2023-03-17 252 瀏覽
放工想同朋友chill下,今次去咗一間主打地道新鮮西班牙菜,又可以飲下酒既餐廳。環境非常有情調,喺入面令人好放鬆。Sangria 去西班牙餐廳必點,一種味甜嘅水果酒,我揀咗用白酒為base既CAVA Sangria,加入咗奇異果,口感清新帶酸味;另一款Rose Sangria 試咗用Rose 為base,加入咗菠蘿,酸酸甜甜,帶有氣泡嘅清爽。黑毛豬火腿24個月特登叫咗黑毛豬火腿送酒,火腿既鹹香味配上酒香,絕佳嘅配搭。薄切慢煮八爪魚八爪魚切至薄片,咬落去爽口有嚼勁,調味料用咗香草、蕃茄蓉、橄欖油,酸酸地,配八爪魚食好夾。西班牙薯仔蛋餅超厚既蛋餅,外面煎得非常香脆,切開見到薯仔粒粒,蛋味香濃。檸汁白酒煮蜆蜆肉鮮美肥美,檸汁帶出蜆本身嘅海水味同埋鮮味,完全冇沙。西班牙海鮮鍋飯另一個去西班牙餐廳必食嘅菜式,大蝦同蜆肉鋪滿成個飯,大蝦蝦肉非常爽口彈牙,蜆肉充滿住鮮味,飯粒分別入味。

Sangria

CAVA Sangria
Rose Sangria

黑毛豬火腿24個月
特登叫咗黑毛豬火腿送酒,火腿既鹹香味配上酒香,絕佳嘅配搭。

西班牙薯仔蛋餅
超厚既蛋餅,外面煎得非常香脆,切開見到薯仔粒粒,蛋味香濃。

檸汁白酒煮蜆
蜆肉鮮美肥美,檸汁帶出蜆本身嘅海水味同埋鮮味,完全冇沙。

2023-03-16
CAVA Sangria
Rose Sangria
2023-03-03 200 瀏覽
餐廳環境設計都非常用心,而且唔會太嘈雜,適合同另一半或者三五知己慢慢享受美食👍🏻〰️環境: 4/5服務: 4/5地點: 4/5〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_尖沙咀#fat_factor_西班牙菜 〰️🌟血橙燒牛柳沙律 $68評分: 4/5沙律上面鋪滿脆片,沙律菜加埋酸酸甜甜既醬汁非常清新開胃,牛柳略嫌有少少乾身,比起其他菜色顯得普通〰️🌟薄切慢煮八爪魚 $78評分: 4.5/5醬汁非常開胃,八爪魚都好鮮嫩,當前菜分量啱啱好〰️🌟西班牙薯仔蛋餅 $78評分: 4/5蛋餅比想像中細,不過內裡滿滿既蛋汁加埋薯仔口感非常軟稔👍🏻〰️🌟紅蝦濃汁意粉 $158評分: 4.5/5紅蝦都非常新鮮,肉質鮮美,意粉醬汁都好濃厚,啱哂重口味人士🤣 驟眼睇以為好普通,點知充滿驚喜,個人大推!!〰️🌟西班牙海鮮鍋飯 $208評分: 4/5海鮮有青口墨魚同大蝦,飯粒比較硬身,分量都偏少,如果大食人士未必夠飽肚
環境: 4/5
#fat_factor_西班牙菜

