2023-11-22 826 瀏覽
係呢間裝修歐陸風又打卡嘅餐廳享用咗2人Dinner Set,包括有湯/沙律、前菜及主菜,每款都好吸引,會令人有選擇困難症!文末附餐牌參考~🔹餐湯:黑松露蘑菇湯,造型好有趣,蘑菇同黑松露味都好濃~🔹前菜:先望莎莎刺身帶子海鹽白酒醋,呢個配搭幾Fresh!🔹 前菜:隕石黑蟹籽蟹肉沙律好足料,啖啖蟹子同蟹肉!多士好脆,正!🔹主菜:法式雲寶酥T骨羊扒,配領汁薄荷青醬可減少臊味,而T骨羊扒亦唔係度度有得食,所以非常推薦!🔹主菜:慢煮加拿大豬鞍,肉煮得幾嫩配紅腐乳蛋黃醬幾Fusion,個醬幾特別,而且意外地好好味!🔹開心果latte,另加錢order,淡淡嘅開心果味唔會太漏~小食我哋覺點咗一個係黑魚子蟹肉同埋帶子📝餐牌參考:⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 9/10打卡: 8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔹餐湯:黑松露蘑菇湯,造型好有趣,蘑菇同黑松露味都好濃~

🔹前菜:先望莎莎刺身帶子海鹽白酒醋,呢個配搭幾Fresh!

📝餐牌參考:

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 9/10
打卡: 8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
呢間西餐廳今年先開幕,👭🏻孖妹成日去登龍街搵食,比佢門面同內部裝修吸引左,統一奶油白比人感覺好柔和舒適,即刻9秒9冲入去試下,一入門口先係吧枱收銀,左右兩邊都有座位最吸精係拱門形梳化位,成個餐廳得4個㗎咋,打卡影相一流,秒變淑女🙆🏻‍♀️餐廳提供多款意粉,扒類、甜品、前菜吐司小食,仲有唔同特色嘅咖啡Latte選擇,好多元化💪🏻大胃口啲仲可以揀2人餐🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢蒜香牛油小龍蝦佐酸忌廉滑蛋|酸種多士 💰128✨賣相完美貫切餐廳歐陸風格🙆🏻‍♀️餸料同酸種包放喺深啡色竹tray 呈上比客人,4塊切半酸種多士放喺鳥巢🪹形圓兜,滑蛋+小龍蝦+酸忌廉依層打對角放入金色正方形器皿中,外觀已經好誘人☺️餸料都好多,大家可以先塗酸忌廉喺酸種多士上,再放上小龍蝦+雞蛋✨小龍蝦肉質鮮嫩,酸忌廉柔滑質地入口即化,酸甜味平衡,令多士口感更清爽,聞落仲有陣陣茅屋芝士香味,滑蛋加左牛奶炒成,非常滑溜,酸種包升糖指數較低,加埋白肉同乳酪好快就飽哂🥢明太子意大利飯|蒜蓉燒扇貝 💰148✨燒扇貝係主角之一,廚師保留左扇貝外殼,將扇貝肉連裙邊用牛油、蒜蓉燒熟,肉質鮮嫩濕潤,外層少少焦香,再加入滿滿明太子,明太

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢蒜香牛油小龍蝦佐酸忌廉滑蛋|酸種多士 💰128

🥢明太子意大利飯|蒜蓉燒扇貝 💰148

✨燒扇貝係主角之一,廚師保留左扇貝外殼,將扇貝肉連裙邊用牛油、蒜蓉燒熟,肉質鮮嫩濕潤,外層少少焦香,再加入滿滿明太子,明太子鹹鮮味道令扇貝蒜蓉香氣鮮味更為突出

✨米飯好飽滿,有大量白汁燉煮,口感有煙韌嚼勁,同明太子蒜蓉燒扇貝味道好夾

🥢 鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕 💰68

✨ 用上黑色正方碟上,旁邊有消化餅碎、玫瑰花瓣🌹裝飾,碟中心放上菠蘿乾芝士蛋糕,外觀呈淺蘿蔔色,面有鹽味香滑忌廉,蛋糕口感細膩濕潤😍外面焗嘅燶度剛好,👷🏻‍♀️細孖覺得口感比一般巴斯克鬆軟但不失酥脆口感,內餡用上鮮菠蘿肉同菠蘿cream cheese,超級creamy ‼️稱得上係「鬆軟」版嘅台灣鳳梨酥,濃郁芝士+鳳梨酸甜果香簡直係無敵

