2022-06-27 83 瀏覽
隱藏於街角嘅優質外賣店👍🏻全部小食都係即叫即整要食美食 少不免要花少少耐性不仿預多少少時間 絕對值得期待原隻軟殼蟹😍見到都流口水仲以為係得兩三件蟹腳呢個冇得輸 溏心蛋+珍珠米 誠意十足雞胸竟然可以咁滑 一啲都唔”鞋”質感唔係一絲絲 係好鬆軟配上蕎麥麵 絕對係低卡減肥之選外脆內軟 隻隻都好厚肉香酥微辣配返杯酒一流紫菜多到滿溢難敵如此誘惑火候控制恰到好處一啲都唔靭簡單一個薯條 但連咸蛋黃都現炒避免存放太耐而令油脂分離只為提高食物質素呢份心思配咁嘅價錢超值!雞髀菇+秀珍菇+海鮮菇+冬菇一定要配埋黑松露醬 or 青芥末蜜糖醬事關呢2款醬配炸物真係百搭一款菜式 三重滋味貼心嘅小店 為咗減少客人等候時間陸續加入預訂嘅方法(eg. Openrice/ foodpanda….)醒目又餵食嘅你 緊係要book mark預早order
隱藏於街角嘅優質外賣店👍🏻

原隻軟殼蟹😍見到都流口水
仲以為係得兩三件蟹腳
呢個冇得輸 溏心蛋+珍珠米 誠意十足
慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵

雞胸竟然可以咁滑 一啲都唔”鞋”
質感唔係一絲絲 係好鬆軟

事關呢2款醬配炸物真係百搭
一款菜式 三重滋味

貼心嘅小店 為咗減少客人等候時間
醒目又餵食嘅你 緊係要book mark預早order
15 分鐘 (外賣自取)
炸軟殼蟹溏心蛋紫菜拌飯
咸蛋黃薯條
最近口痕想食啲邪惡煎炸嘢😈見到呢間新開嘅——🌟街頭轟炸機🌟嘅炸物有好多個系列好吸引,每個系列都想試😋所以買晚飯之餘順便買埋佢啲炸物試吓💕呢間街頭小食仲好注重食物質素,唔係預先整定,而係即叫即製作,好有誠意👍🏻而且份量又多,性價比好高🤩._./ 避風塘系列 /💛|避風塘韓國蠔|🦪避風塘炸法已經夠曬香噴噴,唔係好膩嘅炸粉,唔會遮蓋韓國蠔嘅鮮味,又要大粒,香脆可口🤩•/ 鹹蛋黃系列 /🥚|鹹蛋黃魷魚鬚|🦑濃濃的鹹蛋黃炸法爸過處整條魷魚鬚,好香濃,又唔會太膩,鹹香嘅鹹蛋黃配埋炸魷魚鬚,邪惡得來又好正😈👍🏻•/ 紫菜山系列 /💚|紫菜山薯條|🍟叫得紫菜生當然唔係浪得虛明🫣打開外賣盒真係見到滿滿嘅紫菜放咗喺薯條上面,而薯條都佈滿紫碎,又係可以encore嘅小食🤭•/ 炸物 / (自選醬汁:黑松露醬&青芥末蜜糖醬)🥬|蔬菜拼盤|🍠(茄子、番薯、芋頭、尖椒、翠玉瓜)呢個蔬菜拼盤嘅份量好多,種類都有成五款,每款都有三件,份量多好有誠意💕可以點埋醬汁一齊食,超正👍🏻我點嘅黑松露醬仲好香濃,而青芥末蜜糖醬又唔會太膩,好夾😝•/ 飯類 /🦀|炸軟殼蟹糖心蛋紫菜伴飯|🦀大大隻炸軟殼蟹好吸引🥰旁邊嘅飯都舖滿好多紫
._.
/ 避風塘系列 /
💛|避風塘韓國蠔|🦪

