2020-04-29
最近都比較流行打卡的網红店,因為之前比較難book位,比較多人去,所以一直未去到,依加就趁著疫情小人既關係就约埋友人一起去潮聖不過我地係book食dinner,五係下午茶,平時見人打卡係一個好靚既Tea set.所以選晚餐時間去,打卡失敗晚餐有2款set.1是1前菜1主食,2是1前菜,1主食多個湯,好似,我五知有冇講錯,大概記得就係咁吧,纯分享我胃口细啲,就選小野食啲既set,朋友們就多咗個湯友人們都是為咗杯藍色野,幕名而來的,個人不喜歡飲甜同怕飲顏色飲品,所以無幫佢拍照第一次食鹅肝配一個酸既湯,味道幾特別,幾開胃好喇,食完前菜,確實幾期待接下來既味道下一道,亦係我既最後一适道卞邦尼意粉,味道一般,我果碟比較多汁,我朋友果碟較小汁,肉比較咸一定要同意粉同步吃...魚塊炸得香脆,試咗一啖,個汁幾特別又係試咗一啖,味道一般,友人不太喜吃帶子卻點了,另一友人爆出一句: 哈哈,的確是。至於個湯,是一粒粒很迷你的小雲吞,友人說味道一般,所以沒有留影整體來說,用餐時間一個小時多左右,服務員說last order .當時8 30左右,太早了吧8 40就要求埋單,omg.休閒的晚餐變成催趕的晚餐,太令
下一道,亦係我既最後一适道卞邦尼意粉,
魚塊炸得香脆,試咗一啖,個汁幾特別
又係試咗一啖,味道一般,友人不太喜吃帶子卻點了,另一友人爆出一句:[如果你分哂只帶子俾人食,真係食齋飯!] 哈哈,的確是。
整體來說,用餐時間一個小時多左右,服務員說last order .當時8 30左右,太早了吧8 40就要求埋單,omg.休閒的晚餐變成催趕的晚餐,太令人不愉快了4位盛為$27xx,同友人們一致認為感覺好像沒有吃飽肚子,這個價錢還是去高级餐廳比較性價比高,建議胃口大的,不要期望點set會能夠滿足你的胃