🌟血橙燒牛柳沙律 $68

🌟薄切慢煮八爪魚 $78
評分: 4.5/5
醬汁非常開胃,八爪魚都好鮮嫩,當前菜分量啱啱好

🌟西班牙薯仔蛋餅 $78
評分: 4/5
蛋餅比想像中細,不過內裡滿滿既蛋汁加埋薯仔口感非常軟稔👍🏻

🌟紅蝦濃汁意粉 $158
評分: 4.5/5

🌟西班牙海鮮鍋飯 $208
2023-02-28 152 瀏覽
想嚟Tapa Room主要係比佢門口啲裝飾打卡吸引🤣 同埋想有個地方chill 下。尖沙咀Tapa Room雖然細細地,都坐得幾舒服,飲杯野同朋友傾下計,幾開心。香煎鵝肝配脆包、紅酒梨片 ($48)因為太中意食鵝肝,係一定會叫😂有紅酒梨片係加分,滿意。西班牙薯仔蛋餅配明太子 ($78)見個個都推薦就試下,但我都係中意食鵝肝多啲。檸汁白酒煮蜆 ($98)白酒煮蜆就正正常常,沒咩特別。紅蝦濃汁意粉 ($148)沒記錯應該係呢個名😆兩個女仔食都係要叫個主食飽下肚。雖然食物質素唔係話驚為天人,但係成個experience幾好,可以再嚟Chill下,傾下心事!

香煎鵝肝配脆包、紅酒梨片 ($48)
因為太中意食鵝肝,係一定會叫😂有紅酒梨片係加分,滿意。

西班牙薯仔蛋餅配明太子 ($78)
見個個都推薦就試下,但我都係中意食鵝肝多啲。

檸汁白酒煮蜆 ($98)
白酒煮蜆就正正常常,沒咩特別。

紅蝦濃汁意粉 ($148)
沒記錯應該係呢個名😆兩個女仔食都係要叫個主食飽下肚。

2023-02-25 157 瀏覽
我同朋友買左個任食冷盤小食gei coupon, 雖然未至於試晒所有野食, 但淨係計冷盤小食味道都唔錯。1上到去就見到好多盞燈, 幾靚, 可以黎打個卡香煎鵝肝, 脆包, 紅酒梨片 - 呢個係我今晚最鍾意gei小食, 個塊紅酒梨片點綴令到成個小食唔會咁單調, 個甜味連埋個鵝肝1齊食更加好味莫希托羊肉串燒 - 還可以, 始終都有少少羶西班牙薯仔蛋餅 - 明太子同肉腸茸2款都有食到, 明太子比較優勝。 其實個醬係好食, 我冇食過其他鋪頭gei蛋餅, 唔知係咪本身係咁質感, 只係呢個d薯仔個咬口同大細我扣左分黑毛豬火腿24個月 - 呢個太咸, 1般般, 如果加返個紅酒梨片就非常perfect薄切慢煮八爪魚 - 呢個同日本刺身差唔多, 係新鮮gei~檸汁白酒煮蜆 - 呢個係另1個我欣賞gei小食, 本身個汁好甜, 加埋檸汁就更加開胃, 另外d蜆好大隻are~~~炸黑毛豬火腿球 - 雖然1咬落口係會爆醬, 而且熱辣辣, 但整體我麻麻, 個醬1般般煙紅椒蒜辣單骨雞翼 - 呢個雞翼好味, 幾香口, 仲有輕微gei辣味, 加埋檸汁再好味d黑毛豬火腿茄子卷 - 呢個係全晚最差gei 1個小食, 明明寫住茄

莫希托羊肉串燒 - 還可以, 始終都有少少羶
香煎鵝肝, 脆包, 紅酒梨片

西班牙薯仔蛋餅

薄切慢煮八爪魚 - 呢個同日本刺身差唔多, 係新鮮gei~
黑毛豬火腿24個月, 薄切慢煮八爪魚

炸黑毛豬火腿球

煙紅椒蒜辣單骨雞翼

黑毛豬火腿茄子卷 - 呢個係全晚最差gei 1個小食, 明明寫住茄子, 完全食唔到茄子味, 塊火腿好韌, 食晒成舊都唔知自己食緊d乜....
黑毛豬火腿茄子卷

蕃茄脆包醃白銀魚 - 呢個幾特別, 因為冇見過呢個菜 😅 本身個魚腥味可接受, 加上蕃茄就更加蓋左個魚味
蕃茄脆包醃白銀魚

鵝肝比堅尼三文治 - 呢個1咬好脆, 好有咬口, 而且夾心入面d鵝肝都唔算少, 都係其中1個覺得好食gei小食
鵝肝比堅尼三文治

鵝肝棒棒 - 好濃郁gei鵝肝味! 雖然比上面另外2個冇咁特別, 亦冇咁出色, 但呢度gei鵝肝類全部都好吸引!
棒棒鵝肝

西班牙火腿, 曼徹格芝士, 紅酒燴梨 - 呢個如果淨食火腿會咸到要連飲幾杯水, 所以應該將全部材料溝埋1齊食。個梨可以中和返d咸味, 咁樣食先至好食
凍切拼盆 - 西班牙火腿, 曼徹格芝士, 紅酒燴梨

