2021-12-29 339 瀏覽
Walter Bistro (觀塘)*這間高級西餐廳位於觀塘智選假日酒店一樓,餐廳設計雲石為主,並以藍色作為主調,燈飾掛燈像米奇老鼠,座位舒適闊落 ,走進去像進入一個浪漫的童話世界。* 餐廳除了有半自助餐供應外,也有set dinner提供, 包括有餐湯、前菜、主菜和餐飲。1.餐湯(南瓜湯):南瓜湯分量多,充滿香濃的南瓜味 ,甜甜地非常杰身, 好creamy, 帶有濃濃的忌廉味, 非常好飲! *餐包外表香脆,內 裏非常軟熟, 食到停不了口。2.前菜(生蠔):生蠔全部即開,有淡淡的海水味, 大大隻 ,肥美而飽滿,充滿光澤 ,鮮味十足。3. 主菜:*香煎多寶魚配新鮮時蔬 :多寶魚大大舊,而且厚切,非常新鮮,魚皮煎得非常香脆,魚肉軟滑無比,配上忌廉白汁,更提升了魚的鮮味。*西冷牛扒配薯仔和新鮮時蔬:廚師對火喉控制得非常好, 牛扒坑紋好靚生,生熟度適當, 切開時呈粉紅色, 咬起來肉質嫩滑 ,牛肉味濃;配菜薯角,味道不錯,很香脆可口。4. 餐飲:凍檸水和熱奶茶,兩種飲品也不太甜, 檸水清新可口、不澀口; 奶茶香滑可口。
Walter Bistro (觀塘)
*餐包外表香脆,內 裏非常軟熟, 食到停不了口。
3. 主菜:
2021-12-29 335 瀏覽
自助餐最重要就是多野食‼️‼️想不到半自助餐,出面食物都可有3張Bar枱這麼多,都放得滿滿的~主菜有多達6款可選擇,雞魚牛羊都有齊,而每位還會跟一客燉湯及飲品,今日燉湯是五指毛桃燉瘦肉,很足料好喝~主菜燒春雞配薯蓉和新鮮蔬菜~燒春雞很多肉,而且燒得也有雞皮香,雞皮很薄,脂肪不多~主菜香煎多寶魚配新鮮生菜~多寶魚超滑嫩,沒有骨,啖啖肉吃得很舒服~出面還有數個熱盤,冷盤,海鮮,刺身,甜品及沙律~海鮮有蟹,蝦,青口及螺~甜品有窩夫,Movenpick 雪糕,Oreo 慕絲杯,大菜糕,麵包布甸及水果等~

出面還有數個熱盤,冷盤,海鮮,刺身甜品及沙律~

海鮮有蟹,蝦,青口及螺~

Happy Boxing Day🎄🎁🎊🎈🍽💫..聖誕節當然要吃個buffet🍽,感覺加倍歡欣。觀塘區酒店餐廳,勝價比高有質素既半自助餐,主食有水準而且提供海鮮生蠔、沙律冷盤、熱食熱葷、中西甜品都一應俱全,款式選擇算多呢。今個聖誕節🎄 黎到Holiday Inn 旗下酒店既餐廳。以Tiffany Blue 湖水綠色設計,光鮮亮麗帶點優雅,而且服務很好,就來吃個 Semi Buffet Dinner🍽,$528 +10%。先來每人一客燉人蔘肉湯,啖啖滲出蔘香味道💛,冬天飲加倍暖心。而且更可加配紅酒🍷,節日更有氣氛呢。而Buffet Bar 既海鮮生蠔亦新鮮爽滑。套餐分別點選左:ll & ll,牛魔王之選。平價既 Beef Sirloin & 貴價既 Australia M6 Wagyu Steak (Medium),同樣滿有炭燒香🖤,肉味濃亦juicy。整體水準不錯值得吃呢。..×××××ש觀塘巧明街97號智選假日酒店1樓..
Happy Boxing Day🎄🎁🎊🎈🍽💫

