最近好有口福 係咁食牛牛🐮!〰️位於銅鑼灣既日式扒房 雖然空間唔係好大 但係環境都相當舒適 職員都好細心介紹menu📃吉列炸牛扒定食 $188好耐無食吉列牛扒了🥺吉列牛份量有成200g 小鐵板上放咗舊牛油🧈所以放牛扒落去煎既時候好香😍食落會比一般既牛扒有口感 外脆內軟〰️🤤同多咗啲趣味(自己落手煎)🤣!無食過吉列牛既不妨試下 如果食落覺得漏的話 定食有配白飯🍚沙律🥗醃蘿蔔😚有蘿蔔好正🤓👍❣️頂級板腱牛扒定食 $195一上枱 足足有8安士架 超厚🥩🤣定食一樣有有配白飯🍚沙律🥗醃蘿蔔〰️ 板腱牛姐係肩胛骨上方既肉 梅花牛肉 嫩肩里肌都係取至呢個部門 牛扒會有一條筋 肉質較結實 食落就無咁油膩〰️五成熟 煎得啱啱好 如果怕份量太多 呢到都有輕量版架😏

吉列炸牛扒定食 $188

頂級板腱牛扒定食 $195
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐮 𝙃𝙤𝙡𝙮 𝘾𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙬 @ 🌟 Steak Bar《👽食神大媽食牛牛》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:石燒薄切牛肉 HKD 178吉列炸牛扒 HKD 188紫菜薯條 & 蜜桃梳打 HKD 35.👽 大媽今次黎到呢間位於銅鑼灣嘅牛魔王嘅天堂,可以一次過滿足晒又想食牛、又想自己落手石燒、又想性價比高嘅慾望!👅.🐂 平時一見到一字頭嘅牛牛,都會擔心質素可能會麻麻。而呢度不論你係選擇邊一款套餐,都只係一字頭咋!同埋用料唔差喔,咬落絕對冇筋唔會韌,同埋全部套餐都配以前菜、沙律、同飯,絕對算幾豐富架!😬.🥩 打頭陣係「石燒薄切牛肉」🪨 一落舊石度燒,超爆香!點埋特質牛牛汁,餐後都無覺得口渴,絕對真材實料唔係靠味精 😋.另一款人氣推介就係「吉列炸牛扒」,性價比絕對高,D牛係厚切唔靠炸粉堆砌,同埋係超軟嫩呢!必食!🤤.🍟 餐廳仲要超聰明,推出叫飲品送小食嘅優惠,做到生意之餘又可以滿足食客!大媽就點選左「紫菜薯條」同「蜜桃梳打」,配埋D牛牛一齊享用,超滿足呀!🌝.😃 地理位置超方便,性價比又高,店員仲要有禮貌,絕對要黎試下呀!❤️.‼️❤️ 記得CLICK
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

📍 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
📲 +(852)2674-7688
紫菜薯條 & 蜜桃梳打
2021-11-17 91 瀏覽
見到有牛🐮食,作為牛魔王🐮😈既小編當然要黎試下😜 夜晚有dinner set,除左主菜之外仲配左前菜、沙律🥗同飯🍚,前菜係醃左既酸蘿蔔🥕,爽口開胃,可以解翻一味食肉既油膩,沙律🥗就撈左芝麻醬一樣清爽,而個飯🍚配左啲飯素同埋紫菜,幾香口惹味~ 整體既牛🐮都唔錯,有鮮味之餘又唔會話好難咬~ 個人比較鍾意吉列炸牛排🥩 因為可以自己落手落腳挽下😂(5 😍 係滿分,🤩係半分)吉列炸牛排🥩 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)啱啱上枱既時候牛排大約兩、三成熟,個爐上面有牛油🧈,大約預熱5分鐘左右,自己燒🔥自己食都幾好挽,又可以控制要幾熟,突然覺得自己廚神上身😼~ 燒既時候牛排🥩唔會痴煮塊石板,油亦唔會話彈得好犀利,塊扒煎得生啲熟啲都唔會韌,有牛味🐮,出面既吉列皮唔會太厚,鬆脆既表皮連埋入面軟腍既質地令到口感更加豐富,整體嫩滑同埋juicy~ 調味方面可以配燒肉汁、炸蒜片🧄或者塩鹽🧂,有唔同既滋味😋 如果牛味🐮再重啲就更加perfect~頂級板腱牛扒🥩 - $215 (好味指數:😍😍😍🤩)幾厚肉,生熟程度就叫左medium,食落啱啱好,肉質粉嫩無咩血水,唔會過老,食落肉質偏淋身,都juicy同有牛味