鮮甜凍蝦配蒜茸蛋黃醬 - 呢個冇乜特別, 凍蝦冇新鮮到令我大叫, 朋友就話唔好點蛋黃醬, 我估計咁樣個醬會蓋左個蝦gei鮮味
鮮甜凍蝦配蒜蓉蛋黃醬

整體呢間野唔錯, 尤其係我地買左呢個coupon, 如果咁食法以佢個價錢係唔平gei~ 淨係食小食都食到飽, 由於得個半鐘, 我地都食得有少少狼吞虎嚥 😂
2023-02-23
  • 紅酒梨片
  • 脆包
  • 香煎鵝肝
2023-02-06 261 瀏覽
今次喺網上訂座,食物有7折優惠。睇其他食評見到餐廳好靚,食物又好好食咁,都期待左幾日架上到去,無太大落差喎,而且店員又好好呀由於有中童嘅關係,點嘅菜式都係炸物炸物同香口嘢😂有法式包拼左個醬汁,(由於醬汁影完相就已經比中童拎左,所以我係無食過😂)法包並唔係平時展一條條咁咁硬,係脆口嘅,又有啲軟,好好食架蛋黃醬薯條🍟薯條可以脆身少少就會再好啲,不過佢都ok 嘅,厚身口感好豐富薯仔蛋餅入面有流心蛋,加輕薄酥皮面,好味而不膩,我自己食一個都得呀單骨雞翼唔辣,雞肉嫩滑,食唔停,中童至愛,食完再點過卡邦呢意粉比起其他無咁出色但整體餐廳食物質素係好Tapa room尖沙咀彌敦道176 the Nate , 大廈入口要屈入山林道,搵時要注意一下🤤味道🤤:4/5🏝️環境🏝️:4/5💵抵食💵:3/5💁🏼服務💁🏼‍♀️:5/5

今次喺網上訂座,食物有7折優惠。

睇其他食評見到餐廳好靚,食物又好好食咁,都期待左幾日架

上到去,無太大落差喎,而且店員又好好呀

由於有中童嘅關係,點嘅菜式都係炸物炸物同香口嘢😂

法包並唔係平時展一條條咁咁硬,係脆口嘅,又有啲軟,好好食架

單骨雞翼唔辣,雞肉嫩滑,食唔停,中童至愛,食完再點過

卡邦呢意粉比起其他無咁出色

但整體餐廳食物質素係好

Tapa room

🤤味道🤤:4/5
🏝️環境🏝️:4/5
💵抵食💵:3/5
💁🏼服務💁🏼‍♀️:5/5
今天來到這間位於山林道樓上舖的西班牙fusion餐廳✨,餐廳佈置用心,細節取勝!入門就已經佈置得好靚,有閃閃燈飾,十分浪漫🌹西班牙薯仔烘蛋餅+明太子✨$78+$10推薦必點之選!!西班牙特色餐點,外觀十分靚✨切開有流心明太子同埋薯仔粒混合,好香濃🥳香烤白栗粟米$68粟米甜,上面伴左燒茄子🍆好香蒜蓉味,香到差啲以為係一大舊油脂🤣黑毛豬鞍架配些厘燒汁伴炸薯粒$198黑毛豬安大大份,賣相很不錯,燒得也剛剛好,但味道正常,沒有太大意外驚喜,不過不失

