2023-02-16 40 瀏覽
一直bookmark 響網上見到Cafe 今日放假就去relax 一下 去食返個下午茶 😋 cafe位置於新蒲崗 坐巴士往返都十分方便 ☺️ cafe木系簡約坐低都幾舒服一坐低就叫左呢間店嘅打咭皇牌飲品富士山特飲$33富士山特飲,真係超靚 藍色之餘有奶泡分明嘅層次 味道係酸酸地似 波子汽水嘅味道既soda 奶同奶粉嗰部份係冇糖嘅 面層橙紅色粒粒係爆炸糖 整杯飲品唔會太甜,而且幾fresh 估唔到打卡飲品味道都唔錯雖然套餐唔包呢杯飲品要獨立嗌但就係為咗呢杯特飲黎光顧打卡🤣蜜糖芥末雞翼$45本人鍾意食雞翼 呢份雞翼外脆內juicy 蜜糖甜甜地芥未少少攻鼻好正 重有五隻大中翼咁好😍 肉質飽滿本身想叫窩夫,可惜今日冇就叫咗另一款靚靚打咭甜品想食焦糖咖啡芭菲$72有朱古力雪糕 朱古力百力滋 焦糖脆脆 粟米片棉花糖 朱古力海綿蛋糕 黑糖水晶 濃縮咖啡淨聽材料都份量十足 十分喜歡食焦糖脆脆又香又甜 食到中至底層朱古力蛋糕同黑糖水晶吸收了濃縮咖啡 味道 齒頰留香呢個甜品 2人Share好開心不過好似我呢啲大胃王一人攪掂食曬🤣下次再嚟食其他@wannaeathk #hkfood #wannaeathk

坐低都幾舒服
一坐低就叫左呢間店嘅打咭皇牌飲品
富士山特飲$33
整杯飲品唔會太甜,而且幾fresh
估唔到打卡飲品味道都唔錯
雖然套餐唔包呢杯飲品要獨立嗌
但就係為咗呢杯特飲黎光顧打卡🤣

蜜糖芥末雞翼$45

本人鍾意食雞翼 呢份雞翼外脆內juicy
蜜糖甜甜地芥未少少攻鼻好正
重有五隻大中翼咁好😍 肉質飽滿

本身想叫窩夫,可惜今日冇
就叫咗另一款靚靚打咭甜品

不過好似我呢啲大胃王一人攪掂食曬🤣
下次再嚟食其他
@wannaeathk

#hkfood #wannaeathk#新蒲崗美食#啟德#
#富士山特飲#芭菲#下午茶#下午茶時光#teatime#hkfoodie #hkfoodsnap #蜜糖芥末雞翼#打咭飲品#打咭食品
#hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodig
#like4like
2023-02-15 54 瀏覽
今晚同朋友聚會,想起新蒲崗揀間cafe食,試試呢間wanna eat!menu 都算多選擇,於是我地決定試意粉同拔絲咕嚕肉!揀左呢個三文魚大蝦粉紅汁意粉,三文魚外皮煎得香脆,大蝦夠晒新鮮,而且份量唔少,賣相都好吸引,值得俾個like🥳之後試左呢個拔絲咕嚕肉,份量好足,大大舊,外皮超脆,甜絲絲,拉絲效果明顯,配菜的雲耳及蓮藕都好惹味!食左呢個咖啡芭菲,好有層次,有咖啡雪糕,朱古力蛋糕同百力枝,有叮叮糖口感既焦糖脆,仲有一粒粒既咖啡凍,好滿足!我同朋友分別飲左榛子朱古力同荔枝梳打,榛子朱古力同金莎味道一樣,係朋友鍾意既味道,荔枝梳打好清新,飲落唔會太甜,好解渴!