套餐分別點選左:l[西冷牛扒配薯仔及新鮮蔬菜]l & l[澳洲M6 和牛牛扒配薯仔及新鮮蔬菜 (220g) +$120]l,牛魔王之選。

整體水準不錯值得吃呢。
×××[Walter Bistro]×××
©觀塘巧明街97號智選假日酒店1樓
2021-12-23 353 瀏覽
Walter bistro (智選假日酒店)聖誕就到啦,係觀塘搵左間餐廳食Set Dinner +除左set dinner 仲可以揀semi buffet 添 今次主要講吓佢個set 每人$200蚊左右包左:南瓜湯+餐前麵包+main+兩杯紅酒 +六隻生蠔😧😧😧😧 set dinner 係好食既個人覺得好抵,可以喺酒店慢慢嘆,酒店開咗三年新淨又乾淨。點左西冷牛扒 配薯菜,5成熟牛扒最正!控制火候上處理得好好,外表層香口,內裡肉汁仍然保留,配上紅酒更加提升層次!另外仲叫左個香煎多寶魚配雜菜,魚肉鮮甜肉嫩,肉質紮實有彈性,配雜菜令魚肉入口更清甜,有驚喜!好食架!係享受美食其間,侍應態度非常好 總括嚟講,環境舒服,餐廳除咗有set dinner外,仲有額外提供自助晚餐,生蠔,長腳蟹,日本刺身等等。
Walter bistro (智選假日酒店)

個人覺得好抵,可以喺酒店慢慢嘆,酒店開咗三年新淨又乾淨。

係享受美食其間,侍應態度非常好

2021-12-23 259 瀏覽
呢一間酒店除咗有半自助餐之外 亦都有set dinner選擇 一坐低就已經有餐湯同埋餐包 個麵包食落口好香脆 而且都幾開胃 南瓜湯好濃郁 甜甜地 如果唔想飲南瓜湯亦都可以揀蘑菇湯 我哋就叫咗個多寶魚配新鮮薯菜 分量唔算好多但係勝在多寶魚煎得好滑 而其他嘅薯菜到唔錯 擺盤都好靚!西冷牛扒我哋嗌咗五成熟,熟成度啱啱好,唔會過熟。最重要係佢入邊都鎖住晒啲肉汁,一啲都唔硬。餐廳仲可以加$50任飲紅酒,如果紀念日或者聖誕節呢啲節日嚟,都係一個唔錯嘅選擇,如果想再食都好啲,仲可以揀食生蠔添!

一坐低就已經有餐湯同埋餐包 個麵包食落口好香脆

2021-12-23 310 瀏覽
通常觀塘食野都搵工廈但今次同屋企人來到智選假日酒店食好啲晚上有半自助西餐包main course ,自助bar先講main course 都算多野揀我哋揀左西冷牛扒配薯仔及新鮮蔬菜一開始有半打生蠔生蠔新鮮鮮甜易入口而且都幾肥美西冷牛扒厚身肉味濃大大塊幾好食法式羊架配薯仔及新鮮蔬菜個人幾鐘意食羊架整得非常juicy,而且好淋身厚度剛剛好,口感不錯份量也剛剛好,不肥不膩自助bar地方雖小,五臟有冷盤,熱盤,中,西湯,甜品,海鮮,壽司,movenpick 雪糕生蠔係任食,觀塘極罕有而且質素不錯,生蠔鮮甜冷盤海鮮有長腳蟹,凍蟹,蜆,螺,蝦,青口長腳蟹同蝦都值得推介長腳蟹多肉鮮甜蝦彈牙鮮甜而且有帶子刺身,都係大大粒彈牙鮮甜壽司有非常多款中,西湯常常被人忽視但幾欣賞中湯,一定唔係茶記例水肯定料足,味道剛剛好甜品原以為普通但麵包布甸同木糠布甸都好推介澳洲紅酒,對於平時唔飲酒既我都非常容易入口,入口比較甜餐廳會跟晚餐送紅酒總的來說,半自助晚餐抵食
通常觀塘食野都搵工廈

