2022-08-14 325 瀏覽
朋友想食西班牙菜,於是上網睇吓邊間好食,見到呢間食評都唔錯,於是就book咗呢間,一出 lift,就是打卡位置,好靚嘅七彩霓虹燈泡垂釣下,感覺很浪漫。我們點了1. 西班牙海鮮鍋飯 ($208) - 有三隻大蝦,蝦入味,但是淋的。飯可能用咗蟹膏炒,所以覺得有陣蟹味,青口比較韌2. 西班牙薯仔蛋餅配日式明太子 ($88) - 這個值得推介,好香蛋味,入口有一粒粒薯仔,口感唔錯,上菜時,是熱的👍🏻3. 薄切慢煮八爪魚 ($88) - 唔錯的開胃菜,少少酸味,少少橄欖油味,加上唔韌嘅八爪魚👍🏻4. 鵝肝比堅尼三文治 ($78) - 非常薄嘅麵包,入口只覺得少少鹹,鵝肝味唔太覺5. 檸汁白酒煮蜆 ($98) - 一搬😔6. 蕃茄脆包,醃白銀魚蒜蓉蛋黃醬 ($48) - 非常脆嘅麵包,魚味唔太濃,因鹹味蓋過7. 炸黑毛豬火腿球伴蘋果蜜糖蛋黃醬 ($78) - 感覺似炸脆波波,肉唔知去咗邊😔Drink : 淡淡地,酒精濃度不少的1. Rose Sangria ($80)2. White Sangria ($60)3. Virgin Sangria ($50)4. Red Sangria ($60)總

5. 檸汁白酒煮蜆 ($98) - 一搬😔

Drink : 淡淡地,酒精濃度不少的
1. Rose Sangria ($80)
2. White Sangria ($60)
3. Virgin Sangria ($50)
4. Red Sangria ($60)

總括 : 食物精緻,座位是高枱高櫈,環境尚可

西班牙薯仔蛋餅配日式明太子
炸黑毛豬火腿球伴蘋果蜜糖蛋黃醬
西班牙海鮮鍋飯
鵝肝比堅尼三文治
蕃茄脆包,醃白銀魚蒜蓉蛋黃醬
檸汁白酒煮蜆
西班牙薯仔蛋餅配日式明太子
薄切慢煮八爪魚
🥔西班牙薯仔蛋餅 $88必點!! 出色蛋餅👍🏻 食完一個唔夠喉仲encore左一個😝 脹卜卜蛋餅切開啲汁湧出嚟,超流心😈入面有足料薯仔粒唔會鬆系軟熟🥔 mix埋沙律忌廉醬,正又唔會漏😋建議趁熱一上就食味道更好🥘西班牙海鮮鍋飯 $208蝦大大隻厚肉🦐加分,海鮮仲有墨魚圈青口蜆肉,不過略嫌飯偏硬有少少窿, 個人反而冇咁鍾意🙈🐙薄切慢煮八爪魚 $98夏天食唔錯,涼涼地💦 食八爪魚最怕太難咬,但系整得好好,厚薄適中,彈牙有咬口唔會好靭,又唔會腥,配埋番茄醬開胃又帶鮮味👍🏻✨以食鬼為主題的酒吧🥂門口有唔同既霓虹燈,環境chill唔嘈幾岩三五知己聚會💬
西班牙薯仔蛋餅
🥔西班牙薯仔蛋餅 $88
西班牙海鮮鍋飯

