2024-07-08 1566 瀏覽
✨前菜✨呢間泡菜冇膠味 帶有微微辣味;青瓜幾香、幾脆🥒食完幾好開胃😋😋😋.✨海鮮辣炒碼麵我地最鍾意呢個麵‼️湯底辣度好適中,帶有少少海鮮香🌶️👌🏻麵條偏幼身,質地煙韌🤏🏽非常掛湯汁,食落幾惹味😋。而海鮮有大小蝦、魷魚、青口,正正常常,啲蝦仲有剝埋殼 唔洗食到好論盡👍🏻🦐.✨火焰牛油海鮮3+1鍋一開頭好有儀式感,落酒再用火搶噴到個火焰出嚟😳🔥裡面真係海陸空有齊曬🤣🤣 小章魚、五花肉、豬皮、豬腸、雞腳、雞肉,仲有埋海鮮鍋喺中間🔥辣度上,海陸空啲辣醬比辣炒碼麵辣🌶️🌶️但可以接受👌🏻~肉類好香口+肉質彈牙 較鍾意啲肉🐙🐔而雞腳係無骨㗎‼️食起嚟好爽😆🐓,反而我地食唔慣豬腸+豬皮🥲。海鮮鍋裡面有:蝦、蜆、蠔、青口,同埋大概10g嘅butter🧈😈+酒+辣椒,呢個小鍋相對冇咁重味,更食得出海鮮嘅鮮味。.✨水果soda(西柚🧡)呢個口味又幾好喎,syrup同soda水又會融合,甜中帶微酸,解渴而好飲😙😙
✨前菜✨
✨海鮮辣炒碼麵
✨火焰牛油海鮮3+1鍋
一開頭好有儀式感,落酒再用火搶噴到個火焰出嚟😳🔥裡面真係海陸空有齊曬🤣🤣 [海:]小章魚、五花肉、[陸:]豬皮、豬腸、[空:]雞腳、雞肉,仲有埋海鮮鍋喺中間🔥辣度上,海陸空啲辣醬比辣炒碼麵辣🌶️🌶️但可以接受👌🏻~肉類好香口+肉質彈牙 較鍾意啲肉🐙🐔而雞腳係無骨㗎‼️食起嚟好爽😆🐓,反而我地食唔慣豬腸+豬皮🥲。海鮮鍋裡面有:蝦、蜆、蠔、青口,同埋大概10g嘅butter🧈😈+酒+辣椒,呢個小鍋相對冇咁重味,更食得出海鮮嘅鮮味。
✨水果soda(西柚🧡)
2024-07-07
2024-11-03 0 瀏覽
最近The Jang出了新菜式:韓式部隊鍋套餐, 將鬆炭式部隊鍋提升到一個完美層次!韓式部隊鍋 加韓式野菜鍋物伴即食麵用一片片火腿圍成了一圈,中間是軟綿綿牛肉和芝士,底部是野菜蔥蒜,很誘人!在煮的過程中更是散發出陣陣香味,真是色香味俱全!火腿的鹹香與牛肉的鮮嫩相得益彰,芝士在鍋中融化,增添了 creamy 的口感,讓人吃得停不下來!部隊鍋湯底炒飯將芝士同炒飯撈一起,芝士融化拉絲好勁,奶香的口感與炒飯的香脆和紫菜的香味形成了完美的對比!炸雞四件蒜香醬油味炸雞一入口,濃郁的蒜香立刻在嘴裏散開,香濃而不膩,讓人忍不住一口接一口。而甜辣味,更是讓人驚喜!甜中帶辣,辣中帶甜,完美地刺激著你的味蕾!