🥢開心果奶 (熱)💰58

✨上格時已經聞到好重開心果味☺️ 店員仲會拉個心形花,加開心果碎裝飾,開心果奶散髮出濃郁香氣,鮮牛奶香味同開心果香氣相互融合,形成香濃口感香濃口感,牛奶質地絲滑x 開心果堅果香
✨開心果含豐富蛋白質、脂肪、當中鎂元素,有助緩解焦慮同提升心情👷🏻‍♀️細孖飲完勁放鬆即刻想返屋企瞓覺😂

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 原隻蒜蓉燒扇貝忌廉明太子意大利飯
  • 鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕
  • 蒜香牛油小龍蝦佐酸忌廉滑蛋|酸種多士
2023-11-18 20 瀏覽
the vibe room門口嘅裝修幾吸引 係我鐘意嘅簡約風環境寬敞 寧靜舒適 圓拱設計好靚 放工後可以relax吓😌✨All Day Breakfast 有煙三文魚 牛油果 炸薯餅 車厘茄沙律 香草脆皮腸 水波蛋 蛋沙律 迷你乳酪碗食材豐富 味道唔錯Main好多都係fusion菜✨番茄奶油意大利飯配黑毛豬叉燒蕃茄奶油意大利飯味道酸酸甜甜 質感好Creamy黑毛豬叉燒肥瘦適中 肉質粉嫩 好食✨Hojicha Latte味都幾香甜 質感幼滑
the vibe room

黑毛豬叉燒肥瘦適中 肉質粉嫩 好食

✨Hojicha Latte
味都幾香甜 質感幼滑
2023-11-18 12 瀏覽
今日約左朋友去一間位於銅鑼灣登龍街既西餐廳食飯。餐廳地方唔算大,但裝修以白色為主,簡約既復古歐陸設計,非常有格調,坐得好舒服。扇貝忌廉明太子意大利飯擺盤好靚,好似一件藝術品。意大利飯飯粒靭度恰到好處,加咗忌廉同明太子醬汁,非常濃郁香滑,帶黎多層次口感。扇貝微微烤過,保持了鮮嫩的質感,口感豐富,扇貝的鮮味完美地與忌廉和明太子醬汁融合在一起。是日special比目魚。比目魚皮煎到金黃酥脆,入口即化。魚肉鮮嫩多汁,非常鮮甜。而且比目魚份量都好多,配埋非常creamy既忌廉薯蓉, 非常好味。烤蔬果都好有風味,整個菜式都好好味。桂花開心果牛角包窩夫作為甜品。呢個組合真係太正!窩夫外脆內軟,加咗桂花同開心果,令味道更加香甜。窩夫新鮮熱辣,仲有啲焦糖汁,加埋一球雪糕,充滿了豐富的口感和層次。

扇貝忌廉明太子意大利飯

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢海膽汁意粉 $148 (配椰菜花湯) 🆗海膽意大利粉嘅醬汁主要以新鮮嘅海膽同忌廉熬製而成,味道非常香濃。意大利麵煮得啱啱好,彈牙有口感。海膽本身帶有淡淡嘅海洋味道,有微妙嘅甜味,味道相當獨特👍🏻。🥢 煙三文魚牛油果蓉酸種麵包 $98 🆙兩大片酸種麵包上擺滿咗煙三文魚同牛油果。呢道菜結合咗煙三文魚嘅煙熏香氣同牛油果嘅綿滑柔軟口感,再透過酸種麵糰嘅酸味增添酸度,平衡咗麵包嘅整體口感😋。
🥢 鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕 $68 🆙本身抱著「鳳梨酥配巴斯克呢個配搭咁特別」嘅心態想試吓,點知出奇地有驚喜!蛋糕嘅賣相好精緻,以一大塊菠蘿乾、木糠、忌廉、食用花做裝飾。第一啖食落口有淡淡嘅鳳梨味散出,仲會食到粒粒嘅鳳梨肉同果乾,而芝士蛋糕奶香味道突出,質地柔軟。鳳梨嘅酸甜清新感仲減低咗芝士蛋糕嘅油膩感🤤。🥢 小山園焙茶鮮奶 $50 🆙焙茶嘅拉花好靚,焙茶味同奶香味亦好突出,飲落口感順滑綿密😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 The Vibe Room (銅鑼灣)
#bakdiu西式 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區

