餐廳: QUE (希慎廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-07 2627 瀏覽
喺銅鑼灣行街,見到呢度日式MIX西式,感覺都幾得意,所以入嚟試吓❤️❤️首先服務態度非常友善,每一道菜佢都會講解一下~~而且提你點樣食,都係比較貼心☺️☺️1.牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬汁(+$28)第一道菜首先上咗沙律,魚生上面鋪咗一層分子料理嘅泡沫~再配搭一朵小花朵~~望落去都幾得意😆店員建議首先食咗佢先,因為上面嘅粉子料理係會溶化消失嘅😆😆一開波幾有特色,而且魚生的份量都多,佢自帶和風柚子酸酸地味醬汁~~都幾夾幾特別👍2.月見燒牛肉意大利飯丼(+$28)牛肉半生熟,食落都有香濃嘅牛肉味👍而且牛肉份量都算多~兩個人share都夠食,肉質唔錯,有口感~同埋佢配的係白汁洋蔥飯,再自行打爛隻蛋黃攪勻~~味道又多一個層次❤️而且份量都好多,2個人食飽晒😌3.軟殼蟹壽司塔可原隻軟殼蟹上到嚟幾靚~~配個辣辣地的汁,呢個配搭都幾新奇😆不過又出奇地夾,沒有違和感👍驚喜嘅係佢嘅紫菜炸粉炸過,脆脆地~~店員提我哋都要盡快食~因為啲紫菜會淋~~4.香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可同樣都係塊紙菜做得得好出色~食落充滿紫蘇葉味,而且拖羅蓉和牛油果帶出鮮味~唔錯☺️5.日式炸魷魚配咖喱粉及紫蘇香蒜蛋黃醬薄薄嘅炸粉已經包含咖

1.牛油果角切魚生沙律配和風柚子醬汁(+$28)

2.月見燒牛肉意大利飯丼(+$28)

3.軟殼蟹壽司塔可

4.香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可

5.日式炸魷魚配咖喱粉及紫蘇香蒜蛋黃醬
薄薄嘅炸粉已經包含咖喱味~而且魷魚大大粒,肉身好軟,一啲都唔韌,值得推薦👍再搭埋佢嘅紫蘇香蒜蛋黃醬,都好好味❤️

6.柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬(+$18)
個外型幾特別☺️而且清酒喺自己加上去,鍾意加幾多都得~~不過我哋成樽加晒都唔會太油酒味,所以可以大膽大膽咁放落去😆😆入邊嘅麻糬煙煙韌韌好有趣~~配搭清新嘅柚子味,反而Tiramisu嘅味道唔算太突出,但整體都唔錯👍👍

7.粉紅雙柚汁(特色飲品)+$38
外表幾靚,酸酸甜甜,帶柚子味,都唔錯😌

8.甜甜酸酸梳打(特色飲品)+$38
個底有一種梅味?唔清楚~~個味道都幾特別😂佢加埋青檸黃檸一齊上,酸酸地又加上甜甜地,難怪叫甜甜酸酸梳打🤣都幾有趣~~

今次整體感覺都唔錯,都食得好飽😋而且啲料理都好有特色,睇得出都有心思去製作💪而且喺地鐵站附近,都幾方便~~~下次可以再試😗😗😗
2024-09-01
  • 日式炸魷魚
  • 柚子清酒提拉米蘇盒子配柚子麻糬
  • 牛油果角切魚生沙律
2025-01-17 0 瀏覽
一入去就覺得環境幾舒服,裝修簡約又有品味,坐低都幾relax。講番啲食物啦,先講嗰個意粉,哇,望落去已經好吸引,啲意粉上面鋪住厚厚嘅醬汁,顏色鮮艷,好似喺意粉上面鋪咗層橙紅色嘅地毯咁。食落去,醬汁嘅味道濃郁,酸酸甜甜,應該係用咗番茄同埋其他香料調製而成,同啲高檔意大利餐廳嘅番茄意粉相比,雖然冇咁精緻,但係勝在夠地道,有種親切嘅感覺。上面仲有炸過嘅海苔同埋炸物,增加咗口感嘅層次,不過就覺得炸物有少少油膩,食多幾啖有啲頂住。再睇下嗰碗拉麵,湯底顏色金黃,聞落去香噴噴,應該係用咗蝦同埋其他海鮮熬製嘅,鮮味十足。麵條都幾彈牙,不過就覺得份量有少少少,同啲出名嘅拉麵店相比,湯底嘅濃厚度就差咁少少,但係價錢就平好多。食住呢啲意粉同拉麵,就會諗起以前讀書嘅時候,放學同朋友去茶餐廳食碟番茄牛肉炒意粉,雖然簡單,但係嗰種味道真係令人難忘。希望呢間餐廳可以繼續保持水準,等我哋可以繼續喺呢度回味以前嘅味道啦!仲有個卡帕卡塔,不過圖片睇唔清具體樣貌,就唔多講啦。總體嚟講,呢間餐廳嘅食物都幾唔錯,值得一試。

