招聘中
$20,000-$30,000
月薪 (面議)

Potluck Eatery

2024-11-01 879 瀏覽
Potluck Eatery位於尖沙咀柯士甸道,餐廳的裝潢以木系為主,簡約文青風格的設計,營造出清新舒適的氛圍🌿 店內空間寬敞,燈光柔和,非常適合與朋友聚會🥰 餐廳還設有半露天的室外座位,天氣較涼時坐在室外非常chill呢~😌🤍黑松露芝士薯條 (HKD78)薯條炸得外脆內軟,黑松露味也挺突出🍟🤍鵝肝牛肝菌扁意大利粉 (HKD198)鵝肝入口即化,牛肝菌香氣濃郁,扁意大利粉口感彈牙,而且也很掛汁,整體不會過膩👍🏻🤍牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (HKD258)帶子外焦香內嫩,意大利飯吸收了蠔汁的鮮美,裡面更有粒粒蠔肉呢~😍 整體海鮮味濃郁,而且非常creamy🤤🤍法式焦糖燉蛋 (HKD58)奶香味濃郁,甜度適中,不錯!☺️🤍Cozy Bliss (HKD75)<Choco • Coffee Liqueur • Earl Grey • Baileys>朱古力與咖啡的味道平衡,並帶有淡淡伯爵茶香氣,層次豐富🤎🤍Glowing Sunset (HKD79)<Strawberry • Guava • Orange • Rum>味道清新,易入口之選🧡📍Potluck E

🤍黑松露芝士薯條 (HKD78)
薯條炸得外脆內軟,黑松露味也挺突出🍟

🤍鵝肝牛肝菌扁意大利粉 (HKD198)

🤍牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (HKD258)

