2021-03-18 526 瀏覽
呢間餐廳龍蝦夠大隻,好味。其他基本海鮮都有。個燉湯有驚喜,足料,一碗唔夠喉。有我最鍾意的生蠔,又唔使限住每次只可取兩隻,方便好多,唔使不停攞。揀左個牛扒,medium rare, 燒得唔錯。至於其他食物質素都達標,味道唔錯。甜品有我至少蕃薯糖水,好喜歡。當然唔少得Movenpick雪糕,正!扣少少分地方: 刺身不是最靚質素。雖則不是全自助餐,對比其他自助餐當然少d選擇,不過價錢較抵,仲要有promote做,放工同女友或放假時同幾位老友晚飯聚會,不錯之選,好過只係拾下拾下。
呢間餐廳龍蝦夠大隻,好味。其他基本海鮮都有。
個燉湯有驚喜,足料,一碗唔夠喉。

揀左個牛扒,medium rare, 燒得唔錯。

至於其他食物質素都達標,味道唔錯。

扣少少分地方: 刺身不是最靚質素。

2021-03-13
2021-03-18 393 瀏覽
有驚喜!今次去觀塘智選假日酒店食晚市自助餐,雖然地方唔大,但食物都有質素,估唔到呢個價錢食到長腳蟹、麵包蟹(幾新鮮),我嗰仔勁食生蠔同飲磨菇湯(超好飲),三佰幾蚊食到呢啲質素,果然「抵」!意外之喜……抱住一個貪小便宜嘅心態去食,景然有生蠔、青口、蝦、三文魚刺身、 熟食牛扒,意粉、 甜品窩夫……我覺得呢幾款好好味…… 以呢個價錢食到呢個質素嘅食物值回票價……生蠔完全唔駛排隊(食左12隻),之前去其他地方食 buffet又要排隊,生蠔又無呢度咁鮮甜……環境寬敞 ,人流少,值得下次再去……
意外之喜……
抱住一個貪小便宜嘅心態去食,景然有
以呢個價錢食到呢個質素嘅食物值回票價……
環境寬敞 ,人流少,值得下次再去……
  • 龍蝦
2021-03-18 492 瀏覽
非一般嘅semi buffet,食物種類齊全好新鮮嘅法國生蠔,篤落去仲識郁蝦蟹基本嘢都有齊雪糕有movenpick,唔係雀巢同哈根CP值高
非一般嘅semi buffet,食物種類齊全
好新鮮嘅法國生蠔,篤落去仲識郁
蝦蟹基本嘢都有齊
雪糕有movenpick,唔係雀巢同哈根

CP值高
2021-03-17
用餐優惠
試食活動
  • 半隻龍蝦
2021-03-18 472 瀏覽
一心唸住去食個semi buffet點之中咗大伏我叫咗燒春雞配薯蓉及新鮮蔬菜你點會唸到得兩塊大過麥樂雞少少嘅所謂雞脾而舊雞完全鞋口無雞味唔juicy個經理仲要話佢哋個餐牌都無講幾大總之係得咁多然後所謂嘅新鮮蔬菜係一舊西蘭花大x活都有兩舊啦咁樣收人$178無可能會再食第二次
一心唸住去食個semi buffet
咁樣收人$178
無可能會再食第二次
2021-03-18
2021-03-15 511 瀏覽
在觀塘一處近地鐵站步行約5-10分鐘可到,晚餐528經open rice 訂坐有75折,主菜有大約6款,我們一行11人大約都order咗5款,質素及上碟擺設都有五星級水準,自助餐方面就生蠔、長腳蟹、魚生、甜品就款式少咗啲,但以自助餐來講個人認為重質不重量,應該有的必有,反而一般5星級酒店自助餐既無謂熟食就冇,以咁嘅價錢絕對性價比高,環境老實講就真係唔好講究了,職員服務親切,態度超級好,所以有機會一定再來食,也推介大家不妨一試
2021-03-13
2021-03-08 624 瀏覽
$528/75折,超抵食!我真心唔食得多野!食自助餐,最緊要抵食同新鮮!生蠔對我黎講係重點!好開心佢嘅生蠔夠甜夠靚!不過就只得一款法國蠔!款式唔係重點!最緊要每隻都甜🤤我同老公都話,每碟都好好味!師父開蠔開得好快!唔洗排好耐就有每次可以拎3隻另外必食刺身!一樣,款式唔算多 ,多口問下師父點解作d帶子咁靚!佢話帶子本身佢地都係份最頂級嘅帶子刺身!所以真係超大隻同甜美!之後必食青口!雖然佢細細粒!但酒味香濃!粒粒都肥嘟嘟!好飽滿每人有螺頭燉湯同開邊龍蝦半隻!龍蝦好多膏!每人可以自選一個main! 我選擇左大蝦意粉!個意粉嘅汁勁好食!意粉硬度岩岩好!時間控制一流!我肯定大人細佬都會好鍾意個意粉!甜品!必食佢個即整waffle
$528/75折,超抵食!

