2022-09-15 76 瀏覽
呢間食焗雞呀一流呀,但係個人蔘雞湯呢,就真係一啲都唔出色,飲落去似例湯?雞湯?冇蔘味嘅湯,除非你擺支蔘落個口咬啦。所以呢個真係唔建議叫。但佢嗰個雙重芝士定三重芝士焗雞呢,就非常非常咁好食喇!如果知道呢個咁好食就一早嗌兩份雞啦!下次想試埋佢個炸雞,佢呢個焗雞呢就唔會話好熱氣嘅,中間仲有個提子包開咗窿放啲芝士落去,好足夠俾你點晒成盤雞㗎啦,最後連個包都食得,不過個人就唔係咁鍾意食提子姐,個包甜甜地㗎,甜餐包嚟㗎,好味!環境都坐得好舒服,唔會好擠迫。
2022-09-12 95 瀏覽
雞只是配合醬料,所以沒有特色。韓式不是這樣的。紫菜薯條沒有味道,pizza可接受,前菜好味過炸物,飲品味道個人不太喜歡,如果只求放題。。。狂吃,可以試一次但一次就夠!!
2022-09-08 69 瀏覽
▫️每隔一段時間又會想食炸雞🍗 懷疑同雞有仇🐓 今次又黎encore炸雞放題🐔 以位於銅鑼灣地段黎講,呢個價錢食到放題真係超抵食‼️ 有多款炸雞、焗雞、pizza、小食🍟 非常多選擇🤭🍗 炸雞放題 $168▫️可能平日晚上少啲食客關係可以做到即炸❔🧐 覺得今次啲炸雞進步左❕❕🍗 外皮脆卜卜,雞肉多汁嫰滑好juicy🤤▫️炸雞試左蜜糖芥末香蔥🍯 甜甜地幾香口,仲有濃蒜🧄、辣味🌶、黃金鹹蛋🥚、泡菜🇰🇷 泡菜醬酸酸辣辣,配埋一齊食好似無咁油膩🤨▫️焗雞就試左蜜糖蒜香🍯 同韓風紫菜,雞皮焗到好脆,令我一度以為都係炸出黎😯 ▫️小食要左柚子醋沙律🥗 韓式辣泡菜、芝麻菠菜、同韓式酸蘿蔔🥕 可以解下炸雞既油膩感😛 韓式辣拌海蜇味道偏甜,同平時食開既味道唔同幾得意😂 紫菜薯條熱辣辣,不過就痴唔實啲薯條🍟 所以味道好分開🫢▫️食炸雞當然要配酒🍻 要左蘋果雞尾酒同熱情果燒酒,酸酸甜甜又係消滯之選💁🏻‍♀️▫️呢到係2個女仔份量👭🏻 人到中女,平均每人塞5件雞已經飽到痴左線🤯 再加埋小食、飲品,我地食完個肚已經係咁既樣🤰🏻 醒起前排睇左日本大胃王節目,好好奇點解一個人可以一次過食到8kg飯😦▫️想係屋企煲住劇食炸雞放題⁉️ 餐廳

🍗 炸雞放題 $168

▫️想係屋企煲住劇食炸雞放題⁉️ 餐廳而家仲有網站落單外賣送貨服務💁🏻‍♀️ 非常方便‼️
2022-09-08 67 瀏覽
對於酒鬼夫婦來講,啤酒加炸雞係閒時就會出現嘅常客🍻今次去咗銅鑼灣Sodam試下佢地既90分鐘放題,性價比都幾高!90分鐘入面可以試到唔同口味既炸雞、焗雞、pizza同韓式小食😍雞件全部無骨,炸雞表皮炸得金黃香脆,入邊仍然鎖住肉汁;焗雞都唔輸蝕,唔怕焗到乾身而且好入味🫶🏻最鍾意新推出既黃金鹹蛋炸雞,鹹蛋黃碎為炸雞加左一分鹹香,同啤酒簡直係絕配🤤雞件可以逐件以手機落單,咁就可以試多幾隻味唔會浪費喇。韓式小食都有唔同選擇,除咗必點泡菜酸蘿蔔之外仲有紫菜薯條、水冷麵等等好多元化。放題本身唔包飲品,但好多飲品甚至啤酒都係買一送一,抵飲🥴

