2015-11-08 643 瀏覽
楓之火焰🍦🍦⋯聽個名就覺得非常霸氣,攞上手見到雪糕頂部噴哂煙☺️雪糕頂部發生火山爆發的效果 煙霧瀰漫。雪糕軟滑 朱古力味濃 不會過甜💁🏻底層是甜甜的爆谷。香港又有一間賞心悅目的雪糕店☺️

楓之火焰🍦🍦

聽個名就覺得非常霸氣,攞上手見到雪糕頂部噴哂煙☺️
20 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)
  • 楓之火焰
2015-11-08 489 瀏覽
點解Tokyo Secret 味之藝術經常有人排隊食呢?雪糕大多都$40-50 左右,飲品就$30-40 左右。揀了楓之火焰,因為喜歡榛子。楓之火焰一拿到手,中間放法國紅桑子汁的朱古力杯會有點火山爆發出煙,都幾有趣,哈哈!楓之火焰以榛子為主題。雪糕有點像阿華田加金莎混在一起。加上少酸的法國紅桑子汁減甜。底部的焦糖爆谷加埋溶掉的雪糕一齊食,又脆又甜,都幾特別。朋友點沖繩之藍也很好味哩!
點解Tokyo Secret 味之藝術經常有人排隊食呢?
雪糕大多都$40-50 左右,飲品就$30-40 左右。
楓之火焰
揀了楓之火焰,因為喜歡榛子。
楓之火焰以榛子為主題。
雪糕有點像阿華田加金莎混在一起。

加上少酸的法國紅桑子汁減甜。
底部的焦糖爆谷加埋溶掉的雪糕一齊食,又脆又甜,都幾特別。
朋友點沖繩之藍也很好味哩!
2015-11-04
5 分鐘 (堂食)
2015-11-08 774 瀏覽
萬聖節來臨放假約了好友在香港科學館遊玩後,決定到百老匯The ONE睇戲路經連威老道給店舖招牌顏色深深吸引著,挑起我們興趣。整體店舖裝修充滿生氣活力,心理學上人見到色彩時,心理上會受到色彩刺激,產生興奮。Tokyo Secret,看名字是日式雪糕。店中巨形雪糕十分可愛。經店員介紹得知季節限定出了4款嘩鬼雪糕,而我點了綠色嘩鬼頭上面插了三角形花生味威化餅,咀嚼起來脆卜卜。而且頂部有一個個細小的岩漿氣泡湧過不停,似小火山爆發。而白朱古力單眼睛,眼仔碌碌。表情十分生鬼。自己喜歡雪糕抹茶的苦澀帶甘的味道,雪糕非常軟滑,加上在底部有粒粒popcorn味道十分香脆沒有拒絕的理由。總結: 感恩食到一杯色香味俱全的雪糕。價錢:$42元
萬聖節來臨
路經連威老道給店舖招牌顏色深深吸引著,挑起我們興趣。
Tokyo Secret,看名字是日式雪糕。
店中巨形雪糕十分可愛。
流心熔岩雪糕
經店員介紹得知季節限定出了4款嘩鬼雪糕,而我點了綠色嘩鬼
頭上面插了三角形花生味威化餅,咀嚼起來脆卜卜。
而且頂部有一個個細小的岩漿氣泡湧過不停,似小火山爆發。
而白朱古力單眼睛,眼仔碌碌。表情十分生鬼。
沒有拒絕的理由。

總結: 感恩食到一杯色香味俱全的雪糕。
價錢:$42元
2015-11-07 643 瀏覽
尖沙咀愈來愈多學生們女生們必愛的雪糕店!今日係尖沙咀食完中午,周圍看看有什麼甜品。經過加連威老道望望下見到了 Tokyo Secret 彩色波點的招牌,播放著日文歌的小店,還有很可愛的雪糕餐牌,就決定試試吧!一看餐牌,價錢中上,款式不算很多。其中的藍色雪糕最吸引!我就點了"沖繩之藍" ,看見店員好細心地製作雪糕^.^ 好期待!做好了!第一眼看見雪糕上冒出的煙,應該是乾冰吧~ 女生應該也是相機食先!由於是Halloween 日子,所以店員會加上眼球朱古力造裝飾,很可愛,像個小魔怪!相機食完,到我了~ 先吃藍色的雪糕,甜中帶點咸咸的味道,很重很香的牛奶味,Tokyo Secret 選用了3.7北海道牛乳再加上獨特的沖繩海鹽。雪糕份量適中,到層還有幾粒爆谷,金黃色的爆谷帶有焦香味道。整體來說,Tokyo Secret雪糕味道調配得不錯的,價錢也合理。如果再加多點款式的味道會更有特色!
尖沙咀愈來愈多學生們女生們必愛的雪糕店!
沖繩之藍
雪糕份量適中,到層還有幾粒爆谷,金黃色的爆谷帶有焦香味道。

