2024-11-01 225 瀏覽
今天和朋友在銅鑼灣看完電影,偶然經過一家上樓的西餐廳,決定進去嘗試。店內的氛圍非常有 Halloween的裝飾,讓人感到驚喜又溫馨。環境優雅,非常適合小聚。我們點了二人餐,附送的龍蝦讓我們感到非常划算。龍蝦鮮嫩多汁,搭配粟米周打湯,湯底濃郁,口感極佳。接著是香蒜牛油煮蜆,蜆大隻肉厚,味道鮮美,令人回味無窮。主菜方面,澳洲肉眼牛扒五分熟,肉質鮮嫩,入口即化,真是令人驚艷。而煎三文魚的火候掌握得恰到好處,外脆內嫩,味道極佳。最後,甜品的呈現也非常精緻,為整頓晚餐劃上完美句號。整體而言,這次的用餐體驗讓我們十分滿意,無論是食物的質量還是環境的氛圍,都讓人感到物超所值,下次肯定會再來。

同朋友一齊嚟咗呢間樓上西餐餐廳食飯,我哋叫咗個 Set 再加 單點 諗住 share 嚟食🤣$278「煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁 Tequila Lime Cream Salmon」:三文魚新鮮肉質軟熟煎得幾香口,沾酸辣龍舌蘭忌廉汁食又清新啲啲😋$368「Notorious B.I.G. Lunch Set」🤣凱撒沙律配風乾車打芝士粒 🥗 Caesar Salad with Cheddar Croutons: 羅馬生菜🥬新鮮爽脆,風乾車打芝士粒脆卜卜,煙肉粒都係脆卜卜😋意大利雜菜湯 Minestrone:幾濃郁🤣鮑魚海鮮拼盤配卡真 Abalone Seafood Boil with Cajun:有鮑魚、蝦、蜆、Andouille Sausage、青口、粟米、BB薯仔 🤣;鮑魚中型大細肉質爽滑😋;法國🇫🇷 andouille sausage 有啲啲煙燻味亦有鹹香😋;蝦仁🍤新鮮😋澳洲肉眼牛扒(8安士)Australian Ribeye Steak (8 oz):要咗7成熟,幾好牛味 😋新鮮黑松露意大利雲吞 Artisanal Black Truffle Shavings Tortellin

意大利雜菜湯 Minestrone:幾濃郁🤣

新鮮黑松露意大利雲吞 Artisanal Black Truffle Shavings Tortellini:意大利🇮🇹雲吞 Tortellini 耐唔耐我就會食,呢度最大嘅賣點當然係加咗新鮮 Truffle 黑松露,真係幾香😋

法式焦糖燉蛋 Crème Brulee:唔算好甜,夠滑夠 creamy 🤣

咖啡 Coffee:夠濃滑😋
今次嚟咗呢一間充滿美國音樂主題特色嘅餐廳食飯,因為想試唔同嘅嘢,就嗌咗個五course嘅午市套餐,二百幾蚊食得好豐富!入面有海鮮又有牛扒!綠色星期一,仲可以加$18有free flow嘅沙律食!新英倫周打蜆湯-入面都幾Creamy,我自己幾鍾意佢嘅脆多士,點埋個湯就好好食!海鮮拼盤-可以試到唔同嘅海鮮,入面都幾豐富我自己幾鍾意個八爪魚同粟米!要咗卡真醬會有少少辣!澳洲肉眼牛扒-七成熟,啱啱好唔會韌煎得唔錯,我自己特別鍾意食佢嘅薯條,好粗同好脆個味又啱啱好!黑松露意大利雲吞法式焦糖燉蛋

綠色星期一,仲可以加$18有free flow嘅沙律食!

2024-10-20 599 瀏覽
今日去到銅鑼灣,想食西餐經過見到呢間西餐廳裝修有格調又有DJ打碟,氣氛一定好好就決定試下水牛城雞翼雞翼經過精心醃製,外層酥脆,內裡肉質鮮嫩。搭配著特製的水牛醬,香辣味道讓人忍不住一口接一口,辛香與微微的酸味交織,讓人感受到刺激的味覺享受。每一口都充滿了濃郁的美國風味,讓人回味無窮燒烤醬豬肋骨肋骨經過慢火燒烤,外層包裹著厚厚的燒烤醬,色澤誘人。每一口都能感受到豬肉的鮮美和醬汁的香甜,肉質軟嫩,輕輕一扯就能分離。搭配的配菜新鮮爽口,讓整體味道更加均衡,令人一試成主顧經典牛肉漢堡漢堡的牛肉餡新鮮多汁,煎至外焦內嫩,搭配生菜、番茄和特製醬汁,口感層次分明。每一口都充滿了濃厚的肉香,與鬆軟的漢堡包相得益彰,讓人感受到美式快餐的精髓
今日去到銅鑼灣,想食西餐
經過見到呢間西餐廳裝修有格調
又有DJ打碟,氣氛一定好好
就決定試下
2075 瀏覽

水牛城雞翼

燒烤醬豬肋骨

經典牛肉漢堡

2024-10-18 634 瀏覽
Seafood Boil for 2 二人海鮮拼盤一個食到好飽嘅拼盤。大蝦,鮑魚,青口,蜆。醬汁香味濃微微辣味食完一盆飽咗一半龍蝦汁海鮮扁意粉 面條煮得剛好,入面海鮮配件分量剛好。每款有兩件可以同同事share店員介紹左支紅酒。入口與海鮮match $398!呢度紅酒價錢屬於性價比高。有個大碟DJ台銅鑼灣地鐵站附近地點都算易搵早Happy hour 地方朋友可以靜靜地傾偈地點靠近灣仔消防局橋底成幢商廈都好似係餐廳

Seafood Boil for 2 二人海鮮拼盤
一個食到好飽嘅拼盤。
大蝦,鮑魚,青口,蜆。醬汁香味濃
微微辣味
食完一盆飽咗一半

龍蝦汁海鮮扁意粉
面條煮得剛好,入面海鮮配件分量剛好。
每款有兩件可以同同事share

店員介紹左支紅酒。
入口與海鮮match
$398!

呢度紅酒價錢屬於性價比高。
有個大碟DJ台

成幢商廈都好似係餐廳
2024-09-26
午餐
2024-10-17 551 瀏覽
在香港馋西餐很久了,但担心价格太贵一直不敢尝试,终于找到了一家高品质价格又适中的西餐厅🍴强烈推荐大家点中午套餐,价格实惠份量超级足,一份主食➕例汤➕沙拉➕甜品🍮➕饮品🍸,就算是牛排套餐也才二百多块,而且分量很足,我牛排还没吃就吃八成饱了😋我点的是澳洲肉眼牛排🥩七分熟刚刚好,不会很生也不会柴,一大口牛肉配上双黄蛋简直是出水芙蓉嫩的一批🤩焦糖嫩蛋不愧是招牌,表面的焦糖烤的酥脆,一口下去让我梦回在日本每天必吃的牛乳布丁,刚下的蛋都没这么嫩🥹

2024-10-16 616 瀏覽
餐廳設計時尚,而且富有強烈的音樂品味,環境輕鬆舒適,服務員服務殷勤友善,讓人有賓至如歸的感覺。餐廳地理位置優越,銅鑼灣地鐵站C出口步行三分鐘便到。今天我們點了半份香草燒羊架($288)和一個5-course Tasting Lunch set($248)。Lunch set 包括有新英倫週打蜆湯、海鮮拼盤、、8安澳洲肉眼牛扒、黑松露意大利雲吞和法式焦糖燉蛋。週打蜆湯 - 非常creamy,材料充足,容易入口。配上金黃可口的蒜蓉包,非常絕配。海鮮拼盤:包含大蝦、青口、墨魚和花甲。配以粟米、薯仔和肉腸。海鮮新鮮彈牙、保存了新鮮的鮮味,非常美味。牛扒 - 配合蕃茄、翠玉瓜、薯條,烤過的牛扒非常出色,點了七成熟的牛扒,肉質鮮嫰多汁,油脂比例適中,容易入口,真的好食到不停口!羊排:肉質鮮嫩,表面略微焦脆,入口即化,伴隨著煙燻的味道令人食慾大增。肉質的香氣與獨特的香料完美結合,每一口都讓人感受到豐富的風味。搭配的兩種醬汁,各有特色,增添了一點層次感。洋蔥圈:外脆內軟,脆口的口感讓食不停口。而烤過的大香菇保留了其本身的鮮味,與羊排的味道相得益彰。
餐廳地理位置優越,銅鑼灣地鐵站C出口步行三分鐘便到。

2024-10-13 643 瀏覽
今日放假去咗銅鑼灣行街 經過見到有一間唔係好顯眼但裝修好特別嘅餐廳 佢就好似漆黑中入面嘅螢火蟲咁樣 雖然唔係好顯眼但係食物都幾高質一上到去播緊懷舊音樂有一個好專業DJ捽碟嘅地方 餐廳非常之大好有氣氛好適合book嚟搞party添呀我哋叫咗個6 Course Chef's Tasting Menu凱撒沙律沙律菜同埋醬汁掛得啱啱好 仲有新鮮嘅煙肉同埋芝士喺面新英倫周打蜆湯好濃稠嘅湯 充滿咗忌廉嘅香味 香氣怡人 配搭咗嘅麵包芝士味好香濃 入口鬆化意大利雜菜湯雜菜湯就好適合健康嘅人士 有好多雜菜 為一陣嘅美食做準備鮑魚海鮮拼盤配卡真醬有鮑魚 八爪魚 蝦 肉腸 卡真醬配海鮮又不搶海鮮鮮味 帶點微辣 配搭啱啱好120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒8安士肉眼選了5成熟 廚師烹調到位 加上肉質嫩滑 有輕微炭香 有燒汁同埋芥辣 好惹味草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋 呢個我哋揀咗七成熟 但一啲都唔韌 廚師都係處理得好好肉質好嫩滑 雙蛋好好食 食落好似日本蛋黑松露意大利雲吞雲吞入面有黑松露好香 配搭芝士汁好creamy 法式焦糖燉蛋燉蛋濃香嫩滑 焦糖熱辣辣香脆 令人想再試

凱撒沙律

草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋

雲吞入面有黑松露好香 配搭芝士汁好creamy

燉蛋濃香嫩滑 焦糖熱辣辣香脆 令人想再試
2024-10-09 743 瀏覽
餐廳帶有自家打歌地方,氣氛感十足,如果晚上來吃飯,一邊聽音樂,一邊吃飯,一定超放鬆~水牛城雞翼~雞翼肉嫩,辣辣的吃得很過癮~炸魚薯條~炸魚用上了東星斑,外層的炸粉醬很薄,炸後十分之薄脆,魚肉香嫩~凱撒沙律配風乾車打芝士粒~蔬菜新鮮香脆,配上香脆的煙肉及麵包粒,口感十足~新英倫周打海鮮湯~蜆肉十分大隻,肉嫩而鮮甜,湯底濃郁,另旁邊附上的蒜蓉包,帶著鵝肝油的味道,十分美味~鮑魚海鮮拼盤蒜蓉牛油~海鮮拼盤十分豐盛,有鮑魚、青口、大蝦、大蜆、薯仔、腸仔及粟米,新鮮鮮甜,當中的鮑魚更是十分大隻及厚肉,性價比很高~澳洲肉眼牛扒 8安士~牛扒也很大件,7成熟剛剛好,外層煎香而內裡粉紅肉,鬆軟味濃~新鮮黑松露意大利雲吞~黑松露味香濃,頂上還加了一片黑松露片,更顯矜貴~法式焦糖燉蛋~焦糖燒得又香又脆,加上軟棉棉的燉蛋同吃,味覺滿足~

水牛城雞翼~雞翼肉嫩,辣辣的吃得很過癮~

Happy Friday ,約了朋友晚飯,選了的銅鑼灣 Musicbox Grill house,一間甚喜歡的西餐廳!座位寬敞舒適,愙人絡繹不絕,小編亦曾多次光顧,的確是間不錯的西餐廳。點了一份 Chef’s Tasting Menu, 有6道菜式,每位 $368 凱撒沙律,滿滿的芝士粉灑滿在沙律菜🥗上,還有脆煙肉及麵包粒,出色好食!意大利雜菜湯,有誠意的餐湯,不只是單純蕃茄味的蔬菜湯👍。跟湯的蒜蓉飽香脆,蒜蓉夠多!👍蒜蓉牛油鮑魚海鮮拼盤,小碟大滿足的海鮮拼盤。有鮑魚、大蝦🍤、小魷魚🦑、蜆、青口、香腸及甜粟米🌽。主菜是120日的穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士),賣相簡潔精美。牛扒烤出格仔紋理,切開呈粉紅色,有咬口不會韌,肉味適中,頗為理想。黑松露意大利雲吞,松露味道香濃,醬汁creamy。雲吞軟硬適中,有新意的主食。法式焦糖燉蛋,很喜歡的甜品,面層焦糖香脆,燉蛋軟棉滑漏,好味道!炸魚薯條 $168,有兩大塊炸魚及大量薯條🍟,賣相有氣勢。炸魚外層香脆,魚肉一梳梳的,放點鹽及胡椒,相當美味。三重朱古力軟滑蛋糕 $98,細心嗒真啲,的確有三重不同的口感,而且朱古力味特濃,身旁的朱古力控好友

三重朱古力軟滑蛋糕 $98,細心嗒真啲,的確有三重不同的口感,而且朱古力味特濃,身旁的朱古力控好友激讚不矣。

2024-10-06 517 瀏覽
首先叫左六道菜Chef's Tasting Menu凱撒沙律作為開胃菜,帶來了新鮮的蔬菜和香濃的凱撒醬,口感清爽,為後面的菜式鋪墊了完美的基調。新英倫周打蜆湯無論選擇哪一款,都能感受到濃郁的湯底和新鮮的食材。打蜆湯的奶油香滑,令人回味無窮。鮑魚海鮮拼盤無論是卡真風味還是蒜蓉牛油,鮑魚的新鮮口感搭配海鮮的豐富層次,完美地融合了香辣與醇厚。120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒牛扒的熟度恰到好處,肉質鮮嫩多汁,搭配上簡單的調味,讓人感受到肉的本真風味。黑松露意大利雲吞每一口都散發著松露的香氣,雲吞的皮薄餡多,讓人愉悅地享受每一口的美味。法式焦糖燉蛋焦糖的香脆與滑順的奶黃形成了完美的對比,甜而不膩,為這次的用餐畫上完美的句號。煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌康汁鮮嫩的三文魚外脆內嫩,搭配酸辣的醬汁,帶來清新的風味。龍舌蘭的香氣與青檸酸味互相交融,令人垂涎。整體口感豐富,適合喜愛創新口味的美食愛好者,強烈推薦!
首先叫左六道菜Chef's Tasting Menu

凱撒沙律

新英倫周打蜆湯

鮑魚海鮮拼盤

120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒

煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌康汁

2024-10-06 539 瀏覽
今晚嚟到The Musicbox Grill House & Bar,整個餐廳full 咗,好彩朋友提前訂了位!因為我們笑聲相當大,特別要求坐響吧檯,讓我們可以開懷大笑🤣。一坐低就注意到吧台嘅調酒師姐姐,非常專業同手法迅速,所以向她請教有乜推薦嘅飲品。她提議試試原漿啤酒($118),呢款啤酒相比普通啤酒較厚身,泡沫細膩,麥香濃郁,仲帶有一點果香,入口超順滑,值得一試!我哋點咗多肉Pizza和蒜蓉蝦,搭配啤酒非常正。pizza 剛出爐,香噴噴,口感脆口,好快清咗碟;而蒜蓉蝦嘅份量很足,仲跟咗份蒜蓉包。海鮮長通粉有帶子、連殼蜆、蝦同魷魚圈,非常豐富,呢餐食得好滿足!

2024-10-04
15 分鐘 (堂食)
  • FruityBlossom
  • 龍蝦汁海鮮意大利粉
  • 食肉獸
2024-10-05 534 瀏覽
我地叫左個勁抵食既套餐,同每個星期一都有個自助沙律吧❤,每位+$18凱撒沙律配風乾車打芝士粒❤新鮮脆嫩口既生菜 香脆咸香十足既風乾車打芝士同煙肉粒,口感同味道double up。凱撒醬酸度岩岩好又唔會太油膩。新英倫周打海鮮湯❤豐富海鮮 濃郁湯底 有肉質緊實既蝦 柔軟多汁既蜆,啖啖鮮甜,味道香醇層次分明。鮑魚海鮮拼盤❤蒜蓉牛油 鮑魚質地非常緊實有彈性,蜆肉鮮甜,蝦肉爽口,蒜蓉牛油香氣勁誘人,鹹香味濃,仲有薯仔同粟米配菜。澳洲肉眼牛扒(8安士)❤豐富油花,鮮嫩多汁,肉質柔軟, 焦香外層,中意食肉既必點新鮮黑松露意大利雲吞❤外皮好有彈性,夾埋黑松露既獨特香氣仲有勁creamy既醬汁,正!法式焦糖燉蛋❤絲滑細膩,濃郁奶香同蛋香 唔死甜
法式焦糖燉蛋❤絲滑細膩,濃郁奶香同蛋香 唔死甜
2024-10-04 539 瀏覽
星期五就約咗班同事去銅鑼灣食嘢飲吓酒relax下,發現到呢一間位於駱克道餐廳,與音樂做主題可以見到牆身放滿咗好多唔同時期嘅巨星海報,而且會有駐場DJ打碟如果鍾意音樂嘅朋友絕對可以去試吓克里奧爾炸蠔 $118炸蠔每一隻都金黃酥脆裏面鮮嫩多汁,蠔味十足,配埋特製醬汁辣辣地好啱做開胃小食炸魚薯條$168一放上枱已經感覺到份量十足,兩大塊炸魚外酥內嫩,魚肉非常厚身,配配搭粗薯條已經回味無窮!法式焦糖燉蛋$78香滑的燉蛋上層覆蓋著焦糖,口感細膩,甜而不膩,是餐後的完美收尾分別叫咗兩杯酒Orange crush 橙汁做基調配合埋vodka ,酒味會比較重鬆少少另外Fuzzy Navel $78,熱帶水果味會重啲,菠蘿橙汁滿滿風情

克里奧爾炸蠔 $118

炸魚薯條$168

法式焦糖燉蛋$78

2024-10-02 458 瀏覽
這間音樂餐廳,無間斷播着懷舊英文歌曲,有個DJ打碟枱,有機會遇到DJ live Music 添,但我今天就遇不到。但今晚仍然在好聽的音樂陪伴下食咗個豐富又好味嘅二人晚餐🍽️😍🦞還有Special Offer,凡惠顧二人套餐送芝士焗龍蝦半隻,四人餐送一隻。餐湯:🫕老海灣粟米周打湯,湯味鮮甜濃郁,還食到蜆肉和洋蔥粒,好飲。🍲意大利雜菜湯,香濃蕃茄蔬菜和香草味,又夠高纖又好味。✨香蒜牛油煮蜆估唔到店員送來大大碟煮蜆擺盤都好靚,蜆肉鮮甜飽滿,就連蒜香味十足的湯汁一啖也不想放過,配搭牛油多士至正🤤送❣️🦞芝士焗龍蝦半隻,淡淡的芝士味,沒有遮蓋龍蝦的鮮甜味,肉質亦爽口,還有沙律菜伴碟,美味👍主食🍖烤蒙古豬扒 (10安士)肉質鮮嫩不油膩,蘸一些餐廳秘製泰式醬汁和黑醋汁,滋味無窮😋🥩草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)Order五成熟,表面微微焦香,肉質夠嫩,牛味濃,好Juicy,個人認為不需要任何醬汁,耍幾粒鹽已經超好味😋🍮法式焦糖燉蛋金黃色脆脆焦糖,外觀已經好吸引,濃郁蛋香,入口綿滑,食多杯可以嗎😋🧀芝士蛋糕香濃芝士味,入口順滑不漿口,美味👍整體食物高質,廚師烹調出色⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐湯:

🍲意大利雜菜湯,香濃蕃茄蔬菜和香草味,又夠高纖又好味。

✨香蒜牛油煮蜆

主食
🍖烤蒙古豬扒 (10安士)
肉質鮮嫩不油膩,蘸一些餐廳秘製泰式醬汁和黑醋汁,滋味無窮😋

🥩草飼澳洲肉眼牛扒(10安士)

🍮法式焦糖燉蛋

🧀芝士蛋糕
香濃芝士味,入口順滑不漿口
,美味👍

整體食物高質,廚師烹調出色⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-09-30