2022-11-01 44 瀏覽
放假去咗將軍澳搵個朋友佢帶咗我去Carpi 地下食fusion 泰國菜餐廳裝修好有泰國風。仲有啲戶外既座位方便有寵物既客人可以同埋佢啲baby一齊進餐😆肚仔餓快啲叫嘢食先原隻大魷魚 嘩真材實料成大隻魷魚配合埋啲混合香料同泰式辣汁真係勁惹味好好食😋魷魚🦑好爽口😋ReDivine小食拼盤泰式春卷、軟殼蟹、魷魚同雞翼全部都香脆滋味送埋杯啤酒就爽😋泰式慢煮法國無激素原隻去骨春雞春雞肉質鮮嫩食落好淋好入味,最正係啖啖肉無骨伴碟啲沙律菜同無花果都好好食😋泰國椰青
放假去咗將軍澳搵個朋友
佢帶咗我去Carpi 地下食fusion 泰國菜
餐廳裝修好有泰國風。

仲有啲戶外既座位方便有寵物既客人
可以同埋佢啲baby一齊進餐😆

肚仔餓快啲叫嘢食先
原隻大魷魚
嘩真材實料成大隻魷魚配合埋啲混合香料
同泰式辣汁真係勁惹味好好食😋
魷魚🦑好爽口😋

ReDivine小食拼盤
泰式春卷、軟殼蟹、魷魚同雞翼
全部都香脆滋味送埋杯啤酒就爽😋

泰式慢煮法國無激素原隻去骨春雞
春雞肉質鮮嫩食落好淋好入味,
最正係啖啖肉無骨
伴碟啲沙律菜同無花果都好好食😋

泰國椰青

2022-11-01 32 瀏覽
將軍澳高上地段近海旁有好多食店,約好朋友去泰國高級嘅fusion菜😙見餐廳內有東南亞風格,光線柔和座位亦都相好寬躺坐喺度舒適,設有座位模仿千秋真係好似度假feel🙈😙✨法國無激素春雞 $288春雞用咗超細隻嘅嫩口雞肉啖啖肉,而雞皮夠晒脆薄配嘅燒汁好香雞肉味,生菜沙律加石榴粒真係好flash😝 ✨火山豬肋骨 $248造型好似一個小火山豬肋骨真係好吸睛🥰特製order微辣嘅豬肋骨煮至肉質好腍容易撕開仲好入味添,秘製醬料泰式辣醬同埋海量般芫荽勁香,微酸又辣好好味😋✨ReDivine 小食拼盤 $188中式嘅蒸籠春卷、炸魷魚條、雞翼仲有軟殼蟹添,檸檬🍋點下炸物,軟身嘅蟹殼蟹外面鬆脆內軟啖啖肉好滋味,春卷有雲耳紅蘿蔔絲食落去唔會太肥膩,我就比較少食魷魚🦑呢個炸完之後一啲都唔會太過趙口仲要越食越好味,粉漿比較薄每一啖咬落去好容易入口,另外雞翼外脆內軟好Juicy😋😋😋仲有得飲酒㗎,設有outdoor帶心愛寵物同朋友坐低傾偈又飲番杯走詳談一番😙✨✨👍🏻

