2022-08-14 644 瀏覽
由於跟朋友很久沒聚頭 故此特地找了一家環境好 食物有一定質素的餐廳🥰 由於openrice 限制了上載圖片的數量 故此這次便不上載餐廳的menu了🙏🏻廢話少講 立刻看看餐廳的環境🫶🏻這是我們當晚入座的韆鞦座位 ✨✨ 餐廳一共有兩枱韆鞦座位〰️ 若果大家也想打卡的話 記得預約時告知店員留座 因為很搶手的🔥餐廳的其他位置〰️ 也是走舒適的路線 座位很寬敞 都有攬枕的〰️ 餐廳的燈光以柔和為主 很寧靜舒服 非常適合聊天☺️入座後 店員會立刻送上餐牌、餐具、飲用水🫖 所有東西都非常乾淨 ✨ -由於當天我和朋友由朝吃到晚 到晚飯時間還很飽🤣 故此點的東西沒有很多🙏🏻Starter - 原隻大魷魚·混合香料·泰式辣汁 $168 即點即燒 非常大一隻 🦑 沒有雪藏味 肉質也非常彈牙和juicy! 即使放涼了 也很好吃👅 旁邊還富有半個青檸、混合的香辣香料、泰式辣汁🌶 讓客人一道菜 吃得到不同的風味 🤪 值得一提的是 泰式辣汁真的很辣 🤣🤣🤣 只沾了一點 已辣到猶在芭提雅生啃辣椒一樣 🥵🥵Starter - 油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆 $148 店家的擺盤其實很漂亮 很像一道藝術品 很欣賞他們用上特別 有格

廢話少講 立刻看看餐廳的環境🫶🏻

Starter - 油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆 $148
店家的擺盤其實很漂亮 很像一道藝術品 很欣賞他們用上特別 有格調的餐具 🍴 可是我不知道怎樣才能拍得美一點🤣🙏🏻
作為前菜 份量也不少🤪 油甘魚以明太子醬拌勻 每一口油甘魚都被滿滿的明太子包裹着 🥰 油甘魚彈牙 不霉 明太子脆卜卜 帶微微辣度👅 非常開胃!
紫菜脆脆非常驚豔 脆 香口 不油膩 濃濃紫菜味💜 免頭鋪滿黑白芝麻 增加口感和風味 〰️ 配以一小羮明太子油甘魚 人間美食✨

真的很好吃 推介大家一試👅

Starter - 天使紅蝦刺身·泰辣汁 $138
賣相也是頂呱呱!有四大隻天使紅蝦 🦐 配以車厘茄和沙律🥗 淋上泰式辣汁 正!這款泰式辣汁和大魷魚的泰式辣汁是一樣的〰️ 一樣〰️辣到飛起🥵

每隻天使紅蝦也是晶瑩剔透 滑溜彈牙 配上辣汁 正過一般的泰式生蝦🤓 不過這並不是我吃過最甜的天使紅蝦 但也不錯吃👅

Main Dish - 炭烤A5和牛西冷 300g $558
店員上菜的時候嚇死我了 因為是以一個瓦煲上的🤣 黑漆漆一鍋 然後店員放好後 揭開蓋子 才發現是和牛西冷🥩 店員還告訴我們下面的炭爐已點着了 著我們小心用膳☺️ 而西冷上的時候 店家已為我們烤成3成熟了🫶🏻
這個和牛的賣相和顏色 一看就覺得非常性感 完全想像到入口即化 充滿油香的感覺👅 而事實上 的確如此✨ 真的好好吃! 而客人可以根據自己的喜好 決定要燒多久🥢而且炭爐可以一直為牛肉保溫 很正 因為凍了 味道就沒那麼好了 〰️
而且最後我們吃完西冷後 朋友提議將還未吃光的原隻大魷魚 也放上炭爐燒🤣🤣 好聰明的提議呀 燒過的魷魚變得更柔軟 更多汁 更好吃🦑! 一爐兩食 正!

