2022-07-15 85 瀏覽
沒有All Day Breakfast!!!!!!!羊扒麻麻地 份量少 煮得有啲老青口意粉還可以 青口有四件salad 還可以 湯就偏鹹總體黎講就幾失望可能評論太好 期望太高。
沒有All Day Breakfast!!!!!!!

羊扒麻麻地 份量少 煮得有啲老
青口意粉還可以 青口有四件
salad 還可以 湯就偏鹹
總體黎講就幾失望
可能評論太好 期望太高。
2022-07-15
2022-07-14 107 瀏覽
唔想排隊,又知道呢間人氣Cafe好多人,唯有早啲嚟,食個浮誇早餐啦早餐有龍蝦食,嚟到都覺得自己有少少奢侈,不過點都要試一次🤣其實期望都唔係咁大,始終都會覺得有啲名過於實,點知試食咗個龍蝦,又覺得都唔係太差,龍蝦肉結實爽口,都算鮮甜嘅蛋佢係egg Benedict,蛋黃流心,配埋個醬汁幾好食,整體來講食物質素唔錯,用料都幾好,以all day Breakfast咁浮誇,打卡真係一流哈哈食物唔錯,咖啡都幾好,起碼對得住個價錢同埋名氣,不過要排隊的話,我就寧願早啲黎食

早餐有龍蝦食,嚟到都覺得自己有少少奢侈,不過點都要試一次🤣

哈哈

到到都有得食all day breakfast但唔係每間有得比你自由選擇個涵料呢間無論質素 服務態度都好好😊蛋:炒蛋/水煮蛋/egg benedict 水果:牛油果/芒果/焦糖香蕉包:牛角包/蟹肉多士/蒜蓉牛油多士本身包左粟米 沙律菜 茄汁豆十分多選擇😍價錢合理仲加左西冷 肉汁鮮嫩 唔會太老當日同朋友傾計 坐左好耐都無人趕🤩✨煎石斑柳配薯角 蘆筍 $128賣相唔吸引但味道好香特別係甜甜嘅蜜糖焗薯 細細粒 唔會太飽肚 而且石斑有一定份量 唔會有腥味呢到出名龍蝦全日早餐有興趣都可以試下🥰推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
到到都有得食all day breakfast

呢到出名龍蝦全日早餐
有興趣都可以試下🥰

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-06-27 97 瀏覽
📍 The Yell-Owl Seafood and Grill ______自朋友搬到九龍城後,旦便經常出沒在這區,在數之不盡的泰國餐廳和潮州菜之外,之前經過Yell-Owl看到餐牌性價比甚高,特別找了一個晚上試試。餐廳以貓頭鷹作主題,四處不同角落都可看到貓頭鷹裝飾,原來日間主要提供All Day Breakfast . 一看到黑板上是日精選的乾蔥大蒜鑽石蜆配軟包只須$218, 不多說,先來一份。擺盤樸實無華但驚喜的是意大利軟包烘得剛好,鑽石蜆大隻鮮美味之餘,份量居然有10多隻! 把蜆肉和軟包浸到充滿忌廉蒜香的醬汁中,再來一口白酒,快樂其實很簡單。再來M5 和牛肉眼,只需三百多,本來有點擔心牛扒質素,但M5的肉味和肥美帶來完美平衡,沒有點錯的一份。貪吃的我再把薯條沾到蜆肉醬汁,好東西當然不能浪費。相對之下原隻龍蝦牛油果蟹肉沙律略為普通,如能略減沙律醬份量味道應該會更好,但一百多元的價錢,無謂吹毛求疵。吃罷晚餐後大雨剛好已停,再去同一條街上的懷舊中式甜品店來個 happy ending , 又是快樂的一天。______原隻龍蝦牛油果蟹肉沙律 $168M5 和牛肉眼 $368乾蔥大蒜鑽石