✨法國無激素春雞 $288
生菜沙律加石榴粒真係好flash😝

✨火山豬肋骨 $248

✨ReDivine 小食拼盤 $188

2022-10-24
5 分鐘 (堂食)
2022-10-28 317 瀏覽
將軍澳愈來愈多食肆了,有時間我們去逛逛吃晚餐,這次去了一家較隱世的餐廳。店舖位於CAPRI地鋪,環境裝修挺有渡假風情 還有戶外用餐區。食物以散點為主,食物大份格價中等。-▪︎熱特濃朱古力 HKD$52 | 泰式奶茶 HKD$58兩杯味道較濃郁的飲品,也有冷熱選擇。特濃朱古力味道濃郁,口感順滑奶味香甜。泰式奶茶把冰打成碎,所以味道不會減淡,泰奶味道濃郁甜甜的。-▪︎小食拼盤 HKD$188用蒸籠放著感覺特別,拼盤小吃包括:炸軟殼蟹、牛油雞翼、春卷及魷魚。炸軟殼蟹味道鮮甜,外脆內軟的口感。牛油雞翼香口,牛油味重肉質嫰滑。春卷和魷魚也是口感酥脆的,整體不會太油膩。-▪︎西班牙豬肋骨•小火山 HKD$298堆疊到小火山的賣相,造型吸引味道挺香的。豬助骨肉質腍身,而且很入口每一口也吃到醬汁。用了多款香料製作,味道酸酸的挺惹味。-▪︎椰香紫米飯 HKD$38用竹筒放著打開香氣四溢,椰香味不太重味道微甜。紫米飯飯質煙韌,帶點黏稠的質感。椰肉片在飯上,令其口感較豐富。-

兩杯味道較濃郁的飲品,也有冷熱選擇。

特濃朱古力味道濃郁,口感順滑奶味香甜。

泰式奶茶把冰打成碎,所以味道不會減淡,泰奶味道濃郁甜甜的。

▪︎小食拼盤 HKD$188

▪︎西班牙豬肋骨•小火山 HKD$298
堆疊到小火山的賣相,造型吸引味道挺香的。

豬助骨肉質腍身,而且很入口每一口也吃到醬汁。

用了多款香料製作,味道酸酸的挺惹味。

▪︎椰香紫米飯 HKD$38
用竹筒放著打開香氣四溢,椰香味不太重味道微甜。

2022-10-26
20 分鐘 (堂食)
2022-10-27 15 瀏覽
第一次走到黎將軍澳海濱覓食🤓天氣涼左想食少少辣野🤏見到呢間泰菜幾岩心水~價錢以呢個質素黎講幾中規中矩👍餐廳環境其實幾chill, 近門口位有幾張搖搖椅架,而且仲有室外座位,幾東南亞風情~一黎就嗌左兩個starter, 有廚師發辦炒蜆&原條燒魷魚。蜆肉夠鮮,加上小辣嘅泰式汁,係必推嘅開胃頭盤!原條魷魚真係冇講大話,真心勁粗勁大嘅一條,泰式香料再吱啲青檸汁,酸酸辣辣同樣超開胃呀~魷魚燒得夠腍,唔會咬到牙骹軟!用蒸爐裝嘅黑松露薯條,份量勁多,黑松露醬都好夠,食泰菜都不忘要嗌啲fusion西式野主菜:西班牙豬肋骨.小火山⛰啲豬肋骨真係一塊塊推砌上去,肉質非常腍,一咬離骨辣度小過頭兩款starter, 如果係芫茜愛好者尤其會對呢個主菜加晒分,因為啲汁都幾香芫茜味架👍

2022-10-27
Redivine天使紅蝦刺身.太辣汁原隻大魷魚.混合香料.泰式辣汁炒飛天素菜。有幾款素菜野生呀拉斯加銀鱈魚.油薄餅.紅毛丹羅望子汁價錢💲: $138/ $168/ $88/ $298好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.3/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.3/5回頭率😚: 3.7/5-今次介紹的異國菜係將軍澳donki的另一邊。呢邊比較清靜,人流更小。而呢間餐廳開係小巷到,唔講都唔知!環境裝修好東南亞feel,有啲似峇里咁,好多籐同芭蕉葉,千秋椅的元素!老闆招呼非常周到👍🏻-✅天使紅蝦刺身.太辣汁。天使紅蝦有4大隻,同平時泰國菜的生蝦絕對係2個層次!呢隻蝦肉質軟腍啲,飽滿啲。咬到落中心又好爽彈!味道比較鮮甜,但又未至於超鮮🤣 辣汁真係有指天椒的辛辣,同啲香茅、芫荽等的味道,好刺激😳 愈食愈辣,青木瓜+生菜吸埋d汁,食完要救火👅-✅✅原隻大魷魚.混合香料.泰式辣汁。超大一隻😳 2人share再剪開,有好多食,完全唔係頭盤的份量🫢 魷魚塗上一層香料去燒,帶孜然同辛香感。魷魚新鮮厚肉,口感彈牙,唔會好韌,連鬚的位置都好容易咬開。店員建議先加青檸汁,酸酸mayday好開胃,食得辣可以再加辣椒
Redivine
天使紅蝦刺身.太辣汁
原隻大魷魚.混合香料.泰式辣汁
炒飛天素菜。有幾款素菜
野生呀拉斯加銀鱈魚.油薄餅.紅毛丹羅望子汁
價錢💲: $138/ $168/ $88/ $298
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4.3/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.3/5
回頭率😚: 3.7/5