Dessert - ReDivine 廚師發辦·甜品盤 (6款)$198
賣相也是非常精美 本來以為會有馬卡龍🥵 發現沒有的時候 也有點失望( ・᷄ὢ・᷅ ) 不過!!!這六款甜品完美令我改觀了!
先講包括什麼甜品:青提忌廉卷蛋、香芋糯米卷、芝士蛋糕、Brownies、Churro、芒果雪糕🥭 半碟還有很多水果和醬汁🫐🍓 說實的 每一項都超好食👅

由於是跟朋友聚餐 不好意思花太多時間為食物拍照 甜品只拍了青提忌廉卷蛋🤣 卷蛋濕潤 富蛋香 青提新鮮 香甜💚 忌廉輕盈 微甜 有牛奶味🫶🏻
芝士蛋糕是我的最愛 非常柔滑 忌廉芝士味道非常突出🍰 最底層的牛油餅底滿滿的牛油味 脆脆的 不濕 正到想食一大件👅 (given that 當天中午我們已吃了另一件芝士蛋糕 還是覺得這件非常出色 代表他真的非常好吃!)
Churros配雪糕🍨 是我們一致認為很好吃的 然後非常快清光了!Churros即點即炸 上枱還是熱騰騰 外脆內軟 🥰🥰 面頭撒了玉桂糖粉 配上芒果雪糕 冇得輸!!!!!! 不過雪糕則是一般般🤣
Brownies 🍫 非常實淨的甜品 很多堅果 🌰 本來我們已經很飽 看到它 真的第3個胃都搞唔掂🥵 巧克力味道很濃郁 不會死甜 配以堅果 更解膩 很香醇 口感滿分!我們也是吃光了!
香芋糯米飯✨ 也是另一個看着也飽了的甜品🤣🤣 可是一放入口也是欲罷不能!糯米飯微溫 煙靭香甜 裏面裹着香芋泥💜 面頭撒上黑白芝麻!香!甜!好吃!

泰國椰青 $68 🥰
當晚飲品menu 8折 大概$55 一個
划算吧 因為真的很大一個!非常清甜 第一次飲極都飲唔完🤣🤣🤣
真的很喜歡 ReDivine 食物質素不錯 擺盤又精美 環境舒服有格調 🫶🏻 最最最令我深刻是餐廳的服務質素! 每位店員都非常有禮貌 而且非常勤快 基本上一舉手 他們便會立刻過來🙏🏻 而且一直為我們添水上每一道菜時 也會悉心講解菜式的內容和最佳食用方法🥹🥹
最令我們感動的是 餐廳官方寫的是10:30關門 那我和朋友就一直依依不捨嘛 就一直留在餐廳聊天 到大概10:15吧 〰️ 基本上職員都下班離開了 只剩下一名男員工和一名清潔姐姐
如果我是他們的話 應該會很想客人快點離開 一直嘗試趕他們走吧🤣🤣 可是他倆並沒有任何小動作暗示我們離開 還是非常有禮貌地來為我們添水 也沒有要急着收拾我們桌面上的東西 🥹🥹🥹🥹 最後我們不好意思打擾他們下班 便匆匆離開 走的時候還跟他們說了不好意思 可是男店員還是非常熱情和有禮貌地說 「不用 不用」 還歡迎我們下次再到訪🤣🤣🤣🤣🤣🤣
這種服務態度真的很難找 欣賞和羨慕店家聘請到這麼好的員工🥰 一定會推介朋友來的!

2022-08-11
  • 原隻大魷魚
  • 炭烤A5和牛西冷
  • 天使紅蝦
  • 明太子油甘魚他他
  • 椰青
  • 甜品拼盤
2022-08-11 58 瀏覽
泰國峇里fusion 菜💕環境超靚 仲有搖搖櫈坐🏝🏝超寫意休閒峇里風餐廳 來一趟偽旅行😍打卡好靚➽西班牙豬肋骨·小火山 $248泰式香辣味 一入口超香💕香料辣味好野味而辣會慢慢滲出黎 鐘意食辣既人一定覺得好過癮😚個汁滲透曬係豬肋骨度😍個汁好味到忍唔住不停點汁食arr豬肋骨好淋😋正➽緬甸野生紅腳巨虎蝦·饅頭多士 $298虎蝦超大隻 仲要勁有鮮味😍蝦入面勁多膏 夠彈牙爽口有蝦味😋伴有用蝦烹調既醬汁💕點完勁鮮味➽ReDivine 廚師發辦·甜品盤 (6款) $198💕💕甜品控必試💕💕 廚師發辦既甜品 唔知食咩有驚喜😍仲要樣樣都勁好食當中焦糖燉蛋超級無敵讚💕好creamy 蛋香奶香味都非常出色😋而芋頭朱古力brownie好香😋中間有少少果仁增加口感😚
泰國峇里fusion 菜💕

