2022-06-06 369 瀏覽
無咩idea食咩好,出咗office無耐就見到The Pizza Project 🍕,就碌咗入去食飯。一個lunch set around $118,有齊starter同drink/dessert,某啲要另外加錢。我自己揀咗Carbonara Pizza🍕,個樣好靚,我鍾意咁繽紛嘅色彩。Pizza嘅餅底幾好,厚薄適中,煙煙韌韌。煙肉份量幾多,差唔多每啖都有。番茄🍅味適中,唔係果種好假好濃烈嘅。仲有鵪鶉蛋芝士。成個口感味道好豐富,每啖都好滿足,不過真係有少少過鹹。Carbonara要另加$15。Starter同dessert叫咗salad同white chocolate muosse,無咩特別。🌟成個set好夠飽🤓,味道唔算特別好,但勝在夠重口味,環境服務都算好。同事都幾讚賞佢哋嘅pizza。灣仔金鐘區嚟講都可以一戰。

Carbonara  Pizza

2022-06-04
Carbonara  Pizza
2022-06-03 252 瀏覽
High quality food with suitable price. Surely I will recommend this restaurant to my friends. Although the size of food in the lunch set were too much for girls, the quality of each dish was really good so we still finished all.

• Margherita
  • Truffle Pizza
  • Burrata
2022-05-27 1209 瀏覽
平日 lunch time 去左灣仔, 係PP3 平台附近, 都容易搵睇食評知道佢一個Set 都唔少野, 所以我地兩個女仔 只是叫左一個lunch set + 一個 antipastilunch set 有一個pizza + 超大份既頭盤 + dessert, 我選左carbonara (要+15) (因為我見到人地隻quail eggs, 真係心心眼左)antipasti 我選左parma & parmigiano (18 month aged)... 真係超多...... 食完已經超飽...野飲我地嗌左一杯 fresh lemonade (+$10)dessert 當然就係signature 既pici tiramisu ($10) 啦, 我唸個個都係想食呢個加加下其實一個lunch set 係要 $118+15+10+10+10 = $163, 都係貴架不過都係worth 既, 因為個pizza 真心好味 & 足料,有四大塊, 其實一個女仔食兩塊已經係好飽....antipasti 我選左tuna carpaccio $95, 又係大大份, worthy of the price

Parma  &  parmigiana

Pici  tiramisu

有四大塊, 其實一個女仔食兩塊已經係好飽....

Tuna  carpaccio

PS 好似係只有walk in, 我地好采去到仲有最後一張台, 所以唔駛等
Parma  &  parmigiana
Pici  tiramisu
Tuna  carpaccio
2022-04-15 2113 瀏覽
之前食過Pici愛上佢嘅Tiramisu,知道依間餐廳都係同一集團,而且lunch set非常抵食,趁放假過嚟試下。餐廳喺灣仔同中環都有分店,今次嚟左灣仔分店,地點其實都有少少唔就腳,同地鐵站有段距離。不過可能因為疫情關係人流唔算好多。lunch set係個$118 嘅3-course meal包前菜、pizza同甜品,部分項目要額外加錢,我同朋友兩個人就叫左幾款share食。前菜叫左Salmon Salad同埋Porchetta Tonnata(Tuna Mayo),味道正常分量都頗多,不過無預料到個吞拿魚係佈滿蛋黃醬,因為本身唔中意咁多醬,所以見到有啲嚇親,覺得太多太heavy。Pizza方面點左兩款都係要額外加錢,Nauja依款加$10,係辣肉腸同番茄醬嘅配搭,味道正常不過食落覺得都幾辣下。至於Carbonra就要加$15,不過因為係signature所以一早已經打算叫。佢嘅賣相吸引,配搭煙肉、鵪鶉蛋、芝士同番茄醬。而且隻蛋仲係會流心!食嘅時候感覺到蛋汁喺口中爆發,邪惡度爆燈超正。覺得依款pizza真係幾好食,如果嚟嘅話會推薦食依款。同埋依度pizza嘅餅底都唔錯,厚薄適中而且帶

