2015-10-26 215 瀏覽
HALLOWEEN 出了4款新雪糕, 試了其中兩款,綠色不用多說是抹茶味, 抹茶很重又濃郁, 直頭是有苦甘的, 如果勁LIKE 濃爆架抹茶味就唔好錯過。頭上面送了白朱古力做眼睛, 好熟口面WOR。仲用左個黑朱古力上面放左紅豆。個杯底下就是好香脆可口架焦糖爆谷啦, 焦糖爆谷好脆,勾左層厚厚架焦糖,因抹茶味雪糕略為甘味重, 食落又幾BALANCE。插係頭做角架係花生味威化餅, 得意又好食。粉紅色個隻怪獸係唔知乜味, 因為攪緊猜中有獎GAME WOR。頭上面都係黑朱古力, 倒入了芋頭味架醬汁, 見到落左D爆炸粒, 所以有起泡泡。個味試了一口我估唔出呀, 不過雪糕好滑同比抹茶會甜度高D, 隻怪獸唔夠我地呢D人類FOODIE打架啦, 兩三口就食左佢地入肚。原來食完一杯都幾飽架, 我自己覺得個賣相好得人心啦因我好早去買, 第一轉個雪糕機未READY雪糕唔夠凍好快溶, 佢地幫打再整多杯 , 太好服務

原來食完一杯都幾飽架, 我自己覺得個賣相好得人心啦

3 分鐘 (外賣自取)
對女生來說, 甜品真的是第兩個胃口.這天跟家人去了極尚大喜屋吃生日飯.之后竟然還有胃口去吃甜品.太可怕了吧!!!已經第兩次來到Tokyo Secret 味之藝術,楓之火焰樁子雪糕 配上紅桑子及爆炸糖.雪糕口味偏清爽, 吃飽飯后吃也不會覺得很膩.適合怕甜的人.每口雪糕都有bibala bibala 的爆炸糖.很好玩的甜品.冬之富士山藍色雪糕配上乾冰霧煙效果.視覺效果滿分.雪糕以北海道3.7牛乳製成, 配上海鹽粒.又咸又甜的. 滋味特別.一直想試的紫薯特飲, 兩次都售罄了.希望下次可以試到啦!!

對女生來說, 甜品真的是第兩個胃口.

這天跟家人去了極尚大喜屋吃生日飯.

之后竟然還有胃口去吃甜品.

太可怕了吧!!!

已經第兩次來到Tokyo Secret 味之藝術,
楓之火焰

樁子雪糕 配上紅桑子及爆炸糖.

雪糕口味偏清爽,

吃飽飯后吃也不會覺得很膩.

適合怕甜的人.

每口雪糕都有bibala bibala 的爆炸糖.

很好玩的甜品.
冬之富士山

藍色雪糕配上乾冰霧煙效果.

視覺效果滿分.

雪糕以北海道3.7牛乳製成, 配上海鹽粒.

又咸又甜的. 滋味特別.

一直想試的紫薯特飲, 兩次都售罄了.

希望下次可以試到啦!!

2015-10-21
  • 楓之火焰
常言道女生開生吃雪糕, 不開心也要吃雪糕這天碰巧頭頭遇着黑大哭了一場後朋友說都不要緊啦, 我請你吃雪糕吧~~~聴到這些窩心的話後心情立即好轉過來~~不過答應了就是XD放工後拉着她到了想試了很久亦有很多朋友提及的Tokyo Secret!Tokyo Secret 地方很易找因為它就在尖沙咀加連威老道!!!不過它是立食/外賣店大家如果一心想坐下舒舒服服吃雪糕看來是不成了~~~不過這亦無減我對它的興趣^^看了餐派后款式選擇有好幾款自己一向是mattcha 的fans看到這裡有抺茶味雪糕雙眼都發光了!!! 本來想點抺茶雪糕但店員力推這款新的流心熔岩雪糕看到它的外型超可愛雪糕造型是一隻嘩鬼來的有大大的眼睛和耳仔 而且也有四種口味可選所以也點了一款試試~友人是古古力迷所以她點了楓之火焰~~造型真的很有趣中間有個很似熔岩的東西不住有煙噴出來!!!!摸上手是涼涼的, 很可愛呢~~外層是用上香濃的古古力弄的脆片咬下去甘香鬆脆又可口而且不太甜而內裡的chococate lava 有着微酸的味道味道有些像紅桑子汁酸酸甜甜, 味道不錯~~~ 而底層的雪糕部份很細滑造得比坊間的雪糕更柔軟再加上底部有幾顆爆谷又好
常言道女生開生吃雪糕, 不開心也要吃雪糕

這天碰巧頭頭遇着黑

大哭了一場後

朋友說都不要緊啦, 我請你吃雪糕吧~~~

聴到這些窩心的話後

心情立即好轉過來~~

不過答應了就是XD

放工後拉着她到了想試了很久

亦有很多朋友提及的Tokyo Secret!
Tokyo Secret 地方很易找

因為它就在尖沙咀加連威老道!!!