🤍法式焦糖燉蛋 (HKD58)
奶香味濃郁,甜度適中,不錯!☺️

🤍Cozy Bliss (HKD75)
朱古力與咖啡的味道平衡,並帶有淡淡伯爵茶香氣,層次豐富🤎

🤍Glowing Sunset (HKD79)
味道清新,易入口之選🧡

📍Potluck Eatery - 尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖
午餐
  • 牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯
行過幾次,見個半露天門口位好靚🤩原來入去又有另一種感覺😲店內行簡約木系🪵 𝐱 工業風🪜,一入門口仲有幅大壁畫打卡位📸空間大 • 枱同枱之間有番咁上下距離 • 燈光柔和,令人感到𝐑𝐞𝐥𝐚𝐱😌野食種類有多國菜式🍴選擇,野飲有咖啡☕️ • 多款特調飲品🍹 • 酒精類🍸...~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪牛油果醬蟹肉他他伴脆包粒蟹肉層🦀 • 牛油果醬層🥑中間,加多左層酸酸甜甜既蕃茄🍅。食落更清新更𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦大廚好有心機,擺盤用脆包粒粒砌到靚靚🍞.▪鵝肝牛肝菌扁意大利粉鵝肝表面煎得幾香口,微微脆脆✨。扁意粉口感彈牙,掛滿稠身醬汁🍝加左大量菇菇🍄‍🟫.▪西班牙乳豬(1/4)係乳豬髀呀🍗原隻拎住咬好爽呀😝外皮脆卜卜💥咬落有肉汁,肉質軟嫩❣️底仲配左超長粗薯條🍟(旁邊有茄汁 • 乳豬醬 • 𝐏𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞).▪Affogato𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲啡味 配 𝟐球雲呢嗱雪糕🍨做甜品夠晒滿足。仲有𝟐條朱古力威化卷 • 檸檬乾🍋裝飾點綴。🥰.▪Hazelnut Latte 榛子牛奶咖啡有拉花就開心,榛子味幾香,飲落滑身🤎.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
行過幾次,見個半露天門口位好靚🤩
原來入去又有另一種感覺😲
▪牛油果醬蟹肉他他伴脆包粒
大廚好有心機,擺盤用脆包粒粒砌到靚靚🍞
牛油果醬蟹肉他他伴脆包粒
▪鵝肝牛肝菌扁意大利粉
鵝肝牛肝菌扁意大利粉
▪西班牙乳豬(1/4)
係乳豬髀呀🍗原隻拎住咬好爽呀😝
外皮脆卜卜💥咬落有肉汁,肉質軟嫩❣️底仲配左超長粗薯條🍟
(旁邊有茄汁 • 乳豬醬 • 𝐏𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞)
▪Affogato
▪Hazelnut Latte 榛子牛奶咖啡
有拉花就開心,榛子味幾香,飲落滑身🤎
Hazelnut Latte 榛子牛奶咖啡
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮有素食選擇🌱
Affogato
今次同朋友黎到呢間bookmark左好耐嘅餐廳餐廳裝修簡約 以木系、水泥為主空間開揚 座位寬敞舒適 亦有唔少打卡位✨️❤︎𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 ($688)❤︎𑁍Sᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ Bʀᴇᴀᴅ是日餐湯係幼滑香濃嘅南瓜忌廉湯 另伴有蒜蓉包🥣𑁍Sᴛᴀʀᴛᴇʀ🦀芝士蟹肉焗大啡菇 (+$38)蟹肉份量好多!😍加上烤焗過嘅芝士 同軟腍嘅大啡菇 口感豐富又好味👍🏻𑁍Mᴀɪɴ🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (+$38)帶子表面煎至金黃色 內裡鮮嫩每一啖意大利飯都吸滿蠔汁 鮮味十足 而且蠔肉亦唔少 有驚喜!❤️🐽炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁豬鞍架已經切成幾份 方便進食每一塊都好厚 食落肉質鬆軟 肉味頗濃🙂‍↕️唯獨略嫌炭燒味唔太明顯幾中意用紅桑子汁撘配 酸甜解膩😆𑁍Dᴇssᴇʀᴛ ᴏғ ᴛʜᴇ DᴀʏDessert of the Day🍰藍莓芝士蛋糕🍨豆腐雪糕𑁍Dʀɪɴᴋs🍹𝑳𝒂𝒅𝒚 𝒀𝒖𝒛𝒖 (+$49)𝑌𝑢𝑧𝑢+𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒+𝐵𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑇𝑒𝑎🍹𝑨𝒑𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒖𝒌𝒐 (+$49)𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒+𝑌𝑢𝑧𝑢+𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦二人晚餐有奉送飲品 亦可以加錢升級其他飲品佢地嘅mocktail都幾靚幾igab
今次同朋友黎到呢間bookmark左好耐嘅餐廳
餐廳裝修簡約 以木系、水泥為主
空間開揚 座位寬敞舒適 亦有唔少打卡位✨️

❤︎𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 ($688)❤︎

𑁍Sᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ Bʀᴇᴀᴅ
是日餐湯係幼滑香濃嘅南瓜忌廉湯 另伴有蒜蓉包🥣

𑁍Sᴛᴀʀᴛᴇʀ
🦀芝士蟹肉焗大啡菇 (+$38)
蟹肉份量好多!😍
加上烤焗過嘅芝士 同軟腍嘅大啡菇
口感豐富又好味👍🏻

𑁍Mᴀɪɴ
🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (+$38)
帶子表面煎至金黃色 內裡鮮嫩

幾中意用紅桑子汁撘配 酸甜解膩😆

🍰藍莓芝士蛋糕
🍨豆腐雪糕

𑁍Dʀɪɴᴋs
🍹𝑳𝒂𝒅𝒚 𝒀𝒖𝒛𝒖 (+$49)
𝑌𝑢𝑧𝑢+𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒+𝐵𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑇𝑒𝑎
🍹𝑨𝒑𝒑𝒍𝒆 𝒀𝒖𝒌𝒐 (+$49)
𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒+𝑌𝑢𝑧𝑢+𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦
二人晚餐有奉送飲品 亦可以加錢升級其他飲品
佢地嘅mocktail都幾靚幾igable
我比較中意Apple Yuko 飲落清甜 同伯爵茶亦好夾☺️

呢度嘅食物質素唔錯 服務態度亦好好
絕對係節日慶祝、朋友聚會嘅好去處🙌🏻

炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
店面青綠色嘅牆身,加上簡約木系,幾有小清新feel,予人舒適嘅感覺🌳月亮吊燈、門口壁畫 打卡位地方幾大好啱同朋友聚會Set dinner for two ($688)是日餐湯 椰菜花忌廉湯 綿密creamy 香脆嘅蒜蓉包浸埋落湯度好好食!Starter🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律脆炸魷魚外皮炸得金黃酥脆,咬落去裏面嘅魷魚鮮嫩又有嚼勁😍加上柚子同沙律菜,口感層次豐富,清新開胃👍🏻Main🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (+$38)呢個risotto色香味俱全😍帶子煎得剛剛好,外焦內嫩,帶淡淡牛油香味;飯粒吸收咗滿滿嘅鮮蠔汁,而且食落有唔少蠔肉,非常足料,蠔味濃郁好正🤤呢個飯好岀色,幾值得加錢轉!🐖炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁豬鞍架切好咗上碟,方便享用👍🏻厚切豬鞍肉質鮮嫩多汁,炭燒香氣撲鼻而來,但略嫌燒嘅火候未夠100分🤣不過都已經好滿足~紅桑子汁為整道菜增添一絲果香,酸酸甜甜嘅味道完美襯托豬肉嘅鮮味,完全冇油膩嘅感覺,仲越食越開胃😍Dessert藍莓芝士蛋糕/芒果雪糕最後每人一款甜品,藍莓芝士蛋糕餅底鬆化,芝士味道香濃,加上酸甜嘅藍莓,食落幾開胃🤣再加一球芒果雪糕,清新又消暑,劃上完美句號🥰Drin

Set dinner for two ($688)
是日餐湯

脆炸魷魚柚子雜菜沙律

Starter
🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律

Main
🦪牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 (+$38)

🐖炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁

是日餐湯
脆炸魷魚柚子雜菜沙律
甜品
2024-08-08 4393 瀏覽
🌟估吾到車來人往的柯士甸道有間小清新悠閑風西餐廳。門口的露天座位舒適寫意,室內裝修以木系為主,簡約大方。🥢晚餐menu 有兩款二人餐選擇,另外有happy hour 啤酒餐。main menu 都可以加$40升級套餐,有餐湯餐包甜品同飲品,性價比幾高。🦞手搖秘制醬汁海鮮拚盤二人餐🥖忌廉南瓜湯配蒜蓉包濃郁的南瓜味,蒜蓉包即時焗起,又香又脆😋🥗煙三文魚意大利黑醋沙律賣相好靚,出手大方,煙三文魚份量足👍🏻沙律幾新鮮,配左我最愛的黑醋汁😋🦞海鮮拚盤全隻龍蝦!仲有大蝦,炭燒八爪魚,青口同大蜆。全部海鮮真係好新鮮,龍蝦啖啖肉,好鮮味彈牙😍八爪魚都好出色,超級爽口👍🏻另外值得一贊係個秘制醬汁,應該係辣蕃茄忌廉汁,微辣,有蕃茄的清新同忌廉的creamy,配海鮮一流🤤拚盤仲有玉米同薯仔,入晒味超滋味👍🏻吾使驚吾飽。🍨甜品可以揀藍莓cheesecake 或者雪糕🍾餐飲可以揀紅白酒,靚景配美食當然要chill 一chill 🥂🌟總括嚟講,餐廳環境一流,有氣氛,係生日慶祝好地方。

🦞手搖秘制醬汁海鮮拚盤二人餐

🥖忌廉南瓜湯配蒜蓉包
濃郁的南瓜味,蒜蓉包即時焗起,又香又脆😋

🥗煙三文魚意大利黑醋沙律

🦞海鮮拚盤

🍨甜品
可以揀藍莓cheesecake 或者雪糕

🍾餐飲
可以揀紅白酒,靚景配美食當然要chill 一chill 🥂

🌟總括嚟講,餐廳環境一流,有氣氛,係生日慶祝好地方。
2024-08-07
  • 手搖秘制醬汁海鮮拚盤二人餐
5天前 30 瀏覽
這次的用餐體驗發生在市中心鬧市的一旁,這家餐廳位於一個較為幽靜的地方,環境非常好,也很有格調。餐廳的氛圍浪漫而溫馨,讓人一進門就感受到一種舒適和放鬆的感覺。首先上桌的是一份湯和麵包。這道湯看起來像是普通的白湯,但當侍應告訴我們這其實是使用紅菜頭製作的湯時,我們都感到非常驚訝。視覺上完全猜不到這是紅菜頭湯,但當我們品嚐時,紅菜頭的獨特風味立刻展現出來,令人印象深刻。這種意想不到的味覺體驗讓這道湯變得非常特別,為整個用餐過程增添了不少樂趣。前菜是一道柚子汁加炸魷魚的沙律,這道菜既醒神又開胃。柚子汁的清新酸甜與炸魷魚的香脆形成了絕佳的對比,而魷魚的彈牙口感更是超出了我們的預期。這道前菜不僅讓味蕾得到了充分的刺激,也為接下來的主菜做好了準備。主菜之一是一道羅勒青醬粗管意粉,這道意粉的彈牙口感和豐富的羅勒味讓人一試難忘。粗管意粉的質地完美,與濃郁的羅勒青醬相得益彰,每一口都充滿了香草的清新和意粉的美味。這道菜不僅口感極佳,而且味道層次豐富,讓人回味無窮。另一道主菜是五成熟的肉眼扒,這道肉眼扒的熟度剛剛好,一咬便可以輕鬆撕開,肉質鮮嫩多汁。搭配的燒汁濃郁香醇,為牛扒增添了豐富的風味。這道菜無疑是整
另一道主菜是五成熟的肉眼扒,這道肉眼扒的熟度剛剛好,一咬便可以輕鬆撕開,肉質鮮嫩多汁。搭配的燒汁濃郁香醇,為牛扒增添了豐富的風味。這道菜無疑是整個用餐體驗中的亮點之一,讓人感到非常滿足。
因為擔心不夠吃,我們還額外點了一道松露野菌意大利千層麵。這道千層麵與一般的蕃茄肉醬千層麵不同,野菌藏在底下,口感豐富且非常特別。松露的香氣與野菌的鮮美完美結合,讓這道千層麵成為了這次用餐的另一個驚喜。
甜品方面,我們選擇了藍苺蛋糕和芒果雪糕。這兩道甜品為整個用餐畫上了完美的句號。藍苺蛋糕的口感細膩,甜而不膩,而芒果雪糕則清新爽口,帶來了滿滿的幸福感。這次的用餐體驗真是非常滿足和飽足。
紅菜頭湯
麵包
2024-11-12
紅菜頭湯
麵包
尖沙咀木系風cafe~地方超大超多位置~點了三份lunch set 跟兩份前菜,「火辣水牛城雞翼」 帶少辣,惹味又過癮~「黑松露芝士薯條」炸得還不錯,脆口度剛剛好,薯條中的芝士味比較弱 但剩是黑松露我已經很喜歡~Lunch set配有餐湯/沙律,當天的薯仔湯還不錯~ 「卡邦尼意大利粉」帶濃厚奶香配上鹹香Bacon ,意粉質感剛好而彈牙~ヾ(*´∀ ˋ*)ノ「意大利香草醬蘆筍意大利飯」滿滿散發香草醬,意大利米飯煮得恰到好處,每一口都充分吸收了香草醬的味道~餐飲配上兩杯熱茶~滿足~另外值得一提是店員服務質素非常好!( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ ) 𖤐˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ ˒˒ 𖡂 Appetizer:๑火辣水牛城雞翼๑黑松露芝士薯條𖡂 Lunch Set:๑凱撒沙律(加煙三文魚)๑卡邦尼意大利粉๑意大利香草醬蘆筍意大利飯𖡂 Drinks:๑伯爵紅茶、洋甘菊茶
尖沙咀木系風cafe~地方超大超多位置~

另外值得一提是店員服務質素非常好!( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )

𖡂 Appetizer:
๑火辣水牛城雞翼
๑黑松露芝士薯條

𖡂 Lunch Set:
๑凱撒沙律(加煙三文魚)
๑卡邦尼意大利粉
๑意大利香草醬蘆筍意大利飯

𖡂 Drinks:
๑伯爵紅茶、洋甘菊茶

午餐
2024-11-12 0 瀏覽
放工嚟到呢間位於佐敦嘅《Potluck Eatery》,一間木系簡約風Cafe,店內環境寬敞,感覺舒適,可以讓人放鬆一下🍴炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁肉質細嫩,肉味香濃,炭燒後增添了一點焦香味,配上紅桑子汁,微酸開胃,可平衡油膩感🍴火辣水牛城雞翼雞翼鬆脆香口,配上自家製辣汁,先酸後辣,喜歡辣嘅不要錯過🍴意大利三色芝士薄餅批底係薄皮,好似食緊薯片咁脆口,鋪滿藍芝士、水牛芝士和巴馬臣芝士,滿滿鹹香味☕️Hazelnut Latte飲落夠滑身,榛子味香濃☕️Espresso Soda香濃嘅咖啡和Soda嘅氣泡形成獨特對比,清爽又提神

🍴炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁

🍴火辣水牛城雞翼
雞翼鬆脆香口,配上自家製辣汁,先酸後辣,喜歡辣嘅不要錯過

🍴意大利三色芝士薄餅

☕️Hazelnut Latte
飲落夠滑身,榛子味香濃

☕️Espresso Soda
香濃嘅咖啡和Soda嘅氣泡形成獨特對比,清爽又提神

2024-11-09 227 瀏覽
🍊 餐廳名稱:Potluck Eatery (尖沙咀)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————Set Dinner for two💰688白酒忌廉汁大蜆 💰+68酒味好香濃,忌廉汁唔會令人食到好膩,大蜆真係名副其實,大!鮮!牛油白酒煎焗挪威比目魚 💰+37呢到嘅其中一個招牌菜,比目魚火喉控制得剛剛好,魚肉幾嫩。炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁💰另外招牌之一,豬鞍架肉質完全唔嚡,反而好易咬開。配紅桑子汁幾特別。Dessert of the Day💰
🍊 餐廳名稱:Potluck Eatery (尖沙咀)🐝

———————————————————

Set Dinner for two💰688

白酒忌廉汁大蜆 💰+68

牛油白酒煎焗挪威比目魚 💰+37
呢到嘅其中一個招牌菜,比目魚火喉控制得剛剛好,魚肉幾嫩。

炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁💰

Dessert of the Day💰
總覺得在尖沙咀與佐敦中間的柯士甸道特別有一種寧靜感.餐廳處於此,半露天門口髹上綠色配合木系,已強烈感受到當中悠閑氣息.極寬敞空間內大壁畫、小木凳再加上大大月亮燈.清新純樸同時夾雜著輕工業風,整體感覺完全切合餐廳「好好吃一頓飯,活在當下」的概念🔸Crab Tartare with Avocado Mousse($208) 擺盤精緻有心思,大量蟹肉,配合蕃茄他他及牛油果,層次豐富.蕃茄微酸令蟹肉鮮味更突出,牛油果細滑綿密,非常開胃🔸Baked Sole Fillet with Cheese Tomato($148)半煎焗下龍脷魚肉質實在,配上芝士及茄茸,更顯清新🔸New Zealand Rib Eye($168)份量大,剛好五成熟,帶咬口.配搭的醬汁比較濃烈,覺得輕輕沾上就好了.旁邊大量薯仔帶香氣🔸Cake Of The Day(+$38)🔸Affogato(+$28) 🔹Iced Caramel Latte(+$18)🔹Iced Roasted Hazelnut Latte(+$18)加配甜品及飲品價格亦很合理.餐單內甜品可三選一,試了蘋果撻,甜度不高,質地較實淨.咖啡有多款口味,並由

半煎焗下龍脷魚肉質實在,配上芝士及茄茸,更顯清新

🔸New Zealand Rib Eye($168)

🔸Cake Of The Day(+$38)
🔸Affogato(+$28)
🔹Iced Caramel Latte(+$18)

加配甜品及飲品價格亦很合理.餐單內甜品可三選一,試了蘋果撻,甜度不高,質地較實淨.咖啡有多款口味,並由本地咖啡烘焙師精心挑選咖啡豆豆

2024-11-06 181 瀏覽
👱🏻‍♀️放工朋友約我去食飯,我哋揀咗呢間餐廳🍴坐得舒服😌食物質素唔錯添✔️🍲洋蔥薯仔湯:味道濃郁嘅洋蔥薯仔湯👍入口好有口感✔️真材實料🥳🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律:雜菜沙律加咗炸咗嘅魷魚🦑就更加有咬口又香脆🔥呢個沙律都幾開胃👍🫕羅勒青醬野菌粗管意粉:呢個羅勒青醬野菌粗管意粉口感好清新☘️一啲都唔漏✔️味道唔錯唔錯🥳🐷炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁:用刀切落去個豬安架已經感覺到佢個肉質好嫩滑🔥入口個口感仲好多汁💯🍰藍莓芝士蛋糕:濃郁嘅芝士加埋藍莓甜甜酸酸嘅味道👅正呀喂🥳🍨香芋雪糕:呢度嘅雪糕有香芋味好特別❤️口感軟滑綿密💯有驚喜🥳☕️英式奶茶:上枱嗰陣個奶係暖暖地👍好有誠意❤️唔錯唔錯🥳🫖洋甘菊茶:呢個天氣飲洋甘菊茶就最順口啦👍

🍰藍莓芝士蛋糕:濃郁嘅芝士加埋藍莓甜甜酸酸嘅味道👅正呀喂🥳

☕️英式奶茶:上枱嗰陣個奶係暖暖地👍好有誠意❤️唔錯唔錯🥳

🫖洋甘菊茶:呢個天氣飲洋甘菊茶就最順口啦👍
終於又搵到間啱晒打卡食相嘅Cafe呢度木系設計加上大窗 採光一流 座位闊落舒服 完全唔會覺得迫仲有戶外位俾毛孩坐 絕對係寵物奴必去黑松露芝士薯條 $78薯條炸到金黃香脆 配埋濃郁黑松露同香濃芝士香氣撲鼻 食完停唔到口芝士蟹肉焗大啡菇 $118新鮮蟹肉配埋香濃芝士啡菇大大隻又多汁 完美配搭炭燒肉眼扒(8oz) $198Weekend都有lunch set可以嗌仲包左餐湯、主菜同飲品牛扒五成熟度啱啱好 肉質夠粉嫩 炭燒香氣十足伴碟嘅烤薯菜都好出色 鮮帶子蝦汁意大利飯 $178帶子新鮮彈牙 蝦汁香濃惹味意大利飯索哂啲汁好入味 軟硬適中再加入爽口無渣嘅蘆筍 口感更豐富焦糖燉蛋 $58上層係脆卜卜嘅金黃色焦糖 一啖咬落去焦糖同蛋漿完美融合甜度啱啱好冇死甜 食落仲帶有淡淡蛋香榛子朱古力夾餅 $48另一款嗌左件蛋糕 面層係蛋糕中間就夾左榛子朱古力 口味香濃底層就係鬆脫嘅餅底
終於又搵到間啱晒打卡食相嘅Cafe

新鮮蟹肉配埋香濃芝士
啡菇大大隻又多汁 完美配搭

炭燒肉眼扒(8oz) $198
Weekend都有lunch set可以嗌
仲包左餐湯、主菜同飲品
牛扒五成熟度啱啱好 肉質夠粉嫩 炭燒香氣十足

另一款嗌左件蛋糕 面層係蛋糕
中間就夾左榛子朱古力 口味香濃
底層就係鬆脫嘅餅底
2024-11-04 225 瀏覽
同朋友出咗尖沙咀食飯~ 早咗小小嚟到終於見到唔使等太耐,餐廳環境超大超舒服😌 有戶外同室內座位,仲有好多靚靚精緻裝修打卡位🥢 白酒忌廉汁大蜆睇落似係新鮮大蜆加埋白酒同忌廉製作嘅醬汁~ 明顯食得出蜆嘅鮮甜,口感上滑順。醬汁都比較杰食,滿滿沾住蜆肉,好正👍🏻🥢 西班牙乳豬驚喜之作!西班牙乳豬外皮超級脆,入面厚身肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃郁的肉香。最正仲有配搭乳豬醬,大大咁襯托出豬肉的鮮美,真係回味無窮~ 粗薯條都好多,差啲食唔晒🥢 黑松露雜菌意大利飯意大利飯加入大量黑松露醬同多種雜菌,香氣撲鼻。每啖飯都濃味又口感軟硬適中~👍🏻套餐升級有埋餐湯、甜品、飲品~ 揀到爛。最開心甜品食到藍莓芝士餅

🥢 白酒忌廉汁大蜆

🥢 西班牙乳豬

🥢 黑松露雜菌意大利飯

2024-10-27
  • 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
2024-11-03 219 瀏覽
尖沙咀同佐敦交界嘅呢間西餐廳氣氛好唔錯,入餐廳後見到一面有意境嘅牆壁,坐係到打卡都幾靚芝士蟹肉焗大啡菇 $118焗到D芝士拉到絲,大啡菇食起上黎唔會特別乾,因為蟹肉同芝士都夠濕潤,蟹肉絲都夠多幾香西班牙乳豬 $268叫左1/4乳豬份量都唔算少,好鍾意個皮烤到好脆,同埋個乳豬汁嘅甜味幾中和到油膩,另外仲有D薯條。Set (soup, dessert, drink)加錢做套餐有餐湯野飲同甜品餐湯係薯仔忌廉湯,有塊蒜茸包可以沾黎食松露野菌烤茄子意大利千層麵 $238每層都夾住D茄子同菇片,千層麵略為乾左少少,芝士都多,食落一層一層咁幾香甜品係藍莓芝士凍餅,本人唔算特別鍾意食甜品,味道不過不失

芝士蟹肉焗大啡菇 $118

西班牙乳豬 $268

Set (soup, dessert, drink)
加錢做套餐有餐湯野飲同甜品
餐湯係薯仔忌廉湯,有塊蒜茸包可以沾黎食

松露野菌烤茄子意大利千層麵 $238

甜品係藍莓芝士凍餅,本人唔算特別鍾意食甜品,味道不過不失
2024-10-23
2024-11-01 204 瀏覽
餐廳裝修簡約,文青小清風風格,環境舒服闊落,提供唔同套餐,啱晒情侶或一班朋友吹水聚會。我地叫左個手搖秘製醬海鮮籃套餐,包括餐湯(意大利雜菜湯)、煙三文魚意大利黑醋沙律、手搖秘製醬海鮮籃,甜品同飲品。好豐富!意大利雜菜湯配蒜蓉多士好濃郁好足料嘅餐湯,每啖都有顆粒感,蒜蓉包好香蒜蓉味,多士夠脆。煙三文魚意大利黑醋沙律 煙熏三文魚香氣濃郁,搭配新鮮羅馬生菜和意大利黑醋既酸甜,味道平衡清新開胃。手搖秘製醬海鮮籃黎到嘩左聲,大大份好足料,入面有全隻龍蝦,大蝦,八爪魚,青口 同大蜆。下面仲放有粟米同薯仔伴菜。海鮮新鮮,醬汁微辣帶有小小蕃茄香。海鮮沾上惹味醬料完全帶出海鮮既鮮味。龍蝦食落爽彈,超級爆膏。大蜆青口鮮甜。大蝦口感鮮美,彈性十足,八爪魚都好正。伴菜粟米同薯仔吸收晒精華。超好味!最後藍莓芝士餅作為甜品,藍莓既酸甜與芝士既濃郁相得益彰,讓人好滿足。

意大利雜菜湯配蒜蓉多士

煙三文魚意大利黑醋沙律