同埋依度pizza嘅餅底都唔錯,厚薄適中而且帶有麵粉香。最估唔到係lunch set嘅分量都咁多,切左4大塊,食完真係已經超飽。覺得幾個人一齊嚟叫幾款唔同嘅pizza食會更好。

雖然食完主菜已經飽哂,但甜品永遠都係重點。Tiramisu要額外加$10,一場嚟到無論如何都要叫!同平時Pici食嘅一樣,大大杯分量十足,我好中意食中間嗰層浸滿咖啡嘅蛋糕。雖然食落係會有少少偏甜,但仍然無阻我對依個甜品嘅喜愛。
結論係依度嘅lunch set真係超級抵食,而且絕對會食到超飽,我覺得幾啱一班朋友嚟聚餐食。

2022-03-28
午餐
返工lunch time近近地間中就會去自成一角的灣仔日月星街,今次就來到與Pici 同一集團的意大利手工薄餅專門店The Pizza Project。環境洋溢著復古的歐陸情懷,暖色系木材元素營造出一種輕鬆悠閒的感覺,Set lunch 只需$118起,包括Antipasti + Pizza + Dolci,星期一至五11:30am - 2:30pm供應。Burrata $25水牛芝士的柔軟與芳香就是它最誘人的魅力,奶香佈滿口腔。水牛芝士水分含量高,質感像豆腐般細滑軟嫩,切開時柔滑的內芯緩緩滲出,是一流的開胃前菜。Gorgonzola E Fichi 正宗的意大利pizza講究麵糰和餡料的完美融合,自家手工製薄餅吃起來帶有淡淡的麵粉香氣,邊緣烤得焦脆,餅芯卻帶着柔韌。表面舖滿厚厚的芝士,可以造出拉絲效果,blue cheese 具有與別不同的濃醇芝味,加上無花果的創意配搭,瀰漫著清新的果香,兩者互相中和,不會吃得飽飽滯滯。White Chocolate Mousse 原本還擔心白朱古力會過甜,但幸好酸酸甜甜的紅莓果醬平衡了甜度。慕絲質地滑順細緻,以粒粒果仁點綴令其口感層次更加豐富。

Burrata $25
水牛芝士的柔軟與芳香就是它最誘人的魅力,奶香佈滿口腔。

White Chocolate Mousse

慕絲質地滑順細緻,以粒粒果仁點綴令其口感層次更加豐富。
2022-04-14
2022-04-11 351 瀏覽
我身為一個Pizza愛好者來講,雖然Pizza都係比較Heavy,不過我自己都真係有時間都會想試吓!今次朋友介紹咗我去咗呢一間餐廳,我自己好鍾意食呢一度嘅辣肉腸pizza,呢一度嘅辣肉腸pizza真係好好食,芝士嘅餅底再加埋呢度嘅辣肉腸非常之多嘅份量!令到成個Pizza都非常之惹味

2022-04-10 334 瀏覽
每次經過呢間餐廳,見到出面嘅裝修都好想入去試吓 🚩今次終於有機會~🥹..額外喺平時嘅menu加多咗份前菜🤣🤣▪️HAM & MELON $95 • 7/10*18 months Parma Ham, Cantaloupe Melon*Parma Ham油脂分佈均勻,唔會太肥膩~加埋哈密瓜一齊食,感覺更加fresh😆**如果哈密瓜再多啲就好嚕😆**.喺Brunch Menu揀咗:▪️BURRATA (V) +$10 • 7/10*Cherry Tomato, Rocket, Olive Oil*越食越好食嘅水牛芝士,唔會太濟嘅感覺|點包一齊食一流!!🤩.▪️BERRY SODA $45 • 10/10 **另加的**MOCKTAIL嘅選擇不太多,所以揀咗呢款~意外地好好飲!!Berry味又甜又酸🍇🍓🫐最重要係一啲藥水味都冇🤣🤣配埋soda真係滿分💯..▪️PARMA +$20 • 7/10*Fior di latte, Artichokes, Parma Ham, Stracciatella Cheese*完全係另一份嘅HAM & MELON 🤣不過係熱食版本~略嫌啲cheese唔夠多🥲個人認為
每次經過呢間餐廳,見到出面嘅裝修都好想入去試吓 🚩
今次終於有機會~🥹