不過它是立食/外賣店

大家如果一心想坐下舒舒服服吃雪糕

看來是不成了~~~

不過這亦無減我對它的興趣^^

看了餐派后

款式選擇有好幾款

自己一向是mattcha 的fans

看到這裡有抺茶味雪糕

雙眼都發光了!!!

本來想點抺茶雪糕

但店員力推這款新的流心熔岩雪糕

看到它的外型超可愛

雪糕造型是一隻嘩鬼來的

有大大的眼睛和耳仔

而且也有四種口味可選

所以也點了一款試試~
友人是古古力迷

所以她點了楓之火焰~~

造型真的很有趣

中間有個很似熔岩的東西

不住有煙噴出來!!!!

摸上手是涼涼的, 很可愛呢~~

外層是用上香濃的古古力弄的脆片

咬下去甘香鬆脆又可口

而且不太甜

而內裡的chococate lava 有着微酸的味道

味道有些像紅桑子汁

酸酸甜甜, 味道不錯~~~

而底層的雪糕部份很細滑

造得比坊間的雪糕更柔軟

再加上底部有幾顆爆谷

又好玩又好味的甜品!

這是我的pink secret!

造型是粉紅嘩鬼

很有萬聖節氣份呢!!!

用上士多啤梨軟雪糕來弄的pink secret 流心鎔岩雪糕

中間也放了一杯剛才介紹過的古古力lava

它在一邊噴煙, 一邊"卜卜卜"的滾着

同樣感覺新奇有趣!!!

味道方面

個人很喜歡大大塊的鬼眼和耳朵古古力脆片

不會太甜但就很脆口

再沾些微酸的士多啤梨雪糕

就能中和古古力的甜度

讓二者更加和諧~~~

吃了這個透心涼又好玩的甜點后

那天我睡得很好呢~

煩事也丟掉了!!!

2015-10-23
5 分鐘 (外賣自取)
$48 (宵夜)
2015-10-23 347 瀏覽
 煙霧瀰漫+冰藍色既夢幻視覺效果好靚甜甜的雲尼那香~加粗粒咸咸海鹽 絕配 雪糕有少少冰冰地既感覺~正*上面再加細細粒既彩色朱古力粒 白朱古力 & 脆脆口感更佳!以為啲海鹽淨係面果層 唔係~ 食到落底依然有 ~呢個係HALLOWEED款 即場估到雪糕既3種味仲可以抽獎!~不過味道同上面果杯差好遠啦~ 如果我第1次淨係食呢杯既話一定唔會再黎頭頂岩岩淋D醬上去效果都幾正~BULUBULU水滾咁下面有D爆谷就麻麻地, 唔脆的

煙霧瀰漫+冰藍色既夢幻視覺效果好靚

甜甜的雲尼那香~加粗粒咸咸海鹽 絕配

雪糕有少少冰冰地既感覺~正*
上面再加細細粒既彩色朱古力粒 白朱古力 & 脆脆
口感更佳!

以為啲海鹽淨係面果層 唔係~ 食到落底依然有 ~
HALLOWEED特別版

頭頂岩岩淋D醬上去效果都幾正~BULUBULU水滾咁

下面有D爆谷就麻麻地, 唔脆的
沖繩之藍
2015-10-22
沖繩之藍
2015-10-21 324 瀏覽
Tokyo Secret甜品永遠都是最得人喜愛的食物,特別是雪糕,我相信沒有人會抗拒吃雪糕吧!這天與友人到尖沙咀逛街,突然雪糕癮起,立即在網上搜尋附近有什麼雪糕好吃,立即看到這間Tokyo Secret,我們想也不想便決定嚐一嚐這裡的雪糕。看一看Menu,選擇不太多,不過對我來說,抹茶雪糕永遠是第一考慮。京都小山園抹茶Affogato $36由於我本身不太喜愛吃紅豆,所以選擇了加配蜂蜜玫瑰拿鐵,抹茶雪糕質感依舊香濃軟滑,茶味香醇,完全沒有冰感,現在當我吃雪糕的時候,我會很着重雪糕裡有沒有冰粒,若有冰粒則會大打折扣,幸好這間雪糕店的雪糕質感真的不錯,軟滑非常。加配的蜂蜜玫瑰拿鐵剛好中和抹茶的微澀,整體不會過甜,熱愛抹茶的你一定會鐘意!連不太喜愛吃抹茶的友人都說這間的抹茶雪糕出品不錯,最愛軟滑香濃的口感!------------------------------Tokyo Secret 味之藝術 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道52號地下C舖