平易
2個
2023-11-17 9 瀏覽
銅鑼灣登龍街最多好嘢食,經過見到呢間環境好靚,好啱打卡嘅Cafe,估唔到除咗環境好嘢食都好好味,最推介芝士蛋糕超級有驚喜,卡邦尼意粉都好味呀!😍🧀傳統卡邦尼意粉 $158蛋黃同芝士味好香濃,兩三下就食哂,好味!🍚扇貝忌廉明太子意大利飯 $148意大利飯充滿明太子,同意粉比較會鐘意意粉多啲🍍鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕 $68超級推介芝士蛋糕!勁好食,芝士蛋糕中間有菠蘿粒減少芝士膩感,芝士味好香濃,一個人食哂都冇問題!蛋糕面既菠蘿乾都好好食,下次一定要再食!🍹蝶豆花荔枝梳打 $58淡淡荔枝香味,好夾梳打!

🧀傳統卡邦尼意粉 $158
蛋黃同芝士味好香濃,兩三下就食哂,好味!

🍚扇貝忌廉明太子意大利飯 $148
意大利飯充滿明太子,同意粉比較會鐘意意粉多啲

🍍鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕 $68

🍹蝶豆花荔枝梳打 $58
淡淡荔枝香味,好夾梳打!
一直Bookmark 登龍街呢間餐廳今日終於有時間坐低試下高樓底 + 圓拱形嘅裝潢簡約舒適Lunch Set 價錢大聚化跟餐湯/salad, 仲可以追加小食✨椰菜花忌廉湯加入新鮮椰菜花打磨嘅忌廉湯真材實料 口感Creamy✨意式風乾豬面頰芝士貓耳粉豐富嘅忌廉汁,覆蓋每片貓耳粉忌廉汁就算凍咗都keep到幼滑嘅✨酥炸雞翼 配 是拉差酸甜醬單骨雞翼炸得金黃酥脆沾上酸甜醬汁更惹味配上沙律菜可以中和一下✨Cafe Latte有十幾款唔同咖啡選擇Latte 最啱我口味咖啡同奶嘅比例恰好,熱飲特別香濃係放工同朋友嚟聚會嘅好地方

