2019-06-16 2648 瀏覽
紅磡前港式漢堡包快餐店「時新快餐店」,自從在一年前因為重建和爭產而關門結業,之後「時新快餐店」店主家族裡面,因為在繼承食店上的問題而內訌分裂,最終決裂分家收場,家族成員各自開張屬於自己的新「時新」。「時新」裡面其中一家人,選擇了在黃埔裡面,開設了店名與「時新快餐店」十分相似的新漢堡包快餐店,店名叫做「時新漢堡包」,我的上手「開飯喇」戶口,就曾經光顧「時新漢堡包」和發表過食評。可惜我的上手電話跟「開飯喇」戶口,早已經成為了歷史,凡事都需要忘記過去,勇敢向前望和向前走,那麼「時新快餐店」家族另一成員開設的漢堡包快餐店「SHKB1963」,就由我這個新手機和新「開飯喇」戶口去試食吧。說句真的說話,其實我曾經攜帶我自己的上手手提電話,光顧過「SHKB 1963」一次,「SHKB1963」食店位置在紅磡近着黃埔的位置,跟「時新漢堡包」店舖有一段頗為遠的距離。「SHKB1963」裡面的餐牌,主要是印刷十分精美的簿冊,「SHKB1963」裡面每一頁的餐牌,都是以電腦打印出來的精美價目表,然後把電腦打印精美價目表,製造成為一本外型得體的餐牌。就是憑藉「SHKB1963」裡面的精美印製釘裝的餐牌小冊子,

就是憑藉「SHKB1963」裡面的精美印製釘裝的餐牌小冊子,「SHKB1963」在設計餐牌,在訂製相關食品飲品價目表上的心思和手藝,已經暫時能夠勝過「時新漢堡包」不斷被塗改,兼且不斷被塗改的面目全非價目表。

至於「SHKB1963」價目表裡面,屬於「SHKB1963」的招牌漢堡包食品,跟「時新快餐店」以及「時新漢堡包」採用的名稱都是一樣,叫做「雙層漢堡芝士蛋包」。

屬於「SHKB1963」廚房製造出來的「雙層漢堡芝士蛋包」,漢堡包的單售價錢賣港幣三十六元正。可惜「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」不能選擇跟餐,「SHKB1963」的「包餐」只適用於單層漢堡包、三文治、熱狗而已。

幸好「SHKB1963」在選擇食品跟餐這方面,還有半份版本的炸薯條可供食客選擇,價錢尚算合理,每份「半份炸薯條」只售港幣八元而已。

至於「SHKB1963」的飲品,在跟餐上的價錢相對比較昂貴,沒有太大的跟餐價錢優惠,每份「SHKB1966」凍飲版本手調飲品都賣港幣十九元正,凍飲「凍檸蜜」價錢再貴港幣一元。

相對之下,「SHKB1963」的汽水跟餐價錢,反而比其他手調飲品都要便宜很多,每份「SHKB1963」的汽水售價港幣十元正,當時的我還未知道汽水究竟是杯裝還是罐裝。

不過「一山還有一山高」,「SHKB1963」價錢最昂貴的飲品,其實應該是售價港幣二十九元正,凍飲版本的「檸檬利賓納」才對。

可想而知,想在「SHKB1963」一邊食招牌漢堡包,一邊以便宜價錢去享用「SHKB1963」飲品,根本就是無可能做到,非常艱難的一回事。

所以我最後選擇以港幣十元正購買了一份,當時我還未知道是杯裝,抑或是罐裝的汽水飲品。十元一份汽水加上八元半份炸薯條,再加上港幣三十六元的「雙層漢堡芝士蛋包」,變成港幣五十四元的「SHKB1963」另類套餐。

我在「SHKB1963」在收銀櫃檯付款購票之後,「SHKB1963」示意我拿着收據返回座位,等候「SHKB1963」的店員先後端着「雙層漢堡芝士蛋包」,還有半份薯條加罐裝汽水的套餐送到我的檯面上。

「SHKB1963」侍應率先端着半份的炸薯條,還有罐裝汽水送到我的檯面上,我趁「SHKB1963」侍應未把「雙層漢堡芝士蛋包」端出來之前,試食「SHKB1963」的炸薯條。