2025-01-16 171 瀏覽
【思思賢美食推介】銅鑼灣抵食之選!QUE Fusion Cafe🐟🍚CP值爆燈!同friend去咗office附近希慎嘆返個lunch先~ 想搵間cafe hea吓chill吓,最後揀咗間fusion餐廳QUE!聽講幾有特色喎~餐廳裝修走簡約風,感覺幾舒服。佢哋主打日西fusion菜,選擇都幾多!最後我哋每人叫咗兩個lunch set:角切魚生飯 ($138 +$18 Latte): 魚生飯真係好!抵!食! 魚生份量超多,而且好新鮮,完全冇雪味!👍🏻 三文魚、吞拿魚、油甘魚…每款都好肥美鮮甜!飯嘅份量都好多,食完超飽! 加$18要杯Latte真係好抵飲☕️!Latte art拉花好靚,奶泡綿密滑溜,咖啡味香濃,唔會太苦澀,同魚生飯好夾!💯燒宮崎雞排海苔意大利飯 ($158): 雞排燒得幾香,外皮脆卜卜,肉質都幾嫩滑! 不過意大利飯就略嫌乾咗少少🤏🏻,如果creamy啲會更好!海苔味就唔算好突出。跟餐嘅甘荀忌廉湯都唔錯,甜甜地幾creamy,飲完好暖胃!Lunch hour限時90分鐘,食完要快閃🏃🏻‍♀️💨!Staff態度幾好,好有笑容!食物方面,魚生飯真係贏晒,但意大利飯就麻麻哋… 整體

跟餐嘅甘荀忌廉湯都唔錯,甜甜地幾creamy,飲完好暖胃!

Lunch hour限時90分鐘,食完要快閃🏃🏻‍♀️💨!Staff態度幾好,好有笑容!食物方面,魚生飯真係贏晒,但意大利飯就麻麻哋… 整體嚟講都OK嘅,想搵地方靜靜地食個lunch傾吓計,呢度都唔錯嘅~
btw,佢哋啲甜品好似好吸引!下次有機會試吓先!
📍 QUE (銅鑼灣希慎廣場店)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場地庫1樓B111-112號舖
2024-12-24
2025-01-03 181 瀏覽
除夕當日同朋友行行下街唔知食乜好🤣見到希慎B1/F有間西日fusion餐廳QUE有個幾抵食嘅節日二人餐,忍唔住要試吓。佳節期間佢哋嘅二人餐都無開天殺價,兩個人$498就可以食到餐湯、小食、壽司taco、主食、甜品、飲品🤑份量豐富👏🏻節日二人餐 $498/2位🍲是日餐湯蘑菇湯幾足料,有唔少蘑菇粒粒😽🍗脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬(8件)雞翼幾大份,炸得香脆熱辣辣。醬汁幾惹味😛🍣辣味三文魚壽司塔可、軟殼蟹壽司塔可餐牌嘅招牌要數壽司taco,即係將紫菜炸脆,加入壽司飯同配料🍘將墨西哥同日本風味crossover。軟殼蟹好大件香脆,三文魚就辣辣地幾開胃😋🥩US牛小排壽喜燒湯手打烏冬有唔少牛小排,軟滑之餘食到油脂香😚壽喜燒湯底甜甜地,同牛小排及烏冬好夾👍🏻🌰焦糖栗子提拉米蘇盒子配日式蕨餅 +$10早排睇黑白大廚,搞到好想食拿坡里黑手黨嘅栗子tiramisu😍估唔到呢度都食得到😎Tirmamisu幾軟滑,裡面有大大舊煙韌蕨餅,不過栗子味就唔算突出。🍹咖啡或茶推介指數(10分為滿分):7.5分