一直Bookmark 登龍街呢間餐廳

今日終於有時間坐低試下
高樓底 + 圓拱形嘅裝潢
簡約舒適

Lunch Set 價錢大聚化

跟餐湯/salad, 仲可以追加小食

✨椰菜花忌廉湯
加入新鮮椰菜花打磨嘅忌廉湯
真材實料 口感Creamy

✨意式風乾豬面頰芝士貓耳粉
豐富嘅忌廉汁,覆蓋每片貓耳粉
忌廉汁就算凍咗都keep到幼滑嘅

✨酥炸雞翼 配 是拉差酸甜醬
單骨雞翼炸得金黃酥脆
沾上酸甜醬汁更惹味
配上沙律菜可以中和一下

✨Cafe Latte
有十幾款唔同咖啡選擇
Latte 最啱我口味
咖啡同奶嘅比例恰好,熱飲特別香濃

係放工同朋友嚟聚會嘅好地方
2023-11-13
午餐
行過銅鑼灣登龍街比 𝘛𝘩𝘦 𝘝𝘪𝘣𝘦 𝘙𝘰𝘰𝘮 嘅靚靚裝修吸引咗視線,帶點復古味道的歐陸風格十分打卡,樓底夠高空間感十足,加上拱門及吊燈設計整個氛圍感滿分🫶🏻✨🔸花雕麻辣鮮蜆意粉|凍清酒鮑魚 $168特別得嚟又好食嘅fusion菜,以中式花雕麻辣入饌意粉,配上日式清酒鮑魚,蜆肉外圍排一圈好似眾星拱月咁。鮑魚口感軟腍,蜆肉新鮮無沙又多汁,麻辣味好夠會愈食愈辣,加埋炸蒜非常香口惹味。🔸蕃茄奶油意大利飯|黑毛豬叉燒 $178蕃茄味好濃郁,仲有鮮甜蕃茄仔,酸酸甜甜中和番意大利飯通常會偏膩嘅特質。黑毛豬叉燒肥瘦適中,裹上一層蜜汁帶微焦係最佳食用狀態😙🔸焦糖香蕉美祿牛角包窩夫 $78牛角包窩夫即叫即製熱辣辣外脆內軟,焦糖香蕉美祿呢個配搭包無出錯又好味🫰🏻🔹特濃73.5%朱古力鮮奶 $58🔹蝶豆花荔枝梳打 $58

🔸花雕麻辣鮮蜆意粉|凍清酒鮑魚 $168

🔸蕃茄奶油意大利飯|黑毛豬叉燒 $178

🔸焦糖香蕉美祿牛角包窩夫 $78

🔹特濃73.5%朱古力鮮奶 $58
🔹蝶豆花荔枝梳打 $58
  • 蕃茄奶油意大利飯|黑毛豬叉燒
  • 花雕麻辣鮮蜆意粉|凍清酒鮑魚
2023-11-13 26 瀏覽
店內播放著音樂,裝飾簡單感覺舒服。特濃龍蝦汁意大利飯丨香煎龍蝦尾香煎龍蝦尾、三文魚籽,意大利飯煮得剛好,有口感,香菇令飯粒更香,龍蝦肉質鮮嫩唔鞋口。海膽忌廉帶子貓耳朵粉帶子肉質唔乾,海膽忌廉濃郁的奶油味,口感更加豐富,海膽的鮮甜和帶子的鮮甜食落層次感豐富。蝶豆花荔枝梳打杯中的蝶豆花帶紫藍色,蝶豆花嘅花香同荔枝嘅水果清香,使飲料入口有清爽感覺。柚子抹茶梳打柚子、抹茶、梳打、有漸層效果,飲落口感清新,柚子的酸甜和抹茶的濃互相配合帶有層次感同新鮮感。

店內播放著音樂,裝飾簡單感覺舒服。

特濃龍蝦汁意大利飯丨香煎龍蝦尾

海膽忌廉帶子貓耳朵粉

蝶豆花荔枝梳打

柚子抹茶梳打
2023-11-12 19 瀏覽
登龍街新開一間走歐陸優雅路線餐廳,行過街道已感覺鋪面非常突出.白色加木系配合拱門位置,既有歐陸式感覺,加上樓底高空間感亦十足.食物選擇不算太琳瑯滿目但樣樣配搭有特色,賣相亦相當精緻!🔸蒜蓉燒扇貝|忌廉明太子意大利飯 ($148)扇貝鮮味,質地柔軟.加上已燒香蒜蓉混和一起,非常香口.意大利飯融合芝士,忌廉及明太子,味道香濃.再加上魚籽與櫻花蝦,增加口感同層次🔸法國藍蟹肉沙律|北海道黑蟹子($138)擺盤神秘而有趣,用一小圓球盛載.店員一打開就見到上層滿滿北海道黑蟹子,稍微用匙羹搯起就見到下層雪白藍蟹肉.配合四片脆多士,口感清新🔸鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕($68)屬滑身芝士蛋糕,內裡有一絲絲鳳梨肉.菠蘿味道清新不甜膩,質地軟綿🔸PISTACHIO LATTE($60)🔸STRAWBERRY LATTE($52)兩杯飲品,同樣清淡易入口,不會過甜.熱飲開心果鮮奶有可愛拉花,入口暖笠笠.士多啤梨鮮奶則有果肉,不酸澀

🔸蒜蓉燒扇貝|忌廉明太子意大利飯 ($148)

🔸法國藍蟹肉沙律|北海道黑蟹子($138)

🔸鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕($68)

屬滑身芝士蛋糕,內裡有一絲絲鳳梨肉.
菠蘿味道清新不甜膩,質地軟綿

🔸PISTACHIO LATTE($60)
🔸STRAWBERRY LATTE($52)

2023-11-12 29 瀏覽
等左一個半鐘個主食都唔上,12:10點餐話12:30才上主食,我哋覺得好合理,但到左13:10都無野食,中途耐心等待,後來話個爐壞咗所以所有意粉飯都無,但唔夠幾分鐘見到其他枱有上主食,我哋真係一頭霧水,問番職員話又有主食但我哋要由尾開始等,最終再再等多半小時都係無上主食,好似玩我哋咁,高高興興黎到,一肚氣咁走,廚房果個又發哂脾氣,搞唔掂,不如準備好先開餐廳啦。投訴無門,成間餐廳無負責人咁。比錢買難受!
2023-11-12
90 分鐘 (堂食)
上星期放工後到銅鑼灣覓食時,看到有間裝修特別典雅別緻的餐廳,在openrice搜尋過後,才發現這是一間新開的大熱fusion cafe,於是立馬進去試試,結果真是讓人驚喜!它就是位於登龍街的The Vibe Room。#eatwithpeach_fusion菜🌟餐廳菜式包括萬有,由意式意粉,到墨西哥taco,再到中式川味香辣海蝦,應有盡有。🌟餐廳裝潢雅緻別緻,以白色和金色為主題,室內光線充足,給人整潔舒適的感覺。💁🏻‍♀️ 海膽忌廉帶子貓耳朵粉 $188簡直是海膽控的天堂!海膽醬質感柔滑濃稠,掛滿了每片貓耳朵粉,讓每一口濃郁鮮甜至極。此外,貓耳朵粉上還有幾片海膽點綴,讓海膽香味更上一層樓。貓耳朵的口感煙韌,份量十分多,加上用超巨型超重的石頭碗載著,看起來更加「大份」。💁🏻‍♀️ 清酒味淋鮑魚鮮蜆麻辣意粉 $168起初小編對麻辣味的意粉有保留態度,覺得可能會「伏」,怎料出奇地好吃。鮑魚和鮮蜆肉口感彈牙,搭配著滿佈麻辣醬汁的意粉,每一口都好惹味,而且吃完後口中還留著微微的麻痹感,好過癮。💁🏻‍♀️ 鳳梨酥巴斯克蛋糕 $68這是小編吃過最特別的巴斯克蛋糕!蛋糕上有一片鳳梨乾,帶著甜甜的味道。巴斯克

#eatwithpeach_fusion菜

💁🏻‍♀️ 海膽忌廉帶子貓耳朵粉 $188

💁🏻‍♀️ 清酒味淋鮑魚鮮蜆麻辣意粉 $168

💁🏻‍♀️ 鳳梨酥巴斯克蛋糕 $68
這是小編吃過最特別的巴斯克蛋糕!蛋糕上有一片鳳梨乾,帶著甜甜的味道。巴斯克蛋糕本身有著獨特的口感,酥脆的外層包裹著濕潤的內餡,每一口都讓人驚艷。

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟
餐廳:The Vibe Room (銅鑼灣)地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下A號舖銅鑼灣登龍街地下呢間開咗接近半年嘅The Vibe Room ,相信大部份人經過都會俾佢亮麗光鮮嘅門面同雅致嘅室內裝修吸引✨,再加上咖啡師喺店內不停沖製咖啡,嗰股濃烈嘅咖啡豆醇香真喺令經過嘅人難以抵擋🤤The Vibe Room主打多國菜色,以西餐為主🍴,致力提供最好嘅食物、咖啡同餐廳氛圍比每一位食客🧑🏼‍🍳。餐廳嘅歐陸式風格設計,用咗線條襯托加上黑白啡色配搭,帶嚟充滿時尚感嘅高貴氣派,就算淨喺入嚟飲杯咖啡都喺一種截然不同嘅升級享受😎餐廳午市提供Lunch Menu🍽,包是日餐湯或沙律🥗,另外有5選1主食,加$38可以要埋特色小食或配菜,例如牛油果吞拿魚他他同酥炸雞翼配是拉差酸甜醬,叫飲品除咗手沖咖啡之外都有減$15優惠,比起散叫主食平得多🤩✝️黑毛豬叉燒蕃茄奶油意大利飯 $158揀咗套餐包嘅田園沙律🥗,沙律菜同車厘茄配上黑醋酸香開胃😋。黑毛豬叉燒切開一條條整齊咁鋪咗喺意大利飯上面🐷,叉燒肉質鬆軟,以瘦肉為主,帶有少少筋同脂肪🤏,恰巧帶出不多又不少嘅豚脂香味,配上既crea
餐廳:The Vibe Room (銅鑼灣)