✅✅原隻大魷魚.混合香料.泰式辣汁。超大一隻😳 2人share再剪開,有好多食,完全唔係頭盤的份量🫢 魷魚塗上一層香料去燒,帶孜然同辛香感。魷魚新鮮厚肉,口感彈牙,唔會好韌,連鬚的位置都好容易咬開。店員建議先加青檸汁,酸酸mayday好開胃,食得辣可以再加辣椒粉/酸辣汁,增加惹味程度🤭

✅炒飛天素菜。有幾款素菜,例如粟米仔、萵筍、豆、幾種茄子、本菇等。蔬菜係外國貨,更顯矜貴🤤 醬汁有d似XO醬+森巴醬+蒜蓉,鹹鹹香香,又唔會蓋過蔬菜的甜味。最厲害的係佢地將平時我唔食,覺得好腥的豆同粟米仔都炒到入晒味,質地帶軟,變得好好食😋

✅✅野生呀拉斯加銀鱈魚.油薄餅.紅毛丹羅望子汁。銀鱈魚係前所未有的口感👀魚皮煎到超香脆,魚肉啱啱好熟,超嫩滑🥰 一片片的魚肉滑得來唔會好削,好結實!而銀鱈魚的魚油好豐富得來內藏係魚肉入面,啖啖魚油香🤩醬汁用牛油、羅望子做成,偏酸但好開胃!連埋紅毛丹食好似食緊一道甜品咁🤤油薄餅啱啱好要來沾呢個汁食!

整體好唔錯,味道上唔洗講,重點係配搭都好特別!睇得出廚師真係有諗過,而入貨的來源都係好野,睇舊魚就知😙 值得呢個價錢的係!

同區美食🍧: #piggyfoodiein將軍澳
將軍澳多美食已不用多說,呢晚就同朋友去咗呢間餐廳,位於將軍澳南近海傍,主打泰國fusion菜餐廳嘅環境好有泰國風情同度假feel,最適合同朋友放工/放假過嚟chill 吓▶️原隻大魷魚.混合香料.泰式辣汁 - 以頭盤嚟講,份量絕對唔少,食落就爽口彈牙,附上秘製泰式辣汁同辣椒粉,點埋嚟食就更加惹味▶️西班牙豬肋骨.小火山 - 雖然無坊間泰國菜館嘅火山排骨咁震撼,但小火山都足夠幾個人食。豬肋骨肉質夠淋,用上多種泰國新鮮辣椒和乾辣椒,加入芫荽、不同香料打成辣椒泥,啱晒無辣不歡嘅人,唔吃辣嘅只要把辣椒泥撥走,就可以吃到豬肋骨的原味道▶️小食拼盤 - 多款炸物,有雞翼、雞槌、紫菜魷魚、軟殼蟹,「炸物」沉歸底,食到一半先發覺原來仲有春卷,認真抵食!附上嘅秘製沾醬,酸酸辣辣都幾好味▶️法國72%情濃朱古力蛋糕.鮮什莓醬 - 用咗72%朱古力製作嘅慕絲蛋糕,朱古力味香濃,mix埋自家製嘅鮮什莓醬,酸酸甜甜,作為飯後甜品最適合不過