🥘西班牙海鮮鍋飯 $208

🐙薄切慢煮八爪魚 $98

西班牙薯仔蛋餅
2022-07-22 454 瀏覽
✨✨bling bling ✨✨好靚Lab 燈打卡餐廳😋 位於尖沙咀一個樓上鋪,餐廳主打fusion 西班牙菜😉薄切慢煮八爪魚💰78八爪魚切咗簿片,配有特別source ,作為前菜,好開胃😜 八爪魚好鮮嫩‼️好好味😋黑毛豬鞍架配炸薯粒💰198呢個豬鞍架,係我暫時食過最好食嘅🫢 好鮮嫩!好多汁!又唔會好大陣羶味😉 亦都唔會好肥膩😜 即使唔沾醬汁原味已經好好食,原汁原味最好👍🏻 炸薯粒夠脆😙外脆內軟😛西班牙海鮮鍋飯💰208Paella 呢講,呢度唔算最出色,只係普通🧐海鮮分別有蝦,蜆,青口,喂魷魚圈, 但,海鮮麻麻😌由其蜆,好腥🥹🥹 Dessert platter 💰108一次過試晒三款‼️😛 滿足晒三個願望😜 分別有肉桂多士,好香肉桂味!當時亦都炸得好脆,質地食落好似疏乎厘😉😉呢個好食😋 另外Churros 亦都好好食😍😍 外脆內軟,配朱古力醬無得頂👍🏻 最後係西班牙檸檬桂皮奶凍配水果酒糖漿,呢個幾特別!面頭嗰層食落好似芝士蛋糕,但唔會好甜,食落非常清新🍃 整體性價比好高😛DrinkAlcohol-PINK G&T💰108Non-alcohol -VIRGIN SANGRIA💰58Non-a
✨✨bling bling ✨✨

薄切慢煮八爪魚💰78

黑毛豬鞍架配炸薯粒💰198

西班牙海鮮鍋飯💰208

Dessert platter 💰108

Drink

Alcohol-PINK G&T💰108
Non-alcohol -CUCUMBER & MINT REFRESHER💰58

呢間餐廳店舖細細,但坐得都算舒服😌由於店舖座位有限,人流都算太多,唔會好嘈吵👍🏻呢個重點,太嘈傾計好辛苦🥲呢度就同朋友傾計好舒服,食完又唔會催促埋單,可以慢慢飲野傾下計🙈 侍應服務態度又好😛 大家不妨試吓呢間😜
2022-06-27 481 瀏覽
I can see that they put lots of effort in cooking,The chef was amazing !!!! The foods are really tasty it is located in tst , near by mira mall! It is a great choice when u dun kw what to eat in tst
【食住西班牙菜飲嘢Chill Chill⁉️】/////呢間餐廳係我嘅bookmark list到已經好一段時間⌛️上個月開返夜晚堂食即刻拉埋朋友去chill chill🤤門口有大量水滴形燈 店裏有食鬼卡通做主題嘅霓虹燈📷而經理都好親切👏🏻會主動介紹餐牌 仲自家調製飲品比客人🥰.👉🏻黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($188)豬鞍架表面帶有少量焦香 煮嘅時間剛剛好 依然保留到肉汁 肉質嫩滑👏🏻厘醋燒汁酸酸甜甜 薯粒好食到我同朋友停唔到口😂薯仔炸到外皮金黃色脆身 薯味香濃軟滑🤭.👉🏻鵝肝比堅尼三文治🥪 ($78)外層麵包薄薄的 烘得脆身而且充滿牛油香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)中間嘅鵝肝醬先係精粹!!份量多到每一啖都品嚐到香滑嘅鵝肝味😝👉🏻薄切慢煮八爪魚🐙 ($78)呢款算係開胃涼伴小菜 八爪魚多汁帶有鮮味同煙韌度😗可惜份量偏少…👉🏻番茄脆包.醃白銀魚.蒜蓉蛋黃醬 ($48)白銀魚無鱗無骨 魚味重得嚟唔會有腥味🤩加上脆身嘅番茄脆包 一脆一軟嘅組合配合得幾好 而個蒜蓉蛋黃醬味道好特别 昇華左脆包同魚嘅味道(´▽`)👉🏻飲品🥂🍹🥃🔹青檸酒🔺新鮮菠蘿冧酒 ▫️Homekong 酒嘅款式會根據客人口味而調整 中意清
【食住西班牙菜飲嘢Chill Chill⁉️】
/////