每次可以拎3隻

之後必食青口!
雖然佢細細粒!但酒味香濃!粒粒都肥嘟嘟!好飽滿

每人有螺頭燉湯同開邊龍蝦半隻!龍蝦好多膏!
甜品!必食佢個即整waffle
2021-03-08 362 瀏覽
好耐冇去high tea ☕️之前見依間智選假日酒店內既餐廳Walter Bistro好靚💕離觀塘地鐵站亦都好近位置不錯,決定去試吓到達餐廳裝修好靚牆既色係Tiffany Blue色的🧊靚tea set主題係福岡士多啤梨🍓當中有7款甜點同4款鹹點整個set 都以福岡士多啤梨為主整得好精緻,岩哂鐘意影相既我地食品方面都唔錯士多啤梨芝士蛋糕同葡撻唔會過甜佢地仲整左士多啤梨牛角包好味,好夾唔好以為得啲甜點會唔夠飽佢仲有牛肉漢堡同煙三文魚三文治出面仲有得自助攞窩夫 🧇 配埋士多啤梨醬..好味同埋禁多野食..價格又唔貴...好抵食岩哂同朋友慢慢嘆下午茶☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好耐冇去high tea ☕️
離觀塘地鐵站亦都好近
位置不錯,決定去試吓

到達餐廳
裝修好靚
牆既色係Tiffany Blue色的🧊靚

tea set主題係福岡士多啤梨🍓
當中有7款甜點同4款鹹點
整個set 都以福岡士多啤梨為主
整得好精緻,岩哂鐘意影相既我地

食品方面都唔錯

同埋禁多野食..價格又唔貴...好抵食
岩哂同朋友慢慢嘆下午茶☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-03-01
2021-03-07 457 瀏覽
朋友介紹話夜晚岀左半自助餐,話有即開生蠔/蟹腳食,所以即刻訂位試下。星期五晚大約6:30去到,都唔算多人,入到去環境都唔錯,坐得都舒服。第一下梗係攻海鮮啦,首選梗係生蠔啦,有位大廚係現場有客要就即開,無要求就每碟兩隻咁,不過可以要求比多啲都得,一次拎左半打先,食落都幾新鮮有海水味,完全唔洗加檸檬汁,仲可以任食,正👍🏻👍🏻其他海鮮都有龍蝦鉗/長腳蟹腳/蝦/翡翠螺/原隻蟹,款式都算ok,最緊要新鮮。食食下職員送左每人半隻龍蝦,仲有一個燉湯,龍蝦都好新鮮,肉都好厚肉唔錯。燉湯都幾濃味,算足料,有塊勁大塊螺片,都唔錯啦。基本沙律甜品熟食都有齊,反而亮點竟然係pizza同埋蘑菇湯,pizza勁脆勁多料,估唔到幾好食,蘑菇湯就好濃蘑菇味配包都好正。而前菜我就覺得一般,得泡菜/木耳/三色椒幾款,不過不失啦。去到主菜,就有幾款揀,見到有帶子/大蝦/和牛,本身唔食牛,如果唔係實揀和牛啦,最尾揀左大蝦意粉,賣相都唔錯,隻蝦都好大隻好彈牙,朋友就揀左帶子意大利飯,帶子都好大粒下,估唔到,意大利粉都可以,唔算大硬,不過我就鐘意意粉多啲。甜品就有一口蛋糕嗰啲,我本身就麻麻地蛋糕,所以梗係食雪糕啦,有movenp