西班牙薯仔烘蛋餅+明太子✨$78+$10

香烤白栗粟米$68

黑毛豬鞍架配些厘燒汁伴炸薯粒$198
2023-01-31 176 瀏覽
前排食完西班牙菜,一直心心念念西班牙蛋餅🥞上openrice 搵到呢間Tapa Room,見佢門口好似好靚咁就試下佢啦!一開升降機門就見到打卡味十足嘅燈飾。平日夜晚唔算好多人,都係坐左一半位到,侍應比左張高枱我同朋友坐。我地就叫左個檸汁白酒煮蜆($108), 西班牙薯仔蛋餅($78)+明太子($10),西班牙慢烤乳豬蕃茄鍋飯 ($298)同一枝Estrella Damm Inedit Beer($168)。整體份量都偏細size,特別西班牙飯份量比較少。白酒煮蜆就比較重香草味。反而蛋餅有驚喜,有小小流心流出明太子💓。啤酒就無咁重酒味,女仔會比較鐘意!
明太子蛋餠
乳豬西班牙飯
明太子蛋餠
乳豬西班牙飯
2023-01-07 323 瀏覽
🥢薄切慢煮八爪魚($88)八爪魚每片厚薄都切得差唔多,食落肉質嫩滑,加埋自家調配既醬汁相當惹味。🥢炸番薯條配是拉差蒜蓉蛋黃醬($58)番薯條炸得岩岩好,又唔會太油,好好食🤤點左條醬會令到番薯條既甜味再出d😝🥢西班牙薯仔蛋餅配日式明太子($98)依個明太子蛋餅必推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蛋餅食落好香蛋味,又唔會成口粉,而且個餡係流心嫁❤️但其實我唔太食得出明太子既味😝裡面既薯仔粒同薯蓉,令到口感豐富。好食到encore,所以就叫多左個原味。🥢西班牙薯仔蛋餅($88)依個薯仔蛋餅同上面個一樣,但依個個餡熟得濟,冇咁流心。但一樣咁好味。🥢西班牙海鮮鍋飯 ($208)入面有三隻大蝦,蝦都入味,但唔太爽口,可能係急凍蝦。青口就比較韌,魷魚就係正常魷魚冇乜特別。飯粒比較硬,我個人比較中意食軟飯🤣🤣而且用咗蟹膏炒,我唔太中意。🥢黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($198)豬肉肉質軟嫩,肉味夠濃,而且入味又多汁,熟度啱啱好,唔會太老,加埋燒汁🤤炸薯粒份量都幾多,而且外脆內軟,唔會太油膩,好好食🤤🤤推介👍🏻👍🏻🥢西班牙火腿濃蛋卡邦尼扁意粉($128)意粉軟硬適中,汁香濃滑身但又唔會過膩😝🥢CRANBERRY JU
🥢薄切慢煮八爪魚($88)

🥢炸番薯條配是拉差蒜蓉蛋黃醬($58)

🥢西班牙薯仔蛋餅配日式明太子($98)
西班牙薯仔蛋餅配明太子

🥢西班牙薯仔蛋餅($88)

🥢西班牙海鮮鍋飯 ($208)
西班牙海鮮鍋飯

🥢黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($198)

🥢西班牙火腿濃蛋卡邦尼扁意粉($128)
意粉軟硬適中,汁香濃滑身但又唔會過膩😝
西班牙火腿濃蛋卡邦尼扁意粉

🥢CRANBERRY JUICE($38)
野莓汁偏酸,唔中意酸既就唔好叫啦🤣

🥢PINEAPPLE JUICE($38)
菠蘿汁就係甜甜的🤣

🥢CUCUMBER & MINT REFRESHER($58)
青瓜薄荷梳打水比較清新

🥢BEFORE SUNRSSE
紅加侖,混合既漿果漿同迷迭香,但我唔飲酒,所以我唔知咩味🤣

🥢PINK G&T
西柚,血橙同ANGOSTURA BITTERS,但我都冇飲🤣🤣

評分:

西班牙薯仔蛋餅配明太子
西班牙火腿濃蛋卡邦尼扁意粉
  • 西班牙薯仔蛋餅配日式明太子
2022-12-27 249 瀏覽
和朋友慶祝生日,左揀右揀,最後揀了這間在尖沙咀山林道的樓上餐廳,地點很方便。在OpenRice上面有得先預付套餐,不用+1服務費$500也不用,性價比也很不錯:==嚐味西班牙海鮮鍋飯配美酒二人套餐==小食TAPAS & SNACK:黑毛豬火腿茄子卷 | Jamon Iberico & Aubergine Roll煙紅椒蒜辣單骨雞翼 | Garlicky Paprika Hot Wings西班牙薯仔蛋餅 | Tortilla De Patata⭐️三款小食其實都很好吃,特別想讚一讚薯仔蛋餅,第一次吃,很特別!單骨雞翼的份量也很多,超級脆口。主菜MAIN:西班牙海鮮鍋飯 | Seafood Paella⭐️海鮮比想像中多,蝦很大隻,青口之類也很多,非常豐富。甜品DESSERT:炸西班牙油條配朱古力醬 | Churros With Chocolate Dip⭐️可以預先在訂位時請侍應寫下生日字句,朋友很驚喜開心。酒類飲品ALCOHOLIC BEVERAGES:紅/白/無酒精桑格利亞酒 (西班牙水果酒)(2杯) | Red / White/ Virgin Sangria (2 Glasses)⭐️我們

==嚐味西班牙海鮮鍋飯配美酒二人套餐==

小食TAPAS & SNACK:
西班牙薯仔蛋餅 | Tortilla De Patata

主菜MAIN:
西班牙海鮮鍋飯 | Seafood Paella
⭐️海鮮比想像中多,蝦很大隻,青口之類也很多,非常豐富。

甜品DESSERT:
⭐️可以預先在訂位時請侍應寫下生日字句,朋友很驚喜開心。

酒類飲品ALCOHOLIC BEVERAGES:
⭐️我們選了蘋果味,酸酸甜甜,很不錯。

餐廳的週末晚上也不算很多客人,服務很不錯,很適合和朋友來邊吃邊聊天。
2022-11-27
2022-12-22 175 瀏覽
餐廳主打fusion 西班牙菜外面好多lab燈,七彩顏色的,適合打卡西班牙海鮮鍋飯個飯唔係好多,又好咸喎,係得啲海鮮比較新鮮下,整體來講,唔建議點呢個。肉眼扒叫咗7成熟,但佢煎到燶哂,又乾,又多筋,完全唔好食!同埋我之前係提前預約咗,結果安排嘅嘅位置完全唔靚,搞到無心思慶祝生日,食完幾樣野就轉左第二度慶祝。總括嚟講,呢間餐廳氛圍幾好,但啲嘢食可以改良下。同員工嘅服務態度真係要改善,一嚟到就黑口黑面咁,換著係你,咁樣對住你,你點食都唔會好食得去邊啦

餐廳主打fusion 西班牙菜
外面好多lab燈,七彩顏色的,適合打卡

肉眼扒
叫咗7成熟,但佢煎到燶哂,又乾,又多筋,完全唔好食!

2022-10-21 632 瀏覽
Bookmark 咗好耐,終於嚟試一試佢,提前有bk, 入座計食個半鐘!一出𨋢就有驚喜,啲波波燈好靚,即刻趁冇乜人影幾張相先!主打西班牙菜,嘢食選擇唔算太多,但各類都有啲!薄切慢煮八爪魚: 真係幾薄切,有小小咬口,啲汁酸酸的,係冇試過嘅味道,同八爪魚都幾match! 黑毛豬火腿茄子卷: 有驚喜,個配搭新奇得嚟又幾fresh, 當沙律咁食都幾perfect! 薯仔蛋餅: 見個個都嗌,但試完有小小失望!個樣絕對係靚,一切開流汁同埋好香蛋味,但食落有啲油膩,同埋蛋味唔係太出!西班牙海鮮飯: 今餐最失望呢個,調味fail, 飯太淋,海鮮幾多同埋新鮮! Churro: 好食,炸得啱好,甜度ok, 肉桂味都恰到好處!總括嚟講,嘢食普通,但環境唔錯,服務都perfect, 三五知己放工happy hour 好選擇!