2022-09-06 103 瀏覽
朋友介紹Sodam Chicken 炸雞焗雞放題,食物款式選擇非常多,除咗有多款口味嘅炸雞同焗雞外,仲有任食薄餅同韓式小食,十分豐富🤩 餐廳採用手機落單,炸雞焗雞以件數計,每次落單要相隔5分鐘先可以再次落單,點餐時間限時60分鐘,用餐時間為90分鐘。雞件每件都大大件🤩 個人最鍾意🌟黃金鹹蛋炸雞,外層粉醬唔太厚,味道鹹度適中,口感香脆,邪惡得嚟好滋味😋 🍯蜜糖芥末香蒽炸雞味道都唔錯,雞肉嫩滑😋 甜辣炸雞都好好🐥泡菜雞肉薄餅細細份,餅底鬆厚,醬汁搽得均勻唔會乾🍙韓風紫菜焗雞同🍯蜜糖蒜香焗雞對我而言略為淡味小食方面,最鍾意韓式辣拌海蜇,點咗兩次😋👍🏽芝麻菠菜、韓式酸蘿蔔都唔錯,涼伴水冷麵朋友覺得淡味,個人反而覺得唔錯 🌽蜜糖牛油粟米的表皮偏乾飲品買一送一🤩 點咗🍑蜜桃特飲同🍊藍橙乳酸🍹 兩杯飲品味道都不錯,藍橙乳酸呈冰藍顏色,蜜桃特飲更配有彩虹雪條,打咭一流👍🏽 見隔離枱點提子特飲都係有雪條😆每款食物都試一次,唔覺唔覺都食咗唔少🤣 好滿足🥰離開等𨋢時,發現原來餐廳食物仲可以送到屋企,唔洗出街都食到,正!😍👍🏽

黃金鹹蛋炸雞

🍙韓風紫菜焗雞同🍯蜜糖蒜香焗雞對我而言略為淡味

小食

蜜桃特飲

每款食物都試一次,唔覺唔覺都食咗唔少🤣 好滿足🥰

2022-08-29
黃金鹹蛋炸雞
小食
蜜桃特飲
2022-09-06 47 瀏覽
好耐之前食過Sodam Chicken,覺得都唔錯,今日專登再嚟食佢嘅炸雞焗雞Pizza放題@$178 90分鐘,有七款炸雞和另外六款焗雞選擇😋,全部冇骨,食落啖啖肉🥰,仲有pizza 同小食放題👍🏼炸雞有甜酸,蜜糖芥末香蔥,香草青檸,黃金鹹蛋,辣味炸雞,檸檬柚子,濃蒜口味💨仲以為放題啲炸雞係一早炸定,原來係即叫即炸,炸漿唔算太厚,炸至金黃,入口脆卜卜,雞肉嫩滑juicy,唔會炸到好乾。🐓一定要食嘅係黃金鹹蛋炸雞,十萬級邪惡,整件雞都沾滿鹹蛋黃,入口蛋黃味咇岀,好滿足。🫶推介嘅有濃蒜,檸檬柚子和甜酸口味炸雞,濃蒜個味真係好濃,鐘意蒜嘅唔好錯過,檸檬柚子味道清新又去膩,炸雞配甜酸醬都好正,酸酸甜甜好醒胃。焗雞就冇咁熱氣同最重要係不經油炸,食完都冇咁大罪疚感😆😆口味有蜜糖🍯蒜香,韓風紫菜,噴火🔥辣,雙重芝士,BBQ香辣,黃金鹹蛋口味😋最鐘意嘅係蜜糖蒜香焗雞,外層焗至微脆,蜜糖配雞真係好來,味道清新又去膩。芝士控必食嘅雙重芝士口味都唔錯,好邪惡😈我哋試左兩三款小食,韓式辣拌海哲蜜糖芥末薯條,味道都唔錯。韓式酸蘿蔔一定要叫,口感爽口,最重要佢係消滯去膩好幫手🍹叫咗兩杯巨型特飲,買一送一☺️,計返