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

吉列炸牛排🥩 - $188 (好味指數:😍😍😍😍)

吉列炸牛排

頂級板腱牛扒🥩 - $215 (好味指數:😍😍😍🤩)
幾厚肉,生熟程度就叫左medium,食落啱啱好,肉質粉嫩無咩血水,唔會過老,食落肉質偏淋身,都juicy同有牛味🐮,如果覺得唔夠熟仲可以放落塊石板到整熟啲😂一樣可以點燒肉汁、炸蒜片🧄或者塩鹽🧂,配燒肉汁就更加開胃,配炸蒜片🧄就更加惹味,而配塩鹽🧂就突出到牛🐮既鮮味~ 不過中間有少少筋位就難咬啲
頂級板腱牛扒

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩
頂級板腱牛扒
2021-11-16 179 瀏覽
登龍街一向食肆林立每次去銅鑼灣諗唔到食乜都一定會嚟呢條街望吓🤣今日行完街又係食dinner嘅時候 見到二人套餐有扒食又有得自己燒肉就俾佢吸引咗🤩.💫二人套餐 ($399).🌟石燒牛肉拼豚肉餐廳會提供一個細細的石燒爐 跟住就可以自助燒肉牛肉同豚肉油脂分布均勻 燒完仲啖啖甘香🥓配埋大大碗飯🍚 同埋沙律🥗真係超豐富.🌟板腱牛扒定食呢塊板腱牛扒有足足200 g🥩落單嘅時候店員會問你要幾多成熟 我就嗌咗medium一切開見到肉質粉嫩 食落亦都好滑又充滿牛味配埋蒜片就更加好食🧄而且仲有鹽同埋燒汁可以點我就覺得就算唔點醬汁原味都已經好好食依家係秋冬季節 所以食物都好快凍我哋就用咗石燒牛肉個爐再燒一燒 即刻變返即煎嘅一樣😋.🌟紫菜薯條小食可以揀雞軟骨餃子或者紫菜薯條紫菜同薯條嘅味道好夾 調味均勻多多都食得晒🍟.🌟BBQ風味雞翼雞翼大大隻 而且醬汁豐富Juicy 得黎又嫩滑 而且仲有3隻咁多!.🌟薑味汽水 荔枝梳打食完扒最好就係有飲品 咁先會覺得一餐夠完滿🥤.店員親切有禮 令我感到意外既係就算餐廳主打燒肉店舖都好乾淨又冇油漬 所以真係值得一讚👍🏻
登龍街一向食肆林立
每次去銅鑼灣諗唔到食乜都一定會嚟呢條街望吓🤣
今日行完街又係食dinner嘅時候
見到二人套餐有扒食又有得自己燒肉就俾佢吸引咗🤩