韓式部隊鍋 加韓式野菜鍋物伴即食麵

部隊鍋湯底炒飯

炸雞四件
2024-09-04 666 瀏覽
叫員工取任何嘢都隨便應你,等一下先,然後完全沒有反應,搭着雙手站在旁邊,叫了很多次才有一位有回應。食物還可以,炸雞味道較為出色,主菜比較普通,冷麵不太好味,粉絲炒牛肉牛肉也比較乾

2024-07-19 1609 瀏覽
- 葵芳|The Jang -▪️火焰牛油海鮮3+1鍋酒煮牛油海鮮鍋入面有蝦🦐、蠔🦪、青口,同埋唔少蜆,好足料。店員會先以牛油🧈兜一兜啲海鮮,然後落啲酒,再以火槍點火,造成火焰效果🔥,之後就會加返啲湯去煮。個湯飲落非常鮮甜,仲好香牛油味,而每款海鮮都食得出好新鮮。側邊圍住有熱炒小章魚🐙及五花肉🐷(辣)、熱炒豬皮🐷及豬腸🐷(辣)、香辣無骨雞腳🐔及辣炒雞肉🐔,超級豐富,而且全部要咗辣,好惹味▪️炸醬麵🍜揀咗細份,但都幾大碟。炸醬味道香濃,鹹度適中,配埋青瓜🥒、雞蛋🥚一齊食,唔會好油膩。另外麵條有彈性,又掛汁▪️水果梳打 (西柚)🍹酸酸哋,好清爽The Jang📍葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖
- 葵芳|The Jang -
前菜

▪️火焰牛油海鮮3+1鍋

▪️炸醬麵🍜
炸醬麵

▪️水果梳打 (西柚)🍹
酸酸哋,好清爽
水果梳打 (西柚)

The Jang
📍葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖
2024-07-13 1289 瀏覽
呢排好多人都去食呢個火焰牛油海鮮3+1鍋,搞到我都忍唔住去咗葵芳依一間餐廳嗰度叫返一鍋嚟食。佢呢個鍋真係好豐富,首先有啲整熟咗嘅豬皮、無骨鳳爪、雞肉、五花腩同埋洋蔥喺爐邊度,加熱一下就食得,而且可以揀辣或者唔辣。然後中間嘅位就放咗唔同類型嘅海鮮,例如生蠔、蜆同海蝦等等。而且店員仲會喺你面前倒入酒精再噴火,令到整個鍋燃起火焰,好好睇,又適合影相打卡。之後店員會加入佢哋嘅湯底,慢慢煲煮裡面嘅海鮮,真係好正。另外我哋仲叫咗佢哋嘅特級牛肉配搭,佢啲牛肉好靚好好食。油脂好豐富,而且佢哋嘅味道有部份已經醃咗,甜甜地好開胃。再加上佢哋獨特嘅豆瓣醬,所以配埋啲肉一齊食更加正啦。同時仲有辣蘿蔔同埋生菜等等作為配菜,真係好幸福。

之後店員會加入佢哋嘅湯底,慢慢煲煮裡面嘅海鮮,真係好正。

2024-07-01 1033 瀏覽
來到葵芳新都市廣場,在外面從玻璃就能看到一家飯店——The Jang,環境裝修風格明艷,好有韓式風!火焰牛油海鮮3+1鍋包括以下幾部分:酒煮牛油海鮮鍋這道菜好有儀式感,服務員把酒倒入海鮮上面後點火,看到火焰的燃燒。逐漸的酒香飄逸。肥美的大蝦、Q彈的扇貝吸收了牛油和酒香酒的味道。清爽酒香瞬間撲鼻而來,與牛油的奶香完美交織,激發出海鮮的鮮甜,又不至於蓋過本身的鮮美滋味,真是一場味蕾的饗宴!有趣的是鍋周邊一圈放滿了各種肉:雞腳無骨易咬,肉質有韌性和滑潤,口感細膩柔滑,豬皮軟嫩顺滑,豬腸Q彈有勁,雞腳,雞肉鮮嫩,小章魚好cute 滑溜溜,五花肉肉味濃郁,肥瘦適中,而辣椒的香氣和辣度又剛好點燃了味蕾,再飲杯濃縮純正芒果汁真是絕配!海鮮辣炒碼麵有好多食材:蝦肉,青口,魷魚和青菜,真是好豐富,辣味海鮮味撲鼻而來,令人食指大動!配菜有四款,開胃清爽,好有韓式味道!