節日二人餐 $498/2位
🍲是日餐湯
蘑菇湯幾足料,有唔少蘑菇粒粒😽

🍗脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬(8件)
雞翼幾大份,炸得香脆熱辣辣。醬汁幾惹味😛

🍣辣味三文魚壽司塔可、軟殼蟹壽司塔可

🥩US牛小排壽喜燒湯手打烏冬

🌰焦糖栗子提拉米蘇盒子配日式蕨餅 +$10

🍹咖啡或茶

推介指數(10分為滿分):7.5分

2024-12-31
2024-12-29 183 瀏覽
//位於銅鑼灣希慎• 係主打西日fusion菜式🍄‍🟫款式好多元化🇯🇵 有魚生丼,意粉🍝 taco🌮店內裝潢簡單 都幾光猛💡香港總有7間分店我地就叫左二人餐$498蚊,人均消費$200蚊📍松葉蟹肉蟹籽沙律二人餐 己包餐湯🫕 另外仲有沙律/小食選擇蟹籽沙律簡單好味🥗 但再多啲沙律醬會更好搶📍北海道牛油帶子意粉 配海苔忌廉汁份量足夠2個人share🙌🏻 可揀明太子蟹籽意粉但呢款忌廉意粉都好多汁😻絕對唔會乾爭爭每一啖口感都好豐富,兩大粒帶子都好肥美!!!📍軟殼蟹壽司塔可🌮🌶️超好食Taco❤️另有鰻魚玉子、拖羅牛油果🥑配料:青瓜🥒蕃茄🍅生菜🥬 配埋壽司醋飯🍙平時食蟹 都唔想麻煩剝蟹肉🦀 但軟殼蟹唔同重點食嘅時候 又唔使吐殼,確實方便 啖啖肉📍辣味三文魚壽司塔可🌮🌶️食落比較刺激味蕾😈用紫菜天婦羅 包住啲餡呢個組合好新意,三文魚好好食,主要係偏貴📍焦糖栗子提拉米蘇盒子 配日式蕨餅(+$10)呢款係栗子味Tiramisu🌰另有其他口味甜筒栗子味係秋日限定🍁口感好滑,但整體好甜
//位於銅鑼灣希慎• 係主打西日fusion菜式🍄‍🟫
款式好多元化🇯🇵 有魚生丼,意粉🍝 taco🌮
店內裝潢簡單 都幾光猛💡香港總有7間分店
我地就叫左二人餐$498蚊,人均消費$200蚊
📍松葉蟹肉蟹籽沙律

二人餐 己包餐湯🫕 另外仲有沙律/小食選擇
蟹籽沙律簡單好味🥗 但再多啲沙律醬會更好搶
📍北海道牛油帶子意粉 配海苔忌廉汁

份量足夠2個人share🙌🏻 可揀明太子蟹籽意粉
但呢款忌廉意粉都好多汁😻絕對唔會乾爭爭
每一啖口感都好豐富,兩大粒帶子都好肥美!!!
📍軟殼蟹壽司塔可🌮🌶️

超好食Taco❤️另有鰻魚玉子、拖羅牛油果🥑
配料:青瓜🥒蕃茄🍅生菜🥬 配埋壽司醋飯🍙
平時食蟹 都唔想麻煩剝蟹肉🦀 但軟殼蟹唔同
重點食嘅時候 又唔使吐殼,確實方便 啖啖肉
📍辣味三文魚壽司塔可🌮🌶️

食落比較刺激味蕾😈用紫菜天婦羅 包住啲餡
呢個組合好新意,三文魚好好食,主要係偏貴
📍焦糖栗子提拉米蘇盒子 配日式蕨餅(+$10)