2015-10-31
5 分鐘 (外賣自取)
$42 (其他)
2015-11-05 959 瀏覽
同朋友食完晚飯行下街就心思思想食雪糕啦成日見到IG好多人都POST相 已經覺得呢間雪糕店每款雪糕都好特別TOKYO SECRET最主打就係綠茶味雪糕 佢有份濃味同淡味簡不過我見到藍色雪糕特別D 所以就捨棄左綠茶味啦!我食既呢個係呢期既特別版 「流心熔岩雪糕」佢有四隻味 我就簡左「海鹽」味 食落去甜中帶咸 幾特別 不過我覺得海鹽味可以再重少少 (姐係咸少少)咁樣海鹽味會更加顯著另外 呢杯特別版最重點就係「流心熔岩」係指MONSTER 頭頂 因為佢個頭放左乾冰 所以感覺好似熔岩咁噴煙同泡泡同埋上面既sauce 有D似提子soda 同個海鹽雪糕一齊食都幾夾
同朋友食完晚飯行下街就心思思想食雪糕啦
成日見到IG好多人都POST相
已經覺得呢間雪糕店每款雪糕都好特別
不過我見到藍色雪糕特別D 所以就捨棄左綠茶味啦!
流心熔岩雪糕
我食既呢個係呢期既特別版 「流心熔岩雪糕」
佢有四隻味 我就簡左「海鹽」味
食落去甜中帶咸 幾特別
不過我覺得海鹽味可以再重少少 (姐係咸少少)
咁樣海鹽味會更加顯著

另外 呢杯特別版最重點就係「流心熔岩」
係指MONSTER 頭頂
因為佢個頭放左乾冰
所以感覺好似熔岩咁噴煙同泡泡
同埋上面既sauce 有D似提子soda
同個海鹽雪糕一齊食都幾夾

2015-11-04
$48 (宵夜)
2015-11-04 556 瀏覽
沖繩之藍Lam脷: 3.5/5抵食: 3/5相機: 5/5而家先試Tokyo Secret有點out ba Vi食呢款沖繩之藍其實係牛奶海鹽味雪糕, 底下放左乾冰營造煙霧既效果 雪糕重牛奶味,加左海鹽咸咸地,幾夾幾好味 但海鹽分佈得唔平均,有時會食到好咸同埋雪糕其實好細杯, 有半杯係乾冰格不過藍色既雪糕加埋煙霧已經夠唒吸引啦 P.S. follow 佢地ge ig or fb 就有VIP價
Lam脷: 3.5/5
抵食: 3/5
相機: 5/5

而家先試Tokyo Secret有點out ba

Vi食呢款沖繩之藍其實係牛奶海鹽味雪糕,
底下放左乾冰營造煙霧既效果

雪糕重牛奶味,加左海鹽咸咸地,
幾夾幾好味
但海鹽分佈得唔平均,
有時會食到好咸同埋雪糕其實好細杯,

有半杯係乾冰格
不過藍色既雪糕加埋煙霧已經夠唒吸引啦

2015-11-02
2015-11-02 641 瀏覽
沖繩之藍係北海道牛乳同海鹽北海道牛乳係幾滑又重牛奶味 同埋下邊有乾冰搞到佢冒煙咁好得意Gimmick嘢會hit 一陣大家都會貪好玩佢好聰明地有熱飲冬天都唔憂冇生意做但係我order 時已經叫佢 唔好落鹽出的時候又係有海鹽雖然唔係好大影響都幾好味但係個問題係叫左唔好落又落丫嘛現場環境一片混亂幾個廿歲頭既後生仔女甩甩碌碌雪糕滴落手竟然喺客面前用脷lam乾淨
沖繩之藍係北海道牛乳同海鹽