火焰牛油海鮮3+1鍋包括以下幾部分:
酒煮牛油海鮮鍋

海鮮辣炒碼麵
配菜有四款,開胃清爽,好有韓式味道!
2024-05-16 1081 瀏覽
2大1小叫了2人餐SET B, 難食到食剩2/3,野食勁咸冇味醬炒年糕公仔面, 好痴立立死實味炸壽司,都係難食炸雞叫正常少少, 但唔知點解joliee bee 都好食過佢結果埋單近400 幾乎都係浪費,最後打包左走只係唔想浪費野飲叫正常,餐點選擇少冇下次,怪不得紅日都冇人排隊,應該都唔會再黎仲有,食完係好嚴重眼訓,唔知係咪極重手味精, 3個人有男有女有細路一律都係覺得難食到夾唔落手係韓國野食本身係咁定係呢間特別難食我真係分唔到!!

醬炒年糕公仔面, 好痴立立死實味
壽司,都係難食

結果埋單近400 幾乎都係浪費,最後打包左走只係唔想浪費
野飲叫正常,餐點選擇少
冇下次,怪不得紅日都冇人排隊,應該都唔會再黎

係韓國野食本身係咁定係呢間特別難食我真係分唔到!!
2024-05-15
✨+$28 辣炒小章魚🐙見到佢標示「韓廚推薦」 就想試下🤭🤭每隻小章魚彈牙 唔會好韌👌🏻而辣汁嘅辣度係接近中辣🌶️,左邊有水冷麵 撈埋啲汁食係幾正😋.✨脆炸紫菜烤醬牛肉飯卷 -配甜辣醬紫菜外層炸得好脆身,而成個飯卷都係熱辣辣,口感變得獨特🔥,趁熱食先好食。餡料有牛肉、青瓜、蛋等等,牛肉係偏淡味,成個飯卷好有層次感😋😋.✨招牌炸雞x5本身個menu寫係x4,不過x5當然好ok啦🥰🐓~炸得好香口 炸皮好酥脆,雞肉鮮嫩多汁。頂頂咪有黃色醬嘅,炸雞嘅味道變得鹹鹹甜甜,幾好食。.✨飲品✨·荔枝Soda:係好有荔枝味嘅,好似飲糖水·韓式冰茶:糖度相對低啲,解辣+解渴👍🏻.最後同原價冇乜分別,都係$35X💵😅😂
✨+$28 辣炒小章魚🐙
✨脆炸紫菜烤醬牛肉飯卷 -配甜辣醬
✨招牌炸雞x5
✨飲品✨
·荔枝Soda:係好有荔枝味嘅,好似飲糖水
·韓式冰茶:糖度相對低啲,解辣+解渴👍🏻
最後同原價冇乜分別,都係$35X💵😅😂
2024-05-07
2024-03-20 1428 瀏覽
點了4個午餐和一份炸雞先講服務,態度差:掃碼點餐後一直無人提供水和水杯請男侍應提供後佢黑面(不是你們沒有送我們才問的嗎???有事嗎???)上菜後之後再請佢拎對公筷,佢又大大聲話“聽唔到”同黑面...轉個頭佢喺取餐位俾另一個女職員大罵“你要咩呀?講d唔講d?”懷疑職員之間工作氛圍差勁,故而將負面情緒發洩落客人身上,以及在客人旁吵架,嚴重影響客人用餐體驗= =再講食物,好難食:海鮮豆腐湯~十分普通海鮮炒碼麵~死咸死辣無鮮味(雷)鮑魚粥~好傑好腥巨難食,個粥底仲lone哂(大雷!!!)炸豬排+炸飯卷+炸蝦set~塊豬排好薄,粉就好厚,食落去啖啖炸粉皮~炸飯卷都喺太厚粉(雷)粟米初雪炸雞~實物和照片嚴重不符...實物得幾粒粟米,簡直照騙!(大雷)總結:超級失望的用餐體驗,不會再來食餐飯都要睇侍應面色,請佢拎嘢就唔高興,這不是你的工作嗎?自己俾人鬧完就轉嫁落消費者度,本末倒置餐品各有各的難吃,再加照騙,不了。比這間好吃和性價比高的韓式餐廳有大把,拜拜了。
點了4個午餐和一份炸雞

先講服務,態度差:
掃碼點餐後一直無人提供水和水杯

再講食物,好難食:
海鮮豆腐湯~十分普通
海鮮炒碼麵~死咸死辣無鮮味(雷)
鮑魚粥~好傑好腥巨難食,個粥底仲lone哂(大雷!!!)