原隻龍蝦牛油果蟹肉沙律 $168
M5 和牛肉眼 $368
乾蔥大蒜鑽石蜆配意大利軟包 $218
House White $68
______

📍 The Yell-Owl Seafood and Grill (九龍城)
九龍城福佬村道5-9號地下C號舖
______
#旦食在香港 #旦食在九龍城 #旦會再來 #egginhk #eggfoodie #相機食先 #hkfood #hkfoodie #foodie #foodphoto #hkfoodblogger #foodporn #hongkong #instafood #hkfoodguide #steak #clam #cafe #九龍城美食指南 #九龍城美食
2022-06-23 160 瀏覽
🚃屯馬線開通後就多左去九龍城九龍城朋友就介紹呢間餐廳🏫俾我舖面同一般西餐廳無異我地7:00入到去已經差唔多full晒記住要訂位 都有少少期待😌餐廳有set dinner 同 Today special 我地叫左一個set dinner&一個today special&一個沙律同埋一個小食🔆🦐大蝦芒果沙律🥭兩隻煎到好食的大蝦放係舖好芒果的沙律上芒果好甜 一d都吾酸 好開胃大蝦煎得剛剛好 肉質又香又彈牙🔆🍊柚子汁脆炸雞翼🐔雞翼炸得好香脆外脆內軟柚子🍊汁甜甜酸酸 好開胃雖然加左柚子汁 但都吾會令外樣淋晒🔆🐮燒紐西蘭肉眼配薯條🍟Set dinner有頭盤同湯 都係正常冇咩特別肉眼一上場就香噴噴切落去果下就個肉眼質素吾差廚師亦煎得剛好 煎封左表面 鎖住肉汁五成熟 亦帶有少少血水肉味香濃 肉汁多 肉質幼滑小編最愛牛柳同肉眼🔆🦐海鮮拼盤🦑Set dinner加多$88可以要一個迷你海鮮拼盤包括鮮蝦🦐魷魚🦑翡翠螺🐌青口 各2件魷魚煎得剛剛好 好滑吾「韌」翡翠螺用左蒜蓉煎 少左平時果陣味青口同蝦都好好食😋🔆阿根廷紅蝦藍青口自家製蕃茄汁意粉🍝呢碟意粉超好食首先自家製蕃茄汁濃郁得黎好開胃😍吾會有出面果重茄膏

🚃屯馬線開通後就多左去九龍城

小編最愛牛柳同肉眼

🔆🦐海鮮拼盤🦑
Set dinner加多$88可以要一個迷你海鮮拼盤
包括鮮蝦🦐魷魚🦑翡翠螺🐌青口 各2件
魷魚煎得剛剛好 好滑吾「韌」
翡翠螺用左蒜蓉煎 少左平時果陣味

• 柚子汁脆炸雞翼
  • 紐西蘭肉眼
  • 大蝦芒果沙律
2022-06-18 87 瀏覽
唔知大家記唔記得早排香港曾經有一陣龍蝦包熱潮?一直對龍蝦零興趣嘅版主由個陣開始會留意下呢樣海鮮🦞,但係都只限於會bookmark下啲相關餐廳,未到會身體力行走到試(唔知點解覺得食海鮮太有飽滯感)早排約朋友食飯,諗黎諗去都唔知食乜,醒起佢最中意嘅食物係龍蝦,就把心一橫,去呢間位於九龍城嘅cafe試試佢出曬名嘅lobster all day breakfast! 1.Super owl set | 6.5/10因為我地三個人,就叫咗whole lobster嗰個set,價值為248(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)碟中物: 龍蝦、蟹肉牛油果toast、egg benedict and smoked salmon on muffin、portobello 、德國腸、薯餅、煙肉、烤蕃茄、茄汁豆、粟米粒粒同mixed green 撇除賣相唔講(因為真係好澎湃,200分適合打卡),味道實屬一般般。望落去好豐富,但其實隻起晒鋼嘅龍蝦經已霸咗半隻碟嘅位,其餘嘅食材其實份量唔算話好多(帶返個頭盔先,可能我大胃?)-龍蝦普通質素啦,我本身都唔係有太大expectation 但係見外國嘅煮法應該多數係牛油焗/煮,呢一個就唔係太