額外喺平時嘅menu加多咗份前菜🤣🤣
▪️HAM & MELON $95 • 7/10
Parma Ham油脂分佈均勻,唔會太肥膩~
加埋哈密瓜一齊食,感覺更加fresh😆
**如果哈密瓜再多啲就好嚕😆**
喺Brunch Menu揀咗:
▪️BURRATA (V) +$10 • 7/10
越食越好食嘅水牛芝士,唔會太濟嘅感覺|
點包一齊食一流!!🤩
MOCKTAIL嘅選擇不太多,所以揀咗呢款~
意外地好好飲!!Berry味又甜又酸🍇🍓🫐
最重要係一啲藥水味都冇🤣🤣
配埋soda真係滿分💯

▪️PARMA +$20 • 7/10
完全係另一份嘅HAM & MELON 🤣
不過係熱食版本~
略嫌啲cheese唔夠多🥲
個人認為Pizza底嘅厚薄度剛好👍🏼

▪️PICI TIRAMISU • 3/10
有少少失望嘅tiramisu😩
雖然好夠滑同soft,但係酒味唔夠濃郁,過份濕潤。

2022-04-03 222 瀏覽
✿ 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐩𝐚𝐬𝐭𝐢- 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨都有6-7片吞拿魚刺身伴碟既紫洋蔥、沙律菜同車厘茄🧅🥗🍅用咗橄欖油同少少檸檬汁調味 幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠🍋- 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝份量超大 如果你鐘意火箭菜既話一定要叫呢個沙律🥗✿ 𝐆𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨- 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐠𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨煙三文魚炸麵糰就有少少失望 食完黑松露嗰款expect呢個都係一咬落去係滿滿既三文魚餡料 點知一咬開 入面係…咩都無 係一舊面頭舖咗煙三文魚既空心炸麵糰( •́ω•̩̥̀ ) ✿ 𝐋𝐞 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞- 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚就正常發揮啦 但係都係嗰句餡料好足!! 呢度既𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡全部都偏煙韌我個人就幾鐘意 呢個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚既𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦份量超多 底層鋪滿咗火箭菜 上面再灑咗𝐩𝐚𝐫𝐦𝐢𝐠𝐢𝐚𝐧𝐨芝士碎 好滿足👅- 𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚用咗4種唔同既𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞整成🧀🧀 有𝐟𝐢𝐨𝐫 𝐝𝐢 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞, 𝐭𝐨𝐦
✿ 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐩𝐚𝐬𝐭𝐢
- 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨
𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨都有6-7片吞拿魚刺身
伴碟既紫洋蔥、沙律菜同車厘茄🧅🥗🍅
用咗橄欖油同少少檸檬汁調味 幾𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠🍋

- 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝
𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝份量超大
如果你鐘意火箭菜既話一定要叫呢個沙律🥗

✿ 𝐆𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨
- 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐠𝐧𝐨𝐜𝐜𝐨 𝐟𝐫𝐢𝐭𝐭𝐨
點知一咬開 入面係…咩都無
係一舊面頭舖咗煙三文魚既空心炸麵糰( •́ω•̩̥̀ )

✿ 𝐋𝐞 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐞
- 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚
呢度既𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡全部都偏煙韌我個人就幾鐘意
呢個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚既𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦份量超多

- 𝐐𝐮𝐚𝐭𝐭𝐫𝐨 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐠𝐠𝐢 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚
有𝐟𝐢𝐨𝐫 𝐝𝐢 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞, 𝐭𝐨𝐦𝐢𝐧𝐨, 𝐩𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧 & 𝐛𝐥𝐮𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞
芝士迷一定要試下芝士味好香濃
我本身麻麻地𝐛𝐥𝐮𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞
仲要焗完之後藍芝士既味道更加突出 所以食落唔係咁慣