廚師發辦既甜品 唔知食咩有驚喜😍仲要樣樣都勁好食
而芋頭朱古力brownie好香😋中間有少少果仁增加口感😚

2022-08-10
2022-08-09 81 瀏覽
當日幫女朋友慶祝生日,就專登book左呢間泰國fusion野,book枱時都注明左慶生。間餐廳位置都幾難搵下,要用Google map先得….. 去到見到餐廳都幾靚,感覺幾舒服,仲安排左個懸掛既坐位俾我地….. 紅蝦刺身,個感覺同泰國生蝦分別不大,剌身蝦新鮮,比一般泰國生蝦肉質鮮嫩,不過得四隻,份量偏少鮑魚刺身,切開一片片上,煮得夠冧,味道都唔差燒大魷魚,一上菜覺得好正,好大隻,不過一食發現唔夠乾身,加上唔入咪,得面頭既調味有味大蝦配饅頭,隻蝦好巨型,入面多膏,肉質鮮甜火山豬肋條,多莞茜,自己本身鍾意食莞茜所以冇問題,肉煮到好冧,一下就離骨,味道酸酸辣辣見到隔離枱叫左個甜品有爉燭安排慶祝,所以我哋都order左一樣既柚子沙冰蛋糕,沙冰正常,蛋糕非常難食,仲要冇安排到爉燭,咁早知唔駛叫甜品
大蝦配饅頭,隻蝦好巨型,入面多膏,肉質鮮甜
2022-08-04 106 瀏覽
帶你跳出香港秒到泰國 · 滿滿熱帶風情位於將軍澳Capri既Redivine·餐廳裝修帶濃厚既泰國渡假風情設有渡假必備既藤製吊椅無論氛圍定情調都十足岩哂打卡扮下出國遠行 · 滿足下自己既出國心♡ 原隻大魷魚·混合香料配泰式辣汁 ($168)魷魚真係大大一隻 · 帶燒烤既魷魚香肉身超級厚 · 而口感爽彈調配既香料好惹味 · 唔加醬汁已經好正♡ 法國無激素去骨春雞·火箭菜配芝士沙律 ($278)燒春雞就是一副皮脆肉嫩的好吃樣子望落非常誘人 雞皮烤到香脆而雞肉juicy嫩滑啖啖肉真係好chill用雞肉沾上雞湯汁一齊食用 · 風味十足果然係一隻好出色既雞♡ 西班牙豬肋骨·小火山($248)如果鍾意食辣 · 咁呢個一定好岩你醬汁係泰式既香辣 · 慢慢滲出黎而豬肋骨吸哂汁 · 肉質軟腍一路叫辣一路點醬汁食 · 辣得夠過癮🙈༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:餐廳位置有點小隱世但其實有小巴可以直達Capri另外如果想坐吊椅記得要訂位無訂位就只好心心眼咁羨慕🥲

帶你跳出香港
秒到泰國 · 滿滿熱帶風情
位於將軍澳Capri既
Redivine
餐廳裝修帶濃厚既泰國渡假風情
設有渡假必備既藤製吊椅
無論氛圍定情調都十足
岩哂打卡扮下出國遠行 · 滿足下自己既出國心

♡ 原隻大魷魚·混合香料配泰式辣汁 ($168)
魷魚真係大大一隻 · 帶燒烤既魷魚香
肉身超級厚 · 而口感爽彈
調配既香料好惹味 · 唔加醬汁已經好正
♡ 法國無激素去骨春雞·火箭菜配芝士沙律 ($278)
燒春雞就是一副皮脆肉嫩的好吃樣子
望落非常誘人
雞皮烤到香脆而雞肉juicy嫩滑
啖啖肉真係好chill
用雞肉沾上雞湯汁一齊食用 · 風味十足
果然係一隻好出色既雞