但今次同屋企人來到智選假日酒店食好啲

晚上有半自助西餐

包main course ,自助bar

先講main course 都算多野揀

西冷牛扒厚身肉味濃

大大塊幾好食

法式羊架配薯仔及新鮮蔬菜

個人幾鐘意食羊架

整得非常juicy,而且好淋身

厚度剛剛好,口感不錯

份量也剛剛好,不肥不膩

自助bar地方雖小,五臟

有冷盤,熱盤,中,西湯,

甜品,海鮮,壽司,movenpick 雪糕

生蠔係任食,觀塘極罕有

而且質素不錯,生蠔鮮甜

冷盤海鮮有長腳蟹,凍蟹,蜆,螺,

蝦,青口

長腳蟹同蝦都值得推介

長腳蟹多肉鮮甜

蝦彈牙鮮甜

而且有帶子刺身,都係大大粒

彈牙鮮甜

壽司有非常多款

中,西湯常常被人忽視

但幾欣賞中湯,一定唔係茶記例水

肯定料足,味道剛剛好

甜品原以為普通

但麵包布甸同木糠布甸都好推介

澳洲紅酒,對於平時唔飲酒既我

都非常容易入口,入口比較甜

餐廳會跟晚餐送紅酒

總的來說,半自助晚餐抵食

2021-12-22 192 瀏覽
原來Walter Bistro 除咗buffet之外,仲有set dinner可以食,同一間餐廳有2種模式選擇。 Set dinner當中包括餐包、餐湯、主菜、飲品。 🥣今日嘅餐湯係南瓜湯,份量比一般嘅西餐廳多,質地濃稠creamy,南瓜味道香濃😋。 🥩西冷牛扒$268餐牌無指名澳洲或者美國出產嘅西冷牛扒,但肉味非常香濃,4成嘅生熟度拿捏得好好,配埋gravy汁好撘配😋。擺盤亦都好豪華,打卡唔錯📸。 🐟比目魚扒$228魚扒有兩舊都好厚肉,魚皮煎到非常香脆可口,魚肉入口嫩滑,忌廉白汁好夾😋。

Set dinner當中包括餐包、餐湯、主菜、飲品。

🥩西冷牛扒$268
擺盤亦都好豪華,打卡唔錯📸。

🐟比目魚扒$228
2021-12-18
2021-12-19 205 瀏覽
原來Walter Bistro 除咗buffet之外,仲有set dinner可以食,同一間餐廳有2種模式選擇。 Set dinner當中包括餐包、餐湯、主菜、飲品。 🥣今日嘅餐湯係南瓜湯,份量比一般嘅西餐多,質地濃稠creamy,南瓜味道香濃😋。 🥩西冷牛扒$268餐牌無指名澳洲或者美國出產嘅西冷牛扒,但肉味非常香濃,4成嘅生熟度拿捏得好好,配埋gravy汁好撘配😋。擺盤亦都好豪華,打卡唔錯📸。🐟比目魚扒$228魚扒有兩舊都好厚肉,魚皮煎到非常香脆可口,魚肉入口嫩滑,忌廉白汁好夾😋。