仲以為放題炸雞係一早炸定,原來係即叫即炸,炸漿唔算太厚,炸至金黃,入口脆卜卜,雞肉嫩滑juicy,唔會炸到好乾。

焗雞就冇咁熱氣同最重要係不經油炸,食完都冇咁大罪疚感😆😆

我哋試左兩三款小食,韓式辣拌海哲

🍹叫咗兩杯巨型特飲,買一送一☺️,計返都係$29一杯,蜜桃特飲 ,菊花蜜特飲,味道清新又解渴,配炸雞一流。

因為淨係食雞都勁飽,食唔到pizza🥹,唯有下次再戰💪🏼
Sodam Chicken(Causeway Bay)好耐冇試過放肆地食返餐放題🫣🫣 今次嚟到銅鑼灣百樂中心7樓食呢度嘅韓式放題🇰🇷 今次小編真係放開肚皮 唔客氣喇🫡🔥🔥⌖ 全日90分鐘放題餐💰$168今次嘅放題主要分為四大類 包括有多款炸雞🍗、焗雞🍖、Pizza🍕、小食🍟🥗 當然佢哋仲有做緊主菜半價優惠 都幾抵食㗎~😎講返放題餐 當日嘅炸雞有九款全部都係無骨嘅🦴 一客一件 就算凍咗都仲係好脆身 肉質又幾嫩滑 有驚喜!🤩 推介甜辣炸雞🌶️同埋濃蒜炸雞🧄 額外口味仲有黃金鹹蛋炸雞 識落有好香嘅鹹蛋味 值得一試😗😗想冇咁熱氣梗係要整返件焗雞 同樣無骨㗎🦴 有五款口味選擇 食得辣嘅朋友仔可以挑戰下噴火辣焗雞🌶️ 可惜小編真係handle唔到🥹🥹 Pizza細細個都有四件最啱share食 熱辣辣上枱🔥 當日Pizza有兩款分別係熱帶風情薄餅🍍、泡菜雞薄餅🐔 薄批來講配料都幾豐富 尤其推介熱帶風情薄餅芝士滿瀉🧀 食得好滋味🤤🤤小食一共有九款 最鍾意韓式辣伴海蜇 完全唔會過辣 甜甜地又爽口😌 海蜇撈埋柚子醋沙律🥗同埋蜜糖牛油粟米🌽食落又幾夾添😂😂 想解膩亦都可以試吓韓式酸蘿蔔、韓式辣泡菜、芝麻菠菜 仲
Sodam Chicken(Causeway Bay)

⌖ 全日90分鐘放題
💰$168

小食一共有九款 最鍾意韓式辣伴海蜇 完全唔會過辣 甜甜地又爽口😌 海蜇撈埋柚子醋沙律🥗同埋蜜糖牛油粟米🌽食落又幾夾添😂😂 想解膩亦都可以試吓韓式酸蘿蔔、韓式辣泡菜、芝麻菠菜 仲有涼拌水冷麵過吓冷河😛 全部都係細細份㗎 唔使驚食兩份就飽肚~

⌖ 飲品(買一送一)
💰$58
雖然放題唔包飲品 不過呢度嘅酒精以及非酒精飲品都係買一送一㗎😋😋 小編就揀咗提子特飲🍇同埋蜜桃特飲🍑 兩款上枱都超大杯 中間仲會放咗一條雪條🍦 夠晒特別✨ 比較推介飲蜜桃特飲酸酸maymay 夠解渴💦💦

☻ 回頭指數:7.5 / 10

** 店舖宜家仲有外賣送貨 有興趣就去網址望吓啦

最近朋友睇韓劇多話想去食韓式炸雞,發現銅鑼灣有間炸雞幾出名,就一齊去試試呢個全日90分鐘放題餐 ($178)🍗◦ 炸雞呢到既炸雞超多口味,我地差唔多每隻味都叫左黎試試🤣包括蜜糖芥末/甜酸/香草青檸/檸檬柚子/濃蒜/黑糖同埋泡菜蛋黃味~每舊雞都肉質嫩滑,炸粉份量合理,加埋醬汁都唔錯❤️我同朋友最鍾意蜜糖芥末味,甜甜地少少辣都幾好食😋泡菜蛋黃味係最近新推出既,感覺都幾特別,有泡菜個種辣辣地味道,鍾意食泡菜既朋友不妨試試😙◦ 小食除左炸雞呢到仲有好多小食,我地就叫左韓式辣泡菜、芝麻菠菜、柚子醋沙律同埋蜜糖牛油粟米,當中最推薦就係柚子醋沙律,沙律菜都新鮮,而且食完炸雞食沙律可以解膩!其實佢地仲有多款口味既焗雞、pizza同埋其他小食,不過食完咁多款炸雞已經好飽😂下次再試試其他食物~📍Sodam Chicken銅鑼灣耀華街百樂中心7樓

