2009-09-03 40 瀏覽
孖G妹和保羅那晚會來Flying Pan的原因:1. 24小時營業2. 夜「媽媽」都有早餐吃3. 想食benedict於是叫了兩個套餐一個是 Egg Benedict餐(包括兩個egg Benedict+蕃茄湯+蔬菜沙律)質素:ok ah!!!!!但是不是你心中的那個太陽(egg benedict),就見仁見智啦! 不同地方,煮法都有出入! 這裡的egg benedict蛋黄醬汁勁....好味,很juice,超開心滿滿地蓋著,底層 鬆餅煮法較濕,咬落去不是脆口的.但都與醬汁配含,整體都好味,可以一 試!賣相:雙眼望見黑夜中的兩個太陽,已經閃閃發光!唔食唔得!配菜:味道普通,有湯及沙律跟埋,感覺上多d嘢食,比較抵!份量:食哂全碟,都唔係咁飽喳!(孖G妹胃口大?)飲品:菠蘿汁...好飲!(餐跟$18才有大size....否則俾少幾$,得杯超細,反而唔抵)另一個是Full English Breakfast(炒蛋+煙肉
孖G妹和保羅
那晚會來Flying Pan的原因:
24小時營業
夜「媽媽」都有早餐吃
想食benedict
於是叫了兩個套餐
一個是
不同地方,煮法都有出入!
這裡的egg benedict
試!

賣相:雙眼望見黑夜中的兩個太陽,已經閃閃發光!唔食唔得!
配菜:味道普通,有湯及沙律跟埋,感覺上多d嘢食,比較抵!
份量:食哂全碟,都唔係咁飽喳!(孖G妹胃口大?)
飲品:菠蘿汁...
另一個是Full English Breakfast(炒蛋+煙肉+磨菇+茄汁豆+muffin+蕃茄+腸仔)
質素:
煙肉同
muffin最.......得 ah!!!!!!煙肉脆而不燶,入口超正,感覺剛剛好!
muffin入口鬆軟....脆口.....正!完全沒有「林」哂和隔夜感覺!其他配菜
則ok!
賣相:勁吸引!簡單得來大堆頭,所以隻碟都超大,見到都開心哂!
份量:好似大大碟,但其實係唔飽!(孖G妹胃口大?)
飲品:檸檬汁...
唔帕酸就飲!(餐跟$18才有大size....否則俾少幾$,得杯超細,反
而唔抵)
孖G妹和保羅會再來Flying Pan原因:
24小時營業,方便
隨時突然很想食全套西洋早餐,扮洋人
醒一醒,感受吓早餐的原動力,就算係夜「媽媽」的時間
mix & match餐牌勁......多款煮法及配菜揀

Full English Breakfast
Egg Benedict Set
Egg Benedict -蛋黄醬勁正
2009-08-28
$90 (宵夜)
Full English Breakfast
Egg Benedict Set
Egg Benedict -蛋黄醬勁正
  • Egg Benedic
2009-08-25 13 瀏覽
今次第二次嚟食,不過已經冇咩驚喜了~我覺得令人懷念嘅只有佢哋嘅egg benedict,半熟蛋加在配料放在muffin上,邊食邊流出蛋黃汁,勁正~至於其他配菜例如田園沙律、蘋果、薯仔都普普通通,而碗蕃茄湯,我初時仲以為係好濃郁好正嗰種,點知飲落似蕃茄汁多啲,有啲失望~朋友跟餐果杯果汁真係超細杯,我加十幾蚊轉咖啡,份量係多成茶壺上,不過都唔好飲嘅~
今次第二次嚟食,不過已經冇咩驚喜了~
This must be my 12th time here, since I have already filled up all the stamps for the loyalty scheme.As usual I had my eggs benedict with muffins, the hollandaise sauce is light and mousse like as usual. The poached eggs are perfectly done with a runny centre, and the muffins are warm and buttered.The sides are how they should be, I chose baked beans and salad, and cranberry as my drink.