「SHKB1963」採用了質地比較粗身的炸薯條,而且「SHKB1963」粗身的炸薯條本身,是沒有加入任何鹽份,或者其他味道的調味料去調味。

「SHKB1963」唯一給我,方便享用粗炸薯條的調味醬料,就只得一小包的蕃茄醬而已。另一方面,「SHKB1963」的半份炸薯條,炸薯條實際份量其實是非常多的。

粗炸薯條本身的口感,因為薯條剛剛被炸起,所以薯條本身的口感炸得頗為香脆,「炸薯條」唯一美中不足的地方,只是炸薯條沒有加入任何調味,所以炸薯條本身的味道偏向比較淡,只能依靠酸味的蕃茄醬搭救。

拿着「SHKB1963」提供僅僅一小包的蕃茄醬,我每為一條炸粗薯條點蕃茄醬,擠蕃茄醬的過程也變得非常之吃力,有很濃厚「睇餸食飯」,頗為不夠盡情的感覺。

至於「SHKB1963」的漢堡包食品「雙層漢堡芝士蛋包」,「SHKB1963」的「雙層漢堡芝士蛋包」實際製成品造型,感覺跟「時新快餐店」的招牌雙層漢堡芝士蛋包頗為相似。
(半份)炸薯條

就連「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的醬汁,醬汁味道亦都跟「時新快餐店」漢堡包,漢堡包裡面的甜味招牌「秘制沙律汁」十分相近。

「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的醬汁色澤是純白色,至於「雙層漢堡芝士蛋包」裡面醬汁的味道,也是很像沙律汁的甜味。

至於「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」,牛肉漢堡扒跟煎蛋以鴛鴦梅花間竹的方式,有次序條理地逐塊分別疊起,最後在每塊牛肉漢堡扒的上面,淋上一撮疑似「沙律汁」的甜味白色醬料。

「SHKB1963」廚房製作的「雙層漢堡芝士蛋包」,就此大功告成。然後「SHKB1963」廚房安排只是以一塊紙套,套起整個「雙層漢堡芝士蛋包」,侍應直接端着「雙層漢堡芝士蛋包」,送到每位食客手上。
雙層漢堡芝士蛋包

就憑我試食過「雙層漢堡芝士蛋包」後的體驗,告訴給我知道「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」吃到的第一個味道,就是來自白色醬汁裡面,有點像「時新快餐店」秘制沙律汁裡面的甜味。

「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的白色醬汁味道非常之甜美,白色醬汁裡面的甜味,亦讓牛肉漢堡扒裡面原有的鹽鹹味,味道不會太鹹。

至於「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的牛肉漢堡扒,牛肉漢堡扒感覺好像以人手剁肉的方式製成,所以牛肉漢堡扒裡面的牛肉原味,會夾雜微微的鹽鹹味,還有少許來自脂肪的油膩感覺。

「雙層漢堡芝士蛋包」每塊的牛肉漢堡扒,因為感覺像以人手剁牛肉方式製成,所以每塊牛肉漢堡扒裡面,除了有來自鹽的鹹味,脂肪最後也成功令到「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的漢堡扒鹹味,停留在口腔內一段不短的時間。

雖然「SHKB1963」「雙層漢堡芝士蛋包」沒有相對比較便宜的價錢,也沒有任何跟餐的價錢優惠,只剩下半份版本的「炸薯條」,所以漢堡包加上炸薯條和罐裝汽水之後,實際的價錢其實不算便宜。

但是幸好「SHKB1963」店員服務態度不錯,還會親自拿着漢堡包,直接從廚房走出來送到食客的手上,所以「雙層漢堡芝士蛋包」裡面的沙律汁甜味,都不及餐廳店員殷勤的服務態度那麼吸引我。
2019-06-06
20 分鐘 (堂食)
(半份)炸薯條
雙層漢堡芝士蛋包
  • 炸薯條
2019-06-05 683 瀏覽
平日的中午1點,店入面冇咩人,打電話叫左3個雙層芝士漢堡一份薯條,10分鐘可取,有些驚喜!因為食得返舊日的味道,用料十足,覺得雙層芝士漢堡比以前還大個左,薯條炸得剛好,勝價比高,極力推介!
雙層芝士漢堡
外賣自取
雙層芝士漢堡
2019-05-31 680 瀏覽
行過路過,唔好錯過!之前見無咗舊舖,又連時新個名都唔用得心諗今次真係molamola~點知...終於...原來轉咗名再開返喇!不過真心,個名睇咗好耐先明SHKB1963 = 時新香港漢堡飽 since1963一開頭只見大大個投影”Taste the Difference”真係差啲錯過!好彩八卦望多幾眼,橙橙黃黃嘅檯櫈、紅白雙間嘅Menu再加埋啲舊舖嘅相,肯定無錯喇!但最緊要,都係個味道先斷定到係咪真.時新!同媽媽一人嗌一個飽+半份薯條,馬上驗明正身!媽媽食黑椒雙層漢堡芝士飽,我食沙律汁雙層漢堡芝士蛋飽。可能人唔太多,職員都會親自送餐。首先,拎上手,係熱辣辣㗎,令人好期待!一咬落去,係你喇!係熟悉嘅味道呀!媽媽甚至表示個飽好食過以前,又熱又鬆軟。黑椒汁呢,媽媽就覺得可以再辣多少少;我個沙律汁,就略嫌稀咗啲啲。至於牛肉,無失望!好厚身,好juicy!仲夾雜洋蔥香!邊食邊滴汁真係好正!(放心,個三角袋完全有效令你唔好lea咁hea)至於個+$8嘅半份波浪薯條,份量都比我預期多。不過未夠完善嘅係唔知茄汁唧去邊好~因為托盤無墊紙,亦無任何兜或碟,所以就只能夠直接唧落啲薯條度。新舖乾淨企理、樓底高
行過路過,唔好錯過!

之前見無咗舊舖,又連時新個名都唔用得
心諗今次真係molamola~
點知...終於...原來轉咗名再開返喇!

不過真心,個名睇咗好耐先明
SHKB1963 = 時新香港漢堡飽 since1963
真係差啲錯過!
好彩八卦望多幾眼,
橙橙黃黃嘅檯櫈、紅白雙間嘅Menu
再加埋啲舊舖嘅相,肯定無錯喇!

但最緊要,都係個味道先斷定到係咪真.時新!
同媽媽一人嗌一個飽+半份薯條,馬上驗明正身!

媽媽食黑椒雙層漢堡芝士飽,
我食沙律汁雙層漢堡芝士蛋飽。
可能人唔太多,職員都會親自送餐。
雙層漢堡芝士飽(黑椒汁)
雙層漢堡芝士蛋飽(沙律汁)

首先,
拎上手,係熱辣辣㗎,令人好期待!
一咬落去,係你喇!係熟悉嘅味道呀!

媽媽甚至表示個飽好食過以前,又熱又鬆軟。
黑椒汁呢,媽媽就覺得可以再辣多少少;
我個沙律汁,就略嫌稀咗啲啲。
至於牛肉,無失望!
好厚身,好juicy!仲夾雜洋蔥香!
邊食邊滴汁真係好正!
(放心,個三角袋完全有效令你唔好lea咁hea)

至於個+$8嘅半份波浪薯條,份量都比我預期多。
薯條(半份)

不過未夠完善嘅係唔知茄汁唧去邊好~
因為托盤無墊紙,亦無任何兜或碟,
所以就只能夠直接唧落啲薯條度。

新舖乾淨企理、樓底高,好有空間感,坐得舒服。
雖然比以前貴咗,
但係心諗,佢直情就喺間酒店嘅向街地舖,
呢個價錢都已經算好良心街坊價喇~
希望呢個味道可以keep住,長做長有啦!
2019-05-26
雙層漢堡芝士飽(黑椒汁)
雙層漢堡芝士蛋飽(沙律汁)
薯條(半份)
2019-05-27 426 瀏覽
呢間餐廳可謂充滿著每個人既童年不過大佬開既呢間餐廳,裝修有少少似麥當勞餐廳,主要都係用紅色為主色,內裡裝修都係簡單為主,一張張4方枱,好乾淨整潔既環境!漢堡包全部都係即叫即整一手拎住漢堡包,漢堡包d肉汁同醬汁多到穿過張包裝紙。包皮軟,唔係隔野包,入面牛肉出色,唔會太實唔會太鬆散,有口感既牛肉,但我厭沙律醬多左少少,沙律醬蓋過左牛肉既味道。薯條呢就係細果個陣茶記食到既薯條,樣同口感都無變,無特別好食或唔好食。我建議胃口唔太大既人食返單層好d,我食完一個雙層都飽到爆炸咁!
呢間餐廳可謂充滿著每個人既童年
不過大佬開既呢間餐廳,
裝修有少少似麥當勞餐廳,
主要都係用紅色為主色,
內裡裝修都係簡單為主,
一張張4方枱,好乾淨整潔既環境!

