餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
Yadllie Plate是炸雞控們所鍾愛的韓式料理店,最近Yadllie Plate在荃灣開設分店,提供多種口味韓式炸雞、韓國小食、飲品滿足吃貨們,我自己當然也有Yadllie Plate的私心推介,大家跟我看看吧。藍橙荔枝梳打顏色美美的,就像海邊般,一看就知是非常沁涼的飲料,藍橙和荔枝酸酸甜甜的味道,搭配梳打的氣泡,藍橙荔枝梳打正好清爽解飽膩。香蕉沙冰充滿夏日風情,香蕉味天然,香甜濃郁,喝起來讓人有種心情奔放的感覺,雖然現在是秋天,但香蕉熱量不可輕忽,香蕉沙冰喝後甚有飽足感,所以差不多吃完餐點時喝為佳。無牛不歡的一定要來份火炙牛,牛肉齊整鋪在碟上,然後店員以火槍高溫直火炙燒牛肉,超有視覺感。火炙牛肥瘦相間,咬上來嫩而不柴,咀嚼時口腔不停散發醬汁的鹹甜與炙熱過的油脂香。半半炸雞我們選了大蔥絲炸雞和蜜味乳酪粉炸雞,Yadllie Plate的韓式炸雞正統道地,與韓國吃到的類似。半半炸雞份量給得足,有雞翼、雞腿與雞胸,炸雞不會炸得乾巴巴,嚐來好不涮嘴,大蔥絲炸雞及蜜味乳酪粉炸雞我們都愛。大蔥絲炸雞皮薄酥脆,甜甜的醬汁包裹著炸雞,炸雞並沒有因醬汁的滋潤而軟掉,嫩嫩的雞肉雞汁豐沛,炸雞搭配大
香蕉沙冰
半半炸雞
大蔥絲炸雞皮薄酥脆,甜甜的醬汁包裹著炸雞炸雞並沒有因醬汁的滋潤而軟掉,嫩嫩的雞肉雞汁豐沛,炸雞搭配大蔥絲一起吃,讓炸雞多添幾份香氣,平衡味蕾。
半半炸雞
撒上大量蜜味乳酪粉的炸雞向我們邪惡地招手,蜜味乳酪粉炸雞非常大塊,外皮香黃香脆,蜜味乳酪粉使炸雞更有脆度,卡滋卡滋富含甜味,內層保留了豐盈肉汁,帶出肉質順口的鹹香。
魚介湯鍋
秋涼大夥圍坐在魚介湯鍋旁,享用熱呼呼的魚介湯和魚糕串,感覺多幸福。魚介湯鍋裡頭滿滿魚糕串、金菇、冬菇、雞蛋、豆腐、蘿蔔、年糕、大蔥絲,澎湃豐富,頗有齊聚一鍋的感覺。魚介湯頭充滿魚糕魚味和菜蔬的鮮甜,來上一串魚糕串,暖心又暖胃,多麼棒。
魚介湯鍋
魚介湯鍋有多串的魚糕串,而且魚糕串形狀各式各樣的,看上來不單調,魚糕串煮得剛剛好,吃起來不會過軟,也保有魚肉的甜美。爽脆的娃娃菜、厚實的冬菇、清甜的白蘿蔔、軟糯的年糕、綿香的豆腐等配料下鍋涮煮,讓人食指大動。
香蕉沙冰
2023-10-16 14 瀏覽
這間位於荃灣海之戀的韓國餐廳Yadllie Plate,主打傳統韓國菜外,還有多款西韓小食及主食,食物款式甚多,如韓式炸雞、炸物、湯鍋等等,另外還有多款的消暑飲品,色彩繽紛,令人賞心悅目。八爪魚沙律沙律菜新鮮爽脆,加了醃青瓜、蘋果等,淋上韓式酸辣汁,十分開胃,八爪魚彈牙。半半炸雞原味拼大葱絲的炸雞各有四件,配上炸番薯條,炸雞炸至金黃香脆,薄薄炸漿包裹著雞件,雞皮皮下脂肪不多,雞件炸至剛熟,保持肉汁且嫩滑。海賊王的寶物足四人分享的海鮮拼盤,炸至金黃香脆,炸蝦彈牙,八爪魚有咬口,炸魚嫩滑。蜜瓜蜜瓜綿線冰不會太甜,入口清新的蜜瓜果香,還配上蜜瓜味雪條。最後飲返杯送炸雞。