👉🏻黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($188)

👉🏻鵝肝比堅尼三文治🥪 ($78)

👉🏻薄切慢煮八爪魚🐙 ($78)

👉🏻番茄脆包.醃白銀魚.蒜蓉蛋黃醬 ($48)

👉🏻飲品🥂🍹🥃
🔹青檸酒
🔺新鮮菠蘿冧酒
▫️Homekong

酒嘅款式會根據客人口味而調整 中意清新唔會死甜嘅就好適合飲杯青檸酒 濃度都比另外兩款高〰️菠蘿冧酒有漸變海洋顏色 打個卡先(´▽`)材料有新鮮菠蘿🍍味道偏甜 酒濃度較低嘅款式

Homekong呢杯酒係專屬香港人嘅🫶將菠蘿同檸檬混合白酒 會感受到甜 酸 苦三種豐富味道 就好似呢幾年大家係香港經歷嘅心情 店員非常有心思🙌🏻💛

———-
📍Tapa Room (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖
2022-05-01
2022-05-17 473 瀏覽
🥚西班牙薯仔蛋餅 -$78溶化的芝士加上明太子好正😍;薯仔蛋餅混合物有豐富蛋香,軟稔可口。🥘西班牙海鮮鍋飯 -$208硬身飯粒加上大蝦、青口墨魚等海鮮,配以酸蒜醬,醒胃而減膩😎🥗血橙燒牛柳沙律 -$68普普通通,血橙酸甜,牛柳軟稔,開胃清新。🥠西班牙肉腸及烤車厘茄炒青口 -$98香草蕃茄味香濃,青口稍嫌過熟,醬汁太濃反而蓋過青鮮味。🍝 檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 -$168意粉味道新奇,酸味小辛加上蟹肉,形容不了的奇特味道😂。🍰甜品拼盤 -$108朱古力醬及肉桂糖包着西班牙炸油條,脆口鬆軟😋;猶似西多士的蛋糕與炸油條口感相似,酸甜鮮果啫喱恰巧能解膩。🍹Pink G&T - grapefruit, blood orange, angostura bitters - $75選擇酸味cocktail希望能作為開胃酒,唯酒精味過於強烈,未能與其他材料好好混合。
🥚西班牙薯仔蛋餅 -$78

🥘西班牙海鮮鍋飯 -$208
硬身飯粒加上大蝦、青口墨魚等海鮮,配以酸蒜醬,醒胃而減膩😎

🥗血橙燒牛柳沙律 -$68
普普通通,血橙酸甜,牛柳軟稔,開胃清新。

🥠西班牙肉腸及烤車厘茄炒青口 -$98
香草蕃茄味香濃,青口稍嫌過熟,醬汁太濃反而蓋過青鮮味。

🍝 檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 -$168
意粉味道新奇,酸味小辛加上蟹肉,形容不了的奇特味道😂。

🍰甜品拼盤 -$108

矚目的霓虹燈飾讓你猶如穿越時光隨意門,踏進熱情奔放的西班牙國度🇪🇸。一進門就是水滴型波波吊燈和數個Teddy bears🧸🧸🧸,在這裡,貫徹西班牙人熱愛分享的飲食文化,吃著、喝著,賦予視覺與味蕾雙重享受😎。 🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 (2pcs) $38/PC 🐠煎鮟鱇魚肝.羅勒些利酒醋漬汁 $98 🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138 🍡莫希托羊肉串燒 $78 🥩黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁 $228 Grill Oysters分別是日本特色海膽汁及西班牙墨魚汁,蠔外炸皮脆脆地,入面咬落去唔乾,鮮味突出,墨魚汁偏香甜幾好食🦑。 Scallop Ceviche係拉丁美洲的烹調海鮮的方法,靠青檸或檸檬汁的強烈酸度醃熟海鮮,再加入洋葱🧅、辣椒🌶與香草等配料增添風味。夠大隻又醒胃,酸酸甜甜有啲蕃茄粒🍅。 Mojito Lamb份量多,啖啖肉。外脆內軟,少少騷味。Monk Fish Liver味道同鵝肝好似,口感creamy,配小小酒醋漬汁酸酸地更惹味。 Angus Ribeye有份量🥩,五成熟,肉質嫩,肥瘦適中,牛味重,充滿肉汁同油脂香,仲已經預先切好夠方便👍。 影相嘅時候有

🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 (2pcs) $38/PC
🐠煎鮟鱇魚肝.羅勒些利酒醋漬汁 $98
🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138
🍡莫希托羊肉串燒 $78
🥩黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁 $228

影相嘅時候有小插曲,有個波突然自己爆咗💣,好彩職員冇怪責我哋,反而問我哋有冇整親,而且態度都好有禮貌,值得一讚👏。

📍Tapa Room - 尖沙咀The Nate 2樓B號舖

2021-12-17
☞ 前排晏晝去咗山林道一間樓上主打西班牙菜嘅酒吧,都唔算好多人,重點係一上到去就見到超靚嘅波波燈裝飾😍好似去咗team lab咁😽打卡啱晒😎🍴 海膽汁墨魚汁燒蠔 Grilled Oyster Duo: Sea Urchin & Squid Ink Sauce($38)❖ 我自己都幾鍾意食生蠔,本身對熟嘅蠔興趣唔大,但見到個sauce幾吸引又忍唔住試吓🤤食落都好驚喜!熱辣辣嘅蠔配上個sauce都好夾!個人鍾意海膽汁多啲😋🍴 十勝黑毛豚肉燒 配 彼卡他醬 Buta-morunos Iberico, Picada Sauce($88)❖ 份量比想像中多,豚肉味道偏淡,配埋個醬食啱啱好👌🏻🍴 煎鮟鱇魚肝 羅勒些利酒醋漬汁 Seared Monkfish Liver, Alfonso Sherry Vinaigrette($98)❖ 自己都幾推薦呢個!味道好濃,食落非常香。不過價錢有少少貴🥺但值得的!🍴 柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 Jumbo Hokkaido Scallop Ceviche($138)❖ 帶子非常厚身,食落鮮甜,個sauce好重洋蔥味,被sauce浸得滿滿嘅帶子好正😋🍴 檸檬黑

❖ 份量比想像中多,豚肉味道偏淡,配埋個醬食啱啱好👌🏻

🍴 檸檬黑胡椒蟹肉扁意粉 Lemon Pepper Crab Lingine($168)
❖ 個意粉好重口味😹食落係乾身嗰種意粉嚟,不過都幾多蟹肉,所以唔會好乾。好香胡椒味,非常開胃。
已經有一排冇食過西班牙菜,咁啱經過婆婆咖啡屋但已經滿座,咁就去上面果層呢間咁chill既西班牙餐廳試下喇!西班牙薯仔蛋餅 $78 +明太子($10)之前去西班牙餐廳冇試過呢個小食!呢個小食相當邪惡,一切開啲蛋漿好似心太軟咁漏曬出黎!!加埋明太子令蛋餅既整體味道層次更分明。唯一美中不足既就係如果用部薯蓉個口感會更加好食!

西班牙薯仔蛋餅 $78 +明太子($10)

2022-01-14 174 瀏覽
我地好有新意TEA黎到食西班牙菜可能平日都等左陣先開門呀點左~西班牙海鮮飯呢個係重點好想食呢個味道係幾好既有三隻好大隻蝦呀仲有青口同尤魚同蜆仲有少少飯焦我就好鍾意呀~薯仔旦餅呢個第一次食咋味道好特別裡面有一舊舊小薯仔又有旦香加埋少少CREAM 中和下好夾呀~單骨雞翼開左邊好易HANDLE炸得好香口呀係好想繼續食咁
我地好有新意

