2020-11-08 53 瀏覽
🎗Cafe喎 點可以唔試 😎店入面嘅位都有好多 一層樓用左唔同房間去分隔 而每間房都有唔同嘅主題 ☺️☺️☺️上次去 係臨近Halloween 👻所以有間房嘅主題有萬聖節嘅裝飾 影相 打卡完全適合 🤪🤪🤪店入邊 仲提供唔同嘅board game同card game 😌同啲朋友去玩一個下晝 就最適合😎另外因為人流比較多 所以去之前記得book位🙆🏻‍♀️食物方面大家可以試吓芝士火鍋 因為價錢唔貴 又可以玩下😚而雞翼同pizza 就比較乾身所以會覺得有啲熱氣 🙈個意粉都唔錯幾好食😋
🎗Cafe喎 點可以唔試 😎

而雞翼同pizza 就比較乾身所以會覺得有啲熱氣 🙈
個意粉都唔錯幾好食😋
2020-10-25
2020-11-07 70 瀏覽
呢間cafe都好好坐不過整體夜食都係偏鹹建議叫d清新d嘅嘢飲,不過,應該都係朱古力最好飲我鍾意雞軟骨~~好香同脆bbq豬肋骨 如果可以酸甜多少少就好啦不過d肉都好味😋個菌飯就正常ge,我會想加黑胡椒
呢間cafe都好好坐
不過整體夜食都係偏鹹
建議叫d清新d嘅嘢飲,
不過,應該都係朱古力最好飲

我鍾意雞軟骨~~
好香同脆

bbq豬肋骨 如果可以酸甜多少少就好啦
不過d肉都好味😋

個菌飯就正常ge,我會想加黑胡椒

2020-11-03 69 瀏覽
📍 Rimi Cafe (旺角)想搵間咖啡店可以坐耐啲 加上有box game提供,於是去左登打士廣場 因為有好多呢類型既樓上cafe,今日就去左Rimi cafe食下午茶,入面環境舒服,坐得好舒服。🔻肉醬意大利粉$69呢個肉醬份量好足夠 調味亦好,撈勻整個意粉,食落口感好豐富,而且唔會好乾身🔻蒜片牛柳粒$59牛柳粒肉質少少乾身,但加埋自家制醬汁食落都算可以!🔻迷你沙樂薄餅$73餡料味道尚算可以,餅底亦香脆可口,口感好似餅乾咁 但份量比較少 🔻牛油焗雜菌$52用錫紙包住焗嘅牛油雜菌,上枱時仍然香噴噴,食落味道可以,但如果加多少少蒜蒜牛油更惹味。🔻藍天白雲特飲+20呢款飲品外表非常之吸引,好像將天上白雲相映成趣。打卡必點!味道方面 好似乳酪味 甜甜地 好啱女仔飲🔻血橙果粒花茶+20呢種花茶特別 而且散發陣陣花香,真係好香橙皮味 飲落提神醒,店員見我飲完仲幫我加水 服務💁🏻‍♀️:7/10環境🌾:7/10午餐消費:$150旺角登打士街43H號登打士廣場20樓
📍 Rimi Cafe (旺角)
🔻肉醬意大利粉$69

🔻蒜片牛柳粒$59
牛柳粒肉質少少乾身,但加埋自家制醬汁食落都算可以!