八爪魚沙律

海賊王的寶物

蜜瓜
蜜瓜綿線冰不會太甜,入口清新的蜜瓜果香,還配上蜜瓜味雪條。

最後飲返杯送炸雞
2023-10-16 32 瀏覽
行完DONKI先知海之戀開左 @yadllie_plate 餐廳佈置型格得黎又有藝術feel一入到去我就忍不住先打卡了而且座位多又闊落,岩曬一大班朋友黎聚餐打完卡就用QR Code落單🤍大邱辣醬無骨雞 $128雞最怕要𦧲骨好麻煩!我地就揀左無骨炸雞,咬落一口大小又辣辣地,雞皮一點都唔厚粉,肉沾滿醬汁好嫩滑又入味,惹味得黎食曬都唔覺得油膩,配埋甜甜地的炸蕃薯條真係perfect! 🤍特種部隊鍋 $198霸氣鋪滿韓國泡菜,吃起來香辣又開胃,仲食到紮實的午餐肉、韓式年糕、韓式魚片、金針菇、韓式泡麵同已融化的cheese,韓式泡麵可自己調節硬求,香辣湯底同啖啖濃郁cheese,真係食得好滿足。 🤍淑女辣醬炒年糕 $108口感軟糯的炒年糕配埋個汁好惹味,年糕吃起來Q彈,香辣,微甜,太美味了!🤍農家鮮泡菜 $38韓國的家常菜每次都必叫! 吃起來口感不錯,清脆爽口,酸酸辣辣非常開胃。 - 係韓國雪冰係好受歡迎的甜品,無論初夏秋冬都人氣滿滿的雪冰,見到menu上的雪冰好吸晴,我地就order左兩隻味試下~🤍朱古力雪冰 $88醇厚朱克力雪冰除左有大大粒雪糕球,仲有激多朱古力脆脆,岩曬朱古力控!🤍芒果雪
行完DONKI先知海之戀開左 @yadllie_plate
餐廳佈置型格得黎又有藝術feel
一入到去我就忍不住先打卡了
而且座位多又闊落,岩曬一大班朋友黎聚餐
打完卡就用QR Code落單

🤍大邱辣醬無骨雞 $128

🤍特種部隊鍋 $198
霸氣鋪滿韓國泡菜,吃起來香辣又開胃,

🤍淑女辣醬炒年糕 $108
口感軟糯的炒年糕配埋個汁好惹味,
年糕吃起來Q彈,香辣,微甜,太美味了!

🤍農家鮮泡菜 $38
韓國的家常菜每次都必叫!
吃起來口感不錯,清脆爽口,
酸酸辣辣非常開胃。

🤍朱古力雪冰 $88

🤍芒果雪冰 $88
男女老少都愛的芒果同頂上的雪糕結合在一起,更顯蘋果芒的新鮮清爽風味。

最後order了生薑茶 $38同玫瑰蜜桃果茶 $42兩杯熱飲,從來未見過咁大杯的熱飲,而且味道非常濃郁,絕對唔係溝水果隻~!