炸得好香口呀
係好想繼續食咁
2021-12-30
2022-01-09 872 瀏覽
【尖沙咀】夢幻獨特西班牙菜來到放假的週末,當然是約朋友去酒吧餐廳消遣一番,今次去到鄰近尖沙咀山林道附近的〔Tapa Room〕餐廳,一出電梯走廊,已經感覺很夢幻,地上有幾隻超大的啤啤熊公仔,黑色昏暗的走廊懸吊著很多盞藍色及黃色的水滴形「波波燈」,頗有氣氛,未進餐廳已經可以在這裡打打卡。進入餐廳後,坐在高身的枱櫈,看到牆上有可愛的食鬼霓虹燈裝飾,加上餐廳燈光有少少昏暗,整體感覺很有情調,餐廳主打提供西班牙菜式,亦有多款不同風格的混合菜式,擺盤亦顯心思,餐廳酒吧亦設計了多款的雞尾酒,獨特味道及造型,適合喜歡嚐試不同雞尾酒口味的朋友。【黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁】(HK$228)Black Angus Ribeye Steak in Pink Peppercorn Cream Sauce牛扒色澤鮮嫩賣相吸引,份量亦多,半成的熟成度控制得很好,入口雖然有少少筋位但肉質方面柔嫩軟腍,牛扒邊位充滿焦香,配菜有蕃茄仔及新鮮翠綠的蘆荀,蘆荀入口軟嫩無渣。【柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子】(HK$138)Jumbo Hokkaido Scallop Cevich有幾朵花花擺盤,造型賣相精緻,微微炙燒過
【尖沙咀】夢幻獨特西班牙菜

【黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁】(HK$228)

【柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子】(HK$138)
Jumbo Hokkaido Scallop Cevich
有幾朵花花擺盤,造型賣相精緻,微微炙燒過的北海道帶子入口爽嫩,加上獨特酸甜柑橘果汁,配上粒粒碎的蔬菜粒,口感清新又開胃。
【莫希托羊肉燒】Ojito Lamb Pintxos (HK$78)
散發著羊肉的香味,肉質厚實不油膩,入口反而沒有很大的羊羶味。
【煎鮟鱇魚肝羅勒些利酒醋漬汁】(HK$98)
鮟鱇魚肝煎得乾身,但外脆內軟,質感很像鵝肝,有少少腥味,蘸上酸甜的酒醋漬汁,味道就剛剛好。
【墨魚汁燒蠔/海膽汁燒蠔】(HK$38/pc)
Grilled Oyster Duo: Sea Urchin and Squid Ink Sauce
剩載的碟都是用上蠔殼的造型,蠔入口乾身,香濃的墨魚汁及惹味的海膽汁,兩種醬汁各有風味,個人覺得墨魚汁味道較濃,感覺不錯。

【Yu- Love-Mi】(HK$98)
Sake Cocktail 有個很Sweet的名字,由柚子蜜糖、忌廉及清酒調配而成,酒精味道不太濃,入口容易。

【Pink Pineapple Cooler】(HK$58)
沒有含酒精的飲品,面層有少許辣椒粒,甜甜酸酸的味道,醒神開胃。

📍〔Tapa Room〕
香港九龍尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖
Shop B, 2/F, The Nate, 176 Nathan Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
2021-12-19
2021-12-30 124 瀏覽
今次來到尖沙咀的Tapa Room😍最特別的是大門口有一個霓虹燈打卡位還有很多大熊熊🐻~餐廳主打西班牙菜式,很有feel❤️整體評分:7/10味道:7/10服務:6.9/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:Tapa Room (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖海膽汁及墨魚汁炸蠔:有2個味道,一個是海膽味一個是墨魚味~😋😋😋炸蠔大隻又新鮮,個人更喜歡墨魚汁,更有鮮味了煎鮟鱇魚肝(配羅勒些利酒醋清汁):挺香的~外脆內軟,入口即溶😋不過有少許腥味,配上羅勒些利酒醋漬汁就剛剛好柑橘果汁浸珍寶北海道帶子:喜歡這道菜!😍好開胃!帶子微微煎過,好嫩滑,又夠鮮甜,再配上柑橘果汁浸漬好美味烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配厘醋燒汁伴炸薯粒:豬鞍厚身,不會煎得過熟剛剛好,肉質嫩滑有汁,薯粒調味適中,厘醋燒汁升華了這道菜式SAKEKURA:櫻花味的,顏值100分🤣裹面有鹽漬櫻花和日本醃姜,再混合上清酒和薑汁汽水,酒味不重易入口,適合女生喝