• 原隻大魷魚
放假約左朋友係將軍澳行下海旁,到食飯時間就搵左呢間泰式fusion餐廳。.🍴Revine 小食拼盤 $188好高評分嘅小食拼盤,食物種類包括:炸魷魚、炸春卷、炸軟殼蟹、炸雞。款式。種類繁多,尤其係炸春卷好特別因為有三種款式,包括:蘿蔔絲春卷、素菜春卷同蝦春卷。.🍴廚師發板炒蜆 $128用左泰式醬料整成既炒蜆,香茅味好香,加上泰式特制辣醬汁👌🏻好惹味開胃。.🍴西班牙豬肋骨•小火山 $248呢個又係好特別既菜式,廚師發板既調味,好香好香既芫荽同香菜味,西班牙豬肋骨本身炆到好淋,浸埋個汁真係好唔錯。.🍴泰國象牌啤酒 $68食泰餐又點少得象啤呢🍻
🍴Revine 小食拼盤 $188

🍴廚師發板炒蜆 $128

🍴西班牙豬肋骨•小火山 $248

🍴泰國象牌啤酒 $68
食泰餐又點少得象啤呢🍻
2022-10-13 37 瀏覽
👍服務細心冇得輸,餐廳職員會細心講解每一道菜,介紹辣嘅程度,客人食得安心放心。👍餐廳氣氛舒適,室外位置可以飲酒,室內有秋千位,整體感覺舒適,同朋友lady talk一流。泰式香辣凍鮑魚$108鮑魚軟淋入味,醬汁香濃微辣,切件容易入口。原隻大魷魚,混合香料,泰式辣汁$168魷魚大隻而且香口,有七味粉伴碟,泰式辣汁另上,想辣啲自己選擇,魷魚新鮮爽口。廚師發板炒蜆$128份量十足,蜆肉新鮮入味,用咗泰國嘅香葉調味,辣得過癮。廚師發板甜品盤(6款)$198廚師發板甜品好特別,混合中西式甜品,包括有蛋糕、慕絲蛋糕、桂花糕、芋頭雪糕、燒菠蘿、紫米露等,感覺好特別。整體而言唔錯,好適合喜歡辣嘅朋友仔,唔同口味嘅辣,食物材料新鮮,製作用心。

泰式香辣凍鮑魚$108
鮑魚軟淋入味,醬汁香濃微辣,切件容易入口。

原隻大魷魚,混合香料,泰式辣汁$168

廚師發板炒蜆$128
份量十足,蜆肉新鮮入味,用咗泰國嘅香葉調味,辣得過癮。

廚師發板甜品盤(6款)$198

2022-10-04 39 瀏覽
放假想chill下,上網搵左間好有渡假feel既餐廳試試~餐廳位置近將軍澳海邊,行過黎都要少少時間,但餐廳既環境同氣氛真心唔錯😳🔸龍蝦蟹肉湯.琥珀合桃🔸龍蝦湯一上枱就聞得出好有海鮮味😍湯頭啖啖鮮味,有一絲絲既蟹肉~勁足料!仲有舊龍蝦肉,同一d合核碎去增加口感,配搭起上黎幾夾👍🔸原隻大魷魚🔸見有唔少人食過都讚,魷魚原隻上大大隻,加上微辣既醬料去燒~好惹味🤤另外仲有一款小辣既混合香料,同埋一個大辣既泰式辣汁~個泰式辣汁酸辣得黎實在太好味,本來唔算食得好辣既我都忍唔住狂沾個汁😋🔸法國無激素去骨春雞🔸睇落以為唔係好大隻春雞,食落原來好厚肉,兩個人差d食唔晒🙈雞燒得好好,做到皮脆肉嫩,即使雞胸肉位都唔乾柴👍仲有碗用雞精華秘製出黎既雞汁,將雞既味再提升一層✨🔸椰青🔸食泰國野必點飲料一定係椰青😍清甜解辣又解渴💯