• 大邱醬無骨雞
2023-10-15 27 瀏覽
和朋友相約在荃灣西的海之戀晚飯,發現曾經在旺角光顧的韓式炸雞店開了分店,一於訂枱,回味一返。新店的裝修比原店可謂全面升級,時尚繽紛的風格,寬敞舒適的座椅,明亮柔和的燈光,令人心情愉悅又放鬆。農家鮮泡菜 $38,味道不太濃烈,真有‘鮮’的味道!生牛肉沙律 $118生牛肉份量甚多,口感鮮嫩,沙律醋平衡牛肉的油脂,口感爽甜;沙律菜亦十分新鮮。半半炸雞 (原味配蜜味乳酪粉)$208 ,半半炸雞,每款都有半隻雞,抵食。原味的炸雞肉汁豐富,皮脆肉嫩,百吃不厭。炸雞以外,還有蕃薯條,自帶甜味,好好味!蜜味乳酪粉炸雞灑上厚厚一層的乳酪粉,略帶甜味的脆炸外皮,感覺十分開胃,挺特別的味道和口感。士多啤梨雪冰 $88,冰花本身是甜甜奶味的,面層鋪滿士多啤梨🍓,又靚又好味藍橙荔枝梳打 $48,藍色清澈透明,滿有視覺效果;荔枝的香甜味道,再加上梳打的氣泡口感,份外解渴。芒果菠蘿Mocktail $128,芒果及菠蘿的味道很平均,誰也搶不了誰的風彩,味道甜美清涼,配乾身的炸雞,很適合。

農家鮮泡菜 $38,味道不太濃烈,真有‘鮮’的味道!

生牛肉沙律 $118
生牛肉沙律

原味的炸雞肉汁豐富,皮脆肉嫩,百吃不厭。

炸雞以外,還有蕃薯條,自帶甜味,好好味!

生牛肉沙律
藍橙荔枝梳打
之前都有食過旺角嘅𝒀𝒂𝒅𝒍𝒍𝒊𝒆分店,今次係第一次入荃灣食,呢間店嘅裝修好靚!誠心推薦 ,魚片、丸、菜吸滿湯汁,一啖咬落去簡直太幸福啦!😍兩碟炸雞都正常發揮,蛋餅都好好食,如果份量再大啲會更抵食🥹呢度真係好啱成班朋友一齊聚餐,嚟場「味蕾嘅旅行」!🧳🇰🇷(本身諗住食韓國嘢一定飲酒,但店員同我哋講個酒牌未落到嚟住,希望下次再去嘅時候佢哋有酒牌,可以俾我哋盡情飲!)♫ ♪ ♫꧁𝑰𝒕𝒆𝒎𝒔 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔꧂♫ ♪ ♫𝑬𝒐𝒎𝒖𝒌𝒕𝒂𝒏𝒈 𝑵𝒂𝒆𝒎𝒃𝒊 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑬𝒈𝒈 𝑹𝒐𝒍𝒍𝒔 ✦︎✦︎✦︎✦︎✧︎𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒊𝒐𝒏 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ✦︎✦︎✦︎✦︎✧︎𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝑷𝒐𝒘𝒅𝒆𝒓 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 ✦︎✦︎✦︎✦︎✧︎

之前都有食過旺角嘅𝒀𝒂𝒅𝒍𝒍𝒊𝒆分店,今次係第一次入荃灣食,呢間店嘅裝修好靚!誠心推薦 [魚介湯鍋] ,魚片、丸、菜吸滿湯汁,一啖咬落去簡直太幸福啦!😍兩碟炸雞都正常發揮,蛋餅都好好食,如果份量再大啲會更抵食🥹呢度真係好啱成班朋友一齊聚餐,嚟場「味蕾嘅旅行」!🧳🇰🇷