呢款係栗子味Tiramisu🌰另有其他口味甜筒
栗子味係秋日限定🍁口感好滑,但整體好甜

2024-12-23 259 瀏覽
在希慎廣場下午時間經過,見到有廣告牌推廣飲品,飲品樣子吸引,便進來一試,兩個人叫了季節限定飲品,一杯是紫薯抹茶鮮奶($68),一杯是紫薯朱古力($68),兩杯都是熱的,有粒聖誕節造型的糖,糖幾好味,兩杯飲品賣相吸引,飲品面曬上紫薯粉,盤面曬上糖霜。喜甜的可以試朱古力,喜味淡的可試抹茶鮮奶,朱古力香甜濃郁,個人覺得如果再加一些薑絲或薑粒味道就更平衡,抹茶鮮奶抹茶味足夠,鮮奶飲得出是靚鮮奶,兩杯都好味。位置方便,在化妝品落一層,飲完即刻可以搭地鐵。
在希慎廣場下午時間經過,
見到有廣告牌推廣飲品,
飲品樣子吸引,
便進來一試,
兩個人叫了季節限定飲品,
一杯是紫薯抹茶鮮奶($68),
一杯是紫薯朱古力($68),
兩杯都是熱的,
有粒聖誕節造型的糖,
糖幾好味,
兩杯飲品賣相吸引,
飲品面曬上紫薯粉,
盤面曬上糖霜。
喜甜的可以試朱古力,
喜味淡的可試抹茶鮮奶,
朱古力香甜濃郁,
個人覺得如果再加一些
薑絲或薑粒味道就更平衡,
抹茶鮮奶抹茶味足夠,
鮮奶飲得出是靚鮮奶,
兩杯都好味。
位置方便,
在化妝品落一層,
飲完即刻可以搭地鐵。
2024-12-16
  • 紫薯抹茶鮮奶
午餐時間樓面人手嚴重不足,等好耐都搵唔到人嚟take order。👌🏼香蔥拖蘿蓉牛油果醬壽司搭可 $158 lunch set壽司Taco 個紫菜皮炸得脆脆幾香口。至於味道就正常,食唔到牛油果醬嘅味道。好味主要係來自於個紫菜皮炸得出脆。份量較細。所以個餐加多咗個烏冬同海苔壽司填肚。味道正常。👌🏼辣三文魚壽司塔可燒咗嘅三文魚配上甜甜嘅豉油同埋辣汁。好味主要係來自於個紫菜皮炸得出脆。味道可以,不過偏貴。😞 蒜香柚子胡椒意粉 $138 lunch 湯底有牛油味,不過就唔係柚子胡椒嗰種味道,主要係黑胡椒嘅辣味。意粉質地一般,唔算爽彈。蜆肉都一般,比較硬同嚡口同細粒。普普通通。環境:★★★☆☆ 食物: ★★★☆☆ 性價比: ★★★☆☆ 推介度: ★★★☆☆

香蔥拖蘿蓉牛油果醬壽司搭可

環境:★★★☆☆
食物: ★★★☆☆
性價比: ★★★☆☆
推介度: ★★★☆☆
前幾天和舊同事在銅鑼灣逛街,決定去試試QUE。這是我第一次光顧,我們點了QUE x INNISFREE的秋日限定甜品套餐Green Tea Voyage Set!我們選了京都宇治抹茶甜筒和豆乳配抹茶脆脆,味道超好!抹茶甜筒的抹茶味濃郁,口感滑順,搭配脆脆的豆乳,更是絕配。套餐還附送了INNISFREE的綠茶籽保濕修護旅行裝,簡直太貼心了!除了甜品,我們還點了薯條,口味也不錯,鹹香酥脆,剛好是下午茶的完美小食,份量剛剛好!
被相片吸引但食物還好 外賣每個盒和袋加$2不嬲都鍾意食 串燒 (今個月幫襯咗同區日式串燒居酒屋3次)呢間連續兩日幫襯外賣第1日 買咗串燒:鱔,燒菠蘿,牛舌因為朋友在附近,我望住餐廳出我個外賣餐,立即取餐,3分鐘內已在朋友處開餐。可惜除咗菠蘿,全部都係凍嘅😅 一D都唔好食。好彩有焗爐,焗完5分鐘後食,就ok好味。但係真係唔expect串燒係凍嘅因為我真係一出餐好快就食。如果改善到,我會再幫襯。第2日 買咗午餐set. 店員推介壽司塔可。每個盒和袋都要加$2,我個餐加咗$8。因為我另外加購同樣味道嘅塔可,所以我問可以兩個放在一起?佢話唔可以,唔同人負責出餐😅 即係話 set 嘅 係A負責,加購嘅係B負責?但同一樣食物,仲要係同款口味嘅塔可。唔知點解係要用多個盒,而且又唔環保。到我攞餐,一睇個盒細過尋日嘅串燒盒大概一半。咁佢用個大盒埋可以3樣嘢(兩個塔可,3件迷你明太子海苔卷)放埋一齊囉😅烏冬和湯味道ok但比較細份。塔可唔係幾食到牛油果醬,但還好。唯一讚嘅係跟餐凍飲唔洗加錢😊
被相片吸引但食物還好 外賣每個盒和袋加$2
不嬲都鍾意食 串燒 (今個月幫襯咗同區日式串燒居酒屋3次)