炸雞

◦ 小食

📍Sodam Chicken
銅鑼灣耀華街百樂中心7樓
2022-08-27 46 瀏覽
呢日約咗朋友食飯見sodam chicken而家有放題任食炸雞同焗雞加埋小食同額外口味都只係$168/人作為炸雞super fan即刻book定叫朋友一齊食上到去發現都幾乎坐滿晒想食咩用QR code落單就得甜酸、蜜糖芥末、香草青檸、辣味、檸檬柚子、濃蒜炸雞款式眾多額外仲有蜜糖蒜香、雙重芝士、BBQ香辣等焗雞全部都係新鮮炸起炸雞外皮好香脆 焗雞都唔輸蝕 外皮都係脆嘅入面雞肉好鮮好嫩 唔會乾或鞋加上唔同嘅sauce 好正!當中最鐘意蜜糖蒜香食落帶甜味 乾蒜又夠香仲有pizza都係任食款式隨餐廳當日安排提供呢日有熱帶風情同是日嘅泡菜雞肉薄餅2款都有濃郁芝士 一攞起有拉絲 正!Pizza都係新鮮焗起餅底鬆軟 上面配料豐富夾埋一齊食好滿足仲有多款小食泡菜、薯條、水冷麵剛好一人份量 限時90分鐘 其實都好夠時間食每人都係$200以下 性價比幾高
呢日約咗朋友食飯
作為炸雞super fan
即刻book定叫朋友一齊食

上到去發現都幾乎坐滿晒
想食咩用QR code落單就得
甜酸、蜜糖芥末、香草青檸、辣味、檸檬柚子、濃蒜炸雞
款式眾多

額外仲有蜜糖蒜香、雙重芝士、BBQ香辣等焗雞
全部都係新鮮炸起
炸雞外皮好香脆 焗雞都唔輸蝕 外皮都係脆嘅
入面雞肉好鮮好嫩 唔會乾或鞋
加上唔同嘅sauce 好正!
當中最鐘意蜜糖蒜香
食落帶甜味 乾蒜又夠香

仲有pizza都係任食
款式隨餐廳當日安排提供
呢日有熱帶風情同是日嘅泡菜雞肉薄餅
2款都有濃郁芝士
一攞起有拉絲 正!

Pizza都係新鮮焗起

剛好一人份量

限時90分鐘 其實都好夠時間食
每人都係$200以下 性價比幾高
2022-08-27 1540 瀏覽
Peak season又辛苦又大壓力,呢個時候我會特別想食邪惡野,所以呢晚就約左朋友仔食炸雞放題。$168就可以任食炸雞+焗雞+Pizza&小食,平時去食韓國炸雞叫一碟已經差唔多呢個價,仲要冇得揀混合口味,呢間都幾抵食,兼且係新鮮炸起😋>炸雞:有8款味,整體炸粉唔太厚,外層脆卜卜,入面係嫩滑多汁既雞肉,值得一讚係會逐件上,咁就可以試多幾隻味,亦都唔怕食到唔岩心水既會哂好多😆我比較鐘意蜜糖芥末香蔥炸雞,芥末味唔算好出,食落甜甜地,幾香口。檸檬柚子炸雞都唔錯,味道較為滑新,唔會話好油膩。黃金鹹蛋焗雞鹹蛋味都幾重,整到好入味,鹹蛋控必試🥰>焗雞:呢個就有5款味,韓風紫菜焗雞表面會佈滿紫菜;雙重芝士焗雞就會響面放左兩款芝士粉,如果裡面有熱溶芝士就仲正🥺(焗都有少少脆脆地口感,但會比較健康😙)>泡菜雞薄餅:個薄餅幾拉芝,泡菜雞味都幾得意,兩者都幾夾又唔會好辣,而且係細份版唔怕食滯。>柚子醋沙律:羅馬生菜同紫葉生菜都幾新鮮,仲有蕃茄仔作為點綴,配上酸酸甜甜嘅柚子醋都幾開胃。>韓式炸伴海蜇:用咗韓式辣醬黎撈海蜇,仲有少少蛋絲,食落甜甜辣辣咁,食得多炸雞,食下其
Peak season又辛苦又大壓力,
呢個時候我會特別想食邪惡野,
所以呢晚就約左朋友仔食炸雞放題