menu 都算多選擇,於是我地決定試意粉同拔絲咕嚕肉!
2023-02-15
2K
2023-02-15 55 瀏覽
Wanna Eat喺新蒲崗 平時搭巴士會經過 今次放工尼食 食物質素幾好餐廳裝修簡單舒服 😌 -🐔想食·柚子雞飯 $88柚子雞好出色 雞肉煎香過 幾大塊肉質嫩滑 好juicy 柚子汁酸酸甜甜 好開胃 而且份量好大份配麻辣雲耳同蓮藕 有麻油香 口感爽脆-🍝三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108估唔到三文魚同埋大蝦份量咁豐富,蝦肉新鮮彈牙 意粉creamy 軟硬適中 番茄醬汁酸甜嘅程度啱啱好-🧇焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72外面好脆身 入面口感鬆軟 蛋味濃郁 加上朱古力雪糕 香蕉同寒天 口感豐富-📍Wanna Eat九龍新蒲崗彩虹道16號地舖

餐廳裝修簡單舒服 😌

🐔想食·柚子雞飯 $88
配麻辣雲耳同蓮藕 有麻油香 口感爽脆

🍝三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108
估唔到三文魚同埋大蝦份量咁豐富,蝦肉新鮮彈牙
意粉creamy 軟硬適中 番茄醬汁酸甜嘅程度啱啱好

🧇焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72
📍Wanna Eat
九龍新蒲崗彩虹道16號地舖
  • 香蕉朱古力雪糕窩夫
2023-02-13 42 瀏覽
新蒲崗揀左間Cafe聚舊👭🏼餐廳以木系裝修為主~感覺清新簡約🌿餐牌有西式~亦有亞洲菜式~幾特別,食物均有質素同份量好足~下次要再encore😙1️⃣蜜糖芥末雞翼 $48必點💯蜜糖芥末雞翼,雞翼外皮脆唔會厚粉雞翼size適中,入邊有好多肉汁肉質嫩口加蜜糖芥末醬一流🤤雞翼控表示滿足❤️2️⃣三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108🍝依款三文魚粒大蝦意粉,三文魚切粒煎到焦香,魚肉唔會乾~蝦肉幾爽口彈牙,意粉軟硬度適中配蕃茄汁幾新鮮,仲有紅椒同黃椒襯托食落熱辣辣都唔錯。3️⃣拔絲咕嚕肉定食 $98推薦拔絲咕嚕肉👏🏻米飯乾爽粒粒分明~我地叫左少飯~咕嚕肉外皮比糖包住,炸得香脆食落啖啖肉無骨~仲好拉絲👍🏻有十幾嚿肉份量都多~配菜有麻辣雲耳同蓮藕片~蓮藕片幾爽脆~麻辣雲耳香辣又爽口💯4️⃣富士山特飲 $33 富士山賣相吸睛打卡靚靚,下面係乳酸飲品~上層係奶蓋同爆炸糖,飲落乳酸味較重都幾fresh~鍾意飲乳酸嘅朋友可以考慮下😙5️⃣抹茶牛奶 $36🍵抹茶味幾濃唔會苦澀加鮮奶入口順滑,附白糖自己調教甜度。