Tokyo Secret
京都小山園抹茶Affogato $36
Tokyo Secret 味之藝術 (尖沙咀)
2015-10-04
  • 京都小山園抹茶
2015-10-21 294 瀏覽
京都小山園特濃綠茶雪糕 ( 7.5/10 ) $38不錯嘅抹茶雪糕!用上宇治久丸小山園嘅抹茶粉,抹茶味非常濃醇,帶有少許回甘。雪糕質感正是我個人最愛,好creamy好幼滑,而且奶味不會被抹茶味蓋掉!Tokyo Secret 味之藝術 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道52號地下C舖
京都小山園特濃綠茶雪糕 ( 7.5/10 ) $38
Tokyo Secret 味之藝術 (尖沙咀)
2015-10-21 265 瀏覽
冬之富士山 ($42)司令黎到尖沙咀食最近好hit 嘅Tokyo sercet。位置係加連威佬道轉角嘅小巷,經常有車出入,睇餐牌、排隊要小心d。司令今次叫左冬之富士山,首先拎到手嘅時候就有震驚嘅感覺,雪糕杯底下加左乾冰,飄出黎嘅煙襯上白色嘅雪糕,同個名一樣真係一座小小嘅雪山,成件藝術品咁。個雪糕係用左北海道3.6牛奶製成嘅,味道非常香濃,質地亦都好滑。而面頭加左粉藍色嘅醬,司令我食極都唔知係咩味,有d似波子汽水,亦都似淡淡嘅雜苺味,但意外味道同牛奶雪糕非常夾。食到中間仲有小小suprise,係雪糕底加左藍苺醬,而味道唔似平時食開得糖漿味,味道好自然好清新,相信依個口味會有好多女仔會鐘意。而雪糕份量唔太多,同麥記新地份量差不多,價錢屬中上,但佢不單滿足我地嘅味道,仲兼顧埋視覺嘅享受,非常細心,司令推介大家去試試。

冬之富士山 ($42)

2015-10-21 318 瀏覽
尖沙咀人氣雪糕Tokyo Secret,在加連威老道的一條小巷內, 名為嘉蘭圍,一去到己見很多年輕人聚在一起,可能是飯後的時間吧!原本是要紫番薯味道比較特别,但多晚没有,而餐牌真的花多眼亂,無從選擇, 唯有問可愛的小妹妹有什麼好介紹,原來為應節推出👿👻halloween特別版,非常之cutie,有隻非常卡通可愛大眼。終於還是選了喜愛的抹茶味道,一來沒有那麼甜及喜歡抹茶的苦澀帶甘的味道, 果然沒有令我失望,雪糕軟滑,濃濃的茶香帶甘的餘味,加上朱古力碎及 popcorn味道真是—絕。👍
5 分鐘 (外賣自取)
$42 (其他)
2015-10-20 359 瀏覽
行完龍城見到 Tokyo secret 企滿人我又走去8下原來Tokyo secret又有得意雪糕出世試新野~pink secret嘩鬼出籠淨係外型look相已經攞晒分三心兩意的我企係櫃檯前面都唔知食邊款好最後店員話最受歡迎就係隻粉紅色secret仲要大家都唔知係乜嘢味道但係睇見外型已經好得意仲好似係頭頂度火山爆發咁粉紅色又吸引又浪漫而我就食到一點荔枝味嘅感覺眼仔同耳仔係朱古力雪糕感覺香甜幼滑奶香濃郁最後等我同綠茶大眼仔一齊影返張相先真係色香味俱全
行完龍城見到 Tokyo secret 企滿人
奶香濃郁
最後等我同綠茶大眼仔一齊影返張相先
真係色香味俱全
2015-10-11
10 分鐘 (外賣自取)
  • pink secret
2015-10-20 314 瀏覽
這天晚飯後, 逛逛街,  路過尖沙咀這間小小店舖  '' TOKYO SECRET味之藝術  ''  ,  見到有幾個客人在等候 , 貪新鮮  我忍不住去試試睇吓 Menu   慶祝 halloween   魔界 4 嘩鬼出黎啦 !店員推介這四款雪糕 , 有綠茶, 津子 ....   我揀了最昂貴的 ....$48 (客人自己猜猜是什麼味道)太有意思 , 我鍾意 !   好玩 等大約 2 分鐘 , 我的雪糕做好了 , 杯子漂亮 ,粉紅色雪糕 , 馬上吃, 香濃幼滑...滑溜  ,  噢 !  係士多啤梨  一隻眼仔 look look   是 白 /普通 朱古力做出來, 左右兩邊 (朱古力) 似是耳朵嗎 ?哇哈  頂部 有個小碗  ....冒煙的 ,   效果是火焰感覺 , 以為到了火山口,  精彩  喝一啖  , 紅桑汁 酸酸味,令人醒神開胃 , 混合雪糕一起吃 , 很不錯重大發現,  底部 焦糖爆谷 ,  可惜太甜了 , 2 粒足夠 , 又浪費整體來說,幾得意 賣相設計 靚靚 吸引、有點創意,花了心思 ,  份量足夠 , 飽飽滿足