整體評分:7/10
味道:7/10
服務:6.9/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:Tapa Room (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖

2021-12-30 124 瀏覽
尖沙咀shopping 完又帶左個朋友黎食野加影燈打卡📸油封鴨腿配甜血橙醬$198外皮香脆,入口有種好輕盈既感覺,好soft, 鴨既味道好突出,甜血橙醬完美地中和左鴨既肥膩感🥰好滿意,值得推薦比大家平時cocktail 就飲得多,今次試下Sake cocktails 🍸 Sakekura-salted Sakura, Japanese Pickled Ginger, Sake, Vodka, Ginger Ale打卡好靚🥰顏色好夢幻味道好特別,酸酸甜甜,ginger 味 ,有少少西柚味Mad for Matcha Matcha, Passion fruit, Sake, Lemon, cotton candy, rainbow chocolate 兩款Cocktail 都好靚,好鐘意,上面既棉花糖好甜海膽汁燒蠔,蠔口感好肥美,juicy既海膽汁,個人超鐘意食海膽味 😋柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138賣相絕對唔會令人失望,帶子既表面用火槍燒過,外熱內冷口感好鮮甜,配埋柑橘果汁酸酸甜甜每次都必點既前菜煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁煎到熱辣辣,配羅勒些利酒醋漬汁好香好惹味用黎餸酒一流十勝黑毛
尖沙咀shopping 完又帶左個朋友黎食野加影燈打卡📸

油封鴨腿配甜血橙醬$198

Sakekura

Mad for Matcha
兩款Cocktail 都好靚,好鐘意,上面既棉花糖好甜

柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138

煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁
煎到熱辣辣,配羅勒些利酒醋漬汁好香好惹味用黎餸酒一流

十勝黑毛豚肉燒,彼卡他醬
燒得好香,黑毛豚肉肥瘦比例超均勻,口感好豐富
山林道整條街開多咗好多餐廳,最近更有西班牙餐廳進駐🍴一出Lift口已經見倒門口有好多波波吊燈,打卡一流😍餐廳裝修幾有特色,內有好多霓虹燈,更有望街景既bar枱,大家可以好chill咁飲杯野放鬆吓👍🏻今次都有試倒幾款小食、主食同cocktail,味道都唔錯架🥰_🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 $76擺碟幾靚,分別用咗貝殼裝住燒蠔,兩款醬汁各有特色✨小編自己比較鍾意墨魚汁,食落去幾惹味,生蠔大大隻好滿足🥰🐷十勝黑毛豚肉燒彼卡他醬 $88十勝黑毛豚肉經輕輕燒過好香口😀食落不會太肥膩,肥瘦均勻,配上旁邊嘅蒜蓉醬一齊食好香口😌🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138整個前菜好開胃惹味👍🏻柑橘果汁酸酸甜甜好開胃,浸漬珍寶北海道帶子大大粒食落好滿足😊🐟蒸鮟鱇魚肝配羅勒些利酒醋漬汁 $98小編初初都好擔心佢會唔會好難入口🤣不過估唔倒幾特別😌魚肝味濃,不過小編都唔係太慣😅🐙烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬 $238上次黎食已經有叫🤩八爪魚腿煮得剛剛好,食既時候口感Q彈,唔會太韌有咬口🤔🍸Oolong Island Tea $98賣相都幾靚,放咗半個無花果食落甜甜地,飲落唔算好重酒味,女生們應該會幾鍾意❤️🍋Yu - Lov