甜品就有一口蛋糕嗰啲,我本身就麻麻地蛋糕,所以梗係食雪糕啦,有movenpick雪糕,唯一唔好就係要叫職員拎,雖然任食但就要叫人拎囉。

總括嚟講都唔錯啦,有即開生蠔同埋movenpick雪糕,食少少都回本啦。

2021-03-05
  • 半隻龍蝦
2021-03-07 301 瀏覽
觀塘區智選假日酒店Walter Bistro入座每人即有螺頭燉湯一客,湯料十足,侍應介紹燉足6個鐘,另外,每人半隻龍蝦,份量少左啲,不過可以食出面自助區既海鮮補數自助海鮮區雖然唔係好大,但係有即開生蠔,好過其他餐廳開好曬擺係度果啲。今次食既係法國蠔,雖然細隻但好甜同堅新鮮,刺身就基本質素,但係帶子就真係珍寶帶子,好大粒主食試左2款燴和牛面頰配薯蓉餐廳話和牛慢煮12個鐘,表面睇好似好‘鞋’,但係食落原來超滑超林,再配埋個汁同薯蓉(重牛油味),得呀!!香煎帶子意大利飯雖然冇乜驚喜,但係都拍得住出面意大利餐廳既質素,個飯又唔會煮到一pat野咁,幾好!另外熟食區都有十幾款,味道都ok啦甜品方面,種類唔算多,但係勝在有movenpick任食總結:食物水準尚可,環境清靜,服務態度一流每位$528再有75折(加一服務費)
觀塘區智選假日酒店Walter Bistro

主食試左2款
燴和牛面頰配薯蓉

香煎帶子意大利飯

另外熟食區都有十幾款,味道都ok啦

甜品方面,種類唔算多,但係勝在有movenpick任食

總結:食物水準尚可,環境清靜,服務態度一流

每位$528再有75折(加一服務費)
2021-03-05
  • 香煎帶子伴野菌芝士黑松露醬意大利飯
2021-03-05 386 瀏覽
放寬晚市試下半自助餐一坐低就食左每人半隻既龍蝦 都算多膏肉質都算結實 不過不失 自助區既海鮮拼盤選擇都好豐富。飲左個螺頭燉湯暖下身湯底清甜不油膩咸味適中螺片鮮甜不會硬 前菜個parma ham 唔會太喊 ,魚生拎左即叫即切三文魚八瓜魚同帶子 厚切份量食落都新鮮。試左即開既法國皇家蠔 食落有淡淡海水味 新鮮但略細。呢道自助餐有main course 選擇 我同朋友分別叫左位慢煮牛面頰同帶子意大利飯 。慢煮牛面頰肉質幼嫩重牛味, 一食做知係誠意之作,配上薯蓉 非常夾。帶子意大利飯選用左美國帶子, 煮得剛好不會過熟, 香料配合得剛好唔會搶左鮮味,意大利飯唔會硬, 個汁都幾好唔會太濃。甜品部有個凍櫃放好,需要時叫專人拎,疫情下感覺衛生, 款式都好精緻。雪糕有movenpick選擇 ,焦糖燉蛋唔會太甜。餐廳環境休閒舒適 ,坐位放置唔會太擠迫,員工服務態度亦都好友善。
放寬晚市試下半自助餐

飲左個螺頭燉湯暖下身湯底清甜不油膩
咸味適中螺片鮮甜不會硬

2021-03-03
  • 香煎帶子伴野菌芝士黑松露醬意大利飯
2021-03-05 4744 瀏覽
3百幾去食個buffet! 見到話生蠔任食,即管試試!估唔到勝價比咁高!首先地方寬躺,枱與枱之間唔會好迫,私人空間感夠。一嚟到就試試佢個生蠔,雖然只得一款法國蠔!但隻隻蠔都新鮮爽甜,大大話話都食左成打,成打都靚仔甜美!只係食蠔都夠曬勝價比啦!之後試試作個刺身!個帶子刺身好食到震呀!係大大粒!口感鮮滑,入口溶化!一食就知係靚野!小偏我極力推薦呢!食完冷盆,有人送左一盅燉湯黎,每人一盅!螺頭燉湯,飲得出火口十足!味道濃郁,真係好想飲多碗咁滋補嘅湯水之後原來每人都有半邊龍蝦🦞如果有得選擇熱食就一流!不過個龍蝦係凍上,冷盤食法。其實未食個main course 已經好飽 其他野食,選擇唔算多,但重質不重量!食物質素都好滿意!感受到廚師嘅真誠!終於食到個主菜!慢煮牛面頰,舊時食過嘅牛面頰!都係好多筋,同食牛腩嘅口感差唔多!估唔到慢煮過後係咁出色!加上佢係和牛,牛脂分布一流!入口即溶。唔係講笑,真係老少咸宜!大膽咁講,冇牙都食到😂! 除咗肉質入口即溶,調味都相當一流!可能因為已經慢煮12小時,真係好入味。除咗個牛肉,其實個薯蓉都好好味!牛油味夠重,香滑美味!到咗最後第三個胃嘅環節,甜品時間!最喜愛

首先地方寬躺,枱與枱之間唔會好迫,私人空間感夠。

,大大話話都食左成打,成打都靚仔甜美!
只係食蠔都夠曬勝價比啦!