💫二人套餐 ($399)
🌟石燒牛肉拼豚肉

多多都食得晒🍟
🌟BBQ風味雞翼
BBQ風味雞翼

雞翼大大隻 而且醬汁豐富
Juicy 得黎又嫩滑 而且仲有3隻咁多!
🌟薑味汽水 荔枝梳打
薑味汽水 荔枝梳打

食完扒最好就係有飲品 咁先會覺得一餐夠完滿🥤

店員親切有禮
令我感到意外既係就算餐廳主打燒肉
店舖都好乾淨又冇油漬 所以真係值得一讚👍🏻
2021-11-15 29 瀏覽
嚟到銅鑼灣點可以唔去登龍街呢條食街呢?!🤣呢間 主打石燒吉列牛,不過除咗吉列牛其實佢仲有好多款式可以選擇~整體評分:7/10環境:6.9/10服務:7/10人均消費:$100-200地址:Steak Bar (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖吉列炸牛扒定食($ 188):定食套餐包括埋前菜,沙律同埋加左飯素既飯😋吉列牛表層鬆脆,入邊保持半生嘅狀態,自己根據個人喜好再調整生熟度~牛味唔算太重但都好好味石燒牛舌拼薄切牛定食($188):呢個相對吉列牛更能食到牛嘅原汁原味😍特別鍾意牛舌,脆脆地!追加石燒和牛燒肉($ 68):$68可以小心食到和牛真係好抵🤑和牛嘅雪花好靚!油脂充足,入口即溶

整體評分:7/10
環境:6.9/10
服務:7/10
人均消費:$100-200
地址:Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

2021-11-15 32 瀏覽
有日經開銅鑼灣,講開想食到列牛,醒起登龍街附近有間,即刻同朋友去試,到嘅時候正正1:00pm , 好彩行快一步有位。 店舖整整齊齊,坐位都幾舒服,坐低就即刻有侍應過嚟招呼,介紹過menu 之後,我地就揀左兩個餐:板腱牛扒定食、吉列炸牛扒定食個定食有前菜沙律、飯、同野飲。價錢百幾蚊,好抵食。板腱牛扒定食店員推介5成熟,熟度剛剛好,上枱鮮嫩,牛味濃。吉列炸牛扒,枱枱都放左份,受歡迎程度同打卡度滿分,牛肉鮮嫩,上枱再按自己喜好兩邊煎煎,外脆內軟,感覺要流。再叫左份蜜糖蒜香雞翼😂 呢個蜜糖味好香,我幾建議大家去食叫埋,真係好味。
板腱牛扒定食、吉列炸牛扒定食
個定食有前菜沙律、飯、同野飲。價錢百幾蚊,好抵食。

板腱牛扒定食店員推介5成熟,熟度剛剛好,上枱鮮嫩,牛味濃。

• 吉列炸牛扒定食
  • 板腱牛扒定食
  • 蜜糖蒜香雞翼
2021-11-14 26 瀏覽
上次食燈籠滷味發現對面有間舖頭大排長龍,所以就mark低咗早兩日去試下。呢間舖頭一睇佢個招牌就知主打食牛,佢最出名嘅係吉列炸和牛,店員首先會喺牛肉嘅表面上一層粉漿然後輕輕炸一次直接上枱,並附上一個迷你嘅鐵板等食客可以因應自己想食嘅熟度去烹調,個過程都幾得意㗎!今次我除咗叫左呢個吉列炸和牛套餐之外,我仲叫咗每日限量供應嘅Prime Flat Iron Steak試吓。首先講吓個Flat Iron Steak,我今次叫咗七成熟,不過因為牛嘅厚度,食到中間我就覺得五成熟左右啦!牛肉嘅質感都唔錯,牛肉香味幾出,唔好睇佢好細舊咁,佢個套餐配埋白飯沙律同埋前菜,一個女仔真係食唔晒架!比起flat iron steak,我個人更加推介吉列炸和牛,牛肉本身上嘅粉漿唔係好厚,而且都有足夠嘅調味之餘亦都唔會蓋過牛本身嘅味道,當你喺鐵板上面煎完之後,牛肉既油脂發更加激發晒出嚟,令到牛肉更加香同埋軟滑。另外而家叫一杯嘢飲店家會送一份小食,所以我就叫咗杯柚子梳打另外送一份雞翼,柚子梳打合格啦,不過雞翼都幾有驚喜,雖然蒜香唔係好出不過蜜糖嘅甜味好重,同雞翼真係好夾!呢間餐廳總括嚟講我都推薦嘅,大家如果經過銅鑼灣可

