2022-07-18
之前睇網上介紹觀塘有間酒店西餐廳做緊晚市半自助餐優惠,折完最平埋單每位唔駛$400就可以任食生蠔,非常吸引,今晚送左囝囝到爺爺嫲嫲度就同左老婆去撐枱腳。😁餐廳名叫Walter Bistro,位於觀塘智選假日酒店1樓,餐廳裝修乾淨企理,而且座椅感覺舒服。餐廳唔大間,自助餐食物區設於餐廳中間位置,雖然係半自助餐,不過除左餐廳主打嘅生蠔之外,海鮮、即切牛扒、刺身、熱葷、冷盤同甜品等嘅款式都唔少,基本上唔加配主菜都絕對可以食得好滿足,但加配嘅價錢又相當吸引,最平又只需$68,我地最後都決定加左一份香煎魚柳同一份慢煮豬鞍。😆烤慢煮加拿大豬鞍豬鞍部位的肉質嫩腍且肉汁豐富,肉味濃香,份量比預計大份好多,食哂一碟基本上都已經飽哂。😯香煎魚柳香煎魚柳香脆,配上兩隻厚身煎帶子,性價比唔錯。👍🏻雪梨燉湯每人一份的雪梨燉湯味道清甜,入口舒服。😙任食生蠔 餐廳提供的生蠔海水味非常濃郁,肉質爽口,加上檸檬汁食鮮味更突出,生蠔全晚不停地供應,絕對係回本必食之選。👍🏻凍海鮮凍海鮮有蝦、青口同翡翠螺等,海蝦爽甜,不過由於可以任食生蠔,所以凍海鮮我都只係食左一轉。😆刺身 壽司刺身有三文魚、吞拿魚、八爪魚同帶子,帶子係厚切
烤慢煮加拿大豬鞍
香煎魚柳
香煎魚柳香脆,配上兩隻厚身煎帶子,性價比唔錯。👍🏻
雪梨燉湯
每人一份的雪梨燉湯味道清甜,入口舒服。😙
任食生蠔
凍海鮮
刺身 壽司
刺身有三文魚、吞拿魚、八爪魚同帶子,帶子係厚切,入口更能食到鮮甜味,壽司我就只試左三文魚腩壽司。😁
冷盤
餐廳的冷盤選擇都幾多,有芝士、西班牙火腿、煙三文魚同多款沙律。
熱葷
除左有即切西冷牛扒,熱葷仲有燒味,串燒等選擇,當中燒肉味道都唔錯。
甜品
最後我地用Movenpick雪糕自製左份甜品,飲完杯餐飲後飽到連甜品櫃食唔落。😆
星期日85折後每位400幾蚊,性價比唔錯。👍🏻