呢間連續兩日幫襯外賣
第1日 買咗串燒:鱔,燒菠蘿,牛舌

外賣自取
2024-10-01 801 瀏覽
銅鑼灣行街,行到去希慎廣場六點幾,今日下晝冇乜食嘢,咁落去地庫嗰邊搵選擇,因為通常都搵希慎廣場十幾樓嗰啲食肆…今次試吓下邊!見佢哋又啱啱冇乜人,但去到7:00幾已經見差唔多八九成人了…..叫咗一個二人set, 揀咗和牛飯,炸薯條,叫壽司塔可:一個辣三文魚一個軟殼蟹的,一個蟹肉沙律,兩杯凍mocha , 最後甜品要朱古力甜筒雪糕,驚唔飽原來都會幾飽啊, 尤其是個和牛飯真係幾漏下..基本上食物質素真係唔錯 👍👍👍樣樣嘢都好食,不過見價錢都算係少少貴,建議如果兩個人去選擇二人餐會抵食啲😂👍

2024-09-29
之前去過圓方的 🇯🇵𝐐𝐔𝐄 日西𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧餐廳,覺得好好吃🤤~最近餐廳推出激抵食的二人套餐,只需$𝟒𝟗𝟖,所以就帶屋企人去試試囉~這間現代居酒屋🏮,除了有傳統的壽司刺身,又有新派的創意壽司塔可,同時又有西式意大利飯和甜品蛋糕🍰,一次過滿足我多個胃口呀😍~▽ 牛油果角切魚生沙律🥗+$𝟐𝟖分子料理魚生沙律,食材相當新鮮,刺身厚肉又鮮美,高質唷~▽ 月見燒牛肉意大利飯🍚+$𝟐𝟖大力推薦這個月見燒意大利飯呀🥳!!! 飯粒飽滿,軟糯入味,拌上蛋液後極為美味,超級好吃~▽ 鰻魚玉子壽司塔可🐟除了意大利飯,我也推介這個塔可呀😍!! 紫菜天婦羅又香又脆,夾著鰻魚玉子這個不敗組合,超推介!!▽ 焦糖菠蘿、雞軟骨🍍菠蘿超級甜🧡,而且好多汁。▽ 京都宇治抹茶提拉米蘇蛋糕🍰+$𝟏𝟖蛋糕鬆軟幼滑🥹,中間更有紅豆🫘,抹茶香濃,必點!!•🇯🇵 𝐐𝐔𝐄🗝#銅鑼灣 希慎廣場𝐔𝐑𝐁𝐀𝐍𝐇𝐎𝐎𝐃 𝐁𝟏樓𝐁𝟏𝟏𝟏-𝟏𝟏𝟐號舖

▽ 牛油果角切魚生沙律🥗+$𝟐𝟖

分子料理魚生沙律,食材相當新鮮,刺身厚肉又鮮美,高質唷~

▽ 月見燒牛肉意大利飯🍚+$𝟐𝟖

▽ 鰻魚玉子壽司塔可🐟

▽ 焦糖菠蘿、雞軟骨🍍

菠蘿超級甜🧡,而且好多汁。

▽ 京都宇治抹茶提拉米蘇蛋糕🍰+$𝟏𝟖

蛋糕鬆軟幼滑🥹,中間更有紅豆🫘,抹茶香濃,必點!!