🔻迷你沙樂薄餅$73

環境🌾:7/10
午餐消費:$150

旺角登打士街43H號登打士廣場20樓
2020-11-03 74 瀏覽
最近食咩之前都要上網check下,今次出旺角想搵地方坐下休息下,俾我搵到個黃圈好地方,就係rimi cafe喇!一上到去就有分一般枱同榻榻米區2個位,我自己就選擇咗榻榻米區!店員好有禮貌咁叫我放自己對鞋入鞋櫃在消毒埋就可以上去坐!店內有好多連豬同pepe既公仔,當然仲有Cafe一定要有嘅桌遊啦!講返嘢食先,我叫咗煙三文魚配忌廉雜菌天使麵,份量好多,芝士都俾得唔吝嗇,食到底都仲有芝士片同忌廉汁,唔會食到底淨係得返無味意粉!佢本身係免費配一個茶,但係飲品嘅種類好多,無糖嘅花茶又有,想要可愛啲嘅特飲又有。我就被一杯叫藍天白雲吸引住我眼球,因為覺得個樣好可愛!其實係一杯荔枝雲呢拿雪糕特飲!個味道唔會死甜!幾好!因為我今次想去嘅目的係為咗Hea,所以就叫咗兩個小食,就係椒鹽雞軟骨同埋蜜糖芥末雞翼!作為一個雞軟骨愛好者,通常去到任何一間餐廳見到雞軟骨都會叫,依間Cafe雞雞軟骨價錢真係比坊間算平,因為份量十分之多,而且放耐咗都唔會淋同一口油!好掂呀!蜜糖芥末雞翼就比較少見啲,佢嗰個醬都幾好味,雞翼最緊要就係外脆入面仲係要Juicy!依間Cafe就做到啦!真係唔錯唔錯!有機會都會叫埋朋友仔一齊上嚟玩
有機會都會叫埋朋友仔一齊上嚟玩桌遊hea下!
2020-11-02 48 瀏覽
一間好嘅Cafe,除咗要環境休閒,食物都好緊要㗎!今日同朋友去嘅呢間餐廳,唔單止環境好好,食物質素仲正添。呢家係一間身處喺旺角近油麻地嘅餐廳,位置都好方便。今次同朋友喺平日食咗佢哋嘅lunch真係好好食!呢間餐廳普遍係食西式嘅意大利粉,仲有唔同嘅小食,選擇都算多!而且嘢飲仲可以選擇台式飲品,咖啡,朱古力,奶昔同沙冰等等。今次就嗌左佢哋嘅煙三文魚配忌廉雜菌天使麵!我一上枱比我嘅感覺就係賣相好好,分量亦都適中。而天使麵嘅口感軟硬適中,雜菌同忌廉嘅配搭亦都好match,而且雜菌仲有好多唔同種類嘅茹類,所以食落有唔同嘅口感。而且成個意粉都好足料,個忌廉汁好creamy!今次真係冇揀錯嘢食!鍾意食白汁同天使麵嘅人就一定要試!小食就叫咗佢哋好出名嘅蜜糖芥末雞翼,賣相非常靚,而且一上枱熱辣辣,雞翼香脆又多汁,蜜糖芥末醬味道亦好好。而嘢飲就嗌左佢哋免費嘅蜂蜜四季春,有蜂蜜嘅甜,味道都唔錯㗎!呢間餐廳真係值得一試!支持下香港嘅小店!
一間好嘅Cafe,除咗要環境休閒,食物都好緊要㗎!
今日同朋友去嘅呢間餐廳,唔單止環境好好,食物質素仲正添。