$168就可以任食炸雞+焗雞+Pizza&小食,
平時去食韓國炸雞叫一碟已經差唔多呢個價,
仲要冇得揀混合口味,呢間都幾抵食,
兼且係新鮮炸起😋

>炸雞:有8款味,整體炸粉唔太厚,
外層脆卜卜,入面係嫩滑多汁既雞肉,
值得一讚係會逐件上,
咁就可以試多幾隻味,
亦都唔怕食到唔岩心水既會哂好多😆

我比較鐘意蜜糖芥末香蔥炸雞
芥末味唔算好出,
食落甜甜地,幾香口。

檸檬柚子炸雞都唔錯,
味道較為滑新,唔會話好油膩。

黃金鹹蛋焗雞鹹蛋味都幾重,
整到好入味,鹹蛋控必試🥰

>焗雞:呢個就有5款味,
韓風紫菜焗雞表面會佈滿紫菜;
雙重芝士焗雞就會響面放左兩款芝士粉,
如果裡面有熱溶芝士就仲正🥺
(焗都有少少脆脆地口感,
但會比較健康😙)

>泡菜雞薄餅:個薄餅幾拉芝,
泡菜雞味都幾得意,
兩者都幾夾又唔會好辣,
而且係細份版唔怕食滯。

>柚子醋沙律:羅馬生菜同紫葉生菜都幾新鮮,
仲有蕃茄仔作為點綴,
配上酸酸甜甜嘅柚子醋都幾開胃。

>韓式炸伴海蜇:
用咗韓式辣醬黎撈海蜇,
仲有少少蛋絲,食落甜甜辣辣咁,
食得多炸雞,食下其他野中和下。

>士多啤梨沙冰&朱古力沙冰:
加錢另叫既,做緊買一送一優惠,
沙冰打到幾綿,味道唔太甜。
  • 蜜糖芥末香蔥炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
  • 黃金鹹蛋炸雞
/ 雞 全 部 都 係 雞 ⋆ 扺 食 放 題 /꧁𝗦𝗼𝗱𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻꧂曾經宣布過要結業的韓國連鎖炸雞店推出炸雞焗雞放題,最近仲有泡菜同鹹蛋黃新口味加入二百蚊唔洗就可以任食多種口味炸雞、焗雞、𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢同各款小食 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘥𝘦𝘢𝘭!༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄【平日午巿炸雞+ 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 放題 $𝟷𝟶𝟾/𝟽𝟻𝚖𝚒𝚗𝚜 (晚巿/假日全日 $𝟷𝟹𝟾/𝟿𝟶𝚖𝚒𝚗𝚜) 】༛ 紅石榴檸檬梳打 $𝟻𝟾𓅷炸雞 ༛ 甜酸炸雞 ༛ 辣味炸雞 ༛ 濃蒜炸雞 ༛ 蜜糖芥末香葱炸雞 ༛ 黃金鹹蛋炸雞 ༛ 泡菜炸雞𓅷焗雞 ༛ 蜜糖蒜香焗雞 ༛ 雙重芝士焗雞 ༛ 𝙱𝙱𝚀香辣焗雞 ༛ 韓風紫菜焗雞 ༛ 噴火辣焗雞放題可以每款口味點一隻,小食亦係一人分量,啱哂胃口唔大但又想試多啲唔同野食嘅貪心小狗炸雞即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,唔算太乾身不過個人比較喜歡焗雞,無咁油膩之餘肉質嫩滑多汁啲,但同時又做到少少脆皮效果,不錯!個人最喜歡蜜糖蒜香焗雞,蜜糖配兒時最愛粟米片,甜甜地感覺無咁膩噴火辣焗雞真心辣到噴火,不過我唔太喜歡呢種令人痛苦又唔爽的死辣,搞到我之後食乜都覺得辣´д` ; 呢個放題其實都幾適合做開𝘨𝘺𝘮要增
/ 雞 全 部 都 係 雞 ⋆ 扺 食 放 題 /

