2020-12-22
同媽媽就啱時間喺佢公司附近食lunch,search OpenRice 咁岩見到呢間餐廳做緊午市八五折,所以就提早小小book定等開餐。呢間餐廳係位於荔枝角一幢出名多餐廳嘅工業大廈入邊,門面都幾靚仔下,仲擺咗棵聖誕樹應下節添。———————————————————————一入到舖頭侍應嘅反應都非常之快,即刻過嚟問我地幾位同埋幫我哋探熱,好勤快同有禮貌。我哋揀咗個窗口位,午餐有9個選擇,都係意粉,扒類為主,重有幾個小食嘅choice。睇咗一陣我哋叫咗香煎加拿大豬肉眼扒配肉桂蘋果汁.松露薯蓉 ,香烤香草羊架三支骨配薄荷乳酪醬 同埋 迷你泰式拼盤。跟餐本身有餸買嘢飲媽咪就叫咗個可樂我就叫咗個跟餐嘅熱玄米茶。———————————————————————香煎加拿大豬肉眼扒配肉桂蘋果汁.松露薯蓉($92)驚喜之作,豬肉眼扒非常厚切,肉質鮮嫩一啲都唔鞋口,而且冇嗰種豬肉嘅臭味,可見用料吾錯。而肉桂蘋果汁有粒粒蘋果肉,甜甜的同塊扒都幾夾。———————————————————————香烤香草羊架三支骨配薄荷乳酪醬($128)因為媽媽吾食得咁生所以叫咗七成熟,羊架非常之肥美,亦都冇羊”so”味,非常之
———————————————————————
香煎加拿大豬肉眼扒配肉桂蘋果汁.松露薯蓉($92)
———————————————————————
香烤香草羊架三支骨配薄荷乳酪醬($128)
因為媽媽吾食得咁生所以叫咗七成熟,羊架非常之肥美,亦都冇羊”so”味,非常之適合一啲唔唔太接受太大羊味嘅人去試。廚師好有心思咁除咗配呢個薄荷乳酪醬之外仲配左大部份人都鍾意愛黎點羊架嘅黃芥末,重有d gravy。就算一個人食晒三碟都有唔同嘅汁可以配,可以食出吾同嘅味道👍🏿👍🏿👍🏿
———————————————————————
迷你泰式拼盤($48)
有三隻泰式無骨鳳爪,三隻炸雞翼啦同三個泰式魚餅。鳳爪好味 其他就正常。
———————————————————————
值得一讚嘅係呢度嘅主菜擺盤都非常之靚。
香港呢個價位嘅餐廳好小做到嘅。佢唔單止有配合唔同嘅醬汁,仲用咗外國好興嘅radish同埋吾同色嘅carrot去裝飾,真係色香味俱全。
呢個質素仲要有八五折甚至三點後食有七折,真係值得一食再食!