餐廳午市提供Lunch Menu🍽,

✝️黑毛豬叉燒蕃茄奶油意大利飯 $158
揀咗套餐包嘅田園沙律🥗,沙律菜同車厘茄配上黑醋酸香開胃😋。
黑毛豬叉燒切開一條條整齊咁鋪咗喺意大利飯上面🐷,
配上既creamy、但又因為加咗蕃茄而變得酸甜唔膩嘅意大利飯,確實值得一試👍

✝️Latte +$28
另外加錢叫咗杯用The Vibe Room House-blend巴西SOE咖啡豆沖嘅Latte🇧🇷,店員啱啱拆開一包新嘅咖啡豆倒入咖啡機嗰陣真喺香到一個點😍,飲落濃香咖啡豆嘅Nutty flavor獨特出眾,同鮮奶嘅比例配合得啱啱好,透過Open Kitchen望住咖啡師沖咖啡同拉花真喺好治癒🥰
2023-11-06
10 分鐘 (堂食)
2023-11-09 14 瀏覽
新開嘅餐廳,裝修好華麗好顯眼,啱晒朋友聚餐💖今日想飲熱嘢,首先叫咗一杯Hoicha Latte ☕️ 一進口就是香濃既焙茶,奶味唔會太多而蓋過茶味,味道恰到好處,仲有獨角獸🦄️拉花。之後輕輕叫咗兩個主食,海膽忌廉帶子貓耳朵粉,貓耳朵係橢圓形好似有個兜咁,咁就最好可以泊晒啲汁😌 意粉嘅醬汁係海膽汁,好濃郁,而且好有鮮味!配料亦都有帶子、海膽Pasta overall 高質素,色澤亦都好漂亮,呈現橙色,鍾意海膽味嘅一定要試🧡另一個叫做比較特別嘅沙嗲牛面頰煎腸粉,首先已經比佢一個咁大嘅盤嚇親🤣沙嗲醬汁有好多花生主菜牛面嘅份量好多,而且都幾好、夠冧甜,而且有仲有啲骨膠原🥩腸粉有輕輕煎過,有少少燶邊,香脆可口,配合沙嗲醬#
新開嘅餐廳,裝修好華麗好顯眼,啱晒朋友聚餐💖
今日想飲熱嘢,首先叫咗一杯

之後輕輕叫咗兩個主食,
配料亦都有帶子、海膽

沙嗲醬汁有好多花生

腸粉有輕輕煎過,有少少燶邊,香脆可口,配合沙嗲醬#
2023-11-08 21 瀏覽
The Vibe Room主打多國菜,位於港島聚集多款食肆的銅鑼灣登龍街。餐廳裝修帶有歐陸式復古味道,U字形拱門內設有卡座梳化,坐得舒適。牆上掛有多幅掛畫,燈飾光猛亮麗,大大的玻璃窗可以望出街景。無花果牛油果沙律|意式油醋汁 $108牛油果嫩滑,無花果清甜,沙律菜和車厘茄新鮮,再加上意式油醋汁份外鮮美。秘製沙嗲汁煎腸粉|慢煮牛面頰 $188腸粉有煎過好香口,慢煮牛面頰很軟滑,配秘製沙嗲汁非常之夾,又辣又惹味。煙三文魚牛油果蓉|酸種多士 $98煙三文魚上桌造型似一朵玫瑰花,被嫩綠的火箭菜包圍,鮮豔奪目,還配有健康的牛油果蓉和酸種多士,非常豐富美味。

無花果牛油果沙律|意式油醋汁 $108

秘製沙嗲汁煎腸粉|慢煮牛面頰 $188