༛ 雙重芝士焗雞
༛ 𝙱𝙱𝚀香辣焗雞
༛ 韓風紫菜焗雞
༛ 噴火辣焗雞

炸雞即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,唔算太乾身

呢個放題其實都幾適合做開𝘨𝘺𝘮要增肌嘅朋友,除左有無限𝘗𝘳𝘰𝘵𝘦𝘪𝘯供應(當然係要揀焗雞),亦有菜有𝘤𝘢𝘳𝘣𝘴
菜嘅選擇有芝麻菠菜、沙律同泡菜;而低卡嘅𝘤𝘢𝘳𝘣𝘴就有酸𝘮𝘦𝘪 𝘮𝘦𝘪好解膩嘅水冷麵!

無得堂食都唔緊要,𝗦𝗼𝗱𝗮𝗺仲有外賣到會送貨,可以安坐家中叫雞♪(´ε` )

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦7.7/10 👱🏻‍♀️7.4/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
蜜糖蒜香焗雞
2022-08-24 53 瀏覽
尋晚放工去左位於銅鑼灣嘅「Sodam Chicken 」食炸雞放題😋想放鬆自己一下 兼 放肆一下😂小編同太太都係好鍾意食炸雞之人!而且店內嘅炸雞🍗款式非常之多!令我哋心花怒放😆可以食勻咁多隻味😋炸雞+焗雞+Pizza放題 $168/位炸雞口味有:•甜酸炸雞•蜜糖芥末香蔥炸雞•香草青檸炸雞•辣味炸雞•檸檬柚子炸雞•濃蒜炸雞•黃金鹹蛋炸雞焗雞口味有:•黃金鹹蛋焗雞•雙重芝士焗雞•BBQ香辣焗雞•蜜糖蒜香焗雞•韓風紫菜焗雞•噴火辣焗雞是日Pizza:泡菜Pizza口味😋小食有:•韓式辣泡菜•芝麻菠菜•柚子醋沙律•韓式酸蘿蔔•芝士粉薯條•蜜糖牛油粟米•紫菜薯條•韓式辣拌海蜇•涼拌水冷麵•炸餃子炸雞🍗 同 焗雞都係整叫即整,所以一上枱都係熱辣辣!脆卜卜,外脆內嫩😋而Pizza都係即叫即整!食嘅時候都係熱辣辣!仲可以拉絲🤤嘢食種類非常多!但記得千祈唔好浪費食物丫😊食得哂先好嗌😬除左堂食,大家仲可以外賣架😬外賣送貨及網址👇🏻www.sodamchicken.hk

炸雞+焗雞+Pizza放題 $168/位

•涼拌水冷麵
•炸餃子

而Pizza都係即叫即整!食嘅時候都係熱辣辣!仲可以拉絲🤤

嘢食種類非常多!但記得千祈唔好浪費食物丫😊食得哂先好嗌😬

除左堂食,大家仲可以外賣架😬
外賣送貨及網址👇🏻
www.sodamchicken.hk
2022-08-24 48 瀏覽
今日再次嚟呢一度食韓國炸雞放題同以往一樣都係有,炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題 $168/人,雖然加咗少少價但係睇吓味道多左幾款,例如係黃金鹹蛋炸雞,黑糖炸雞🍗佢哋嘅炸雞雞肉都好嫩滑,佢哋今次新出嘅鹹蛋炸雞都唔錯好有鹹香味令到我食完即刻想再食多一件😛我依然都係鍾意蜜糖芥末香蔥炸雞🍗因為佢呢隻蜜糖味同炸雞嘅味道好夾唔係隻隻蜜糖都可以做到最緊要係佢嘅雞皮夠晒香脆即叫即炸😋焗雞(無骨)屋企人話鍾意食焗雞多啲因為感覺健康啲喎而且味道好似冇咁鹹,雙重芝士焗雞就係我屋企人嘅最愛😗啖啖肉又充滿芝士香
今日再次嚟呢一度食韓國炸雞放題
我依然都係鍾意蜜糖芥末香蔥炸雞🍗

焗雞(無骨)