發現原來好多娘娘都好鍾意食pizza!今次嚟到呢間Pizza project🍕,揀咗最多人食嘅一個set,只係$195就可以有頭盤、Pizza、甜品,港島區嚟講,食晚餐嘅話超級抵食!😋頭盤嘅話款式都幾多,有水牛芝士、炸蝦、parma ham、吞拿魚他他等等,比較大路嘅嘢食🍤。Pizza就有好多唔同特別嘅口味,普通辣肉腸嗰啲都做得唔錯,但就有啲比較冇咁易入口嘅肉泥味道🤨。甜品大家都揀咗tiramisu,飽到濟晒但係食甜品都依然覺得好味😋!整體來講係好抵食,不過有啲Pizza嘅口味就唔係個個都鍾意食🧐,但係呢個價錢仲要唔使加一,值得一試!頒發軍階:少校🎖🎖🎖

頒發軍階:少校🎖🎖🎖
  • Carbonara  pizza
2022-02-18 303 瀏覽
Project tasting $195 p.p. 整體冇咩特別,勝在份量多幾抵食😂🍅Burrata (7.4/10)🍅蕃茄仔撈橄欖油係係幾香,不過水牛芝士冇乜味🖤Truffle gnocco fritto (7.7/10)🖤係Pirata group老是常出現嘅黑松露🤣外面脆身入面有ricotta cheese幾開胃🥳🍳Carbonara (7.5/10)🍳人氣之選!成日都見到人打卡,鵪鶉蛋同埋火腿有幾特別不過其實冇乜卡邦尼嘅感覺,批底又好濕,一般般🤔🍕Napoli (7.8/10)🍕呢個批底又唔濕喎!佢嘅基底以蕃茄為主,上面嘅anchovies 鹹鹹地,忍唔住食哂🤣🍮White chocolate mousse (7.7/10)🍮其實就係甜啲嘅pici panna cotta😂夾埋raspberry sauce酸酸甜甜咁都唔錯😋不過我應該都會揀tiramisu 🤣
🍅Burrata (7.4/10)🍅
蕃茄仔撈橄欖油係係幾香,不過水牛芝士冇乜味
🍳Carbonara (7.5/10)🍳
🍕Napoli (7.8/10)🍕
蘇豪區一度大排長龍嘅人氣薄餅店 Pizza Project 份屬 Pirata Group,上次嗌 À La Carte,尋日寫寫吓好想食又去咗 👻 Lunch Set 包含前菜、Pizza 同甜品 3 道菜,只需 $118 性價比好高,灣仔星街店無咁多人都幾好坐!😚‣ Le Pizze ‘Nduja 薄餅分成 6 片,尺寸適中唔怕飽到食唔落其他食物 🤣 厚批烘得焦香有嚼勁,麵糰佈滿氣孔咬落更蓬鬆,仔細咀嚼時可嚐出陣陣麥香 🍕 意式辣肉腸鹹香微辣,同 Smoked Scamorza 再加少少辣椒粉同微辣嘅橄欖油,配埋煙燻味好夾 🧀 加上「牛奶之花」Flor di latte 點綴,雖然係 Mozzarella 嘅一種,但小圓球以新鮮牛乳製成 🐄 較水牛芝士口味溫和,質感濕軟、清爽不膩,食到最後有啲鹹,但整體都好惹味!‣ Tuna Carpaccio | $85肥美黃鰭吞拿魚切成厚薄均勻嘅薄片,伴以酸酸甜甜嘅香橙醬汁、車厘茄同菠菜苗 🌱 本身唔鍾意生洋蔥嘅辛辣,但店內選用較嫩嘅紫洋蔥 🧅 無咁刺激仲帶少少清甜,係一道清新悅目嘅開胃菜 🥗‣ Parmigiana | $95茄子經炙烤 🍆

‘Nduja

‣ Le Pizze ‘Nduja

Tuna  Carpaccio

‣ Tuna Carpaccio | $85

Parmigiana

‣ Parmigiana | $95
茄子經炙烤 🍆 配上流心 Mozzarella、Parmesan Cheese、松子仁同橄欖油,食材同調味都非常簡單,比較平淡不過不失 👌🏼

💰 $120 / 人
‘Nduja
Tuna  Carpaccio
Parmigiana
  • ‘Nduja  Pizza
Pirata’s lunch deal will never disappoint🤩 What more can you ask for a $118-lunch-set!?This is my first time visiting despite its fame🙈Starter: Parma and parmigiano🌟Such generous portion WOW🤩Parma was aromatic and slightly fruity. Parmigiano was ON POINT🤩 enough lactose to balance the saltinessCarbonara pizzaDough: it’s actually good quality dough - could taste the flour and tensile enough. Sadly it was a bit underbaked😕Toppings: called carbonara only cuz there are eggs and pancetta🤣but it is ac