🔸龍蝦蟹肉湯.琥珀合桃🔸

🔸原隻大魷魚🔸

🔸法國無激素去骨春雞🔸

🔸椰青🔸
食泰國野必點飲料一定係椰青😍清甜解辣又解渴💯
2022-10-04 31 瀏覽
位於將軍澳嘅《ReDivine》,裝修得好有度假風情🏝️菜式幾有特式,鍾意食辣嘅千祈唔好錯過呢間泰國菜😍天使紅蝦刺身·泰辣汁 $138火辣辣嘅紅蝦刺身,成隻都沾滿晒<泰>辣汁,惹味又肥美😍泰式香辣凍鮑魚 $108大熱天時就最想食啲凍嘢,呢個凍鮑魚超級爽彈,配埋個醬汁,特別開胃原隻大魷魚·混合香料·泰式辣汁$168魷魚鬚口感爽口彈牙,大魷魚身軟硬適中,鮮味十足廚師發辦炒蜆 $128份量超級多,蜆味道香濃,入口無沙炒蒜蓉·素菜 $88素菜材料豐富,有翠玉瓜、粟米、黃瓜等..搭配蒜蓉炒,口感清爽泰式奶茶 $58
位於將軍澳嘅《ReDivine》,

天使紅蝦刺身·泰辣汁 $138
火辣辣嘅紅蝦刺身,成隻都沾滿晒<泰>辣汁,惹味又肥美😍

泰式香辣凍鮑魚 $108

原隻大魷魚·混合香料·泰式辣汁$168
魷魚鬚口感爽口彈牙,大魷魚身軟硬適中,鮮味十足

廚師發辦炒蜆 $128
份量超級多,蜆味道香濃,入口無沙

炒蒜蓉·素菜 $88
素菜材料豐富,有翠玉瓜、粟米、黃瓜等..
搭配蒜蓉炒,口感清爽

泰式奶茶 $58

• 天使紅蝦刺身·泰辣汁
  • 泰式香辣凍鮑魚
  • 廚師發辦炒蜆
2022-09-29 492 瀏覽
將軍澳南越開越多特色食肆,放工或者放假嚟chill下,食住飯望下個海再望下啲人踩單車都幾寫意🥳🥳呢日就嚟到ReDivine呢間主打特色泰國菜嘅餐廳,分室內同室外座位,兩邊都有打卡位,呢日我就坐係室內嘅搖搖椅到,又幾有泰國度假feel🍃呢日食嘅鹹點全部都係辣,但係每道菜式嘅辣味同調味都唔同🌶可以試勻唔同層次😛ReDivine廚師發辦炒蜆超級大盤嘅炒蜆,食極都食唔晒咁🤣🤣蜆肉幾鮮甜。有唔少泰式香料,辣辣地偏重酒香,忍唔住一隻接一隻😋😋泰式香辣凍鮑魚凍食嘅鮑魚比較少試,呢個鮑魚好新鮮彈牙👍🏻醬汁辣度唔高,酸酸辣辣幾醒胃😗西班牙豬肋骨,小火山成座🌋咁嘅豬肋骨望落好吸引😍每條豬肋骨都係份量十足,好多肉,唔會得棚骨。豬肉炆得好腍,面頭鋪滿泰國芫茜、辣椒同青檸汁混合而成嘅醬料,一絲絲咁,撈埋豬肋骨食,味道好香又好刺激🤪🤪炒飛天雜菜呢味菜都係辣嘅,辣味相對鹹香惹味啲,都好食😚綠西米班蘭蛋糕,柚子雪糕食咗咁多辣🥵嘅菜式最後都食番個甜品平衡下,西米加斑斕蛋糕好有泰式感覺,清清地唔太甜,加上酸酸甜甜嘅柚子雪糕同面頭脆脆食唔錯😗😗係側邊嘅芒果酸咗啲啲。人均消費:$350推介指數(10分為滿分):8分