♫ ♪ ♫꧁𝑰𝒕𝒆𝒎𝒔 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔꧂♫ ♪ ♫
𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝒀𝒐𝒈𝒖𝒓𝒕 𝑷𝒐𝒘𝒅𝒆𝒓 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏
  • 魚介湯鍋
  • 半半炸雞
2023-10-14 1110 瀏覽
專程和朋友來到荃灣的人氣韓式燒烤店食午餐,餐廳外型吸引,座位特別舒適,環境很好!餐牌色彩繽紛,選用手機落單方便快捷!點了驚喜二重奏,有牛扒、炸雞和沙律,看看上枱時是不是真的給我一個驚喜!再加上八爪魚煎餅和芝士蟹子蛋捲!我選了我至愛的小熊麥啤,朋友選顏值極高的菠蘿米酒!菠蘿米酒的菠蘿味香濃,米酒味清淡!飲多兩杯都唔會醉;而小熊麥啤有淡淡嘅麥香,潤滑潤喉,配炸雞一絕!驚喜二重奏首先登場,果然驚喜,牛柳有近兩cm厚,上枱時約兩成熟,慢慢再用熱石烤成五至七成熟,肉眼扒真係淋滑和牛味濃鬱!好牛者必選!四件炸雞外脆內多汁,配上不同嘅醬汁份外惹味!八爪魚煎餅,每塊餅都充滿八爪魚粒!加上特別嘅醬料,真係好好味!芝士蟹子蛋卷,咬落層次感超多,有淋淋嘅蛋面,脆脆嘅蟹子和香濃嘅芝士,食落好有滿足感!而至於甜品嘅蜜瓜雪冰!外型超靚,打卡必選!沙冰加上滑滑嘅忌廉,香滑潤喉,而蜜瓜亦都鮮甜;最特別係一條蜜瓜雪條,溶於沙冰內和沙冰一起吃,有食奶昔嘅感覺!一個超滿足嘅午餐,真不愧為人氣韓式店。
專程和朋友來到荃灣的人氣韓式燒烤店食午餐,餐廳外型吸引,

座位特別舒適,環境很好

!餐牌色彩繽紛,選用手機落單方便快捷

小熊麥啤

菠蘿米酒
驚喜二重奏之肉眼扒
驚喜二重奏之炸雞
蜜瓜雪冰
上星期放假約左我最愛嘅媽咪一齊喺荃灣食野🤤知道海之戀商場嗰邊有間donki,諗住去行下,所以順便喺嗰度食☺️俾我發現 喺荃灣有新分店🤩呢間之前食過覺得正,同埋佢哋午市仲有七折優惠勁抵,即刻唔使諗😍荃灣分店同旺角分店感覺非常唔同,旺角氣氛優閒causel啲,荃灣就舒服得黎帶高貴神祕嘅感覺🤔不過兩間我都鍾意❤️必定會再黎😍今次叫媽咪發板,佢點左魚介湯鍋、半半炸雞、八爪魚煎餅、紫菜手抓飯、士多啤梨雪花冰、蜜瓜雪花冰🫣🫣我哋食足成個晏晝,超級滿足🤤🤤魚介湯鍋呢個絕對係份量大到不得了,一大盤好誇張🫣個鍋有十串魚串、兩大磚嫩滑豆腐、娃娃菜、冬菇、金菇、白蘿蔔、年糕,超級足料🤣半半炸雞炸雞我哋揀左兩款味道,包括大蔥絲炸雞及蜜味乳酪粉炸雞🍗炸雞炸到外皮勁薄脆,但係肉又夠嫩夠juicy😋 兩款都係勁好食,好新鮮🤤八爪魚煎餅煎餅厚薄適中,而且食落唔會過多粉漿,整體岩岩好👍紫菜手抓飯呢個我每次都會點,因為超多蟹子同紫菜撈埋一齊食勁惹味👍仲可以整出自己鍾意嘅造型,有得食又有得玩☺️☺️估唔到媽咪都同我一樣,唔通呢啲係遺傳🤭🤭雪花冰呢個上次食過芒果味覺得正😍今次試吓士多啤梨🍓同蜜瓜🤩🤩原來每個都有秘密武器😍😍蜜瓜有雪條