2009-08-07 3 瀏覽
和大學同學們聚舊…因為要遷就一位男護士的關係…我們的晚餐選在灣仔…思前想後…因為我們要坐到九點多才行…能夠慢吃談天而且坐得耐的地方不多…最後選了flying pan…吃一個豐富的”早餐”…很喜歡吃早餐的我其實只是第一次來flying pan…之前在中環上班…返夜更的時候常常說要在下班後去吃…結果公司搬了還未吃得到….~三個同學選了English Breakfast….其實我也被這個吸引的了…超級豐富…可惜有我最討厭的茄汁豆…所以我放棄了…選了我另一最愛…Eggs Norwegian…即是煙三文魚呢~再配蕃茄湯和grilled蕃茄…而另一位同學就選了Eggs Florentine…即是菠菜和煙肉….配薯仔和茄汁豆~連果汁一杯…~我選了西柚汁….跟餐的西油汁呢真的小得可憐…西柚汁很澀…是無添加的真材實料嗎…? 我不懂欣賞…所以喝剩了半杯…~也真要感謝店方的杯子那麼小了…~各款早餐陸續送上…~首先評我自己選的那碟吧…蕃茄湯茄味重…應該是新鮮蕃茄再加茄膏煮成的…微酸的很開胃…只是不夠熱…另外店方提供了中式湯匙…有點奇怪~另外grilled蕃茄味道不錯…鮮甜多汁..~至於Eggs Norwegi

各款早餐陸續送上…~首先評我自己選的那碟吧…蕃茄湯茄味重…應該是新鮮蕃茄再加茄膏煮成的…微酸的很開胃…只是不夠熱…另外店方提供了中式湯匙…有點奇怪~另外grilled蕃茄味道不錯…鮮甜多汁..~至於Eggs Norwegian呢…坦白說是有點失望的…因為蛋煮得過火了…~雖然裡面未至於是全熟…但一點兒流心的效果都沒有…Eggs Benedict的精髓就是流出來的蛋汁與配料和鬆餅的完美結合嘛…沒有了蛋汁的Eggs Norwegian…真的吃得讓人有點想哭…希望只是偶有失手吧…~幸好有Hollandaise sauce和煙三文魚補數…才不至於得一個喊臉…

三位同學的English Breakfast…蛋炒得夠滑…磨菇用牛油和少量香草炒過…很香很好吃…雞肉腸就正正常常吧…~另外一位同學的Eggs Florentine…她的蛋比我那隻流心一點…但在我眼裡也是不合格的…起碼要像食友小漏漏的那幅照片才叫合格丫!!! 只試了她的grilled potato…幾香口…味道不錯…~只是又是一樣不夠熱…~

肚餓的我們極速把食物吃完…再在那裡坐了差不多個半小時才離開…店員也沒有怎麼樣…反正平日的晚餐時間也沒什麼客人…~不過今天比較特別…大概因為明天是AL放榜的日子吧…大批少男少女…起碼有二十多個一同來這裡吃早餐…~談天說地…我和同學幾個再回想起以為AL的日子…好像已經離我們很遠了
English Breakfast
Eggs Florentine
Eggs Norwegian
2009-07-26 6 瀏覽
1年1度嘅書展點可以錯過,今晚先食個早餐補充體力,再殺入書展女皇食嘅係BENEDICT$64單係睇個樣都相當吸引,裡面有鬆餅、厚火腿、半熟蛋,女皇覺得呢個係完美嘅組合,味道配合得天依無縫,火腿味道唔會太咸,加埋隻半熟蛋,隻蛋邊食邊流出蛋黃汁,簡直係YUMMY蕃茄湯,其實冇嘜特別田園沙律,女皇覺得沙律汁多咗D橙汁超細杯女皇見開飯食評有人話個WAFFLE ($48)好食,於是又試下,OH ON都唔熱嘅,嚴格嚟講只係小小暖所以女皇唔覺得好食,仲有佢地嘅牛油好似係唔駛錢咁,畀好大舊,見到都驚FULL ENGLISH $90呢個都係冇嘜特別嘅早餐,其實只不過係佢24小時都有得食啫,同平時出面食到嘅冇嘜分別不直$90都係女皇嘅BENEDICT好味同特別DSummary:飲品如果唔加大就超超超細杯,2啖可以飲晒個人認為BENEDICT直得一試。24小時有得食早餐好有特色。

女皇食嘅係BENEDICT$64
YUMMY

蕃茄湯,其實冇嘜特別

田園沙律,女皇覺得沙律汁多咗D

橙汁
超細杯

女皇見開飯食評有人話個
WAFFLE ($48)好食,於是又試下,OH ON
都唔熱
嘅,嚴格嚟講只係小小暖
所以女皇唔覺得好食,仲有佢地嘅牛油好似係唔駛錢咁,畀好大
舊,見到都驚