呢間餐廳總括嚟講我都推薦嘅,大家如果經過銅鑼灣可以試吓!
2021-11-12 28 瀏覽
吉烈炸牛扒定食 $188⭐️⭐️⭐️ ⭐牛扒食就食得多 但吉烈牛扒就比較少見幾年前去東京既時候食過一次 簡直食過返尋味 一直都對佢念念不忘🤤今次係Steak Bar食既吉烈牛味道唔錯 還原度十足牛扒炸完唔會仲好似未解凍咁 但又唔會煮煮哂 上碟切件大概兩至三成熟 保留空間比你逐件係石板上面煎至自己鐘意食既熟度Overall 牛扒外層脆卜卜 肉質偏淋身 好有層次感👍🏼柚子梳打 + 蜜糖蒜香雞翼(2隻) $38⭐️⭐️⭐️ ⭐除咗叫Dinner Set之外 呢度叫指定飲品送小食份雞翼落重蜜糖 所以超級好食😋
吉烈炸牛扒定食 $188

⭐️⭐️⭐️ ⭐
除咗叫Dinner Set之外 呢度叫指定飲品送小食
份雞翼落重蜜糖 所以超級好食😋

2021-11-10 38 瀏覽
Steak Bar除咗有定食原來出咗Burger Set🍔頂級板腱牛扒定食 💰1️⃣9️⃣5️⃣牛扒大約8安士,板腱牛扒中間有條幼根店員溫馨提示五成熟係比較好食,切開肉質幾粉嫩無血水,牛扒煎熟控制得有幾好蒜香牛肉定食 💰9️⃣8️⃣牛肉用咗半筋半肉,牛肉炆得嚟唔會太老,牛肉汁記得要撈埋落碗飯食招牌牛肉漢堡配芝士粉薯條 💰9️⃣8️⃣牛肉漢堡有啲驚喜,餡料有生菜、牛肉漢堡扒、蕃茄同洋蔥,再配上秘制芝士醬汁,yummy ❤️定食包前菜、沙律同飲品🎈Steak Bar🎈銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
Steak Bar除咗有定食原來出咗Burger Set🍔
頂級板腱牛扒定食 💰1️⃣9️⃣5️⃣

蒜香牛肉定食 💰9️⃣8️⃣

招牌牛肉漢堡配芝士粉薯條 💰9️⃣8️⃣

定食包前菜、沙律同飲品
🎈Steak Bar🎈
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2021-11-09
午餐
2021-11-10 1223 瀏覽
經常行過銅鑼灣登龍街都見呢間餐廳🍴幾受歡迎👏,今日比較早放工💼,五點幾嚟到見到唔使排隊即刻入去🤤試吓!今次試咗呢個有板腱🐂牛扒又有石🔥燒牛肉拼🐖豚肉嘅二人餐🤤,只係$399仲要額外送BBQ風味🐓雞翼一客,好抵食!兩個套餐各有跟芝麻醬沙律🥗,同埋漬物做前菜,另外仲有餐飲🥤。石🔥燒牛肉拼🐖豚肉都係簿切,可以自己煎💪,豚肉比較多油脂,先煎佢會無咁易痴底😆,豚肉爽口甘香幾好味,餸飯🍚一流。牛🐂嘅生熟程度可以自己控制🤤,我就比較中意 medium ,牛味濃又肥美,沾少少🤏鹽同炸🧄蒜片一齊食就仲好食😋,如果有多幾片就更加好喇!板腱🐂牛扒都幾大件吓🥰。我哋要咗 medium,煎得啱啱好👍交足功課😆,佢肉質都幾鮮嫩🐂牛味幾出,沾少少🤏汁或者鹽🧂都各有風味😋,炸🧄蒜片提升層次感更值得我欣賞🤤!兩個餐都各有跟味素飯🍚,佢個味素飯🍚本身已經好香口惹味🤤,連埋啲肉一齊食就更加感覺滿足。跟餐小食我哋楝咗🐓雞軟骨餃子🥟,另外仲有額外送嘅BBQ風味🐓雞翼,各三件份量足。🐓雞軟骨餃子🥟入面都幾多雞軟骨,食落爽脆可口🤤!BBQ風味🐓雞翼就幾惹味😋。總結來講抵食又好味😋,幾值得一試,可能下次會想食埋佢哋嘅石燒吉列牛扒🤤,