ReDivine廚師發辦炒蜆

泰式香辣凍鮑魚

西班牙豬肋骨,小火山

炒飛天雜菜
呢味菜都係辣嘅,辣味相對鹹香惹味啲,都好食😚

綠西米班蘭蛋糕,柚子雪糕

人均消費:$350
推介指數(10分為滿分):8分

2022-09-28
2022-09-28 23 瀏覽
將南一帶的餐廳一向有特色,今次吃的一間就是泰式風情。位於私人物業樓下,環境清幽,一邊更設有吊椅,有格調又令人放鬆,岩晒飲兩杯。餐牌除了泰式小菜,也融合了西式風味。天使紅蝦刺身•泰辣汁 $138如果食得辣可以食呢個,天使紅蝦比平時食到的泰式生蝦更大隻多肉又爽口。泰辣汁辣得刺激,仲有青木瓜絲做底,成個天使紅蝦青木瓜沙律咁。泰式香辣凍鮑魚 $108如果以天使紅蝦刺身做對比,這個只叫小辣,凍鮑魚清爽彈牙,配泰式香辣調味,開胃好食。野生阿拉斯加銀鱈魚•油薄餅•紅毛丹羅望子汁 $298銀鱈魚煎香魚皮肉又嫩,紅毛丹羅望子汁少許濃稠,稍有甜味又不會蓋過魚味。驚喜是有薄餅,煙煙韌韌又能配合紅毛丹羅望子汁。黑松露薯條 $78薯條用大大個籠裝住,香脆熱辣辣,除咗薯條本身有黑松露,仲配埋香濃的黑松露醬,岩晒黑松露粉絲。象啤 $68食泰菜飲象啤是指定動作,幾辣都唔怕。
將南一帶的餐廳一向有特色,今次吃的一間就是泰式風情。

餐牌除了泰式小菜,也融合了西式風味。

天使紅蝦刺身•泰辣汁 $138

泰式香辣凍鮑魚 $108

野生阿拉斯加銀鱈魚•油薄餅•紅毛丹羅望子汁 $298

黑松露薯條 $78

象啤 $68
食泰菜飲象啤是指定動作,幾辣都唔怕。
2022-09-21
2022-09-27 25 瀏覽
到左老友家聚下舊,順便在附近搵食,佢帶我黎呢間#Re divine 食泰國菜,行去餐廳時已感覺好Chile☺️。餐廳裝修得很有格調,望落去乾淨整潔,被安排坐於藤椅之卡位位置,很舒適的感覺,等食物黎之前已舒服到差啲訓着左🫣。野生阿拉斯加銀鱈魚配薄餅,魚皮煎到好脆口,魚肉是一片片的,滑嘟嘟的很鮮嫩,配菜有翠玉瓜、粟米條等等…,醬汁用了紅毛丹羅望子汁,味道酸酸地的,零舍開胃,夾埋薄餅更好吃。火山豬肋骨,層層疊的排骨好吸晴,第一口很辣,但吃了一口又想再食,排骨煮得都很淋,很美味。炒蒜蓉•素菜,蒜蓉炒得好香,食材是小黃瓜🥒、翠玉瓜、粟米條、青瓜,健康之選。

野生阿拉斯加銀鱈魚配薄餅,

2022-09-26
2022-09-25 402 瀏覽
呢間餐廳係將軍澳南既另一面,附近既環境比近donki個邊既將軍澳南更為寧靜。餐廳裹面既環境都好有一種令人好似度緊假、好放鬆既感覺,今次被安排左係鞦韆櫈到坐,好似去左小島旅行、好chill。‣ 原條燒魷魚 ⋆ $168呢碟前盤黎講,真係份量好足。魷魚唔會燒到好乾好硬,亦唔會好難咬。魷魚用一層辣粉燒香,旁邊提供左中辣既辣粉同埋大辣既醬汁。‣ 廚師發辦炒蜆 ⋆ $128又係冇諗過百幾蚊會有咁大碟炒蜆,食左一陣再望,份蜆都好似好完整咁,真係要多人啲一齊分先得。炒蜆都算偏辣,係泰式個種辣。係我同朋友都可以接受到既辣度,幾惹味,會想一粒接一粒咁不停食。‣ A5牛板腱 250g ⋆ $348我地今次嗌左5成熟,個人覺得5成熟岩岩好,廚師幫我地切埋先上碟,睇到表層煎到酥酥脆脆,裹面既肉仲粉粉嫩嫩,肉質軟嫩多汁,推薦鍾意食牛既人嗌呀🥰‣ 黑松露薯條 ⋆ $78黑松露薯條表面灑滿黑松露碎碎,配埋好濃郁既黑松露醬,同出面平時溝左好多沙律醬既黑松露醬比,更加有黑松露味,岩哂啲黑松露愛好者。呢間都幾出乎我意料之外,一來冇諗過呢個價錢俾到既份量係咁多,二來係味道有驚喜,只係個位置有少少隔涉,放假去將軍澳海旁行下同