FULL ENGLISH $90
不直$90
都係女皇嘅BENEDICT好味同特別D

Summary:飲品如果唔加大就超超超細杯,2啖可以飲晒
個人認為BENEDICT直得一試
。24小時有得食早餐好有特色。
超細杯飲品
BENEDICT
FULL ENGLISH
N...O....G.O.O.D
2009-07-25
BENEDICT
2009-07-17 5 瀏覽
縱然是All-day breakfast,卻少有食客真正當其早餐來吃,或許是份量太大的緣故,不過漏漏自小就慣了早餐大食,解決掉一份Egg Benedict,亦可以再吞下一盒菠蘿盒才覺得飽。講回食物,不太習慣開餐前飲果汁,熱湯就舒服得多。我的菠蘿汁很奇怪的帶咸味,不似是生果所榨,很一般。想飲湯,就揀了蕃茄湯做side dish,酸甜濃稠,是茄膏與鮮蕃茄的共同產物,如若再濃郁一些或會更好。另一個side dish燒蕃茄質素只是一般,不夠熱同多汁;倒是同事揀的燒薯仔熱辣噴香,質感綿密又滲透牛油香醇,更推介這款。主角果然不負眾望,凈是賣相已叫人蠢蠢欲動。蛋黃的流心度了得,活脫脫一件蛋汁版心太軟!煙三文魚的份量絕不欺場,但浸了過多芝士與蛋汁后,原本的煙熏咸香打了折扣,反而是不及齋吃來得美味,相信同事的ham會與芝士蛋汁更夾。個人以為最美味者要屬浸滿牛油芝士蛋汁濃香的英式鬆餅,鬆軟中滲透油脂香醇,每一啖都是味蕾華麗的享受。吞下如此豐富的早餐,附加新鮮甜美的雙拼生果盒,實在是爽歪歪,吼吼吼!下次要試下Omelette,不過又保不齊會重溫benedict,who knows最后感謝同事Janice陪我

最后感謝同事Janice陪我共嚐這all-day大早餐,其實和你傾計仲開心盡興呢
我的菠蘿汁竟有咸味,大跌眼鏡…
同事的ham之選興許更正宗
爽歪歪
蛋汁版心太軟!
$70 (早餐)
同事的ham之選興許更正宗
爽歪歪
蛋汁版心太軟!
  • Egg Benedict
這間24小時供應早餐的西餐廳開業了這麼久還是得一趟來因為一直都有個直覺是食這些當正餐一定不夠飽但這概念完全錯了五個人無訂座 幸好當日客人不多很快便安排到座位其實這裡與澳洲牛奶公司分別其實很大首先餐牌的選擇琳琅滿目無論是主菜,side dish及飲品都提無不同種類要揀出心頭好頗費勁所以用了好多的時間在點菜上如果是發生在澳洲牛奶一早被伙計趕走吧五個人七咀八舌最終我還是選了egg benedict配baked beans及生果side dish的份量看似不多但生果頗新鮮baked beans令我回味著童年茄汁焗豆送飯時的情景egg benedict是我第一次品嘗味道很特別 像是半熟蛋加在火腿及muffin上乾是吃egg benedict感覺已很滿足 何況egg benedict是打孖上令我有點擔心膽固醇偏高果汁size很細如果要大杯的要另外加錢不值唯一不滿的是上菜甚慢等了好幾個字才行變相要極速快快食完但還是要遲到回公司我不祈望上菜如澳洲牛奶公司般神速但都無可能要大家白白乾等如果先上了side dishes會否好點吧
這間24小時供應早餐的西餐廳