1.Super owl set | 6.5/10

-龍蝦普通質素啦,我本身都唔係有太大expectation
但係見外國嘅煮法應該多數係牛油焗/煮,呢一個就唔係太食到牛油香啦

-版主好鍾意食egg benedict,反而對佢地個hollandaise sauce有啲失望 ಥ_ಥ 唔知點解陣味有啲奇怪,唔係平時食開個隻酸酸地嘅檸檬味

-個蟹肉牛油果都唔係太食到牛油果味,唔知係咪因為加得太多mayonnaises所以搶咗啲食物原味
值得一提嘅係都食到啲crab meat,而啲crab meat係有鮮味的,呢個係加翻啲分嘅)

其他材料就冇乜話需要啲咩烹調技巧,味道正正常常啦。(繼續戴頭盔中)ADB又真係唔係追求食物有幾好味,本身食ADB就係貪佢俾我地一次過食到多種類嘅食物,話曬個啲煙肉腸仔乜乜乜都唔會係自家製㗎啦 ☻ 平心而論,呢個ADB其實都算抵食,200幾蚊食到龍蝦,加上有啲特別少少嘅食物(例如蟹肉牛油果baguettes),再配埋面盆咁大嘅碟嘅plating,算係咁啦!

2. 蝦膏蟹肉車厘茄意粉 |8.5/10

Omg!真係對大家唔住,同埋對碟意粉唔住呀!呢個蟹肉意粉先係今餐嘅重點,最衰版主掛住幫個ABD打卡,叫啲friend食住呢一碟先,就錯失左影相嘅良機啦

Impress到版主嘅意粉唔多,所以呢個真係有返咁上下水準先令到版主俾咁高分!蝦膏同蟹肉為成碟意粉做到個提鮮調味嘅效果,比起平時以紅肉為主要食材嘅意粉多出啲鮮甜味(*≧ω≦) 重點係真係幾creamy,唔知係咩關個蝦膏事啦~總之係濃郁得黎唔膩,一啖接一啖好似唔會夠喉咁(^з^)

——我是界——

未試過嘅不妨一試,食過嘅版主如果有機會再訪就唔會再點個ADB啦
提提大家,小店都小有名氣㗎,我地個日等咗成個鐘先入到座(⊙_⊙) 食完埋單走人嗰陣都成三點幾,但係出面仲有五六組人等緊位!佢地元朗係本店,唔知情況會唔會再墟冚啲呢?由於要等位嘅關係,版主再訪嘅機會率有啲微xd哈哈哈哈

• 蝦膏蟹肉車厘茄意粉
一直去九龍城都係食泰國嘢多,但係朋友話依排忙到唔得閒食飯,想鋸扒補充體力,見到貓頭鷹扒房大家都話唔錯就一於試試佢!一入門就見到黃色貓頭鷹,標誌性,十分搶眼!我見到啲手寫餐牌,都忍唔住同朋友仔講話啲字好靚。佢地兩個女仔目標明確,決定做「食肉獸」!問老闆有無好推薦,佢推薦食羊西冷,就試試佢同埋兩個set meals:燒紐西蘭西冷扒配薯條同埋香煎比目魚配芝士焗薯,連埋餐湯同埋沙律。因為大家都好難約到一齊,放工都攰想飲啲酒放鬆下,一人叫一杯加埋嗰小食芝士墨西哥粟米片。小食最快到!墨西哥脆片炸得脆卜卜淋埋滿滿芝士,加埋墨西哥青辣椒,好過癮!員工好nice,都知我地港女打卡,提醒我地最好趁熱食,燒紐西蘭西冷扒配薯條一到,塊牛香到一個個食欲大開。我地嗌五成熟,好快影幾張一切見到肉粉質嫩,筋肉分佈均勻。羊西冷更加易切,軟綿綿!一切啲肉汁好誇張,好juicy😆擺落口一嚼,好重羊味但絕對唔騷,羊香味越咬越出。連我呢個平時唔食羊嘅人都覺得幾好味~配菜蘆筍同西蘭花都煮得入味易咬~比目魚好驚喜,外皮煎得微焦香酥脆,魚肉都好軟滑!焗薯啲芝士奶香十足!鋸扒飲酒酒真係人生美事!啲肉鮮味會更出😍至於set meal甜品