幾個廿歲頭既後生仔女
甩甩碌碌
雪糕滴落手竟然喺客面前用脷lam乾淨
2015-10-31 497 瀏覽
行過尖沙咀想食杯雪糕, 見到呢間近期出了萬聖節版十分可愛, 所以就來試試樣子非常可愛, 在雪糕頂有一鍋糖漿加入乾冰的效果趣味雪糕味道很濃很滑, 而且味道都很特別, 底部更加入了很多焦糖爆谷混合雪糕一齊食, 很有口感
樣子非常可愛, 在雪糕頂有一鍋糖漿加入乾冰的效果趣味
混合雪糕一齊食, 很有口感
2015-10-17
15 分鐘 (外賣自取)
2015-10-30 424 瀏覽
有甜品食特別開心, 又靚又得意的更特別易"呃LIKE"說的就是這個非常適合萬聖節時吃的SECRET 流心熔岩雪糕這次到尖沙咀TOKYO SECRET 本來想點他們的皇牌抹茶雪糕, 不過看到這些有趣季節限定嘩鬼, 當然被它們吸引了, 要會一會小鬼們。四隻不同色的嘩鬼代表四款不同的口味, 其中粉紅色的SECRET PINK雪糕更有三種特別材料造成。同時還有估味道遊戲, 估中更可以有機會贏智能電話呢~嘩鬼雪糕除了上層有軟雪糕和朱古力外, 下層更有焦糖爆谷, 令口感更豐富, 有軟有脆, 吃得更開心。說好的流心熔啱原來是提子味糖漿, 令軟雪糕再多一些酸酸甜甜, 不會覺膩, 不經不覺便吃掉整杯了。我會覺得這兒的雪糕奶味不重, 不會太甜, 加上造型特別, 是個幾開心的甜品。不過四十多元一杯的雪糕, 又只能站在街邊吃, 真的不算便宜...而且附近也有很多甜品選擇呢~雖然吃完了整杯...但我還是只估到PINK SECRET 中的一種材料, 很差勁呀~
甜品食特別開心, 又靚又得意的更特別易"呃LIKE"
SECRET 流心熔岩雪糕
說的就是這個非常適合萬聖節時吃的SECRET 流心熔岩雪糕
PINK SECRET 流心熔岩雪糕
2015-10-25
5 分鐘 (外賣自取)
$45 (宵夜)
2015-10-29 491 瀏覽
今天在尖沙咀行街,經過這間在百利商場橫街的人氣雪糕店Tokyo Secret,看名字應該是日式雪糕店吧。店外電視不斷播放短片介紹,繽紛既裝飾吸引,店中巨形雪糕裝飾十分可愛。店員推介了主題特效雪糕 -「冬之富士山」選用3.9北海道牛乳,淋上一層藍色的藍莓醬漿,酸甜清新,再灑上脆脆,口感豐富,雪糕中心亦都埋藏著厚濃稠的法國藍莓醬夾雜藍莓的果香。雪糕嘅份量其實並唔多,因為杯底裝住乾冰的關係,所以不斷有白煙滲出,製造出煙霧瀰漫既夢幻景象,極盡視覺效果,呃LIKE指數爆曬燈。標明係3.9牛奶做嘅雪糕,身為牛奶控的我當然會有所期望,會比普通牛奶/3.6牛奶更香濃幼滑,但食落奶味比想像中淡,不過藍莓的酸與牛奶的香甜可口交集下有一個強烈對比。雪糕嘅份量略嫌小,只有一半係雪糕,不過創意度值滿分!
店員推介了主題特效雪糕 -「冬之富士山」
雪糕嘅份量略嫌小,只有一半係雪糕,不過創意度值滿分!