八爪魚煎餅
煎餅厚薄適中,而且食落唔會過多粉漿,整體岩岩好👍

紫菜手抓飯
估唔到媽咪都同我一樣,唔通呢啲係遺傳🤭🤭

雪花冰
呢個上次食過芒果味覺得正😍今次試吓士多啤梨🍓同蜜瓜🤩🤩原來每個都有秘密武器😍😍蜜瓜有雪條、土多啤梨有雪糕🤤🤤

飲品方面媽咪點左一杯蜂蜜生薑茶,而我就飲咗益力多米酒😝米酒加益力多估唔到又幾夾,好易入口🤭

📍 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
2023-09-15
午餐
  • 魚介湯鍋
  • 蜜瓜雪冰
  • 八爪魚煎餅
  • 半半炸雞
2023-10-12 41 瀏覽
食完可以再食嘅餐廳 @yadllie_plate,之前新開張嗰陣時已經食過一次,食物品質性價比高,所以今次再同朋友又去食過,呢間餐廳環境舒服,飲啤酒食炸雞,正呀~半半炸雞 原味&蜜味乳酪粉 $208雞肉外皮香脆,肉質鮮嫩,咬一口已經見到有肉汁,蜜味乳酪甜甜地帶有芝士味,好特別好好味~鱈魚乾海螺伴麵 $138份量十足,配料好多,口感豐富,鱈魚乾煙煙韌韌好好味,麵質爽口,調配嘅味道恰到好處~海賊王的寶物 $238外皮香脆,八爪魚非常大隻煙煙韌韌,炸蝦彈牙,炸魚厚肉口感豐富~我哋仲叫咗三枝啤酒$68、玫瑰蜜桃果茶$42、草莓乳酸梳打$48…..好飽大滿足,好豐富嘅一餐~

半半炸雞 原味&蜜味乳酪粉 $208

鱈魚乾海螺伴麵 $138

海賊王的寶物 $238

好飽大滿足,好豐富嘅一餐~

2023-10-10 49 瀏覽
今日又同朋友去食韓國菜呢間嘢,呢間餐廳之前我已經食過覺得非常好食,所以今日推薦朋友去食滷水五花腩五花籃加咗少少滷水更加香配上山菜旋片韓式辣椒韓式辣椒醬朋友覺得非常好食,如果生菜食完可以返添八爪魚沙律沙律菜酸酸好開胃,建議食正餐前嗌呢個沙律食八爪魚好好咬口驚喜二重奏又想食炸雞又想食牛肉肉食控一定要試牛扒用鐵板上 咋咋聲非常吸引炸雞翼炸得剛剛好 同埋呢個冇一盤炸雞份量咁多,所以可以試多幾款芝士牛肉煎餅鍾意食芝士,又鍾意食煎餅嘅人一定要試煎餅煎得好薄,加上芝士拉絲效果配上韓式魚露好好味蜜瓜雪冰超大杯 建議兩個人食仲塞咗一支蜜瓜味雪條雪花冰好眠,但佢又唔會超甜口感好自然好香飲品叫咗菠蘿米酒、益力多米酒份量都唔細 足夠送一餐飯