1️⃣蜜糖芥末雞翼 $48

2️⃣三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108

3️⃣拔絲咕嚕肉定食 $98

4️⃣富士山特飲 $33

5️⃣抹茶牛奶 $36
🍵抹茶味幾濃唔會苦澀加鮮奶入口順滑,附白糖自己調教甜度。
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 拔絲咕嚕肉
2023-02-11 55 瀏覽
新蒲崗一帶有很多不同類型的食肆,不過Cafe卻不多,這邊有家西式咖啡店,面積不大,水吧及西餐菜式的廚房就在門口旁邊位置,而另一邊內面的廚房則是主要烹煮亞洲菜式,聽到廚房烹調時開大火候炒菜的聲音。食物選擇蠻多元化,fusion菜式,中西合璧;特飲款式很多,每款都很有心思,十分吸睛。霹靂雞扒雞扒製作時間較長,因為需時烤焗,雞扒本身已經調味,外皮烤得乾身、脆口,內裡保留肉汁,伴碟還有沙律及薯條。沙律醬酸甜的,蠻解膩。薯條大大條,炸得香脆,點些茄汁,不會那麼乾。蜜桃乳酪沙冰蜜桃沙冰及酸甜乳酪,很解渴。抹茶蕨餅雪糕杯幾粒蕨餅、雲尼拿雪糕,底下是紅豆蓉。抹茶蕨餅軟糯,抹茶粉的苦澀,中和了整體甜度。
特飲款式很多,每款都很有心思,十分吸睛。
霹靂雞扒
伴碟還有沙律及薯條。
蜜桃乳酪沙冰
蜜桃沙冰及酸甜乳酪,很解渴。
抹茶蕨餅雪糕杯
幾粒蕨餅、雲尼拿雪糕,底下是紅豆蓉。
抹茶蕨餅軟糯,抹茶粉的苦澀,中和了整體甜度。
2023-02-11 59 瀏覽
嚟介紹特色餐廳啦🍽️難得有得放假🏖,就緊係要把握時間去啲少去嘅地方食嘢啦🫶🏻。今次就去咗一間位於新蒲崗嘅cafe歎下我嘅metime😎,見餐廳最多人推介嘅就係佢嘅芭菲🤩,啱晒喺呢個忽冷忽熱嘅天氣食啦🤣。想知我嗰日食咩嘅就要繼續睇落去啦~食物方面☝🏻#香辣蒜蓉海鮮意粉($88)首先想介紹嘅就係今餐嘅主菜香辣蒜蓉海鮮意粉🌶️,就咁睇個擺盤都覺得有啲日式居家風格🥳,夠晒有親切感😚。講返佢嘅味道先,我覺得蒜香意粉配辣味真係好夾😍,仲有鮮蝦、帆立貝同青口🤩,海鮮有事先調味,出到嚟嘅效果夠晒惹味🤤。另外意粉口感有咬口,個人好滿意😬。而蒜蓉嘅份量都好多🧄,當中都提升到意粉嘅味道。至於蒜油亦都令到意粉嘅外觀變得更有光澤🫶🏻。#黑椒洋蔥湯呢碗黑椒洋蔥湯就係跟餐附送嘅😋,我覺得碗湯同樣有質素👍。見到餐廳有落香料在內,提升咗洋蔥湯本身嘅鮮味🧅。另外,洋蔥份量好多,食落都帶有甜味😚。#熱情果味乳酪沙冰(+$25)至於飲品方面,我就叫咗呢杯熱情果味乳酪沙冰🤪。呢杯特飲如果係跟餐叫嘅話,仲可以有半價加配嘅優惠🥳,所以我覺得都真係算抵飲㗎🤑。講返杯乳酪沙冰先,沙冰真係帶有熱情果嘅果香味👾,中和咗乳酪嘅乳酸味🫡,令到兩者
嚟介紹特色餐廳啦🍽️

食物方面☝🏻
#香辣蒜蓉海鮮意粉($88)

#黑椒洋蔥湯

#熱情果味乳酪沙冰(+$25)
至於飲品方面,我就叫咗呢杯熱情果味乳酪沙冰🤪。呢杯特飲如果係跟餐叫嘅話,仲可以有半價加配嘅優惠🥳,所以我覺得都真係算抵飲㗎🤑。講返杯乳酪沙冰先,沙冰真係帶有熱情果嘅果香味👾,中和咗乳酪嘅乳酸味🫡,令到兩者嘅比例有取得平衡⚖️,另外沙冰都打得好幼滑,飲落嘅口感好舒服😌。

#焦糖咖啡芭菲($72)
去到最尾,就緊係要介紹下重頭戲啦😈。我今次就叫咗呢份餐廳期間限定嘅焦糖咖啡芭菲🤪,就咁見到個賣相已經值得幫佢影返幾幅相啦📷。呢份芭菲真係夠晒足料😍,包括有朱古力雪糕、焦糖脆脆、黑糖水晶、朱古力粟米片、朱古力海綿蛋糕、濃縮咖啡凍🤩,另外都仲有棉花糖粒㗎。真係淨係見到咁足料都值返晒個回票價🤣。另外芭菲嘅層次都好講究㗎,頂層就有酥脆嘅口感,而底層就有軟熟嘅口感🤤。我鍾意咖啡同朱古力嘅味道分明🫶🏻,完全唔會搶到個焦點😬,真係值得一試嘅芭菲!

