2025-02-20
呢間餐廳自被不同人推薦之後🤡最好都係book左先黎😵於是我都專登book左個週末晚上來試試呢間嘅水準😈唔好以為自己期望越大失望越大但是後先發現自己係井底之蛙😹個晚試左2款唔同嘅手工意粉🍝都算幾出色但整體份量偏少😀我自己對義大利菜認識唔深😮💨對薯仔麪糰(Gnocchi)有誤會🥴初時見佢一粒粒丸子😆就以為要煙韌彈牙👻但其實錯得緊要😵正宗既Gnocchi應該要夠軟滑🤡係口腔溶化🫠好彩上網睇一睇先知發現自己有咁大反轉😨食嘅時候真係幾重芝士味😹然後係薯仔粒同粉嘅比例糅合得非常之好🤗同埋佢哋都做到一個完美嘅薯仔麵團應該要有軟滑😎其實係非常之出色☺️同埋加埋啲合桃粒都唔錯令到個口感更佳😄配合返香港人要既嚼口😌另一款係溶化什香料莎樂美腸番茄醬混多重芝士煮新鮮貓耳朵粉😂個味好長😗但其實食落去係比較岩香港人口味😊辣辣地開胃🤤不過無咩配料😝如果你想試正宗手工意大利粉🍝可以幫襯☺️但如果你係以香港人口味黎試意大利菜😜就可能會有失落感啦😉
個晚試左2款唔同嘅手工意粉🍝都算幾出色但整體份量偏少😀