一出𨋢就有驚喜,啲波波燈好靚,即刻趁冇乜人影幾張相先!

主打西班牙菜,嘢食選擇唔算太多,但各類都有啲!

2022-09-16
  • Churro
早前朋友生日去左食西班牙菜🇪🇸覺得整體野食水準同服務都唔錯,一於同大家介紹下😆😆💙西班牙海鮮鍋飯 $208 呢度既paella價錢唔算貴,份量都好足,兩個人share完全無問題🤤海鮮鋪滿曬個碟,魷魚同蜆食得出有用咖哩輕輕煮過,食起上黎更加惹味😋😋蝦足足有三隻,而且肉質鮮嫩,唔會話醃到好爽或者雪到無曬味,唯一不足係無挑蝦腸😵‍💫至於飯方面就有少少意想不到😂😂因為一般paella都比較乾身,個底有少少類似飯焦咁既物體,呢度既paella偏濕,完全係好似risotto咁既質感🧐🧐至於調味方面就比起一般既paella多左d咖哩味,感覺幾新奇有趣😗😗但味道係好味既,再加埋檸檬汁食落就更加有層次👍🏻🤩💙西班牙薯仔蛋餅 $78呢個真係必食🙌🏻🙌🏻🙌🏻🫡蛋餅煎起即刻上碟,個面有啱啱煎好既焦香,火候控制的非常好👍🏻金黃色賣相一流🥰切開即刻見到蛋汁開始流出黎,入面既薯仔粒粒份量都好多,每一啖都食到薯仔,蛋汁同蛋餅外層😋口感豐富,值得一試😋💙肉桂多士配新鮮雜莓 $58肉桂多士新鮮炸起,上到檯仍然溫度十足👍🏻外脆內軟,外層有肉桂同糖,咬落鬆脆😍咬開之後就會見到好似幸福pancake咁既內層,非常creamy,
早前朋友生日去左食西班牙菜🇪🇸
覺得整體野食水準同服務都唔錯,一於同大家介紹下😆😆