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-02-09 41 瀏覽
到新蒲崗,見到有好多新Cafe就試下叫咗卡邦尼意粉🍝醬啱啱好,唔會太稀唔會太吉啲帶子都唔會煮得太鞋黑松露薯條粗薯再加黑松露醬,略嫌嗰張黑松露味偏少,好似加太多蛋黃醬,但唔會抗拒本身薯條,上面仲有芝士粉♥️辣味墨西哥蝦薄餅最鍾意食呢個,個皮夠薄。個底有蕃茄芝士醬,上面有綠色嘅辣椒仔,一個Pizza切開左四舊,每一舊都平均分配有辣椒同蝦,頭尾嘅半圓係最大塊。
到新蒲崗,見到有好多新Cafe就試下

叫咗卡邦尼意粉🍝
醬啱啱好,唔會太稀唔會太吉
啲帶子都唔會煮得太鞋

黑松露薯條
本身薯條,上面仲有芝士粉♥️

辣味墨西哥蝦薄餅
最鍾意食呢個,個皮夠薄。
個底有蕃茄芝士醬,上面有綠色嘅辣椒仔,

2023-02-09 36 瀏覽
平時番工team building 都會黎呢到食晏,係新蒲崗咁多好野食既地段要打贏其他餐廳Wanna Eat都唔係浪得虛名!呢到座位未算好闊落但坐得舒服,有流行廣東歌聽❤️員工都好似番得幾開心蜜糖芥末雞翼 $48有大pat 蜜糖芥末醬係5隻大雞翼上,新鮮送上,外脆多汁又耐凍!想食•柚子雞定食 $88劇透有一大碗飯,食唔曬建議叫少飯;配上麻辣木耳同麻油蓮藕,都算係特色!柚子雞方面佢既處理有先煎香雞肉再落鑊兜配上柚子蜜,香口得黎都幾fresh👍🏼紐西蘭肉眼扒配沙律薯條 $178叫左5成熟,脂肪都算均勻,牛味重,但建議盡快食左先!粗薯條同沙律份量都唔少,而且都有調味同醬汁配上,雖然$178但都係抵食(同朋友share 岩曬,一個人食會有d飽)跟餐有洋蔥湯,佢用左白洋蔥紫洋蔥mixture,而且有落麵包粒,湯味濃郁開胃!焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72必食推介! 窩夫即叫即造,有配上牛油加重香味,朱古力雪糕味道濃郁,唔係cheap 野,仲有原條一半既焦糖面香蕉,而非平時既切片得幾塊香蕉🍌加上焦糖面賞心悅目!旁邊仲有類似黑糖晶球既配料,多一種口感同味道!

蜜糖芥末雞翼 $48

想食•柚子雞定食 $88

紐西蘭肉眼扒配沙律薯條 $178

焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72

2023-02-09 40 瀏覽
Wanna Eat 今日同朋友路經彩虹道嘅呢一間咖啡店,覺得好好靚好打卡able ,即刻捉咗佢入嚟想食黑松露流心芝士西多$58即叫即製嘅芝士西多係唔同啲嘅!用刀叉一切開,黑松露嘅香味四溢,流心嘅芝士能夠做到拉斯嘅效果,真係令人食指大動!蜜糖芥末雞翼。 $45芥末味唔會好攻鼻,反而覺得幾開胃!雞翼香脆可口,肉質飽滿,配上芥末醬,份外配搭!富士山特飲$33富士山賣相好得意,天藍色嘅梳打混和橙色粒粒嘅爆炸糖,喺口中逐漸爆開嘅感覺幾得意!想食焦糖咖啡巴啡$72呢個食完真係大滿足!焦糖咖啡嘅雪糕唔會太甜,啱啱中和左下邊配料餅乾的甜味,建議撈勻食,咁樣就一啖雪糕一啖餅!——————為食分界線——————📍 Wanna Eat (新蒲崗)新蒲崗彩虹道16號地下推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $80
Wanna Eat