一入門就見到黃色貓頭鷹,標誌性,十分搶眼!
我見到啲手寫餐牌,都忍唔住同朋友仔講話啲字好靚。

紐西蘭西冷扒配薯條

香煎比目魚扒配芝士焗薯

鋸扒飲酒酒真係人生美事!啲肉鮮味會更出😍

至於set meal甜品我地就一個芝士蛋糕同一個提拉米蘇!唔會甜到膩,糖度啱啱好!好滿足!
2022-06-10
紐西蘭西冷扒配薯條
香煎比目魚扒配芝士焗薯
  • 燒紐西蘭西冷扒配薯條
2022-06-10 113 瀏覽
之前在網上群組看到有人介紹這間說all day breakfast有原隻龍蝦就決定要去打卡結果今晚去了 卻發現原來晚市沒有adb🥲只好點set dinner 還好性價比也很高晚餐包一客餐湯和水牛芝士沙律跟餐的沙律份量也不少煎肉眼扒配薯條238的晚餐能夠吃到這品質的肉眼的確有驚喜兩隻手掌size 軟嫩無渣 肉汁豐富跟餐優惠價加配的迷你海鮮盤包括蝦魷魚青口翡翠螺 加上指定的牛油蒜蓉醬汁 非常香口必食翡翠螺 肉厚味鮮另外再點了鮑魚帶子鑽石蜆拼盤自選了蒜片紅椒橄欖油 比牛油蒜蓉更惹味這間的海鮮拼盤真的值得一試 價錢也貼地煎比目魚扒配薯菜魚皮煎得香脆 肉質細嫩柚子醬炸雞翼就算被厚厚的柚子醬包著依然非常香脆味道鹹甜夠滋味Tiramisu跟餐甜品 口感幼滑但沒有咖啡味
之前在網上群組看到有人介紹這間

味道鹹甜夠滋味

Tiramisu
跟餐甜品 口感幼滑但沒有咖啡味
2022-06-09 108 瀏覽
成日以為九龍城得泰國餐廳,點知原來都有特式西餐店。見到餐廳除咗西餐主食,仲有Seafood Platter,可以選擇番吾同款式既海鮮,但我地今次就無試到。😋肉眼扒配半隻芝士焗龍蝦加配芝士薯條同埋黑松露薯蓉肉眼扒叫咗三成,雖然賣相望落好似overcook,但入面既肉質仲係生既,好juicy。而龍蝦都用咗好多芝士焗,岩晒芝士愛號者,好香濃既芝士味。芝士薯條真係要快啲食,因為啲芝士拉絲真係好惹味。黑松露薯蓉都整得好creamy,同埋,黑松露味都無比牛油搶咗。😋香濃芝士汁通心粉配雞肉雖然通心粉係用咗細粒既,但都好掛到汁,芝士汁夠晒濃。而且,餐廳仲加咗啲瓜粒,令到個通心粉無咁heavy,加埋雞胸肉令整體感覺都無咁肥膩。😋White Sangria 😋Pina Colada