睇吓 Menu   慶祝 halloween
 魔界 4 嘩鬼出黎啦 !
太有意思 , 我鍾意 !   好玩

哇哈  頂部 有個小碗  ....

估吓係咩味?
2015-10-17
1 分鐘 (外賣自取)
$48 (宵夜)
與朋友在 The One 購物後,本來想到加連威老道吃雞蛋仔,但天氣實在有點悶熱,想吃點冰的降溫,在街口的轉角處看見一條小人龍,走近一看原來是Tokyo Secret 雪糕店。記憶中好像在<飲食男女>看過這間雪糕店的報導,感覺好像不錯,而且雪糕款式蠻多,價錢亦挺合理,所以決定試試。 排隊大約用上了10分鐘時間吧,本來打算點一個楓之火焰及沖繩之藍,但來到櫃位時職員介紹了店內最新推出的<東京。秘之4小鬼> x Pink Secret 主題雪糕,除了signature京都小山園抹茶,還有米芝蓮榛子及沖繩之海鹽。而最特別的就是全新神秘粉紅色味道Pink Secret流心熔岩雪糕,這款雪糕每日限量供應50杯,而且現正進行遊戲,估中Pink Secret流心熔岩雪糕入面3種主要味道,便有機會贏取玫瑰金128G IPhone 6s 乙部,但由於真的很想吃榛子口味的雪糕,所以最後放棄Pink Secret了,點了外型較可愛的4小鬼系列來迎節。 4小鬼的賣相非常可愛,有點像單眼仔,而且頂部有熱熱的溶岩漿,一個個細小的岩漿氣泡湧過不停,感覺有點像火山爆發,不過,氣泡很快就消

4小鬼的賣相非常可愛,有點像單眼仔,而且頂部有熱熱的溶岩漿,一個個細小的岩漿氣泡湧過不停,感覺有點像火山爆發,不過,氣泡很快就消失了,而榛子雪糕口感挺非常香滑,榛子味道雖然不算很濃郁,但勝在沒有令人飽滯的甜膩感覺,而且雪糕內還放了點點爆谷,令口感層次變得豐富。
朋友點的是另一款4小鬼沖繩之海鹽,當然,我偷吃了數口來試試,這款雪糕用上3.7北海道牛乳製作而成,還配上獨特的沖繩海鹽,藍色的雪糕充滿海鮮感覺。這樣雪糕有點反全統,是鹹味的牛奶味軟雪糕,牛奶味道非常濃郁及突出,個人認為這款雪糕挺美味,值得一試。