總結:
超級失望的用餐體驗,不會再來

餐品各有各的難吃,再加照騙,不了。
比這間好吃和性價比高的韓式餐廳有大把,拜拜了。
午市時間很多人, 但明顯員工人手不足。當提示有食物未送到時,員工用一臉十分假的笑容回應,然後黑臉。食物還可以,但真的需要改善人手不足的問題。員工十分忙碌,明白會做漏事情,但是他們的態度和回應真的會影響顧客的心情。希望 貴餐廳可以留意。當日我們有5個人,有燒烤,有不燒烤,但只給我們一張4人枱,超不舒適。當日牛膈肉好食,有牛的獨特味道,咬口亦好。但豬腓排和牛舌很硬,很難咬。而豆腐湯的辣度亦比平時辣。很多時候,店主抱怨港人北上消費,但有時我們的消費得不到相應的質素。顧客有權選擇的時候,為何要選擇一間態度惡劣的餐廳貼錢買難受呢?
當日牛膈肉好食,有牛的獨特味道,咬口亦好。
但豬腓排和牛舌很硬,很難咬。而豆腐湯的辣度亦比平時辣。
2024-02-09
5 分鐘 (堂食)
2024-02-02 1466 瀏覽
本身諗住喺葵廣食嘢 諗諗吓想搵間舖頭坐低就揀咗呢間韓餐 嗌嘢食嘅時候見到佢有新嘅冬日暖意套餐 諗住試試佢 一試就中伏 埋單$500唔知自己食咗啲乜嘢韓國草莓奶昔一嗌完嘢食好快上咗杯嘢飲先 嘢飲正常冇乜特別 正常發揮 但係奇怪嘅係成個套餐只係包一杯嘢飲 再加多一杯要再加$68 所以冇加到炸雞味道正常 不過上面嘅馬仔唔知做乜 完全唔襯 不過雞就嫩滑嘅㗎啦玫瑰醬寬粉芝士鍋$28個鍋喺度好似湯咁 唔知係咪佢哋本身嘅用意 其實佢係一個湯品? 入邊只有湯水同埋寬粉五六條 同埋本身都唔知寬粉同韓國菜有咩關係 仲要加咗$28 海鮮年糕湯麵+三色煎餅+芝士爐邊(由於一開頭冇影到相 所以唯有搵返story cap圖)麗首先三色煎餅 唔係好食得出佢係有咩味 最明顯嘅蔥餅 算係用料最多 一睇就知泡菜煎餅咬咗好多啖都食唔出係咩 食咗一大半終於食到一嚿泡菜啦 至於另外一嚿黃色餅 食完都唔知係咩餅 淨係食一堆粉 所以連相都冇影到海鮮魚糕湯麵 🍜 首先喺上菜嘅時候已經嚇親 佢所謂嘅湯麵用嘅麵係意粉 唔知係咪小人孤陋寡聞 真係未食過韓式湯麵係用意粉嘅而入邊嘅用料有娃娃菜 小棠菜 芽菜 好似仲有冬菇雲耳 魚糕係真係有嘅

韓國草莓奶昔

㗎啦

玫瑰醬寬粉芝士鍋$28

首先三色煎餅 唔係好食得出佢係有咩味

最明顯嘅蔥餅 算係用料最多 一睇就知
泡菜煎餅
咬咗好多啖都食唔出係咩 食咗一大半終於食到一嚿泡菜啦

海鮮魚糕湯麵 🍜

而入邊嘅用料有娃娃菜 小棠菜 芽菜 好似仲有冬菇雲耳 魚糕係真係有嘅有兩大串
海鮮嘅部份 淨係發現咗好多嘅蟹仔 而啲蟹仔全部對半切嘅 蟹身嘅大細仲細過我隻手指公 成個湯嘅味道完全感受唔到韓式 一咬落個蟹度嘅時候 霉嘅 成個口感爛蓉蓉 連試咗三件 全部都係咁 忍唔住向餐廳員工反映 最終有一位員工 喺廚房攞咗隻未煮嘅蟹出嚟 聲稱佢哋嘅蟹品質完全冇問題 叫我再試多隻喎 而本人中咗幾個服 點敢再試 之後件事就不了了之了
而尼餐飯埋單$500 真係唔知自己食咗啲乜嘢?
一個字 伏!!!
(p.s. 睇之前嘅食評有蝦有青口 有好多嘅海鮮 而呢個乜都冇 得霉嘅蟹仔 拗晒頭😵😵😵)