2015-09-28
3 分鐘 (堂食)
2015-10-28 500 瀏覽
因為係依頭番開學,所以都經過Tokyo Secret唔少次,一直話想試想試,直到依家終於肯有人同我踏出依一步xd,黎到依到,咁岩其餘兩隻色既機都壞左q_q雖然猶豫過好冇等下次先黎,但最後都係決定試下xd鋪面五顏六色所以好吸睛,唔怪得次次經過都見到~鋪頭會播放佢地既宣傳短片,同埋不斷重複同一首背景音樂因為只得海鹽味道,所以我地集中晒係藍色既選擇,感覺選擇很少呢q_q希望快啲整番好其他果兩部機!沖繩之藍,因為係3.7北海道牛乳既出品,所以奶味好香好濃~而且食得出微咸既海鹽味道,令人覺得同海有密切關係~而且雪糕上面有啲小碎粒做配襯,令雪糕增加更多口感,不過佢塊朱古力就麻麻,味道一般Blue secret,朋友叫左嘩鬼系列既一員,外表有啲似大眼仔同毛毛既合體版,咁岩我朋友又中意,外表趣怪,上面有個朱古力製成既碗,裝左野莓汁,海鹽加野莓汁又係一種新口味,雪糕既味道同沖繩之藍一樣,不過佢冇小碎粒,所以口感不大,不過兩個都比到驚喜我地~~下次再黎要試試新口味!
一直話想試想試,直到依家終於肯有人同我踏出依一步xd,
黎到依到,咁岩其餘兩隻色既機都壞左q_q
雖然猶豫過好冇等下次先黎,但最後都係決定試下xd
鋪面五顏六色所以好吸睛,唔怪得次次經過都見到~
鋪頭會播放佢地既宣傳短片,同埋不斷重複同一首背景音樂
因為只得海鹽味道,所以我地集中晒係藍色既選擇,
感覺選擇很少呢q_q希望快啲整番好其他果兩部機!
沖繩之藍,因為係3.7北海道牛乳既出品,
而且雪糕上面有啲小碎粒做配襯,令雪糕增加更多口感,
不過佢塊朱古力就麻麻,味道一般
Blue secret
Blue secret,朋友叫左嘩鬼系列既一員,
外表有啲似大眼仔同毛毛既合體版,咁岩我朋友又中意,
外表趣怪,上面有個朱古力製成既碗,裝左野莓汁,
海鹽加野莓汁又係一種新口味,雪糕既味道同沖繩之藍一樣,
不過佢冇小碎粒,所以口感不大,
不過兩個都比到驚喜我地~~下次再黎要試試新口味!

2015-10-19
Blue secret
2015-10-27 308 瀏覽
Halloween真係令到好多店舖都出新產品,戈一日本身想黎食紫薯雪糕,但見到有小魔鬼造型嘅雪糕,就同男朋友一人買左一杯佢一共有4隻味,不過我要戈一個係粉紅色嘅,個名好攪笑,叫Pink Secret,因為店員話有個遊戲玩,估中佢有咩味就有機會中到iPhone 6s。仲話有入面3隻味,不過我就只係食到有玫瑰花同荔枝味,味道幾清甜,相信唔少女仔都會中意。而且佢仲有紫薯汁係個朱古力杯仔到,十足火山溶岩咁紫薯汁幾香,身為紫薯控,我當然中意,但兩者味道唔係太夾而男朋友要左個淺藍色嘅小鬼,佢話係一對喎而呢個係海鹽味,再配3.6北海道牛乳雪糕。雪糕香滑,而且牛奶味好濃郁,仲有咸咸地嘅海水味,感覺係幾特別同樣地都係配紫薯汁,但可能因為雪糕帶有少少鹽咸味,兩者竟然出奇地夾

紫薯汁幾香,身為紫薯控,我當然中意,但兩者味道唔係太夾
而男朋友要左個淺藍色嘅小鬼,佢話係一對喎
2015-10-27 255 瀏覽
有晚同朋友飯後行百利,見這間店大排長龍,個個買完都立刻selfie一番,心想這間店賣什麼?今次午飯後閒逛,又到此地,見人流不算多,就拜會一下。原來主打賣雪糕,亦有一些日式咖啡。由於Halloween 臨近,更有一個流心溶岩雪糕系列,蝦餅連人地餐牌都未看,就看中了旁邊給客人selfie用的廣告牌吸引,屬意要點這款得意造型雪糕。我當然配合佢,但職員介紹完口味款式,竟說除了抹茶,榛子及海鹽外,有一款叫"Pink Secret",更下戰書叫人競猜口味,自問味蕾不錯的我當然接受挑戰! 每杯都由職員逐一製作,心思需時,職員先遞上抹茶味,蝦餅已叫我電話先食,自己更要拍片影低 "溶岩的奇景" 抹茶味流心溶岩雪糕出自京都小山園抹茶,絕對是一大Gimmick, 眾所週知京都出名抹茶,小山園有自己茶園,品質方面絕對有保證。入口的雪糕初時會有少少沙冰感覺,但抹茶味已帶來極大衝擊。其後雪糕變得幼滑細膩,濃厚的抹茶味帶少少回甘。因為抹茶茶味太深厚,重度苦味往往會令不嗜品茗的人卻步,到後期實在太濃味,不嚐苦的蝦餅就自動奉獻抹茶雪糕給我。Pink Secret 流心溶岩雪糕既然味道係TOP SECRET, 喺度