想食黑松露流心芝士西多$58
即叫即製嘅芝士西多係唔同啲嘅!
蜜糖芥末雞翼。 $45
芥末味唔會好攻鼻,反而覺得幾開胃!
雞翼香脆可口,肉質飽滿,配上芥末醬,份外配搭!
富士山特飲$33

想食焦糖咖啡巴啡$72
呢個食完真係大滿足!

——————為食分界線——————
📍 Wanna Eat (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道16號地下

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
2023-02-07 734 瀏覽
Wanna Eat係新蒲崗都幾有名,我都bookmark咗好耐想食🤭今晚可以如願去食啦!!入面係日式嘅裝修令人好舒服,啱哂一班朋友可以chitchat!不過我見在場多數都係2個2個🤣有年輕couple,有上咗年紀,亦都好多外賣單😙蜜糖芥末雞翼 $48好抵食!!有成5隻大雞翼,外脆內juicy!!高質!上面個醬亦都令人食落好舒服,唔會太攻鼻👍🏼👍🏼想食•柚子雞定食 $88好豐富!!入面有一碗飯,有2個前菜(麻辣木耳,麻油蓮藕),都好好食🤤到主菜柚子雞,份量多不在話,佢甜甜酸酸好啱食👍🏼而且都幾有鑊氣,炒得好香口!紐西蘭肉眼扒配沙律薯條 $178塊扒要5成熟,入面都真係生生地👍🏼無overcook!牛扒有啲肥同根位,令佢唔會淨係得個咬字,多啲口感!!薯條係粗薯條🍟正呀!!好食好多,而且新鮮炸起!!我哋2個餐都加咗$20要碗湯!今晚係洋蔥湯👍🏼有心思,唔只用白洋蔥,再加埋紫洋蔥,再多咗色水同多個層次!最後唔可以唔提一定係個甜品!!必試!!!全晚最深刻係佢!!!焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72絕對係抵食到呢!!首先個窩夫係即刻整㗎,上嘅時候仲係熱辣辣,再加個雪糕,一凍一熱😍而且窩夫應該係用

蜜糖芥末雞翼 $48

想食•柚子雞定食 $88

紐西蘭肉眼扒配沙律薯條 $178

我哋2個餐都加咗$20要碗湯!

最後唔可以唔提一定係個甜品!!
必試!!!全晚最深刻係佢!!!
焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫 $72
絕對係抵食到呢!!首先個窩夫係即刻整㗎,上嘅時候仲係熱辣辣,再加個雪糕,一凍一熱😍而且窩夫應該係用有鹽牛油去整,所以味道好特別!!口感亦一流,有咬口,唔會得一pat粉👍🏼朱古力雪糕都唔係cheap野食得出,唔係得死甜,有拉絲㗎!!再加埋焦糖香蕉,賣相好ok😍好鐘意😚😚👍🏼
  • 香蕉朱古力雪糕窩夫
  • 焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫
  • 蜜糖芥末雞翼
2023-02-07 39 瀏覽
富士山特飲一上枱已經靚到哇一聲啦!顏色非常之靚!飲落好有乳酸味匋非常清新嘅感覺~仲有爆炸糖喺杯面,真係feel到跳動嘅感覺柚子豆腐豆腐咪唔會好重,柚子味比較重,比較酸,個人認為可以少啲柚子,我估應該好鍾意食柚子既會比較喜歡,但豆腐好滑,我除咗唔係太鍾意柚子嘅味道之外,其實都幾好食嫁三文魚大蝦粉紅汁意粉意大利粉掛上滿滿嘅忌廉汁,入面有粒粒已煎香嘅三文魚同彈牙大蝦🍤食落仲熱辣辣嫁焦糖咖啡芭菲個芭菲嘅層次感好強,因為係一層層嘅,雪糕好香滑,朱古力海綿蛋糕入面係勁香濃嘅咖啡味👍🏻同埋焦糖脆脆一齊食唔會太苦😋
富士山特飲
一上枱已經靚到哇一聲啦!顏色非常之靚!飲落好有乳