🇯🇵 𝐐𝐔𝐄
2024-09-21 686 瀏覽
今晚去到希慎地下一間餐廳食飯。當晚有四個侍應,但執枱慢、帶位慢、落單慢,感覺有點手忙腳亂。🌱北海道帆立貝羽衣甘藍沙律帶子和牛油果腍滑,羽衣甘藍口感唔會太硬,蒜蓉包粒微脆,核桃仁香口,很少餐廳用柚子乳酪汁作為沙律醬汁,呢個有驚喜,最初入口以為係檸檬香味,後來才發現是乳酸味。🌱角切魚生丼魚生丼飯有三文魚、油甘魚、赤身、希靈魚,其中希靈魚口感比較硬,有點古怪🤪;三文魚子頗鹹,明太子少鹹,幸好配飯食味道唔會太鹹,而飯的黏性都幾強。🌱軟殼蟹壽司塔可🌱香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可兩款塔可都美味,不過比較油膩。值得讚的是塔可有張卡紙方便食客揸住張卡紙食,乾淨衛生唔論盡。🌱脆炸單骨雞翼呢排食單骨雞翼,感覺都係一般,呢個炸得幾燶,而且好乾身。🌱柚子清酒提拉米蘇盒子唔覺得有柚子檸檬茶苦澀,咖啡正常。
🌱北海道帆立貝羽衣甘藍沙律
🌱角切魚生丼
🌱軟殼蟹壽司塔可
🌱香蔥拖羅蓉牛油果醬壽司塔可
🌱脆炸單骨雞翼
呢排食單骨雞翼,感覺都係一般,呢個炸得幾燶,而且好乾身。
🌱柚子清酒提拉米蘇盒子
唔覺得有柚子
檸檬茶苦澀,咖啡正常。
2024-09-18 491 瀏覽
我已是第二次到此餐廳進食,又是坐同一張枱。因家姐未曾試過,所以趁著中秋佳節🎉同她一齊食。我們沒有點二人套餐,因想食串燒,所以點了牛柳、牛舌、虎蝦🦐、饍、菠蘿。唯獨是牛舌厚咗啲,其他都好香口,尤其是菠蘿🍍好甜。另外點了黃金蟹籽加洲卷(配香芒乳酪汁),因為上次食值得再食。軟殼蟹🦀蕃茄意粉🍝不會咸,夠味好夠熱份量適中。實在已經好滿足,無辦法食甜品。有機會可試吓下午茶☕️上次點了油甘魚刺生、黃金蟹籽加洲卷、串燒羊架、松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁,真係好好味,下次可以試吓二人套餐及還有其他也未曾試齊。
我們沒有點二人套餐,因想食串燒,所以點了

2024-09-17
慶祝紀念
紀念日
  • 松葉蟹味噌意大利飯配海膽忌廉汁
2024-09-13 556 瀏覽
一向都係QUE既fans😚😚😚創新西日式Café😙😙😙每次出新menu都有驚喜😱😱😱今次新出既日式Taco好睇又好食😋炸物小食都好出色🥨薄薄既炸粉一d都唔油膩而且環境舒服😌服務貼心🫶🏻好岩同朋友聚會👻邊食邊傾❣️📍QUE (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B1樓B111-112號舖😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
一向都係QUE既fans😚😚😚
創新西日式Café😙😙😙
每次出新menu都有驚喜😱😱😱
今次新出既日式Taco好睇又好食😋
炸物小食都好出色🥨薄薄既炸粉一d都唔油膩
而且環境舒服😌服務貼心🫶🏻
好岩同朋友聚會👻邊食邊傾❣️

📍QUE (希慎廣場) (銅鑼灣)
😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
跟好久不見的朋友見面,今次試下二人套餐,套餐包含了沙律、主食、壽司taco 甜品、飲品,完全唔使擔心選擇困難症,簡單又方便🤣。前菜嘅魚生沙律擺盤好靚,白色泡泡入面有果香,食落清新又開胃。裡面仲有新鮮魚生,口感多變,味道清新,令人想多食幾口。至於炸蠔仔,外皮酥脆,裡面又多汁,好正😋。🔆壽司塔可:創意滿分最驚豔是壽司taco!用炸天婦羅海苔包著壽司醋飯,炸軟殼蟹的口味超好吃😋口感外脆內軟,醬汁都很搭💕🔆月見燒牛肉意大利飯丼:滿足感爆棚講到主食,月見燒牛肉意大利飯丼絕對值得一試‼️牛肉嫩滑,加上流心蛋黃汁,米飯又軟又有嚼勁😋🔆甜品推介:抹茶提拉米蘇盒子最後唔好忘記甜品,京都宇治抹茶提拉米蘇盒子一定要試下!呢款甜品用日式木盒盛裝,上層係香濃嘅抹茶粉,內層則係柔滑嘅抹茶蛋糕同甜蜜嘅糖漬紅豆,口感creamy但唔會過甜💕總有一些人,一起坐著就很快樂,一起享用美食幸福更加倍🙌呢度氛圍都好放鬆,不過人有點多,建議先預約才不會排隊等位👍

🔆壽司塔可:創意滿分

🔆月見燒牛肉意大利飯丼:滿足感爆棚