滷水五花腩

八爪魚沙律
沙律菜酸酸好開胃,建議食正餐前嗌呢個沙律食
八爪魚好好咬口

又想食炸雞又想食牛肉
肉食控一定要試
牛扒用鐵板上 咋咋聲非常吸引
炸雞翼炸得剛剛好
同埋呢個冇一盤炸雞份量咁多,所以可以試多幾款

芝士牛肉煎餅
鍾意食芝士,又鍾意食煎餅嘅人一定要試
煎餅煎得好薄,加上芝士拉絲效果配上韓式魚露
好好味

超大杯
建議兩個人食
仲塞咗一支蜜瓜味雪條
雪花冰好眠,但佢又唔會超甜
口感好自然好香

飲品叫咗菠蘿米酒、益力多米酒
份量都唔細 足夠送一餐飯

2023-10-10 125 瀏覽
是日收半日剪髮焗油前要醫肚先同老公拍拖嚟到海之戀商場見到呢間係Navy Blue好靚坐位寬落舒適就試試對於藍怪嚟講未食已經好開心樣樣都好吸引😍兩杯沙冰一嚟已經好吸精左係海鹽焦糖沙冰$68:有焦糖醬掛杯,Cream唔甜重奶味,飲到咸甜咸甜味好正右係香芋沙冰$68:飲落好似維記既香芋雪糕咁白切五花腩$288店員主動講解醬汁分別係大醬同韓式蝦醬,餐廳亦好細心有個爐蒸住d五花腩,唔怕食其他既時間凍冰冰,肉質一d都唔老亦膩,本身已經跟一碟生菜,如有需要可以免費添加一次。比個近鏡大家睇~話佢晶瑩剔透一d都唔過份😝驚喜二重奏$258牛扒放係熱石上面可以自行控制生熟度,而且牛扒好有牛味,有肉汁炸雞係原味,炸粉唔厚但好脆,肉質嫰滑,有汁滴出嚟。魚介湯鍋$238一擺落嚟心諗咁大鍋既仲要四格仲有Gas爐比你一邊煲一邊食好似去左韓國咁除左魚糕、魚餅、魚蛋、豆腐、雞蛋、年糕、冬菇、娃娃菜、蘿蔔、雜菌等超豐富。最鍾意豆腐好滑吸晒d湯汁,其次係年糕(有長條亦有一片片)同魚糕。無理由唔叫埋甜品架蜜瓜雪冰$88好靚呀😍頭頂d cream 奶香唔甜冰好綿入口即溶果肉大粒鮮甜多汁側邊仲有支雪條兩個人好滿足平日午市12:00
是日收半日剪髮焗油前要醫肚先

白切五花腩

白切五花腩$288

比個近鏡大家睇~話佢晶瑩剔透一d都唔過份😝

驚喜二重奏$258
炸雞係原味,炸粉唔厚但好脆,肉質嫰滑,有汁滴出嚟。

魚介湯鍋$238

冰好綿入口即溶
果肉大粒鮮甜多汁
側邊仲有支雪條
兩個人好滿足

平日午市12:00-1600係Openrice 訂位會有全單7折優惠~好抵食
同埋全部staff都好有禮貌好nice
2023-10-03
午餐
海鹽焦糖及香芋沙冰
白切五花腩
2023-10-08 54 瀏覽
好耐冇食韓國菜,心思思想食韓式炸雞,於是放工同朋友黎到位於荃灣海之戀嘅Yadllie Plate食晚餐。餐廳裝修幾Modern,而且座位寛闊,坐得舒服。餐廳係用手機掃qr code落單,非常方便,而且食物種類豐富。🍴火炙牛($98)店員會係客人面前用火槍燒一燒d牛🔥牛肉表面燒到油亮好吸引😍牛肉有預先醃製過,調味甜甜地,肉質算腍,包埋底下既蔥一齊食,味道幾香👅🍴海賊王的寶物($238)寶物包括有:炸八爪魚🐙炸蝦🦐炸魚🐟同炸洋蔥圈🧅份量都幾多,另外有蜜糖芥茉醬同甜辣醬配住食,味道更豐富😝炸物整體質素都唔錯,個人特別中意炸八爪魚,味道有d似食緊椒鹽鮮魷,口感煙煙韌韌😋🍴半半炸雞($208)一共有8件炸雞,可以選擇兩種口味,我地分別揀左蜜味乳酪粉同葱葱葱。蜜味乳酪粉口味乳酪既味道幾突出👍🏻酸酸地,令炸雞食落冇咁漏~不過個人比較中意葱葱葱口味多d💁🏻‍♀️蔥味香得黎,帶點汁💦更加入味juicy🤤🍴鱈魚乾海螺伴麵($138)伴麵係凍食既,配上大量煙韌既鱈魚乾同海螺,加埋韓式甜辣同蔬菜🥗撈埋一齊,幾開胃~而且口感豐富😆🍴莫索里拉芝士排骨($138)非常邪惡既一道菜😈店員會幫忙用芝士卷住排骨,排骨大大嚿