_
🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 $76

🐷十勝黑毛豚肉燒彼卡他醬 $88

🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138

🐟蒸鮟鱇魚肝配羅勒些利酒醋漬汁 $98

🐙烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬 $238

🍸Oolong Island Tea $98

🍋Yu - Love - Mi $98
柚子味道清新容易入口,飲品打卡一流✨

_
2021-12-25 688 瀏覽
天氣熱果陣就好想快d冬天❄️ 而家天氣凍又掛住陽光☀️ 今次帶大家感受下西班牙🇪🇸既陽光風情, 聖誕食既點可以淨係普通西餐咁簡單🎄門口已經係一大打卡位💡 係黑牆吊點點燈泡好有team lab feel西班牙菜好大既signature就係tapas, 指既係好festive既前菜, 有冷有熱, share黎食送埋酒🍹就岩哂!Hot tapas要左烤蠔、黑毛豬同埋烤紅蝦🦐大大隻非常飽滿既蠔🦪先蘸粉炸再上惹味醬汁, 無論係海膽汁定墨汁都令蠔提鮮加埋放係蠔殼型既小碟裝住, 好岩打卡黑毛豬有獨特的果實香🐷 燒得多汁軟腍唔嚡口 個蘸醬都好濃郁, 令豬扒更美味!彈牙紅蝦🦐本身就會留出好香既紅油, 加埋巴塞隆拿式既香草烤法更加惹味🤤Cold tapas既鮟康魚肝煎至金黃, 外脆內嫩, 味道甘香, 蘸有薑味既醋漬汁就凍左都唔怕腥🐟個個都食paella, 我地mains就試新野, 烤八爪魚腿🐙都係Spanish signaturePesto好authentic, 而且每碟菜式都會配款唔同既特製蘸醬, 好有心思👍真係非常大隻😍 口感煙韌但唔會好難趙配埋好特別既sake cocktail, 柚子+海鹽豆腐crea

Hot tapas要左烤蠔、黑毛豬同埋烤紅蝦🦐
大大隻非常飽滿既🦪先蘸粉炸再上惹味醬汁, 無論係海膽汁墨汁都令蠔提鮮
Grilled Oyster Duo

加埋放係蠔殼型既小碟裝住, 好岩打卡

黑毛豬有獨特的果實香🐷 燒得多汁軟腍唔嚡口
個蘸醬都好濃郁, 令豬扒更美味!
Buta-Morunos Iberico

巴塞隆拿式烤紅蝦

Monkfish  Liver

Octopus Leg with Mojo Verde Sauce

真係非常大隻😍 口感煙韌但唔會好難趙
烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬

配埋好特別既sake cocktail, 柚子+海鹽豆腐cream味道好特別🍹
Yu-Love-Mi

唔飲酒既都有靚靚清新薄荷青瓜🥒梳打🍸
Cucumber & Mint Refresher

Grilled Oyster Duo (Sea urchin + Squid Ink🐙 海膽汁/墨魚汁燒生蠔🦪(@$38)
Monkfish Liver🐟 煎鮟康魚肝配羅勒些利酒醋漬🌱($98)
Buta-Morunos Iberico 十勝黑毛豚肉燒配彼卡他醬🍖($88)
Grilled Red Prawns Barcelona Style 巴塞隆拿式烤紅蝦🦐 ($98)
Octopus Leg w/ Mojo Verde Sauce 烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬🐙($238)
Cucumber & Mint Refresher🥒($58)
Yu-Love-Mi🍋($128)

埋單$411一位, 但好豐富又有酒, 仲要係無carbs之下都食得好夠, 係慶祝之選

Buta-Morunos Iberico
巴塞隆拿式烤紅蝦