Set dinner當中包括餐包、餐湯、主菜、飲品。

🥩西冷牛扒$268
擺盤亦都好豪華,打卡唔錯📸。

🐟比目魚扒$228
2021-12-18
2021-12-15 376 瀏覽
平時午餐想食多啲菜機乎冇可能😬想唔到係觀塘假日酒店有咁價廉物美的自助午餐。😊😊😊想食埋牛扒都係二百幾蚊淨係食自助餐頭盤,有湯,有壽司(雖然係普通啲),食得飽仲要沙律蔬菜任食!先至百零蚊,真係唔知去邊度搵!個龍蝦醬汁大蝦意粉仲有五星級水平!先至$160+月尾試吓晚餐得唔得再講😁
平時午餐想食多啲菜機乎冇可能😬
想唔到係觀塘假日酒店有咁價廉物美的自助午餐。😊😊😊
想食埋牛扒都係二百幾蚊
個龍蝦醬汁大蝦意粉仲有五星級水平!先至$160+
月尾試吓晚餐得唔得再講😁
2021-12-14
2021-12-15 279 瀏覽
嚟咗呢間喺公司附近嘅酒店餐廳食晚餐,呢度除咗有半自助餐,仲有Set Dinner可以選擇,最後叫咗一份西冷牛扒同一份香煎多寶魚兩份食。頭盤喺每人3隻生蠔,正常尺寸亦好爽口鮮味,算係易入口嘅味道,未必太好生蠔嘅朋友都應該食到。紅酒係澳洲嘅Shiraz配Cabernet Sauvignon,果香濃郁易入口,唔錯喎!今日嘅餐湯係蘑菇湯,呢個真係要讚,超好飲!大量應該有炒香咗蘑菇切碎,味道濃郁得來唔覺有好重忌廉同粉漿嘅感覺,好清新唔膩。配埋個法包食好夾,個法包仲係熱嘅,外脆內煙韌,加少少牛油就好好食!西冷牛扒上菜嘅時候係跟一個鐵架,仲有火加熱,唔夠食食吓凍咗,幾貼心喎,鐵架唔會好熱只係微溫,所以都冇令到牛扒變得太乾。薯條分量足,冇飯落肚都食到餓晒。香煎多寶魚賣相都唔錯丫,皮脆肉嫩都幾鮮味,配埋忌廉汁同好綿好滑嘅薯蓉食感好好。呢個價錢喺酒店餐廳食到一個豐富嘅食餐都真係幾抵,而且環境寬敞舒適,間中嚟食返餐都係唔錯嘅選擇。

2021-12-14 228 瀏覽
📍Walter Bistro呢間西餐廳喺智選假日酒店入面,估唔到酒店都搵到性價比高嘅西餐廳,今次想介紹下佢地既set dinner,套餐包左餐湯麵包,前菜,主菜同埋飲品💁🏻‍♀️餐湯係雜菌湯,香濃杰身,前菜既生蠔都新鮮大隻😋👅燒春雞配薯蓉 $168燒春雞仲好嫩,燒得唔乾有肉汁,雞胸亦唔鞋口。另外一讚係薯蓉,有驚喜,薯蓉好幼滑,仲撈左啲黑松露,所以超級香滑👍🏻👅澳洲肉眼牛扒配薯條 $268呢個牛扒上菜方法好特別,仲有蠟燭喺下面點住,不過唔使驚辣親手,因為個鐵板係唔傳熱🤣肉眼牛扒多汁,仲好厚,外面煎到有鐵板紋,牛扒入面煎得啱啱好👍🏻
📍Walter Bistro

餐湯係雜菌湯,香濃杰身,前菜既生蠔都新鮮大隻😋

👅燒春雞配薯蓉 $168

👅澳洲肉眼牛扒配薯條 $268

2021-12-14 205 瀏覽
餐廳環境好靚,氣氛好好,裝修用咗Tiffany Blue,充滿咗少女心。好啱同情人,閨蜜打卡影相。座位都好闊落,坐得好舒服。我同朋友冇食到半自助餐,因為我地食量都唔大,所以叫咗2個set dinner。Set dinner包咗餐湯,麵包同飲品。~~牛扒叫咗5成熟。牛扒煎得好香,d坑紋好靚。食落都好Juicy ,肉質嫩滑,唔會乾,好重牛肉味。配菜方面,薯角都好好味。~~多寶魚賣相好靚,多寶魚煎得啱啱好,魚皮食落好香脆。魚肉好嫩滑。職員服務都好好,好有禮貌,好主動幫你加水同收拾。