漢堡包全部都係即叫即整

雙層芝士牛肉漢堡
薯條
雙層芝士牛肉漢堡
2019-05-24 285 瀏覽
前兩日喺黃埔間時新寫左食評,寫左蕪湖街呢間好食啲,點都要喺呢邊寫返呢邊有咩好。雖然呢間扲唔到時新個名,但真係承傳左時新漢堡包嘅精髓。食左兩次,都係食芝士漢堡加蛋。下面呢個第一次食首先係個包,係新鮮烘熱,內脆,外軟。第二係件漢堡扒依舊多汁,鬆軟。仲有只蛋,唔係黃埔間係煎定先攤凍晒,而係即煎嘅,夠熱,仲可以溶埋片芝士。而呢間優勝嘅仲有個包裝,一個三角袋套起個包,保暖之餘仲唔會俾啲汁亂咁滴,呢個設計真係幾細心。個包食落口好夠熱嘅,呢個先係舊時新漢堡嘅精髓嘛。呢個第二次嘅,睇返,件漢堡扒都比黃埔一間大啲。
雖然呢間扲唔到時新個名,但真係承傳左時新漢堡包嘅精髓。

食左兩次,都係食芝士漢堡加蛋。
下面呢個第一次食

首先係個包,係新鮮烘熱,內脆,外軟。
第二係件漢堡扒依舊多汁,鬆軟。
個包食落口好夠熱嘅,呢個先係舊時新漢堡嘅精髓嘛。

呢個第二次嘅,睇返,件漢堡扒都比黃埔一間大啲。
2019-05-21 414 瀏覽
紅磡舊式快餐名店「時新」因家族紛爭結業,並一分為二先後重開後,曾嘗過二哥在黃埔經營的「時新漢堡飽」後,今次終嘗了位於紅磡、由大哥主理的「SHKB1963」,終可比較一番。下午茶時段來到,唔係好多人。店子裝修簡潔,感覺十分乾淨。看看餐牌,相對二哥的店(那邊有較多套餐選擇),我想吃的組合大哥這邊卻要分開叫,但其實整體上都係貴幾蚊左右。要了一個最貴$36的雙層牛肉漢堡芝士蛋包(也可選豬肉)。賣相不俗但包的體積感覺好像較老時新更小巧。好欣賞店家用紙像漏斗般包著漢堡包,吃時不會漏汁弄髒手的設計。至於包的味道就冇得彈,是那股我熟識的,上世紀八十年代港式漢堡的味道。平心而論,個招牌白汁我喜歡二哥那邊較杰身並加入了更多水果粒的味道,但大哥呢邊的汁雖然較稀,但仍有老「時新」的感覺,而且SHKB1963的包吃來烘得較脆身。至於牛肉餅這邊下洋蔥冇咁多,但質感上仍不致太軟,而且咬起來十分多肉汁,加埋隻煎蛋沒有太熟,整體上我覺得大哥的包輕微略勝二哥的。加錢要了半份薯條。波浪型薯條弄得不俗,炸得不會太乾身,咬起來中間仍帶粉嫩之感,讚!炸雞翼更是有驚喜。這裏的師傅炸功真的唔錯,吸油紙看到的油不多。雞肉本身醃味足但無