之後試試作個刺身

之後原來每人都有半邊龍蝦🦞
如果有得選擇熱食就一流!不過個龍蝦係凍上,冷盤食法。

其實未食個main course 已經好飽

終於食到個主菜!
除咗個牛肉,其實個薯蓉都好好味!牛油味夠重,香滑美味!
到咗最後第三個胃嘅環節,甜品時間!最喜愛嘅係蕃薯糖水,薑味十足,好有懷舊風味!另外,waffle係新鮮製造,熱辣辣!脆卜卜,加上重點係movenpick雪糕任食!
! 咁嘅價錢仲有埋咁高質嘅雪糕食,真係邊度搵到!
🤰🏻週末又係增肥嘅日子,今日去咗觀塘嗰邊行街順道過黎同朋友食個Tea。酒店新裝修,雖然唔係貴價路線嘅酒店,但都乾淨企理,餐廳高樓底,寬闊好坐。🍓Tea Set 包括:🍓($298/2,另收+1)➳ 士多啤梨撻➳ 士多啤梨馬卡龍士多啤梨蛋糕卷➳ 士多啤梨芝士蛋糕 👍🏻➳ 英式鬆餅配士多啤梨奶油➳ 士多啤梨奶凍➳ 自家製窩夫 👍🏻➳ 士多啤梨牛角包➳ 迷你牛肉漢堡➳ 煙三文魚三文治➳ 巴馬火腿配蜜瓜多士➳ 自選奄列「材料有火腿,菇,洋蔥,青椒,紅椒」👍🏻➳ 另外配咖啡或茶「加$28可以有士多啤梨特飲,凍飲係士多啤梨梳打,熱飲係士多啤梨伯爵奶茶」值得一讚嘅係士多啤梨嘅本身夠甜,最好食係窩夫,新鮮即製夠香脆,而且係任食。🧀芝士蛋糕味道亦唔錯,🍳奄列炒得香滑嫩口,🍹凍嘅特飲亦清爽香甜。呢個價錢,過黎坐下食下環境,食返幾個鐘窩夫,同朋友傾下計,性價比都可以。-----👶🏻B仔整體評價:7.1/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:7/10個👍🏻-----跟住我一齊吞食香港啦!🤤

🍓Tea Set 包括:🍓($298/2,另收+1)
➳ 士多啤梨撻
➳ 士多啤梨牛角包
➳ 迷你牛肉漢堡
➳ 煙三文魚三文治
➳ 巴馬火腿配蜜瓜多士
➳ 自選奄列「材料有火腿,菇,洋蔥,青椒,紅椒」👍🏻

-----
👶🏻B仔回頭機會:7/10個👍🏻
-----

跟住我一齊吞食香港啦!🤤
2021-02-18 2547 瀏覽
Calling all strawberry fanatics! With strawberries in peak season, no better time to enjoy a sumptuous strawberry afternoon tea with your bestie on a lazy afternoon!Nestled on the first floor of Holiday Inn Express Hotel Kwun Tong, the ambiance of the place provides the perfect dining experience complemented by a sophisticated yet cosy setting.Walter Bistro Tea Set (HK$298/2 person)At $298/2 person, you can have a mixture of sweet and savoury bites that comes with a complimentary drink and raisi

At $298/2 person, you can have a mixture of sweet and savoury bites that comes with a complimentary drink and raisin scones.
Afternoon  Tea  Set

Sweet:
👍👍👍👍
Pamper your sweet tooth with a lavish array of strawberry delights, which includes:
Sweet

🍓Strawberry Egg Tart
🍓Strawberry Macaron
🍓Strawberry Cake Roll
🍓Strawberry Cheese Cake
🍓English Scone w/Clotted Cream & Strawberry Jam
🍓Panna Cotta w/Strawberry
🍓Homemade Waffle
🍓Strawberry Croissant
Strawberry  croissant

Featuring all things strawberry, you can easily get your strawberry fix. If you’re a super strawberry fan, these sweet treats are definitely worth trying!
Scones

Oh! And did I mention the unlimited servings of Homemade waffles? Yes, you can get your waffles as much as you can at the buffet station!
Homemade  waffle

Savoury:
👍👍👍👍
The Strawberry Tea Set also featured savouries like:
Savoury

⏹Mini Beef Burger
⏹Smoked Salmon Sandwich
⏹Parma Ham Melon on Toast
⏹Omelette
Parma  Ham  Melon  on  Toast

Mini  beef  burger

The savoury comes with Mini Beef Burger, Smoked Salmon Sandwich, Parma ham melon on toast, as if that’s not enough to fill you up, there’s even an made-to-order omelette.
Omelette

🥤Strawberry Special Drink(+$28)/Coffee🥤
Drinks

To top it all off, complemented by a glass of strawberry special drink (+$28) or coffee complete the whole dining experience.

Interior

Mini  beef  burger
Omelette
Drinks
2021-02-14 506 瀏覽
九龍智選假日酒店1樓嘅Walter Bistro做緊士多啤梨主題下午茶tea set,時間由3點開始至5點半,約朋友去relax 傾吓偈就啱哂!士多啤梨🍓主題的下午茶只需$298/2位,性價比超值。再配合埋呢度舒適的環境,我哋又坐近窗口的位置,有微微向陽光影照,非常寫意。😌Tea set 由英式三層架盛載,打卡一流。各位草莓控不要錯過呀!🍓Tea Set Menu🍓Strawberry Egg Tart 士多啤梨葡撻Strawberry Macaron 士多啤梨瑪卡龍Strawberry Cake Roll 士多啤梨蛋糕捲Strawberry Cheese Cake 士多啤梨芝士蛋糕English Scone with Clotted Cream & Jam 英式鬆餅配士多啤梨奶油Panna Cotta with Strawberry 士多啤梨奶凍Homemade Waffle 自家製窩夫Strawberry Croissant 士多啤梨牛角包Mini Beef Burger 迷你牛肉漢堡Smoked Salmon Sandwich 煙三文魚三文治Parma Ham Melon on

🍓Tea Set Menu🍓
Strawberry Egg Tart 士多啤梨葡撻
Strawberry Macaron 士多啤梨瑪卡龍
Strawberry Cake Roll 士多啤梨蛋糕捲
Homemade Waffle 自家製窩夫
Strawberry Croissant 士多啤梨牛角包
Mini Beef Burger 迷你牛肉漢堡
Parma Ham Melon on Toast 巴馬火腿配蜜瓜多士
Omelette 奄列
Drinks 飲品

非常豐富的 teaset, 最後再加士多啤梨雪糕😍,真的大滿足!😆
2021-02-07 522 瀏覽
想搵間平平地又舒舒服服嘅地方同閨蜜/囡囡吹下水?竟然比我搵到係Apm附近嘅智選假日酒店🏨,而家做緊士多啤梨主題嘅下午茶🫖!價錢都相當抵298兩位,除翻開都係百五蚊左右👀!/餐廳位置係酒店1樓嘅Walter Bistro,下午茶3點開始至到5點半,環境寧靜舒適夠曬放鬆😴~/下午茶以英式三層架盛載,今次主題係士多啤梨🍓,所以所有甜點類都包含咗士多啤梨,如士多啤梨葡撻、士多啤梨蛋捲、士多啤梨奶凍、士多啤梨牛角包🥐等等⋯啱晒各位草莓控😙~~/重點係有自家製窩夫🧇都係自助任食!每件都新鮮即製,外脆內軟配上草莓醬同忌廉,好滋味!下午茶當然唔少得提子鬆餅,牛油味香濃🧈配上草莓奶油醬🤤⋯⋯/鹹點方面都有四款,煙三文魚三文治🥪、迷你牛肉漢堡🍔、巴馬火腿配蜜瓜多士🍈,賣相夠精緻,最特別係有奄列食,餡料都相當豐富😲!最後仲有士多啤梨雪糕做結尾,超級幸福呢💓!

下午茶以英式三層架盛載,今次主題係士多啤梨🍓,

下午茶當然唔少得提子鬆餅,牛油味香濃🧈配上草莓奶油醬🤤⋯⋯
最特別係有奄列食,餡料都相當豐富😲!
最後仲有士多啤梨雪糕做結尾,超級幸福呢💓!