😋肉眼扒配半隻芝士焗龍蝦加配芝士薯條同埋黑松露薯蓉

😋香濃芝士汁通心粉配雞肉

😋White Sangria

😋Pina Colada
2022-06-09 100 瀏覽
all day breakfast好多餐廳而家都有,要突圍而出唔係咁易,呢間餐廳就搞搞新意,整左個招牌龍蝦all day breakfast,吸引左我地黎試下🦞🦞🦞今次我地除左試下呢個招牌菜,仲有叫左個雙層芝士和牛漢堡,飲品方面就有rose latte同mint mocha😋先講講個招牌龍蝦all day breakfast,隻碟有成大半張枱咁大,食物種類真係多得誇張,包括有煙肉,豬肉腸,粟米,茄汁豆,egg benedict,牛油果多士,薯餅,大啡菇,煎蕃茄,當然仲有主角龍蝦啦!重點介紹下幾款特別出色既:煙肉,食落有口感,唔會煮到太乾太淋👍薯餅,炸得非常鬆脆🤤egg benedict,煮得恰到好處,淨係用佢黎當一度菜都仲得💥牛油果多士,餅底脆,好足料,啖啖牛油果果香👏龍蝦,上碟時已經切開一半,肉身唔痴殼,成條肉可以輕鬆起出黎食☺️到個雙層芝士和牛漢堡,個包既size都係大大份,包已經索晒d芝士同肉汁,食起黎好juicy,而個芝士本身亦都相當濃郁,和牛亦有正常發揮,最驚喜係伴碟個薯條,係偏幼身果隻,炸得相當鬆脆又好味,出面既連鎖快餐店絕對比唔上💯

煙肉,食落有口感,唔會煮到太乾太淋👍
薯餅,炸得非常鬆脆🤤
牛油果多士,餅底脆,好足料,啖啖牛油果果香👏

2022-06-08 63 瀏覽
[九龍城]The Yell-Owl Seafood and Grill💛.Seafood Platter食剩指數:0/100海鮮拼盤有好多選擇今次叫左龍蝦、 日本帶子、虎蝦、鑽石蜆醬汁就揀左自家製既蕃茄醬酸酸地好開胃龍蝦肉質爽口鮮甜仲有唔少蝦膏蝦鉗部分有較剪提供都可以輕易食到龍蝦肉帶子鮮甜輕輕煎過好香虎蝦都新鮮爽口鑽石蜆都有6隻同蕃茄醬好夾.燒加拿大保濕豬架配薯條食剩指數:0/100豬架燒得好香肉質真係好保濕一切開肉汁湧出來有鹽、芥末等可以自己再點配菜要左露筍同芝士瘋薯露筍兩大條爽口鮮甜無渣芝士瘋薯係芝士醬加蕃薯條同薯條芝士好流動好creamy蕃薯條同薯條咸甜交錯唔會好快膩.柚子汁脆炸雞翼食剩指數:3/100新鮮生炸既雞翼加埋好似柚子蜜既醬汁外皮好脆又甜甜地咁肉質都唔乾.Hanfry Donut食剩指數:0/100呢度仲有本地手工啤飲呢款洛神花小麥啤微酸口感清新帶有少少西柚、檸檬香
Seafood Platter
海鮮拼盤有好多選擇
今次叫左龍蝦、 日本帶子、虎蝦、鑽石蜆
醬汁就揀左自家製既蕃茄醬
燒加拿大保濕豬架配薯條
豬架燒得好香
肉質真係好保濕
一切開肉汁湧出來
有鹽、芥末等可以自己再點
配菜要左露筍同芝士瘋薯
Hanfry Donut
呢度仲有本地手工啤飲
呢款洛神花小麥啤微酸
口感清新
帶有少少西柚、檸檬香
2022-06-06 1784 瀏覽
九龍城人氣All day breakfast 店,一隻黃色嘅貓頭鷹就係佢哋嘅標示,以前想食日日大排長龍,最有名氣嘅就係龍蝦All day breakfast,不過至到五點就冇得食喇,今日我哋夜晚嚟食晚餐就食唔到,不過有其他嘢食都好出名,今日就特別想食佢哋嘅原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律😋正當我哋有選擇困難症嘅時候,店員就嚟即時打救我哋,推介左以下幾款人氣食物同埋飲品👍🏻🐔▪️柚子汁脆炸雞翼 $ 88呢個真係必食嘅小食,雞翼真係炸得好脆口,皮脆肉嫩,外層包住雞翼嘅柚子醬汁,有粒粒嘅柚子皮,酸酸甜甜好開胃,好好食🌽▪️芝士墨西哥粟米片 $ 58簡單脆脆嘅粟米片,淋上芝士忌廉醬,牛油果蓉,新鮮蕃茄,小蔥粒,作為餐前小食一流🐷▪️燒豬肋骨配自家製燒烤汁 / 薯條$ 178超級抵食嘅原條豬肋骨,本身醃得好入味,而且肉質鬆軟,夠晒淋,BBQ調味和份量剛好,我很怕太多醬汁,非常出色,本來一上枱見到咁大條仲驚食唔晒,最後當然係清晒,薯條係即炸嘅粗薯條,新鮮又好食🦞▪️原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律 / 雜菜沙律 $ 168我最想食嘅龍蝦沙律,原隻開邊龍蝦,龍蝦起肉配上牛油果,蟹肉和少少自家製嘅沙律醬,最重要嘅係龍蝦肉非常爽

🐔▪️柚子汁脆炸雞翼 $ 88

🌽▪️芝士墨西哥粟米片 $ 58

🐷▪️燒豬肋骨配自家製燒烤汁 / 薯條$ 178

🦞▪️原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律 / 雜菜沙律 $ 168
我最想食嘅龍蝦沙律,原隻開邊龍蝦,龍蝦起肉配上牛油果,蟹肉和少少自家製嘅沙律醬,最重要嘅係龍蝦肉非常爽口,同其他材料真係非常夾,一定要食,伴菜我哋揀咗新鮮沙律菜配上酸醋汁,點都要食啲菜😎

🥕▪️甘筍湯 $ 48
是日精選餐湯,非常足料,味道真係以為食緊甘筍一樣,超級濃郁,夠Creamy 👍🏻👍🏻

🍹▪️Passion of Yell $ 58
Pineapple Juice , Passion Fruit Syrup , Lime Juice
好用心好足料嘅一杯飲品,完全成杯都係熱情果同埋菠蘿嘅味道,甜甜酸酸,非常開胃

🍸▪️Passion Fruit Mojito $ 68
Rum , Fresh Mint , Fresh Lime , Passion Fruit ,
Soda Water
Mojito 亦做得非常唔錯,好香嘅青檸薄荷味,酒味唔太濃,清清甜甜,唔錯

✨下次有機會會再嚟食lunch,試吓佢哋嘅人氣龍蝦All day Breakfast✨
  • 柚子汁脆炸雞翼
  • 龍蝦牛油果蟹肉沙律配多士
  • 燒豬肋骨配自家製燒烤汁
2022-06-06 62 瀏覽
🥰係屋企附近開咗咁耐,今日終於可以試吓🥰。芝士燒雞墨西哥餡餅$68🌮平時去Outback最鍾意就係食佢嘅chicken quesadilla,所以見到佢早餐又賣嘅時候即刻就嗌左🥰餡餅入邊有好多雞肉,而且鋪滿晒芝士,真係好邪惡😍。除此之外仲有酸酸甜甜嘅牛油果醬🥹風味十足!我覺得酸忌廉同餡餅嘅配搭最好食😋。不過我覺得咸餅有啲細件,如果芝士可以「溶D」嘅就會更好。最後就用沙律收尾減少今日嘅罪惡感🥲The Yell-Owl Seafood and Grill (九龍城)九龍城福佬村道5-9號地下C號舖#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #foodadmirersoftheworld #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #台式 #台灣美食 #台灣 #牛肉麵 #
🥰

係屋企附近開咗咁耐,今日終於可以試吓🥰

。芝士燒雞墨西哥餡餅$68🌮
芝士燒雞墨西哥餡餅

九龍城福佬村道5-9號地下C號舖

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #hkcafe #cafehk #desserthk #香港美食 #foodadmirersoftheworld #美食 #美食日記 #美食推薦 #美食達人 #台式 #台灣美食 #台灣 #牛肉麵 #墨西哥 #quesadillas
芝士燒雞墨西哥餡餅
2022-06-06 74 瀏覽
自從見到龍蝦all day breakfast 嘅賣相,呢間餐廳就一直放咗喺我嘅waitlist上面,今晚終於有機會黎試吓。M5和牛肉眼扒 ($368)足12oz超級大份,本來怕會係日本和牛咁油膩,但切開同平時嘅肉眼西冷感覺分別唔大,但係明顯更加有肉汁同更甘香,肉味同油香之間平衡得啱啱好。 配菜揀咗忌廉薯蓉同薯條,本來怕咁多薯會厭但各有千秋,唔好懷疑就係高級餐廳嘅自家製味道,強烈推薦呢個配搭。蝦膏蟹肉車厘子扁意粉 ($168)好多時蟹肉意粉都預想到係嗰浸忌廉帶少少鮮甜味,但呢度真係食到好強烈嘅蝦膏味,仲食到一梳梳蟹肉,真材實料。乾蔥大蒜忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆 ($218)個汁十級香,鑽石蜆飽滿有彈性,略嫌海水味重咗少少,不過忌廉同蒜香令味道柔和返,同朋友食唔停口。 意大利軟包焗到脆卜卜,怒點忌廉汁一流,如果可以原個麵包挖空倒滿汁咁焗就正喇。

M5和牛肉眼扒 ($368)

蝦膏蟹肉車厘子扁意粉 ($168)

乾蔥大蒜忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆 ($218)
2022-06-05 1036 瀏覽
九龍城嘅良心食店The Yell-Owl Seafood and Grill,食物即叫即製,用料新鮮,晚市套餐仲要幾抵食!Hangry Donut 330ml $58Si L Dan IPA 330ml $58Heros係本地嘅手工啤,做緊第二杯半價優惠,勁抵飲!Hangry Donut帶西柚同埋檸檬香,入口清新!Si L Dan IPA香氣濃厚,甜度同埋回甘同樣強烈,麻甩佬啱飲!香煎三文魚柳配芝士焗薯皮釀自家製肉醬.乾蔥大蒜忌廉汁 $238Set Dinner有齊湯、沙律、主菜同埋甜品,二百零蚊的確抵食!三文魚扒個Cutting真係激厚,魚皮煎到好香口,魚肉同嗰汁好夾,又甜又滑!on side嘅焗薯皮落足料,焗到好香口!燒紐西蘭肉眼配鐵板薯條 $238肉眼扒煎到外焦內嫩,輕輕點少少鹽食,濃香嘅牛肉味已經勁出!迷你海鮮拼盤 Set +$88鮮蝦、魷魚、青口、翡翠螺各2,煎到香口仲帶少少蒜香,鮮甜得嚟仲幾惹味!啤酒漿炸洋蔥圈 (6件)$68大大件,外層炸至金黃香脆,內裡洋蔥甜美,配啤酒一流!Set Dinner - 湯及沙律是日餐湯為甘筍湯,都幾香甜!是日沙律係水牛芝士車厘茄沙律配黑醋汁

Hangry Donut 330ml $58
Si L Dan IPA 330ml $58

on side嘅焗薯皮落足料,焗到好香口!

燒紐西蘭肉眼配鐵板薯條 $238

肉眼扒煎到外焦內嫩,輕輕點少少鹽食,濃香嘅牛肉味已經勁出!

迷你海鮮拼盤 Set +$88

啤酒漿炸洋蔥圈 (6件)$68

大大件,外層炸至金黃香脆,內裡洋蔥甜美,配啤酒一流!

Set Dinner - 湯及沙律

是日餐湯為甘筍湯,都幾香甜!是日沙律係水牛芝士車厘茄沙律配黑醋汁,酸酸地幾開胃!

Set Dinner - 甜品

Tiramisu / Cheese Cake