柚子豆腐

三文魚大蝦粉紅汁意粉
意大利粉掛上滿滿嘅忌廉汁,入面有粒粒已煎香嘅三文
魚同彈牙大蝦🍤食落仲熱辣辣嫁

焦糖咖啡芭菲
2023-02-03 67 瀏覽
平時冇乜機會去新蒲崗難得出開呢度順便搵食見到網上多人推介呢間見個餐廳名都幾有趣🤣價錢又合理決定試吓😎🍽 想食·明太子意粉 $102意粉都有四五粒帶子😍帶子份量都夠食落幾香口意粉掛汁明太子味唔算太重帶子鮮甜味同白汁配搭得宜🍽 海鮮墨魚汁意粉 $98有帶子又有大蝦🤩🦐而且海鮮都唔係細份😚意粉偏爽身彈牙唔黏墨魚汁份量都唔少✨將意粉攪拌後更好食食落鹹鹹地幾惹味🤙🏻🐔 黃金雞柳 $55雞柳真係有驚喜🌟金黃酥脆嘅雞柳件滿佈炒香嘅鹹蛋黃啱晒鹹蛋黃愛好者🤩食落肉質偏嫩鬆化✨
平時冇乜機會去新蒲崗

滿佈炒香嘅鹹蛋黃
啱晒鹹蛋黃愛好者🤩
食落肉質偏嫩鬆化✨
2023-02-02 53 瀏覽
位於新蒲崗的多國菜餐廳,裝修簡約,文青風格,蠻悠閒的感覺。餐牌菜式主要以西式為主,也有些是中式菜式。另外,還有手調咖啡、特色飲品及甜品。沙律:藜麥煙三文魚沙律大大一盤沙律,新鮮的蔬菜、青瓜、番茄,配搭藜麥及煙三文魚,沙律醬清新,很開胃。意大利粉:香辣海鮮墨魚汁意粉海鮮分別有蝦及帶子,大大粒,肉質煙韌、彈牙。意粉軟硬度適中,炒得蠻乾身,而且不太油膩。意粉加了辣椒、原粒蒜片、墨魚醬汁,蒜香味濃,微微帶辣,炒得香口、惹味。亞洲特色:宮保雞丁 (定食) 中式的選擇,有前菜、白飯一碗及主菜。兩小碟涼拌有麻辣雲耳及蓮藕片,蓮藕薄片脆爽;雲耳微辣惹味。白飯大碗,飯粒分明。宮保雞丁跟腰果一起炒,很有鑊氣。雞肉份量雖不多,但都是大塊的,還有大量辣椒,辣度不算強,味道偏濃味,要配白飯一起吃。沙冰:特色乳酪沙冰(草莓)特飲跟餐是半價的價錢,以乳酪及草莓等材料打成的凍飲,攪拌得很均勻,沙冰濃厚,幼滑,沒有細碎冰粒。
位於新蒲崗的多國菜餐廳,裝修簡約,文青風格,蠻悠閒的感覺。
沙律:藜麥煙三文魚沙律

大大一盤沙律,
意大利粉:香辣海鮮墨魚汁意粉

海鮮分別有蝦及帶子,大大粒,肉質煙韌、彈牙。
意粉軟硬度適中,炒得蠻乾身,而且不太油膩。
亞洲特色:宮保雞丁 (定食)

中式的選擇,有前菜、白飯一碗及主菜。
兩小碟涼拌有麻辣雲耳及蓮藕片,蓮藕薄片脆爽;雲耳微辣惹味。
沙冰:特色乳酪沙冰(草莓)

2023-01-30 45 瀏覽
以前係黃大仙返工,成日同老闆黎食Lunch今次都係第一次同屋企人黎食Dinner🔸富士山特飲🗻呢杯真係好靚 打卡一流 特飲主要係乳酸飲品味 加上奶蓋 仲有爆炸糖 酸酸甜甜 好多唔同口感🔸蜜糖芥末雞翼雞翼炸得啱啱好,配上蜜糖芥末好特別,甜甜地,但又有芥末嘅辣辣地感覺🔸黑松露薯條🍟呢個薯條配上黑松露醬,特別好食👍🏻👍🏻👍🏻🔸千島海鮮手工薄餅Pizza🍕都幾大件,餅底烤得剛好,食落好香脆,上面係滿滿嘅千島醬,仲有帆立貝嫁🔸紐西蘭肉眼扒好厚肉呀,肉質嫩滑,煮得岩岩好,仲有雜菜沙律同薯條🍟,薯條粗身香脆,加埋黑松露醬更加滋味。🔸焦糖咖啡芭菲好大杯呀☺️朱古力蛋糕底吸曬濃縮咖啡,上面嘅朱古力粟米片脆卜卜,連同煙韌嘅粒粒黑糖,鋪係面嘅焦糖脆脆增加口感,每啖雪糕伴住其它材料一齊食,好豐富呀!😋

以前係黃大仙返工,成日同老闆黎食Lunch
今次都係第一次同屋企人黎食Dinner

🔸富士山特飲🗻

🔸蜜糖芥末雞翼

🔸黑松露薯條🍟
呢個薯條配上黑松露醬,特別好食👍🏻👍🏻👍🏻

🔸千島海鮮手工薄餅

🔸紐西蘭肉眼扒

🔸焦糖咖啡芭菲
2023-01-27 569 瀏覽
返工去車站等巴士必定會見到的Wanna Eat,多年前嚟食過晚餐,連男友都話質素唔錯🫶🏻今晚帶媽咪嚟試下☺️餐廳裝修簡約舒適,一入去就見到個開放式廚房,可以一睹廚師烹調過程👨🏻‍🍳==========🔹想食‧台式三杯雞 (定食) $88配麻辣雲耳,蓮藕前菜蓮藕帶酸醋及麻油香,入味爽脆;雲耳辣度高夠爽口白飯大大碗充滿米香,上檯時熱辣辣三杯雞雞肉大塊嫩滑又保留到肉汁;加入蒜頭及九層塔葉調味,夠惹味推介指數:8.5/10==========🔹三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108份量豐富,蝦魚及意粉比例適中去殼原隻蝦爽口彈牙帶點鮮味;三文魚肉焦香有魚味意粉creamy,軟硬適中,番茄醬汁微酸夠開胃推介指數:8.5/10==========🔹想食‧焦糖咖啡芭菲 $72期間限定甜品材料豐富,有多層次口感及味道,口感集爽彈,鬆軟,脆於一身朱古力雪糕配脆片,brownie,朱古力粒,百力滋,寒天及棉花糖等 咖啡味醇厚濃郁,整體甜度恰到好處推介指數:8.5/10==========收取加一服務費整體用餐體驗不錯,小店出品有質素,價錢也處合理水平,值得回訪🫶
今晚帶媽咪嚟試下☺️
🔹想食‧台式三杯雞 (定食) $88
配麻辣雲耳,蓮藕
前菜蓮藕帶酸醋及麻油香,入味爽脆;雲耳辣度高夠爽口
白飯大大碗充滿米香,上檯時熱辣辣
🔹三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108
份量豐富,蝦魚及意粉比例適中
去殼原隻蝦爽口彈牙帶點鮮味;三文魚肉焦香有魚味
意粉creamy,軟硬適中,番茄醬汁微酸夠開胃
🔹想食‧焦糖咖啡芭菲 $72
期間限定甜品
材料豐富,有多層次口感及味道,口感集爽彈,鬆軟,脆於一身
咖啡味醇厚濃郁,整體甜度恰到好處
收取加一服務費
2023-01-27