2015-10-16
$42 (宵夜)
2015-10-19 402 瀏覽
到利時逛街時經過Tokyo Secret,數月前吃過小山園抹茶雪糕,抹茶味相當甘濃,雪糕亦很幼滑,個人很喜歡. 難得再次經過,當然要來回味一下.快到Halloween,店方推出了4款不同口味,以嘩鬼造型的溶岩雪糕來應應節,我選了Pink Secret ($48)而友人則選了抹茶口味的($42).Pink Secret ($48)店員說這是一款神秘口味呢! 所以不能告知有甚麼成份在內啊. 現在Tokyo Secret有一個競猜遊戲,只要follow Tokyo Secret IG,再根據指示,估中當中的3種主要味道,就有機會得到一部玫瑰金128G IPhone 6s以及其他豐富獎品!Pink Secret的嘩鬼造型雪糕賣相可愛,香甜軟滑的雪糕甜度適中,每口都相當滋味,底下有不少香脆的爆谷,賣相與味道同樣俱佳. 至於我嚐到那3款主要的味道,當然不會告訴你呢,哈哈! 自己親自來嚐嚐再猜猜la^^抹茶嘩鬼 ($42)友人則選了抹茶味雪糕,嘩鬼造型同樣可愛,以朱古力片作為眼睛,賣相趣怪. 抹茶味道甘濃,雪糕亦很幼滑,友人都很滿意呢!如果來到尖沙咀逛街/ 晚飯,不妨來到Tokyo Secret吃杯
Pink Secret ($48)

抹茶嘩鬼 ($42)

如果來到尖沙咀逛街/ 晚飯,不妨來到Tokyo Secret吃杯雪糕,雖然要立食的,但雪糕水準實在不錯,而且現在也有個有獎遊戲,可以碰碰運氣,看看能否贏到一部Iphone 6s呢!

3111 8780

2015-10-18
  • Pink Secret
3K
2015-10-19 242 瀏覽
就嚟哈囉喂, 又係各出奇謀的時候.尖沙咀Tokyo Secret就推出了魔界4嘩鬼出黎應節, 扮潮人的我當然要感受一下.4隻嘩鬼就係4種不同口味的雪糕, 有牛奶味, 綠茶味¸ 榛子味和一款神秘味道.雖然扮潮人但無理由去博唔知咩嘢味的神秘味道, 如又鹹又甜咁咪waste money囉, 隱隱陣陣味道比較好, 選了榛子味.底層是甜甜爆谷, 中間榛子味雪糕, 上層放了嗰類似碗的朱古力半球, 載了酸梅汁, 還有煙霧效果, 一隻朱古力鬼眼勁搞鬼, 賣相吸引途人眼光, 己達到宣傳效果了.榛子味雪糕非常濃郁, 幼滑口感勁鐘意. 鬼眼和朱古力半球食落品質就麻麻, 只作装飾好了.還有2個星期就哈囉喂, 再去發掘下其他新搞作先…..
就嚟哈囉喂, 又係各出奇謀的時候.

流心熔岩雪糕, 榛子味
還有2個星期就哈囉喂, 再去發掘下其他新搞作先…..
2015-10-17
$42 (宵夜)
流心熔岩雪糕, 榛子味
2015-10-17 383 瀏覽
食完LUNCH 後 天氣仍然有點熱, 唸住食個凍野燒暑, 甘啱經過雜誌有介紹一間制作幾精美既TOKYO SECRET成間店細細間,但招牌彩色容易認, 亦有電視播放飲食節目介紹自已食店, 客人等既時候可以睇下 以外賣形式,餐牌會簡單介紹幾款主要甜品, 甜品只得幾種, 但貴精不貴多, 我同FRD 點左楓木火炎 上面一個朱古力上面有少少濕既乾冰著緊煙,液體乾冰入面仲有少少爆炸糖,同雪糕食十分刺激 然後有朱古力味既雪糕仲有紅桑子汁, 融合後就好似金莎入面既味道一樣, 而下面底部有用意大利既搸子, 十分香脆, YUMMY, 但好快融, 要快食。!沖繩之藍 用3。7北海道牛乳整成既雪糕, 入面仲加上海鹽, 有少少咸得黎又好有牛奶既香味。同埋染左藍色, 真係好似佢MENU甘講, 好似係海邊既味道一樣, 十分特別, 制作用心。!
2015-10-13 562 瀏覽
冬之富士山 $48 vip $38一拎上手 哇!好frozen feeld乾冰營造出煙霧彌漫既效果超級浪漫哈哈新增說明文字3.7牛乳雪糕加上藍莓醬略甜而且食到底先發現到醬⋯薄脆片有薑味 反而有d驚喜份量唔算大杯 而且塊朱古力得半塊.. 但賣相係特別既同場偷飲左朋友既紫薯特飲都好正地址:尖沙咀加連威老道52號地下C舖

冬之富士山 $48 vip $38
新增說明文字

份量唔算大杯 而且塊朱古力得半塊..

但賣相係特別既

同場偷飲左朋友既紫薯特飲都好正

地址:尖沙咀加連威老道52號地下C舖
2015-09-30
10 分鐘 (外賣自取)