餐廳裝修幾Modern,而且座位寛闊,坐得舒服。

🍴火炙牛($98)

🍴海賊王的寶物($238)

🍴半半炸雞($208)
半半炸雞

🍴鱈魚乾海螺伴麵($138)

🍴莫索里拉芝士排骨($138)
非常邪惡既一道菜😈店員會幫忙用芝士卷住排骨,排骨大大嚿,啖啖肉,不過都幾辣下🔥唔太食得辣既朋友要考慮清楚先叫,芝士味道幾香🧀配排骨都幾夾🙌🏻

🍴朱古力雪冰($88)
雪冰配有朱古力格格脆、百力支同雲尼拿雪糕🍦朱古力味道幾香濃🍫唔會好甜,雪冰口感細滑👄唔錯~
朱古力雪冰

🍴益力多米酒($58)
米酒加左益力多酸酸甜甜,幾易入口~

🍴百香果水果茶($128)
水果茶一大渣,店員會俾埋杯仔你share飲,水果茶酸酸甜甜幾清爽👅幾岩用黎送炸雞👍🏻
朱古力雪冰
2023-10-07 36 瀏覽
在荃灣收工再約3個 friend 食野之前去過旺角間店 ,原來荃灣都開左上次食韓牛好食,所以今次再點左,今次無點炸雞😎叫左涼涼的水冷麵凍冰冰真係好好味,又唔使等就可以即刻食,味道仲要好好味紫菜手抓飯我上次見人食得好開心所以今次自己叫,好易自己撈勻啲食材然之後就整飯團咁嘅樣,不過我整得唔靚,但味道都唔錯芒果雪冰 甜品真係無得輸,芒果甜,而且咁熱的天氣食凍野真係好正飲品叫咗提子梳打,香蕉沙冰,水果茶水果茶可以share飲味道我覺得水果茶比較好飲因為我唔飲得酒但係嗰度其實都有好多酒嘅選擇
在荃灣收工
再約3個 friend 食野
之前去過旺角間店 ,原來荃灣都開左

上次食韓牛好食,所以今次再點左,今次無點炸雞😎

叫左涼涼的水冷麵
凍冰冰真係好好味,又唔使等就可以即刻食,味道仲要好好味

紫菜手抓飯

芒果雪冰
甜品真係無得輸,芒果甜,而且咁熱的天氣食凍野真係好正

飲品叫咗提子梳打,香蕉沙冰,水果茶
水果茶可以share飲
味道我覺得水果茶比較好飲
因為我唔飲得酒但係嗰度其實都有好多酒嘅選擇
2023-08-19
  • 芒果雪冰
2023-10-07 19 瀏覽
2023.09.27又到例三食好西嘅日子✌🏻今日同咗個靚女放工去咗荃灣行街🛍️再去咗呢間海之戀大熱🔥韓國餐廳🇰🇷食晚飯🍽️餐廳裝修型格舒適🖤有好多卡位🛋️絕對適合多人聚餐🈴️而且食物款式眾多🥘今日我地叫咗⬇️1️⃣韓式牛肉蛋捲🐃🥚 $128係最頂層係滿滿嘅醬汁🤩厚身綿綿嘅蛋捲中間夾住嫩滑香濃嘅牛肉🐃2️⃣蜜味乳酪粉無骨雞🐔 $128一份有好多件👍🏻無骨仲加方便食用🤭炸雞金黃香脆🍗肉質又juicy😋調味好惹味👅另外係底層有好多甜甜炸番薯條🍠另外仲有酸蘿蔔可以解膩🤍3️⃣白切五花腩🐷 $288有個Gas爐一直warm 住厚厚嘅五花腩🐷唔洗驚凍咗🥰可以夾住新鮮爽口生菜🥬蒜片🧄辣椒🌶️同加上大醬同韓式蝦醬一齊食用👐🏻4️⃣藍橙荔枝梳打🫧 $48好似海洋嘅顏色🌊打卡一流📸飲落酸酸甜甜解膩一流🆗5️⃣巨峰乳酸梳打🫧 $48呢杯都係酸酸甜甜💜仲有三粒提子食🍇另外值得一提嘅係餐廳d雪冰🍧好吸引😍但係今次飽到食唔落🤣所以下次會再嚟食過😉
2023.09.27