雙層牛肉漢堡芝士蛋包

炸薯條

炸雞翼更是有驚喜。這裏的師傅炸功真的唔錯,吸油紙看到的油不多。雞肉本身醃味足但無雪味,便難得是外皮脆但裏面的肉不會柴口,肉汁仍鎖得十分豐富,好味。

炸雞翼

唯一唔like的是這裏散叫飲品幾貴,一杯水準不過爾爾的凍檸茶走甜要$19,建議大家來喝免費的水好了。

凍檸茶
2019-05-09
雙層牛肉漢堡芝士蛋包
炸雞翼
2019-05-02 574 瀏覽
第一次聽聞時新,是大一迎新營中,代代學長姐口耳相傳其威名,號稱是紅磡人食堂。時新舊店,是王家衛電影的色調,洋化食物加上本土平民化氛圍。坐在旁邊的食客腳踏一雙人字拖,悠然自得啃着漢堡。二十多塊一個漢堡,比金拱門當時的魚柳包貴上一倍有多,窮學生如我只點了一個漢堡,細細品嚐。當年今日,我都是點了一個漢堡芝士蛋包。厚厚的漢堡排是豬牛混合,夾雜洋蔥粒,煎得焦香而保留肉汁,絕非金拱門的薄排可比。煎蛋外脆,芝士和沙津汁融化在上,一口咬開,蛋黃凝固而半熟,蛋香四溢。一個漢堡下肚,已是半飽,而那飽足感與滿足感,才是慢食快餐的精粹。在紅磡重建下,時新遷店原區重開,座落於高檔酒店下。裝潢不比當年的平民路線,店面光猛,摩登的橙紅色調配輕音樂,乍看倒像連鎖咖啡店的感覺,這也是我一直沒光顧新店的原因。今日偶然一嚐,漢堡味道不改當年,滷水雞翼更是十分出色。就這樣慢食一餐,慢坐閱讀,消磨下午。店員們輕鬆打牙骹,笑容滿面,也不在意門可羅雀。相較連鎖快餐,盡管裝潢相似,今日的時新仍讓食客taste the difference。

2019-05-02
5 分鐘 (堂食)
  • 漢堡芝士蛋包
  • 滷水雞翼
2019-04-27 445 瀏覽
之前就看到這家店,一直都想去試試,但是都沒有時間,週末無聊走到附近就試試,豬扒漢堡,加了芝士以及蛋,豬排滑嫩嫩好吃,芝士融化在包上,薯條也是我喜歡的,外酥裡嫩,不過雞翅略顯一般,不太喜歡
2019-03-30 545 瀏覽
平民漢堡包🍔• 紅磡最有名就係時新漢堡包,舊店已經結業了,之後大哥就係附近開咗呢間延續時新嘅味道,味道依舊,漢堡一定要配埋蛋同芝士先好食,即叫即整好新鮮,抵食呀!
平民漢堡包🍔
2019-03-21 421 瀏覽
成日行過見到間burger咁靚咁西式,一直想泥試,點知一入到去,先發現原來係時新,d包都仲係同以前一樣,係舖面靚左大左,最重要係近左屋企,hahaha.叫左個雙層漢堡同薯條,只能說係回憶嘅味道,真心勾起之前嘅感覺,既感慨又懷念。。。一定會經常泥支持!!

一定會經常泥支持!!
2019-03-19 300 瀏覽
今日又喺紅磡哩頭覓食見到間新嘢😲Search 下原來係2018 年尾開嘅叫SHKB1963個名勁QK入去見到係食港式漢堡包即刻諗起時新😂😂買完坐底觀察環境見到projector 真係show 住時新以前啲相就醒起時新之前真係有分家問題😱原來哩間係另一間時新 但無得用同一個名睇佢menu其實哩間好似貴少少但環境比較寬敞啲枱係用返舊時新啲彩色枱😲食物質素同舊時新有得fight佢仲有set嗌,間唔中嚟食個都幾正!
今日又喺紅磡哩頭覓食

但環境比較寬敞
啲枱係用返舊時新啲彩色枱😲
食物質素同舊時新有得fight

佢仲有set嗌,
間唔中嚟食個都幾正!

2019-03-13 216 瀏覽
終於可以食番之前的味道!雖然不一樣的環境(比之前更大更舒適)還是從前沒變的味道,意粉、漢堡、薯條...當然不可以錯過鷄翼同鷂脾、真係食過翻尋味!仲有不變的人情味!
終於可以食番之前的味道!
雖然不一樣的環境(比之前更大更舒適)
還是從前沒變的味道,意粉、漢堡、薯條...
  • 漢堡飽
2019-03-07 88 瀏覽
今日去左黃埔行街,行到3點幾見有d餓就想起這間時新漢堡包,因舊店關門大吉之後在黃埔重開新店,開左咁耐都未黎試過,所以即上openrice search 個地址,之後就去食。 店內空間及坐位相比之前舊店係闊落好多,依舊係自助型式。 芝士漢堡 / 芝士蛋漢堡 - 漢堡扒好厚身,煎到外脆內軟,配埋芝士和秘制醬汁,好juice 好好味,跟之前味道差唔多,但聽好多人話唔同之前既味道,但我個人覺得一樣咁好味炸薯條 - 炸到金黃色,熱辣辣好味