♡ 西班牙豬肋骨·小火山($248)
如果鍾意食辣 · 咁呢個一定好岩你

但其實有小巴可以直達Capri
另外如果想坐吊椅記得要訂位
無訂位就只好心心眼咁羨慕🥲
2022-08-04 94 瀏覽
睇到咁多like黎試一試,點知好失望。平日lunch Menu選擇唔多冇另外散嗌餐單。肉碎飯完全冇泰式風味,似有用花雕酒炒,即係茶餐廳肉碎煎蛋碟頭飯。$98, 個飯用隻竹碟裝喺個底度流晒啲汁出嚟😅另外七折叫特飲青檸梳打係現成汽水😓慢煮豬普通小食拼盤都係好普通,炸得好勁油好多,個醬汁都唔好食整體而言唔覺得食緊泰國菜,雖然佢話係fusion菜。服務一般有啲懵下懵下,對食菜餐牌嘅嘢好似唔太熟悉。唔會回頭😂😂
睇到咁多like黎試一試,點知好失望。
平日lunch Menu選擇唔多冇另外散嗌餐單。

另外七折叫特飲青檸梳打係現成汽水😓

慢煮豬普通

小食拼盤都係好普通,炸得好勁油好多,個醬汁都唔好食

唔會回頭😂😂
2022-08-03 56 瀏覽
同BFF👭🏽去將軍澳撐枱腳。餐廳🍴裝修環境好輕鬆舒服🥰,好似去咗度假咁。🏝我地幸運地仲可以坐住韆鞦椅😻享受今晚嘅晚餐。😎🦪 泰式香辣凍鮑魚 鮑魚口感彈牙🤩,泰式香辣汁好惹味。😋我地食到停唔到口。😛🦑 原隻大魷魚大過手板嘅魷魚🥳,一d都唔韌。🫶🏽可以蘸住酸酸辣辣嘅泰式辣汁、青檸、辣椒粉嚟食。😉🦐 緬甸野生紅腳巨虎蝦饅頭多士滿膏嘅巨型虎蝦好鮮甜🤤,肉質厚實。🤭可以伴埋饅頭多士一齊擺入口。🤗🥛 班蘭鮮奶咖啡班蘭汁 + 鮮奶 + 濃縮咖啡。咖啡好香濃之餘😁,仲飲到鮮奶嘅滑同班蘭嘅味道。😙🍫 特濃朱古力頂有cream + 朱古力粉👏。好重嘅朱古力味,小朋友至愛👧🏻❤️。🍮 ReDivine廚師‍發辦 · 甜品盤 (6款)甜品盤上擺放住6️⃣款時令甜品。店員🤵🏻‍♂️介紹甜品嘅時候話我地知,呢6款甜品仲會不定期更新嫁。🤫廚師👨‍🍳整嘅擺盤賣相都好靚,樣樣甜品都好吸引。😍食落亦有驚喜。🤩➡️ 班蘭蛋糕 - 班蘭味重,頂層有西米咬口。下面就係軟綿綿蛋糕🍰。有少少似食緊泰式嘅班蘭西米糕嘅感覺。😂難怪店員話呢款係餐廳主打甜品。😋➡️ 荔枝果凍 - 滑捋捋嘅啫喱入面🫢擺放咗1粒大大嘅荔枝。🫠➡️ 印尼千層蛋糕 - 蛋糕層
同BFF👭🏽去將軍澳撐枱腳。
餐廳🍴裝修環境好輕鬆舒服🥰,好似去咗度假咁。🏝

我地幸運地仲可以坐住韆鞦椅😻享受今晚嘅晚餐。😎

🦪 泰式香辣凍鮑魚
鮑魚口感彈牙🤩,泰式香辣汁好惹味。😋
我地食到停唔到口。😛

🦑 原隻大魷魚
大過手板嘅魷魚🥳,一d都唔韌。🫶🏽
可以蘸住酸酸辣辣嘅泰式辣汁、青檸、辣椒粉嚟食。😉

🦐 緬甸野生紅腳巨虎蝦饅頭多士
滿膏嘅巨型虎蝦好鮮甜🤤,肉質厚實。🤭
可以伴埋饅頭多士一齊擺入口。🤗

🥛 班蘭鮮奶咖啡
班蘭汁 + 鮮奶 + 濃縮咖啡。
咖啡好香濃之餘😁,仲飲到鮮奶嘅滑同班蘭嘅味道。😙

🍫 特濃朱古力
頂有cream + 朱古力粉👏。
好重嘅朱古力味,小朋友至愛👧🏻❤️。

🍮 ReDivine廚師‍發辦 · 甜品盤 (6款)
甜品盤上擺放住6️⃣款時令甜品

廚師👨‍🍳整嘅擺盤賣相都好靚,樣樣甜品都好吸引。😍
食落亦有驚喜。🤩

➡️ 班蘭蛋糕 - 班蘭味重,頂層有西米咬口。
難怪店員話呢款係餐廳主打甜品。😋

➡️ 印尼千層蛋糕 - 蛋糕層次好分明 🍰,奶油香味濃郁,口感紥實,而且唔會過甜。👍🏽

➡️ 柚子雪葩 - 炎炎夏日🥵食雪葩就最正啦,熱量又夠低。😎
呢個雪葩嘅柚子味🤭好豐富。不過要快d食,如果唔係就會溶!🫠

➡️ 菠蘿酥餅 - 酥餅入面嘅菠蘿🍍好滿足,外脆內軟。😍

➡️ 西班牙泡芙條 - 外層酥脆,內裏鬆軟嘅西班牙油炸鬼🥖仲可以蘸埋cream食!

Thai Fusion🍽🌴 Re Divine so chill💫..將軍澳南都有一家滿有峇里裝修風格既泰式餐廳🍽,身處香港都有渡假既小感覺🌴。菜式以fusion 菜為主打,在藤椅 & 韆鞦吊椅上望住落地玻璃窗外寧靜景色邊吃晚餐,確係有種渡假風情💕,餐廳更設有露天雅座,感覺很好喔!食材新鮮,配搭新穎有創意,而且味道實而不華,每晚更有不同精選菜式,每次都會有驚喜呢。來放放風🍃 享受一下泰式風情吧!Stew Pork Ribs with Scallions, Cilantro & Thai Chilli • Lime Sauce西班牙豬肋骨•小火山 $248Grilled Wild Alaska Cod Fish • Rotti Canai & Tamarind Sauce野生阿拉斯加銀鱈魚 •油薄餅 •紅毛丹羅望子汁 $298Stir-fried Mixed Vegetables • Garlic炒蒜蓉•素菜 $88翠玉瓜、小黃瓜、小粟米、秋葵、青瓜Fresh Thailand Young Coconut 清新.泰國椰青 $68..×××××ש將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號

西班牙豬肋骨•小火山 $248

野生阿拉斯加銀鱈魚 •油薄餅 •紅毛丹羅望子汁 $298

炒蒜蓉•素菜 $88

翠玉瓜、小黃瓜、小粟米、秋葵、青瓜

Fresh Thailand Young Coconut
清新.泰國椰青 $68
×××[ReDivine]×××
©將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖
2022-07-27 92 瀏覽
係Capri嘅最入有一間隱蔽嘅泰國菜,環境非常唔錯😆今次就同朋友約埋去果邊食dinner.✨油甘魚他他($148)前菜我地就叫左個油甘魚他他,份量比想像中細,菜式嘅外面放左幾片脆片,廚師將油甘魚粒同明太子沙律醬撈埋一齊,味道都唔錯。✨小食拼盤($198)小食拼盤相當豐富,有炸軟殼蟹、炸蝦多士、炸魷魚等,全部都係煎炸野😆我自己就幾鍾意個炸魷魚,外層嘅炸粉加左紫菜,味道好似shake shake薯條咁非常香。✨豬助骨($248)平時食rib多數都係烤,今次食嘅呢道rib就用左湯煮嘅做法去整,湯底酸辣味十足,上面加左大量荽茜,好似一座山咁。Rib嘅口感都比較嫩滑,味道唔錯。

✨油甘魚他他($148)

✨小食拼盤($198)

✨豬助骨($248)
2022-07-21 738 瀏覽
踏入7月,有冇人dreaming去泰國🇹🇭?呢間帶有峇里風、主打fusion 泰國菜嘅cafe又幫唔幫到你?落地玻璃窗邊嘅靚靚韆鞦椅同藤椅非常吸睛,仲有露天茶座,好有度假feel😚食完感覺好似可以返上酒店房咁🥹𝙁𝙤𝙤𝙙🐟油甘魚他他 $148前菜嚟講絕對唔馬虎,擺盆有酒店質素😚油甘魚鮮嫩,魚油味好香甜,同明太子紫菜嘅味道糅合,配埋脆餅係味覺嘅享受😎🦑原隻大魷魚$168呢個竟然都係前菜😳份量簡直可以當正餐使用🫣同個名一樣夠晒大🤣有七味粉同泰式辣醬嘅配料任你調味,魷魚肉質煙靭爽口👍🏻🌋西班牙豬肋骨小火山 $248見佢menu辣度係🌶🌶🌶,就挑戰一下!上菜見到真係成座山咁高,好驚喜🤤火候夠,肉已經離骨,就係準備好入口嘅程度😋平時食開小辣嘅Jenny,最初入口覺得係6-7成辣,但食到最尾覺得真係有10成🤣辣味仲會回甘,但辣得幾過癮😆啱晒鍾意食辣嘅朋友,食開小辣嘅你又唔會辣到完全食唔到😉🍨綠西米斑蘭蛋糕配柚子雪糕 $118又係擺盤勁靚😍適逢朋友生日,仲可以寫字點蠟燭🕯好有儀式感🤍綠西米非常泰式,唔會太甜,幾特別😌而個柚子雪糕好fresh! 好似食緊雪葩嘅感覺,仲有粒粒柚子肉🥰好味~𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🥥椰

𝙁𝙤𝙤𝙙
🐟油甘魚他他 $148

🦑原隻大魷魚$168

🌋西班牙豬肋骨小火山 $248

🍨綠西米斑蘭蛋糕配柚子雪糕 $118

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🥥椰青 $68
係泰國直送嘅新鮮椰青😌夠清甜,掂晒~

平日嘅晚上都幾鬆動,唔算多人,員工服務態度都好好,真心有度假嘅感覺💆‍♀️

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
掛牆畫卡座
韆鞦椅
藤椅位
  • 原隻大魷魚
2022-07-13 117 瀏覽
將軍澳呢邊愈開愈多特式餐廳今晚就同朋友去左澳南海岸嘅ReDivine裝修同擺設走峇里渡假風 主打泰菜依家去唔到旅行 嚟呢度感受下都好唔怕熱嘅可以坐戶外藤椅區 仲好feel泰式鮑魚切片新鮮鮑魚口感好軟滑彈牙好啱做餐前冷盤開開胃太吸引 忍唔住食左兩片先記得影低廚師發辦炒蜆份量比想像中大 蜆肉好鮮甜 食食下都幾辣㗎木瓜沙律呢個同平時食開辣嘅泰式木瓜沙律唔同佢加左松子提子乾同百香果味道係酸酸甜甜咁 好清新豬肋骨小火山一開頭見到餐牌show住3隻辣椒都有啲驚好彩佢嘅辣主要喺面頭嘅配料度 可以自己控制豬肋骨肉質軟嫩一切就離骨 真係好回味黑松露薯條份量多到好誇張 兩個人真係冇辦法食晒薯條上面已經灑滿黑松露碎再點埋黑松露沙律醬 超級香濃 一定要叫!聽講呢度嘅甜品都好出色但真係俾籠薯條打爆左個胃食唔落唯有下次再嚟過啦
將軍澳呢邊愈開愈多特式餐廳

豬肋骨肉質軟嫩一切就離骨 真係好回味

黑松露薯條
份量多到好誇張 兩個人真係冇辦法食晒
薯條上面已經灑滿黑松露碎
再點埋黑松露沙律醬 超級香濃 一定要叫!