板腱🐂牛扒都幾大件吓🥰。

總結來講抵食又好味😋,幾值得一試,可能下次會想食埋佢哋嘅石燒吉列牛扒🤤,因為都見唔少人食。
2021-11-10 54 瀏覽
▫️吉列炸牛扒($188)套餐包咗前菜🥬 沙律🥗飯🍚 飯上面加咗大量飯素 食落更加開胃🤣 吉列牛外層嘅炸粉唔會好厚 食落鬆脆 唯內裏嘅牛味唔算太突出🙊▪️羊架 ($248) 五成熟嘅羊架煮得剛好 用上孜然粉鹽胡椒等調味令羶味得以癖走🤤▫️柚子梳打 ($35)柚子味清新 加入梳打水 唔會太甜🥤▪️蜜桃梳打 ($35)蜜桃梳打味道相對甜咗少少🤏🏻▫️紫菜薯條叫飲品仲送埋小食😍 薯條哂上大量紫菜 香脆可口🍟▪️ 蜜糖蒜香雞翼雞翼煎得香口 再加入大量蜜糖同蒜香🧄 十分惹味😆
▫️吉列炸牛扒($188)
吉列炸牛扒

▪️羊架 ($248)
羊架

▫️柚子梳打 ($35)
柚子味清新 加入梳打水 唔會太甜🥤

▪️蜜桃梳打 ($35)
蜜桃梳打味道相對甜咗少少🤏🏻

▫️紫菜薯條
叫飲品仲送埋小食😍 薯條哂上大量紫菜 香脆可口🍟

▪️ 蜜糖蒜香雞翼
雞翼煎得香口 再加入大量蜜糖同蒜香🧄 十分惹味😆
羊架
  • 吉列炸牛扒定食
2021-11-09 31 瀏覽
餐廳位於銅鑼灣登龍街 人流多 假日下午基本上座無虛席 而且菜品都好款式 除左主打既板腱牛扒同吉列牛 仲有照汁雞扒,鯖魚同漢堡 仲之就包羅萬有🤣🤣今次同朋友二人第一次黎食 經店員耐心推介後 同樣比吉列炸牛扒定食吸引左(Deep Fried Beef Cutlet) $188 定食套餐配有飲品、前菜、沙律及加入左超好味飯素既飯 所以一定夠飽😛吉列牛先經油炸 令到表面鬆脆 入邊保持生嘅狀態 上菜時附上一個小爐自己燒 可以隨時加入塩鹽或者燒肉汁 兩種口樣自己調配 十分惹味😋😋

2021-11-09 30 瀏覽
呢個係朋友話好出名想帶我黎試既一間餐廳~ 佢地最出名應該就係吉列炸牛扒🤔 因為我見個晚枱枱客都起碼叫一份呢個🤣🤣SET B吉列炸牛扒(包前菜,沙律,飯)$188前菜沙律正常 fresh下個口~ 佢既前菜係醃甜酸蘿白 我覺得有啲太酸 太開胃了👅 佢地既飯有埋飯素都幾好 唔洗加錢🥰 吉列炸牛扒 每塊都大塊 可以按照自己鍾意既熟成度去燒塊扒😚 過程都幾好玩🤣SET D頂級板腱建牛扒(包前菜,沙律,飯) $215呢個叫左五成熟 佢係煎好上碟 呢個就唔需要自己煮熟~ 牛味重啲同埋肉質淋身 不過有少少根位咬唔到🤔飲品送小食優惠 $35蜜糖蒜香雞翼(2隻)蜜桃梳打我覺得呢個優惠幾好 個雞翼好好食😋超重蜜糖味啊 好正❤️ 蜜桃梳打夠氣 蜜核味唔會係藥水味👍🏻