Parma  and  parmigiano

Carbonara pizza
Carbonara  pizza

Toppings: called carbonara only cuz there are eggs and pancetta🤣but it is actually a tomato based one and the tomato sauce did not stand out from others’ in particular. Not bad but nothing special

Dessert: white chocolate mousse🌟🌟
White  choco  mousse

Ordering it only becoz of my fd’s rec🤣 but so glad that i listened!!!🤩 it’s not as sweet as imagined/ suggested by its name. Instead it’s more on the milkily creamy side and super smooth!😋😋the raspberry jam and nuts made it sundae like🤣 the satisfaction was BEYOND WORDS💯
Parma  and  parmigiano
White  choco  mousse
  • White  chocolate  mousse
2021-12-14 523 瀏覽
久已留意Pizza Project ,香港要吃稍好的薄餅不容易。今天上午在港島行山,特意為此店挑選近一點的終點站。中午三點左右來到吃的還是午餐牌,無加一,部分選擇加錢,左計右計,抵到爛。點了兩個餐,一份要lettuce salad with quail egg ,新鮮爽脆,夠凍,沙律汁係黑醋汁,酸甜開胃。 第二份要了tuna salad ,吞拿魚多到成罐俾你咁濟。雖說是罐頭嘢,但質素都有高有低,呢度係上乘之選,軟滑又唔油膩,少許黑椒吊味,很不錯。要了一份ham pizza,pizza底真係做得好,薄脆香又唔硬,唔會咬到牙軟,又有麵粉香,個烤爐無咁上下都係做唔到。cooked ham軟嫩,茄汁香濃,再加埋燒烤菇,完美演繹。另外要了一個瑪格麗特。薄餅底一樣的好,配上新鮮水牛芝士,羅勒葉,美味就係咁簡單。底火夠。長時間發酵,薄餅身體輕盈又易消化。甜品要了提拉米蘇,杯上。馬斯卡邦芝士打得輕盈,咖啡味濃。其實本身做得好,就不用找花巧途徑。整體而言,二百多元兩位,Pizza Hut 都唔得啦,而且質素如此好?也不知道下次幾時可再來。
底火夠。
長時間發酵,薄餅身體輕盈又易消化。
甜品要了提拉米蘇,杯上。
2021-12-08 496 瀏覽
今次我地叫左個4人餐, 包左三個前菜, 三個Pizza加兩個甜品🍮前菜🥗Burrata Cheese🧀(V) 一大舊香滑既Burrata Cheese配上車厘茄, 橄欖油, 火箭菜係一個幾清新既StarterProject Salad🍯(V) 沙律入面有紅洋蔥, 墨西哥胡椒, 南瓜子再加蜂蜜芥末醬做調味, 清新得黎又帶點惹味Cold Cuts 🥓Ham 同Melon 既配搭永遠都係冇得輸既, 所以絕對係必點🍈Pizza🍕Carbonara 🥚最signature既一個Pizza, 呢個配搭係其他餐廳比較少見, 用意大利豬腩片,鵪鶉蛋,蕃茄醬, 牛奶芝士完全係中西🈴璧, 每一塊pizza上面都會有豬腩片完美地包圍全住一隻半生熟既鵪鶉蛋, 一咬開中間既蛋液就流入個口度, 成件事冇諗過係咁夾, 不槐為signature✅Salsiccia e Funghi 🍄呢個Pizza雖然材料簡單, 但係都整得好好味, Pizza 上面有辣肉腸, Portobello 磨菇, Mozzarella Cheese🧀 因為本身每種配料既味道都比較香濃, 所以唔洗特別去調味都已經好夠味, 磨菇同辣肉腸都係整碎

前菜🥗
Burrata Cheese🧀(V)

Project Salad🍯(V)