聽講呢度嘅甜品都好出色
但真係俾籠薯條打爆左個胃食唔落
唯有下次再嚟過啦
2022-07-11 104 瀏覽
將南真係越開越多餐廳。今次同朋友試吓呢間泰國菜餐廳。餐廳環境舒適。枱與枱之間好有空間感。黑松露薯條。薯條用上粗身薯條。即叫即炸外脆內食到啖啖薯仔肉。薯仔本身灑上黑松露碎。配埋黑松露醬味道非常濃郁。😋原隻大魷魚。魷魚先用上多種香料一併燒熟。另外配上辣粉/青檸/泰式辣汁。可以配合唔同人嘅口味。個人最鍾意青檸味道最清新。好辣嘅朋友必試個泰式辣汁。😝野生阿拉斯加銀鱈魚。銀雪魚煎得恰到好處。魚皮香脆肉質嫩滑。啖啖魚肉都充滿魚油香味。配上紅毛丹羅望子汁。味道酸酸甜甜十分開胃。好適合呢個炎炎夏日食。😎甜品拼盤(六款)。因為係廚師發板。真係完全唔知有啲咩。但由於有某啲野唔食得。侍應都好好咁幫忙傳達俾廚師。最欣賞柚子雪糕非常清甜爽口。另外拿破崙酥皮亦都做得酥脆出色。👍

2022-06-20
2022-07-04 112 瀏覽
📍ReDivine 烤日本A5牛板腱 Top Blade 250g $348 呢個部位油脂較少 肉質較結實 煎得好靚 外面好焦香 肉味好濃 肉質嫩 👍🏼😋近筋位都唔會韌 咬落有少少油香 有蒜同黑椒提供 可按個人喜好調味泰式燒豬手$368份量好足 都好大份 有配2種醬汁 我幾中意個泰式辣醬 酸酸甜甜好開胃豬皮都燒得幾香 好煙韌 充滿骨膠原😉廚師發辦.甜品盤(6款)$198分別有蘋果批、焦糖燉蛋、斑斕西米蛋糕、百香果雪粑、藍莓芝士蛋糕、年輪蛋糕當中蘋果批幾好食 仲配埋椰子味雪糕 冷熱交融😝雪粑酸酸地藍莓芝士蛋糕、年輪蛋糕似現成 較普通📍 ReDivine (將軍澳)將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖
📍ReDivine

烤日本A5牛板腱 Top Blade 250g $348

泰式燒豬手$368

廚師發辦.甜品盤(6款)$198
當中蘋果批幾好食 仲配埋椰子味雪糕 冷熱交融😝雪粑酸酸地

藍莓芝士蛋糕、年輪蛋糕似現成 較普通

📍 ReDivine (將軍澳)
將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖
2022-06-29
2022-07-03 103 瀏覽
在將軍澳Capri搵到間泰式fusion菜餐廳,見到門口擺咗充滿泰國風的搖籃型藤椅和梳化,悠閒浪漫的渡假氣氛隨即湧現,像懷著旅遊觀光時的好心情,輕鬆和朋友談談心、開心舒適地享受美食。室內佈置也很有泰式風格,有冷氣適合怕熱人士泰式香辣凍鮑魚Marinade Abalone with Spicy Thai Sauce > 優質的頭盤;鮑魚煮得軟腍易咬又入味,醬汁唔算好辣調味okay,用淺紫色食用花裝飾感覺清雅天使紅蝦刺身·泰辣汁 Carabineros(Red Shrimp)Sashimi・Spicy Thai Sauce> 繽紛悅目的橙紅色冷盤將熱帶風情無限放大,紅蝦品質新鮮爽脆,個汁係辣但很提味ReDivine小食拼盤 ReDivine Snack Platter> 用中式蒸籠盛載著新鮮炸起的3款香口小食,配餐廳特製泰式辣汁,香辣惹味!記住唧啲青檸汁至食、清香降熱氣:▪︎蝦多士的麵包酥脆、香而不膩,中間蝦肉口感爽脆okay鮮甜▪︎炸魷魚的炸漿適中不過厚,魷魚彈牙夠咬口▪︎炸雞細細件一啖一口容易食,雞肉保持到肉汁和嫩滑口感香水芒果·熱情果·糯米飯Mango・Passio