好似海洋嘅顏色🌊打卡一流📸飲落酸酸甜甜解膩一流🆗

5️⃣巨峰乳酸梳打🫧 $48
呢杯都係酸酸甜甜💜仲有三粒提子食🍇

2023-10-05 38 瀏覽
超高質人氣韓式餐🎎新開韓式手工炸雞店有來自濟州培植新鮮蔬菜 魚介湯鍋🐟韓國人氣魚介湯鍋,有好味嘅魚腐,魚蛋,蔬菜等 滷水五花腩🐷滷水味汁已滲入五花腩,濃香滷水肉,又爽口又惹味 生牛肉沙律🥗好新鮮生牛肉,還有沙律菜一齊食,拌勻後好新鮮牛味,醬汁令牛肉鮮味更提升 半半炸雞🐥原味➕️蜜味乳酪粉原味炸雞肉汁美味,外脆內軟,而蜜味乳酪粉炸雞超人氣,乳酪粉超好味😋 芒果雪冰🍨有芒果嘅雪花冰冰,一層層好有層次 西柚燒酒🍶炸雞燒酒好配搭 生薑茶🍵除了燒酒外,可以選擇無酒精飲品,生薑茶都是個好選擇
超高質人氣韓式餐🎎
新開韓式手工炸雞
有來自濟州培植新鮮蔬菜

魚介湯鍋🐟
韓國人氣魚介湯鍋,有好味嘅魚腐,魚蛋,蔬菜等

滷水五花腩🐷
滷水味汁已滲入五花腩,濃香滷水肉,又爽口又惹味

生牛肉沙律🥗

半半炸雞🐥
原味➕️蜜味乳酪粉

芒果雪冰🍨
有芒果嘅雪花冰冰,一層層好有層次

西柚燒酒🍶
炸雞燒酒好配搭

生薑茶🍵
除了燒酒外,可以選擇無酒精飲品,生薑茶都是個好選擇

2023-10-05 29 瀏覽
呢間韓式餐廳裝修好似係一架餐車入面用餐,多款菜式選擇,份量亦唔少,可以約埋一班fd一齊食,叫多幾款野食都得呀🤭.🥣 魚介湯鍋🥣:💰$238鍋中有多款魚糕串,有格係娃娃菜同香菇,仲有韓式年糕,湯底鮮味而且唔會太咸,魚糕彈性嫩滑,吸收埋湯汁精華,好滿足呀。🥣驚喜二重奏🥣:💰$258用石板煎緊塊偏生既頂級肉眼牛扒,自己控制幾成熟就夾黎食,少筋位牛味濃,沾埋醬汁酸酸甜甜,炸雞外脆內嫩,唔會炸到太肥膩。🥣芝士蟹子蛋卷🥣:💰$128每啖都係爆漿芝士,夾住滿滿蟹子,蛋皮幾厚且濃蛋香,芝士味增添左濃郁香氣同奶香味,蛋卷好juicy 。🍧蜜瓜雪冰🍧:💰$88必食韓國甜品,原條韓式蜜瓜雪條,新鮮蜜瓜肉,加上軟滑忌廉,蜜瓜味綿綿雪冰,甜度適中,為今餐畫上完美句號。🥤蜂蜜米酒🥤:💰$78⭐️推介⭐️加左一細細粒蜂膠,感覺清新香甜,似蜂蜜啤酒味道,帶出淡淡米酒味。勁易入口!

🥣 魚介湯鍋🥣:💰$238

🥣驚喜二重奏🥣:💰$258