/ 鹹蛋黃系列 /
🥚|鹹蛋黃魷魚鬚|🦑

/ 紫菜山系列 /
💚|紫菜山薯條|🍟

/ 炸物 / (自選醬汁:黑松露醬&青芥末蜜糖醬)
🥬|蔬菜拼盤|🍠(茄子、番薯、芋頭、尖椒、翠玉瓜)
,而青芥末蜜糖醬又唔會太膩,好夾😝

/ 飯類 /
🦀|炸軟殼蟹糖心蛋紫菜伴飯|🦀
大大隻炸軟殼蟹好吸引🥰旁邊嘅飯都舖滿好多紫菜,飯亦有醬汁,唔會Dry,糖心蛋好好食好有驚喜🥚

/ 嚴選日本蕎麥麵 /
🐥|慢煮雞胸糖心蛋蕎麥麵|🍜
我最愛嘅蕎麥麵🤩呢個可以話係健康之選,夏天最啱食💚裏面配左慢煮雞胸,慢煮完嘅雞胸肉好腍身 ,肉汁鎖住喺裏面,唔會乾身👍🏻又係配埋濃味嘅糖心蛋好正呀😋
._.
@eat.streetbomber
📍街頭轟炸機
📍美孚百老匯街69-119號美孚新邨四期3號地舖
2022-06-27 428 瀏覽
依間店有d 隱閉不過一講美孚惠康隔離,應該就知收工時間經過,估唔到都幾多人等緊拎外賣餐牌就貼哂係幅牆度,覺得有d 似兒時機舖feeld 蠔炸得夠哂脆細細粒,一口一啖,又夠味魷魚蘇又係炸得好靚,拎到番屋企仲勁脆拼埋d 紫菜食,又別有風味雞中翼加埋鹹蛋黃勁香!!!鹹蛋黃仲要係即炒雞翼口感都唔錯,配埋蛋黃香一流蔬菜拼盤有齊五款送! 芋頭係估唔到甘好食!!又脆又粉甘,蕃薯又係有蕃薯味點埋佢地d 自家醬,有黑松露,青芥末蜜糖醬,蛋黃醬食得出係自家製,同出面唔同沾埋醬又別有風味韭菜份量勁多!!岩哂我依個韭菜控夾埋蝦肉好夾!!!溏心蛋仲要流心~~~撈飯食一流雖然係雞胸,但一d 都唔鞋天氣甘熱岩哂食冷面蕎麥麵拌埋本身隻汁 夠開胃依度係即叫即製 所以可能會等得比較耐老細仲好細心叫我地去隔離惠康行陣先
依間店有d 隱閉
不過一講美孚惠康隔離,應該就知

收工時間經過,估唔到都幾多人等緊拎外賣

餐牌就貼哂係幅牆度,覺得有d 似兒時機舖feel

d 蠔炸得夠哂脆
細細粒,一口一啖,又夠味

紫菜山魷魚蘇

魷魚蘇又係炸得好靚,拎到番屋企仲勁脆

拼埋d 紫菜食,又別有風味

咸旦黃雞中翼

雞中翼加埋鹹蛋黃勁香!!!

鹹蛋黃仲要係即炒
雞翼口感都唔錯,配埋蛋黃香一流

蔬菜拼盤
有齊五款送! 芋頭係估唔到甘好食!!

又脆又粉甘,蕃薯又係有蕃薯味
點埋佢地d 自家醬,有黑松露,青芥末蜜糖醬,蛋黃醬
食得出係自家製,同出面唔同

沾埋醬又別有風味

韭菜蝦餅  溏心蛋紫菜拌飯

韭菜份量勁多!!岩哂我依個韭菜控
夾埋蝦肉好夾!!!
溏心蛋仲要流心~~~撈飯食一流

慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵

雖然係雞胸,但一d 都唔鞋
天氣甘熱岩哂食冷面
蕎麥麵拌埋本身隻汁 夠開胃

依度係即叫即製 所以可能會等得比較耐
老細仲好細心叫我地去隔離惠康行陣先

2022-06-23
2022-06-25 48 瀏覽
早排行過見呢度轉咗間外賣店,款式都幾多,又有主食,又分咗幾個系列嘅食物,落單時店員仲提醒因為即叫即做嘅關係,需要點時間先拎得外賣,建議我預返時間過嚟拎紫菜山魷魚鬚,平時魷魚鬚就食得多,今次仲要放上滿滿嘅紫菜,正呀炸軟殼蟹溏心蛋伴飯,原隻軟殼蟹加上有紫菜伴飯,真係白飯都食得多咗蔬菜拼盤啱曬我,一次試到唔同種類蔬菜,有茄子、蕃薯、芋頭、尖椒及脆肉瓜,配返黑松露醬食好味咸蛋黃薯條,薯條沾了濃郁嘅咸蛋黃味道,入口鹹香味夠又脆避風塘韓國蠔,蠔同避風塘口味都幾夾又惹味慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵,慢煮出嚟嘅雞胸唔會鞋口,味道仲好健康

咸蛋黃薯條,薯條沾了濃郁嘅咸蛋黃味道,入口鹹香味夠又脆

避風塘韓國蠔,蠔同避風塘口味都幾夾又惹味

慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵,慢煮出嚟嘅雞胸唔會鞋口,味道仲好健康

2022-06-23
2022-06-22 269 瀏覽
美孚新開一間小食店有別於一般街頭小食店無事先整好,所以野即叫即炸👍🏻吉列豬扒 溏心蛋紫菜伴飯(配蛋黃醬)外裡酥脆內裡柔軟,一D都唔會柴本身豬扒已經有調味不過點埋餐廳自制既蛋黃醬更加好味👍🏻韭菜蝦餅 溏心蛋紫菜伴飯 (配泰式辣醬)不同於一般既蝦餅,店家加上韭菜一齊炸蝦餅彈牙,韭菜更增添一份風味好用心既鋪頭,有唔同醬汁配唔同既炸物配蝦餅唔可以少得泰式辣醬😋慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵估唔到雞胸都可以做到柔嫩、多汁一改我雞胸就好柴既印象蕎麥麵夏天食真係一流紫菜山魷魚鬚名符其實既紫菜山炸得好脆配上紫菜粉再加上大量紫菜條好香口又特別炸蔬菜併盤 (配 黑松露醬)茄子、番薯、芋頭、尖椒、脆玉瓜各三件我最鍾意蕃薯,炸得夠香口又粉甜餐廳既醬都好味,今次試下黑松露醬好濃郁,份量仲要好多👍🏻避風塘韓國蠔估唔到街頭小食都有避風堂好出色,蒜香味與辣味混為一體炸蠔好新鮮口感嫩滑飽滿鹹蛋黃薯條鹹蛋黃即叫即炒熱辣辣淋上薯條每條薯條都包裹住滿滿既鹹蛋黃如果重口味D仲可以點埋黑松露醬黎食超滿足估唔到街頭小食都做到咁高質睇得出老細有一份堅持客人即叫即整,唔想半成品返炸想將最好出品比到客人👍🏻👍🏻

美孚新開一間小食店
有別於一般街頭小食店
無事先整好,所以野即叫即炸👍🏻

吉列豬扒 溏心蛋紫菜伴飯(配蛋黃醬)
外裡酥脆內裡柔軟,一D都唔會柴
本身豬扒已經有調味
不過點埋餐廳自制既蛋黃醬更加好味👍🏻

韭菜蝦餅 溏心蛋紫菜伴飯 (配泰式辣醬)
不同於一般既蝦餅,店家加上韭菜一齊炸
蝦餅彈牙,韭菜更增添一份風味
好用心既鋪頭,有唔同醬汁配唔同既炸物
配蝦餅唔可以少得泰式辣醬😋

慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵
估唔到雞胸都可以做到柔嫩、多汁
一改我雞胸就好柴既印象
蕎麥麵夏天食真係一流

名符其實既紫菜山
炸得好脆配上紫菜粉
再加上大量紫菜條
好香口又特別

炸蔬菜併盤 (配 黑松露醬)
茄子、番薯、芋頭、尖椒、脆玉瓜各三件
我最鍾意蕃薯,炸得夠香口又粉甜
餐廳既醬都好味,今次試下黑松露醬
好濃郁,份量仲要好多👍🏻

估唔到街頭小食都有避風堂
好出色,蒜香味與辣味混為一體
炸蠔好新鮮口感嫩滑飽滿

如果重口味D仲可以點埋黑松露醬黎食
超滿足

估唔到街頭小食都做到咁高質
睇得出老細有一份堅持
客人即叫即整,唔想半成品返炸
想將最好出品比到客人👍🏻👍🏻
2022-06-22
10 分鐘 (外賣自取)
  • 鹹蛋黃薯條
  • 避風塘韓國蠔
  • 炸蔬菜併盤
  • 紫菜山魷魚鬚
  • 慢煮雞胸溏心蛋蕎麥麵
  • 韭菜蝦餅 溏心蛋紫菜伴飯
  • 吉列豬扒 溏心蛋紫菜伴飯
2022-06-22 49 瀏覽
順路去多多,結果無意間發現呢間小食店,買咗啲外賣返去食紫菜山魷魚鬚我真係冇諗過拎到返屋企都仲係好脆!佢啲紫菜超多,而且啲紫菜仲有芝麻,食落多一層口感。魷魚鬚份量都幾多,炸得好香脆,同紫菜好夾。蔬菜拼盤佢入面有芋頭、番薯、翠玉瓜同埋茄子。炸粉唔會太厚,同時佢唔會炸到好乾,食翠肉瓜時仲爆汁🤣🤣🤣,我哋揀咗蜜糖芥茉醬嚟點,好好食!避風塘韓國蠔一共有六隻,啲蠔仲有肉汁喺入面,幾juicy,估唔到仲有呢種食法,唔錯。牛肉糖心蛋紫菜拌飯最後叫咗個主食,牛肉醬汁都好多好入味,但係最令我難忘係嗰隻糖心蛋🤭。平時食嗰啲糖心蛋都好唔入味,但佢呢個係連蛋黃都入晒味,蛋黃仲可以嚟撈飯,好想食多幾隻蛋🤣,大家真係要試吓佢嘅糖心蛋!估唔到呢間小店都比到幾大嘅驚喜我,糖心蛋同埋魷魚鬚我覺得最好食😋,如果下次再去我會試埋韭菜蝦餅同埋雞翼🥺,今次個胃放唔到咁多。
順路去多多,結果無意間發現呢間小食店,買咗啲外賣返去食

牛肉糖心蛋紫菜拌飯