ReDivine Snack Platter

▪︎炸魷魚的炸漿適中不過厚,魷魚彈牙夠咬口
▪︎炸雞細細件一啖一口容易食,雞肉保持到肉汁和嫩滑口感

香水芒果·熱情果·糯米飯
Mango・Passion Fruit・Glutinous Rice

> 當職員將個藤架放上枱時真係興奮到嘩嘩聲,個擺盤十足十真係喺泰國餐廳咁嘅排場、儀式感滿點,靚到心怒放!有酸酸甜甜嘅芒果,新鮮熱情果汁和椰汁比客人自己淋上去,另有紫米、原味和紅豆糯米飯煙韌軟糯,廚師更放入鬆脆嘅核桃和絲絲椰糖增添美感和口感,充滿熱帶風味嘅精緻甜品

星空蝶豆花
Butterfly Pea Flower with Yogurt

> 食過香口熱氣嘢飲呢杯可以幫助消化兼降低身體溫度,夠冰凍甜味不過高,又係我最愛的粉紫色,靚靚

特濃咖啡
Espresso

星空蝶豆花/特濃咖啡
星空蝶豆花/特濃咖啡
2022-07-01 80 瀏覽
🍴ReDivine 📍將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖繼續喺將軍澳發掘美食,今次去咗比較偏少少嘅CAPRI,見到呢間泰國菜餐廳嘅裝潢好有東南亞度假feel,吸引咗入去試試ᕕ(ᐛ)ᕗ.👨🏻‍🍳 ReDivine廚師發辦炒蜆 $128一上枱就聞到好香嘅泰式香料味道,炒蜆份量都幾多,肉質新鮮唔會有沙,加入香茅同香葉等炒得非常惹味,越食辣味越出,會越食越想食(^ω^).🦑 原隻大魷魚•混合香料•泰式辣汁 $168魷魚大隻又厚肉,灑滿香料再燒,肉質爽口彈牙,味道微辣充滿燒烤香氣。配有青檸、辣椒粉、泰式酸辣汁,個人覺得配酸辣汁食落更fresh更開胃。.🐥 法國無激素去骨春雞•火箭菜•芝士沙律 $278春雞去咗骨啖啖肉食得好方便,雞皮極薄無皮下脂肪,燒得微焦香脆,雞肉非常軟嫩,連雞胸肉都完全唔嚡,蘸埋雞汁食更加滋味,配菜有芝士碎火箭菜沙律,充滿泰西fusion菜風味。.總括而言:餐廳裝潢有花心思,環境優雅得嚟又好有度假feel,氣氛唔錯!食物用料同味道都好有水準,整體用餐環境、食物及服務都相當不錯,將軍澳食飯又多個好選擇(●'◡'●)ノ
🍴ReDivine
📍將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖

👨🏻‍🍳 ReDivine廚師發辦炒蜆 $128

🦑 原隻大魷魚•混合香料•泰式辣汁 $168

🐥 法國無激素去骨春雞•火箭菜•芝士沙律 $278

2022-06-24 82 瀏覽
又喺將軍澳南搵嘢食,今次行遠少少,去到將軍澳南最入嘅CAPRI,嗰邊更加清靜,但都有好幾間餐廳呢間主打泰國菜,餐廳出面都有座位,chill d 不過天氣熱就都係揀坐返入面🦑原隻大魷魚 • 混合香料 • 泰式辣汁💰$168好多香料混合而成,所以燒魷魚筒非常香,最出色嘅係一啲都唔韌,好易咬🍴Re Divine小食拼盤💰$188有蝦多士、炸雞、炸魷魚,全部都炸得香脆唔油,最正係蝦多士啖啖肉、炸魷魚又夠香口🐥法國無激素去骨春雞 • 火箭菜 • 芝士沙律💰$278估唔到春雞會咁香咁滑,雞皮夠脆,沾上燒雞汁仲好食,味道帶酸,好好食沙律仲有我最愛的無花果,食完雞肉,食返啲沙律可減油膩感💰$697/2ppl🚩ReDivine (將軍澳) 將軍澳唐賢街33號 📍 CAPRI地下G03號舖

🦑原隻大魷魚 • 混合香料 • 泰式辣汁💰$168

🍴Re Divine小食拼盤💰$188

🐥法國無激素去骨春雞 • 火箭菜 • 芝士沙律💰$278
沙律仲有我最愛的無花果,食完雞肉,食返啲沙律可減油膩感

💰$697/2ppl
2022-06-21
8 分鐘 (堂食)