Cold Cuts 🥓

Pizza🍕
Carbonara 🥚

Salsiccia e Funghi 🍄
呢個Pizza雖然材料簡單, 但係都整得好好味, Pizza 上面有辣肉腸, Portobello 磨菇, Mozzarella Cheese🧀 因為本身每種配料既味道都比較香濃, 所以唔洗特別去調味都已經好夠味, 磨菇同辣肉腸都係整碎左, 所以更加易入口, 連BB都鐘意食☺️

Margherita🌿 (V)
呢個素食Pizza出奇地好食, 因為我比較少食冇肉既Pizza, 成日覺得就咁食芝士加醬會好dry😅 食完呢個由蕃茄醬, 意大利水牛芝士, 羅勒組合而成既Pizza就會覺得其實素食Pizza都可以好好食, Juicy 得黎又夠味喎😋 如果好似我地咁叫套餐既話都可以試下素食Pizza嫁🤩

Dessert 🍮
Tiramisu Cheesecake
因為叫既係4人套餐, 所以會有2個Tiramisu Cheesecake, 出奇地又整得幾好食喎, 唔好睇佢細細杯, 但係層次都幾豐富👍🏽

呢間PIzza 出夠係有佢既原因, 餅底全部都好軟熟, 食埋個餅邊都唔會覺得膩, 因為套太好食既關係, 所以都忍唔住食多左幾件😂 鐘意食Pizza既我覺得呢間值得一試, 除左灣仔, 中環都有分店嫁😉
2021-12-04
  • Carbonara  pizza
  • Tiramisu
原先想食嘅餐廳冇位,於是同朋友誤打誤撞嚟到星街嘅「 𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 」🍕 餐廳已經換晒聖誕佈置,暖色系木凳加燈飾,加上外國店員嘅熱情親切,感覺好似去左大型𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘺🥰 淨係個氣氛都好舒服好𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭🎉《 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 𝘛𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 》 $199 / 𝘱𝘱𝘭 🌟🌟🌟🌟🌟頭盤+𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢都係跟人頭,再加甜品兩款,未食已經覺得價錢吸引,尤其是喺灣仔呢個地段🥴超抵!《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻 生肉入口即溶,好軟滑嘅口感😋 怕生想易入口啲仲可以配搭埋彼得包🫓 《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5一塊塊生吞拿魚片,淋上檸檬汁同橄欖油,令魚生鮮味更突出,酸咪咪咁,係一道好開胃嘅頭盤🤤《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 同 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯係最佳拍檔,可惜蜜瓜未當做,爽脆但未夠甜😎 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 嘅油脂甘香,好𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺🤤《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,

《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻

《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5

《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5

《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5
店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,口感百感交集又軟又脆😂 係好有特色,但小編對生嘅鵪鶉蛋黃有點兒抗拒🙈

《 𝘎𝘰𝘳𝘨𝘰𝘯𝘻𝘰𝘭𝘢 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
哩款大愛😍 四重芝士雖然未有拉絲效果,但嗅覺同味覺絕對係好濃郁嘅芝士味🤤🤤🤤 特別鍾意烤焗完嘅𝘣𝘭𝘶𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦味道好𝘚𝘵𝘳𝘰𝘯𝘨😋👍🏻

《 ‘𝘕𝘥𝘶𝘫𝘢 》3.5 / 5
濃郁蕃茄醬配特辣辣肉腸🍕比平時見到嘅辣肉腸大塊🤩 扣分在太重味,又鹹又辣🥲 不過同行朋友覺得好正,鍾意重味又食得辣嘅會岩🥴

《 𝘗𝘪𝘤𝘪 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 》4.5 / 5
抗拒唔到嘅幼滑口感😍 好𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩! 𝘌𝘹𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰濃得黎唔會太苦,比例恰到好處👍🏻

《 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦 》4 / 5
雖然係白朱古力𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦但冇想像中咁甜👍🏻 質地亦好滑溜😋 反而係面頭嘅士多啤梨醬仲甜,想整走佢😂
店舖好好𝘚𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘦但無加一,可自行比𝘛𝘪𝘱𝘴🥴 店員臨走仲比左一人一杯大𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘴𝘩𝘰𝘵我地,體驗滿分💯絕對會再黎😋
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛💛