餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-24 55 瀏覽
今日去荃灣探朋友同佢個bb lunch time落去海之戀商場睇下有咩好食 朋友話呢間韓國餐廳新開 星期一至五午市時段仲全單7折😍我地就入左去店內環境好大 坐得好舒服 店員有禮 部分位置仲可以望到出面環境 好chill🥢驚喜二重奏二重奏係有頂級肉眼牛排同炸雞一上枱香氣撲鼻😍 肉眼牛排好香好香 肉質軟腍 好有牛香味 炸雞一啖咬落去外皮好crispy!雞肉唔會因為油炸而乾 點埋個醬食好滋味🥢特種部隊鍋(芝士)部隊鍋份量十足 擺盤好靚一邊滾住一邊食 見到芝士溶晒係入面 食慾大增 年糕軟糯入味 午餐肉、香腸、肉絲食極都仲有🤭加埋個辛辣麵落去煮 好邪惡好好味🥢芝士蟹籽蛋卷身為蛋控一定要叫呢款爆餡蛋卷中間包住滿滿蟹籽🦀一夾起芝士拉絲不禁食完一舊又一舊 🥢士多啤梨雪冰🍓除左maincouse好吸引 連甜品都適合打卡士多啤梨雪冰整得好靚 食落好香士多啤梨味 雪冰奶香味 仲有雲呢拿雪糕🍦大滿足!!🥢洛神花茶洛神花茶芳香 味道酸甜😋🥢生薑茶食落甜甜地帶有啲薑辣味 😋

🥢驚喜二重奏
二重奏係有頂級肉眼牛排同炸雞
一上枱香氣撲鼻😍 肉眼牛排好香好香
肉質軟腍 好有牛香味
炸雞一啖咬落去外皮好crispy!
雞肉唔會因為油炸而乾 點埋個醬食好滋味
驚喜二重奏

🥢特種部隊鍋(芝士)
部隊鍋份量十足 擺盤好靚
一邊滾住一邊食 見到芝士溶晒係入面 食慾大增 年糕軟糯入味
午餐肉、香腸、肉絲食極都仲有🤭
加埋個辛辣麵落去煮 好邪惡好好味

食落甜甜地帶有啲薑辣味 😋

• 芝士蟹籽蛋卷
  • 特種部隊鍋
2023-10-23 54 瀏覽
平時去海之戀通常係去Donki買野,原來商場內都有好野食架😆。今日黎食韓國菜😛,估唔到又幾好食喎。👉🏼八爪魚沙律🥗$118八爪魚🐙煙靭,用左辣辣地既沙律汁黎拌碟,幾開胃。👉🏼紫菜手抓飯 $88要自己動手整嘅飯團,紫菜撈飯再加埋芝士永遠冇得輸。👉🏼驚喜二重奏 $258想食牛排又想食炸雞可以叫呢個。一上枱嘅時候,喺鐵板上面既牛肉只有兩成熟,大家可以按自己嘅喜好選擇要燒幾耐。而炸雞既外皮好香脆,肉都嫩😻。👉🏼火灸牛 $98店員會攞火槍直接喺你面前火灸牛肉,一燒完已經牛香撲鼻❤️,食落軟綿綿,油脂分布幾好👍🏻。👉🏼巨峰乳酸梳打 $48上面有兩粒真提子🍇食,幾大杯😋。👉🏼蜜瓜雪冰 $88材料都幾多,除左圍住既邊邊有粒粒蜜瓜🍈食,旁邊仲有蜜瓜雪條🤩。

👉🏼八爪魚沙律🥗$118
八爪魚🐙煙靭,用左辣辣地既沙律汁黎拌碟,幾開胃。

👉🏼紫菜手抓飯 $88
要自己動手整嘅飯團,紫菜撈飯再加埋芝士永遠冇得輸。

👉🏼驚喜二重奏 $258

👉🏼火灸牛 $98

👉🏼巨峰乳酸梳打 $48
上面有兩粒真提子🍇食,幾大杯😋。

👉🏼蜜瓜雪冰 $88

2023-10-22 49 瀏覽
韓國有好多分店既yadllie plate係香港都越開越多啦🥳記得之前係旺角食過 食物質素都係好好 但太受歡迎要等好耐位🥺知道佢依家係荃灣西海之戀新開左分店 環境更靚更寬敞 即刻再encore先😚首先前菜當然叫個沙律開開胃🤓其他餐廳比較小有既八爪魚沙律好清新八爪魚都好新鮮彈牙 同沙律菜好合襯🐙🥗跟住就到重頭戲 驚喜二重奏😝非常推薦呢個菜式 因為可以一次過滿足食牛同食炸雞既願望 係必點項目🤪石板上既頂級牛排牛味香濃 肉質嫩滑唔靭 餐廳仲好細心咁切好一塊塊 入口即溶 質素不失扒房😎另外炸雞都皮薄餡靚 雞皮仲脆到卜卜聲 肉質好嫩 滿滿雞汁🤤炸雞出色程度令我地忍唔住再另叫多份雞 😂心思思叫多左份蜜味乳酪粉無骨雞 想試唔同味道 果然有驚喜 🤩蜜味乳酪粉甜而不膩配合炸雞 更減炸物本來既油膩感口感當然都係外脆內軟啦👍🏻另外重有芝士蟹籽蛋捲😙首先賣相好吸引芝士茄汁沙律醬加玉子色彩鮮艷之餘玉子都做到好香滑 😉再配上份量好多既蟹籽 令到口感更豐富🧡最後重有玫瑰牛肉炒年糕😊色水平平無期但味道驚艷芝士份量好多 重有拉絲效果配埋兩款唔同既年糕款式味道同口感都好出色😙飲品就叫左香芋沙冰同藍橙荔枝梳打🍸沙冰好綿滑

首先前菜當然叫個沙律開開胃🤓

總結 全部食物同飲品質素都一流 環境都好滿意 😝
絕對係會無限encore既餐廳🤪

荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
  • 驚喜二重奏
如果想食韓國嘢 當然要食下依間Yadllie Plate啦😋食物款式又多 質素高 面且環境同服裝質素都好好👍🏻白切五花腩其中一個必點嘅菜式🥳 厚切五花腩上枱時 仲會配埋一個蒸爐 可以隔水加熱大概5-10分鐘 就可以熱辣辣咁食啦🤟🏼海軍醬油湯鍋(八爪魚)(韓式辣醬湯底)嘩 見到咁大條又咁新鮮嘅八爪魚 真係流哂口水🤩 咬落好爽口 唔會韌 食得出好新鮮🥰另外個湯鍋仲有好多配料 中意食部隊鍋嘅朋友仔一定唔可以錯過😊芝士蟹子蛋捲依個蛋捲好足料 好多蟹籽同埋芝士 超級配合🤣 食落啖啖都超滿足🥳而且份量都多 蛋味好香濃🫡藍橙荔枝梳打&漢江麥啤嘢飲方面都好多選擇🫡而我地就叫咗一杯梳打一支啤酒😛 藍橙荔枝梳打除咗打卡able之外 仲好有淡淡嘅荔枝味 甜度啱啱好🥳 而啤酒相對上 酒精味唔會太濃 適合啲唔太飲酒嘅朋友仔🤓

白切五花腩

海軍醬油湯鍋(八爪魚)(韓式辣醬湯底)

芝士蟹子蛋捲

藍橙荔枝梳打&漢江麥啤
二人Family聚!見到間舖既裝修嚇親以為入錯左,個vibes好高級好似人地食燭光晚餐咁🤣6點入座人唔多,限時90分鐘,走既時候就多人了🤭而除咗個樣靚,d食物都好味!如果4個人黎齊就可以試多d了🥲---🔸芝士炒辣雞 $128正正,喺我哋枱炒比我地睇,拉曬絲咁,雞肉唔鞋好juicy,少少辣岩岩好😋-🔸八爪魚煎餅 $128呢個一食愛上!除咗有啖啖八爪魚,佢既質地都完美,唔會太dry太濕,d焦位勁正🤤d蔥絲都好發揮到❤️-🔸辣豬肉拌飯 $108呢個食得辣先至好嗌!因為食開10小辣的me真係辣到食唔到🥵但愛辣之人相會好中意~我地就係見menu佢冇🌶️符號以為辣極有限,可惜🥲同埋佢好似係唯一一個飯,有多幾款揀就好了💁🏻‍♀️-🔸黏糕刨冰 $78甜品方面佢有幾款刨冰,有水果口味,朱古力同呢個未見過的黏糕,決定試試佢🤭食落應該係黃豆粉加一粒粒麻糬既冰😋都唔錯,好有奶味&有d椰子味,值得一試~---🍽️ Yadllie Plate (海之戀) {二人共$443}
---
🔸芝士炒辣雞 $128
🔸八爪魚煎餅 $128
🔸辣豬肉拌飯 $108
🔸黏糕刨冰 $78
---
🍽️ Yadllie Plate (海之戀)
{二人共$443}
  • 八爪魚煎餅
2023-10-20 38 瀏覽
原來這間韓國菜在荃灣海之戀都開了分店 這晚沒有訂位 等了差不多45分鐘才能入座隨便點了幾款菜式全部都好好吃白切五花腩下面有火蒸住 五花腩口感柔軟濕潤用生菜包著五花腩 蒜片 蔥絲和醬料好好味莫索里拉芝士排骨職員幫忙把熱溶的拉絲芝士包著香辣排骨芝士中和了辣度 又香又惹味 驚喜二重奏熱石石燒的牛扒好juicy 可以加熱至心水熟度配上半份招牌原味炸雞 皮脆肉嫩特種部隊鍋香辣惹味 滿滿的火腿餐肉等部隊鍋必備材料下層有蔬菜和年糕吸收了辣湯 好惹味最近天氣涼了吃個熱鍋特別舒服蜜瓜雪冰原條melona蜜瓜雪條和新鮮蜜瓜肉配上和雪條同味的雪花冰 質感幼細 高質
原來這間韓國菜在荃灣海之戀都開了分店

最近天氣涼了吃個熱鍋特別舒服

原條melona蜜瓜雪條和新鮮蜜瓜肉
配上和雪條同味的雪花冰 質感幼細 高質
2023-10-20 37 瀏覽
餐廳門口以英倫車站風格設計, 藍色作主調, 主打多款韓國料理、炸雞、冷麵及韓式煎餅✨自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讚上👍🏻我們點了驚喜二重奏🍗 一上枱已經非常吸引, 安格斯牛排拼炸雞, 是視覺及味覺的享受, 建議牛排每邊煎烤30秒, 牛肉鮮嫩內裏粉紅, 只需用石爐輕輕燒牛扒兩面便可, 餐廳把牛肉煎成三成熟, 可以自行透過石爐, 將牛扒煎到自己喜愛的熟度, 肉味濃郁、非常ᴊᴜɪᴄʏ炸雞有四件, 外脆內嫩啖啖肉, 配上燒烤醬味道更加提升, 每枱必點招牌名物👍🏻八爪魚煎餅🐙 材料十足, 八爪魚爽口彈牙、煎餅厚度平均, 餅邊帶脆脆, 十分香口、非常開胃魚介湯鍋🍲 地道風味的街頭小食, 用火鍋爐盛在著, 吃的時候食物仍然熱氣騰騰, 份量有點多, 足夠三至四人享用, 配料豐富、有魚糕串、魚豆腐、年糕、雞蛋、蘿蔔及新鮮蔬菜, 湯底鮮甜、魚糕彈牙入味農家鮮泡菜 泡菜是韓國佐餐小菜, 味道帶甘香的鮮味, 脆口開胃甜品🍧蜜瓜雪冰🍈 賣相非常吸引, 杯邊舖滿粒粒蜜瓜, 刨冰很綿質感較細密、非常細膩, 配上ᴍᴇʟᴏɴᴀ雪條及忌廉, 帶甜又清新, 甜而不膩、入口即融,

我們點了
驚喜二重奏🍗

八爪魚煎餅🐙

魚介湯鍋🍲

農家鮮泡菜
泡菜是韓國佐餐小菜, 味道帶甘香的鮮味, 脆口開胃

甜品🍧
蜜瓜雪冰🍈
賣相非常吸引, 杯邊舖滿粒粒蜜瓜, 刨冰很綿質感較細密、非常細膩, 配上ᴍᴇʟᴏɴᴀ雪條及忌廉, 帶甜又清新, 甜而不膩、入口即融, 人氣甜品之選😍

飲品🍹
巨峰乳酸梳打
甜度適中、帶酸酸甜甜, 內有爆爆珠、味道清爽

香芋沙冰
紫色顏色很柔和, 香芋味濃加上鮮奶口感順滑, 有驚喜

餐廳食物高水準, 環境舒適開揚、設有卡座, 枱與枱之間空間感十足, 很適合一大班朋友聚會, 服務員夠主動效率快、服務非常滿意, 值得再回顧💕

• 蜜瓜雪冰
  • 驚喜二重奏
2023-10-20 85 瀏覽
終於可以得閒試下荃灣分店 啲位好多都坐得舒服 好大個窗望到出面 下晏4點前仲有7折 超抵食半半炸雞-蔥蔥鍾意食蔥真係唔可以錯過 好多蔥鋪面一啲都唔手軟-蜜味乳酪粉乳酪粉甜甜地口感好特別朋友都超鍾意食 呢度啲炸雞本身都好出色入面好Juicy 肉質都比較嫩口最驚喜嘅係炸雞仲配上番薯條 並唔係普通嘅薯條👍🏻生牛肉沙律生牛肉甜甜地 加埋沙律菜配製沙律汁酸酸甜甜 好開胃 生菜夾住啲生牛肉 一啖過最好食醬豬蹄好肥美既豬手 滷得好入味配埋生菜加辣醬食 味道夠正宗 人多絕對可以encore特種部隊鍋好耐無食過部隊鍋 忽然好想食公仔麵 即刻叫黎試下午餐肉年糕份量都唔少 芝士鋪滿面湯都夠香少少辣 用來煮麵就最岩百香果水果茶水果茶好清香唔係好甜啱晒啲唔係咁鍾意飲甜嘢嘅我🤭蜜瓜沙冰呢個蜜瓜沙冰比較濃郁上面仲有cream 飲落去都幾似食緊雪糕😍芒果雪冰食完最後我哋再嗌咗個甜品芒果雪冰入面好多芒果肉底下既醬汁都好fresh 值得推介👍🏻
終於可以得閒試下荃灣分店

2023-10-11
午餐
  • 蜜瓜雪冰
2023-10-19 16 瀏覽
同香噴噴👶🏻去Happy Theory PlayHouse 玩,玩之前香爸香媽👫🏻要醫肚先,超耐無去韓國旅行,掛住路邊攤嘅魚糕串👉🏻👈🏻所以去咗同一商場嘅「Yadllie Plate 야들리애플래이트 」食豐盛韓國菜🇰🇷醬油魚介湯鍋🍲有多款魚介💁🏻‍♀️有魚蛋、魚片、魚餅等🐟煮得都幾入味😋仲有白蘿蔔、油揚、冬菇🍄雞蛋🥚入哂味🐣半半炸雞 差唔多10款味道俾你選擇 我就選擇咗一半一半,試吓蔥味同埋原味無骨雞 ,各有各好食,雞肉嫩滑多汁, 搭配獨特的調味醬, 口感絕佳! 還伴有少量番薯薯條和醃蘿蔔,醃蘿蔔可以解膩。 🐙八爪魚煎餅 煎餅都好出色,粉漿唔會好厚,勁多料同八爪魚粒,點埋個甜辣醬,或者麻油醬汁,食兩三塊都唔會滯😝 密瓜雪冰🍧牛奶冰表面鋪滿士多啤梨片🍓牛奶冰綿滑🥛 📣星期一至五於下午6點前埋單可享有全單七折優惠 ,真係又平又抵食👀

醬油魚介湯鍋

🐣半半炸雞

🐙八爪魚煎餅

密瓜雪冰🍧牛奶冰表面鋪滿士多啤梨片🍓牛奶冰綿滑🥛

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢蜜味乳酪粉炸雞 $128 🆙蜜味乳酪粉咸中帶甜,中和返炸雞嘅咸味同油膩感。炸雞皮金黃脆口,上面撒上一層蜜味乳酪粉,咬落去芝香同蜂蜜味濃郁,肉質乾身得嚟唔會柴仲好juicy。作為配菜嘅蕃薯條同醃蘿蔔都毫不失色,蕃薯條炸得恰到好處,非常香脆。食完炸雞同蕃薯條再食埋酸酸甜甜嘅醃蘿蔔解膩一流😋!🥢芝士八爪魚 $138 🆙呢碟芝士八爪魚嘅芝士份量比我想像中嘅多,多到可以覆蓋曬啲八爪魚🤣。八爪魚食落口感好有嚼勁,醬汁惹味得嚟唔會好辣,加埋拉絲芝士瞬間變得好邪惡!🥢芝士牛肉煎餅 $128 🆙呢個煎餅極力推薦!煎餅厚度適中,邊皮炸得脆脆地,令到煎餅外脆內軟。煎餅入面嘅芝士份量都幾多,可以做到好勁嘅拉絲效果,濃郁嘅牛肉配埋芝士做唔到會做到咁夾嘅效果😋。🥢水冷麵 $88🆗水冷麵嘅冰湯夠曬涷,湯底味道清清地,而蕎麥麵好就有咬口,配埋芥末醬酸酸甜甜,胃口大開!食完熱辣辣嘅主菜可以食番碗水冷麵解膩同降溫😋。🥢農家鮮泡菜 $38 🆙鮮泡菜唔會好辣亦唔會好酸,食落仲甜甜地,喺我幾鍾意嘅泡菜味。🥢香芋沙冰 $68🆗香芋沙冰賣相幾靚而且份量好大杯,上面仲唧咗層厚厚嘅忌廉。香芋味幾

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢蜜味乳酪粉炸雞 $128 🆙

🥢芝士八爪魚 $138 🆙

🥢芝士牛肉煎餅 $128 🆙

🥢水冷麵 $88🆗

🥢農家鮮泡菜 $38 🆙

🥢香芋沙冰 $68🆗
香芋沙冰賣相幾靚而且份量好大杯,上面仲唧咗層厚厚嘅忌廉。香芋味幾濃郁,飲得出有少少香精味不過可以接受🤣。沙冰打得好幼滑,亦唔會溶得好快變曬水咁。

🥢蜂蜜米酒 $78 🆗
比想像中易入口,口感順滑,每啖都散發出淡淡嘅蜂蜜味👍🏻。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
#bakdiu韓國菜 #bakdiu荃灣 #bakdiu荃灣區 #yadllieplatehk #荃灣美食 #韓式烤雞
今日👧🏻約左姐妹食飯,順便彌補我哋去唔成韓國,於是就揀左間佢屋企附近炸雞店小酌一杯🍺餐廳門面似一列藍色火車,好容易搵到,入內環境寬敞,超適合一班人聚餐活動食炸雞🍗當然要無骨,完全啖啖肉!半半炸雞好處一個份量有兩種口味😛蜜味乳酪粉炸雞外皮酥脆,肉質細嫩加上甜甜的乳酪粉,香口惹味超好食🩵而大丘辣醬炸雞十分𝖩𝗎𝗂𝖼𝗒,愈食愈辣🌶️愈食愈過癮但最終真的辣到不行了🥵喜歡辣嘅朋友挑戰一下。餐廳仲貼心安排一次性手套同濕紙巾,唔怕整污糟手仔🙌🏻去唔成韓國🇰🇷食魚糕就叫返個魚介湯鍋懷緬一下,有𝖦𝖴標誌既𝖦𝖺𝗌爐滾住放心食用之餘又唔怕凍哂😂而且份量好多,每款兩樣有數十串,最愛既魚糕超大串又彈牙!湯底配合返香港人口味無咁濃,比較清甜,仲有多種蔬菜同年糕,真係多到可以開心𝗌𝗁𝖺𝗋𝖾💗再嚟一客莫索尼拉芝士排骨🦴掛住睇表演拉絲唔記得影原先個樣🫣粒粒芝士慢慢熱溶再由店員拌勻捲着排骨,口感十分豐富🍖肉質細嫩一咬脫骨,甜中帶辣味道不錯食炸雞少不了酒精飲品,叫左𝖩𝖺𝗋芒果菠蘿𝖫𝗂𝗊𝗎𝗈𝗋,酒味偏重配埋果汁🍹 十分適合女孩子一邊小酌一邊傾計🤭另外再叫左一杯藍橙荔枝梳打,好夢幻既顏色🩵入口酸酸甜甜,開胃解膩原本諗住最後試埋甜品

魚介湯鍋

莫索尼拉芝士排骨

芒果菠蘿𝖫𝗂𝗊𝗎𝗈𝗋

藍橙荔枝梳打

原本諗住最後試埋甜品🍧但兩個女仔真係食到飽飽😌每款食物都大大份,真係適合一班朋友開心𝖲𝗁𝖺𝗋𝖾,又可以食多幾款唔同食物🥘
魚介湯鍋
莫索尼拉芝士排骨
芒果菠蘿𝖫𝗂𝗊𝗎𝗈𝗋
藍橙荔枝梳打
  • 蜜味乳酪粉無骨雞
2023-10-18 15 瀏覽
非常好食嘅韓國餐廳,午餐3個人食咗4樣嘢。有雙味炸雞,蛋卷,年糕同魚糕湯。午餐時間有75折,大概唔駛200一個人都幾抵食。味道同係韓國食嘅差唔多。環境都唔錯,坐得幾舒服。
2023-09-18
用餐優惠
試食活動
  • 魚介湯鍋
  • 半半炸雞
2023-10-17 38 瀏覽
今日響荃灣行街,經過見到呢間韓國餐廳裝修唔錯,環境同座位舒適,於是入去食晚餐😋🌟 半半炸雞🍗(蔥蔥蔥 x 蜜味乳酪粉)$208炸雞即叫即炸,外層香脆,肉質鮮嫩多汁,配上蕃薯條,加上有大量既蔥,賣相好吸引,調味岩岩好,唔會太咸,蜜味乳酪味甜甜味,好開胃😋🌟 醬豬蹄 ($258)豬蹄上菜時已經切好,骨肉分離,食落好方便,配上兩種醬汁,一種甜甜地既醬汁,另一種係辣醬,用生菜夾起一齊食,唔會有油膩既感覺😋🌟 八瓜魚煎餅($128)煎餅即叫即整,八爪魚粒份量多,配料亦都多,粉漿調較得唔錯,必點😋🌟 韓式牛肉蛋捲($128)牛肉蛋捲厚身,中間夾住調味過,炒過既牛肉,配上芝士,食落口感豐富,雞蛋唔會太熟,蛋味同牛味濃郁😋🌟 蜜瓜雪冰($88)食完主菜點少得甜品,叫左個蜜瓜雪冰,配上韓國蜜瓜味雪條,雪條插左落雪冰度,無咁易溶,雪冰好綿,好粉,唔同出面食既冰,配上蜜瓜粒,份量多,必點😋🌟 香芋沙冰 x 藍橙荔枝梳打 ($68 & $48)香芋味食落係童年食既香芋雪糕既味道😋藍橙荔枝梳打,顏色好吸引,飲落好香荔枝味,帶有橙既味道,飲落唔會好甜,好清新😋

🌟 半半炸雞🍗(蔥蔥蔥 x 蜜味乳酪粉)$208

半半炸雞

🌟 醬豬蹄 ($258)

🌟 八瓜魚煎餅($128)

🌟 韓式牛肉蛋捲($128)

🌟 蜜瓜雪冰($88)

蜜瓜雪冰

🌟 香芋沙冰 x 藍橙荔枝梳打 ($68 & $48)

香芋味食落係童年食既香芋雪糕既味道😋
2023-10-10
  • 八爪魚煎餅
2023-10-17 18 瀏覽
今晚同幾個朋友相聚,選擇了韓式餐廳一齊chill 下,呢度地方好舒服,仲有出名手工雞,全部由濟州空運到港 驚喜二重奏 $258頂級肉眼扒及炸雞,肉眼扒放在熱石上燒熟,保持温度,肉質嫩滑又香肉味,炸雞香脆肉軟 芝士蟹子蛋卷 $128雞蛋卷入面有好juicy 蛋汁及芝士蟹子,好有韓風味道 滷水五花腩 $288滷水味汁的五花腩,有熱爐燒熱滷水肉,仲有蔬菜辣椒再有兩款醬料配搭,肉質特別滷水香味,爽口又美味 八爪魚煎餅 $128香蔥煎餅好香,八爪魚好多好足料,還有兩款醬汁可以配搭 半半炸雞 $208 ~ 蜜味乳酪粉及大蔥絲炸雞炸雞用特製秘製醬汁醃製,肉質特別柔軟嫩滑,多汁美味,外脆內軟,大蔥絲及蜜味乳酪粉炸雞都好味道 泡菜 $38蜜瓜雪冰 $88蜜瓜雪花冰 蜂蜜米酒 $78炸雞燒酒好配搭 蝶豆花青瓜梳打 $48青瓜加上清香蝶豆花配梳打好鮮甜清新 生薑茶 $38暖下胃生薑茶好飲

驚喜二重奏 $258

芝士蟹子蛋卷 $128
雞蛋卷入面有好juicy 蛋汁及芝士蟹子,好有韓風味道

滷水五花腩 $288

八爪魚煎餅 $128
香蔥煎餅好香,八爪魚好多好足料,還有兩款醬汁可以配搭

半半炸雞 $208 ~ 蜜味乳酪粉及大蔥絲炸雞

青瓜加上清香蝶豆花配梳打好鮮甜清新

生薑茶 $38
暖下胃生薑茶好飲

2023-10-17 19 瀏覽
呢間韓國菜之前係旺角自己食過一次覺得幾好食😁😁剛好今日收工姐姐約食飯🍚🍚唔知食咩好🤔🤔見到係公司附近有呢間餐廳,一於帶佢去試下😜😜係App先訂咗位去到唔洗等👍🏻👍🏻我地order咗“八爪魚沙律”個樣好吸引呀🤩🤩不過就係辣㗎,跟著叫咗“芝士蟹子蛋卷”好多蟹子呀🤩🤩之後再加多一個“芝士炸雞”應該會好飽呀😜😜食食下見到有好多人order罐“韓國桃汁”好吸引喎🤭🤭裏面有好多桃肉“好味”,完本想食甜品㗎不過太飽啦都係留返下次再試😊😊會再去試其他嘢食㗎
八爪魚沙律

芝士蟹子蛋卷