2020-10-31 55 瀏覽
搵咗旺角一間黃色cafe同好姊妹相聚,雖然環境唔係好大好靚,仲有啲舊,不過食物質素同價錢,都真係好值得推介比大家!真係好鍾意食熱氣嘢!唔係間間餐廳都會做薯角,所以通常有的話都會叫薯角食!新鮮炸起真係不得了!仲有好耐無食既咖喱角,仲有甜酸醬配嚟食!最啱一路食一路傾!呃自己叫啲菇無咁熱氣先,牛油雜菌一般無咩難度,正常!反而呢個豬肋骨真係要推介,佢係原塊上要自己切開既,但無諗過咁大塊只係賣百幾蚊!而且仲要好食架喎!骨又唔係大,仲啖啖肉,味道濃但又唔算咸,真係覺得非常低食,如果一個人食淨係呢份都會好飽了!因為佢都有啲薯菜同沙律菜,好抵食!而成餐飯都係期待住呢個芝士奶蓋阿華田!(少有用阿華田呢!)估唔到小小cafe有咁多款式既芝士奶蓋選擇(可惜唔記得咗影Menu)厚厚既芝士奶蓋又邪惡又creamy,真係唔捨得飲晒!而阿華田濃度適中,好怕啲餐廳開到好稀(明明阿華田都係沖架啫,啲粉好貴?),呢度夾到個奶蓋,配埋食物大滿足!
咖哩角、薯角
真係好鍾意食熱氣嘢!
牛油焗雜菌
呃自己叫啲菇無咁熱氣先,
牛油雜菌一般無咩難度,正常!
燒豬肋骨
芝士奶蓋阿華田
而成餐飯都係期待住呢個芝士奶蓋阿華田!(少有用阿華田呢!)
2020-09-29
咖哩角、薯角
牛油焗雜菌
燒豬肋骨
芝士奶蓋阿華田
  • 奶蓋阿華田
  • Ribs
身為一個對食物素質頗有追求的香港人,上星期慕名而光顧了位於旺角鬧市登打士廣場的一間咖啡店。據朋友而言,該店因政治立場及高品質的食物最近爆紅,成為了一個「打卡」好去處。電梯門才剛打開,眼前的裝潢已經令人格外振奮,七彩繽紛的便利貼砌成的連儂牆、黃黑相間的抗疫優惠宣傳及各種的文宣海報。走進餐廳,Pepe與連豬被縣掛在中心位置,整體裝修風格年輕潮流化,空間寬敞,樓底高度較高,玻璃窗開掦,不會有樓上咖啡店常見的焗促問題,並將空間分為脫鞋及一般用餐區,桌與桌之間細心地利用連儂板分隔客人,維持一般防疫工作。由於當天人流眾多,因此與朋友隨手取了副大富翁便急忙坐下點餐。原來餐廳食物提供的食物種類極為繁多,飲品則整整有十四大類,每一類再有十數款的飲品可供選擇,令人眼花撩亂。最後從眾多選擇之中選擇了雜菌燴飯、芝士焗吞拿魚長通粉、煙三文魚薄餅、炒椰菜苗及兩杯飲品,人均消費約一百六十元,非常劃算。先從飲品說起,老實說Oreo碎朱古力的味道一般,朱古力似是利用粉與奶泡出來的味道,甜度適中,但濃度不足,幸而有Oreo互相調味,令飲品整體感覺更加豐富,如果以原價$49而言實在不推薦。煙三文魚薄餅—這道菜超乎我的想像,
煙三文魚薄餅—這道菜超乎我的想像,沒想到樓上咖啡店可以焗出如此質素的薄餅。首先,薄餅是即叫即做的,因此等候的時間的確頗長,大概十至十五分鐘,上菜時三文魚的煙燻味及義式香料味四散,片片三文魚上都有誘人的煙灰色,薄餅底主要以蕃汁及芝士調味,簡單而又香濃。薄餅皮薄,質感偏硬及脆,與記憶中的義式薄餅相似。入口時會有很強烈的三文魚香及偏酸的蕃茄醬味,餅底脆香而保留麵粉的韌性,絕對是近日吃過最出色並且價錢合宜的薄餅。
雜菌燴飯—非常欣賞廚師的擺盤,一株墨綠色的迷迭香把顏色單調的雜菌燴飯變得更有特色。雜菌燴飯的口感濃厚綿密,帶少許濕潤,非常出色,菇味濃郁,加上硬芝士口感更佳。唯一比較可惜的是迷迭香始終是切碎後的口感及香氣會較佳,整株迷迭香最後只可作裝飾之用。
芝士焗吞拿魚長通粉—與燴飯一樣長通粉的擺盤有水準,既紅又綠,令常見的長通粉變得吸有吸引力。吞拿魚味道不俗,口感較杰身,啖啖都充滿吞拿魚香,而長通粉煮的時間亦適中,軟硬合宜。雖然長通粉的水準不錯,但與另外兩款主菜比較下似乎略厭普通,比較常見,因此建議大家可以先試其他特色菜。
炒椰菜苗—炒椰菜苗的賣相一樣精緻吸引,用了蒜粒翻炒調味,惹味十足,與方才的西式菜餚有截然不同的風味。唯一缺點是價錢相對較高,售價幾乎與主菜一樣,建議多人用膳可一同分享。
2020-10-27 47 瀏覽
餐廳位於20樓,環境優雅、舒適,每張枱都是梳化位,更設有榻榻米,很有日本的感覺!我們點了一個巴馬火腿薄餅:厚厚的餅底配以蕃茄肉醬香濃,和巴馬火腿中和咸度,美味!焗薯菇雞肉酥:鬆脆的酥皮包著肉餡,味道剛好,不太膩芥末雞中翼:脆炸雞翼淋上甜甜的芥末醬,份外開胃,想吃多幾隻🤣🤣兩杯特式飲品:名字特别,其中一杯選了「紅白藍膠袋」,名符其實,外表跟名字一樣。是多重味道的乳酸飲品店内還有很多旅遊書藉和遊戲提供給客人,一班朋友一邊吃一邊玩,吃飯之餘更可享玩樂!是不錯的選擇!店員服務也很好,是值得推介的一間悠閒Cafe.**門外很多外賣/自取平台,有折扣優惠,透過OpenRice Book位更有95折😍😍非常抵食!

