今日收工約左係朋友公司附近食飯, 地點都唔算難搵, 條街仲有好多餐廳同酒吧咁。天時暑熱, 一坐低就order左飲品解解暑先。我地分別叫左兩杯virgin pina colada 同埋一杯mojito, 夠晒凍, 一飲舒服晒! 涼返少少之後我地就落單啦, 因為我地三個人咁就叫左一個兩人餐同埋少少散嗌。今日既餐湯係南瓜湯, 煮得好綿好滑, 唔會太甜, 好味! 沙律我地簡左Parma ham配哈蜜瓜呢個經典配搭, Parma ham既油香係口到浪下浪下, 配埋哈蜜瓜既清香~~三個人分兩舊真係唔夠皮啊!意粉簡左我地三個既最愛~Carbonara!!! 我發現依家好多餐廳都會將半熟雞蛋一齊serve等我地影晒相再係table side幫我地撈。一撈就聞到勁香蛋味同埋芝士既味道啦! 入口creamy得黎又有啲煙肉粒加左重口感, 實在係正啊!身為薯仔控既我一定係叫左煙肉芝士薯條啦! 佢既份量對比起之前既菜都大份好多, 三個人share卓卓有餘啊! 佢本身已經有好多芝士同sour cream, 仲有煙肉既鹹味, 唔洗再點任何野就好好好好食啦!! Main course我地係二人餐到簡左慢煮豬仔骨再係

Main course我地係二人餐到簡左慢煮豬仔骨再係a la carte menu叫左一份Beef Wellington! 慢煮豬仔骨我一落刀已經骨肉分離, 可想而知佢既肉質有幾軟幾嫩啦! 美中不足既係佢既醬汁太濃味, 如果adjust返好少少就無檞可擊啦!

至於個Beef Wellington完全無令我失望啊!!! 酥皮夠脆, 入面既牛柳煮得岩岩好, 最值得讚既係佢既mushroom filling, 勁香調味調得岩岩好, 唔會搶到入面既牛味之餘又帶到個種菌味出黎! 淨係因為呢道菜已經足夠令我會再返黎呢到食, 正!

• 煙肉芝士薯條
  • Beef  wellington
2018-06-18 85 瀏覽
老婆轉了工,喺大角咀附近,剛好今天加班,又是覓食的良機。上網見到一間西餐好似唔錯,咁就一於去試試,Dinner for Two都係398,但知道如何??意大利菜湯,味道頗濃,帶點微辣,第一道菜,很對板。凱撒沙律,頭盤先來個天使之作的沙律,份量足,用料靚,最緊要味道好味,才是重中之重。煙肉芝士薯條,天使之後,就當然是魔鬼的降臨。薯條爆香脆,又熱辣辣,配上濃濃的芝士,再加上煙肉粒加強了口感,絕對頂瓜瓜。卡邦尼扁意粉,一碟普通的意粉,才可看出每個廚師的不獨特。意粉上枱,配上一隻半熟蛋,和意粉混合,更見香滑。烤澳洲西冷排(五成熟),好波停不了,廚師火喉控制了得,用上靚材料,簡單就是美。薄荷檸檬特飲、凍朱古力
意大利菜湯,味道頗濃,帶點微辣,第一道菜,很對板。