"溶岩的奇景"
溶岩
Pink Secret 流心溶岩雪糕
既然味道係TOP SECRET, 喺度我就用XX味賣關子。
其實有食開雪糕的朋友,此味一口必能食出,過往7仔都有做過,而此口味做雪葩比較多,顏色算是貼士,入口幼滑度比抹茶更甚, 甜度亦適中, 所以更帶出原有的味道, 上面溶岩有香芋的味道, 效果用相片都看得到, 溶岩的流質液體是用特製半圓朱古力盛載, 兩隻角用明治朱古力, 連眼仔都是朱古力, 整杯都可食, 小朋友都不怕亂食錯。
溶岩面
爆谷O係底
食到一半, 就見到爆谷, 奇怪在只有少部分爆谷因為雪糕而變淋, 其他又仍有脆脆感, 微甜不嗆喉, 層次上又多一層, 原有的幼滑冰凍口感, 加上香脆有咬口的爆谷, 感覺特別。
在等的過程看到旁邊有個証書, 即此店承諾所用的咖啡天然無添加, 喜歡每朝一咖啡的我, 下次一定要試試這台的咖啡產品~有VIP價, 平成$4-$6, 記得FOLLOW IG或FB去拎優惠
題外話/補充資料: 星期五六, 6點後會變得多人, 要食就最好早D去 職員好細心, 知道我們站得後, 都窩心提醒我們小心車輛, 大家都要小心
2015-10-24
  • 綠茶雪糕
2015-10-27 313 瀏覽
放假約了朋友在尖沙咀吃火鍋,吃飽後經過Tokyo Secret味之藝術即時點一個雪糕作飯後甜品。跟朋友一人一杯,我們都選了萬聖節特別系列-東京·秘之4小鬼。我選了好神秘的粉紅色Pink Secret流心熔岩雪糕!! 如果估中Pink Secret流心熔岩雪糕內的3種主要既味道,更機會贏取玫瑰金128G IPhone 6s ,不過我實在不太肯定是什麼味道XD小鬼造型雪糕真的好可愛,影相放上網呃lke一流。另外如果小朋友吃也應該會玩得很開心...雪糕上放了乾冰,配上沖繩紫薯汁制造出熔岩一樣的視感效果,很特別又神奇。雪糕甜度微高,沒有太明顯的奶味,所以不會覺得甜膩,入口的味道很明顯是就是南瓜口味,緩緩融化後蘊散出的香氣會估應該是荔枝味及玫瑰花香??我也不肯定。朋友選的米芝蓮榛子口味。我吃了一口,榛子味好香濃,不錯!兩杯雪糕底都有popcorn,讓口感更豐富。
朋友選的米芝蓮榛子口味。
我吃了一口,榛子味好香濃,不錯!
兩杯雪糕底都有popcorn,讓口感更豐富。
2015-10-25
$48 (宵夜)
Pink Secret $58/VIP價$52😍⋯食雪糕送IPhone 6s❗️❗️❗️萬聖節小精靈特別版🎃🎃 Pink Secret喺咩口味呢?當然要保持神秘啦🤐因為鋪頭做緊抽獎大優惠🎉 食Pink Secret, 上載與雪糕的合照 並且估中雪糕的味道 就可以參加iPhone大抽獎啦🙌🏻🙌🏻雪糕依舊細膩香滑 甜而不膩。頂層的火山熔岩 造出煙霧瀰漫的效果💛底層有香甜的焦糖爆谷。萬聖節特別版有4款口味 款款造型都相當可愛😆影相影到唔捨得食落肚🍦

Pink Secret $58/VIP價$52😍

食雪糕送IPhone 6s❗️❗️❗️
2015-10-26
10 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)