2024-01-18 1283 瀏覽
今日跟舊同事去葵芳,我比較少去,佢介紹左間韓式餐廳,見到玫瑰醬寬粉芝士鍋又非常好奇,夜晚涼涼地都係直接食野先。The Jang 冬日套餐非常豐富,圍爐氣氛很正,按自己既需要調教爐溫。海鮮魚糕湯麵兩串魚糕煙韌,魚味濃郁,海鮮有青口,大蝦,仲有蟹,加上仲有不少既蔬菜,湯頭很鮮甜。湯麵很有彈性,吸收曬海鮮既精華。三色煎餅有蕃薯,香蔥,泡菜口味,每款都有三件,我比較喜歡泡菜,辣辣地都唔錯,煎餅再配上爐邊芝士 ,拉絲效果很明顯,亦更添風味。炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲,明白點解叫初雪,勁香牛油味,口感特別既冇甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪,微辣香甜,沙琪瑪酥脆。玫瑰醬寬粉芝士鍋微辣帶甜既醬汁,拌勻芝士汁,增添香味,寬粉煙韌,營造出掛汁既效果。韓國草莓奶昔老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。

海鮮魚糕湯麵

三色煎餅

炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑

玫瑰醬寬粉芝士鍋

韓國草莓奶昔
老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。

2024-01-16 891 瀏覽
三人行晚餐,今晚食韓國嘢!一坐下店員就送上前菜和餐牌,前菜可以免費再添加。青芥末白郡主炸雞韓式炸雞有兩個派別,一個是加調味粉,另一個是加醬汁,這次的青芥末不會太辣,炸雞不會很厚粉,能夠鎖住肉汁,會推介!蟹籽玉子燒蟹籽和醬汁都是另外呈上,內餡的芝士半融化,材料有三色椒,我個人非常喜歡,可以增加口感。海鮮煎餅海鮮煎餅,用料充足,充滿泡菜風味,味道亦比較偏酸。另外叫了水冷麵,肉的份量比較少,店員上菜時有問我們是否需要剪開。麵條幼身,正好清清剛才濃烈的口感。
三人行晚餐,今晚食韓國嘢!
一坐下店員就送上前菜和餐牌,前菜可以免費再添加。

青芥末白郡主炸雞
青芥末白郡主

蟹籽玉子燒

海鮮煎餅

海鮮煎餅,用料充足,充滿泡菜風味,味道亦比較偏酸。

2024-01-11
青芥末白郡主
2024-01-07 679 瀏覽
我地見呢間韓國野食種類多,又唔使等位,可以直入。就試下啦~ 叫左個2 人午餐$328,Qr code 落單,揀左蒜香醬油炸雞,芝士炒年糕拉面,脆炸紫菜飯卷同2 杯飲品。炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食 脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。

芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食

脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
2023-12-31
10 分鐘 (堂食)
一人午餐推介!一個人又想食韓國嘢,呢度有午市套餐!一坐低就有三碗前菜:有泡菜、白蘿蔔、通菜,三款都好好食!白蘿蔔好爽口,通才有蒜蓉味好香,泡菜少少辣好易入口!而且係食嘢包埋唔使另外俾錢!電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!先上咗杯茶,跟餐免費!估唔到茶味好香好特別,有麥嘅香味~好好飲!我叫咗炸壽司,牛肉餡,都好大份切開有八大嚿!個皮炸到好香脆啊!好似食薯片咁,而且一啲都唔油膩!呢個堅好食~非常足料食完真係好飽!午餐70幾蚊起,性價比高!

電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!

午餐70幾蚊起,性價比高!