薄荷檸檬特飲、凍朱古力
2018-05-20
餐廳喺大角咀食街之一嘅博文街。門面左上角Starry Night嘅藍光招牌燈箱好有夜空感覺。室內裝潢都係精心佈置:髹咗唔同顏色嘅木枱木櫈噴上Starry Night字樣;復古風格嘅吊燈同掛鐘;枱上嘅別緻小盤栽,心情都即刻愉快起嚟。Mocktail【Virgin spins Colada】充滿鮮果味嘅Mocktails,有菠蘿汁、橙汁、椰子cream再加糖漿,上面再有薄荷葉。飲落菠蘿味較橙味突出,而椰香就令味道更豐富,薄荷葉感覺清涼,好適合夏天飲。【Virgin Mary】番茄汁、檸檬汁、青瓜、鹽、胡椒粉、辣椒仔、喼汁,辣酸鹹三種味道嘅飲品應該係小眾之選,但我就係每次飲Mocktail都會揀。三種味道都幾平衡,不錯。威靈頓牛柳套餐(2人用)$598Starter【日本磯燒鮑魚】 搽咗醬油再燒嘅鮑魚,咬落非當爽彈,用醬油燒出嚟更突顯鮑魚本身嘅鮮甜。配上田園沙律同番茄沙沙感覺清新。【輕煎鵝肝】鵝肝嫩滑帶恰到好處嘅羶味,由於輕煎再加上配咗蘋果紅酒汁冇乜油膩感。配有三片香脆多士,鍾意可以食埋鵝肝多士~Soup【周打蜆湯】口感好creamy,飲落奶香味濃,用麵包粒蘸湯嚟食好正。材料有兩隻鮮甜大蜆、

Mocktail

威靈頓牛柳套餐(2人用)$598

Starter

Soup
【周打蜆湯】口感好creamy,飲落奶香味濃,用麵包粒蘸湯嚟食好正。材料有兩隻鮮甜大蜆、魚肉、薯粒,材料份量唔少,大滿足。

主菜
【白酒蟹肉燴飯】由北海道蟹膏、蒜、帕爾馬芝士、白酒製作成Creamy醬汁嘅risotto,有黑蟹籽點綴,上面大隻炸軟殻蟹,旁邊仲有唔少蟹肉。啱晒我呢個蟹迷。Risotto食落有少少偏鹹,但啖啖軟滑口感,軟殻蟹亦夠香脆,用料十足,相當唔錯。

【傳統英式威靈頓牛柳】由於威靈頓牛扒做法較為花工夫所以喺一般西餐廳比較少見。牛柳上面有一層鵝肝醬同釀野菌、rosemary同火腿嘅酥皮。酥皮香脆可口、野菌有咬口、三成熟嘅牛柳軟腍肉質紅潤多汁,三種口感之餘味道又多層次。配有田園沙律有肉有菜夠平衡。

呢個二人餐冇甜品,感覺未臻完美。但整體食物水準高,材料豐富,我哋都相當滿意。
2018-06-13 83 瀏覽
同朋友打算去飲下野,不過去到Starry Night見到食物又幾吸引,又試下set dinner先因為未試過威靈頓牛柳,就點了$598 set for two先來周打蜆湯湯較為厚身,有洋蔥、蜆肉等配料,忌廉濃而不膩。日本磯燒鮑魚鮑魚新鮮有彈性,上面是蕃茄沙沙輕煎鵝肝鵝肝配甜酸的蘋果紅酒汁,相當開胃,加上脆脆多士一起食,多種層次感。蒜香海鮮扁意粉有大蝦、青口、魷魚圈、蜆等,用料十足,而意粉牛油味頗重,至於大蝦新鮮、魷魚圈煮得剛好!威靈頓牛柳,令我不其然想起chef Nic ,哈哈。酥皮除了包著澳洲牛柳,之間還有一層,就是鵝肝、薯蓉、南瓜蓉、野菌,意想不到原來是超豐富!酥皮焗的夠香夠脆,牛肉看上去血淋淋,但其實質感幾嫩滑,還有濃郁的鵝肝、軟滑薯蓉、南瓜蓉,確實是不錯,好想encore~~