💙西班牙海鮮鍋飯 $208

至於飯方面就有少少意想不到😂😂

但味道係好味既,再加埋檸檬汁食落就更加有層次👍🏻🤩

💙西班牙薯仔蛋餅 $78

呢個真係必食🙌🏻🙌🏻🙌🏻🫡

口感豐富,值得一試😋

💙肉桂多士配新鮮雜莓 $58
肉桂多士新鮮炸起,上到檯仍然溫度十足👍🏻

外脆內軟,外層有肉桂同糖,咬落鬆脆😍

咬開之後就會見到好似幸福pancake咁既內層,非常creamy,但又唔會過甜😝

唯一係新鮮雜莓就得兩粒切開左既士多啤梨,得一種生果感覺唔係太雜莓🥹🥹
多d水果既話食落應該會更加light同易入口🫠🫠

Overall黎講食物味道唔錯,職員非常友善細心,餐廳仲有唔同既霓虹燈,環境都幾適合打卡📸
仲有happy hour優惠,幾適合朋友傾計聚會chill下🍻🥂😆

味道:8.5/10
性價比:8/10

📍Tapa Room (尖沙咀店)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖

📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF尖沙咀 #pizza #seafoodpaella #paella #薄餅 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #西班牙菜 #薯仔蛋餅
呢間Tapa Room 有野食有酒飲🥰環境佈置都好舒適❤️好有係外國chill緊既感覺🥳Main course叫左西班牙火腿卡邦尼意粉🍝同平時食既Carbonara唔同,佢用左西班牙火腿代替平時煙肉!令到成碟意粉口感味道提升晒👍🏻醬汁超濃厚🥰超滿足! 再黎墨魚汁海鮮鍋飯😛佢完全做到西班牙飯個種超creamy又多汁既質地😍加埋海鮮蜆肉簡直一流💕西班牙菜海鮮為主,點可以唔試檸汁白酒煮蜆呢!🥰d蜆肉超大隻!仲好鮮甜!配上檸汁,鮮味十足💕配菜有太陽蛋西班牙火腿薯條🍟邪惡指數100%😳太好味啦!薯條外脆內軟👍🏻配埋太陽蛋同火腿🥹好食到停唔到!西班牙小青椒🫑呢個都係試過最特色既小食之一!雖然佢材料只係鹽同青椒仔,但又出奇地好食😳真心推薦👍🏻西班牙薯仔蛋餅🥞就係西班牙薯仔奄列😝又係另一樣西班牙傳統菜💕賣相勁吸引,切開有薯仔粒同濃厚蛋香!睇得出用心製作❤️Sangria係西班牙水果酒!🍷係西班牙傳統酒精飲料😝 多數係紅葡萄酒及切片水果製成!點可以唔試呀❤️飲落甜甜地又有足料水果🍉!酒味唔重💕岩晒女仔飲啦!大家下次想飲酒食野都可以多個選擇啦!Adiós❤️

大家下次想飲酒食野都可以多個選擇啦!Adiós❤️
2022-08-22 518 瀏覽
Tapa Room (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖呢間西班牙餐廳有幾間分店今日就去咗尖沙咀嗰間😛總結🍭環境好chill 店員哥哥姐姐們都好niceBartender Jeff仲請左我哋飲左2杯cocktail😆🫶🏻每道菜都好好食❣︎尤其係個☞︎檸汁白酒煮蜆☜︎Encore左3轉😍讚讚讚黑毛豬火腿茄子卷$68棒棒鵝肝$78煙紅椒蒜辣單骨雞翼$68西班牙薯仔蛋餅$79⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️薄切慢煮八爪魚$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️檸汁白酒煮蜆$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香煎鵝肝、脆包、紅酒梨片 $48西班牙海鮮鍋飯$208甜品拼盤(炸西班牙油條配朱古力醬、肉桂多士、紅莓奶凍)$108紅大蝦濃汁意粉 $148黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒$188
Tapa Room (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖

紅大蝦濃汁意粉 $148
黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒$188
  • 檸汁白酒煮蜆
2022-08-16 374 瀏覽
尖沙咀特色西班牙菜🇪🇸打卡able酒吧餐廳❤️‍🔥環境氣氛一流😎〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood尖沙咀✨呢間西班牙餐廳既菜式都好特別❤️‍🔥而且整體食物質素都幾唔錯🤤個人幾中意黑毛豬火腿茄子卷✌🏻黑毛豬火腿下層有茄子再包住生菜🥬食到火腿既咸香同時 仲有酸酸甜甜既柚子醋 成個配搭都好fresh👏🏻口感亦好豐富😋做前菜一流‼️✨薯仔蛋餅黎到比預期細個😂不過勝在夠厚身 切開仲有小小流心效果✌🏻而且仲食到粒粒薯仔 都幾惹味🥔黑毛豬鞍架煮得啱啱好 肉質好嫩滑夠juicy👍🏻✨又有我至愛既churros✌🏻熱辣辣 外脆內軟😋點埋個朱古力醬一流😎另外點兩杯𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊🍷好香嘅果味 亦都好易入口 個人比較鍾意𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊 相對清新啲 可以一試❤️‍🔥🍴西班牙黑毛豬火腿茄子卷·柚子醋蜜 $𝟽𝟾🍴西班牙薯仔蛋餅 $𝟾𝟾🍴黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 $𝟷𝟿𝟾🍴檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 $𝟷𝟽𝟾🍴炸薯條配蒜蓉蛋黃醬 $𝟼𝟾🍴炸西班牙油條配朱古力醬 $𝟼𝟾🍴𝚁𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊 $𝟼𝟶🍴𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊 $𝟼𝟶
尖沙咀特色西班牙菜🇪🇸
打卡able酒吧餐廳❤️‍🔥環境氣氛一流😎