幸好當日客人不多
很快便安排到座位

其實這裡與澳洲牛奶公司分別其實很大
首先餐牌的選擇琳琅滿目
無論是主菜,side dish及飲品都提無不同種類
要揀出心頭好頗費勁

如果先上了side dishes會否好點吧
2009-06-30
(非會員)
2009-05-23 24 瀏覽
上星期要去參觀 ART HK 09,心想在灣仔有甚麼好吃的呢?適逢太太的同事推介我們去食 all day breakfast… 一聽到這名字便想試一試!在灣仔不難找到 The Flying Pan 的地址;上到三樓一出電梯已見到菲律賓籍的 waiter 及 waitress…心知道這裡應該有很多外國人幫襯的。很高興被招呼到 corner 位置就坐,可以清楚見到餐廳的情況…十多檯客裡面應有兩至三檯是西人來的。同事推介 Egg Benedict,當然要試!但怕叫另一份吃不下,加上想試其他東西,所以便加了一味 Waffle,另 Grape fruit juice 及 side order Mushroom。Egg Benedict 是此餐廳著名的食物,果然好好味!最底層的鬆餅,上面蓋著火腿、半熟蛋、溶了的芝士,真豐富的設計!拌碟的薯仔是連皮一起煎的,還加了洋蔥吊味。Waffle 大大件,並且非常軟身;加了重牛油(兼太重了,沒有全吃)、蜜糖和果 jam,味道一流呢!最後加了一客 side order 抄草菇;味道稍重,但超好味!相信是用牛油抄的,加了點醋、gravy… 我們一向都喜歡吃草菇,特

在灣仔不難找到 The Flying Pan 的地址;上到三樓一出電梯已見到菲律賓籍的 waiterwaitress…心知道這裡應該有很多外國人幫襯的。

最後加了一客 side order 抄草菇;味道稍重,但超好味!相信是用牛油抄的,加了點醋、gravy… 我們一向都喜歡吃草菇,特別是外國進口的,所以可以說這個很合我們的胃口。

經過此次,我們已經籌劃拉大隊嚟食啦…
manual cover
view from the corver seats
the menu
Egg Benedict with baked beans and potatoes
Waffer with honey & butter
the menu (2)
2009-05-16
manual cover
view from the corver seats
the menu
Waffer with honey & butter
the menu (2)
  • Egg Benedict
雖然已經到過中環的Flying Pan無數次, 但首次來到灣仔的分店卻一見鍾情,原因是這店的面積比中環估計大4倍,另外更有梳化,令我和朋友未吃先興奮,一個brunch吃了個半小時。今次我回歸簡約點了Ham & Cheese Egg Benedict加英式焗豆和菜沙津,朋友則點了Salmon Egg Benedict加薯蓉和水果,份量之多令朋友大嚇一驚,但我卻覺得非常滿足! 試想想,只不過是把一個豬柳蛋漢堡打開,再分別在兩塊英式鬆餅放上菜、冢肉和蛋,不算很多吧!這裡的Egg Benedict非常正宗,是以英式鬆餅盛著用醋結出來的蛋包加荷蘭汁,絕非其他餐廳那些法包加滾水蛋可以媲美。順帶一提,吃egg benedict時如不想蛋汁流得滿碟都是,不妨先從蛋的上方垂直插一刀穿過鬆餅到底,讓蛋汁全部流到中間給鬆餅沾上,切開時便可以用鬆餅沽更多蛋汁來吃。我們點了$18的bottleless coffee,一邊傾計,一邊浸淫在悠閒的英倫情懷中。假如喜歡Hyde Park露天茶座那種陽光氣息,中環的Flying Pan也是好選擇。

$85 (早餐)
  • Egg Benedict
成日行過都見到呢度有24小時早晨,今日約佐人係附近,于是點半鐘左右就上來吃個brunch!入來一坐底就FEEL到呢度D嘢食會好似Denny's,不過當然沒Denny's咁正啦。D要HEAVY好多,呢度好似吃唔飽人咁。而且D梳發凳爛曬用膠布貼翻,好寒酸潦倒咁。價錢都唔平嘎,90一個早餐SET,跟杯小果汁同一個SIDE DISH~本來想點Omelets噶,不過肥佬點佐個burger+mushroom,再加多兩條sausage, 于是我就叫佐個egg oscar+samll orange juice+2sides:green salad&fruits.egg oscar都唔錯,係蝦同asperagus,上面係半生熟蛋,一切蛋黃就流出來了, 賣相一流,令人食指大動! 不過聽講呢度的EGG BENEDIT係最出名的招牌菜,下次再來試! side dish的green salad好多dressing,好難吃,而且唔系用roman lettues, 係用本地生菜而已。唔掂!水果易唔多新鮮,下次米搞。仲有個橙汁,惡頂囉,好難飲,係飛機上個種紙包橙汁,鬼佬牌子個D超濃縮超啃喉個只。我都係鐘情鮮榨果汁。