焗薯菇雞肉酥:鬆脆的酥皮包著肉餡,味道剛好,不太膩

店員服務也很好,是值得推介的一間悠閒Cafe.

2020-10-26
下午茶
2020-10-25 63 瀏覽
今日同同事上左向旺角一棟商廈既Rimi Cafe。防疫措施都做到好足,向門口量體溫先安排入去坐;有個小茶几放有消毒酒精供搓手消毒。cafe一邊係卡位一邊係tatami 位置,我地揀左tatami,坐得幾舒服。睇完餐牌,我地叫左2個餐同2款小吃包蒜蓉包,餐湯同指定既飲品。我地選擇加錢轉野飲朱古力誘惑,藍天白雲香草烤春雞配薯菜,鮮蝦蒜辣炒天使面。向等野食期間,我地出去拎左broadgame玩都幾多款而同事拎左旅遊書睇。等左十分鐘左右食物到喇藍天白雲非常吸睛,荔枝味沙冰雲尼拿雪糕好好味鮮蝦蒜辣炒天使面:蝦好大隻份量都幾多雖然用左蒜頭同辣椒炒,辣味剛剛好唔太辣好好食。香草烤春雞配薯菜:肉質嫩滑薯菜用左焗薯同甘荀仔,份量好夠。之余小食炸燒賣同芝士年糕唔係好多地方都有得食非常滿足,呢度環境好舒服真係可以向度hea足一日。搵日一定要再上黎。
今日同同事上左向旺角一棟商廈既Rimi Cafe
。防疫措施都做到好足,向門口量體溫先安排入去坐
;有個小茶几放有消毒酒精供搓手消毒。

cafe一邊係卡位一邊係tatami 位置,
我地揀左tatami,坐得幾舒服。
睇完餐牌,我地叫左2個餐同2款小吃
包蒜蓉包,餐湯同指定既飲品。
我地選擇加錢轉野飲朱古力誘惑,藍天白雲
香草烤春雞配薯菜,鮮蝦蒜辣炒天使面。

向等野食期間,我地出去拎左broadgame玩
都幾多款而同事拎左旅遊書睇。
等左十分鐘左右食物到喇
藍天白雲非常吸睛,荔枝味沙冰雲尼拿雪糕好好味

香草烤春雞配薯菜:肉質嫩滑薯菜用左焗薯同甘荀仔,份量好夠。

之余小食炸燒賣同芝士年糕唔係好多地方都有得食
非常滿足,呢度環境好舒服真係可以向度hea足一日。
搵日一定要再上黎。
2020-07-15
10 分鐘 (堂食)
  • 鮮蝦蒜辣炒天使麵
  • 芝士年糕
2020-10-25 54 瀏覽
黃店樓上cafe,lunch去試左,味道ok,座位舒適,仲有唔少board game,旅遊書睇,假日上去輕鬆同朋友食飯hea下都唔錯,OpenRice 訂位仲有95折添!Lunch有set,另外都有小食,都多選擇。門口有消毒,都會量左體溫先入座!有好多board game玩!座位鬆動,仲有大玻璃望窗,lunch假日黎都舒服!蜂蜜烏龍茶,幾好飲,唔算太甜,又有好香嘅蜂蜜味!茉莉花蜂蜜就甜左少少。蒜片牛柳粒,就熟左少少,如果生返d就好啦。芥末雞中翼就冇咩特別,個芥末醬唔會搶味,還好!芝士焗吞拿魚長通粉,芝士都好多,吞拿魚都好多,足料,長通粉硬度好岩我食。炒椰菜苗,份量就唔多,同埋係細細粒,大食嘅朋友就唔夠食啦!

Lunch有set,另外都有小食,都多選擇。

門口有消毒,都會量左體溫先入座!

有好多board game玩!

座位鬆動,仲有大玻璃望窗,lunch假日黎都舒服!

蜂蜜烏龍茶,幾好飲,唔算太甜,又有好香嘅蜂蜜味!

茉莉花蜂蜜就甜左少少。

蒜片牛柳粒,就熟左少少,如果生返d就好啦。
芥末雞中翼就冇咩特別,個芥末醬唔會搶味,還好!

炒椰菜苗,份量就唔多,同埋係細細粒,大食嘅朋友就唔夠食啦!
2020-10-25 41 瀏覽
今日同朋友去咗Rimi Cafe 食嘢,呢間係一間樓上Cafe嚟嘅,有好多小食,同埋board game玩。餐廳好貼心,有提供酒精搓手液,比顧客清潔雙手。 我哋嗌左兩個set lunch 卡邦尼意粉:係偏濃稠嘅醬汁,意粉上面有好多芝士碎,同埋煙肉,真材實料。同埋意粉係偏硬身,比較爽口。另外,我仲嗌左雜菌燴飯,多汁,同埋用咗幾種唔同嘅雜菌,口感更加豐富,更加有層次。飲品方面,我嗌左薑母烏龍茶(凍),雖然姜味係辣辣地,但係加咗堂,中和返,幾好飲。水蜜桃果粒茶,中規中矩,邊食邊飲,可以消滯。最後,嗌咗一份小食蒜茸牛油焗什菌,如果你都鍾意食休菌,呢個真係必食,開箱香濃嘅牛油,一齊焗,真係好鮮味。

餐廳好貼心,有提供酒精搓手液,比顧客清潔雙手。

我哋嗌左兩個set lunch

水蜜桃果粒茶,中規中矩,邊食邊飲,可以消滯。

2020-10-23 2614 瀏覽
環境: 裡面既風格主要有兩種:1)近窗,坐榻榻米,環境好光亮,好適合影靚相👍👍2)室内,環境比較陰暗,坐西餐廳既枱同凳我哋今次就選擇咗坐榻榻米,入之前要先脫鞋,放係鞋架裏面食物:1)芥末雞翅+蒜香雞翅 (一共6隻)價錢:有d貴,但單買一種味6隻要65,雙拼六隻就要70蚊,3隻就38 味道:8/10 幾好食,雞翅本身有醃過,唔會好咸。個人推薦蒜香雞翅😋,有配炸蒜整體口感幾脆,幾好食,芥末雞翅個味就有d似番茄味薯片2)雜菌燴飯 價錢: 79蚊配一個39蚊既飲品,分量夠一個人食 味道:7/10 有好多菇,表面有幾片芝士片,唔會膩,但個人覺得味道有少少淡3)卡邦尼意粉 😋🤤價錢: 79蚊配一個39蚊既飲品,分量夠一個人食味道:9/10(推薦)有好多煙肉片,表面同樣有芝士片,唔會膩,而且味道夠濃4)金桔檸檬四季春茶 👍價格:配lunch set唔洗錢 味道:8/10幾好飲,好有金桔味,加少少茶味5)荔枝四季春茶 👍價格:配lunch set唔洗錢 味道:8.5/10 幾好飲,好有荔枝味,加茶味PS:裏面仲有好多board game可以玩,全程都無人催我哋落單或者催我地走,幾好😍😍👍
環境: 裡面既風格主要有兩種:
1)近窗,坐榻榻米,環境好光亮,好適合影靚相👍👍
2)室内,環境比較陰暗,坐西餐廳既枱同凳
我哋今次就選擇咗坐榻榻米,入之前要先脫鞋,放係鞋架裏面
食物:
1)芥末雞翅+蒜香雞翅 (一共6隻)
2)雜菌燴飯
價錢: 79蚊配一個39蚊既飲品,分量夠一個人食
味道:7/10
有好多菇,表面有幾片芝士片,唔會膩,但個人覺得味道有少少淡
3)卡邦尼意粉 😋🤤
價錢: 79蚊配一個39蚊既飲品,分量夠一個人食
味道:9/10(推薦)
有好多煙肉片,表面同樣有芝士片,唔會膩,而且味道夠濃
4)金桔檸檬四季春茶 👍
幾好飲,好有金桔味,加少少茶味
5)荔枝四季春茶 👍
味道:8.5/10
幾好飲,好有荔枝味,加茶味
2020-10-17 84 瀏覽
一日一黃店-良心樓上Cafe好去處 最平$30連飲品CP值極高 呢間最近做緊優惠 如果外賣自取$49連飲品 如果用openrice app落單仲平$42 用優惠碼TA20L滿$80減$20 平時仲有其他信用卡優惠 仲平 可以做到半價 但唔係人人有信用卡 我就唔多講啦 ‼️圍番$32連飲品 cp值高到上天花板 絕對要支持下 行過旺角實 買2個番屋企食(餐牌放OpenRice).環境都唔錯 幾新淨 有塌塌米區 幾舒服門口有yellcard機 可以抽 醫護有八折仲有d大富翁之類嘅桌遊 hea一晚都唔錯最重要 因為係高層20樓 望出窗都幾開揚 樓景(樓盤廣告咁😂).開始講野食啦 是日午市⭐️卡邦尼意粉$79 連飲品幾多芝士 煙肉 份量ok 意粉軟硬適中 有咬口個汁夠濃 緊緊包住意粉.⭐️煙三文魚忌廉雜菌天使麵$88 出連飲品表面都多芝士 同菇 白汁底但天使麵做得幾軟身 所以鐘意粗意粉多d.⭐️巴馬火腿薄餅$98薄底 邊位脆身 表面有大量芝士 都幾厚 可拉絲.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角#hkfunfoodrecord黃店.#RimiCafe (旺角)地
環境都唔錯 幾新淨 有塌塌米區 幾舒服
門口有yellcard機 可以抽 醫護有八折
仲有d大富翁之類嘅桌遊 hea一晚都唔錯
最重要 因為係高層20樓 望出窗都幾開揚 樓景
(樓盤廣告咁😂)
開始講野食啦 是日午市
薄底 邊位脆身 表面有大量芝士 都幾厚 可拉絲
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#RimiCafe (旺角)
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場20樓
⭐️評分:
味道:4/5 天使麵3分
環境:4.2/5
服務:4/5
抵食:5/5 外賣自取cp值爆炸左
颱風日翌日既平日下午1:30,入到去得兩台人食緊,好少人。環境:裡面既風格主要有兩種,一種係近窗坐榻榻米既,另一邊環境就比較陰暗,不過坐台,而我哋今次就選擇咗坐榻榻米入之前要先脫鞋,放係鞋架上面,整體環境都好光亮,而且有好多board game玩,我哋簡嘢食簡咗差唔多成半個鐘都無人催我哋落單,仲可以手機充電,幾好嘢食方面,我哋簡咗下面那幾樣嘢:1)芥末雞中翅+蒜香雞翅價錢:有d貴雙拼一共六隻,要70蚊。。。,3隻就38味道:8/10幾好食,本身有醃過,幾香,唔會好咸。我個人比較鍾意蒜香雞翅,而且配埋d 炸蒜整體就變到脆脆哋幾好食,芥末雞中翅個味就有d似番茄🍅味薯片2)蒜片牛柳粒價錢:幾貴59蚊就得少少味道:6/10有點似牛肉乾,個人覺得有d咸3)雜菌燴飯價錢:正常79蚊,夠一個人食味道:7/10有好多菇,有芝士片,唔會膩,但個人覺得唔夠濃味4)卡邦尼意粉價錢:正常79蚊,夠一個人食味道:9/10(推薦)有好多煙肉,有芝士片,唔會膩,味道夠濃味5)金桔檸檬四季春茶價格:配lunch set唔洗錢味道:8/10幾好飲,好有金桔味,加少少茶味6)荔枝四季春茶價格:配lunch set唔洗錢味
颱風日翌日既平日下午1:30,入到去得兩台人食緊,好少人。

環境:

嘢食方面,我哋簡咗下面那幾樣嘢:

1)芥末雞中翅+蒜香雞翅
價錢:有d貴
雙拼一共六隻,要70蚊。。。,3隻就38
味道:8/10
幾好食,本身有醃過,幾香,唔會好咸。
我個人比較鍾意蒜香雞翅

2)蒜片牛柳粒
價錢:幾貴
59蚊就得少少
味道:6/10
有點似牛肉乾,個人覺得有d咸

3)雜菌燴飯
價錢:正常
79蚊,夠一個人食
味道:7/10
有好多菇,有芝士片,唔會膩,但個人覺得唔夠濃味

4)卡邦尼意粉
價錢:正常
79蚊,夠一個人食
味道:9/10(推薦)

有好多煙肉,有芝士片,唔會膩,味道夠濃味

5)金桔檸檬四季春茶

幾好飲,好有金桔味,加少少茶味

6)荔枝四季春茶
味道:8.5/10

幾好飲,好有荔枝味,加有茶味
同朋友來靜靜地聚會 cafe係最好既選擇見朋友推介rimi cafe 仲要openrice 訂座有95折就已經馬上訂座la入到去場地佈置簡約 仲有公仔帶點可愛 令人感覺舒服有趣而且餐廳仲好貼心咁準備左即棄口罩套同朋友選擇左2人餐來既先係 芒果四季春(左)提子烏龍(右)左邊係較清香既茶味 而右就係較重茶味唔會太甜感覺清新可口 個人十分喜歡芒果四季春既香味前菜係餐湯同蒜容包餐湯有好濃嘅薯仔味 蒜蓉包又香又脆如果鍾意食冧d既啲嘅可以試吓用蒜蓉包點餐湯蒜香牛柳粒啲牛柳粒勁有鑊氣 仲有啲蒜都幾香外邊炒到好脆卡邦尼意粉有濃厚嘅芝士味而且加埋煙肉同上邊嗰啲硬嘅芝士片入口嗰種感覺 簡直係一大享受做功同誠意一啲都唔馬虎雞翼拼盤配蜜糖芥末醬呢個簡直係重頭戲 二人餐加$25就可以有 飽足感簡直係一百分佢有九隻雞鎚九隻雞翼食到肚仔都脹埋飽到不要不要如果想有大胃王嘅待遇 可以叫呢個雞翼拼盤
同朋友來靜靜地聚會 cafe係最好既選擇

就已經馬上訂座la
入到去場地佈置簡約 仲有公仔
帶點可愛 令人感覺舒服有趣

而且餐廳仲好貼心咁準備左即棄口罩套

同朋友選擇左2人餐

來既先係 芒果四季春(左)提子烏龍(右)
左邊係較清香既茶味 而右就係較重茶味
唔會太甜