SET B吉列炸牛扒(包前菜,沙律,飯)$188

SET D頂級板腱建牛扒(包前菜,沙律,飯) $215

飲品送小食優惠 $35
蜜糖蒜香雞翼(2隻)
蜜桃梳打
🥩牛扒定石燒牛好呢?🥩推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍放假相約屋企人食飯行街,先相約到演變成食街之登龍街開飯後再shopping~ 不論樓上或是地舖食肆不少,菜式有中日粵韓台。店外以黑色作主調及大玻璃透光設計,店內黑色配以木系餐桌,整體感覺舒適。與朋友一致選擇二人餐,有主食牛扒及石燒豬牛肉拼豬肉、小食、飲品,感覺豐富。🥩板腱牛扒 / 石燒牛肉拼豬肉✨點選5成熟板腱牛扒,切開粉嫩帶點紅,質地軟腍牛味濃且無渣。石燒雙拼有牛肉及豬肉,店員上菜時提醒待5分鐘後後就可以燒啦~ 2款肉質肉味濃且滑又油脂剛好。✨定食配爽脆麻醬沙律、灑滿飯素白飯、醃製紅及白蘿蔔,旁邊有鹽及燒汁可自行調配肉味。🔥BBQ風味雞翼 - 一份三隻,微辣惹味 🍟紫菜薯條 - 新鮮熱焫卜卜脆粗薯條🍊柚子梳打 / 熱柚子蜜 - 甜度剛好總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❣️(店員反應迅速,耐心介紹menu).··🔖 Steak Bar (銅鑼灣)🪑銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
🥩牛扒定石燒牛好呢?🥩
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

板腱牛扒
板腱牛扒
石燒牛肉拼豬肉

🥩板腱牛扒 / 石燒牛肉拼豬肉
BBQ風味雞翼

🔥BBQ風味雞翼 - 一份三隻,微辣惹味
🍟紫菜薯條 - 新鮮熱焫卜卜脆粗薯條
柚子梳打 / 熱柚子蜜
🍊柚子梳打 / 熱柚子蜜 - 甜度剛好

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
🔖 Steak Bar (銅鑼灣)
🪑銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
  • 板腱牛扒定食
  • 和風紫菜薯條
  • BBQ風味雞翼
  • 石燒牛肉拼豬肉
星期日晏就黎到登龍街揾食,突然好想食牛,最後黎到呢間餐廳。大啡菇扒牛肉漢堡 配 意大利沙律$138本來以為係漢堡扒,估唔到會用上大大塊牛扒,肉質軟腍,勁多肉汁,大啡菇味道濃郁,牛扒和啡菇都啖啖肉。意大利沙律都新鮮爽脆,有菜食感覺健康很多。吉列炸牛扒定食 $188吉列炸牛扒一定要試! 牛扒自己燒,會先落一舊牛油待溶化後就可以開始燒,近排鐘意食燒熟些少,雖然燒至九成熟,但肉質依傢好軟,外層更有吉列口感。另外,加了$18 要一客兩件蜜糖蒜香雞翼,蜜糖味濃一點,外層香脆。飲品點了玄米茶(跟餐免費)和荔枝梳打(跟餐+$12)
星期日晏就黎到登龍街揾食,突然好想食牛,最後黎到呢間餐廳。

大啡菇扒牛肉漢堡 配 意大利沙律$138

吉列炸牛扒定食 $188

蜜糖蒜香雞翼

飲品點了玄米茶(跟餐免費)和荔枝梳打(跟餐+$12)

2021-11-07