肥佬個BURGER如果無加蘑菇就唔好味了,D meat吃得出好JUICY同有陣白酒味。
外加個兩條腸仔超貴囉,19蚊得個手指尾咁細條。

我覺得呢度的份量超級細囉,食物係north american style,但份量好法國囉。
下次都會再來既,難得呢都係24小時的,幾時好想吃呢D美式早晨就隨時可以來,不過一定要點成個Monster Pan先夠吃!
2009-04-27
2009-04-28 12 瀏覽
到演藝睇show前o係呢度食個豐富’早餐’先~一直都睇到食評, 見到d相都已經流口水喇…可惜只有港島區先有得食…我同朋友都食愛蛋之人..一早已決定今晚要黎…6點幾黎到, 人唔係太多, 我地係第三枱.我一心諗住要食egg Benedict.,揀左Norwegian, sidedish: potatoes & fruit platter +grapefruit juice朋友a揀左Monterey Omelets, sidedish: potatoes & beans +lemonade朋友b就 揀左Philly Omelets, sidedish: garden salad & tomatoes + mango juice三款一齊share食.Norwegian: muffins with spinach, smoked salmon, hollandaise sauce..我自己食左一個,因為真係有d難去share, Salmon 份量都唔少, 味道會清過用ham, 而且有Omega 3…哈哈~鍾意將poached eggs切穿既感覺, muffin有焗過的, 脆脆地,用它吸收蛋液一齊
到演藝睇show前o係呢度食個豐富’早餐’先~
一直都睇到食評, 見到d相都已經流口水喇…
6點幾黎到, 人唔係太多, 我地係第三枱.

三款一齊share食.
鍾意將poached eggs切穿既感覺,
muffin有焗過的, 脆脆地,用它吸收蛋液一齊食… I like it!!

Monterey Omelets: with spinach, shrimps, Tarragon.. 奄列煎得好靚, 但已冇咩蛋汁, 都有好多餡料.
朋友話Croissant 幾好食~ 不過唔夠牛油香..

Philly Omelets: with beef, cheese, green pepper.. 呢個我唔太鍾意..好多一粒粒既cheese, 而且d牛幾韌, 應該係整熟左之後再煎蛋令牛過熟.

相比之下當然係monterey好味過philly啦~

我地最愛既sidedish係potatoes, 煎得香又唔會太油, 而茄汁豆黎伴食都好match~
其他則中規中矩.
三杯juice都唔錯..應該都係外面購入..

哈…呢餐好有營養, 有蛋白質, Omega 3, 鐵質等…

一小時後, 餐廳都只係座左一半~如果下次有機會再黎慢慢食都唔會有被趕既感覺.
不過餐廳裝備得有點兒舊喇....
Norwegian
Monterey Omelets
Philly Omelets
Norwegian
Monterey Omelets
  • eeg Benedict
  • potatoes
2009-03-27 43 瀏覽
今天獨自到灣仔區開會, 成個星期也帶飯吃, 今天算是給自己鬆弛一下, 也給自己試試新食品! 最愛麵包的我....想想自己的食肆目標...麵包, 蛋全餐是首選, 於是老遠也要到此!按 lift 上了 3 字樓, 入去似去了外國, 七成是外國人, 看看食譜....仔細研究了一會, 套餐如奄列, 三文治, 漢堡包, 英式早餐系列....我選了一份 2 eggs with smoked salmon with two side dishes (fresh fruit and garden salad) + cranberry juicy, $74 + $7 (change egg white), 原本想試 Benedicts....但太大份了, 煙三文魚幾滑, 唔鹹, 啱哂我, 果汁細細杯, 不算太 fresh, 酸酸地, 不錯, 蛋白煎得很滑很嫩, 但相信油是下得不少, wheat toast. 不是太愛, 因它是烘的, 太乾, 但夠熱辣辣, 沙律菜很爽脆但醬汁太多, 生果一般! 整體服務不錯, 連加一服務費, $89, 不可以說是很抵, 但在香港能廿四小時也吃到英式早餐, 也可滿足英國人思

按 lift 上了 3 字樓, 入去似去了外國, 七成是外國人, 看看食譜....仔細研究了一會, 套餐如奄列, 三文治, 漢堡包, 英式早餐系列....我選了一份 2 eggs with smoked salmon with two side dishes (fresh fruit and garden salad) + cranberry juicy, $74 + $7 (change egg white), 原本想試 Benedicts....但太大份了, 煙三文魚幾滑, 唔鹹, 啱哂我, 果汁細細杯, 不算太 fresh, 酸酸地, 不錯, 蛋白煎得很滑很嫩, 但相信油是下得不少, wheat toast. 不是太愛, 因它是烘的, 太乾, 但夠熱辣辣, 沙律菜很爽脆但醬汁太多, 生果一般! 整體服務不錯, 連加一服務費, $89, 不可以說是很抵, 但在香港能廿四小時也吃到英式早餐, 也可滿足英國人思鄉之情!
餐牌
2 eggs set
餐牌
2 eggs set
2009-03-27
晚上專誠來吃個早餐,智商奇高的我們寧願走三層樓梯從後門而入也放棄乘電梯由正門入(-_-")……甫進來,暗藍色的裝潢和播放中的懷舊老歌的確令人覺得這裏是一處好地方來消磨一整夜。Menu內breakfast 款式很多,但我一心想試個egg benedict,所以沒有三心兩意了。Side dishes點了grilled tomato,哎,總共四小個(我想可能本身也有兩小個了,還來個double(-_-"))。早晨全餐一到,立即試試個grilled tomato,放到嘴裏半晌,已覺不對勁,不夠熱,只是微暖,還有,有一陣reuse的油味,也不juicy…有點失望。幸好egg benedict挽回不少分數。上面的鋪滿黃色的hollandaise sauce,微酸,帶點牛油香。grilled ham不會烤得太乾,一篤穿那隻半熟蛋,蛋黃與hollandaise sauce融為一體,與軟熟的english muffin一拼來吃,味道很配。egg benedict的確好吃,可是,那種好吃的味道我覺得又不值成$70。grilled tomato也沒想像般好吃。付這個價錢,如果你抱著可以在這裏hea一晚的心態

egg benedict的確好吃,可是,那種好吃的味道我覺得又不值成$70。grilled tomato也沒想像般好吃。付這個價錢,如果你抱著可以在這裏hea一晚的心態,心裏或會可以好過一點。
egg benedict抵食與否見人見智
  • egg benedict
2009-02-17 5 瀏覽
以前係灣仔返工,久不久就會到flying pan食「早餐」﹗因為係返工的lunch hour,得一個鐘,所以每次都只有快睇個menu,求其叫d嘢食﹗前陣子,特地約幾個舊同事一齊返去flying pan吃午夜早餐;menu轉左款,又多左好多嘢,淨係睇餐牌都睇左20分鐘咁滯,不過冇所謂,大家都係hea的﹗haha今次我叫左salmon omelette,side dish係薯仔同生果,white toast,仲有unlimited refill tea,味就一定ok,只係太多油了;同朋友食飯主菜都係傾計,所以多油這個問題……算吧﹗約朋友黎flying pan真好,尤其夜晚,差唔多包場咁滯,任你坐幾耐都冇人理你﹗正﹗

2009-02-02 8 瀏覽
Flying Pan是間廿四時食店,而且專攻西式早餐,即蛋,腸,多士等等... 走進店內,發覺裝修擺位都很美式,侍應也以英語服務. 坐下看看餐牌,都頗多選擇;既然第一次來到,當然要叫個full breakfast,因為應該最"穩陣"...其實個個餐都大同小異,我叫了個"British Fly Up",主要因為裡面有樣叫black pudding的東西... 就因為不知是甚麼,所以才叫...是晚人不多,但等了很久食物才上檯. 第一個印象是個碟勁大,留意黑色那兩塊便是black pudding. 第一口吃下去味道有點似曾相識,有人說似是中式潤腸; 我反而覺得有點似吃聖誕火雞的味道, 還是另一位朋友一言驚醒,說味道似是聖誕火雞裡的stuffing…"The Full English"和我的可以說是一樣,分別在於black pudding變了兩條sausage.以上兩set配有麵包和果汁, 蛋亦可隨意選擇煮法.另一位朋友叫了個pancake. 上檯時大家都不禁"嘩"了一聲,因為那三塊餅好大塊,反而那片sausage給比了下去...另外也點了個egg benedict - 有賣相,兩座小山似的,
以上兩set配有麵包和果汁, 蛋亦可隨意選擇煮法.
另外也點了個egg benedict - 有賣相,兩座小山似的,我覺得最有睇頭.
以上兩款都配有一杯果汁. Egg Benedict更有兩款side dish選擇.
味道如何? 都幾好,但又不覺得怎麼特別好食,只是standard的西式早餐. 當睇埋個價錢,全餐每set$90,pancake $6x, egg benedict $7x... 你會完全同意這餐旨在"食地方,食風味"...
會再去嗎? 應該會的,但這個價錢還是每隔一兩月去enjoy一下算了.