~~牛扒

~~多寶魚
賣相好靚,多寶魚煎得啱啱好,魚皮食落好香脆。魚肉好嫩滑。

職員服務都好好,好有禮貌,好主動幫你加水同收拾。
- 黎到12月,想食大餐但周圍都好多人?- 今次就同大家介紹下位於觀塘Holiday Inn既Walter Bistro啦,西餐高質又絕對物超所值!- 原先餐廳係做Buffet既,但最近就轉左新Menu,唔單止有Buffet選擇,仲有Set Dinner簡!而且餐廳裝修同氣氛咁好,一定要試啊!- 今次我地就叫左香煎多寶魚配新鮮時菜同澳洲肉眼牛扒配薯仔及新鮮薯菜。- 大廚好好人,仲好有心機咁為我地介紹菜式,絕對誠意十足。- 一開始,侍應先為我們送上忌廉雜菌湯同麵包。麵包無論聞起上黎定食落都香氣十足,而且好軟熟,仲有香草同蕃茄味。而餐湯就有滿滿雜菌,飲落Creamy又暖笠笠,連碟都熱上嫁!- 今次我地仲食左生蠔,有濃郁海水味,加上檸檬汁,礦物味更突出。- 主菜兩款賣相都非常吸引,價錢比外面扒房性價比更高,仲要係酒店入面食。先講香煎多寶魚,唔可以唔提及個魚皮,非常脆卜卜。而肉身非常嫩滑,大廚功力一流!- 另一款肉眼牛扒,食落好有牛味,應該唔係平貨,個人比較鍾意生啲,今次煎既熟到岩岩好👍🏻!配菜方面,薯仔外脆內軟,絕對唔輸蝕。- P.S 而家假日仲做緊推廣,黎到仲有機會贈送紅酒一杯🍷
- 黎到12月,想食大餐但周圍都好多人?

- 大廚好好人,仲好有心機咁為我地介紹菜式,絕對誠意十足。

- P.S 而家假日仲做緊推廣,黎到仲有機會贈送紅酒一杯🍷。
2021-12-09 244 瀏覽
酒店既餐廳無論服務或環境 都有返咁上下質素由大堂到餐廳都以光鮮而亮麗既設計 配上自然色調既傢俬 樓底高及光猛既燈光座得好舒服食物質素除左有保證 價錢更係幾抵食Set Dinner 除左濃湯+ 法包+主菜+飲品外更另外送上一碟6隻既法國生蠔 肉質爽滑而不重海水味易入口及2杯味道較為 Fruity 既澳洲紅酒 口感較輕容易配搭餐包係外層烤脆既法國長棍 塗上牛油溶化後簡直可口麵包種更係軟熟而富彈性 好少餐廳會著意餐包既制作餐湯係日本南瓜濃湯 加左較多忌廉帶有豐富既甜滑感而湯底加上炒香既柳松菇 令本身香濃既南瓜更添一層厚度$238 西冷牛扒配薯仔雜菜5成熟既西冷處理剛好火喉 放置時間得宜不會過生表層香口內層熟嫩 牛味豐富配上牛扒汁更係一絕配菜既薯仔炸得爽脆有驚喜 配菜多元唔馬虎$218 香煎多寶魚配雜菜魚皮焦香脆身而帶咸香 配上淡味既魚肉簡直美味白汁亦不會過搶魚肉既鮮味 整體用料靚及高質酒店set Dinner 嚟計算平價 但食物味道及質素都好好送埋生蠔及紅酒簡直抵食👍
酒店既餐廳無論服務或環境 都有返咁上下質素

2021-12-08
西冷牛扒配薯仔雜菜
香煎多寶魚配雜菜
2021-12-07 511 瀏覽
記得之前都有去過呢間酒店食半自助餐,今日再次來幫襯,原來佢哋除咗半自助餐之外,仲有啲好經濟嘅Set Dinner 🥘 真係估唔到酒店嘅享受,竟然百零蚊都已經有交易,而且都有不少嘅選擇,坐定定有人招呼埋你,其實都好舒服😌而且仲加送每人三隻新鮮生蠔🦪,全部都係即開,好新鮮,淡淡的海水味,真係好滿足☺️每人加$50 ,仲有紅酒無限添加,我哋又點會蝕底喎,心諗,真係筍到冇朋友,今晚真係要不醉無歸🍷每日有唔同嘅餐湯,配埋麵包,精緻又好味😋主菜我揀咗西冷牛扒配薯仔和新鮮時菜,五成熟,煮得啱啱好,賣相又靚👍🏻入口牛肉味突出,脂肪分布平均,好有咬口,一啖肉一啖紅酒,真心覺得好正👍🏻另一主菜香煎多寶魚配新鮮時菜,煎得好香表皮好跪,而且魚肉好嫩滑,有入口即溶嘅感覺,好有水準👍🏻而且呢度環境舒服,燈光效果好,影相打卡都特別靚啲,服務水準又夠,真係食得舒服,享受左一個非常愉快嘅晚上,極度推薦👍🏻
每日有唔同嘅餐湯,配埋麵包,精緻又好味😋