先來周打蜆湯

湯較為厚身,有洋蔥、蜆肉等配料,忌廉濃而不膩。

日本磯燒鮑魚

鮑魚新鮮有彈性,上面是蕃茄沙沙

輕煎鵝肝

蒜香海鮮扁意粉

2018-06-13 124 瀏覽
朋友仔難得只返黎一個月當然要帶佢去Chill一Chill la💕今日帶佢黎到超有情調嘅Starry Night兩個人叫左個威靈頓牛柳套餐 ($598)頭盤我要左日本磯燒鮑魚 鮑魚幾鮮味朋友仔就要左輕煎鵝肝而個周打蜆湯要讚讚 好Creamy 👍🏻主菜傳統英式威靈頓牛柳出場喇😍酥皮、蘑菇茸和牛柳 三種食材有三種口感用上九種材料 令到牛柳肉汁豐富又軟又滑最後以白酒蟹肉燴飯作結超強蟹味 將整個飯嘅味道昇華🤤________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
朋友仔難得只返黎一個月
當然要帶佢去Chill一Chill la💕
今日帶佢黎到超有情調嘅Starry Night
兩個人叫左個威靈頓牛柳套餐 ($598)
頭盤我要左日本磯燒鮑魚 鮑魚幾鮮味
朋友仔就要左輕煎鵝肝
而個周打蜆湯要讚讚 好Creamy 👍🏻
主菜傳統英式威靈頓牛柳出場喇😍
酥皮、蘑菇茸和牛柳 三種食材有三種口感
用上九種材料 令到牛柳肉汁豐富又軟又滑
最後以白酒蟹肉燴飯作結
超強蟹味 將整個飯嘅味道昇華🤤
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
磯燒鮑魚
熱梨蜜
磯燒鮑魚
熱梨蜜
2018-06-12 50 瀏覽
今晚去左大角咀搵姨媽, 之後佢帶我食好野,,黎左間西餐廳, 叫STARRY NIGHT.一開始我地先叫左2杯野飲, 一杯係伯爵茶, 另一杯係薄荷茶.  2杯都好健康養生咁.之後叫左個西班牙腸配青口,煮得好特別,西班牙腸好彈牙而青口食到鮮味!龍蝦肉賣相好吸引,大大隻,每人半隻,食落啖啖肉,肉質鮮美十足 =]而一向都好鐘意卡邦尼意粉既我真心推介,佢將忌廉、芝士、煙肉etc、配搭一起真係冇得輸,仲要意粉係軟硬適中,有咬口,配埋溫泉蛋真係好滋味~ 甜品揀左個opera, 士多啤梨朱古力cake, 唔會太甜, 味道岩岩好!overall 食物質素性價比高, 下次可以再黎=]
而一向都好鐘意卡邦尼意粉既我真心推介,

overall 食物質素性價比高, 下次可以再黎=]
2018-06-10
2018-06-11 618 瀏覽
已經好耐冇嚟過大角咀搵食,以前對佢嘅印象主要都係奧海城,但其實附近都有唔小有特色嘅餐廳,今晚就揀咗Starry Night。一入到去,店面唔算大,裝修得好襯佢嘅名字,有好似星空嘅天花板同竼高嘅畫,燈光幽暗,有啲似午夜巴黎嘅情節。我地叫咗一個$398嘅二人餐,有湯,沙律,小食, pasta/risotto 同grilled, 每個category都可以揀一款,係一個幾完整嘅套餐,飲品要另外點,我地揀咗藍蝶花薑茶同檸蜜薑,兩杯都有薑粒係入面,同埋無渣!幾好飲~湯同沙律首先登場,湯係好足料嘅蕃茄湯,好濃味,個人覺得咸咗小小,沙律就揀咗parma ham melon, 個哈密瓜好新鮮,好甜,配上火腿嘅咸香,雖然簡單但好好味,全靠材料本身嘅質素。再之後嘅芝士蒜蓉包真係好有驚喜,面頭有兩種芝士,加上麵包濃濃嘅蒜蓉,估唔到咁夾,旁邊仲有炸蒜增強口感,好快成碟就俾我地清唒。係等主菜上嘅時間,待應有替我們換碟,加水,終於主角上場!香辣雞扁意粉又係另外一個驚喜,雞肉真係煮得好嫩滑,好小食到呢種質感嘅雞肉,同埋份量唔少,仲有其他配菜都好花心思,有一種炸咗嘅菜,係意粉上面,好香口。我地掛住食呢個,停唔到口,食

我地掛住食呢個,停唔到口,食完先留意到係一邊就快凍咗嘅牛扒,牛扒好有肉味,小小筋,不過我幾鐘意,加小小芥末好開胃,隔離嘅焗車厘茄好多汁,一咬落去成個咀都係鮮茄汁,好味又好得意,食埋真係好飽好滿足。

無論環境,食物,服務態度都好好嘅小店,食得好開心嘅一餐☺
2018-06-06
2018-06-11 42 瀏覽
現時大角咀已經變到有勁多餐廳選擇,今次去了這間西餐廳 starry night, 店員服務非常好,非常貼心,認真要一讚!店內都幾情調~幾岩情侶撐台腳我地叫左398既set!!都幾多款式選擇今次食唔到生蠔!下次揾日weekend黎食先餐湯都蕃茄雜菜湯湯頭很濃郁。味道夠哂入味再加少少黑椒更出色巴拿馬火腿配哈蜜瓜,咸香適中既火腿入貨不錯靚料整體好match脆脆雞蛋炸得鬆脆甘香!!旁邊既蜜糖香辣黑醋醬汁超入味不油膩幾嫩滑真空慢煮鴨胸,旁邊的是黑松露薯蓉好香好滑,黃色的是南瓜蓉味道香甜得自然鴨胸質感有咬勁~配上2種醬蓉很不錯no sex on the beach既特飲,清甜冰涼

我地叫左398既set!!都幾多款式選擇
今次食唔到生蠔!下次揾日weekend黎食先

餐湯都蕃茄雜菜湯湯頭很濃郁。味道夠哂入味
再加少少黑椒更出色

巴拿馬火腿配哈蜜瓜,咸香適中既火腿入貨不錯
靚料
整體好match

脆脆雞蛋炸得鬆脆甘香!!旁邊既蜜糖香辣黑醋醬汁超入味
不油膩幾嫩滑

鴨胸質感有咬勁~配上2種醬蓉很不錯

no sex on the beach既特飲,清甜冰涼

2018-06-10 41 瀏覽
今日黎返細個住既地方,估唔到已經變左好多多左好多食肆同酒吧見呢間西餐環境幾好就入左去食蕃茄湯好香濃既蕃茄味,但又唔會太稀最岩用黎開胃周打蜆湯好creamy配埋脆脆既麵包粒輕煎鵝肝配蘋果紅酒汁鵝肝好肥美,煎得好香好juicy重頭戲黎啦威靈頓牛柳第一次食呢隻牛柳出面包左層酥皮再拎去焗但個牛唔會overcooked牛味好重 唔會韌白酒蟹肉燴飯有炸得香脆既軟殼蟹燴飯好creamy好重忌廉味Mocha朱古力味夠重Peach tea好香既蜜桃味 甜甜地其實呢個餐幾扺食價錢同食物質素成正比而且環境又唔錯推薦大家黎試下
今日黎返細個住既地方,估唔到已經變左好多
多左好多食肆同酒吧
見呢間西餐環境幾好
就入左去食

蕃茄湯
好香濃既蕃茄味,但又唔會太稀
最岩用黎開胃

好creamy
配埋脆脆既麵包粒

輕煎鵝肝配蘋果紅酒汁
鵝肝好肥美,煎得好香
好juicy

而且環境又唔錯
推薦大家黎試下

• 威靈頓牛柳
2018-06-09 364 瀏覽
去開大角咀 朋友話附近有間特別好食既西餐 咁就去試下去到門口都有啲dinner set 睇到都幾多選擇 但入到去就揀左個個二人套餐 老闆推介首先上左頭盤 揀左鮑魚辣辣地既番茄醬 再加沙律底 磯燒鮑魚呢個都好味 就算有番茄醬係面 都食到鮑魚既鮮甜 好煙un既口感好味再黎係周打蜆湯 應該係我食過最好味既蜆湯佢個湯好溶 一啲都唔湯但係好香濃既忌廉味 再加入味有啲薯仔容 呢個真心好味再上就係Carbonara 我的最愛 上枱時都聞到好想忌廉味 再啲bacon碎就更加香 點知撈既時候有驚喜 個蛋係中間 即刻搞勻佢 好正呀撈埋食更香更濃既汁 雖然好快就會飽 但都食哂 好彩兩個人食 自己一個一定食唔哂最後就上個威靈頓牛柳 上菜擺得好靚呀 底係薯蓉同南瓜蓉 兩個都好濃味好食呀 差啲連碟都舔埋特別中意會個薯蓉到食個牛柳外酥皮內牛柳 好生 5成熟 一切就有血 入口就即溶 太好味了 值得食既套餐飲品就點左我最愛既玫瑰茶同凍朱古力個茶仲會幫我refill好香仲有真玫瑰乾係杯入面 好飲最後埋單733 不過真係好難得搵到好食既西餐呢間一定係 雖然難搵 又比較細 真野食就係有驚喜
去開大角咀 朋友話附近有間特別好食既西餐 咁就去試下

個茶仲會幫我refill
好香仲有真玫瑰乾係杯入面 好飲

最後埋單733 不過真係好難得搵到好食既西餐
呢間一定係 雖然難搵 又比較細 真野食就係有驚喜
寶寶新工在附近,所以第一日放工後便去接放工,然後在附近食晚飯。想挑一間比較有情調的,於是便選擇了STARRY NIGHT。昏暗的燈光,加上特式的吊燈和牆燈的燈光配合,更有氣氛。而且檯都放得好鬆動,坐得好舒服。套餐包了每人一碗湯,另外還有沙律,主菜兩款,1款小食,整體都好豐富。而且選擇亦不少。飲品方面都好多選擇,酒類及咖啡都有。餐湯是雜菜湯,用上了多種瓜菜去煮,有青瓜﹑甘筍﹑茜芹﹑紅腰豆和洋蔥等,所以味道好清,亦帶有蔬菜的甜味。凱撒沙律有清新羅馬生菜,香脆煙肉,PARMESAN CHEESE,脆麵包粒。清新開胃。蒜香蜆肉白酒扁意粉用上新鮮的蜆加上白酒稍為煮過,食得出除左調味外,鮮甜的海鮮鮮味。而且蜆肉每粒都好飽滿,雖然不算好大隻,但粒粒都有鮮甜蜆肉,好鮮味。意粉用上了洋蔥﹑蒜粒﹑辣椒和蕃茜等調味,令意粉味道更香。扁意粉煮得剛好,夠爽口彈牙。慢煮醬燒美國豬仔骨豬仔骨表面搽滿了調味醬,味道重濃帶微酸,不會搶過豬仔骨本身香味,亦令食落更是開胃。因為用上了慢煮的煮法,整塊豬仔骨的肉都好軟淋,輕力已經可以切開。豬肉質地軟嫩,而且保留了肉汁,所以食落唔會太鞋。小食點了煙肉芝士薯條,新鮮炸起的薯條加上

慢煮醬燒美國豬仔骨

豬肉質地軟嫩,而且保留了肉汁,所以食落唔會太鞋。

小食點了煙肉芝士薯條,新鮮炸起的薯條加上大量拉絲芝士和香脆的煙肉粒,十分惹味。

特別是熱辣辣的薯條沾上涼快的酸忌廉,味道很搭很開胃。

飲品點了蜜桃特飲和菠蘿特品,都是有汽飲品,甜度剛好,唔會覺得好藥水味。

整個晚餐都好RELAX,是一個不錯的用餐體驗。
同朋友係奧海城行完街周圍行下搵野食,見到一間餐廳入面掛左氣球嘅餐廳(應該有客人生日)🎈,即刻吸引左我地視線,再望望餐單上啲野食又幾吸引,價錢又幾親民,作為為食一族當然想試下佢啦😋!其實一開頭都係抱著膽大心細行入去,但食過之後簡直係一試難忘。佢嘅間隔似係自己小本經營,可能時間已經有啲遲,店入面唔算多人。個日有啲雨,職員好貼心咁提我地小心地滑又馬上遞熱茶,都幾窩心👍同朋友叫左個5-course嘅二人套餐都係$398,有沙拉、餐湯、意粉/意大利飯、小食、肉和兩杯飲品,感覺上好豐富。之後個台生日嘅客人切蛋糕,成間餐廳即刻轉左播生日歌,夠貼心,讚👍每道菜都根據我地進食速度而上,食得無壓力可以慢慢食真啲👍餐湯係雜菜湯,好多不同種類嘅雜菜粒,好足料👍沙拉我地叫左Caesar salad,芝士味濃,超中意👍個人係雞翼愛好者,所以叫左脆脆雞翼,真係炸得好脆,啲蜜糖同黑醋醬配搭得岩岩好👍,好開胃,唯一美中不足就係得兩隻,同朋友一人一隻就無得再食😢Grilled個部分叫左西冷排五成熟,燒得好,有肉汁之餘仲好有口感👍最後,我地叫左Truffle Risotto,只可以講餐廳好dum本放左好多黑松露,同埋都係好

每道菜都根據我地進食速度而上,食得無壓力可以慢慢食真啲👍

餐湯係雜菜湯,好多不同種類嘅雜菜粒,好足料👍

沙拉我地叫左Caesar salad,芝士味濃,超中意👍

就無得再食😢

最後,我地叫左Truffle Risotto,只可以講餐廳好dum本放左好多黑松露,同埋都係好重芝士味,好中意👍

推薦比大家,平靚正,服務一流,適合情侶和朋友嘅小聚會!👫
2018-06-05 48 瀏覽
平時都好少黎大角咀呢邊一直都以為大角咀好偏辟好難去但大鄉里既我今日黎到呢邊做野先發現原來呢頭同旺角或奧運站都好近為左獎勵自己咁岩黎到呢到就食餐好既所以就揀左威靈頓牛柳套餐食得豐富d 一上枱就係前菜我同朋友都揀左日本磯燒鮑魚估唔到係西餐廳都會食到日本野仲要係磯燒鮑魚做頭盤好特別鮑魚好新鮮燒得好好 好腍身而且好重既燒烤味配埋清新既蔬菜好夾份量岩岩好 呢個周打蜆湯真係好正蜆同海鮮味好濃郁而且湯入面有連殼蜆處理得好乾淨 完全唔會有沙仲好鮮甜湯本身落足忌廉同薯蓉口感好creamy而且忌廉同薯蓉既味道互相balance唔會搶左海鮮味湯入面仲有薯仔粒令個湯更加有口感 呢個希靈頓牛扒好正宗選材係用牛柳 再用酥皮包住牛柳整得好靚牛柳煮得好粉嫰但又唔會有腥味腍身又嫰口再配埋酥皮兩種口感加埋一齊好夾酥皮入面仲有釀野菌而且菌味好突出但又同牛柳味道好夾而側邊既蔬菜 薯蓉 同南瓜蓉味道都好清新可以同酥皮牛柳配埋一齊食有唔同既味道 一向都好鐘意卡邦尼意粉忌廉味芝士味煙肉味加埋一齊真係好正呢個意粉同平時既唔同仲多左蒜香味食落都好特別扁意粉好有咬口亦都煮得好入味仲有個63度溫泉蛋撈埋一齊食有啖啖蛋味仲滋味 另外都叫

平時都好少黎大角咀呢邊

不過飲到最後比冰沖淡左
味道會有少少淡

下次再黎大角咀覓食

2018-06-05 720 瀏覽
自從搬左屋之後已經好耐冇同老婆過黎大角咀食飯, 大角咀超多食店, 而且好多性價比都相當高。今日放工約左表弟去探表妹嘅新生BB, 我地三個約左6點半係奧運站集合, 食個Early dinner再一齊上表妹屋企。表弟係附近返工, 佢建議去位於博文街呢間好近地鐵站嘅西餐廳食。由於我地到餐廳時仍早, 客人不多, 餐廳裝修好配合Starry Night呢個主題, 灰色嘅牆身掛上光亮嘅星星, 而黑色的天花亦裝有多個圓形燈, 非常有在星空下用餐嘅感覺。😙餐廳唔大間, 但提供嘅食物同飲品款式非常多, 我地先每人點左杯飲品, 叫左一個二人餐, 再加左一客唔多餐廳有提供嘅威靈頓牛柳, 三個人share應該夠哂食。😁Virgin Pina Colada $58Mocktail入面我最鍾意Pina Colada, 呢杯Pina Colada唔太甜, 椰香同菠蘿味都好突出, 入口味道清新自然。👍No Sex On The Beach $48表弟呢杯No Sex On The Beach色彩好鮮豔, 由多款果汁調製。Butterfly Pea Flower Ginger $35老婆揀呢杯熱飲薑味都幾濃, 同藍蝶花

Virgin Pina Colada $58

No Sex On The Beach $48

No Sex On The Beach

老婆揀呢杯熱飲薑味都幾濃, 同藍蝶花香味好配。
Butterfly Pea Flower Ginger

二人餐 $398
二人餐包括沙律, 餐湯, 小食, 主食同主菜各一款, 兩個人share份量都幾多。

餐湯及凱撒沙律
是日餐湯係雜菜湯, 味道唔算太濃, 凱撒沙律都幾大份, 我地三個人分都好夠食。
凱撒沙律

雜菜湯

煙肉芝士薯條
加上車打芝士, 水牛芝士同酸忌廉嘅煙肉芝士味道有驚喜, 薯條粗身而且香脆, 芝士忌廉汁咸香味濃郁, 煙肉富有油香, 非常惹味。😋

蒜香蜆肉白酒扁意粉
老婆好鍾意食蜆肉意粉, 呢個扁意粉爽滑彈牙, 帶有酒香, 蜆肉鮮甜, 味道唔錯。

真空慢煮鴨胸
表弟推介嘅慢煮鴨胸果然唔錯, 肉質唔會過份腍軟, 帶有少少咬勁, 鴨胸有油香, 配菜嘅黑松露薯蓉同蘆筍都幾好食。👍

傳統英式威靈頓牛柳 $298
呢款英式威靈頓牛柳唔多餐廳會做, 外層酥皮鬆脆, 牛柳肉質超軟腍多汁, 雖然外觀睇大概只得3成熟, 但入口完全不帶生肉嘅腥味, 牛柳好大件, 3個人share都好滿足。😋

埋單每位$307, 唔算平, 不過性價比高。👍

餐牌
2018-06-04
Butterfly Pea Flower Ginger
凱撒沙律
2018-06-05 41 瀏覽
近年,大角咀隨住不斷有新屋苑落成都已經改變咗好多。以前的半工業慢慢都演變緊,不少餐廳小店陸陸續續都喺呢個區到靜靜起革命喇!呢晚就去到大角咀嘅Starry Night ,位置未算太多,就係鍾意呢份Cozy嘅感覺!我同大少繼續好懶地見到有二人Set Dinner就決定叫Set,因為通常都會搵到想食嘅嘢!是晚餐湯係意大利菜湯,味道都算濃郁。頭盤係Parma Ham with Musk Melon , 我比較喜歡香多過濃嘅Parma Ham ,呢度正合我心意。哈蜜瓜清甜爽口,配上香香嘅Parma Ham真係好夾!小食方面就揀咗煙肉芝士薯條,煙肉、芝士同Sour Cream呢個組合真係無得輸,有8分呀!可能我比較喜歡更溶嘅芝士,如果用焗爐代替火鎗更好!Main Course呢,分別揀咗真空慢煮鴨胸同南瓜意大利飯。首先個慢煮鴨胸個熟度剛剛好,但味道略為啖咗啲!如果再煎香啲更好,而且個汁太少喇,唔夠配個鴨胸啊~意大利飯用南瓜、蕃茄配上芝士煮成,飯上面仲有Ricotta Cheese可以拌埋一齊。味道剛剛好,飯粒亦唔會過稔。南瓜因為烤過更香甜,好多就比我哋清哂喇!服務一直都係我加/減分嘅原因,店員笑容

是晚餐湯係意大利菜湯,味道都算濃郁。

服務一直都係我加/減分嘅原因,店員笑容好好而且好貼心咁問我哋對食物意見,證明都係一家好想努力進步嘅餐廳啊!加油啊!
2018-05-21