每粒飯都比香草醬🌿包圍着😻仲有啲雜菇同牛油果🥑真是香到好過份🥹🥢🥩🥩 炭燒肉眼扒 $198200蚊有一大塊肉眼連餐湯加飲品都幾抵🥹肉眼煎到表面帶坑紋,而整塊扒帶少少脂肪位,煎出來帶油脂香同肉味濃郁。加上5成熟岩岩好👍🏻都冇咩位要挑剔!🍫🍰 朱古力榛子夾餅 $48食完正餐點可以少得甜品😆佢款式唔算多,有三樣。我揀咗朱古力夾餅🍫味道唔會過甜,正正常常。
大家呢間有驚喜📸🤩

🧀🍄‍🟫芝士蟹肉焗大啡菇 $118

🦑🦑 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 $98

Weekend menu
(包餐湯同埋飲品)

🥑🍚 意大利香草醬牛油果意大利飯 $138

🥩🥩 炭燒肉眼扒 $198