2022-07-20 25 瀏覽
早喺半年前已經bookmark定呢間,一直都想試但係冇機會,直到今日終於食到喇!呢度餐牌選擇非常之多,食物種類同款式多元化。諗咗好耐,最後決定要個厚切豬扒桑多 同埋 蒙特納田園熱狗😆,因為一場嚟到,我又想食熱狗同時又想試下佢哋嘅三文治,所以⋯⋯why not both🤣🤣 呢度可以一次過滿足晒三個願望🍔🥪🌭厚切豬扒桑多($48)豬扒確實厚切,比我想像中還要厚!另外椰菜絲同蘿蔔絲都唔少㗎,逼爆紙盒😂 豬扒厚實唔嚡口,炸得好有水準,仲鎖到肉汁🔒喺裡面😋👍🏻蒙特納田園熱狗($44)餡料有生菜、蕃茄片、椰菜絲、蘿蔔絲,當然仲有唔少得熱狗腸啦。熱狗包外脆內軟,有咬勁得嚟又唔會太韌👏🏻 熱狗腸大大條,一咬腸衣隨即爆汁,配上惹味嘅千島醬等醬汁,滋味無窮🤤🤤

厚切豬扒桑多($48)
蒙特納田園熱狗($44)
2022-07-20 19 瀏覽
事緣有個同我一樣咁鍾意食burger嘅朋友,介紹我食呢間隱世小店,所以今日放假見順路就過嚟試下😌 未食之前都有擔心過會係港式茶記風味burger😣 哈哈,結果佢冇介紹錯,的確幾好食而且夠正宗,絕對係美式漢堡🍔❤️芝士手打牛堡🍔中間夾住啲生菜、蕃茄同埋炒洋蔥,個包足料又企理,一啲都唔馬虎~生菜同蕃茄新鮮爽口,炒洋蔥爆得好香甜😋 主角手打安格斯牛肉扎實唔碎散,唔會食到周圍都係👏🏻 但係個口感仍然保持到鬆軟多汁💦👍🏻 真心有驚喜😍🥳另外仲嗌咗份小食洋蔥圈,都幾大份🙌🏻 炸粉夠薄,表面脆身,咬落酥化帶有洋蔥嘅鮮甜多汁。呢個都值得一食🤩👍🏻

2022-07-19 14 瀏覽
話說琴日返屋企途中經過呢間burger小店,咁啱見有啲肚餓就買個試吓順便當正餐~見到佢哋竟然有鵝肝漢堡🤩 對眼即時發光就揀咗呢個。加上坊間好多都會加埋牛肉喺個包入面,太油太heavy😣,而呢度嘅鵝肝堡係齋鵝肝,算係比較少見!由於都係行過即興買嚟食,完全冇預料過會係咁香濃滋味😱,出奇地好食!!松露Double鵝肝堡真係不得了😍,鵝肝稍微焦香,將油脂逼出💦 油香濃郁,口感綿密,肉質肥厚嫩滑🤤 個松露醬唔搶味之餘仲增強咗味道嘅層次👏🏻整體嚟講,我覺得呢間小店比起我食過同類型漢堡嘅連鎖店更高質素。而且$158呢個價錢嚟講,CP值爆晒燈,實在令我喜出望外🥰

2022-07-19 13 瀏覽
SupBurwich,顧名思義又有熱狗🌭️ 又有漢堡🍔 仲有三文治🥪添!實有一款啱你口味🤣 我同朋友都係burger迷,嚟到當然就係食漢堡!松露蘑菇芝士手打牛堡嚟到我係有少少嚇親,居然俾咁多松露醬我😍🙌🏻 外皮煎到黃金焦香,口感少脆帶牛油味🤤 牛肉juicy爆汁,口感鬆軟唔死實👍🏻 炒蘑菇都好出色,火喉控制得好好,菇味香濃,配上松露醬令味道昇華😋 整體味道豐富,配料均勻層次分明,食落一啲都唔油膩👏🏻👏🏻朋友嘅芝士手打牛堡同樣滋味,外皮鬆化有彈性🥯 芝士靠手打牛嘅餘溫熱溶咗,有咩邪惡得過咬落熱辣辣仲會拉絲嘅牛肉?!🙌🏻 個牛肉真係超驚喜,煎到表面焦脆,啱啱好鎖住肉汁👌🏻💦 實在太好食😭❤️

2022-07-18 16 瀏覽
經典熱狗🌭️賣相都好靚好吸引🤤 仲要有張包裝紙墊底好細心,方便直接成個拎上手食,亦方便切開時啲醬汁唔會整到周圍都係,呢一點好加分!個包軟硬度適中,少少脆唔刮口。香腸juicy帶油光,醬香惹味非常😋👏🏻炸啤酒薯條🍟即叫即炸,攞上手成盒熱辣辣仲噴緊煙😍 薯條係酥脆嗰種,咬落脆卜卜🔈 好啱我口味🥳👍🏻 鹹味啱啱好,仲食得出淡淡啤酒香氣添呀~好似冇一般薯條咁油膩,都幾特別!雖然只係經典嘅🇺🇸街頭小食,但係越係看似簡單嘅食材,反而越難做得出色!估唔到細細間舖頭,出品咁有誠意同高水準💪🏻 用心製作好值得支持🙆🏻‍♀️❤️

2022-07-18 21 瀏覽
👅SupBurwich (大角咀)大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖👧🏻唔講你唔知其實我係住喺大角咀㗎🫢呢間小食店我之前已經嚟過幾次買外賣返屋企食,不過每一次都因為好心急想食所以就唔記得咗影相。😝今次終於可以同大家介紹吓呢間餐廳,呢間餐廳其實係我阿媽買餸嗰啲師奶介紹佢食因為我細佬超級鍾意食熱狗🌭️,我阿媽成日都話養大我哋三個化骨龍一啲都唔容易🤭佢話呢個餐非常之好因為三個就可以塞飽我哋。💁🏻‍♀️今日我就撇低我細佬同埋我阿妹一個人嚟買外賣-經典熱狗🌭️我其實試過呢度其他嘅熱狗㗎喇不過每一次都真係對呢個經典熱狗念念不忘。所以今日就叫返呢個經典熱狗過吓癮,由於要一點嘅關係所以都要需時10至15分鐘🙈邊個經典熱狗最吸引我嘅地方就係佢有勁多千島醬同埋芥辣醬🤭增加左香腸嘅味道😆,佢哋嘅香腸都整得幾出色,咬落去仲係有好多肉汁👍🏻
👅SupBurwich (大角咀)
大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖

💁🏻‍♀️今日我就撇低我細佬同埋我阿妹一個人嚟買外賣

-經典熱狗🌭️

2022-07-17 18 瀏覽
🧀芝士手打牛堡+小食+飲品 $111漢堡包🍔幾足料,牛肉好淋,幾重牛味!而且好新鮮,即叫即整😍 小食係我最愛嘅洋蔥圈,飲品係冰鎮咖啡,勁好飲😎🥢SupBur 拼盤A $78材料有啤酒薯條🍟、薯餅x2、雞翼x2、魷魚圈🦑炸物炸得好脆,魷魚圈好有咬口,好有彈性🫶🏻 不過啤酒薯條冇咩啤酒味,唔太食得出😂 個人認為薯餅幾好食😋 增肥一流!想增肥嘅可以試吓😌 BTW食完第二日就生咗一粒暗瘡😫😫 總括而言 (5個💜係最高)好味指數 : 💜💜💜🤍🤍服務態度 : 💜💜💜🤍🤍環境打卡 : 💜💜🤍🤍🤍回頭指數 : 💜💜💜🤍🤍📍SupBurwich🏢大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖🕗星期一至六 11:30 - 20:00
🧀芝士手打牛堡+小食+飲品 $111

🥢SupBur 拼盤A $78

總括而言 (5個💜係最高)
好味指數 : 💜💜💜🤍🤍

🏢大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖
🕗星期一至六 11:30 - 20:00
2022-07-16
2022-07-15 34 瀏覽
唔知大家平時有冇一個習慣就係肚餓嘅時候咁OpenRice 個app睇吓附近有啲咩新餐廳、好嘢食呢?今日我一如既往都係上網睇吓附近有啲咩好嘢食,就比我發現原來大角咀富貴大廈附近有一間新開又好人氣嘅小食店🙈👇🏻是日餐點❤️英式薯餅 $18🧡外層表層炸得乾身脆口而不油膩,內裏的薯仔餡又香又滑之餘,甜味調校得恰到好處👍🏻每一啖咬落去時,外層的脆與餡料的軟滑口感,真係好美味。💛馬來西亞香蕉脆配椰汁 $39💚香蕉嘅味道香甜,外脆內嫩,配埋椰汁簡直就係令甜味增加,係一種老少皆宜的食品,頰齒留香😋💙黑松露蘑菇 真·蟹肉熱狗 $73💜黑松露一直都係我嘅至愛,加埋蟹肉我又未試過。見咁店家特別拎來做熱狗就嗌咗啦。首先呢個熱狗賣相極為吸引,因為真係好大份。上面加咗好多黑松露同埋蘑菇,底層仲有蟹肉包住熱狗腸。香濃嘅黑松露味滲入蟹肉之中😍成個熱狗超級香勁好味👅

👇🏻是日餐點
❤️英式薯餅 $18🧡

💛馬來西亞香蕉脆配椰汁 $39💚

💙黑松露蘑菇 真·蟹肉熱狗 $73💜
2022-07-15 21 瀏覽
蒙特納菠蘿雞堡 $63⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️身為菠蘿小公主嘅我點可以唔嗌呢個菠蘿雞堡呢👅菠蘿係我最鍾意食嘅生果,所有同菠蘿有關嘅食物我都絕對唔可以放過每一次嘗試嘅機會。我對菠蘿嘅迷戀程度係非常之高😂佢嘅菠蘿份量都唔算少,脆雞塊整得好香,炸粉會太厚,肉質鮮嫩。海灣雙層魚柳包 $63⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香脆大魚柳,粉少肉極厚,配料新鮮。我男朋友極大口都根本冇可能一啖食得晒😝嗰舊勁厚魚柳係M記魚柳包嗰個魚柳嘅幾倍,簡直就係冇得揮☄️咁包嘅質地係軟熟又香脆😋入邊嘅沙律汁可以輕輕為炸魚柳調味。我覺得配搭非常之好‼️👍🏻:價廉物美,我下一次還是會再來嘗試其他💁🏻‍♀️
蒙特納菠蘿雞堡 $63
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

海灣雙層魚柳包 $63
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

👍🏻:價廉物美,我下一次還是會再來嘗試其他💁🏻‍♀️
2022-07-15 21 瀏覽
收工就去咗大角咀食好嘢💛💛今次就去Supburwich 食一個Double鵝肝漢堡🍔($158)再加啤酒薯條🍟($32)鵝肝漢堡🍔嘅材料好新鮮,鵝肝大大塊,煎得好香,仲要配埋黑松露沙律醬,好香嘅蘑菇,味道好夾,仲要每一啖都係鵝肝真係好抵食呀!啤酒🍻薯條🍟,粗度適中味道剛好,價錢同個份量成正比!正常發揮喺奧運站返工嘅朋友們想食隨時都可以食,就係匯豐大廈下面!超級方便地址:大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖@supburwich #supburwich
收工就去咗大角咀食好嘢💛💛

地址:大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖

@supburwich #supburwich
2022-07-14 20 瀏覽
英式薯餅 $18食起上嚟好普通,可能因為佢凍咗始終因為佢係一間外賣店,冇得堂食所以拎到返屋企都隔咗一段時間另外要注意嘅就係比較油,拎到返屋企嘅時候個紙盒已經變咗透明English Potato Cake $18It is so ordinary to eat, maybe because it is frozenBecause it is a take-away store, we can't eat it in the dining roomSo it took some time to bring it back to the houseAnother thing to note is that it is quite oily and the carton has become transparent when you carry it back to the house.
英式薯餅 $18
食起上嚟好普通,可能因為佢凍咗
始終因為佢係一間外賣店,冇得堂食
所以拎到返屋企都隔咗一段時間
另外要注意嘅就係比較油,拎到返屋企嘅時候個紙盒已經變咗透明

English Potato Cake $18
15 分鐘 (堂食)
午餐
2022-07-08 48 瀏覽
一向好鍾意食輕西餐特別係漢堡包🍔都係我嘅最愛之一最近大角咀開咗間新嘅漢堡包外賣小店雖然門面細細不過舖頭好細心出邊都有座位比客人等候取餐但係漢堡嘅款式都幾多今日得閒經過大角咀就過嚟試吓SupBur手撕豬堡唔係咁多快餐店有做手撕豬肉漢堡咬落去比較「淋身」而且醬汁同肉嘅比例啱啱恰到好處芝士手打牛堡呢個係店主推介之一鍾意食牛肉嘅朋友真係唔可以錯過牛肉唔係一般出邊買到現成係店家親自手打每日新鮮製造最緊要係有彈牙嘅感覺SupBur小食拼盤甜薯、洋蔥圈、炸蠔、雞翼除咗漢堡之外小店仲有唔同嘅小食特登叫一個拼盤一次過試晒咁多款炸粉唔算落得太多食落去都鬆脆可口自己特別鍾意炸蠔完全冇掩蓋蠔嘅味道經開油尖旺嘅朋友不妨過嚟試吓
一向好鍾意食輕西餐

但係漢堡嘅款式都幾多
今日得閒經過大角咀就過嚟試吓

SupBur手撕豬堡
唔係咁多快餐店有做手撕豬肉漢堡
咬落去比較「淋身」
而且醬汁同肉嘅比例啱啱恰到好處

係店家親自手打
每日新鮮製造
最緊要係有彈牙嘅感覺

SupBur小食拼盤
甜薯、洋蔥圈、炸蠔、雞翼
除咗漢堡之外
自己特別鍾意炸蠔
完全冇掩蓋蠔嘅味道

經開油尖旺嘅朋友不妨過嚟試吓
2022-07-08 24 瀏覽
呢一間喺大角咀嘅小店三文治好抵食勁出色🥪上次試左個厚切豬扒桑多🐷塊吉列豬扒真係厚到嚇親我 炸到外脆內嫩😍配埋個酸酸甜甜嘅椰菜沙律 完全唔油膩🥗外層嘅麵包都烘到脆卜卜 正!
朋友話大角咀新開左一間高質小店,梗係去搵搵試試佢!小店位於大角咀,叫SupBurwich,係一間專賣漢堡熱狗三文治外賣店。 松露Double鵝肝堡 $158一打開盒已經聞到好香鵝肝味,Burger入面有2大塊鵝肝,鵝肝煎得岩岩好,一咬好Juicy,加埋蘑菇,食落唔會太膩,呢個Burger必試! 炸啤酒薯條 $32薯條有別其他,會先用啤酒先炸,入口甘香可口香脆,好食到停唔到口! 小店舖頭細細,但食物選擇好多,有選擇困難症既朋友仔可能要唸下食咩啦!

松露Double鵝肝堡 $158

炸啤酒薯條 $32

• 啤酒薯條
  • 松露Double鵝肝堡
2022-07-06 29 瀏覽
放假既日子又係頹食外賣既時候又一次幫襯附近一間美式快餐小食店已經唔係第一次幫襯佢個meun係勁多選擇🤯有熱狗 漢堡 三文治 炸野 自家製港式飲品等真係有咁快可以試得曬全項目今次我就order咗個手撕豬堡同炸蠔Supbur手撕豬堡 $48:賣相黎講係冇之食牛堡咁吸引既,不過外表係其次最緊要有內涵👅呢款漢堡夾住紫椰菜蘿蔔沙律同手撕豬肉絲,啖啖肉之餘夾雜住酸酸甜甜既雜菜絲,好清新吉列炸蠔(5件)$50:除番開十蚊一隻蠔,抵唔抵就見人見志~我覺得都值既,一黎佢炸得好酥脆,二黎啲蠔冇雪味又冇腥臭味!個醬有分別裝起好貼心😌
放假既日子又係頹食外賣既時候
又一次幫襯附近一間美式快餐小食店