2022-08-23 55 瀏覽
熱愛韓國菜嘅我,特別鍾意食辣炒年糕同韓式炸雞☺️難得cheat day,當然要盡情咁食,知道Sodam chicken有炸雞焗雞放題,就決定黎試下😋餐廳環境乾淨企理,仲不停播住韓文歌😎🐓炸雞+焗雞+額外口味+🍕Pizza+🍢小食放題👨🏼👩🏻‍🦰成人($178)(90分鐘)👧🏻👦🏻小童($88)炸雞焗雞放題價錢唔算貴,原來仲有咁多款口味可以叫,有時仲會有新推出嘅口味,一次過滿足晒我咩味都想試嘅願望😳 除左炸雞焗雞之外,仲有pizza、小食都可以盡情食🤣🔸炸雞(無骨)🔸炸雞外皮香脆,炸粉夠薄,就算凍左食依然脆卜卜🫢雞肉嫩滑juicy~🥫甜酸炸雞酸酸甜甜,開胃得黎唔油膩😋🍯蜜糖芥末香蔥炸雞蜜糖芥末醬汁包裹住juicy 炸雞,配上香蔥能提升香味🧄濃蒜炸雞蒜味濃郁,食落有驚喜,個人推薦嘅口味之一🤤額外口味🥚黃金鹹蛋炸雞鹹蛋黃味香濃突出,有一粒粒鹹蛋碎,推薦!🇰🇷泡菜炸雞醬汁濃郁,泡菜辣味突出🔹焗雞(無骨)🔹焗雞比起炸雞無重飽滯感,可以食多幾種唔同嘅口味🤣🍯蜜糖蒜香焗雞焗雞外皮沾滿粟米片,食落香甜又脆卜卜🧀雙重芝士焗雞鋪滿濃郁嘅芝士粉,芝士粉香濃帶點甜🇰🇷韓風紫菜焗雞比其他口味淡,但雞骨一樣juic

餐廳環境乾淨企理,仲不停播住韓文歌😎

🐓炸雞+焗雞+額外口味+🍕Pizza+🍢小食放題
👨🏼👩🏻‍🦰成人($178)(90分鐘)
👧🏻👦🏻小童($88)

🔸炸雞(無骨)🔸

🥫甜酸炸雞
酸酸甜甜,開胃得黎唔油膩😋

🍯蜜糖芥末香蔥炸雞
蜜糖芥末醬汁包裹住juicy 炸雞,配上香蔥能提升香味

🧄濃蒜炸雞
蒜味濃郁,食落有驚喜,個人推薦嘅口味之一🤤

額外口味
🥚黃金鹹蛋炸雞
鹹蛋黃味香濃突出,有一粒粒鹹蛋碎,推薦!