炸薯條 - 炸到金黃色,熱辣辣好味

2019-03-03
2019-02-25 328 瀏覽
在大家經常聽見Jo要陪Yo去邊去邊,查實,大部份時間,反過來係Yo 捱義氣陪Jo 工作就真👨🏻‍💼,好似今日,又陪Jo到紅磡接受訪問兼辦貨💼,二人做完正經事開始覓食,紅磡出名的cafe暫時搵唔到,反而出名嘅小食就好多,例如雞翼山、紅磡雞蛋仔、上海包餃店等等,當然,唔少得重新無耐嘅SHKB1963 (前身為時新快餐店)啦💁🏻‍♀。.申利一吓,Yo後生到未嚐時新時代嘅漢堡飽🍔,而Jo就曾是舊舖嘅常客,兩人對呢間漢堡嘅期待正好徘徊於嚐新與重溫之間,要同時滿足我哋其實好難,不過,SHKB1963做到了🤣。.雙層漢堡芝士蛋飽🍔漢堡飽由最基本嘅單層漢堡入手,到雙層芝士蛋飽為止,一共有八款由輕盈至大滿足供你選擇,我們放棄可以影多一款嘅方案,齊齊叫了最振憾嘅一款😝。雙層人手壓製嘅港式漢堡扒據聞係以新鮮牛肉,加入秘製醃料煎至九成熟,輕輕一咬,香濃肉汁四射😋,這種感覺Jo話認得出就係第一次嚐舊時新時嘅驚喜。至於點解呢度嘅飽特别好味,除了牛肉漢堡出色外,還有一個公開嘅秘密:秘製沙律醬🤩,當牛肉遇上佢地用番茄、青瓜等十多種材料混合而成嘅沙律醬,哈哈,一個字:YoJo,太夾了吧😏。🚩整體:4/5.紅豆奶茶、紅豆
雙層漢堡芝士蛋飽🍔
🚩整體:4/5
紅豆奶茶、紅豆咖啡☕
飲品嘅選擇不算豐富,我們各自點了一杯加入紅豆嘅飲品。在期望不高嘅情況下,又幾好飲喎,尤其是紅豆奶茶,Yo嚐第一口後就讚不住口,的確有濃厚嘅茶香,不是澀味而是茶香味,配豆略甜嘅紅豆剛剛好,值得推介。而咖啡就中規中舉啦,紅豆粒粒分明下令一杯平凡嘅咖啡變得特别,係容易入口同好飲嘅,不過二選其中的話,YoJo都係會選紅豆奶茶囉。
🚩整體:3.5/5
炸粗薯條🍟
加錢換了一客粗薯條,外脆內熱,係即叫即炸嘅,OK啦😝
🚩整體:3/5
環境方面,就是一間新開嘅港式小食小店,簡約、整齊、上了年紀的店員有禮。閒坐於Bar枱望著街上行人熙來攘往,邊嚐大滿足漢堡,係治癒同放空嘅一餐。
地址:紅磡蕪湖街83號逸酒店地下2A-2B號舖
電話:27283848
2019-02-07 358 瀏覽
其實所有嘢都幾好食漢堡包嘅水準亦都維持到但係所有食物都有少少過份貴薯條嘅份量亦都唔係特別多確實佢係好食過黃埔嗰間但係價錢會令我哋卻步最唔開心嘅係薯條嗰啲茄汁好吝嗇 比好少 唔肯俾多啲只可以返去叫佢再俾個茄汁仲要裝係個好細嘅膠兜入面真係好難點 食到有啲炆憎仲衰過以前用一蚊買一包茄汁間中已經來回左四次要佢添啲茄汁但根本添黎添都係個膠兜度都點唔到食得唔夠爽快最後,我哋決定咗叫佢擠係薯條旁邊但都係好少 😫茄汁愛好者要留意😅要自備茄汁
其實所有嘢都幾好食

仲衰過以前用一蚊買一包茄汁

間中已經來回左四次要佢添啲茄汁
但根本添黎添都係個膠兜度都點唔到
食得唔夠爽快

最後,我哋決定咗叫佢擠係薯條旁邊
但都係好少 😫

茄汁愛好者要留意😅要自備茄汁