2016-02-19
今日收工,happy friday!!!想去食西餐慶祝下,但係利是錢俾我賭輸晒,所以決定去廟街附近睇下有咩平靚正西餐食。見到有個招牌寫住25年經驗的五星級餐廳大廚,好似好勁,就去試吓。 即刻叫個燒豬肋骨西餐黎食。雖然等嘅時間有少少耐,但係原來真係慢工出靚貨。媽呀,個豬肋骨真係燒得好好味,出面層肉燒得有少少脆,但入面好軟好多汁,真係好正!隔離既salad都好特別,唔知係咪加左印度嘅香料,令到沙律特別香又好Fresh嘅感覺!豬肋骨同沙律一齊食又係另一種味道,以為食緊西餐,但係又好fusion!真係好正既friday night!! 既然已經fusion左,索性叫埋個cheese naan黎食。因為本身好怕食naan食到好幹既感覺,但呢個naan整到入面仲保留住水份,香但唔幹!其實真心好佩服呢個大廚,係西餐廳學左廚藝但依然唔會唔記得自己既印度傳統廚藝,西餐同印度餐合璧,真係好犀利!今晚好感動,感動既除左嘢食正,仲令我諗起一d離鄉別井係同自己文化完全唔同既國家生活既人,憑住自己雙手努力,按部就班由細做起,到有自己既成就,呢d毅力同精神真係值得學習!This restaurant mak
This restaurant makes my day!!!