🇰🇷泡菜炸雞
醬汁濃郁,泡菜辣味突出

🔹焗雞(無骨)🔹
焗雞比起炸雞無重飽滯感,可以食多幾種唔同嘅口味🤣

🍯蜜糖蒜香焗雞
焗雞外皮沾滿粟米片,食落香甜又脆卜卜

🧀雙重芝士焗雞
鋪滿濃郁嘅芝士粉,芝士粉香濃帶點甜

🇰🇷韓風紫菜焗雞
比其他口味淡,但雞骨一樣juicy 嫩滑

🍖BBQ 香辣焗雞
🔥噴火辣焗雞
兩款口味同樣惹味,噴火辣焗雞辣度同三養辣雞麵有特揮🔥 BBQ 嘅辣度比較温和😎

🔸Pizza🔸
🍕泡菜雞放題薄餅(是日款式)
薄餅皮底酥脆薄身,餡料豐富,有泡菜、雞塊、芝士等,細細塊咁唔會太濟😆

🔹小食🔹
🌶韓式辣泡菜
🍜涼拌水冷麵
🌶韓式涼拌海蜇
涼拌海蜇甜辣爽口,水冷麵味道清新解膩

🍟蜜糖芥末薯條
薯條香脆,上面鋪滿蜜糖芥末醬,會令人食唔停口
2022-08-21
  • 甜酸炸雞
  • 濃蒜炸雞
  • 黃金鹹蛋炸雞
👍🏻炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食放題(90分鐘) $168食肉獸必試😈!平時食韓式炸雞閒閒地一大碟都要近兩舊水,仲要最多都係雙拼兩款味呢度嘅炸雞放題可以任食多款炸雞、焗雞,仲有Pizza同韓式小食輕鬆一次過試晒十幾種口味🤪!(詳細款式可參考圖10 menu)如果淨係食炸雞+Pizza放題就$138/人😎-🔸無骨炸雞炸雞整體都係皮脆肉嫩,熱辣辣炸起,冇油益味炸粉唔算厚,都幾大舊肉加上無骨方便食,啖啖肉勁正咬落仲爆哂汁,多汁juicy🤤!放題嚟講炸雞質素真係唔錯,比想像中好食,甚至好食過某啲韓國餐廳😌個人口味最推薦以下款式:👍🏻濃蒜炸雞(圖2)重蒜愛好者必食!濃濃蒜汁加上大量蒜粒😛👍🏻黃金鹹蛋炸雞(圖1中間)鹹蛋味濃郁突出,炸皮上沾滿鹹蛋黃勁邪惡😈👍🏻蜜糖芥末香蔥炸雞(圖1右上)蜜糖芥末配搭蔥香幾惹味😋-🔸無骨焗雞估唔到焗雞雞皮都係咁脆!薄脆唔肥膩,肉質一樣咁嫩滑多汁😙無左層炸粉,睇落細舊啲,不過雞肉可以更易沾滿醬汁個人口味最推薦以下款式:👍🏻蜜糖蒜香焗雞(圖4中間)蜜糖味甜甜地加上蒜味好香,呢個組合無得輸啦必食,記得沾一沾碟上嘅蜜糖🤪👍🏻BBQ香辣焗雞(圖5)辣醬味道類似韓國辣

輕鬆一次過試晒十幾種口味🤪!
(詳細款式可參考圖10 menu)
如果淨係食炸雞+Pizza放題就$138/人😎

🔸無骨炸雞
炸雞整體都係皮脆肉嫩,熱辣辣炸起,冇油益味
炸粉唔算厚,都幾大舊肉
加上無骨方便食,啖啖肉勁正
咬落仲爆哂汁,多汁juicy🤤!
個人口味最推薦以下款式:
👍🏻濃蒜炸雞
(圖2)重蒜愛好者必食!濃濃蒜汁加上大量蒜粒😛

👍🏻黃金鹹蛋炸雞
(圖1中間)鹹蛋味濃郁突出,炸皮上沾滿鹹蛋黃勁邪惡😈

👍🏻蜜糖芥末香蔥炸雞
(圖1右上)蜜糖芥末配搭蔥香幾惹味😋

🔸無骨焗雞
估唔到焗雞雞皮都係咁脆!薄脆唔肥膩,肉質一樣咁嫩滑多汁😙
無左層炸粉,睇落細舊啲,不過雞肉可以更易沾滿醬汁
個人口味最推薦以下款式:
👍🏻蜜糖蒜香焗雞

👍🏻BBQ香辣焗雞
(圖5)辣醬味道類似韓國辣雞麵個隻,但無咁辣,辣中帶甜👹

👍🏻噴火辣焗雞
(圖6)比起香辣焗雞明顯辣啲,味道有啲似Tabasco,酸酸辣辣,過癮🌶!

🔸Pizza
呢個價包埋任食pizza,雖然mini size,但始終易飽肚
我地就寧願主攻炸雞焗雞,所以無試到啦🤭
🔸小食
我地只係試咗兩款小食,韓式辣拌海蜇估唔到幾好食
酸酸甜甜咁好開胃,好啱食食下炸雞用嚟中和一下膩度😙
紫菜薯條雖然都係熱辣脆口,但淨係面頭放咗啲紫菜碎
味道比較普通,都係食返炸雞焗雞好過啦🤓!

用餐時間90分鐘,一入座QR code已經會開始倒數計時,最後落單時間為離座前30分鐘 (會sharp cut🤧)
強烈建議有興趣嘅朋友入座前睇定食乜,坐底即刻爽手落單😎
可以先每款雞嗌一件試味,鍾意食就即刻加單,但注意食淨多過兩件雞要罰錢㗎!
我地當日係平日晏晝去,上菜時間尚算合理,每輪大約10分鐘內上到
不過餐廳人手唔係好夠,唔知繁忙時間會唔會有多啲人幫手呢😂
味道:8/10
性價比:7/10