‣ 原條燒魷魚 ⋆ $168
廚師發辦炒蜆

廚師發辦炒蜆 ⋆ $128
A5牛板腱

‣ A5牛板腱 250g ⋆ $348

‣ 黑松露薯條 ⋆ $78

呢間都幾出乎我意料之外,一來冇諗過呢個價錢俾到既份量係咁多,二來係味道有驚喜,只係個位置有少少隔涉,放假去將軍澳海旁行下同食野chill下就岩哂。
廚師發辦炒蜆
A5牛板腱
2022-09-25 54 瀏覽
放假去左探TKO既朋友,吹水吹到咁上下就響附近醫肚,佢帶左我黎試呢間海傍渡假風餐廳。坐得好舒服,可以慢慢吹水,野食質素都唔錯。>龍蝦蟹肉湯:龍蝦湯濃郁得黎又有鮮味,蟹肉份量適中,配埋合桃都幾好飲。>西班牙豬肋骨:豬肋骨煮到幾腍,好入味,份量算多,有5條骨,食落啖啖肉,又有軟骨食,不過呢款好辣,食完真係辣到噴火,鐘意挑戰特辣既朋友可以試下😆>野生阿拉斯加銀鱈魚:銀鱈魚個皮煎到香煎,裡面魚肉嫩滑可口,配上紅毛丹羅望子汁,雖然唔知係咩黎😂,但個名好似好勁咁,食落酸酸地將鮮味提升😋另外仲有個Naan,唔怕食唔飽。>法國72%情濃朱古力撻:本身個朱古力撻上面朵花未開的,影影下相啪一聲咁開花,又幾盞鬼🤣朱古力撻用上72%黑朱古力製成,甜度恰到好處又唔會膩,隔離既什莓脆脆擺到好靚,好睇又好食,推薦🥰
放假去左探TKO既朋友,
吹水吹到咁上下就響附近醫肚,
佢帶左我黎試呢間海傍渡假風餐廳。

坐得好舒服,可以慢慢吹水,
野食質素都唔錯。

>龍蝦蟹肉湯:
龍蝦湯濃郁得黎又有鮮味,
蟹肉份量適中,
配埋合桃都幾好飲。

>西班牙豬肋骨:
豬肋骨煮到幾腍,好入味,
份量算多,有5條骨,
食落啖啖肉,又有軟骨食,
不過呢款好辣,食完真係辣到噴火,
鐘意挑戰特辣既朋友可以試下😆

>野生阿拉斯加銀鱈魚:
銀鱈魚個皮煎到香煎,
裡面魚肉嫩滑可口,
配上紅毛丹羅望子汁,
雖然唔知係咩黎😂,
但個名好似好勁咁,
食落酸酸地將鮮味提升😋

另外仲有個Naan,唔怕食唔飽。

>法國72%情濃朱古力撻:
本身個朱古力撻上面朵花未開的,
影影下相啪一聲咁開花,又幾盞鬼🤣
朱古力撻用上72%黑朱古力製成,
甜度恰到好處又唔會膩,
隔離既什莓脆脆擺到好靚,
好睇又好食,推薦🥰